NameCheap vs. Godaddy: 7 minut, da veste, kateri je boljši v letu 2020

Torej ste načrtovali predstavitev lastne spletne strani? To je super. Nekaj ​​zelo osnovnega, kar bi potrebovali, je domena. In da, registrator domene, za začetek.


Za začetek naj vam na kratko povem, kaj točno je registracija domene. Registracija domenskega imena je postopek rezerviranja imena v internetu za določeno časovno obdobje, na primer eno leto.

Domena ostane pri vas, dokler jo obnovite. Ni nobenega načina za vedno kupiti domenskega imena.

Ime domene vašemu spletnemu mestu daje edinstveno, prepoznavno ime. Obstaja več gostujočih podjetij, ki ponujajo registracijo domen, pa tudi rešitve za gostovanje.

Dejansko je izbira prave storitve registracije domen lahko mučno delo, razen če se popolnoma zavedate storitev, ki jih ponujajo podjetja.

Že kar nekaj časa uporabljam dve enako veliki znamki gostovanja NameCheap in GoDaddy.

Na podlagi izkušenj vam bom dal primerjalni pregled obeh njihovih storitev registracije domen.

Pred tem naj dam kratek pregled teh podjetij. Začenši z NameCheap.

Kaj je NameCheap?

NameCheap je ustanovil Richard Kirkendall leta 2000. Sedež ima v Los Angelesu, Kalifornija, Združene države Amerike. Izdelki NameCheap vključujejo imena domen, spletno gostovanje, WhoisGuard, SSL certifikate.

Sledi prehod na GoDaddy.

Kaj je goda?

GoDaddy je bil prvič ustanovljen leta 1997, s sedežem v Scottsdaleu v Arizoni, ZDA. GoDaddy ima več kot 17 milijonov strank po vsem svetu. Izdelki GoDaddy vključujejo registracijo domen, spletno gostovanje, SSL potrdila in mala podjetja.

Trendi priljubljenosti:

Primerjava priljubljenosti obeh znamk je prikazana spodaj. Jasno je, da je GoDaddy po priljubljenosti zadel nad NameCheap.

Če preverimo za eno določeno regijo, je GoDaddy spet bolj priljubljen. Ti podatki so za ZDA.

Cenitev:

Model določanja cen za NameCheap in GoDaddy ima več različic.

Naj to povem v različne kategorije, začenši s ceno registracije.

Cena registracije:

Cena registracije se razlikuje glede na prednostno razširitev domene. Nekatera premium imena domen so draga v katerem koli od teh. Dovoli mi redno iskanje domenskih imen, ki sem jih opravil v obeh teh registratorjih.

Iskal sem isto domeno z različnimi razširitvami na obeh platformah in spodaj, so moje ugotovitve o njih.

Domena
NameCheap
GoDaddy
.com 8,48 $ / let.0,99 USD / let.
.org10,28 $ / let. 11,99 USD / let.
.mreža9,68 $ / let. 13,99 USD / let.
.v9,98 USD / let. 3,99 USD / let.

Namecheap za omejen čas (od 11. do 18. februarja) ponuja 46% popusta na registracijo domene .com. Promotivna koda: NEWCOM

Na splošno ima GoDaddy prvo leto dobre in nizke cene. Vendar pa ima dolgoročno NameCheap nižje cene.

Prenosne cene:

Prenosne cene so odvisne od razširitve obstoječega imena domene.

Domena
NameCheap
GoDaddy
.com 9,69 USD 7,99 USD
.v 9,99 USD11,99 USD
.mreža11,88 USD 10,99 USD

Pri NameCheap prenos za domeno .com znaša 9,69 USD. Podobno je .net 11,88 $, .in pa 9,99 USD.

Za GoDaddy lahko katero koli pripono .com prenesete na 7,99 USD. Podobno je .in pri 11,99 USD, .net pa pri 10,99 USD.

Cene prenosa so skoraj podobne, saj med NameCheap in GoDaddy ni veliko razlike.

Cene obnove:

Obe platformi sta v večini primerov večje obnovitve. Spodaj je primerjava teh stroškov.

Domena
NameCheap
GoDaddy
.com 12,98 USD17,99 USD
.org 14,98 USD20,99 USD
.mreža 14,98 USD19,99 USD
.info 13,88 USD21,99 USD
.io 34,88 USD59,99 USD

No, GoDaddy ima v večini primerov prenovo višjega cenovnega razreda v primerjavi z NameCheap.

Zasebnost domene:

Zasebnost domen se imenuje tudi zasebnost Whois, ki jo ponujajo večinoma vsi registratorji domen. Za NameCheap je v večini primerov zasebnost Domene vključena kot del načrta in je za celo življenje brezplačna.

Domena
NameCheap
GoDaddy
Prvo leto PROST9,99 USD
Obnova 2,88 USD9,99 USD

Pri GoDaddyju ima zasebnost domene prvo leto dodatne stroške v višini 7,99 USD. Naknadna podaljšanja bodo znašala 9,99 USD.

No, na splošno ima NameCheap cenovno ugodnejšo ceno in podaljšanje tudi v primerjavi z GoDaddyjem ni zelo poceni.

Registrirajte svojo domeno

Nato preverimo popuste, ki jih prejmete z uporabo vsake od teh storitev.

Popusti:

Naj naslednjič spregovorim o njihovih popustih za domene.

NameCheap
 • NameCheap podpira številne splošne domene in posamezne države, kot so .com, .net, .org, .us, .co in številne druge.
 • Čeprav so obnove po višji ceni, imajo pri prvih cenah vedno popust. Popust je odvisen od domene, ki jo izberete. Povprečna diskontna stopnja se za nekatere domene giblje med 15% in 65%.
 • Poleg teh nekaterih pogosto uporabljanih domen, kot je .com, imate dodatne popuste s kuponi za popust, ki so občasno na voljo na spletni strani.

Izkoristite svoj popust

GoDaddy
 • GoDaddy ima dobro podporo za registracijo domenskih imen z več možnostmi.
 • GoDaddy ima popuste, ki se gibljejo od približno 28 do 65%. No, popust, ki bi ga dobili, je odvisen od vaše izbire domene.
 • Vendar v določenih primerih popust za prvo registracijo presega 80%. To je nekaj, kar boste morda želeli preveriti, preden se boste zavezali z dolgoročne perspektive.

Pomoč strankam:

Kar zadeva podporo strankam, tako NameCheap kot GoDaddy zagotavljata odlične storitve, usmerjene v stranke. Obstaja več načinov, kako lahko stopite v stik z njihovo podporo strankam. Ni treba posebej poudarjati, da pa so te možnosti zlahka dostopne na spletni strani.

NameCheap podpira e-pošto, vstopnice in možnosti klepetanja v živo. Poleg tega imajo bazo znanja in so dobro ločene glede na teme.

NameCheap_Knowledgebase

NameCheap ponuja tudi vrsto vsebine spletnega dnevnika in pogosta vprašanja. Za nadaljnje preizkušanje njihovih storitev za podporo strankam sem preizkusil njihovo možnost pogovora v živo.

NameCheap ima neverjetno možnost pogovora v živo in to je skoraj v trenutku. Poleg tega je bil agent za podporo strankam na voljo s poglobljenimi podrobnostmi o registraciji domen in s tem povezanimi informacijami.

Imenski klepet

V GoDaddy prejmete 24/7 podporo s klici in e-pošto. GoDaddy ima tudi dobro zbirko osnovnih vsebin pomoči. Ima forum skupnosti skupaj s podpornimi dokumenti, ki so na voljo na njihovem spletnem mestu.

Vsebine v GoDaddyju so prav tako dobro ločene glede na teme.

Godaddy_Knowledgebase

Poskusil sem več raziskati njihovo možnost klepetanja v živo. Vendar to ni 24/7 in zato je bil klepet brez povezave.

klepeta godaddy

Obe platformi imata več vodičev za začetnike in vaje za zagon, kar lahko tudi začetnikom olajša uporabo njihovih storitev.

Vmesnik:

Nato bom spregovoril o njihovem vmesniku. Naj začnem s NameCheap in nato nadaljujem z GoDaddy.

NameCheap Interface:

Pri NameCheap lahko dodajanje domene in poddomene izvedete prek njihovega vmesnika.

Vmesnik NameCheap je enostaven za uporabo in ima ločen naslov za upravljanje domen. To vključuje vse funkcije, povezane z domeno, kot so iskanje domenskega imena, prenos domene, DNS in druge ustrezne storitve.

Vmesnik za imensko šifro

Ko je domena dodana, si lahko ogledate druge možnosti, kot je “Napredni DNS”.

Napredno DNS imenik

Aktivacija domen v večini primerov traja od nekaj minut do največ 24 ur. CNAME lahko dodate iz vmesnika in je enostaven za uporabo.

CNAME je dodan v NameCheap

Godaddy Interface:

Nato naj vam predstavim navodila za vmesnik GoDaddy. Podobno kot NameCheap ima tudi GoDaddy ločeno glavo za Domene. Tu lahko upravljate.Godaddy_Domain_Interface

Upravitelj domen ima na enem zaslonu več možnosti, kar to nekoliko bolj zmede, še posebej, če ste nov vmesnik.

Godaddy_Manage_Domains

Na splošno tako NameCheap kot GoDaddy ponujata intuitiven uporabniški vmesnik. Če pa niste seznanjeni z ustvarjanjem domen in začnete z njim, potem bi vam bilo NameCheap lažje raziskati in uporabiti.

Razlogi, zakaj bi domeno in gostovanje kupili ločeno:

Večina ljudi, ki začnejo gostovati na spletnem mestu, se zmede med domeno in gostovanjem. No, lastništvo spletnega mesta ima dve stvari. Prvo je vaša domena in drugo je vaše gostovanje. To sta dve ločeni ponudbi, ki jih ponuja večina ponudnikov gostovanja.

Veliko ljudi je mnenja, da; najbolje je vse držati pod eno streho. Tako se mnogi odločijo za registracijo domene prek ponudnika gostovanja, ki ga izberejo. To se zelo sliši, če vse deluje v redu.

Če ste iz nekega razloga nezadovoljni s storitvami ponudnika gostovanja in morate preiti na nadomestno platformo gostovanja, boste morali prenesti tudi domeno, ki ste jo registrirali. Včasih so prenosi domen lahko zamudni in zmedeni.

Če ste domeno registrirali drugje, vam v tem primeru ni treba storiti ničesar, razen posodobiti nastavitve DNS.

Najbolje je, da imate vse domene pod eno streho. To je prednost, če imate več domen. Upravljanje domen v takšnih scenarijih je lažje. Lahko se neposredno prijavite svojemu registrarju in množično posodobite nastavitve DNS.

S tem prihranite vaš čas in napore pri posamični prijavi na različne portale in ponovitvi sprememb.

Še več, ko se navadiš na enega registrarja domen, postane tvoje delo lažje pri upravljanju vseh domen, namesto da bi se uporabljali in navadili na različne portale registrskih domen..

Drug pomemben vidik je varnost domene. Na primer, če je zaradi nekega razloga vaše spletno mesto vdrto, lahko heker dostopa do vaših datotek. V primeru, da ste gostovanje in domeno kupili skupaj, potem lahko heker dobi tudi dostop do vaše domene.

To bi lahko pomenilo; heker lahko prenese tudi domeno. V takšnem scenariju bi se morali boriti, da bi dokazali lastništvo domene. V primeru, da je vaša domena ločeno postavljena, bo vaša domena kljub temu vdrla ločeno.

Tržne tehnike za pridobitev stranke:

NameCheap, pa tudi GoDaddy, sprejemajo različne inovativne marketinške strategije, da bi pritegnili kupce. To občasno storijo z nekaj popusti in dobrotami. To je večina primerov prikazanih na njihovih uradnih spletnih mestih.

Spodaj je primer, kako NameCheap zagotavlja bon za popust za svoje domene.

popust_on_imecheap

Poleg tega je pri izbiri domene, kot je prikazana spodaj, dodano nekaj res privlačnih ponudb-

Popust pri imenskem nakupu2

Poleg tega je zasebnost domen vključena v načrte NameCheap. Zaradi tega je bolj privlačna za stranke.

NameCheap ima poseben razdelek, ki je namenjen promocijam. To vam izrecno zagotavlja podrobnosti o razpoložljivih ponudbah. NameCheap uporabnikom omogoča tudi, da se naročijo na njihovo novice, da dobijo posodobljene in najnovejše informacije o tržnih komunikacijah.

GoDaddy ima na svoji spletni strani dodane podobne promocije.

Godaddy popust

Na spletni strani GoDaddy bi opazili tudi določene članke, ki bi bili v pomoč bralcem.

Godaddy popust2

GoDaddy, podobno kot NameCheap, uporabnikom omogoča, da se naročijo na najnovejše novice in posodobitve o posebnih ponudbah. Imajo tudi razdelek, namenjen promocijam, v katerem so posodobljene informacije o ponudbah in ponudbah.

Godaddy_discount3

GoDaddy ponuja tudi naključne kode za podaljšanje in klub s popustom. No, klub s popustnimi domenami se ceni ločeno, kar je spet marketinška strategija za pridobivanje nekaj zvestih strank.

Godaddy popust4

Ko primerjam obe teh tehnik trženja, je NameCheap vsekakor videti bolj privlačen. Imajo nekaj pristnih ponudb, s katerimi lahko stranke prihranijo nekaj denarja. Prav tako njihova cena in dopolnilne storitve dodajo vrednost domeni, ki jo kupite.

Po drugi strani pa GoDaddy ponuja ponudbe, s katerimi kupci tudi nosijo dodatne stroške. GoDaddy’s prvič poceni cene, vendar se lahko vse, kar se zgodi, zdi drago.

Zaključek:

Zagotovil sem vam popoln opis storitev registracije domen NameCheap in GoDaddy. Čeprav sta obe dobri možnosti, bi priporočal NameCheap preko GoDaddyja.

Glede cene je NameCheap cenovno ugodnejša in cenovno ugodnejša. Za začetek je GoDaddy dobro, vendar se ob obnovi to morda zdi presežek proračuna.

Spet ima NameCheap intuitiven in uporabniku prijazen vmesnik. Zasnovana je tako, da je enostavna za uporabo tudi za novince. Njihova podpora vodnikom za začetek uporabe njihovih storitev je na voljo.

Nenazadnje ima tudi NameCheap zasebnost domene kot del registracije domene, zato je registracija domene in dodatek poddomene brezhiben postopek.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map