Pregled CrashPlan: Ali bi morali kupiti to spletno storitev za varnostno kopiranje?

Pregled CrashPlan: Ali bi morali kupiti to spletno storitev za varnostno kopiranje?

Pregled CrashPlan: Ali bi morali kupiti to spletno storitev za varnostno kopiranje?

Tukaj na HostingPill so nam podatki in njegovo gibanje zelo pomembni. Če želite dosledno dodajati vsebino na svoje spletno mesto ali delati brez povezave, je digitalni pomnilnik zdaj bistven del vsakodnevnega življenja..


Posamezen računalnik lahko hrani in obdeluje ogromno količino informacij in skoraj vse o informacijah (ustvarjanje, dostop do njega, deljenje) postane bolj učinkovito.

Slaba stran je seveda ta, da če se vaša naprava zruši, zlomi ali ukrade – morda ste izgubili vse datoteke, ki ste jih hranili na enem mestu.

Zato je pomembno podpreti vse. Ampak hej, to je lažje kot storiti – morda bomo vsakič ročno varnostno kopirali, toda dvomim, da kdo redno ročno ustvarja varnostne kopije dovolj dosledno, da ohrani vse nove stvari na svoji napravi.

Vnesite CrashPlan.

CrashPlan je izdelek, ki ga je razvil Code42, programsko podjetje, ki se ukvarja z varnostno kopijo programske opreme.

Code42 ponuja dva glavna izdelka: Code42 Enterprise, ki je rezervna programska oprema za velika podjetja, in CrashPlan, ki je namenjen malim podjetjem.

Konkretno, CrashPlan je zasnovan tako, da sprejme do 200 zaposlenih (ali 200 naprav – razlika je!).

CrashPlan je zdaj posebej za mala podjetja, čeprav je bil prej tudi za osebno uporabo.

Po mojem skromnem mnenju lahko trenutno uporabljate trenutni CrashPlan za svoje osebne naprave, pa tudi za svoje poslovanje.

Vse to se sliši odlično – a ali je CrashPlan res tako dober?

No, Expedia tako misli. Prav tako tudi služba Združenih držav Amerike. Tako kot Square, Adobe in Yelp – če ste že kdaj slišali za njih.

Jasno je, da programska oprema Code42 dobro deluje pri večjih odjemalcih. Ali lahko njegova programska oprema za mala podjetja drži prav tako dobro?

Poglejmo!

Slabosti

CrashPlan navzven zveni dobro. Ko se enkrat potapljate, je nekaj nesreč. Na srečo niso glavni, vendar bi morali vseeno najprej pogledati.

Ena od vprašanj, ki jih imam pri CrashPlanu, je, da zajema samo računalnike.

slabosti

Uporaba CrashPlan aplikacije za tablične računalnike in pametne telefone se mi zdi nekako osnovna – predstavnik mi je rekel, da je CrashPlan ponujal te možnosti – zato mislim, da je zelo žal, da se omejuje na namizja.

Poleg tega bi lahko CrashPlanova podpora strankam koristila tudi nekaj dela.

Moja glavna težava tukaj je z viri na kraju samem. Ker je CrashPlan del rezervnih storitev Code42, dobiva polovico strani za podporo Code42.

stran za podporo

Ni veliko člankov in ni dobro za brskanje. Lahko iščete, a vseeno ni zelo težko za vire.

Nazadnje, čeprav so predstavniki v pomoč, so lahko nekoliko težko dosegljivi. Včasih lahko obiščete spletno mesto in najdete pojavno okno, drugič pa ga ne bo, tudi v delovnem času.

Prav tako ni enostavnih možnosti, da se obrnete na podporo znotraj same programske opreme, zato morate storiti vse na spletnem mestu.

Nazadnje so telefonske in klepetalne ure v živo res omejene. Niti 24/7, samo sistem vozovnic.

V bistvu je to. Kot vidite, so pomanjkljivosti večinoma osredotočene na podporo strankam.

Čeprav bi bilo pokritje za več naprav odlično, večina podjetij uporablja predvsem računalnike, tako da ne gre za veliko izgubo.

Pripravljeni za pozitivce?

Prednosti

CrashPlan ima veliko, da odpravi te slabosti.

Za začetek je cena zelo preprosta in prilagodljiva. To je (po mojem mnenju) fiksna cena na izdelek in lahko dodate kup izdelkov.

cena zrušitvenega načrta

Stroški so natančno sorazmerni s količino naprav, ki jih želite pokriti s CrashPlan-om.

Drugič, zelo mi je všeč, da CrashPlan svojih storitev ne obremenjuje s smeti. Dobite tisto, kar zahtevate, in tudi za ta izdelek je izjemno prilagodljiv.

Lahko uredite tono nastavitev in nastavitev, da bo storitev CrashPlan čim bolj optimalna za vaš urnik in nastavitve..

Čeprav je podpora strankam šibkejša stran CrashPlan-a, se mi zdijo predstavniki še posebej koristni.

Nazadnje je CrashPlan zelo enostaven za uporabo in ima tudi odlične zmogljivosti.

Sploh bi rekel, da CrashPlan veliko počne. Toda to še ne pomeni, da je to namenjeno vsem, zato ne pozabite brati, če želite pridobiti podrobnosti, ki so vam pomembne.

Cenitev

CrashPlan-ove cene so ena najbolj preprostih vseh izdelkov, ki sem jih doslej pregledal. To je zato, ker v bistvu obstaja ena cena.

Čarobna številka je 10 dolarjev.

cena zrušitvenega načrta

Cena CrashPlana je 10 USD na mesec na napravo, torej koliko boste plačali, je v veliki meri odvisno od vas – lahko za svoj prenosni računalnik pokrijete le 10 USD na mesec ali vse računalnike, ki jih ljudje v vašem podjetju uporabljajo še toliko mesečno.

Glede na to mislim, da je večje vprašanje, ali obstajajo kakšni skriti stroški.

Običajno bi lahko pričakovali možnosti za nadgradnjo pomnilnika ali morda skrito pristojbino za dejansko obnovo datotek.

CrashPlan vam ne uspe zaračunati ničesar od tega (pravzaprav imate tudi neomejeno prostora za shranjevanje). Prav tako ni nobenih pristojbin za dodajanje naprav, razen praga 200+.

Na tej točki morate nadgraditi na Code42 Enterprise, kar ima popoln smisel. Za večino malih podjetij je omejitev 200 računalnikov več kot dovolj.

CrashPlan ima enomesečno brezplačno preizkušanje za tiste, ki niste prepričani o tem. Osebno že nekaj mesecev uporabljam CrashPlan in iskreno lahko rečem, da nisem videl nobenih sprememb v plačilu.

brezplačno preskušanje zrušitvenega načrta

Istega meseca v mesec in nič se ni pojavilo, da bi plačal dodatno pristojbino ali potrebno nadgradnjo.

Mislim, da je to verjetno zato, ker je storitev CrashPlana tako preprosta, da se ni veliko skrivati. To ni kup orodij, shranjenih v enem paketu: to je varnostno kopiranje in obnovitev podatkov.

Poročilo o pregledni strukturi cen je olajšanje.

Lastnosti

CrashPlan je preprosta storitev. To sicer nikakor ni slabo, vendar je vseeno pomembno dejstvo bistva CrashPlana.

CrashPlan je orodje za varnostno kopiranje in obnovo. Usmerjena je k malim podjetjem, vendar ga lahko uporabljate tudi za svoj osebni računalnik. Vse skupaj zveni dobro, vendar je treba poleg funkcij „varnostno kopiranje“ in „obnoviti“ govoriti tudi o funkcijah?

Da. Ker so orodja za varnostno kopiranje in obnovitev dokaj pogosta, bodisi sama po sebi bodisi kot dodatni dodatki pri gradnji spletnih mest ali paketih gostovanja. Storitev je lahko preprosta in dobro predstavljena, CrashPlan pa je odličen primer tega.

Začnimo z osnovami.

Značilnost prodajnega mesta CrashPlana je dostopna širitev. Napravo lahko dodate za napravo brez dodatnih stroškov, dokler ne pritisnete na 200 naprav.

funkcije za sesutje

Najpomembneje je, da je zlasti rezervna zmogljivost neomejena. To velja za vsako napravo, še bolje pa je, da ni velikosti datotek.

Ne bi vam bilo treba razdeliti velike datoteke na primer na manjše dele, kar je lahko zelo priročno.

Ena funkcija, ki jo ponuja CrashPlan, je precej preprosta, vendar zelo uporabna. To bi bila možnost urejanja rezervnega razporeda. Številni dodatni dodatki, ki jih nudijo ponudniki gostovanja ali podjetja, ki gradijo spletna mesta, nimajo te funkcije.

Prav tako lahko prilagodite, kako dolgo se datoteke hranijo in katere različice je treba hraniti ali zavreči.

varnostne kopije

Nadzorna plošča programske opreme za namizje omogoča ogled stanja shranjevanja in varnostne kopije vseh računalnikov v vašem načrtu – samo uporabljal sem svoj, vendar je to dobro za poslovne nastavitve.

Druge stvari, ki jih lahko počnete, vključujejo obsežne nastavitve in spreminjanje možnosti.

To pomeni, da lahko programsko opremo CrashPlan prilagodite tako, da ustreza temu, kar je za vas idealno: uredite lahko povezave / omrežne nastavitve, najprej dodate obvezna gesla za odpiranje programske opreme, nastavite opozorila zase, ustavite varnostno kopiranje ko baterija računalnika doseže x, in še veliko več.

Čeprav namizna programska oprema deluje v redu, si želim, da bi imel CrashPlan na voljo tudi za tablične računalnike ali telefone. Tudi če ne bi varnostne kopije stvari iz teh naprav, bi bilo vsaj priročno urediti svoje nastavitve in nastavitve s pomočjo aplikacij na drugih napravah.

Nazadnje: čeprav je to samoumevno, CrashPlan uporablja vrhunske, industrijsko standardne šifrirne ukrepe za zaščito vaših podatkov.

varnost podatkov

Na splošno trdim, da je CrashPlan vrhunski igralec. Spet je storitev sama po sebi zelo preprosta. Druga podjetja bi ga lahko poskusila začiniti z dodajanjem protipožarne programske opreme ali nepotrebnih orodij.

CrashPlan ohranja svojo funkcijo naravnost, vendar jo naredi izredno uporabno in preložljivo. To je zmogljiva programska oprema, ki pušča svoj potencial popolnoma odprto za uporabnika.

Enostavnost uporabe

Če bi mislili, da bi bila programska oprema, ki se osredotoča na eno ali dve glavni funkciji, programska oprema zelo enostavna za uporabo … bi imeli na splošno prav. Vsaj na strani potrošnikov to na splošno velja. Ampak to ni vedno res!

In tudi če storitev ni tehnično težka, je lahko tako slabo zasnovana, da postane moteča in neučinkovita za uporabo, zlasti glede na druge možnosti. Ali CrashPlan sodi v to past?

Ne. Prepričajte se sami.

ustvarite izbiro varnostnih kopij s sesutnimi načrti

Izbral sem mapo za varnostno kopiranje. Ko ne pišem o gostovanju, rad berem – v zadnjem času sem bral na zavesti – tako da je tukaj varnostno kopiranje mojega svetlobnega branja.

varnostno kopiranje s Crashplanom

Ko sem bil zadovoljen s svojo izbiro datotek / map, sem samo pritisnil gumb »Shrani« in čakal, da se stvari naložijo. Bilo je precej hitro (čeprav sem seveda uporabil Ethernet kabel) in zelo enostavno za uporabo.

CrashPlan je izjemno enostaven za uporabo. Vse funkcije, o katerih sem govoril prej, lahko dostopate na zgornjem zavihku »orodja« ali gumbu »Nastavitve« s pomočjo varnostnih kopij.

Ne vem, ali je uporabniški vmesnik za vas intuitiven, ampak meni je šlo. Do zdaj še nisem imel nobenih zmešnjav pri krmarjenju ali preklapljanju možnosti (vsekakor ni toliko za navigacijo).

Za konec bi rekel, da je CrashPlan zelo enostaven za uporabo, po vsem tem pa intuitiven za uporabnika.

Pomoč strankam

Odkrito bom do tebe. Kot sem poudaril, je CrashPlan kot izdelek zelo preprost, zato podpora strankam ni tako pomembna, kot je za bolj zapleteno in vse v enem spletna programska oprema.

Kljub temu nikoli ne veste, kdaj se bo kaj pojavilo – pravzaprav sem imel vprašanje, na katerem spletna stran CrashPlan ni dobro odgovorila. Kako torej podpira podporo CrashPlana?

Za ta odgovor si bom ogledal predstavnike in vire na kraju samem, ki jih ponuja CrashPlan. Začnimo s prvim.

Želim si, da bi bili predstavniki službe za stranke nekoliko lažji za dostop. Mogoče je to zato, ker je CrashPlan relativno enostavno orodje, a tako ali tako morate opraviti še nekaj klikov, da pridete do potrebnih strani za stike.

Druga manjša težava je, da sta pogovori in telefonske ure v živo omejena na ponedeljek do petek in od 7. do 19. ure (ameriški osrednji standardni čas). Na srečo je sistem vozovnic 24/7, vendar mislim, da bi vsaj telefonske storitve ali storitve klepetanja v živo lahko bile odprte dlje.

Opomba: če do pravega časa dostopate do spletnega mesta, boste morda našli pojavno okno za klepet v živo. To ni bila moja izkušnja vsakič, ko obiščem spletno mesto, tudi med uradnimi urami klepeta – torej poglejte.

Ko boste dočakali predstavnika, boste verjetno našli dobro izkušnjo. Izpolnite osnovni obrazec za klepet v živo in nato počakate, da nekdo prevzame vaš primer.

podpora za sesutje

crashpaln klepet

sesutni klepet

sesutni klepet

Kot vidite, je bil klepet v živo na splošno precej odziven. Čeprav se je takrat počutil dlje, sem počakal le nekaj minut in nato dobil odgovor.

Mimogrede, moje vprašanje je bilo, ali je CrashPlan na voljo za druge naprave, kot so telefoni ali tablični računalniki. Njihovo spletno mesto se večinoma nanaša na računalnike, pravi pa tudi “naprave”. Nisem bil prepričan, ali je očitno, da je CrashPlan na voljo za druge naprave ali očitno, da ni.

Mene je dodatno navdušil odgovor zaposlenega, ki se je zdel zelo personaliziran. Začutil sem se, da je zastopnik oseba, ki je delala v dejanskem podjetju, morda v njihovih dejanskih pisarnah, namesto da bi nekdo kopiral odgovore iz naključne lokacije.

Ali je to res ali ne, je bil dober odgovor.

Čeprav sem zadovoljen z njihovim klepetom v živo, bom ponovno poudaril, da so omejene ure in dodatni koraki, potrebni za dostop do strani s stiki, frustrirajoči in ne industrijski. Zagotovo ni konec sveta, ampak vsaj manjša nadloga.

Stran za podporo strankam CrashPlana je stran za podporo Code42, ki je razdeljena na polovico CrashPlan in polovico Code42 for Enterprise. Polovica CrashPlana-ja ni ravno odlična za brskanje.

Ogledate si lahko le nekaj vodnikov in virov ter “zgornje članke”, vendar le tiste, ki so vam našteti pod temi kategorijami.

Obstaja funkcija iskanja, vendar velja za vse informacije o strani za podporo Code42. Na iskalno funkcijo lahko uporabite filter CrashPlan, vendar je še vedno veliko manj, kot bi ga dobili pri drugih straneh za podporo. Sploh ne vem, ali bi to imenoval baza znanja.

Ko sem pregledal članke na strani za podporo – kar pomeni, da sem opravil iskanje – lahko rečem, da sem videl bolje. Za osnove je večinoma poskrbljeno, če pa imate nenavadno vprašanje, se boste najverjetneje morali obrniti na predstavnika.

Imajo tudi stran z viri, ki ni preveč povezana s CrashPlanom in je bolj usmerjena v mala podjetja in njihove podatke. Morda bi bilo koristno, toda na spletu vseeno najdete na tone takšnih stvari zunaj CrashPlana.

Podpora CrashPlana-a je v redu. V njihovih informacijskih virih na kraju samem primanjkuje tako vsebine kot bolj obsežnega uporabniškega vmesnika.

Predstavniki so zelo dobri, vendar so ure omejene, če želite takojšnjo pomoč. Kar ne bi bilo preveč slabo, če bi bile informacije na mestu boljše.

Ampak hej, nič ni popolno. CrashPlan je preprosta storitev, zato ne bi bilo smiselno, da bi zanjo pričakovali popolno podporo strankam. In če se vse dobro izkaže, verjetno tako ali tako ne boste potrebovali podpore strankam …

Ko sem pregledal članke na strani za podporo – kar pomeni, da sem opravil iskanje – lahko rečem, da sem videl bolje.

Za osnove je večinoma poskrbljeno, če pa imate nenavadno vprašanje, se boste najverjetneje morali obrniti na predstavnika.

Imajo tudi stran z viri, ki ni preveč povezana s CrashPlanom in je bolj usmerjena v mala podjetja in njihove podatke. Morda bi bilo koristno, toda na spletu vseeno najdete na tone takšnih stvari zunaj CrashPlana.

Podpora CrashPlana-a je v redu. V njihovih informacijskih virih na kraju samem primanjkuje tako vsebine kot bolj obsežnega uporabniškega vmesnika.

Predstavniki so zelo dobri, vendar so ure omejene, če želite takojšnjo pomoč. Kar ne bi bilo preveč slabo, če bi bile informacije na mestu boljše.

Ampak hej, nič ni popolno. CrashPlan je preprosta storitev, zato ne bi bilo smiselno, da bi zanjo pričakovali popolno podporo strankam. In če se vse dobro izkaže, verjetno tako ali tako ne boste potrebovali podpore strankam …

Zanesljivost

Ko ga nekaj mesecev uporabljam, lahko iskreno rečem, da CrashPlan deluje tako, kot bi pričakovali, če bi pravkar končal z ogledom njihove strani. V redu, morda ni tako dovršeno, kot to predstavlja podjetje, ampak to je dano.

Še vedno sem ugotovil, da je CrashPlan na splošno hiter. Prenosni računalnik ni težka teža in skrbelo me je, koliko sredstev računalnika bi mi odvzelo nenehno delovanje v ozadju CrashPlan – čeprav sem opravil nekaj urejanja nastavitev, se mi zdi, da računalnik večinoma ne vpliva na CrashPlan.

Ko varnostno kopiram mape, nisem zasledil, da določene datoteke izstopajo brez varnostne kopije (kar se včasih zgodi, ko rezervne dodatke uporabljam v drugih storitvah). Vse se prenese ravno v redu.

Funkcije Funkcije Neprekinjeno varnostno kopiranje Crashplan

Navsezadnje gre za to, ali sem opazil nepravilnosti, neuspešne varnostne kopije, poškodovane datoteke ali počasne hitrosti.

Zaenkrat še nisem. Zaradi česar lahko rečem, da CrashPlan, razen če imam izredno srečo, deluje tako, kot je bilo predvideno.

Ali priporočam CrashPlan?

Če ste to dosegli doslej, ste veliko brali ali posneli. V primeru, da je vse posneto, naj vse za vas preložim.

Proizvode podjetja Code42 Enterprise so uporabljale vodilne svetovne znamke, imena, za katera ste skoraj zagotovo že slišali.

V CrashPlan za mala podjetja je morda manj teh odjemalcev, vendar še vedno dobro.

Njegova struktura cen je zelo preprosta – 10 USD na napravo na mesec. Menim, da je cena povsem primerna in zagotovo prilagodljiva – lahko jo uporabite samo za eno napravo, če ste na primer samostojni podjetnik.

Dodate lahko kup naprav, kolikor bi po mojem mnenju potrebovalo večino malih podjetij, storitev pa je zelo prilagodljiva. Lahko resno uredite stvari, ki jih ne bi pomislili na urejanje (vendar boste pozneje ugotovili, da je to priročno).

Da ne omenjam, je zmogljivost zelo solidna, programska oprema pa zelo enostavna za uporabo.

Želim si, da bi bili predstavniki storitev za stranke bolj dostopni in informacije na kraju samem veliko boljše, vendar so predstavniki odlični, če jih lahko poiščete.

Je varna, zanesljiva, zelo preprosta in po mojem mnenju vredna cene. Če niste prepričani, lahko vedno poskusite mesečno brezplačno in prekličete, če se odločite, da ni za vas!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector