Pregled FatCow (2020): Funkcije so dobre, kaj pa “Varnost”?

Kaj je FatCow gostovanje?

FatCow je ime, ki ga morda niste naleteli na poti, da bi našli pravo spletno gostovanje.


To je precej majhno podjetje – čeprav je bilo ustanovljeno leta 1998 in je bilo približno toliko dolgo, kot je nekaj najboljšega v biznisu, ime FatCow ni toliko potegnilo kot njegovi drugi, večji, konkurenti.

In vendar je FatCow že dve desetletji uspel ostati v vodi na zelo konkurenčnem področju spletnega poslovanja – tako jasno, kljub velikosti ni preveč.

In zaradi tega se sprašujemo – kaj je s FatCow-om?

Ali ostane sreča živa ali gre za skriti dragulj v svetu gostovanja?

V tem pregledu si bom ogledal FatCow in razpravljal o svoji izkušnji z njegovo uporabo.

Z veseljem sporočam, da je ta podmladek dobro podjetje za gostovanje, vendar je treba upoštevati nekaj opozoril.

Torej, pojdimo do tega!

Na splošno: Cons

FatCow je eno izmed bolj zatemnjenih gostujočih podjetij, ki sem jih pregledal.

Všeč mi je ali vsaj želim, predvsem zato, ker je razmeroma majhen konkurent v velikem bazenu gostiteljskih podjetij.

Vendar pa je nekaj stvari, s katerimi FatCow ne deluje najbolj konkurenčno, in moja naloga je, da izpostavim te pomanjkljivosti.

Torej, hitro ga prečimo.

Najprej cena: FatCow se osredotoča na preprostost, rezultat pa je, da je njegov paket spletnega gostovanja nekoliko drag.

Prvi mandat je poceni glede na funkcije, ki jih dobite, ko pa se obnovi, je precej drag.načrti za obnovo fatcow

načrti za obnovo maščob

Poleg tega je to samo en paket – ne morete se odločiti za cenejši paket z manj funkcijami, samo tisti paket, ki je morda nad vašo idealno cenovno ceno.

Drugi tekmovalci zagotovo ponujajo skupne pakete za gostovanje spletnih strani za nižje cene in podobne količine funkcij, zaradi česar je to žal.

Druga slabost je podpora strankam FatCow: ugotovila sem, da je njihova baza znanja nekoliko neokusna.

Odvečna povezava tukaj, članek z navodili za uporabo videoposnetka drugega podjetja, ki gosti tam, in tako naprej … vse kar velja, njihova podpora strankam ni nič groznega, a daleč od najbolj robustne, kar sem videl.

Dobra novica je, da gre pri tem za napake FatCow.

Struktura cen je nekoliko preprosta za skupno gostovanje v spletu in draga za skupno gostovanje v spletu, odvisno od tega, kaj iščete.

Njena dokumentacija na kraju samem bi lahko prenovili.

Razen tega je spodobno – zato se vključimo v zabaven del!

Na splošno: Pros

K sreči ima FatCow nekaj dobrega. Prva stvar, ki jo želim pogledati, je enostavnost strukture cen.

Da, če želite spletno gostovanje v skupni rabi, boste morda našli cene FatCow-a nekoliko preveč omejujoče, da bi dobili nekaj, kar je prilagojeno vašim potrebam, še posebej, če poskušate prihraniti denar.

Če pa želite WordPress, VPS ali namensko gostovanje – no, struktura FatCow dejansko stvari zelo olajša.

Gostovanje v WordPressu ima dve stopnji, ki sta med seboj zelo dobro predstavljena in nimata bistvenih cen.

Namensko in VPS gostovanje imata enake lastnosti, pridobitev drugačnega paketa pa resnično pomeni več namestitve strežnika kot orodja.

Zelo je racionaliziran in omogoča, da te možnosti ne bodo brez težav.

Druga stvar je povezana tudi s skupnim paketom spletnega gostovanja: če želite poceni možnost, za katero ni treba imeti nobene funkcije, FatCow ni mesto za vas.

Če pa imate najvišjo raven gostovanja v skupni rabi za težji komplet orodij na drugi platformi, potem cena FatCow dejansko ni tako poceni.

Orodna gostovalna orodja za fatcow

Če želite vsa ta orodja in prenočišča, ni previsoka cena.

To je na splošno dobro predstavljena platforma, zato jim za to zaslužim.

Poleg tega je njihova varnost precej trdna. Ni najboljše – mislim, da bi lahko uporabili težjo varnostno infrastrukturo in več kibernetske obrambe -, vendar cenim njihovo preglednost na kraju samem.

Končno jih lahko preprostost povleče s skupnimi cenami gostovanja in podporo strankam, a na splošno so storitev zelo enostavna za uporabo. Poenostavljeno je: kot rečeno, cene so preproste, toda tudi sama programska oprema.

Zagotovo ima lahkotno krivuljo učenja in prijeten uporabniški vmesnik.

Če združim to z dobrim naborom funkcij, je vreden dosežek, ki ga mora doseči vsako gostiteljsko podjetje, in cenim uspeh FatCow.

Zdaj pa poglejmo malo več o cenah.

Cenitev

Nekaj, kar mi je pri Fatcowu zelo všeč, je preprostost njegovih cen.

Vse je izredno enostavno; ni treba kopati predolgo, da bi ugotovili, koliko storitev lahko kupite.

Tako ohranimo preprostost, eh?

Najprej imamo na voljo večino možnosti: skupno gostovanje, ki ga FatCow imenuje “Originalni načrt FatCow.”

fatcow načrti

Original FatCow se začne pri 49 USD na leto – to je posebna uvodna stopnja, ki se bo po prvem mandatu zvišala – in ki znaša približno 4,08 USD na mesec.

Cene podaljšanja znašajo 14,95 USD na mesec za enoletni rok, 13,95 USD za dvoletni mandat in 12,95 USD za 3-letni mandat. Iskreno, to je zelo drago – moral sem dvakrat preveriti, da ne gre za drugačen paket gostovanja.

Ampak ne, to je njegova standardna in skupna storitev spletnega gostovanja. Mimogrede, obstaja le ena možnost – to ni večplastni izdelek, iz katerega lahko izbirate pakete z manj funkcijami za nižjo ceno.

WordPress gostovanje, glavni izdelek za gostovanje pri večini storitev, se začne pri 3,75 USD na mesec in konča pri 6,95 USD na mesec.

gostovanje fatcow wprdpress

Da, obstajata le dva nivoja, WordPress Starter in WordPress Essential – ampak hej, cenovno ugodni in zdi se, da je WordPress Essential v celoti predstavljen.

Virtualni zasebni strežniki se začnejo z osnovnim načrtom, za prvi termin 19,99 USD na mesec (zatem 24,99 USD) in končajo z Optimumom pri 79,99 USD (redno 99,99 USD).

fatcow vps načrti

Za tiste, ki iščejo težke možnosti, se namensko gostovanje s FatCow začne pri 119,99 USD na mesec in konča pri 191,99 USD.FatCow Namenski gostiteljski načrt

Seveda so ti popusti za prve termine; Po preteku tega obdobja boste plačali 149,99 USD za paket Startup (prva stopnja) in 239,99 USD za paket Enterprise (tretja stopnja).

Na splošno je gostovanje WordPress na FatCow precej poceni, tudi VPS in namenski strežnik gostovanje s FatCowom je dobro ceno.

Edino vprašanje je deljeno spletno gostovanje: 49 evrov za prvo leto ni preveč podcenjeno, vendar je pri dobrih 4 USD na mesec še vedno veliko dražje od tistega, kar ponujajo številni drugi vodilni ponudniki – kar je več v razponu od 2-3 dolarjev.

Ko ga obnovite, pa cena drastično naraste. Če se zavežete tri leta, še vedno plačate 12,95 USD na mesec. Da bi stvari postavili v perspektivo: GoDaddy in Bluehost obnavljata 7,99 USD na mesec, in to za celoletni paket.

Na splošno bi rekel, da je skupna možnost gostovanja FatCow za spletno gostovanje precenjena, vendar so njene druge možnosti zelo poštene in jih je še vedno vredno razmisliti.

Pogovorimo se o značilnostih – tista stvar, ki bo resnično določila, kako dober je paket!

Pregled funkcij

Običajno se osredotočimo na funkcije spletnega gostovanja, ker je običajno najbolj iskana možnost gostovanja.

Ker pa je skupno gostovanje FatCow spletno gostovanje precenjeno, bomo poskušali malo več govoriti o vsaki drugi storitvi, ki jo ponujajo.

Skupno gostovanje ima dostojen nabor funkcij – spodobno, kolikor lahko nekoliko posreduje ceno.

Seveda obstaja dejansko samo gostovanje, pa tudi enostaven gradnik spletnih strani, čarovniki za namestitev aplikacij in orodja za spletno trgovino, e-pošta, orodja za SEO in trženje ter podpora strankam.

Priložena je tudi 30-dnevna garancija za vračilo denarja, brezplačno ime domene, neomejeno nabiralnike, neomejeno prostora na disku in brez omejitev pasovne širine.

skupne funkcije gostovanja na Fatcowu

To je enostavno videti kot velikodušno – vendar pa lahko te funkcije dobite tudi za preprosto nadgradnjo na drugi ali tretji nivo skupnega gostiteljskega paketa na drugi platformi.

To je resnično vredno le za vaš prvi rok uporabe; ko bo obnova povzročila rast cen, boste morda šli tudi drugam.

Gostovalni paketi WordPress ponujajo brezplačno registracijo domen, neomejen prostor na disku in neomejeno pasovno širino. Še bolj zanimivo je, da ponujajo brezplačne marketinške kredite za iskalnike, kar je precej nizko za nizko ceno Starterjevega paketa.

Funkcije za VPS gostovanje so med stopnjami bolj ali manj enake: zvišanje cen v bistvu pomeni povečano število jeder, RAM, shranjevanje in pasovno širino. Tu lahko sami izračunate ceno.

Enako velja za načrte namenskih gostovanj: med cenovnimi točkami se resnično poveča zmogljivost, ne orodja.

Na splošno bi rekel namenski in VPS-jevi načrti za gostovanje s Fatcowom približno tako popolni kot na kateri koli drugi platformi in po konkurenčnih cenah (ali vsaj po navadi).

WordPress gostovanje se zdi precej dober posel s FatCow, ne glede na to, katero stopnjo dobite, čeprav ni nujno najboljša ponudba za WordPress gostovanje tam.

Fatcow wp funkcije

Deljeno spletno gostovanje ima precej dober nabor funkcij – edina težava je, da je nekoliko drago.

Za to prvo leto boste morda dobili dober posel, plačevali boste približno 4 USD na mesec, kar bi bilo lahko dvakratno na drugi platformi, toda po prvem mandatu je cena za podaljšanje tako pomembna, da ne vem, da je vredna.

Kot rečeno, zveni, kot da se FatCow v resnici ne trudi imeti prave količine orodij ali imeti dovolj pravega orodja – samo ceno.

Kako se lahko zmoti žongliranje teh funkcij za uporabnika?

Pa ugotovimo.

Glej celotne načrte gostovanja FatCow tukaj …

Enostavnost uporabe in nadzor uporabnika

Kombinacija enostavne uporabe in prilagodljivosti je zelo pomembna. FatCow se trži kot platforma za mala in srednje velika podjetja.

fatcow nadzorna plošča

Zato bi pričakovali, da bo FatCow ponudil dovolj moči za zadovoljevanje poslovnih potreb, a storitev, ki je preprosta in preprosta, da bi stvari postale enostavne in učinkovite.

Tako trži vsako priljubljeno podjetje za gostovanje, FatCow pa preprostost imenuje eno od glavnih ustanov podjetja.

Dobra novica je, da FatCow v tem pogledu resnično uspeva. Morda ste že malo videli v razdelkih o cenah in funkcijah: tudi ko gledate, kaj kupiti, v resnici ni veliko izbire.

Skupno gostovanje ima en paket z vsemi funkcijami. WordPress gostovanje ima samo dva paketa. Za VPS in namensko gostovanje strežnikov so orodja, ki jih dobite, enaka – edino, za kar plačate več, so dodatne namestitve in prostor.

Tudi če ste obiskali njihovo spletno mesto, je vse izjemno preprosto in enostavno za navigacijo. Enako velja za spletno mesto, ko ste prijavljeni. Ničesar vam ne bo treba kopati.

Vsi ustvarjalci spletnih strani so enostavni za uporabo – to je njihov cilj, a FatCow ni izjema. Ta video z njihove strani za pomoč je dober dokaz.

Upravljanje računa, e-pošte, domen in podobno so približno tako preproste kot graditelj spletnih mest. Dejansko je ustvarjalec spletnih strani verjetno ena bolj zapletenih stvari, s katerimi se boste morali spoprijeti.

Glede na vse stvari je FatCow odličen z enostavno uporabo, ne da bi pri tem žrtvoval svojo sposobnost nadzora računa ali spletnega mesta.

Pomoč strankam

Nekaj, kar dodaja dejavniku enostavnosti uporabe FatCow, je trdna podpora strankam. Kot pri večini platform tudi FatCow ponuja poučno in dejansko gradivo na mestu za iskanje, brskanje ali vkrcanje..

Poleg tega ima na voljo predstavnike službe za stranke, ki lahko na vprašanja odgovarjajo prek klepeta v živo, telefona ali vozovnice / e-pošte. Njihov klepet v živo sem preizkusil kot gost, da bi videl, kaj lahko dobi kakšen anonimni obiskovalec.

Opomba: časi v spodnjem levem kotu zaslona so natančni v eni minuti od zadnjega poslanega sporočila.fatcow chat1

Trajalo je nekaj minut, vendar sem dobil odziv.

fatcow chat2

To zagotovo ni vrsta vprašanj, ki jih običajno dobi predstavnik za podporo strankam. Še vedno sem dobil odgovor – četudi bi lahko bilo to bolje napisano.

fatcow klepet 3

Moral sem razčistiti, vendar je bilo na splošno v pomoč. Upoštevajte, da predstavnik pravi, da je videoposnetek na njihovi strani za pomoč “skoraj” enak tistemu, ki ga je izdelal spletni strani.

fatcow klepet 4

V svojem sporočilu pa sem vprašal, ali je graditelj spletnega mesta v videoposnetku / ki ga uporablja iPage isto kot FatCow – ni podoben, vendar enak.

Predstavnik FatCow je nato potrdil moj odgovor, ki me sprašuje – ali je isti graditelj ali podoben?

Zdaj pa razumem, da sem precej analni glede zelo trivialne in neortodoksne zadeve. Predstavnik je bil v celoti v pomoč, razumel je vprašanje in se potrudil, da odgovori.

In preden vprašate: da, ustvarjalec spletnega mesta, ki ga uporabljajo, je približno enak iPageu.

Večje vprašanje je v njihovi bazi znanja.

Zakaj niso mogli uporabiti videoposnetka svojega graditelja in ga postaviti na kanal FatCow YouTube?

Ali so tako obremenjeni s sredstvi, da morajo uporabiti zaslone drugih platforme gostovanja in jih prenesti kot svoje?

Zdaj poleg tega je baza znanja dobra. Preprosto in preprosto do potankosti.

Zadnja pritožba je njihova kontaktna stran, ki ima dve povezavi: eno do baze znanja in drugo do njihovih uporabniških vodnikov. Obe povezavi se preusmerita na isto stran pomoči / bazo znanja.

Po mojem mnenju se to zdi kot manjše stvari samo po sebi, ko pa se vse skupaj združi, je njihova dokumentacija na kraju videti nekoliko nejasna; prenagljeno.

Ne morem brati vseh člankov, ki jih imajo na spletnem mestu, prav tako ne morem – tako, koliko je dejansko koristno in specifično za platformo FatCow?

Ali je kaj od tega zavajajoče, zastarelo ali kopirano z drugih platform?

Težko je reči, vendar sem zaradi teh razlogov malo skeptičen do podpore strankam FatCow..

FatCow je sicer majhno podjetje in morda jim lahko nekoliko odpustimo.

Na splošno se njihova baza znanja zdi obsežna, njihovi predstavniki pa se pravočasno odzovejo. To, da nudijo 24 -7 telefonsko podporo v svoji velikosti, je dodaten bonus.

Samo mislim, da to ni najboljša podpora strankam, kar sem jih videl.

Če pa je varnost dobra, vam res ne bo treba preveč ukvarjati s podporo strankam – zato si oglejmo to!

Varnost

Ne potrebujem, da vam povem, da je varnost bistvenega pomena. Ker je FatCow manjša storitev, se je težko vprašati, ali morda ščiti denar za varnost ali ni pregleden.

To ne drži. FatCow je glede svoje varnosti bolj pregleden kot mnoga druga velika imena v svetu gostovanja, kar je kar tolažilno.

Dejansko je ta stran namenjena opisu strežnikov FatCow in njihovi varnosti. Imata samo dva strežnika in oba na območju Bostona – dokaz, da sta resnično velika nasprotnika, vendar sta ta strežnika dobro zaščitena.

Še posebej zanimive ponujajo »združeno strežniško okolje«. To je netradicionalna struktura, ki v prvi vrsti omogoča, da prvi stroj, ki je na voljo, služi stranam stranke, kar omogoča hitrejše nalaganje.

fatcow varnost

Če en stroj zruši, bo v bližini združena druga enota, ki jo takoj prevzame.

Do zdaj je varnost FatCowa videti precej dobra.

Zdaj še vedno mislim, da bi lahko imeli malo več infrastrukture za zaščito pred hekerji in kibernetskimi napadi, toda glede na to, da imata na istem območju le dva strežnika, je to bolj razumljivo.

Po mojih izkušnjah je bilo uptime precej dobro. Poleg nekaj minut med tukajšnjim mesecem tu ali tam – nič nenavadnega, tudi za večje platforme – sem imel zanesljivo uptime.

Ne bi rekel, da ima FatCow najboljšo varnost, kar sem jo videl, vendar je zelo solidna za svojo velikost. Prepričan sem, da je FatCow dovolj zanesljiv za vse, ki jih skrbi njihova uptime ali informacije.

Ali priporočam FatCow?

Na koncu FatCow predstavlja nekaj pomanjkljivosti in kar nekaj prednosti – vse to verjetno izhaja iz njegove majhnosti in / ali osredotočenosti na poenostavitev..

Po eni strani je oblikovanje cen preprosto, saj je nakup načrta od FatCow neboleč. Za nekatere vrste gostovanja preprostost pomeni, da boste dobili res dobro ponudbo.

Po drugi strani pa je za skupno gostovanje v prvem mandatu le dobra ponudba. Potem lahko preprostost omeji vašo sposobnost, da dobite paket, prilagojen vašim potrebam.

Funkcije so dobre, storitev je zelo enostavna, varnost pa se zdi precej trdna, tudi če bi lahko naredili nekaj več.

Podpora za stranke je v redu – nič večjega, nekaj stvari tu in tam mi daje občutek, da bi lahko njihova baza znanja imela zastarele ali neprijetne članke.

Na splošno priporočam FatCow za mala in srednje velika podjetja, ki želijo VPS, WordPress ali namenske rešitve za gostovanje.

FatCow ne bi priporočal vsem, ki želijo izdelati poceni osebno spletno mesto – če želite storiti skupno gostovanje, vendar s popolnimi funkcijami, bodisi FatCow bodisi visokoplastni paket gostovanja z drugim podjetjem, bi bilo dobro.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map