Pregled HostGator: Zakaj ljubim / sovražim HostGator (trden čas)

Ta članek je bil spremenjen in posodobljen 03. aprila 2020.


Če ste si ogledali nekaj seznamov najboljših ponudnikov gostovanja, ste morda naleteli na določeno ime: HostGator.

HostGator ni največja platforma gostovanja, vendar je na širši strani.

Kaj je HostGator?

Posluje se od leta 2002 – kar za svet gostiteljev pomeni precej dobro uveljavljeno – in je dovolj veliko, da ima poleg sedeža v Austinu in Houstonu tudi mednarodne pisarne..

Leta 2012 je HostGator kupila Endurance International Group (EIG), ki ima tudi drugega velikega ponudnika gostovanja – Bluehost.

Končnega števila naročnikov, ki jih ima HostGator, ne vemo, je pa že leta 2009 preseglo 200.000 strank..

HonerGator baner

Glede na to in dejstvo, da je imel EIG v letu 2015 med svojimi podružnicami domnevno več kot 4 milijone naročnikov (od katerih sta Bluehost in HostGator verjetno največja), je verjetno varno domnevati, da ima HostGator na stotine tisoč naročnikov, če ne na milijone.

Navzven so stvari dobre za HostGator. Na domači strani njihovega spletnega mesta so zapisane nekatere nagrade za spletno gostovanje, ki so jih prejeli (od PCMag in več), zaradi česar so videti dobro.

Seveda je internet veliko mesto in ni preveč težko dobiti pozitivnih komentarjev zase, če veste, kako igrati igro.

Ali HostGator resnično meri na svoje pohvale na spletu?

Če želite izvedeti, preberite branje!

Prednosti HostGatorja

Kot rečeno, čudaška struktura cen je razlog za nekatere koristi. Deljeno spletno gostovanje, kljub temu, da je prvo leto cenejše od tekmecev, ima na spodnji strani ceno obnove.

Še več, SSL potrdila in dober kos denarja v dobropisih za Google Adwords in Bing Ads gre pri vsakem računu za gostovanje, ne glede na stopnjo.Brezplačni SSL in več z HostGatorjem

To je zelo pomembno in v drugih službah ne najdem veliko vzporednic s tem.

Poleg tega sem ugotovil, da je njihova podpora za stranke solidna, njihov uporabniški vmesnik pa preprost in enostaven za uporabo. Najpomembneje je, da so imeli veliko časa, tudi če so njihova ostala varnostna orodja dragocena ali pomanjkljiva.

Na splošno je HostGator velik del prednosti, ki je zelo dober.

Slabosti HostGatorja

Slaba novica – HostGator ima nekaj opaznih težav.

Prva težava HostGatorja, ki bi jo morali pogledati, je cena. Ne skrbite preveč: ne gre za to, da je HostGator na splošno precenjen.

Natančneje, nekateri načrti na HostGatorju bi lahko bili cenejši v primerjavi z načrti konkurenčnih storitev.

To še posebej velja, če se ne želite zavezati: ponujene nizke cene so za obveznosti v treh letih.

Cena se močno poveča na vseh načrtih, če želite krajši časovni razpon.Kratkoročni načrti Hostgatorja

Ob tem pa mislim, da ne mislim, da gre za velik padec. Če želite prihraniti denar, HostGator ni nekaj, na kar bi morali takoj popusti.

Če pa iščete določeno vrsto gostovanja – na primer gostovanje WordPress -, morda HostGator ni na vrhu seznama.

Varnostni dodatki HostGator so skupaj z napačnimi cenami.

Če lahko druge platforme samodejno nudijo več varnostnih funkcij za določene pakete, se HostGator od svojih načrtov loči.

In stanejo blizu 2 USD na mesec najceneje, če se zavežete k triletnemu načrtu, poleg tega, kar koli je vaš paket gostovanja.Varnostni paketi HostGator

To je nekakšna obremenitev, zlasti če upoštevamo, da so gostovanja paketov drugih ponudnikov včasih veliko manj težav in z nižjimi stroški.

Cene HostGatorja

Cena je ponavadi prva stvar, in ko je na voljo toliko ponudnikov gostovanja, si lahko privoščite, da ste varčni.

Torej, tukaj so dejstva: za skupno gostovanje (ki je najosnovnejše in običajno najbolj priljubljeno) se načrti začnejo pri 2,75 dolarja na mesec.

Ali pa bi, če prodaje še ni bilo: ta prodaja prinese ceno 2,75 dolarja na mesec za prvo stopnjo, 3,95 dolarja za drugo in 5,95 dolarja za tretjo (moram imeti ljubezenski popust).spletno gostovanje v hostgatorju

Ti trije nivoji – načrti Hatchling, Baby in Business – so zelo ugodni s popustom, vendar običajno ne obremenjujejo preveč..

Seveda bi raje, da so cenejši, toda za skupno gostovanje je to na zgornjem koncu običajnega cenovnega razreda.

Gostovanje v oblaku se začne od 5,95 USD na mesec za Hatchling Cloud – čeprav s popustom znaša 4,95 USD in konča pri Business Cloud pri 9,95 USD.Načrti gostovanja v oblaku Hostgator

Gostovanje WordPressa je nekoliko cenejši od skupnega spletnega gostovanja, kar je žal – tekmeci imajo pogosto gostovanje WordPress-a približno enako kot redno spletno gostovanje.WordPress gostovanje HostGator

Vsekakor se s popustom WordPress gostovanje začne s 5,95 dolarja na mesec in nadaljuje z 9,95 dolarja na mesec. Ti popusti so od 40 do 57%, kar pove, kako dragi so običajno.

Iskreno povedano, gostovanje WordPress je na HostGatorju nekoliko podcenjeno.

Navidezni zasebni strežnik (VPS) Gostovanje je trenutno znižano na 70% ali 73%, vključno s popustom je med 29,95 in 49,95 USD na mesec.

načrti hostgator VPSIzklicna cena ni najcenejša, ampak le konkurenčne cene za nekaj dolarjev – tako sta zadnja dva nivoja po navadi cenovna.

Končno se namenski strežniki začnejo pri 119 USD in končajo pri 149 USD na mesec. Čeprav je to tudi pri popustih, so to dejansko precej ugodne cene namenskih strežnikov.

Če želite prihraniti denar, vendar še vedno želite namenski strežnik, je HostGator morda eden od vaših najboljših izbrancev.

Še ena težava: medtem ko druga spletna mesta ponavadi prikazujejo cene kot “popuste”, so v resnici le cene za prvo leto storitve.

Potem se dvignejo, ko se obnoviš. Pri HostGatorju pa so popusti, o katerih nenehno govorim, tipični, omejeni samo časovni popusti, ki jih vidite v trgovini.

Če jih želite pridobiti, bi se morali zavezati za tri leta delovne dobe. Torej, če želite kupiti le eno leto storitve za najcenejšo skupno raven gostovanja, bi morali plačevati 5,95 dolarja na mesec. Kar je res nekoliko zajetno.

Kljub temu po prvem letu mesečne cene niso tako velike glede na tržne.

GoDaddy, na primer, po prvem letu uporabe poviša mesečno ceno na 7,99 USD mesečno za svoj začetni načrt; Hatchling načrt HostGatorja zviša na 6,95 dolarja.

Hej, ne bodite pretirano zaskrbljeni, ker se zdi, da so cene nekoliko napihnjene. (Glej primerjavo HostGatorja z Godaddyjem)

Še zadnja stvar – HostGator ima 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja za svoje načrte za skupno gostovanje.denar nazaj Hostgator

To je bistveno daljše od običajnih dvotedenskih ali mesečnih garancij na konkurenčnih spletnih mestih in bi vam moralo dati dovolj časa, da res razumete, ali se želite držati storitve ali ne.

Ker si bo večina ljudi ogledala deljeno gostovanje, bom rekel, da je cena HostGatorja precej razumna – samo WordPress gostovanje se mi zdi nenormalno, 45-dnevna politika vračila pa je precej trdna.

Oglejte si cene gostovanja HostGatorja tukaj …

Lastnosti

Torej cene tam niso najcenejše, toda morda je nekaj odličnih stvari, ki jih dobite v zameno, kajne?

No, vstopiva v to.

Opomba: večinoma govorimo o skupnih funkcijah spletnega gostovanja, saj so najbolj priljubljene.

Hatchling, prva stopnja, ima eno domeno in neomejeno pasovno širino. Baby dobi neomejene domene, Business pa brezplačno namenski IP, brezplačna orodja za SEO in brezplačno nadgradnjo na pozitiven SSL.

To bi se vam morda zdelo malo boso. Ali ne bi bilo daljšega seznama funkcij, tudi za Hatchling?

No, HostGator je organiziran nekoliko drugače.

Obstaja veliko funkcij, ki veljajo za vsak načrt gostovanja, in veliko funkcij, ki jih plačate, da dodate ne glede na vaš načrt.

Primeri dodatkov vključujejo nekatera varnostna orodja (več o tem v razdelku o varnosti) ali SEO orodja. Vendar so nekatere stvari, ki so na voljo vsakemu načrtu gostovanja, precej neverjetne.

Vsak posamezen načrt gostovanja dobi ustvarjalec spletnega mesta in brezplačne prenose spletnih mest in domen. To je dobro, vendar precej osnovno.Brezplačno graditelj spletnega mesta Hostgator

Vsak načrt gostovanja dobi tudi dostop do 52 brezplačnih skriptov, ki jih je mogoče takoj namestiti – v redu, zdaj se stvari slišijo bolje.

Še bolj impresivno je, da vsak načrt dobi ponudbo Google Adwords v vrednosti 100 USD in Bing za dobroimetje v oglasih v višini 100 USD. No, vau.

Nazadnje, če želite glazuro postaviti na torto, ima vsak račun za gostovanje brezplačno SSL potrdilo.

To je veliko: tudi načrti Hatchling dobijo SSL certifikat, ki je običajno rezerviran za drugi ali tretji stopenjski paket na konkurenčnih platformah.

Vse to je poleg drugih osnovnih orodij, ki so priložena računom gostovanja, na primer e-poštnim računom.

Oh, razen če celo plan HostGator Hatchling vključuje neomejene račune e-pošte – precej impresiven, še posebej v primerjavi z enim e-poštnim računom GoDaddyja za prvo stopnjo.

Iskreno, to je resnično trden korak. HostGator je na splošno dobro podprt kot kateri koli drugi večji ponudnik gostovanja.

Vendar njegova nenavadna struktura cen omogoča dodeljevanje orodij z večjo prilagodljivostjo in pridobivanje nekaterih funkcij za nižje stroške, kot bi jih sicer.

V tem smislu HostGator nadomešča svoje cene, ki so navzven ceneje.

Pomoč strankam

Če HostGator nima najbolj idealnih cen, potem raje nadoknadite, kajne?

Trdna podpora strankam je bistvenega pomena, zlasti pri gostovanju.

Na srečo ima HostGator v redu. Ima dragoceno dokumentacijo in poučno gradivo na kraju samem ter več možnosti za neposreden stik s predstavniki.

V kolikor gre za izobraževalne in informacijske vire, ima HostGator vse, kar je zgoščeno na eno stran za podporo.

To je nekoliko nenavadno; mnoga spletna mesta imajo stran s pogostimi vprašanji, bazo znanja (ali kombinirano različico teh) in ločeno stran za določene vadnice ali vire.

Ni slabo – čeprav sovražim oblikovanje strani za podporo, vsekakor je bolj koristno, da je vse priročno centralizirano. In zagotovo imajo na voljo veliko izbiro video vaj in člankov.

Ponovno je videti zastarelo, a zdi se, da jih ima dovolj, da bi koga dobro pokrivali, ne da bi se morali obrniti na predstavnika.

Če pa bi se za pomoč obrnili na predstavnike službe za stranke, bi imeli tri možnosti: 24-urno telefonsko podporo, podporo po e-pošti in klepet v živo.

Običajno je, da gostiteljska podjetja zagotovijo vse tri, veliko pa jih zagotovi tudi samo dve. Da jih ima HostGator vse, je dober znak.

Njihova funkcija klepetanja v živo je dobra. Predstavnika sem zasledila kot odzivnega, ko sem ga preizkusila kot gosta. Upoštevajte čas spodaj levo: posnel sem posnetek zaslona takoj po pošiljanju / prejemu sporočila.Brezplačno graditelj spletnega mesta Hostgator

Hostgator klepet 2

Seveda je prvi odgovor najverjetneje kopiranje / lepljenje ali bot odgovor.HostGator klepet 3

Kot vidite, tudi »dejanski« odziv ni trajal dolgo.

Testiranje kot gost / navaden obiskovalec na spletnem mestu resnično dobro kaže na storitev za stranke: če lahko kdo dobi trden klepet v živo, bodo sredstva, ki jih dobite, ko postanete plačljiva stranka, zagotovo dobra..

Na splošno je služba za stranke HostGatorja tako dobra kot vsaka, tudi če ni veliko, s čimer bi se vozili domov.

Enostavnost uporabe

Cene, funkcije in podpora strankam – zdaj, ko dobimo jasnejšo sliko HostGatorja, bi morali razpravljati o uporabniški izkušnji.

Na splošno bi rekel, da je HostGator približno tako enostaven za uporabo kot katera koli druga gostiteljska platforma. Uporabniški vmesnik morda ni najlepši (po mojem mnenju), vendar je vsekakor ekspliciten.HostGator klepet 3HostGator cPanel 2

Ni veliko neznanih gumbov – večinoma je vse samoumevno med navigacijo po plošči c, nadzorni plošči ali ustvarjalcu spletnih strani.

Konec koncev ima vsaka velika storitev gostovanja v bistvu enak uporabniški vmesnik, glavne razlike pa so v estetski (in morda postavljeni), ne pa funkcionalni.

Če je HostGator pretežka za uporabo, lahko dostopate do podpore za stranke. Menim, da bo večina ljudi to težko; krivulja učenja ni strmejša kot katera koli druga glavna platforma gostovanja.

Varnost in zanesljivost

Pregled varnosti – čas vzdrževanja, varnostni ukrepi itd.

Spletno mesto HostGator na žalost ne ponuja očitnih pregledov varnosti. Če želite izvedeti več, ga boste morali kopati. Na srečo smo večino tega storili za vas.

Najprej: ta članek podrobno opisuje nekatere varnostne ukrepe, za katere HostGator pravi, da jih uporablja za zaščito svojih strežnikov. Bistvo je predvsem zaščita pred napadi DDoS.

Če heker ali celo izguba spletnega mesta povzroči izgubo spletnega mesta, HostGator ponuja storitev CodeGuard: vsakodnevno samodejno varnostno kopiranje v oblak.

CodeGuard se lahko razširi na do 5 spletnih mest, 1 GB prostora za shranjevanje, neomejeno število datotek in se lahko uporablja za obnovo spletnih mest 3-krat na mesec.

Vendar pa se začne tudi pri 1,67 dolarja na mesec, kar je žal: druge platforme vključujejo dnevne ali tedenske varnostne kopije v nekatere svoje pakete samodejno.

Nato ima HostGator nekaj, kar se imenuje SiteLock, kar je v bistvu pregled zlonamerne programske opreme. Brezplačno je! Ne, samo šalim se. Začne se pri 1,94 USD na mesec, če se zavežete za triletni načrt. Tudi to je, podobno kot CodeGuard, nekoliko nesrečno.

To so resne pomanjkljivosti, vendar imam nekaj dobrih novic: HostGator ima velik čas delovanja.

Zadnji posodobitve so podane spodaj:

podaljšanje hostgatorja

Občasni čas
99,91%
Odzivni čas
1061 ms

Tukaj je povprečno Uptime:
 • Mar 2020: 99,89%
 • Februar 2020: 99,91%
 • Januar 2020: 99,93%
 • Dec 2019: 99,74%
 • November 2019: 99,82%
 • Okt 2019: 99,13%
 • September 2019: 99,37%
 • Avgust 2019: 99,60%
 • Juli 2019: 99,98%
 • Junij 2019: 99,97%
 • Maj 2019: 99,85%
 • April 2019: 99,95%
 • Mar. 2019: 99,96%
 • Februar 2019: 99,97%
 • Januar 2019: 99,97%
 • Dec 2018: 100%
 • November 2018: 99,99%
 • Okt 2018: 99,93%
 • September 2018: 99,99%
 • Avgust 2018: 99,94%
 • Julij 2018: 100%
 • Junij 2018: 100%
 • Maj 2018: 100%
 • April 2018: 99,99%
 • Mar 2018: 100%
 • Februar 2018: 99,97%
 • Januar 2018: 100%
 • Dec 2017: 100%
 • November 2017: 100%
 • Okt 2017: 99,96%
 • September 2017: 100%
Tu je povprečni odzivni čas:
 • Mar 2020: 1060ms
 • Februar 2020: 1057ms
 • Jan 2020: 1066ms
 • Dec 2019: 1276ms
 • November 2019: 1027ms
 • Oktober 2019: 1125ms
 • September 2019: 979ms
 • Avgust 2019: 1189 ms
 • Juli 2019: 1313 ms
 • Junij 2019: 1.244 ms
 • Maj 2019: 1.000 ms
 • April 2019: 996 ms
 • Mar. 2019: 1.027 ms
 • Februar 2019: 1.176 ms
 • Januar 2019: 1.169 ms
 • Dec 2018: 1.169 ms
 • November 2018: 1325 ms
 • Okt 2018: 1335 ms
 • Sep 2018: 1,264 ms
 • Avgust 2018: 1.254 ms
 • Julij 2018: 343 ms
 • Junij 2018: 343 ms
 • Maj 2018: 319 ms
 • April 2018: 2250 ms
 • Mar 2018: 409 ms
 • Februar 2018: 398 ms
 • Jan 2018: 375 ms
 • Dec 2017: 485 ms
 • November 2017: 969 ms
 • Okt 2017: 352 ms
 • September 2017: 733 ms

Podrobne rezultate za uptime lahko preverite tukaj.

Februarja in aprila je padla za eno minuto – dve minuti v dveh mesecih! – in oktobra je mesto padlo za 4 minute.

Seveda je ta grda številka za avgust 2017 – 87 minut prekinitve za en mesec res ni idealna. Ampak hej – morda je to zunaj in leto kasneje se ni več zgodilo.

Če berete pretekli september, lahko tukaj preverite najnovejše podatke o uptime.

Potek delovanja s HostGatorjem je na splošno odličen, in če zapustimo avgust 2017, je to verjetno storitev, ki je ena izmed najboljših posodobitev v naših testih.

Vendar so varnostni dodatki moteče in jih je treba bodisi zmanjšati na stroške bodisi delno privzeto vključiti v načrte gostovanja.

Ali priporočamo HostGator?

Kjer stoji HostGator ob vseh izvedenih analizah in storitvah?

Razen množice, za eno: tako njene pomanjkljivosti kot tudi prednosti so glede na konkurenco nenavadne.

Njegova struktura cen je nekoliko čudna, z veliko dodatki, ki so privzeto orodje na drugih platformah, in veliko privzetih funkcij, ki so namenjene samo nadgrajenim nivojem v ostalem gostiteljskem svetu.

Ima odličen čas delovanja – morda nekaj najboljšega v poslu.

Poleg tega je HostGator enostaven za uporabo in ima solidno podporo strankam. Vse na splošno ni veliko dražje od drugih storitev, še posebej ne dolgoročno.

Po mojem mnenju vam HostGator da veliko in vas na koncu ne prisili, da plačate toliko, vsaj ne preko dosega mainstreama.

V nekaterih primerih boste morda celo plačali ceneje za nekatere stvari, na primer za potrdila SSL.

Torej glede na to, prednosti precej odtehtajo slabosti: da, vsekakor priporočam HostGator.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map