Pregled SmarterASP.net: Kaj morate vedeti, preden kupite njihov načrt (2020)

Ko sem prvič preveril spletno mesto SmarterASP.net, sem bil malo skiciran. Mislim, ali me lahko krivite?


domača stran smarterasp

SmarterASP.net je na prvi pogled videti malce prevaren, a globlji potop razkrije, da gre pravzaprav za dokaj ugledno gostiteljsko podjetje.

Primer: SmarterASP je do danes imelo že več kot 430.000 strank. To je zelo majhno število v primerjavi z večjimi gostovalnimi podjetji, ki zberejo milijone strank.

Toda v absolutnem smislu je na SmarterASP.net še vedno veliko ljudi, ki bi plačali za njegove storitve. Trdijo, da kupce večinoma pridobivajo z besedo v usta in se ne oglašujejo veliko (kar lahko razloži, zakaj mnogi od njih še niste slišali).

In še bolj impresivno? SmarterASP.net obstaja že od leta 1999, torej je star 20 let – precej starejši od mnogih drugih, bolj priljubljenih gostovalnih podjetij.

Očitno je, da je SmarterASP “prava” storitev gostovanja. Toda ali je res vredno svojega časa ali denarja?

Na tej točki je SmarterASP enostavno videti kot slabo storitev gostovanja, za katero je plačalo nekaj sto tisoč ljudi, nato pa se je odločil zapustiti (s čimer je razložil svojo majhnost)… ali kot skrit dragulj sveta gostovanja, ki ga ima le nekaj najdeno.

No, nekaj teh vprašanj sem imel v mislih, ko sem prvič pregledal SmarterASP.net. In potem sem jim odgovoril s preizkušanjem SmarterASP.

Pripravljeni slišati o tem, kar sem se naučil? Začnimo s prvo stvarjo v večini naših glasov:

Občasni čas

Uptime je največja skrb za nas. Ne glede na to, ali imate spletno trgovino, ki mora biti ves čas hitra, ali osebni blog, plačujete, da spletno mesto deluje.

Ker je SmarterASP.net manjše podjetje, se boste morda vprašali, kako zanesljiva je uptime. Pri majhnih podjetjih za gostovanje vedno obstaja tveganje – nekatera so neokusna, druga so spektakularna.

Ko sem preizkusil SmarterASP.net, lahko rečem, da gre bolj za slednje. Ne 100% vsak mesec, ampak običajno višje od 99,95% vsaj.

SmarterASP.net je tako kot mnogi drugi gostitelji, ki imajo garancijo za produkcijo (99,9%).

Ampak SmarterASP je tako prepričan v svoje sposobnosti, da vam ponuja to:

časovno nadomeščanje

Ja. Za vsako uro odmora, ki ga doživite, prejmete brezplačen MESEC gostovanja. Seveda bo tudi pri 99,9% minilo nekaj časa, preden pride do ure zastoja.

Vse podrobnosti lahko preverite tukaj z našim kalkulatorjem uptime, vendar 99,9% uptime v mesecu znaša skupno 43 minut odmora.

Kljub temu je treba opozoriti na dve ključni stvari: Prvič, 99,9% ni številna težnja, čeprav se sliši visoko. Rekel bi 99,95% in več je dobro.

Drugič, SmarterASP redko popusti do 99,9%, čeprav zagotavlja vsaj toliko.

Kot tudi pri trdnih rekordih nad časom, je tudi zame SmarterASP.net precej hiter.

Na splošno je SmarterASP.net odličen začetek z močnim časom delovanja in odziva, da ne omenjam nadomestila, ko se podaljša čas pod 99,9%.

Zaenkrat tako dobro, kajne?

No, za SmarterASP je ostalo še veliko dela. Torej, nadaljujmo s preiskavo!

Enostavnost uporabe

Enostavna uporaba je mešana vrečka. Nekateri vas bodo poskusili preskočiti v tem razdelku (nekateri ste verjetno že preskočili ta del).

Drugi ga resnično potrebujejo in vedo. Nekateri potrebujejo lažjega gostitelja, vendar tega ne vedo.

Pri tem je, da je enostavnost uporabe na splošno pomembna, čeprav v različni meri.

Zdaj pa naj vam odgovorim: SmarterASP.net ni najbolj uporabniku prijazen spletni gostitelj.

Del razloga, zakaj se skriva v njegovem imenu. ASP.NET je pravzaprav določena vrsta gostovanja – več o tem si lahko preberete tukaj.

Tu je kratka različica: večina storitev spletnega gostovanja v skupni rabi uporablja PHP. ASP.NET se razlikuje od PHP, vendar je v osnovi okvir za gradnjo dinamičnih spletnih mest ali aplikacij.

ASP.NET je odprtokodni okvir, kar pomeni, da ga lahko vidi vsak razvijalec in ga spremeni, še posebej pa ga uporabljajo spletni oblikovalci.

Znano je tudi, da so na splošno hitrejši in nižji.

Tukaj je nekaj: če tega še niste vedeli, upoštevajte, da vam je glavna glava SmarterASP.net morda letela nad glavo.

Zdaj, preden se prestrašite, ne skrbite – SmarterASP.net še vedno deluje kot večina drugih gostujočih podjetij, kar se tiče temeljev.

Izberete svoj paket, ga kupite, povežete domeno, ki jo imate nekje drugje, ali jo kupite prek SmarterASP in dobro je, da greste.

Ključna stvar pa je, da je SmarterASP.net narejen z bolj tehničnimi strokovnjaki.

Tako je tudi tako, da nastavitev funkcij ni tako usmerjena na začetnike. O tem bom več govoril pozneje, na primer brezplačna domena ni vključena.

Morda je še pomembneje, da SmarterASP.net ne vključuje domače aplikacije za ustvarjanje spletnih mest. Večina večjih gostiteljev počne, in čeprav njihovi gradbeniki niso najboljši na svetu, ponavadi stvari zelo olajšajo za uporabnike.

Brez skrbi – še vedno lahko uporabite namestitev z enim klikom, da sistem za upravljanje vsebine (kot je WordPress) dokaj enostavno dosežete.

Poleg tega bo na nadzorni plošči stvari na splošno preprosto. Čeprav na to opombo …

nadzorna plošča smarterasp

Ja, to ni običajna znamka cPanel, ampak izvorna nadzorna plošča.

To res ne bo preveč vplivalo na vas, saj so osnove enake … toda če ste navajeni na cPanel (to je tisto, kar uporablja večina drugih gostiteljev), boste morali prilagoditi.

Kljub temu pa SmarterASP nima veliko uporabniku prijaznih stvari, vendar imajo na voljo zanimivo storitev.

Poglej to:

enostavnejša uporaba

Da, to je vrsta nenavadne storitve, ki bi jo pričakovali manjše gostiteljske družbe.

Skratka, razvijalci SmarterASP.net lahko brezplačno opravljajo osnovna programska opravila.

Še enkrat, BASIC delovna mesta. To pomeni, da ne morete od njihovega osebja za podporo zaprositi, da vam spletno mesto izdela iz nič.

Vendar obstaja velika verjetnost, da nimate malo znanja o programiranju in lahko tu in tam uporabite nekaj nastavitev na vašem mestu WordPress, na primer.

To je vrsta stvari, ki jo lahko brezplačno dobite od SmarterASP.net, kar je zelo koristno. Še več, to gostovanje ima precej solidno in pozorno podporo strankam … več o tem pa pozneje!

Na splošno SmarterASP.net ni dovolj enostaven za uporabo, vendar zagotavlja dobre vire, če ste bolj vmesni uporabnik.

To ni grozno, saj njegova ciljna publika ne bo imela resničnih pritožb, a ljudje, ki želijo bolj intuitivno platformo ali enostavnejšo postavitev, se lahko borijo.

V tem trenutku SmarterASP.net ne izgleda preveč slabo, tudi če ni za vsakogar. Pripravljeni se potopiti globlje v nekaj pomembnega?

Naslednje:

Cene in funkcije

Uptime je pomemben in enostavna uporaba je dobro vedeti, a stavim, da je drugo, kar želite vedeti, kaj stane SmarterASP in katere lastnosti dobite s temi cenami.

Ne bom te počakal. Začnimo s cenami:

pametne cene

V redu, bodimo iskreni: to je noro nizko. Mislim, gre za enak cenovni razred kot GoDaddy ali Bluehost, ki sta znana po tem, da sta bila cenovno ugodna.

Basic je precej standarden za načrt začetne ravni. Vendar je Premium precej nizek za tretji nivo skupnega gostiteljskega načrta, in pridobiti naravnost brezplačno gostovanje, ker je podružnica, je zelo kul.

Tu je treba poudariti nekaj resnično pomembnega: cene SmarterASP.net so poceni v primerjavi s skupnimi načrti številnih drugih ponudnikov gostovanja.

A cene so po prvem letu še cenejše. To je razlog:

Večina ponudnikov gostovanja v VAST prvo leto ima nizke cene gostovanja v skupni rabi, nato pa ob obnovi občutno zvišajo cene. Na primer, ponavadi načrt za vstopno raven znaša 2-3 USD na mesec prvo leto in 7- $ 10 na mesec drugo leto naprej.

Ampak to ni SmarterASP.net. Cena, ki jo vidite, dobite, dokler ne odpovete pogodbe.

To pomeni, da je to daleč eden najcenejših sklopov gostovalnih načrtov, ki so na voljo. Edino drugo ustanovljeno podjetje, ki ga poznam, je to FastComet, zato je SmarterASP.net tukaj zelo redek.

Zdaj je vprašanje, kaj dobimo za te nizke cene. Tukaj je pregled:

funkcije smarterasp

Pravzaprav ni preveč slabo! Osnovni načrt je nekako pričakovan: eno spletno mesto, standardne specifikacije za gostovanje.

Toda vnaprejšnji načrt (druga stopnja) omogoča do 6 spletnih mest, kar je več kot ponuja večja družba za drugo stopnjo.

Pridobitev neomejenega prostora za shranjevanje in pasovne širine je odlična, še posebej, ker je dodeljena za prvo stopnjo naprej. Toda žal je SSL vključen brezplačno le iz druge in tretje stopnje.

Neomejena količina pomnilnika / pasovne širine morda zveni kot dostojna menjava na vstopni ravni, toda resnica je, da večina ljudi na vhodnem nivoju z drugimi gostiteljskimi podjetji ne bo kos omejitvam svojega načrta.

To je zato, ker je “neomejeno shranjevanje” v skupnem načrtu gostovanja dejansko pretiravanje. Če bi vsi izkoristili neomejeno gostovanje na skupnem strežniku, celotna storitev ne bi delovala in podjetja prosijo ljudi, ki pritiskajo na omejitve za nadgradnjo.

Nasprotno pa je SSL danes standard. Večina spletnih mest, ki jih obiščete, vsaj na večjih, uporablja SSL in brskalniki na splošno upoštevajo, če spletno mesto nima zaščite SSL.

Kratka različica je, da čeprav se načrt vnosa morda zdi odličen, ker ima neomejeno prostora za shranjevanje, samo za to ni tako čudovit posel … in če nimate SSL-ja, je resnično žal..

Kar zadeva druge lastnosti.

Imena domen niso vključena brezplačno, kot pri mnogih drugih ponudnikih gostovanja. Vendar jih lahko še vedno kupite prek spletnega mesta SmarterASP.net za 12 USD na leto (kar ni slabo) ali pa povežete svojega.

Nekaj, kar je res, je vse plačani načrti dobijo neomejene elektronske predale. Šele zadnja dva načrta dobita funkcije seznama e-poštnih sporočil, vendar jih vsekakor že od začetka ne omejuje po e-pošti.

In čeprav sem morda premaknil stvar neomejenega prostora za shranjevanje, je to zelo pomembno:

smarterasp značilnosti ssd

Vse to je SSD, ki je hitrejši in varnejši.

Čeprav je shranjevanje SSD vse bolj priljubljeno, bo veliko podjetij omejilo omejitve shranjevanja, če je shranjevanje SSD, in ga obdržalo “neomejeno”, če gre za redno shranjevanje v HD.

Torej, to je precej soliden perkus SmarterASP.net.

Nekateri drugi perkanti SmarterASP.net so namestitveni program z enim klikom (kar je precej standardno, ne pozabite) in CloudFlare CDN, kar resno poveča uspešnost vašega spletnega mesta.

Osredotočen sem na skupno gostovanje, ker je tu največ vaših interesov, vendar so na voljo tudi nekatere druge vrste gostovanja.

SmarterASP je edinstven v ponudbi »pol-namenskih« gostovalnih načrtov.

Druga podjetja za gostovanje bi temu poimenovala načrt »poslovno gostovanje v skupni rabi podjetij« ali kaj podobnega – to je še vedno skupni strežnik, ki pa ga je mogoče deliti največ 5–10 ljudi, kar vam omogoča veliko več virov. Cene se gibljejo od 29,95 do 129,95 dolarja na mesec.

Načrti VPS se začnejo pri slabih 100 USD mesečno za 30 GB SSD in 2 GB RAM-a ter se razširijo na nekaj manj kot 400 USD na mesec za 120 GB pomnilnika in 16 GB RAM-a.

Načrti za strežnik v oblaku se gibljejo od nekaj manj kot 200 do nekaj manj kot 400 dolarjev mesečno in od 200 GB do 800 GB v pomnilniku (in 8-32 GB RAM-a).

Gostovanje preprodajalcev zajema od 30 do 60 dolarjev in zagotavlja od 50 do 180 GB prostora in 500 do 1800 GB pasovne širine. Število računov gostovanja ali spletnih mest, ki jih lahko preprodate s katerim koli načrtom, ni omejitev.

Nenazadnje je na voljo tudi načrt Linuxa, s katerim lahko nadgradimo načrte za skupno gostovanje, ki se izvajajo v operacijskem sistemu Windows.

Načrti za Linux imajo primerljive cene od 2 do 4 USD na mesec in so precej velikodušne: neomejena spletna mesta, shramba, baze podatkov, e-pošta itd..

V redu, zdaj pa vse skupaj:

Načrti višjega cenovnega razreda niso slabi, vendar niso posebej izstopajoči. Ena izmed trdnih področij je, da so prilagodljivejši od nekaterih konkurentov, vendar je to v tem.

Resnično področje, na katerem izstopa SmarterASP.net, je v njegovih načrtih za skupno gostovanje (in v določeni meri Linux hosting načrti).

Ti načrti niso naloženi s funkcijami, kot so številne konkurenčne storitve gostovanja v skupni rabi, vendar so med najnižjimi cenami, ki jih boste kdaj našli.

Skratka, lastnosti so v redu, cene pa so fantastične.

Pomoč strankam

Podpora strankam je vedno pomembna. Morda ste prepričani vase in veste, da se boste le redko morali zanesti na podporo strankam.

Ko pa se zanesete na podporo strankam, želite vedeti, da lahko računate na to. Poleg tega je to lahko način hitrega reševanja težav.

In kot sem že ugotovil, je SmarterASP.net malce bolj grob za začetnike.

Če še niste navajeni na gostovanje in vas zanimajo cene, boste želeli, da je ta uporabniška podpora precej dobra.

Začel vas bom s prikazovanjem klepeta v živo. Klepeta mi pogosto ne potrebujejo, vendar je to pravilno, ko sem začel testirati SmarterASP.

Rezultati so precej blizu tistim, ki sem jih doživljal skozi svojo uporabo. Oglejte si:

smarterasp klepet

Odgovor sem prejel v nekaj sekundah:

smarterasp klepet

To je kar dobro. Seveda je šlo za enostavnejše vprašanje, toda dobil si idejo.

To seveda ni vse, kar ponuja SmarterASP.net:

podpora za smarterasp

SmarterASP.net vam bo omogočil, da vam pošljete e-pošto za prodajna vprašanja in uporabite vstopnice za tehnično podporo obstoječim strankam (in podporo za obračunavanje, vendar je spet poudarek na obstoječih uporabnikih).

Imajo tudi telefonsko številko, ki jo lahko pokličete, vendar so pogosto dolge čakalne dobe in klepet v živo je bistveno bolj zanesljiv.

Druga glavna podpora podpore podjetju, ki gostuje, sta baza znanja in dokumentacija.

Baza znanja SmarterASP ni lepa, je pa učinkovita:

podpora za smarterasp

Ja. Navadna in do potankosti. Nekaterim vmesnik morda ni všeč, vendar ne zanikate, da vam bo prihranil čas.

Komaj se morate pomikati, saj lahko le drsete, dokler ne najdete teme, ki jo potrebujete krepko, in nato kliknete, da poiščete ustrezen članek.

Ker je vse na mizi, se morda zdi manjša baza znanja, toda resnica je, da je v bazi znanja več kot 700 člankov.

Zajemajo široko paleto tem, vključno z več tehničnimi. Dejansko je več kot 100 člankov, ki so pravkar povezani z nadzorno ploščo, in 59 povezanih z DNS in imeni domen.

Medtem ko se razlikujejo po dolžini, je večina podrobno opisana z navodili in slikami po korakih.

Morda ni najbolj impresivna baza znanja, kar sem jih kdaj videl, vendar lahko tekmuje z nekaterimi najboljšimi.

Ko vzamem bazo znanja in možnosti za vzpostavitev stika s podporo, moram reči, da sem zelo navdušen nad nastavitvijo storitve za stranke za stranke SmarterASP.net.

Telefonski klici so morda nezanesljivi, vendar obstaja vsaj možnost. Klepet v živo deluje dobro, prav tako tudi sistem vozovnic.

Baza znanja je obsežna in hitra za iskanje ali iskanje.

Rezultat tega je, da ima SmarterASP enega najbolj konkurenčnih sistemov za podporo strankam. Še posebej impresivno je, da lahko tako majhno gostovalno podjetje tekmuje svojim največjim konkurentom!

Toda naslednjič imamo zadnji zadnji preizkus, ki ga je moral opraviti SmarterASP:

Varnost

Varnost je velika težava pri spletnem gostovanju. Gostovanje ni enkratni nakup, fizično dobro – celotna predpostavka je, da plačate, da omogočite delovanje svojih spletnih mest.

In to pomeni, da zaupate podjetju, da bo obdelovalo svoje spletno mesto, svoje podatke in podatke svojih obiskovalcev / kupcev – ne le z dobro uspešnostjo, ampak tudi z zaščito pred slabimi akterji.

Morda se sprašujete, ali si lahko majhno podjetje za gostovanje, kot je SmarterASP.net, resnično privošči, da svojim strankam zagotovi vrhunsko varnost.

Verjeli ali ne, nekatera največja gostiteljska podjetja imajo več varnostnih napak kot manjša.

Del tega je, ker ciljajo pogosteje, del pa je, da znižajo stroške z zapostavljanjem varnejših pristopov in računajo na svoje velike baze strank.

Toda SmarterASP.net je ravno nasprotno. Poglej to:

pametnejša varnost

Da, SmarterASP.net ima tri podatkovne centre, ki imajo visoke standarde. Zdi se, da so podatkovni centri tretje osebe, vendar je to včasih pričakovati tudi pri manjših podjetjih.

Tudi velika podjetja to naredijo in SmarterASP.net je ponovno sprejel varnostne ukrepe, da bi zagotovil čim večjo varnost.

Kot lahko vidite, sta napajalna in omrežna infrastruktura odveč – kar pomeni, da če ena stvar odpove, dobite varnostno kopijo. Prostori so nenehno vzdrževani, z vso potrebno kontrolo temperature.

In kar je najbolj kul od vseh, so zelo zaprti. Vstop v celo ne morete, če ne skenirate odobrenega tiskanja s palcem.

Na splošno to ni najintenzivnejša varnost, kar sem jih kdaj videl, je pa zagotovo ena izmed boljših postavitev.

Glavni previdnostni ukrepi so upoštevani z nekaterimi dodatnimi, tako da je splošna varnost pri SmarterASP.net videti precej dobro (zlasti glede na njegovo velikost)!

Preden zaključim, povzamemo nekaj glavnih dobrih in slabih točk do zdaj:

Prednosti

 • Seveda posebnost ASP.NET gostovanja.
 • Močni časi podaljševanja in odziva.
 • Čeprav niso preprosti za uporabo, bodo razvijalci SmarterASP.net brezplačno urejali manjše programske naloge.
 • Neverjetne cene: eden najcenejših gostiteljev naokoli, saj obnova po prvem letu ne poviša cen. Z drugimi besedami, stroški iz leta v leto so enaki kot prvo leto za druge gostiteljske družbe.
 • Neomejeno prostora za shranjevanje in pasovne širine za račune začetne ravni naprej.
 • Na splošno zelo dobra podpora strankam. Telefoni lahko trajajo nekaj časa, vendar je klepet v živo hiter in zanesljiv, prav tako sistem vozovnic. Tudi baza znanja je zelo informativna.
 • Tudi zelo dobra varnost, z odvečno močjo in biometričnimi pregledi v vseh podatkovnih centrih.

Slabosti

 • Ni zelo prijazen začetnikom in na splošno bolj naravnan za ljudi, ki so vajeni gostovanja.
 • Ni veliko funkcij v primerjavi z veliko velikimi imeni. Imena domen in SSL niso vključeni brezplačno, na primer, in ni domačega ustvarjalca spletnih mest.

Zaključek: Ali priporočam SmarterASP.net?

Zdi se, da je razmerje med prednosti in slabosti odgovor na vprašanje. Ja, priznam:

SmarterASP.net je na splošno zelo dober spletni strežnik.

Pomembno pa je upoštevati, da je ne priporočam vsem. Priporočal bi ga mnogim ljudem, vendar obstaja pomembna podmnožica, ki morda ni primeren za SmarterASP.

To bi bili predvsem ljudje, ki želijo enostavnejši način za vzpostavitev spletnega mesta, in ljudje, ki želijo pakete vse v enem (ali blizu njega), ki imajo veliko funkcij in dodatkov.

To bi pomenilo večje in bolj mainstream gostitelje, kot sta GreenGeeks ali Bluehost.

Vendar je SmarterASP.net popolnoma skrit GEM pri gostovanju. Ne morem reči dovoljkrat: to je eden najcenejših gostiteljev tam, obdobje.

Seveda, izgubili ste nekaj funkcij, ampak tukaj je spodnja vrstica:

Zelo cenovno ugodni gostovalni paketi vam bodo zagotovili solidne vire v smislu shranjevanja in pasovne širine, resnično dobro delovanje, odlično podporo strankam in zanesljivo varnost.

Morda boste izgubili zaradi enostavne uporabe in funkcij, vendar je to le veliko kupčevno obdobje.

In če ste tehnično misleči in nameravam če želite uporabljati SmarterASP.net, da lahko ustvarite spletno mesto ali aplikacijo s pomočjo ASP.NET, boste ugotovili, da SmarterASP.net ni tako brez funkcij.

Končni rezultat je, da SmarterASP.net vsekakor priporočam vsem, razen ljudem, ki dajejo prednost prijaznosti do uporabnika in platformam vse v enem.

Če pa niste prepričani, ne skrbite!

brezplačno preskušanje smarterasp

Da, brezplačna preizkusna mreža SmarterASP.net ne potrebuje kartice in je dvakrat daljša kot večina drugih gostiteljev. Kaj čakaš?

Veselo gostovanje!

Pridobite 60 dni brezplačne preizkušnje

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map