Pregled spletnega mesta: Vse, kar morate vedeti, preden ga kupite!

Pregled spletnega mesta: Vse, kar morate vedeti, preden ga kupite!

Pregled spletnega mesta: Vse, kar morate vedeti, preden ga kupite!

Web.com je skriti velikan pri gostovanju. Kar zadeva priljubljena imena “gospodinjstev”, ne vem, ali je Web na seznamu.


Toda Web.com ima več kot 3 milijone naročnikov, kar ga samodejno uvrsti v večje lige, njegovi prihodki v letu 2017 pa so bili več kot milijardo dolarjev. “Wow” je prav.

Poleg tega, da je bil preprosto velik, je bil ustanovljen leta 1999 – torej je bil star tudi približno dve desetletji.

Ok – kar na spletu počne Web.com, da bi bil tako zelo priljubljen?

Veliko, seveda … ampak tudi, presenetljivo malo. Že nekaj časa uporabljam spletno mesto in spoznal sem nekaj o tem, o katerem bi rad povedal. Ne pozabite brati in preučili bomo podrobnosti!

Prednosti
Tukaj nas bom sprožil s pozitivnimi vidiki spletnega mesta.

Spletna spletna stran je v svojih cenovnih načrtih preprosta, in sicer zato, ker jih imamo samo tri in vsi gostujejo v skupni rabi. Za nekatere je to slaba stran (več o tem v sekundi), za druge pa dobrodošla izbira.

Poleg tega, čeprav ti načrti niso najcenejši, so na cenovno ugodnejši strani. Pravzaprav ste večinoma prepričani, da bo načrt spletnega spletnega mesta na cenovno ugodnejši strani (če ste majhno podjetje).

Spletna spletna stran ima na voljo tudi dostojne vire za svoje načrte gostovanja, vključno z načrtom začetne ravni (predvsem glede prostora na disku in e-poštnih okenc). Poleg tega je Web.com zelo enostaven za uporabo in se dobro integrira z WordPressom in drugimi sistemi za upravljanje vsebin (CMS).

Končno je spletna telefonska podpora spodobna, tudi če preostala podpora za stranke ni omembe vredna in je splet zelo dober (vključno s storitvijo).

Slabosti
Vse to je dobro, vendar bom predstavil nekaj, kar bo prežemalo preostanek tega pregleda: negativne. Na žalost ima spletna stran veliko stvari, ki se ne ujemajo z njenimi dobrimi točkami.

Za tiste načrte cen, ki sem jih omenil prej, verjetno ugibate, da je preprostost tudi nekoliko omejujoča. Vsaka oseba ali podjetje s kompleksnejšimi potrebami po gostovanju (na primer namensko gostovanje, VPS gostovanje itd.) Lahko na Web.com precej pozabi.

Čeprav je cena na spodnji strani, ni da poceni. Nekatera druga podjetja ponujajo nižje izhodiščne cene in podobne cene obnove ali nižje različice obeh in z več funkcijami za zagon.

Kljub temu, da je dodelitev virov dobra, nekatere dodatne funkcije morda nekoliko bolj zaslužijo cene.

Za podporo strankam je klepet v živo neizprosen, baza znanja pa je lahko včasih plitva. Obe možnosti bosta navadno opravili delo, vendar bi lahko uporabili nekaj izboljšav, ker oba zaostajata za konkurenco.

In nenazadnje, Web.com o svojih varnostnih protokolih skoraj nima ničesar povedati. Dokaj lahko sklepamo le na to, kar pa ni dobro za nekaj tako pomembnega, kot je varnost.

Torej, tukaj imate zdrav nabor prednosti in na žalost dolg seznam slabosti. Da bi dobili bolj jasno predstavo o tem, kje v resnici stoji spletna stran v vaši situaciji, boste morda želeli še nekaj podrobnosti. Brez skrbi, prekrila sem vas!

Cene in funkcije

Pojdimo na stvari, ki so najprej pomembne: ceno in kaj dobite za to.

web-com-načrti

Spletna spletna stran dosega tako razveseljevalce kot profesionalce, saj ima samo tri načrte gostovanja. Slaba novica: ja, nimaš na tone možnosti. Konkretno, nimate na tone zelo kakovostnih ali vrhunskih možnosti gostovanja: dobite lahko dobro skupno gostovanje in to je to.

Dobra novica: Spletna stran je precej dostopna. Zdaj, če ste posameznik, ki je bolj zainteresiran za spletno mesto zaradi hobija ali osebnih razlogov ali celo zelo majhno samostojno spletno mesto, so začetne cene spletnega mesta nekoliko višje od povprečnih.

Vstopna cena je prvo leto za dolar ali dva višja od običajne. Vendar sta druga in tretja stopnja cenovno ugodnejši in sta v resnici nižja od običajnih načrtov gostovanja v skupni rabi drugega in tretjega razreda..

Žal je to, da so te prvoletne cene na splošno precej dobre, pristojbine za obnovo so zelo visoke. Pristojbine za obnovo so običajno bistveno višje od cen za prvo leto, zato tam ni nič novega, toda cene za podaljšanje spletnega mesta so lahko 2 do 3-krat dražje.

To je velika pomanjkljivost in ni zelo dober razpon cen za posameznike, ki poskušajo prihraniti (ali podjetja, ki nimajo intenzivnih potreb po gostovanju in si lahko privoščijo, da prihranijo več na gostovanju).

Upoštevajte pa, da Web.com te načrte opisuje kot usmerjene v mala podjetja. Za majhna podjetja te pristojbine za obnovo niso toliko velika težava – večje vprašanje je, ali je omejevanje načrtov za skupno gostovanje v redu.

Iskreno, mislim, da je tako. Omejeno izbiro spletnega mesta bo zagotovo izključilo veliko podjetij, toda veliko malih podjetij bo morda potrebovalo spodobna spletna mesta in ne namenskih strežniških načrtov najvišjega nivoja..

Če imamo to v mislih, so funkcije spletnega mesta precej spodobne. Na primer paket začetne ravni Bistveno gostovanje prihaja s 300 GB prostora na disku in 100 več uporabniškimi e-poštnimi okenci.

Čeprav je res, da 25 FTP računov ni nesmiselno veliko za pakete vstopne ravni in da so neomejeni prenosi podatkov ali brezplačne domene prvo leto tudi precej pogosti, je prostor na disku zelo velik.

Bluehost, na primer, začne s 50 GB, GoDaddy pa s 100 GB. Nabiralniki se razlikujejo bolj, vendar je še vedno zelo uporaben. Druga stopnja poveča stvari na 500 GB prostora na disku in 500 e-poštnih okenc, zadnja stopnja pa naredi prostor na disku neomejeno in število dovoljenih e-poštnih okenc na celo 1000.

Z obljubami o “neomejenem ___” (diskovnem prostoru, shrambi, pasovni širini itd.) Se lahko preprosto znebite. Morda niste tehnično omejeni, toda zelo malo ljudi na računih gostovanja v skupni rabi bo kdaj izzvalo dodeljevanje svojih virov, in če bi vsi, deljenje gostovanja ne bi delovalo (ker so viri… deljeni!).

Medtem ko bodo drugi ponudniki od drugega nivoja dalje lahko skoraj vse neomejeno, morate imeti v mislih, da je to več dobrega kot resne lastnosti. Na spletnem mestu.com so meje precej visoke in razumne (in ja, vem, da tretja stopnja pravi, da je vse neomejeno).

Upoštevajte, da so to osnovna dodeljena sredstva. Dobite tudi graditelja spletnega mesta in namestitev WordPress-a, pa tudi samodejne posodobitve za WordPress, če se za to prijavite. Web.com je dostojen tudi pri hitrih namestitvah za druge sisteme za upravljanje vsebine ali rešitve e-trgovine.

Vsi paketi lahko podpirajo večpredstavnost, vendar sta le zadnja dva namenjena resnejšim količinam, zlasti video. Prva se lahko, vendar je ne želite preobremeniti z bliskovito grafiko.

To večinoma povzame. Priznati se ne sliši preveč, a to samo po sebi ni slabo. Nekateri ugledni ponudniki gostovanja se ponavadi zelo dobro ukvarjajo z ustvarjanjem dolgih seznamov vsega, kar ponujajo.

Ko dejansko začnete uporabljati svoj račun s temi paketi, boste morda ugotovili, da ne uporabljate veliko svojih obljubljenih funkcij ali da so nekateri lahka orodja, ki jih je treba plačati nadgradnje, da bodo resnično uporabni.

Stvari se seveda razlikujejo in zagotovo je res, da bi lahko Web.com bolje predstavil, vendar preprosto dejstvo, da je Web.com formalno manj dobro predstavljen, še ne pomeni, da je slabša storitev ali celo, da je manj sposobna.

Glede na to mislim, da bi spletna stran lahko vključila še nekaj funkcij, vsaj za višje stopnje. Na primer, vsaka oblika rednih orodij za varnostno kopiranje in obnovitev bi bila cenjena, pa tudi SSL potrdila.

Kratek zapis o SSL certifikatih: precej je osnovno, da jih danes vključite v načrte gostovanja, pogosto za prvo stopnjo, če pa vsaj za naslednje. Spletna spletna stran ne vključuje samo SSL potrdil s paketi, ampak jih prodaja samo ločeno. Od 27,99 USD na leto. Ni preveč slaba cena, je pa žal.

spletno-com-cene

Ker je spletna spletna stran zelo sposobna povezovanja s priljubljenimi CMS-ji, boste morda lahko razširili svoj nabor orodij, tako da jim namestite razširitve. Če to storite, bi morale biti osnovne funkcije gostovanja spletnega mesta ravno tako v redu, da služijo vašemu spletnemu mestu.

Težava je v tem, da bi to lahko storili tudi za katerega koli drugega ponudnika gostovanja, in mislim, da splet res ne izstopa dovolj, da bi vam lahko zagotovil prednost pred njimi.

Moj zaključek bi bil, da Web.com ni slab za svoje cene – cene so na spodnji strani – vendar tudi v splošnem ali na določenih področjih pravzaprav ni izjemen. Spletna spletna stran bi delovala v redu, če bi se odločili za njeno uporabo, vendar bi to storili tudi nekateri drugi ponudniki.

Enostavnost uporabe

Torej je morda na spletnem mestu v redu cene in v redu s funkcijami. Do zdaj nič ne izstopa. Vsaj enostaven za uporabo, kajne? Kot je oglašano?

Gotovo je tako.

spletna com-enostavnost uporabe

Spletna spletna stran oglašuje enostavnost uporabe za vse: razvijalci lahko uporabljajo različne jezike, tisti, ki želijo uporabljati WordPress, bodo dobili “brezhibno namestitev”, ljudje, ki nimajo veliko izkušenj z gradbenimi mesti, pa lahko uporabljajo priloženi gradnik spletnih strani.

Vse te obljube so v veliki meri resnične. Poleg vidikov gradbišč je enostavno upravljanje samega gostovanja enostavno. Dobite običajni cPanel in spodobno obliko navigacije. Precej preproste stvari, za katere ne bo potrebno veliko krivulje učenja.

Nato postane vprašanje: ali je Web.com bistveno lažji od katerega koli od njegovih konkurentov? Na tej točki bi moral reči ne. Platoji enostavne uporabe spletnega mesta, skupaj z večino drugih večjih ponudnikov, so vsi dokaj enostavni za uporabo.

Vendar pa splošna enostavnost spletnega mesta – tudi v njegovih razpoložljivih načrtih – poenostavlja tudi upravljanje računov. Ukvarjanje z manj možnostmi ima koristi (včasih).

Zato spletna spletna stran all-in-all ni predvsem enostaven za uporabo, je od industrijskih standardov uporabnosti in to je tisto, kar je pomembno.

Pomoč strankam

Ker Web.com ni popoln, bi bilo lepo videti resnično dobro podporo strankam. Ali to dobimo?

Eh, res ne. Ne bi rekel, da je njihova podpora strankam slaba – menim, da so bistvene funkcije podpore strankam zanesljivo izpolnjene – vendar to preprosto ni v primerjavi z drugimi priljubljenimi ponudniki gostovanja.

Vaša dva glavna vira sta reprezentativna, na katere se lahko obrnete neposredno ali na spletnem mestu. Začnimo s prvim: lahko se pogovarjate v živo s predstavnikom ali se z njimi pogovarjate po telefonu.

Glavna težava, ki jo imam pri spletnem klepetu v živo, je ta, da preveč uporablja kopiranje / paste in / ali bote. Dober primer tega so naslednji posnetki zaslona (opomba: ta pogovor je potekal, preden sem kupil in začel preizkušati spletno mesto.com, a tudi po tem, ko sem imel račun, bodo slabši klepeti izgledali podobno):

web-com-chat1

web-com-chat2

web-com-chat3

Kot vidite, je trajalo skoraj 10 minut, da sem na moje vprašanje v celoti odgovoril. Zastopnik ali klepet se je odzval na moje kontaktne podatke z oglaševanjem in takrat, ko sem moral ponovno potrditi svoje vprašanje (opravičila, zanemarjen, da ga vključim v posnetek zaslona), je bil odgovor prošnja za dodatno pojasnilo.

Iskreno, prvič je bilo čisto jasno.

Ko sem imel račun, klepeti v živo niso vključevali toliko samopromocije, vendar bi včasih še vedno padli na to raven kakovosti. Ni bilo vedno tako slabo, ampak bi lahko bilo, zato pustite ta pogovor kot opozorilo na morebitno slabo izkušnjo klepeta.

Po mojem mnenju je telefonska podpora boljša od klepeta v živo, tako da, če boste takoj potrebovali vprašanje, bi bila to dobra možnost.

Edina edinstvena stvar, na katero lahko trdi spletna stran, je, da ima na voljo poseben nabor marketinških strokovnjakov. Kakor se sliši, večina uporabnikov resnično ne bo močno uporabljala tega vira.

Trženjski strokovnjaki spletnega mesta se veliko uporabljajo tudi za postopek prijave in vkrcanja, vendar za vsakodnevno podporo ne toliko.

Kar zadeva informacije na kraju samem, se boste ukvarjali predvsem s spletno bazo znanja.

podpora spletnim kom

Nekaj ​​edinstvenega v bazi znanja Web.com je, da nekaj člankov vsebuje prekrivajoče se odgovore, ki pokrivajo različne storitve / platforme spleta.

web-com-omrežne rešitve

To ne velja za vsak članek, seveda samo za tiste, ki imajo težave pri več storitvah Web.com.

Kakorkoli, v celoti gledano baza znanja ni slaba. Tako kot povprečna baza znanja bo tudi tukaj in tam zajela večino vaših osnovnih vprašanj in celo nekaj nenavadnih težav. Mislim, da bi to lahko bilo bolj poglobljeno, vendar še ni konec sveta.

V celoti bi rekel, da je podpora strankam spletnega mesta v najboljšem primeru povprečna. Klepeti v živo niso preveliki, telefonska podpora je dobra, informacije na spletnem mestu pa bodo opravile nalogo, vendar bi lahko bile bolj obsežne in poglobljene.

Varnost in zanesljivost

Bodimo iskreni. Zaenkrat Web.com ne posega ravno v vsako noto. Bosta varnost in zanesljivost milost varčevanja?

Eh… nekako. Začel bom z dobro novico: Web.com izpolnjuje svoje obljube 99,9% uptime.

web-com-en klik

Kar se tiče odzivnega časa, še ni bilo preveč slabo, a kot je običajno pri spletnem mestu.com, tudi ni fantastično.

Pri vsakodnevni uporabi spletnega mesta so stvari dokaj gladke. Stvari, kot sta cPanel ali WordPress, se izvajajo tako dosledno, kot bi pričakovali, da vam bodo nudili kakšno spodobno storitev, vendar to v resnici ne kriči “fantastične kakovosti!” kolikor toliko šepeta »osnovni standardi gostovanja«.

Kaj pa varnost? No, ali imam za vas novice, ljudje: ne vem.

Stran »približno« spletnega mesta je zame mrtva povezava. Na kateri koli strani kliknite povezave, ki na njihovem spletnem mestu pišejo “varnost”? Preusmerili vas bodo na stran z načrti za določanje cen SSL certifikatov.

Mislila sem, da morda kaj pogrešam. Ne. Oglejte si to: cel del njihove baze znanja v kategoriji varnosti ne pove ničesar o varnostnih protokolih spletnega mesta.

spletna kom-varnost

Domnevamo lahko, da ima Web.com vsaj vzpostavljena osnovna varnostna infrastruktura, ker jim je uspelo zagotoviti več kot 3 milijone strank po vsem svetu, kar je velikansko. To lahko domnevamo tudi zato, ker kot podjetje namenijo veliko energije za prodajo SSL certifikatov.

Ampak to je to, in ne gre veliko. Poleg tega, ker moti, da o varnosti podjetja ne vemo veliko, to odraža pomanjkanje preglednosti družbe.

Torej, še enkrat nam je za Web.com ostalo nekaj dobrega in slabega: čas delovanja je dober, odzivni časi so spodobni, splošna učinkovitost aplikacije je spodobna, varnost pa je večinoma neznana.

Zaključek: Ali priporočam spletno mesto?

Ta pregled je bil eden mojih bolj nevtralnih. Vsakič, ko na spletnem mestu najdem nekaj, kar mi je všeč, najdem nekaj drugega, kar mi manjka ali slabo deluje.

Najprej imate na voljo omejen izbor možnosti gostovanja, vse v skupni rabi. Vendar so vsaj cene na splošno precej ugodne, enostavnost palete izdelkov pa ima prednost preglednosti.

Izdelki za gostovanje na spletnem mestu niso zelo obdarjeni s številnimi funkcijami, vendar imajo velikodušne rezerve o virih in se dobro povezujejo s priljubljenimi CMS-ji. Po drugi strani lahko te lastnosti najdete pri drugih podjetjih za podobne ali nižje cene in včasih tudi z več funkcijami.

Web.com je zagotovo enostaven za uporabo, vendar ni prelomni uporabniški vmesnik. Podpora strankam je povsem v redu – občasno iffy klepet v živo, dobra telefonska podpora in mlačna baza znanja.

Varnost in zanesljivost samo še poudarjata profesionalnost in uspešnost: dobra zmogljivost, o varnosti spletnega mesta.com pa vemo zelo malo.

Za konec mislim, da je spletna stran …ni slabo. Majhna podjetja, ki potrebujejo enostavno uporabo in enostavna storitev gostovanja in ki tudi ne potrebujejo konfiguracije premium strežnika, se lahko uporabi na spletnem mestu.com.

Ne vem, ali bi ga priporočil. Spletna spletna stran ni odlična, če izstopa v današnjem izboru gostiteljskih podjetij, in dobre stvari, ki jih Web.com prinese na mizo, najdete brez njegovih slabosti, če pogledate druga podjetja.

web.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector