Primerjava DreamHost Vs BlueHost – DEJSTVA, ki temeljijo na naših izkušnjah

DreamHost in Bluehost sta nekaj največjih in najbolj cenjenih imen na svetu gostovanja. Bluehost je tu morda velikan: približno od leta 2003 podpira več kot 2 milijona spletnih strani, zaradi česar je eno največjih svetovnih ponudnikov gostovanja.


DreamHost ni nič hudega sluteč, pravzaprav je starejši brat obeh (če ne že “večji”: DreamHost je bil ustanovljen leta 1996 in podpira več kot 1,5 milijona spletnih strani s približno 400 000+ strankami v več kot 100 državah.

Jasno je, da na tej točki preprosta primerjava številk ne bo storila tega. DreamHost in Bluehost gostita podjetji primerljive velikosti, ugleda in priljubljenosti.

Kateri je torej boljši?

Seveda nobena rešitev ni popolna za vsakogar, različna podjetja pa se lahko odlikujejo na različnih področjih. V tej primerjavi bom obravnaval prednosti in slabosti teh vrhunskih gostiteljev med seboj, s posebnim poudarkom na deljenem gostovanju zaradi svoje priljubljenosti.

Kaj torej čakaš? Pojdimo do tega!

Kazalo

Skočite na ogled določenega testa s klikom na naslednje povezave

 1. Primerjava cen in funkcij
 2. Enostavnost uporabe
 3. Pomoč strankam
 4. Varnost in zanesljivost
 5. Zaključek: Kdo zmaga?

Primerjava cen in funkcij

Prva stvar, ki si jo bomo ogledali, so cene in značilnosti teh dveh podjetij.

Začel bom s prednostno nalogo: skupno gostovanje.

web hosting gostovanje bluehost

Bluehostove cene gostovanja v skupni rabi so precej značilne, če rahlo na višji strani.

dreamhost-shared-hosting

DreamHost ponuja dve stopnji, ki sta lahko vsak mesečni ali letni načrt. Mesečni načrti niso zelo poceni, vendar so na višji strani povprečja, kot lahko pričakujemo. Letni načrti (na sliki) so cenovno ugodnejši, še vedno znotraj povprečnega cenovnega razpona gostovanja, vendar morda na spodnji strani.

Takoj ob netopirju je povsem jasno, da ima Bluehost na voljo nekaj več možnosti, ko gre za skupno gostovanje, vendar je tudi nekoliko dražji pri načrtih vstopne ravni.

Kar zadeva funkcije, je težko reči. Žal kupci vstopne ravni ne dobijo brezplačne domene s DreamHostom, medtem ko je pri načrtih Bluehosta to privzeto.

Oba gostitelja ponujata brezplačen SSL, precej standarden in 1 spletno mesto. Omogočajo neomejen promet (kar v resnici pomeni neomejen promet, ker je to skupno gostovanje!) Na najcenejših nivojih in velikodušno shranjevanje (in SSD shranjevanje pri tem).

Na vstopni ravni sta Bluehost in DreamHost precej primerljivi. Poleg tega bi rekel, da je Bluehost nekoliko boljši: ponujajo vse, kar počne drugi razred DreamHosta, in še nekaj več (kot so marketinške ponudbe, strokovnjaki za neželeno pošto in CodeGuard Basic). Poleg tega imate na voljo dodatno stopnjo.

Prekrivanje s skupnim gostovanjem je gostovanje v WordPressu. Tu bi rad vzel malo več prostora za pogovor o gostovanju v WordPressu, saj imata DreamHost in Bluehost sloves za dobro WordPress možnosti.

Kar se tiče WordPress gostovanja, sta DreamHost in Bluehost nekaj najboljših možnosti. Dejansko WordPress.org priporoča tako DreamHost kot Bluehost.

Tako Bluehost kot DreamHost imata brezhibno WordPress integracijo in stabilno zmogljivost, poleg tega pa tudi velik nabor funkcij z računi začetne ravni. Poleg tega precej ugodne cene za to, kar dobivate.

Na seznamu cen ima Bluehost več možnosti kot DreamHost. DreamHost ima v osnovi dve možnosti za WordPress gostovanje, eno zelo poceni in drugo cenovno. Bluehost ima, v nasprotju s tem, več stopenj tako za upravljano kot neurejeno gostovanje v WordPressu.

Poleg WordPressa in skupnega gostovanja imata Bluehost in DreamHost še več možnosti za premijo. Oglejmo si na kratko gostovanje VPS.

bluehost-vps-hosting-plan

Zgoraj: Bluehostovi načrti za gostovanje VPS.

dreamhost-vps-hosting

Zgoraj: načrte VPS za DreamHost.

Takoj ob netopirju bomo našli DreamHost, ki ima širši izbor kot Bluehost in nižjo vstopno ceno. V bistvu sta tudi njegova višja dva nivoja cenejša, čeprav ne bi predlagal, da izberete nivo VPS, na podlagi katerega je cenejši za nekaj dolarjev.

Ker je to povedal, je vstopna cena za DreamHost precej spodobna glede na to, kaj dobite za to. Edina težava je, da imate omejeno na 1 GB RAM-a in morate plačati skoraj dvakratno ceno za 2 GB RAM-a. Če potrebujete več RAM-a, sta prvi dve ravni VPS Bluehosta zelo ugodne možnosti (še posebej v primerjavi s DreamHostom).

Če to ni prednostna naloga, vam DreamHost ponuja neomejeno spletno mesto, neomejeno e-pošto in neomejen promet, kar je še posebej solidno, zlasti za vstopno raven. Omejitve Bluehosta so tukaj precej realne in verjetno ne bodo ovirale veliko, vendar še vedno veljajo.

Rekel bi, da je DreamHost na splošno boljši za VPS gostovanje, vendar je Bluehost zagotovo lahko boljša možnost za nekatere ljudi, ki iščejo kombinacijo med cenovno dostopnostjo in viri.

In končno, namensko gostovanje je bolj zaplet. Bluehost je določil cene za namensko gostovanje, ki so pošteno precej dostopne in kakovostne.

bluehost-namenski strežnik

DreamHost zahteva, da se najprej obrnete nanje, zato se cene razlikujejo med strankami. Na splošno pa bodo DreamHost-ovi namenski strežniki verjetno cenejši od Bluehostovih.

gostovanje, namenjeno sanjam

Po drugi strani pa Dreamhost zmaga, če iščete veliko možnosti na namenskih strežnikih. Zakaj? Ni res, da je Bluehost slab, ampak Dreamhost vam omogoča, da greste veliko dlje.

S DreamHostom lahko na primer dobite največ 12 jeder, pa tudi 64 GB RAM-a, 2TB pomnilnika in neomejeno pasovno širino. V primerjavi z največ 4 jedri Bluehosta, 16 GB RAM-a, 1TB prostora za shranjevanje in 15TB pasovne širine je povsem jasno, kdo je bolj primeren za resne namenske rešitve.

Torej, če povzamem stvari, kje nas to pušča v širši sliki?

Bluehost in DreamHost ponujata cenovno ugodne in kakovostne možnosti skupnega gostovanja. Vendar mislim, da je Bluehost tukaj malo boljši, z več možnostmi in nekoliko boljšimi lastnostmi, čeprav nekoliko višjo ceno.

Z WordPressom resnično ni zmagovalca – raje imam Bluehost na splošno, ampak to sem samo jaz.

Za bolj kakovostne možnosti bi stvari dal DreamHostu. Ne gre za črno-belo zmago, toda pri VPS gostovanju ima DreamHost več na ceno (z izjemo RAM-a, kar je seveda pomembno), za namensko gostovanje pa DreamHost dražji, a veliko bolj razširljiv in dodeli veliko več … si ga lahko privoščite.

Enostavnost uporabe

Enostavnost uporabe je za različne stranke različno pomembna, na neki osnovni ravni pa je nujna. Tudi če ste izkušen uporabnik, storitev, ki je enostavna za uporabo, prihrani veliko časa. Če delate z ekipo, lahko storitev, ki je enostavna za uporabo, sprejme vse.

Bluehost zagotovo ima ugled, da je tako priljubljen gostitelj, da je enostaven za uporabo, njihovo spletno mesto pa to močno poudarja. DreamHost je tudi na splošno enostaven za uporabo, vendar je prišlo do zapletov.

Obstaja eno zanimivo področje, kjer se mi zdi velika razlika v enostavni uporabi. Pravim, da je zanimivo, ker je zelo nenavadno, zlasti za velika podjetja, ki gostujejo.

To je povezano z nadzorno ploščo: nadzorna plošča je v bistvu tam, kjer upravljate vse o vašem računu za gostovanje. Pri večini gostiteljev je nadzorna plošča programska oprema, imenovana cPanel. cPanel je na gostovanju skoraj vseprisoten, zato tudi če zamenjate gostitelje, so bistveni vidiki upravljanja računa pogosto videti znani.

cPanel je zelo enostaven za uporabo – navsezadnje je zasnovan tako. Bluehost ima cPanel.

bluehost-cpanel

DreamHost ne.

dreamhost-Advanced-cpanel

Tricky, kaj? To je nekaj, česar mnogi ne opazijo, dokler dejansko ne začnejo uporabljati svojega računa. Kakorkoli že, to ni tako velika zadeva, kot se morda sliši.

Slišal sem kar nekaj pritožb glede nadzorne plošče DreamHosta, vendar se zdi velika pritožba ta, da ni cPanel, ne da je težko uporabljati. Priznal bom, da je bolečina pri učenju nove nadzorne plošče, vendar bi rad razjasnil, da to ni tako veliko.

Osebno se mi zdi cPanel lažji za uporabo. To ni samo zato, ker sem tega že navajen, ampak ima več slik in simbolov, ki omogočajo lažje klikanje in navigacijo. V nasprotju s tem je nadzorna plošča DreamHost večinoma besedilo.

dreamhost-cpanel

Čeprav je preprosto obesiti, boste s cPanelom verjetno bolj učinkoviti, ker 1) ga morda že poznate, in 2) je enostavno vizualno lažje delati.

Kakor koli, po mojem mnenju je to glavna razlika glede prijaznosti do uporabnika. Druge točke so manjše. Tako DreamHost kot Bluehost ponujata izkušenim strankam in sta ustrezno opremljena za ravnanje z njimi.

Po tem je Bluehost nekoliko lažji, saj je še posebej usmerjen v ljudi, ki so novi na gostovanju, bolj kot na DreamHost. Kot rezultat, je splošna postavitev Bluehosta nekoliko preprostejša in bolj preprosta.

Moj povzetek za lažjo uporabo bi bil, da Bluehost zmaga na splošno, toda DreamHost ni nujno težko naučiti – je le težji in manj učinkovit v primerjavi z Bluehostom.

Pomoč strankam

Zdaj, ko smo si ogledali enostavnost uporabe, poglejmo njen spremljevalec: podpora strankam. Celo odlična storitev lahko tu in tam povzroči tehnične težave ali morda zmede, ko gre za upravljanje računa. Podpora strankam je bistvena varnostna mreža.

Obe podjetji ponujata dve glavni vrsti podpore strankam: načine neposrednega stika s predstavniki ter informacije ali drugo koristno vsebino na spletnem mestu.

DreamHost ima v bistvu možnosti za klepet in vstopnice v živo za vzpostavitev stika s podporo za stranke, ki delujeta zelo dobro. Če jih želite uporabljati, morate biti prijavljeni, kar je precej pogosto, a tudi če pozabite svoje podatke, lahko zaprosite za vstopnico za pomoč.

dreamhost-kontaktirajte nas

Baza znanja DreamHosta je dobro organizirana in čista. Kot številne baze znanja, je tudi ta v bistvu sestavljen iz iskalne vrstice in niza tem, ki se bodo razširile in razkrile več člankov ali podteme.

dreamhost-baza znanja

Čeprav nisem največja baza znanja, sem ugotovil, da je izbira člankov DreamHosta po vsebini obravnavanih vsebin obsežna in obsežna..

DreamHost ima tudi stran foruma / razprave za skupnost, in čeprav je zagotovo lahko koristen, ni tako živahen kot nekateri forumi na večjih storitvah.

Bluehost ima podobno kot DreamHost možnost klepeta in vozovnic za stike s predstavniki, vendar je Bluehost na voljo tudi telefonske številke za tiste, ki raje kličejo. Bluehostov klepet je tako dober, da ga lahko preizkusite, ne da bi se sploh prijavili.

bluehost-chat-1

bluehost-chat-2

Ne tako neposredno, kot se mi zdi, ampak to je tisto, kar dobite pri uporabi klepeta, ne da bi se prijavili. Ko ste vstopili, je klepet Bluehosta zelo pomemben, kot DreamHost.

Kar zadeva informacije na kraju samem, Bluehostova baza znanja ni tako lepa kot DreamHost (to je samo moje mnenje, ne pozabite), ampak je veliko večja.

viri za podporo modremu

Preprosto je več člankov, ki so zelo poglobljeni in se med seboj nenehno povezujejo. Včasih se lahko zdi, da bi kunec luknja padel dol, vendar je vsekakor koristen in lahko odgovori na večino vprašanj.

Pri primerjavi podpore strankam teh dveh ne želim dajati vtisa, da je DreamHost slab. Predstavniki DreamHosta so odlični, forum je v redu, baza znanja pa je zelo trdna. Vendar ima Bluehost več možnosti za navezovanje stikov s predstavniki, enako dobro delovanje teh predstavnikov in veliko večjo bazo znanja.

Čeprav je Bluehost v tem krogu morda že tesno zašel, imamo še eno bitko!

Varnost in zanesljivost

Nenazadnje pa je vrednotenje varnosti in zanesljivosti tudi najmanj. Kako varne so vaše informacije in storitve gostovanja, je bistven del izdelka. Če vaše spletno mesto ne more zanesljivo spremljati dlje časa, boste verjetno morali spremeniti.

Kako to počneta DreamHost in Bluehost (oba sta zelo spoštovana za svoje delovanje)?

Bluehost ima velik ugled in na našem testu je to večinoma veljalo.

bluehost-uptime

Večinoma. Septembra je bil očitno pod standardom, januar pa bi lahko bil tudi boljši. Po drugi strani je ohranjena vsaj 99,9-odstotna znamka. Da ne omenjam, ti odzivni časi so vedno precej veliki.

podaljšek sanj

DreamHost je nekoliko drugačen. Čeprav imamo za primerjavo na voljo manj mesecev, se zdi, da ima DreamHost na splošno boljše uptime. Morda je le delček odstotka, toda izguba celo nekaj minut lahko kupce stane. Ponovno je odzivni čas bistveno večji od Bluehostovega.

To pomeni, da gre za primerjavo produktivnosti naših dveh kandidatov, stvari so mešana vreča. DreamHost ima na splošno boljši čas delovanja, vendar ima Bluehost še vedno dober čas delovanja in boljši odzivni čas.

Kar zadeva dejansko uporabo storitve gostovanja, so bile moje izkušnje za obe podjetji zelo pozitivne. DreamHostu bom podelil rahlo zmago, ker je garancija za produkcijo močnejša, vendar je še vedno blizu.

Kar se tiče varnosti, se pritožujem z Bluehostom. Zakaj? Bluehost ne pove veliko. Samo priljubljenost je dober pokazatelj varnosti, poleg tega Bluehost ponuja varnostne dodatke, s katerimi bo vaš račun bolj varen. A to so precej osnovne.

bluehost-varnost

Vendar se to razlikuje od poznavanja varnostnih protokolov in infrastrukture podjetja, digitalnih ali fizičnih. Ker ne poznamo podrobnosti, ne bom obsodil Bluehosta in rekel, da ima slabo varnost. Vendar bom rekel, da pomanjkanje informacij razočara.

Dreamhost je tu boljši, vendar to ni zlati standard za varnostna razkritja. Veliko o čem govori DreamHost, kot pri Bluehostu, je tisto, kar ponuja kot dodatke ali funkcije. To je seveda pomembno, ni pa vse, kar želimo vedeti.

dreamhost-varnostne storitve

Čeprav vemo le osnovne stvari o DreamHost-u in varnosti Bluehosta, še vedno verjamem, da so to precej varni gostitelji. Njihova kakovost in zanesljivost sta dober pokazatelj in z nobeno od teh ni bilo veliko zgodb o varnostnih težavah.

Če bi ga zaključili, bi rekel, da sta Bluehost in DreamHost odlična, kar zadeva uspešnost, in na žalost nejasna glede varnosti (vendar še vedno varna stava). DreamHost je na tem področju morda nekoliko boljši, vendar ni težka.

Zaključek: Kdo zmaga?

Pokrili smo veliko tal – nekoliko premaknimo korake in poskrbimo, da smo vsi na isti strani.

Če je ta primerjava naredila karkoli, je dokazano, da sta Bluehost in DreamHost vrhunska gostovanja, ki si zaslužita dober ugled in priljubljenost. Kateri gostitelj je boljši, je seveda odvisno od vas, stranke.

Na splošno imata DreamHost in Bluehost zelo dobro uptime, vendar je DreamHost v tem pogledu varnejša stava (čeprav ima Bluehost boljše odzivne čase). Kar se tiče varnosti, sta oba verjetno zanesljiva, vendar nobeno ne pove preveč.

Njihova podpora strankam je odlična, saj je Bluehost osvojil telefonsko podporo in celovitejšo bazo znanja. Ne verjamem, da je rob Bluehosta vreden tega, da bi ga lahko izbrali “dobro”: dobro je vedeti, a stvari so dovolj blizu, da to ni veliko vprašanje.

Ko gre za enostavnejšo uporabo, obe storitvi delujeta dobro, vendar je Bluehost varnejša možnost za neizkušene. To je predvsem zato, ker se bolj prenaša na nove in neizkušene uporabnike, poleg tega pa uporablja tipičen cPanel. DreamHost je še vedno enostaven za učenje, a ker ima domačo aplikacijo za nadzorno ploščo, je upravljanje stvari morda nekoliko bolj zmedeno in manj učinkovito.

Ko začnemo upoštevati cene, značilnosti in vse prej omenjene dejavnike, bi rekel, da DreamHost in Bluehost zmagata na različnih področjih.

Priporočam Bluehost bolj za neizkušene stranke, mala podjetja, ki nimajo strogih potreb po gostovanju, ali resnično vse, ki potrebujejo hitro in učinkovito rešitev. Bluehost je zagotovo kakovostna platforma, vendar na teh področjih in v tistih demografskih razmerah resnično izstopa.

DreamHost lahko ta prostor nekoliko zapolni, vendar ga bolj priporočam tistim, ki jih zanimajo kakovostne storitve gostovanja – in sicer VPS ali namensko gostovanje strežnikov. DreamHost je primeren za skaliranje in je varnejše jamstvo za vrhunsko kakovost zareze, če vas zanimajo vrhunske uspešnosti.

Ne pozabite, da Bluehost še vedno lahko opravlja storitve vrhunskih gostovanj in DreamHost je še vedno odličen za skupno gostovanje in WordPress. Z nobenim ne morete iti narobe – vendar imajo ponavadi svoje prednosti na nekoliko drugačnih področjih!

Ne skrbite, če še vedno niste prepričani. Bluehost ima 30-dnevno garancijo vračila denarja, DreamHost pa ogromno 97-dnevno garancijo, tako da lahko nadaljujete in preizkusite oboje v svoji srčni vsebini!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map