Shopify Review – moja osebna izkušnja s prednostmi in slabostmi

Priprava za začetek e-trgovine ni majhna naloga. Medtem ko je treba sprejeti nešteto pomembnih odločitev, je le malo takšnih, kot je izbrana platforma za e-trgovino.


V tem članku bom ponudil svoj osebni vpogled in pregled platforme Shopify.

Izbira Shopifyja ni bila lahka odločitev. Medtem ko je na voljo več kot sto platform za e-trgovino, od samostojnih (kot so Shopify in BigCommerce) do integracij z obstoječimi spletnimi mesti (pomislite na dodatke Woocommerce ali e-trgovino za Wix).

V tem pregledu Shopify vas bom seznanil s slabostmi in elementi, ki so se mi najbolj izkazali pri izbiri platforme.

Kopal bom tudi druge elemente, ki sem jih odkril, ko sem prišel v zaledje sistema, kot sta nastavitev in enostavna uporaba.

PREGLEDITE POT

Skočite na določene razdelke s klikom na naslednje povezave

 1. Kaj je Shopify
 2. Prednosti
 3. Slabosti
 4. Enostavnost nastavitve
 5. Razširite se po prilagoditvi Shopify
 6. Kako dodati izdelek v Shopify
 7. Prilagodljivost
 8. Shopify Primerjava Vs Magento
 9. Zaključek

Kaj je Shopify?

Shopify je tista, ki jo poznamo kot gostilno platformo za e-trgovino, ki zagotavlja vse, kar mora lastnik podjetja nastaviti, zagnati in upravljati spletno trgovino – edino, kar morate ponuditi, so izdelek in vsebina.

shopify_review

Večkanalna storitev se je začela leta 2004 in je zrasla za več kot 500.000 podjetij v 175 državah.

Glede na izdajo iz leta 2017 je platforma letno rasla s povprečno 74%, kar je ustvarilo več kot 40 milijard dolarjev prodaje med njenimi trgovci.

Prednosti Shopify:

Del te rasti (in nekaj razlogov, zaradi katerih sem prvotno pritegnil Shopify), je mogoče pripisati temeljnim prednostim platforme:

 • Enostavna uporaba: Platforma se pogosto oglašuje in oglašuje kot enostavna za uporabo in upravljanje, z racionalizirano osrednjo nadzorno ploščo pa lahko dosežete in upravljate celotno trgovino v samo nekaj klikih.
 • Ima čudovite, profesionalne teme: Tudi najboljši izdelki se bodo borili, da bi se preselili v grdo trgovino. Shopify je dobro znan po tem, da ima veliko število odzivnih tem, ki se odzivajo na mobilne naprave, in oblikuje rešitve za posebne panoge. Premium teme so na voljo za nakup, pa tudi izbor brezplačnih tem. Vsi so profesionalno zasnovani in narejeni tako, da maksimirajo konverzije.
 • Super skalabilno: Želite zagotoviti, da bo platforma, ki jo izberete, rasla z vašim podjetjem, tako da vam ni treba skrbeti za selitev k drugemu ponudniku.Shopify ponuja razširljive cene in funkcije, ki ustrezajo rasti s podjetji katere koli velikosti od zagona do podjetij. Rešitev za e-trgovino, ki temelji na prihodnosti, zahvaljujoč obsežnemu razvoju, podpori in integraciji tretjih strank za razširitev naborov funkcij.
 • Hitro & Varno: Kot strežena rešitev je vsa varnost strežnika pokrita Shopify. Vaše datoteke in podatki o strankah so varni na strežnikih, ki so namenjeni obvladovanju še tako velikih prilivov kupcev, zato se vaša trgovina hitro naloži tudi na mobilnih napravah.
 • Ima odlične storitve za stranke: Ko sem sodeloval z drugimi platformami, vem, da je težava po nekaj urah in ne morem nikogar priti. Trgovina deluje 24/7, zato potrebujete rešitev, ki nudi enako raven podpore. Podpora za Shopify je na voljo ves čas.
 • Cenovno ugodno: Poleg dostopne mesečne cene (z dvema zelo poceni načrtoma za zagon novih prodajalcev na drobno) Shopify ponuja tudi konkurenčne, nizke stroške na transakcijo – nižje od mnogih drugih platform in plačilnih procesorjev. Obstaja tudi vgrajen prehod za plačilo (Braintree), kar vam omogoča enostavno nastavitev in začetek obdelave plačil, takoj ko bo trgovina shranjena.

Slabosti Shopifyja:

Seveda je bilo treba upoštevati nekaj slabosti, preden se dokončno dogovorimo za Shopify:

 • Omejitve pri prilagajanju; Shopify uporablja jezik po meri in ne omogoča dostopa do urejanja PHP-ja, kot nekatere druge platforme e-trgovine
 • Trženje z vsebinami ni najboljše – stvari, kot so opuščena e-poštna sporočila in funkcionalnost spletnega dnevnika, so v primerjavi s platformo, kot je Woocommerce, zasnovane okoli upravljanja vsebine, dokaj omejene.
 • Izvoz ni tako preprost, kot bi moral biti. Oglejte si, kako vas zaklenejo, tako da če se boste kdaj želeli preseliti na drugo platformo, bo pri selitvi prišlo do nekaj dela.
 • Shopify omejuje aplikacije na svojem trgu, zato jih je v primerjavi z drugimi platformami veliko manj. Prednost tega je, da so odobrene aplikacije kakovostne, se redno posodabljajo in ponujajo najboljše funkcionalne dodatke za domačo platformo Shopify
 • Močno so se pomikali proti ameriškemu in britanskemu trgu; platforma ne ponuja večjezične podpore, zato so globalne prodajalne težava. Podjetje je šele leta 2018 dodalo šest novih jezikov, vendar so še vedno v beta testiranju.

To je le kratek seznam prednosti in slabosti uporabe Shopifyja. Pojdimo na ključna področja, ki so najpomembnejša za lastnike podjetij, in tisto, na kar sem največ tehtal, med izbiro in med nastavitvijo svoje prvotne prodajalne s Shopifyjem.

Preizkusite brezplačno Shopify

Enostavnost nastavitve

Če niste izjemno pametni, želite izbrati platformo za e-trgovino, ki ponuja najlažjo pot do nastavitve.

Medtem ko imam izkušnje z oblikovanjem in prilagajanjem spletnega mesta, je zadnja stvar, na katero bi rad porabil čas, prilagoditev spletnega mesta. V CSS in PHP lahko izgubite nešteto ur.

Ena najbolj privlačnih prednosti Shopifyja je enostaven vmesnik; za razvoj edinstvene trgovine po meri ni potrebna nobena izkušnja s kodiranjem.

Shopify ponuja različne možnosti, tako da lahko prilagodite in izberete tisto, kar vam najbolj ustreza, izpolnite nekaj praznin in vaša trgovina po meri je pripravljena.

Kot vse, je še vedno nekaj krivulje učenja, vendar intuitivni vmesnik Shopify naredi vse, kar je lahko dostopno in enostavno najti.

Ustvarjanje računa

V samo nekaj korakih lahko trgovino postavite na spletu in v funkcijo. Shopify ponuja prvotno 14-dnevno preskusno različico, za katero ni treba imeti kreditne kartice.

Preprosto vnesite svoje osebne podatke, poimenujte trgovino in v nekaj minutah se takoj zaženete na nadzorno ploščo Shopify.

Ustvarjanje računa

S te nadzorne plošče se lahko enostavno pomikate do vsakega segmenta vaše trgovine.

V razdelku Domov je pregled, kaj se dogaja z vašim podjetjem. Glavna nadzorna plošča, tudi vaš domači zaslon, ponuja posnetek prodaje, naročil, razčlenitve prodaje in poziva, da se trgovina preseli.

Naročila

Meni naročila vas neposredno pripelje na stran za upravljanje naročil, kjer lahko sledite, si ogledate in upravljate vsa naročila strank.

Nova naročila lahko oblikujete celo ročno in dobite podrobnosti o opuščenih blagajnah.

Naročila

Izdelki

Vsaka trgovina eCommerce potrebuje izdelke, v meniju izdelkov pa je enostavno ročno dodajanje in konfiguriranje izdelkov ali uvoz obstoječega zaloga izdelkov, omogočanje sledenja zalog in organiziranje vseh kategorij in zbirk.

kupite izdelke, ki jih želite dodati

Stranke

Podrobnosti o strankah, ki oddajo naročila, lahko spremljate s pomočjo menija za stranke.

Shopify ponuja osnovni CRM kot del svoje platforme, tako da ne samo da lahko uvažate stranke, lahko upravljate vse podrobnosti o strankah granula iz tega segmenta in si ogledate zgodovino nakupov.

Stranke

Analytics

Najuspešnejše blagovne znamke e-trgovine sprejemajo odločitve, ki temeljijo na podatkih. Vgrajena analitika Shopify ponuja veliko poročil, ki jih lahko uporabite za rast vašega podjetja. To vključuje:

 • Shranite konverzije
 • Povprečne vrednosti naročila
 • Vrnitev cen strank
 • Vrhunski izdelki
 • Najboljši napotni viri
 • Poročila o prodaji in nakupih
 • Poročila o vedenju
 • Obsežna poročila strank

Obstajajo celo tržna in finančna poročila, ki vam bodo pomagala sprejeti pravilne odločitve o kampanji, ki bodo najbolj vplivale na vaš spodnji red in povrnili naložbo.

Shopify Analytics

Spletna trgovina

To je meso vaše spletne trgovine e-trgovine, kjer lahko svojo spletno trgovino prilagodite in naredite svojo.

Spletna trgovina

Meni Spletne trgovine omogoča prilagoditev videza vaše trgovine z le nekaj kliki – nobena koda ali oblikovalska znanja niso potrebna.

To vključuje urejanje strani, dodajanje blogov, navigacijo in splošno prilagajanje tem.

Preizkusite brezplačno Shopify

Razširite se po prilagoditvi Shopify

Prilagoditev je glavni del postavitve katere koli spletne trgovine – navsezadnje želite, da trgovina, ki predstavlja vašo blagovno znamko, osebnost, sporočilo in zagotavlja prijetno vizualno izkušnjo.

Najbolj pa si želite preprosto izkušnjo oblikovanja in prilagajanja. Pristop Shopify k prilagajanju teme ni ravno revolucionaren.

Če pogledate številne platforme za e-trgovino, vključno s tistimi, ki so integracije, v nasprotju s samostojnimi platformami, mnoge ponujajo poenostavljen pristop klika za oblikovanje.

Pri iskanju platforme za e-trgovino sem potreboval tri stopnje prilagajanja:

1. Platforma mora biti zunanja, sveža, čista in funkcionalna. Ne bi smele biti potrebne široke prilagoditve, da bi bila videti privlačna za povprečnega kupca.

Shopify, Woocommerce, BigCommerce in nešteto drugih platform izpolnjujejo to osnovno zahtevo, zato jo je treba še nekoliko zožiti.

2. Platformo je treba enostavno prilagoditi in izboljšati brez oblikovalskega ozadja ali najema strokovnega oblikovalca. Številne platforme ponujajo določeno raven vgrajenih tem kot del prodajnih mest, vendar so številne izmed njih izredno osnovne z malo wow faktorja.

Shopify pa ima več kot 170 tem (profesionalno zasnovanih) tem, ki so tako privlačne, kot jih je enostavno prilagoditi.

enostavno prilagoditi shopify

3. Platforma mora ponujati globlje prilagoditve, kadar je to potrebno, vendar ni potrebno.

Tukaj toliko platform in integracij primanjkuje, ker omejujejo dostop do tega, kar lahko spremenite in spremenite, ali če je njihova datoteka datotek tako zapletena, da je večino ljudi težko naučiti in se premikati, zato je to dolgotrajen proces.

Shopify naredi nadaljnjo prilagoditev dizajna lahek, če želite globlji nadzor.

Za večino zagonskih in novih spletnih trgovin sta osnovna prilagoditev in obsežna knjižnica strokovnih tem več kot dovolj za začetek..

Vedite pa, da lahko vašo trgovino zelo prilagodite svoji blagovni znamki in preferencam, ko povečate svoje podjetje.

Zato blagovne znamke, kot so Red Bull, Kylie Cosmetics in MVMT Watches, delujejo prek platforme Shopify.

Dodajanje izdelkov

Vizualno privlačna trgovina je le prvi korak – izdelke boste morali v nekem trenutku naložiti.

Po uporabi Woocommerce, Wix, Volusion in BigCommerce lahko rečem, da sem ugotovil, da je Shopify pristop k dodajanju izdelkov najbolj racionalen in najprimernejši pristop do zdaj.

Če ste kdaj postavili objavo na spletnem dnevniku v WordPressu ali izpolnili obrazec na spletu, potem dobite vpogled v dodajanje izdelkov v Shopify.

Dodajanje izdelka je možno v nekaj klikih; dodajte svoj naslov, opis, slike, dodelite zbirko, nastavite cene, konfigurirajte zaloge in pošiljko in vse ste pripravljeni.

Dodajanje izdelkov Shopify

V kateri koli izdelek lahko hitro dodate različice in celo konfigurirate osnovne nastavitve SEO na izdelek.

Če imate veliko zalog, je postopek ročnega dodajanja izdelkov lahko mučen. Shopify ponuja preprost uvoz izdelkov v datoteko CSV, tako da lahko paketno naložite vse svoje izdelke.

Ponujajo celo predlogo, vključno z vzorčnimi izdelki, s pomočjo katerih lahko napolnite potrebna polja.

upravljajte s svojim inventarjem

Po nalaganju izdelkov Shopify ponuja vsa orodja, ki jih potrebujete za upravljanje zalog (vključno s sledenjem zalog, da ostanete na vrhu nizkega števila zalog)

upravljajte svoj inventar 2

Kot tudi centralna nadzorna plošča za upravljanje prenosov zalog, če imate opravka z dohodnimi zalogami od dobaviteljev (zunaj izdelave in prodaje lastnih izdelkov).

upravljajte s svojim inventarjem 3

Druge platforme, ki sem jih omenil, ponujajo ročni vnos izdelkov in nekatere, kot je BigCommerce, ponujajo tudi paketni uvoz izdelkov.

Po mojih izkušnjah je bil Shopify z vidika preproste uporabe najbolj preprost v smislu klika do zaključka.

Prilagodljivost za Shopify

Vsakdo lahko zažene osnovno trgovino Shopify in izbere enega od več načrtov, ki ponujajo različne funkcije, ki temeljijo na poslovnih potrebah.

To je koristno za zagone z malo prometa in majhno količino naročil v zgodnjih dneh.

Ker vaše podjetje raste skupaj z bazo kupcev, doseganjem in naročanjem glasnosti, je neverjetno enostavno zamenjati načrte, saj ni nobene pogodbe ali zaklepanja v noben od načrtov.

Prilagodljivost za Shopify

Ko nadgradite načrt, so na voljo funkcije, ki so na voljo v vašem podjetju, vključno z:

 • Dodatni računi osebja, tako da lahko vaša rastoča ekipa dostopa in pomaga pri trženju, upravljanju naročil, službi za stranke in še več
 • Zmanjšani stroški na transakcijo
 • Dodane promocijske funkcije, kot so darilne kartice
 • Izboljšana orodja za zadrževanje strank, kot je opuščanje obnovitve vozičkov
 • Strokovno in napredno poročanje in še več

Če vaša spletna trgovina eksplodira v količini, kar so sanje katerega koli spletnega prodajalca, ima Shopify dodaten načrt, da ponudi največjo razširljivost.

Načrt Shopify Plus je podjetniška rešitev za velike prodajalce in velika podjetja.

Shopify Plus vam bo zagotovil neprimerljivo razširljivost, temveč ponuja tudi prodajalce po meri, ki jih pogosto iščejo prek odprtokodnih platform, kot je Magento.

prilagajanje trgovcem na drobno z shopify

Prilagodljivost prihaja iz platforme Shopify je zasnovana za hitrost, zanesljivost in ustvarjanje povpraševanja. Samo nekaj prednosti Shopify plus vključuje:

 • Več kot 10 k največjih naročil na minuto
 • Zagotovljeno 99,98% uptime
 • Neomejena pasovna širina in neomejene transakcije (številne druge platforme omejujejo obseg transakcij)
 • Raven 1, združljiv s standardom PCI DSS, je namenjen izboljšanju nakupov in varnosti
 • Integracija z ERP-ji in CRM-ji skupaj s popolnim nadzorom kode (osnovni načrti Shopify ponujajo omejeno prilagajanje kode)

Pri pregledu drugih platform še nisem videl skalabilnosti na tej ravni, ne da bi potrebovali obsežne nabora razvojnih spretnosti ali razvijalce (npr. Magento).

Mnoge platforme, kot je Woocommerce, preprosto ne dosegajo ravni podjetja in so bolj usmerjene v zagona in srednje velika podjetja.

Shopify Vs Magento Primerjava:

Shopify in Magento sta dve najbolj priljubljeni platformi za e-trgovino, ki sta trenutno na voljo, in oba omogočata ustvarjanje spletne trgovine, sta zelo različna sistema.

Največja razlika med Magento in Shopify je v kodi; Shopify uporablja sistem kodiranja, imenovan Liquid in je lastniška platforma, zato lahko pri prilagajanju obstajajo nekatere omejitve..

Magento na drugi strani temelji na PHP in odprtokodnem kodu, ki ponuja bolj široke možnosti in veliko manj omejitev s prilagoditvami.

To daje Magentu dokaj neomejeno razširljivost in blagovne znamke lahko ustvarijo praktično vse vrste prodajaln vse do gradnje popolnoma edinstvenih razširitev.

Slaba stran te odprtokodne platforme je, da boste morali imeti pri roki razvijalca za Magento ali kakšno resno veščino v prilagajanju PHP, da bo Magento naredil, kar želite.

A. Vnos izdelka

Na splošno, če Magento zložite proti Shopify, je Shopify znan po svoji enostavni uporabi pri nastavitvah, konfiguraciji, konfiguraciji izdelka in upravljanju naročil.

Zato toliko ne-razvijalcev izbere Shopify na več odprtokodnih platformah, kot sta Magento in Woocommerce – hitrejša nastavitev in najpreprostejši pristop k shranjevanju prilagoditev, ne da bi bili preveč omejujoči.

Magento omogoča isto vrsto poenostavljenega vnosa izdelkov in nastavljivih izdelkov … ko konfigurirate, nastavite in oblikujete platformo.

S storitvijo Shopify lahko svojo spletno trgovino imate v manj kot eni uri, vključno z zasnovo, prilagoditvijo in izdelki v živo. To enostavno ni mogoče z Magento.

B. Integracija s sistemi in orodji tretjih oseb

Integracija je eno od področij, kjer Magento pogosto pritegne pozornost spletnih trgovcev. Je robustno orodje z več tisoč dodatki (tako plačljiv / premijski kot brezplačen).

V primerjavi z nekaj sto osnovnimi aplikacijami in dodatki s storitvijo Shopify je enostavno videti, kje lahko Magento prevzame vodilno vlogo.

Shopify loči od njegovega trga je, da je Magento odprtokodni, kar pomeni, da praktično vsi lahko ustvarijo razširitve za Magento brez garancije za kakovost in funkcionalnost (ali kako dolgo jih bodo podprli).

Magento razširitve prav tako zagotavljajo zelo specifične funkcionalnosti, ki lahko vodijo do razširjene knjižnice razširitev.

Magento končnice

To je lahko nočna mora za lastnike trgovin, ki se želijo pozneje premakniti na drugo platformo, vendar najdejo te Magento razširitve ne prenesejo.

To funkcijo bodisi izgubite bodisi se vam zgodi, da dragi razvijalci poskušajo ponoviti izgubljeno funkcionalnost.

Po drugi strani so aplikacije Shopify natančno pregledane in preverjene, da so na trgu na voljo samo najboljše aplikacije.

Ker je Shopify vodilni na področju e-trgovine, tretji razvijalci, ki ustvarjajo aplikacije, skoraj vedno zagotavljajo združljivost s Shopifyjem.

shopify orodja

Tako boste dobili najboljšo izbiro najbolj inovativnih in najsodobnejših orodij za razširitev funkcionalnosti vaše spletne trgovine.

Seznam kakovostnih dodatkov je vedno večji, vključno s storitvami za razširitev vaše trgovine, kot so:

 • Trženje in promocije
 • Prodajna orodja
 • Družbeni mediji in integracija socialnih dokazov
 • Aplikacije za pošiljanje in izpolnitev
 • Boljši nadzor zalog
 • Računovodstvo in poročanje
 • Integracija platforme za upravljanje strank in odnosov s strankami
 • Obdelava plačil

Čeprav se integracija morda ne zdi kot odločitvena točka za nov lastnik podjetja, boste želeli najbolj zanesljive in najbolj uspešne aplikacije, ko povečate svoje podjetje.

Domača funkcionalnost Shopifyja je zvezdna, vendar sem našel različna orodja, ki so mi omogočala, da sem dodal funkcije, ki so značilne za moje podjetje, ki so izboljšale učinkovitost in mi omogočile, da spremenim Shopify, da ustreza mojemu poslovnemu modelu, namesto da bi svoj poslovni model prilagodil platformi.

C. Primerjava cen

Standardni načrti Shopify, kjer se bo začela večina zagonskih podjetij in malih podjetij, so zasnovani tako, da ponujajo največji izbor domačih funkcionalnosti po dostopni ceni.

poosebite cene

Primerjajte to s cenami za Magento in hitro vidite razliko v cenovni ceni in kako je Shopify usmerjen v podporo zagonskim podjetjem in rastočim malim podjetjem.

cene megento

Medtem ko Bigcommerce ponuja konkurenčne cene, obstajajo tudi druge omejitve, kot so omejitve prihodkov – standardne zgornje meje načrta Bigcommmerce v višini 50 tisoč dolarjev na leto in plus (najbolj priljubljene) zgornje meje v višini le 150 tisoč dolarjev na leto.

Primerjajte to s Shopify, kjer vsi načrti ponujajo neomejene izdelke, neomejeno pasovno širino in spletno shranjevanje ter brez omejitve prihodka.Cene velikih trgovin

Druge razlike med Shopify in Magento

Če poskušate ugotoviti, ali želite svojo trgovino zagnati s storitvijo Shopify ali Magento in samo cene vas niso zasijale v nobeno smer, upoštevajte te točke:

 • Potrebovali boste razvijalca Magento ali pa boste pripravljeni vložiti veliko časa v učenje uporabe platforme – še posebej, če jo želite prilagoditi.
 • Magento prejmete ničelno podporo, razen če niste pripravljeni porabiti 25 tisoč USD letno za podporo podjetju (vsi načrti Shopify prihajajo s podporo 24/7).
 • Trgovino Shopify lahko umestite za manj kot 1 tisoč dolarjev v primerjavi s 25 tisoč dolarji + za Magento, skupaj s stroški razvoja po meri.
 • Shopify podpirajo razvijalci za obsežno in podrobno dokumentacijo API – za tiste, ki potrebujejo dodatne integracije.
 • Shopify je gostujoča rešitev; Magento bo potreboval naložbe strežnika, vključno z mesečnimi stroški, kot tudi razvijalca / podjetje, da prilagodi infrastrukturo za vaš strežnik.
 • Ker Magento ni gostitelj in je odprtokoden, imate več nadzora nad SEO, vendar boste morali razvijalca prilagoditi platformo in med njimi lahko izbirate neskončne razširitve. Shopify ponuja domačo SEO funkcionalnost, skupaj z preverjenimi, preverjenimi aplikacijami za SEO na trgu zaupanja vrednih blagovnih znamk.

Bubblegum Shopify InfographicIzkupi SEO

Zavijanje – naredite si svojo platformo izbire

V času, ko uporabljam Shopify za e-trgovino, je hitro postal moj najljubši v primerjavi z drugimi platformami, ki jih uporabljam, vključno s Prestashop, Magento in Woocommerce.

Kot zagonski prodor v spletno maloprodajo ponuja najlažji pristop k zagonu in zagonu izdelkov, enostavno upravljanje naročil in pošiljanje, enostavno prilagoditev, cenovno ugoden vstop v spletno prodajo in množico domačih funkcij, ki vam bodo pomagale pri promociji in prodaji vaših izdelkov.

Dodajanje kakovostnih, zaupanja vrednih aplikacij daje vsakemu podjetju (od zagonskih trgov do obstoječih prodajalcev malih in srednje velikih trgovin) dodatne funkcije, ki jih potrebujete za doseganje ciljev brez večjih stroškov.

Tudi pri naložbah v izboljšanje platforme in stroške trženja imate še vedno zdravo rezervo za izdelke, ki jih prodajate.

Najpomembneje je, da Shopify ponuja najhitrejši in najpreprostejši vstop v spletno trgovino. Ustvarjanje nove trgovine se lahko izvede v nekaj minutah, prilagajanje in nalaganje izdelkov pa lahko traja manj kot eno uro.

Če želite spletno trgovino dobiti hitro, z minimalnimi naložbami, ki niso čas, potem je Shopify najboljša platforma za e-trgovino, ki omogoča ravno to.

Preizkusite brezplačno Shopify

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map