Windscribe VPN Review: prednosti in slabosti po 3 mesecih uporabe!

Windscribe VPN Review: prednosti in slabosti po 3 mesecih uporabe!

Windscribe VPN Review: prednosti in slabosti po 3 mesecih uporabe!

DailyBeast ga imenuje “spletno orodje za zasebnost, ki bi ga že morali uporabljati”. Techradar ga imenuje “eden najboljših brezplačnih VPN-jev okrog”. Kopajte malo več in videli boste veliko več pohval.


Windscribe deluje šele od julija 2015, v zadnjih dveh letih pa je postal eden najbolj cenjenih VPN-jev.

Jasno je, da je o Windscribu veliko dobrih posnetkov in prihaja ob pravem času.

Njegovo poletje 2017 in spletna varnost še nikoli nista bili pomembnejši. Od sneženja Snowdena leta 2013 do zgodb o Rusiji in Trumpu, ki prevladujejo v novicah, je kibernetska varnost postala vedno bolj pomembna tema vrhuncu, ki je ravno zdaj.

In če menite, da je kibernetska varnost za narode velika stvar, raje verjemite, da je za vas velika stvar – posameznik, ki ni oborožen z močnimi obveščevalnimi agencijami za zaščito.

Seveda, morda ne bo tuje države, ki bi dihala po vratu … toda potem lahko spet. Za vaše podatke je zainteresiranih veliko strank, in čeprav niso, obstaja veliko razlogov, da bodo vaše podatke dobro zaščitene.

Zato je naravno, da se v zadnjem času veliko ljudi trudi najti cenovno bolj varne načine na spletu. Windscribe je ena takšnih možnosti, ki je bila, kot lahko vidimo, izpolnjena z dobrim sprejemom.

Toda ali Windscribe v resnici meri do hype, ki se mu pojavlja v zadnjem času? Pa ugotovimo.

KAZALO

Skočite na določene razdelke s klikom na naslednje povezave

 1. Slabosti
 2. Prednosti
 3. Cenitev
 4. Lastnosti
 5. Pomoč strankam
 6. Enostavnost uporabe
 7. Izvedba
 8. Povprečna hitrost
 9. Zaključek

Slabosti

V redu, najprej. Na srečo tukaj pravzaprav ni preveč reči, vsi so zelo majhni.

45 lokacij, ki jih ponujate v neomejeni storitvi, zveni veliko bolje kot 8, ki jih dobite zastonj, in bodo zadostovali za večino, vendar je to še vedno velik kos sveta, ki ostaja opuščen – večinoma Afrika in Južna Amerika.

Podpora strankam ostaja malo željna, brez livechat-a ali telefonske podpore, na njihovi spletni strani pa bi lahko bilo več dokumentacije.

Windscribe - Brez klepeta v živo in telefona

Končno se boste ukvarjali s povprečnimi hitrostmi. Zame to ni veliko, toda za nekatere uporabnike plačljiva različica jamči bolje.

Povprečne hitrosti, manj kot celovita podpora strankam in omejene lokacije so glavne slabosti podjetja Windscribe.

Prednosti

V redu, govorimo o dobrih stvareh.

Začel bom z nekaj nenavadnega – storitve Windscribe-a imajo osebnost. Na primer – na strani za prenos, kjer Windscribe prikazuje možnost za mobilne naprave, obstaja možnost za Blackberry… z napisom pod njo piše „samo šalim se“.

Del te osebnosti je tudi poštenost. Windscribe se po mojem mnenju v resnici ne prodaja preveč, zato ne boste skrbeli zaradi funkcij, ki so vam pretirane v uporabnosti ali moči, in zdi se, da je podjetje šlo s poti, da spoštuje zasebnost svojih uporabnikov (primer: ne ne shranjujte dnevnikov dejavnosti).

Mislim, da je dodatek pasovne širine pomemben plus. Če uporabljate brezplačno VPN, običajno pričakujete nekaj omejitev pasovne širine, vendar je po mojem mnenju 10 GB mesečne brezplačne različice Windscribe precej pomembno.

prosti vetrobran

Je enostavna za uporabo in se gladko integrira z običajno uporabo interneta, zato je enostavna uporaba še ena močna obleka. Poleg skromnih hitrosti deluje tudi čisto v redu, zato ne bi resnično rekel, da je z zmogljivostjo kaj tako narobe.

Ima veliko funkcij in tudi z dobrimi lastnostmi. P2P, močan požarni zid, odlične možnosti zasebnosti, generator varnih povezav in druge stvari, omenil bom celoten paket, ki lahko deluje z vašo napravo in brskalnikom in številne funkcije so na voljo brezplačno.

Windscribe v brezplačnem paketu

Na splošno ponuja Windscribe veliko prednosti: pošteno storitev, dostojno dovoljenje za pasovno širino, racionaliziran vmesnik in številne funkcije z dostojno zmogljivostjo – nekaj, kar omogoča dobro porabo denarja.

Cenitev

Struktura cen Windscribe je zelo preprosta in cenovno dostopna, ne glede na to, ali greš za brezplačno ali plačljivo različico. Njihovo stran s cenami si lahko ogledate tukaj.

Prva stopnja je “Omejena”, ki je brezplačna. Vendar jo lahko uporabljate samo za eno napravo in samo za 8 lokacij. Pasovna širina znaša 10 GB na mesec, ni konfiguracij OpenVPN, na voljo pa so tudi požarni zid, P2P in adblock storitve.

Druga stopnja je “Neomejeno” in jo je mogoče kupiti mesečno ali letno. Mesečna različica stane 9 dolarjev na mesec, medtem ko letna različica stane 90 dolarjev, kar pomeni 7,50 dolarja na mesec.

Načrtovanje cen načrtov

Obiščite WINDSCRIBE

Neomejena stopnja omogoča neomejene naprave v nasprotju z eno in namesto 10 GB mesečnega dodatka ali 8 lokacij dobite neomejeno pasovno širino in 46 lokacij. Poleg tega dobite OpenVPN Configs, pa tudi požarni zid, P2P in adblock storitve, ki bi jih dobili brezplačno.

Cenim Windscribe-ove cene – stvari ne komplicirajo preveč. Ne bo vam treba zapravljati časa za raziskovanje “pravega dogovora”, samo morate razmišljati o tem, kaj želite.

In če boste res morali narediti ta dodaten korak, še vedno dobite veliko za spodobno ceno.

Lastnosti

V redu, pogovorimo se o funkcijah in možnostih, ki jih dobite, ko ustvarite račun.

Takoj ob netopirju ima Windscribe veliko različnih različic za različne platforme. Lahko ga prenesete za svoj računalnik – PC, Mac ali Linux – in brskalnik, za Chrome, Firefox in Opera (žal IE in Safari!).

Windscribe za vaš računalnik

Seveda ga lahko prenesete tudi za telefon, ob predpostavki, da imate za usmerjevalnik iPhone ali android in imajo tri možnosti generatorja konfiguracije.

Windscribe za vaš iphone

Predvidevam, da bi lahko bilo več možnosti, resnično pa je lepo videti, da Windscribe pokriva vse vaše osnove.

Razširitve brskalnika in namizne aplikacije lahko uporabljate sami, vendar bi bilo verjetno najbolje, če jih uporabljate oboje (in kot vam bo povedal Windscribe, lahko tudi vi, ker ne stane več).

Mislil sem, da je Windscribeov generator varnih povezav (znan tudi kot Secure.link generator) precej dober. To je čista storitev, ki vam v bistvu omogoča, da vnesete povezavo in naredite kartico poročila za spletno mesto ter “varen” skrajšani URL, ki ga boste lahko uporabljali.

Secure.link Generator - Windscribe

Kot je bilo omenjeno, je P2P vključen tudi v brezplačno različico in dobite tudi adblock – nekaj, kar ni nujno potrebno za storitev VPN, vendar je kljub temu privlačno bogastvo.

Za razširitev brskalnika obstaja edinstvena zadeva tempomat, ki je edinstvena za Windscribe. V bistvu vas poveže z najboljšim strežnikom, ki vam je najbližje. Lahko ga vklopite ali izklopite in v spustnem meniju znotraj razširitve izberete drugo mesto.

Dodajanje tej funkciji je nekaj za programsko opremo za namizje, imenovano Double Hop, ki vam ob uporabi razširitve brskalnika omogoča povezavo na drugo lokacijo, da še dodatno skrijete svoj promet – čeprav bo to seveda nekoliko upočasnilo.

Programska oprema za Windscribe z imenom Double Hop

V namizni aplikaciji je vzpostavljen dober požarni zid, lep korak za zagotovitev, da vaš resnični naslov IP ni viden. Seveda lahko preklopite načine požarnega zidu, kot želite.

Še več, za namizno različico dobite lepo funkcijo, imenovano »Možnosti zasebnosti«, ki vam omogoča izbiro med več različnimi možnostmi: zaviralec oglasov, Protidruštveno, Neodreljivo in Razdeljena osebnost.

Skladno s temi blokiranimi oglasi, odstranite družabne sledilce, odstranite znane oglasne svetilke in sledilce, ki lahko sledijo na več obiskanih spletnih mestih, in zasukate uporabniškega agenta svojega brskalnika ob vsakem ponovnem zagonu brskalnika..

Očitno lahko nadaljujem, toda v interesu, da sem jedrnat, povejmo, da so funkcije nekaj, kar Windscribe dobro uspe. Ni napolnjena z nepotrebnimi funkcijami, da bi bila videti kul ali tehnološka, ​​vendar ima vse, kar boste potrebovali, in malo več, poleg tega pa je vse skupaj zelo poenostavljeno.

Pomoč strankam

Iskrena podpora strankam Windscribe ni nič kaj veliko. Ni slabo, ampak je precej povprečno.

Mislim, da verjetno ne boste potrebovali veliko podpore strankam, saj je uporaba le-tega samoumevna. Če ne veste, kaj je gumb ali funkcija, je pogosto priročna razlaga, ki se bo pojavila samo s kazalcem miške nad omenjenim zmedenim predmetom.

Na njihovem spletnem mestu je kup priročnikov za vsak paket Windscribe, ki ga lahko prenesete (za brskalnik, za operacijski sistem itd.).

Stvar je v tem, da so vodniki za operacijske sisteme in brskalnike YouTube video posnetki. Ostali formati so napisani in ilustrirani nastavljeni vodniki, vendar se na splošno ti vodiči počutijo nekoliko okrnjene.

Mogoče je to zato, ker je ciljno usmerjena demografska skupina Windscribe že dovolj poznavalna, da jih ni treba šifrirati – vseeno pa mislim, da nekaj stvari primanjkuje.

Poleg nekaterih preprostih vodnikov za nastavitev obstaja razdelek s pogostimi vprašanji in možnost »oddaj vstopnico«, ki je v bistvu obrazec, ki ga lahko uporabite za pošiljanje sporočila podporni skupini.

Slišal sem, da se na te vozovnice odzivajo hitro in da je osebje zelo usposobljeno in ustrežljivo.

Vendar mislim, da je mogoče storiti več – ni klicev v živo, ni telefonske številke, ki bi jo lahko poklicali. Seveda bodo razpoložljive možnosti poskrbele za veliko, a za nekatere uporabnike bo pomanjkanje koda v živo ali storitve za stranke videti brezhibno.

V nasprotnem primeru je podpora za stranke precej osvežujoča – ni preveč podrobna, vendar je ostra in odgovarja veliki večini težav, ki bi jih kupci vprašali. Celotno spletno mesto je obarvano s humorjem in – kar je najpomembneje – iskrenostjo.

Tako na splošno podpora strankam ni močna obleka in manjka nekaj stvari, vendar na splošno mislim, da pomanjkljivosti niso preveč resne.

Enostavnost uporabe

Všeč mi je bilo, kako neboleča je namestitev. Nisem niti najmanj poznavalec niti najbolj dobro poznan človek, kar zadeva tehnologijo, zato se včasih prenašam rahlo zaskrbljen, ko nalagam stvari – kaj pa, če nameščam čudne dodatke?

S čim se strinjam?

Tu ni takšnih težav. Moj internet sploh ni tako hiter, vendar je razširitev brskalnika hitra in enostavna, programska oprema za namizje pa podobna (opomba: razširitev uporabljam za Firefox in namizno aplikacijo za Windows 7).

Windscribe - Brezplačni VPN in blok oglasov - Spletna trgovina Chrome

Prenesite za Chrome
Prenesite za Firefox

Za izdelavo računa ne potrebujete niti e-pošte, vendar bodite pozorni – omejeni boste na 2 GB mesečno namesto na 10 in gesla ne morete ponastaviti (kljub temu ga lahko vedno dodate pozneje).

Kakorkoli že, na splošno sem ugotovil, da se gladko povezuje z brskanjem, vaše izkušnje na namizju pa ne bodo motile nadležnih obvestil.

Še posebej mi je bilo všeč, kako učinkovita je razširitev brskalnika. Ikona Windscribe v brskalniku ob kliku odpre zelo preprosto nadzorno ploščo.

Pokaže, koliko GB-jev vam je ostalo, pa tudi generator safe.link, ki sem ga omenil, ki je zelo enostaven za uporabo.

Če kliknete gumb na strani nadzorne plošče, lahko dostopate do podrobnejšega menija, ki vas lahko usmeri do nastavitev računa, nastavitev zasebnosti, strani za pomoč itd..

Glavna funkcija VPN-ja je seveda zaščita vaše zasebnosti – vendar Windscribe sprejme dodatne ukrepe, da bi bili v vsakodnevni uporabi nevsiljivi, zato obstaja velik plus.

Ker je tako lahek in kompakten, menim, da je zelo priročno za uporabo VPN za izklop in izklop.

Mislim, če ne želite uporabiti VPN za vse svoje brskanje – če na primer želite večino časa hitro pretakati Netflix – Windscribe je odličen za tisti trenutek, ko nenadoma potrebujete več zasebnosti kot pred tem – ko odidete od doma in greste v javno omrežje, kot je kavarna wifi ali letališče.

Izvedba

Na splošno ima Windscribe precej solidne predstave.

To je precej značilno, če rečemo o Windscribe-u, vendar ni prehitro. Kljub temu boste delo opravili čisto v redu. Všeč mi je za priložnostno brskanje, kot so e-poštna sporočila in večinoma strani z besedilom. YouTube videoposnetki so bili počasnejši, kot bi si želel, ampak hej – kaj lahko storite?

Sicer pa se mi je zdelo tako priročno, da lahko iz URL-jev spletnih strani naredite varne povezave, kot sem si želel, in to je bil izkušnja brskanja komaj vsiljiva.

Prav tako kot vsak dober VPN, Windscribe tudi sam prispeva k zaščiti vaše zasebnosti, razen orodij, ki vam jih ponuja. Mislim, da ne shranjujejo nobenih stalnih dnevnikov dostopa ali ne uporabljajo ničesar za spremljanje svojih uporabnikov.

Predvidevam, da je požarni zid dobro pripravljen, saj ni videti veliko pritožb zaradi tega.
Čeprav tega ne vidite, so te stvari zagotovo dobre uspešnosti: predanost zasebnosti uporabnikov v zakulisju..

Poleg zakulisne predstave bi morala biti vsakodnevna uporaba ravno v redu. Uporabo se mi zdi zelo preprosto in čisto in se nikoli ni vmešalo v to, kar sem želel početi v internetu, medtem ko ostajam hiter za dostop do funkcij, s katerimi sem se želel poskusiti igrati.

Ne zdi se, da bi tukaj lahko veliko komentirali, toda brez novic je dobra novica. V resnici ne opazimo, ko gre vse nemoteno, enako pa velja tudi za Windscribe. Vendar bodite prepričani, da resnično teče brez težav.

Povprečna hitrost

Preizkusil sem hitrost vetrobranskega stekla pred namestitvijo in nato kasneje. Moram videti različne rezultate, ki jih lahko vidite na spodnjih posnetkih zaslona.

hitrostni vetrobranski napis 2

Zaključek

Torej, da vse zavijemo, je Windscribe vsekakor solidna storitev. Če vas skrbi, da je pretipičen, ga lahko brezplačno preizkusite.

Ja, obstajajo nekatere pomanjkljivosti, vendar se mi ne zdijo tako resne, da bi odtehtale vse pozitivne rezultate, ki prihajajo z Windscribeom … še posebej, ker je veliko koristi na voljo brezplačno!

Obiščite WINDSCRIBE

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector