Wix vs Squarespace (2020) – primerjalni pregled

Wix in Squarespace sta velikana v svetu gradnje spletnih mest: sodita med najbolj priljubljene platforme za gradnjo spletnih mest na svetu.


Za razliko od tradicionalnih ponudnikov gostovanja, ki vključujejo graditelje spletnih mest, vendar bolj poudarjajo dejansko gostovanje prostora na strežnikih, Wix in Squarespace poudarjajo postopek izdelave in oblikovanja spletnih strani (čeprav privzeto gostijo tudi podjetja).

To je del tistega, zaradi česar so postali zelo priljubljeni, še posebej za tiste, ki iščejo zelo enostavne in učinkovite rešitve.

Če na primer imate možnosti gostovanja v Googlu, boste dobili množico rezultatov za podjetja, ki resnično poudarjajo vidik gostovanja spletnih mest.

Če ustvarjate Googlova spletna mesta ali kaj podobnega – na primer, kako narediti spletno mesto -, boste zelo verjetno dobili rezultate za Wix in Squarespace.

Tako sta ta dva – titanov sveta za gradnjo spletnih strani Software-as-a-Service (SaaS), ki se danes hudo tekmujeta tako kot že desetletje.

Na očitno vprašanje: kateri je torej boljši?

Kateri je cenovno ugodnejši, ki ponuja več funkcij in ker sta obe oglašeni kot enostavna za uporabo, kar je najlažje za uporabo?

Na vsa ta vprašanja in še več bomo odgovorili v naslednjih razdelkih, zato ne pozabite brati!

PRIMERJAVA PROST

Skočite na branje določenih razdelkov s klikom na naslednje povezave

 1. Primerjava cen
 2. Primerjava lastnosti
 3. Primerjava enostavnosti uporabe
 4. Primerjava podpore strankam
 5. Primerjava varnosti in zanesljivosti
 6. Naša razsodba

Primerjava cen

Ker obe podjetji oglašujeta svojo enostavnost uporabe in dostopnost, bi lahko upali, da bodo prišli do nizkih cen – nenazadnje je to ime igre z mnogimi platformami SaaS.

Wix je znan po tem, da ima model »freemium« – lahko dobite brezplačen račun in uporabite nekaj orodij, vendar boste morali nadgraditi in pridobiti resnično stvar (ime domene, orodja za SEO itd.).

Z brezplačnim računom dobite veliko predlog – na stotine, kar je več kot desetine, ki jih dobite s plačanimi računi prve stopnje v glavnih podjetjih za gostovanje – in neomejeno število strani.

wix-tema

V bistvu je zelo razvit ustvarjalec spletnih mest s poddomene wix.com.

Če želite imeti popoln račun, lahko dobite bodisi premijske načrte spletnega mesta bodisi premijske poslovne in e-poslovanje.

Najosnovnejši premijski načrt je 5 USD na mesec in v bistvu vam omogoča povezovanje domene – v bistvu je nadgradnja z brezplačnega računa.

Druga stopnja je Combo, in sicer 11 USD na mesec, tretja pa Unlimited pri 14 $. Četrti nivo, VIP, znaša 29 dolarjev na mesec.

wix premium načrti

Načrte za e-trgovino premium sestavljajo tri stopnje: Business Basic pri 20 USD na mesec, Business Unlimited pri 25 USD in Business VIP pri 35 USD.

Višji nivoji povečujejo prostor za shranjevanje, imajo neomejeno pasovno širino in imajo več marketinških orodij ali drugih bonusov.

Cene kvadrata so preprostejše in dražje od Wixovih.

Prva velika razlika je, da Squarespace nima na voljo brezplačne različice programske opreme. Squarespace ima tudi dve vrsti plačljivih računov: spletna mesta in spletne trgovine.

Druga velika razlika je, da obstajata le dve ravni za vsako od teh vrst paketov spletnih mest.

Prva stopnja računa “spletnega mesta” se imenuje Osebna in traja 12 USD na mesec.

načrti kvadratov

Druga stopnja se imenuje Business in znaša 18 USD.

Za račune, ki spadajo v kategorijo “spletnih trgovin”, se osnovni začne pri 26 USD na mesec, napredni pa v višini 40 USD. Zvišanje cene očitno znatno poveča število funkcij ne glede na stopnjo.

Na prvi pogled se zdi, da je Wix s cenami veliko boljši.

Priznala bom, da imajo vrhunsko strukturo cen in boljše stroške, vendar zmaga ni tako lahka, kot bi si nekateri mislili.

Funkcije, vključene v te stopnje, ceno še bolj spreminjajo kot običajno, zato govorimo o tem, kaj dobite za različne račune!

Primerjava lastnosti

Odsek s funkcijami je morda nekoliko zapleten, vendar je to v redu – urediti moramo stvari, ki ceno resnično predstavljajo razumno ali ne.

Wix ima nekaj cenejših možnosti, a so sploh vredne?

Kot rečeno, je brezplačni račun pri Wixu osrednji ustvarjalec spletnega mesta, ki ga brez nadgradnje ni mogoče povezati s celotno domeno.

Povezava domene z Wixom (5 USD na mesec) vam omogoča, da povežete domeno ter dodeli 1 GB pasovne širine in 500 MB prostora za shranjevanje.

Connect Domain je res minimalni minimum – začetna nadgradnja brezplačnega računa.

Druga stopnja je Combo z 11 dolarji na mesec, kar poveča pasovno širino na 2 GB in shrambo na 3 GB ter odstrani oglase.

Vključuje tudi brezplačno domeno za eno leto in na vašem spletnem mestu omogoča do 30 video minut.

Tretja stopnja je Neomejena – namenjena samostojnim izvajalcem – in kot pove že ime, ima neomejeno pasovno širino in 10 GB prostora za shranjevanje, skupaj s 300-kratnimi oglasnimi boni, več časa za video, ter oblikovalcem obrazcev in aplikacijo za ustvarjanje spletnih mest.

Četrta stopnja je VIP, kar poveča shranjevanje na 20 GB, poveča dovoljeni čas videa na 2 uri, doda e-poštne kampanje (do 10 na mesec), omogoča do 50.000 e-poštnih sporočil na mesec in daje prednost podpori strankam.

Funkcije Wix

Vsi poslovni in e-trgovalni računi na Wixu imajo neomejeno pasovno širino, sprejemajo spletna plačila, odstranjujejo oglase Wix, vsebujejo Google

Google Analytics, brezplačna domena v enem letu, 300 USD oglasnih bonov in so 100-odstotno brezplačni.

Ko nadgrajujete med temi računi, v glavnem dobite boljše funkcije e-pošte, boljšo podporo, več video ur (od 5 do 30) in več prostora za shranjevanje (od 20 GB do 50 GB).

Zdaj za Squarespace: vsa mesta Squarespace imajo SSL certifikate in DDoS zaščito. Osebni računi spletnih strani dobijo neomejene strani, galerije in bloge z neomejeno pasovno širino in pomnilnikom.

Prav tako dobijo optimizacijo za bralnike mobilnih naprav, meritve spletnih mest in vključeno brezplačno domeno.

Zdaj je to dragoceni prvi nivo Squarespacea, toda z neomejenimi stranmi, spletnimi dnevniki, pasovno širino in shrambo – no, to je veliko bolj smiselno, kot se morda sprva sliši.

Načrt spletnega mesta na drugem nivoju – Business – vsebuje vse zgoraj našteto, pa tudi Gmail, 100 USD za Google Ads kredit, orodja za e-trgovino, možnost prodaje neomejenih izdelkov, možnost urejanja prek CSS in JavaScript ter nekaj drugih manjših orodij.

Značilnosti SquareSpace

Dve ravni spletnih trgovin – osnovna in napredna – vsebujejo vse prej omenjene funkcije poslovnega načrta in tudi nekaj drugih.

V bistvu so bolj optimizirani za e-trgovino: imajo boljše meritve, orodja za zaloge in naročila, tiskanje etiket, računovodsko orodje, račune strank, darilne kartice in brez transakcijskih stroškov.

Račun napredne spletne trgovine vsebuje vse zgoraj našteto, poleg računov strank, opuščeno samodejno vračilo vozička (kar poveča verjetnost, da bo stranka kupila nekaj), pošiljanje prevoznikov v realnem času, darilne kartice in popuste.

Vau – to je veliko stvari.

To sem mislil z zapletenostjo cenovnih oznak med tema dvema podjetjema: čeprav ima Wix več vrst računov in cenejše račune, ti cenejši računi niso niti približno tako dobro zasedeni kot račun začetne ravni Squarespace..

Poleg tega imajo vsi računi Wixa omejitve za shranjevanje, tudi tisti bistveno dražji.

Wix ne odstrani omejitev pasovne širine, dokler ni na ravni 14 USD mesečno, kar je cenovno bolj od 12 $ v Squarespaceu.

Obe mesti sta dobri s funkcijami, vendar Squarespace ponuja na splošno boljše ponudbe z njimi.

Vsak paket Squarespace je v celoti opremljen – bodisi dobro na voljo na spodnjem koncu bodisi opremljen na zgornjem koncu.

Z Wixom nimate resnično celovitih računov do druge ali tretje stopnje.

Čeprav imata obe strani specializirane račune za e-trgovino, ima Squarespace močnejši nabor orodij za obravnavanje potreb e-trgovine in mislim, da v tej kategoriji zmagajo..

Po moji presoji je torej, da ima Squarespace na splošno več in boljše lastnosti kot Wix, tako da so razlike v cenah precej zanemarljive – v nekaterih primerih bi bil Squarespace morda celo boljši dogovor.

Primerjava enostavnosti uporabe

Morda boste lahko uganili, da je primerjava enostavnosti uporabe med temi velikimi posnetki težko.

Vsa velika podjetja za gostovanje poskušajo biti enostavna za uporabo, če pa je vaš glavni izdelek graditelj spletnih strani, morate biti resnično preprosti za uporabo.

Tako Wix kot Squarespace se v glavnem tržijo kot enostavne rešitve.

Kateri potem zmaga?

V nevarnosti, da bi zvenelo, kot da sem na enostaven način, se v resnici enakomerno ujemajo.

Tako Wix kot Squarespace sta zelo tekoči platformi.

Osredotočajo se na orodje, ki vam omogoča dostop do številnih predlog in prilagajanje lastnega spletnega mesta, poleg tega pa ponujajo enako enostavne in robustne graditelje.

Pregled nadzorne plošče Wix:

wix armaturna plošča

Pregled nadzorne plošče kvadrata:

Kvadratni prostor enostaven za oblikovanje

Kar zadeva upravljanje in vodenje specifikacij vašega računa ali spletnega mesta, lahko rečem, da je Wix enostavnejši glede na vaš račun. Če uporabljate Connect

Wix z domeno ali brezplačnim računom postane enostavnejša storitev.

To je preprosto zato, ker imate manj funkcij in zaradi omejitev je vse čim bolj enostavno.

Če vzamete Wix na stopnji z ustreznim računom Squarespace, pa se spet izpustijo, zato menim, da Wix ni veliko lažji za uporabo.

Na splošno vas žal razočaram – resnica je, da sta obe storitvi tako enostavni, kot je mogoče, in edini dejavnik, ki bi se res lahko spremenil, je to, ali uporabljate enega od brezplačnih računov Wixa ali Domain Connect.

Primerjava podpore strankam

Kot običajno bom govoril o dveh različnih vrstah podpore strankam: prva je material, ki ga lahko iščete in brskate po spletnem mestu podjetja, druga vrsta pa so predstavniki službe za stranke.

Kar zadeva gradivo na kraju samem, imata obe podjetji zelo robustne strani s podporo, ki osredotočajo večino njihove informativne vsebine.

Vendar Squarespace ponuja tudi spletne seminarje za tiste, ki želijo vodeno pomoč, in skupnostni forum z imenom Squarespace Answers..

V Wixovem centru za pomoč je veliko več kategorij za teme in članki so združeni veliko bolj natančno kot v kvadraturi.

Wix center za pomoč

Na primer, obstajajo kategorije za mesta fotografij Wix, spletna mesta restavracij Wix ipd. Wix ponuja tudi programsko opremo za pomoč uporabnikom, imenovano Wix Answers, vendar je to dodaten nakup.

Baza znanja o kvadratura ima bistveno manj tem za članke; vendar to ne pomeni, da jim primanjkuje informacij.

Baza znanja o kvadratnem prostoru

Nič ni narobe, če imamo širše kategorije; v določenem smislu je malo manj prevzetno – raje imam Wixov temeljit pristop, vendar to sem samo jaz.

Pravi element, ki me zanima, so Squarespace Answers in njihova možnost za seminarje. Čeprav ima Wix boljšo bazo znanja, so forumske strani zelo koristne in lahko zapolnijo vrzeli v bazah znanja.

Zaradi tega bom rekel, da Squarespace vodi v informacijsko podporo na kraju samem.

Kaj pa predstavniki službe za stranke?

Tu je nekaj slabih novic: Wix nima nobene.

No, imajo, ampak nimajo klepeta v živo.

Imajo telefonsko podporo, vendar boste za to morali plačati VIP račun.

Če imate račun z nižjo stopnjo, samo razpoložite informacijske vire na kraju samem ali uporabite sistem za izdajo vozovnic.

Sistem vozovnic je dober in ponavadi odgovarja v 5-10 minutah.

Kljub temu ne morete vedno posredovati pri bankah – in včasih želite odgovore hitro.

Squarespace ima na drugi strani podporo za e-pošto in klepet v živo.

Podpora za klepet v živo na žalost ni 24/7, čeprav je e-poštna podpora – in telefonske podpore ni.

V primerjavi s tradicionalnimi gostiteljskimi podjetji je Squarespace na spodnjem koncu možnosti za stik s predstavniki.

V primerjavi z Wixom?

Kvadratni prostor že zmaga. Zdaj pa si oglejmo test klepeta v živo, ki sem ga nedavno vodil.

klepet v kvadratnem prostoru 1

Poglejte natančno … to je prav. Položaj številke 5 v čakalni vrsti: klepet v živo je resnično hitrejši kot e-pošta, vendar ni niti približno tako hiter, kot lahko ponudijo druga podjetja.

Ob 14:35 se je klepetu končno pridružil predstavnik.

Vendar sem odziva dobil šele ob 14:37.

klepet s kvadraturo 2

Kot vidite, je bil odziv v redu – vendar je trajalo kar nekaj časa.

Na splošno sem imel dobro izkušnjo s podporo za stranke Squarespace.

Ker pa se predstavniki zlahka postavijo v čakalno vrsto, ponavadi uporabljam podporo po e-pošti, kjer je pravočasnost manj nujna.

Podpora strankam Squarespace je na splošno dobra, vendar ni telefonske podpore in klepet v živo je lahko počasen, če niste srečni.

Ta klepet v živo je trajal 10 minut; predložitev vozovnice na Wixu lahko traja podobno ali krajše, odvisno od tega, kakšno srečo imate.

Kar se tiče svetle strani, so informacije o mestu Squarespace odlične in forum je lep bonus.

Nasprotno, Wixova podpora za stranke nima veliko prednosti pred Squarespaceom.

Imajo nekoliko bolj robustno bazo znanja, vendar jim primanjkuje foruma, predstavniki kupcev pa so poleg sistema vozovnic nenavadno nedostopni.

Iz tega razloga, čeprav nobena od zvezd nima podpore za zvezdnike, je Squarespace veliko boljši, ker ima na svojem spletnem mestu dostopnejše predstavnike in več informacijske vsebine..

Primerjava varnosti in zanesljivosti

Nenazadnje pa se pogovorimo o varnosti Squarespace in Wix.

Obe podjetji sta se bolj osredotočili na oblikovanje in izdelavo spletnih strani kot na gostovanje – v kolikor oglašujejo svoje stranke – seveda pa obe podjetji privzeto gostita spletna mesta svojih strank.

Glede na to, da ne ponujajo veliko možnosti gostovanja, morda ne bo presenetljivo, če jih opazimo, da se nekoliko izognejo, kar zadeva čas nadure.

Namesto tega sem ugotovil, da sta se Squarespace in Wix odlično poskušala.

Nadzorna plošča wix uptime

Najnovejše informacije o produkciji si lahko ogledate tukaj.

Wix ima fenomenalni čas delovanja celo boljši od nekaterih večjih gostovalnih podjetij.

Enako je bilo z našimi izkušnjami s Squarespaceom: na naše presenečenje te družbe, ki temeljijo na oblaku in oblikovanju, delujejo odlično.

Nekaj ​​drugega, kar se mi je v Squarespaceu zdelo občudovanje, je njihova preglednost.

Poleg podrobnih varnostnih protokolov imajo stran, ki strokovnjake obvešča, kako najbolje opozoriti Squarespace na varnostne napake.

Nisem še videl iste stopnje odprtosti ali podrobnosti z Wixom.

Vsaj imajo e-poštni naslov, namenjen prejemanju vprašanj v zvezi z varnostjo, vendar je to približno tako.

Na splošno sta Wix in Squarespace v varnostnem oddelku dobro opravljena. Rekel bi, da je Squarespace preglednejši in je videti v skladu s svojimi varnostnimi protokoli.

Vendar imata tako Wix kot Squarespace veliko časa, in zato jih pohvaljujem.

Zaključek

Prekrili smo veliko tal in zdaj je čas, da zaključimo pot.

Wix in Squarespace sta najboljši podjetji na področju enostavnega izdelave spletnih strani.

V primerjavi z Wixom je več možnosti oblikovanja cen in morda boljše cene na splošno.

Dejstvo, da ima Wix brezplačen, čeprav zelo omejen račun, pa tudi premijski račun 5 USD na mesec, je odlično in zagotovo del njegove priljubljenosti.

Kljub temu, da v Squarespace-u primanjkuje možnosti načrta, so vse bolj obremenjene funkcije. Njegov načrt za vstop je približno v ceni od Wixovega drugega premijskega načrta.

Vendar ima Squarespace boljše lastnosti in trend se nadaljuje z naknadnimi stopnjami.

To ne pomeni, da Wix nima funkcij – v splošnem oddelku funkcij je to dobro.

Prostor za kvadrat preprosto ni tako drag, kot se sprva zdi, v primerjavi z Wixom, ker nalaga nekaj dodatnih orodij in koristi, ki jih Wix ne.

Obe storitvi sta enako enostavni za uporabo in resnično se spuščata do uporabniškega vmesnika. V bistvu oba prihajata z majhnimi krivuljami učenja.

Za podporo strankam bi rekel, da je Squarespace bistveno boljši. Čeprav ima Wix morda boljšo bazo znanja, se obe podjetji zdita enaki.

Vendar ima Squarespace tudi forum skupnosti, spletne seminarje, video vaje in dostopnejše predstavnike storitev za stranke. Ni popoln, a vsekakor premaga Wix.

Nazadnje so zavezani k varnosti, čeprav je kvadrat kvadratkov bolj pregleden.

Za zaključek, čeprav obe podjetji prineseta veliko na mizo, nista enako koristni za vsakega človeka.

Priporočam, da Wix priporočam ljudem, ki iščejo bolj dostopna in osebna spletna mesta.

Wix in Squarespace sta zasnovana za sprejemanje samostojnih podjetnikov in podjetij, vendar bi rekel, da je Squarespace polnjen z boljšimi orodji za e-trgovino, ne glede na stopnjo vašega računa; zato priporočam več Squarespace za samostojne strokovnjake in spletna podjetja.

Čeprav nobena družba ni popolna, verjamem, da obe dobro delujeta.

Zelo priporočam, da preizkusite oboje, saj ima Wix brezplačne račune (Poskusite Wix), Squarespace pa brezplačno preizkusno različico.

wix vs suarespace

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map