Wix vs Weebly: Primerjava med seboj (v primerjavi s 5 različicami)

Wix in Weebly sta mi zelo posebna. Dolgo nazaj, ko sem bil samo lahkomiselnik, sem mislil, da so spletna mesta najbolj kul stvar, ki jo lahko vsakdo počne (kaj se je spremenilo?).


Seveda bi najprej pogledala, kako ustvariti spletno mesto brezplačno – kar je še vedno pomembna tema, ki me zanima.

Tako sem ustvaril svoja prva spletna mesta s pomočjo Weeblya, Wixa in Bloggerja. Kot mlajši fant sta me Weebly in Wix zelo ujela na pogled – bili so bliski, imeli zabavne pripomočke in vam omogočali, da ustvarite skoraj vse, kar ste želeli.

Z leti sta Weebly in Wix izjemno porasla. Od ustanovitve leta 2006 so izboljšale svoje funkcije, imele so možnost e-trgovine in bloganja ter večkrat preoblikovale uporabniški vmesnik.

Do zdaj sta ta dva daleč najbolj priljubljena spletna mesta.

Wix je morda večji brat z zadnjim štetjem več kot 110 milijonov aktivnih uporabnikov. Vendar Weebly ni nobena nit, ki podpira več kot 50 milijonov aktivnih mest.

Mimogrede jih resnično smatram za brata. Imajo izjemno podobne cene, funkcije, uporabniške vmesnike in osrednja področja.

Oba se začneta s črko W in sta priljubljena, če uporabnikom omogočita brezplačne račune, ki jih lahko objavljajo pod poddomenami podjetij.

Ampak to je stvar – bratje, ne identična dvojčka. Niso enaki, podobni so, kar pomeni, da bodo imeli različne prednosti in slabosti. Zato se postavlja vprašanje: kdo je boljši?

Pa ugotovimo.

Kazalo

Skočite na ogled določenega testa s klikom na naslednje povezave

 1. Primerjava cen in funkcij
 2. Teme in aplikacije
 3. Enostavnost uporabe
 4. Pomoč strankam
 5. Varnost in zanesljivost
 6. Zaključek: Kaj priporočam?

Primerjava cen in funkcij

Cena je pomembna in ena prvih stvari, ki jo pogledamo. Funkcije so precej bistvene in lahko cenovno ceno odlično ali lažno kupčijo. Cene in značilnosti so kraj, ki ga Wix in Weebly imata veliko skupnega.

No, začeti moramo nekje. Poglejmo Weebly.

plašljiv načrt

Svoje načrte Weebly razvrsti kot »za spletne strani« ali »za spletne trgovine«, vendar se resnično ti dve kategoriji močno prekrivata. Slednja dva načrta, prikazana zgoraj, sta namenjena tudi spletnim trgovinam, saj so na voljo s funkcijo e-trgovine.

načrtno spletno trgovino

Vendar pa obstaja še ena stopnja za spletne trgovine, in sicer 38 dolarjev na mesec. Z drugimi besedami, cenovni razpon Weebleja (brez brezplačne možnosti je 12 do 38 USD, razdeljen med tri stopnje.

Brezplačni račun ima 500 MB prostora za shranjevanje, osnovno SEO, varnost SSL (kar se mi zdi presenetljivo) in običajne pomanjkljivosti brezplačnega graditelja – Weebly oglasi in poddomena.

Čeprav ne želim porabiti preveč časa za pogovor o brezplačnem načrtu, je odličen način preverjanja gradbene programske opreme: tudi brezplačni načrt kaže, kako močan je graditelj Weebly-a.

Weebly ponuja lep posredniški načrt v višini 5 dolarjev na mesec, kar je v osnovi brezplačni načrt z lastno domeno.

Brezplačni načrt je dobro predstavljen s tem, da ima izdelavo spletnega mesta, kar je odlično, zato je 5 dolarjev na mesec dobra možnost za tiste, ki želijo lepo videti spletno mesto, vendar ne potrebujejo veliko drugega.

Vendar oglasi Weebly ne odstrani, kar je resnično žal in po mojem mnenju omamno.

Po mojem mnenju so drugi načrti premij dobro predstavljeni, deloma tudi zato, ker so omejitve shranjevanja v celoti odstranjene (namesto da imajo omejitve, ki vse bolj naraščajo med načrti).

Začenši s Pro: seveda odstranite oglase; se lahko povežete z domeno (vključena je tudi brezplačna); izboljšati statistiko spletnega mesta, SEO in zajemanje svinca; lahko dodate tudi do 100 članov; nekateri dodatki za medije; in dobili boste omejeno funkcionalnost e-trgovine (omejeni izdelki in transakcijska provizija.

Višji načrti vam omogočajo, da na svoje spletno mesto dodate neomejene člane in postopek registracije članstva. Prav tako bistveno nadgradijo funkcijo e-trgovine na nekaj bolj celovitega, s skoraj vsemi potrebnimi orodji za konkurenčno platformo za e-trgovino.

Zdaj si oglejmo večjega brata.

načrt wix

Tako kot Weebly tudi Wix ima dve kategoriji gradnje spletnih mest: eno, ki je normalno, in drugo za e-trgovino.

wix načrt poslovanja

Cene Wixa so precej blizu Weeblyjevim. Upoštevajte, da ima Wix tudi brezplačen načrt, vendar ga ne obravnava v svoji formalni strukturi. V primerjavi s Weeblyjem je precej enakovreden temu, da dobite vse običajne omejitve virov in popoln dostop do aplikacije za graditelje.

Nekaj ​​me razočara, je to, da je imel Wix dodatno plast med Combo in brezplačnim načrtom za približno 5 USD na mesec.

Ni imel veliko sredstev, vendar je bil odlična možnost za ljudi, ki niso nameravali uporabljati takih virov – lahko so uporabljali Wixovo programsko opremo in imeli svojo domeno po nizki ceni, kot je trenutni posrednik Weebly.

Kakor koli že, trenutni razpon je od 11 do 29 dolarjev za običajne načrte spletnih strani in 20 do 35 dolarjev za podjetja & e-trgovina načrti. Kljub mojim očitkom, da je Wix izpustil načrt 5 USD, še vedno cenim njihovo širino možnosti.

Res je Weebly na nek način bolj dostopen, če združuje svoje funkcije e-trgovine neposredno v svoje višje stopnje. Kljub temu cene Wix-a postavljajo e-trgovino na enak način kot “običajni” načrti.

Kakor koli, Wix vas začne z 2 GB pasovne širine in 3 GB prostora za shranjevanje, nato pa poveča količino prostora za shranjevanje, ko se vaše stopnje povečujejo, do omejitve 20 GB z VIP. Poslovni načrti sežejo do 50 GB prostora za shranjevanje.

To ni veliko, ker je malo verjetno, da se boste resnično spopadli z omejitvami, vendar je v primerjavi z neomejenimi parametri Weeblyja resnično žal..

Višji nivoji vam omogočajo neomejeno pasovno širino, več predstavnosti medijev (več video minut na mestu) in brezplačne aplikacije, ki bi bile sicer bolj cenovne.

Načrti za e-trgovino so v celoti brezplačni, kar je odlična začetna funkcija, poleg tega pa dobite Google Analytics in več video ur.

Poleg tega imate v bistvu vse funkcije načrtov spletnega mesta in funkcije trgovine.

V tem zapisku naj na kratko primerjamo e-trgovino med obema platformama.

Eno področje, ki ima Weebly edinstveno prednost pred Wixom, je e-trgovina. Če želimo biti pošteni, ima Wix dokaj dobro funkcijo e-trgovine: tako dobro, da menim, da je lahko celo bolj dostopna alternativa Shopify za nekatera podjetja.

Wix postaja vse bolj razširjen v e-trgovino z zdravim naborom trgovinskih orodij in dostopom do trgovine z aplikacijami, zaradi česar lahko e-trgovina presenetljivo postane močna. Na žalost so stvari nekoliko rudimentarne za ljudi z resnimi potrebami po pošti ali za večjo možnost urejanja trgovine.

Weebly je na splošno boljši kandidat za e-trgovino. Del tega je povezan s tem, da je leta 2018 pridobil Square, ki je izboljšal že razvijajoče se funkcije e-trgovine.

Na primer: Weebly ima popuste pri pošiljanju in se lahko spopade s drophippingom. Wix se niti ne more integrirati z aplikacijo dropshipping, ki znatno omeji tiste, ki želijo Wix za svoja prodajalca.

Poleg e-trgovine imata tako Wix kot Weebly resnično odlična spletna mesta. Težko je primerjati, ne da bi se preusmeril v čisto subjektivnost.

Kljub temu mislim, da bi bilo pošteno reči, da sta oba graditelja v celoti prikazana.

Niso samo zmožnosti urejanja strani, ampak različni formati, s katerimi lahko delate brez težav – na primer, spletna spletna dnevnika.

žlahtno

Zgoraj: Weebly hitre možnosti za dodajanje nove vrste strani spletnega mesta, kot je blog.

wix

Zgoraj: v Wixovem hitrem meniju na stranski vrstici je gumb samo za dnevnike.

Lahko storite karkoli, kar potrebujete, kolikor gre za elemente strani: lahko dodajate, odstranjujete ali urejate elemente strani, po potrebi spreminjate oblikovanje in podobno.

živahno armaturna plošča

To bi bilo Weebly Raje imam Weeblyjevo stransko vrstico, ker je, čeprav je večja, lažje izbrati, kar potrebujete.

wix armaturna plošča

Stranske vrstice Wixa zavzamejo manj prostora, tisto na desni strani pa se lahko po potrebi premikate. Poleg tega lahko tisto na levi strani razširite tako, da prihranite prostor, ko je ne uporabljate.

pisava wix

Čeprav sem osebno raje urednik Weebleja, moram priznati, da je Wix učinkovitejši in verjetno boljši od večine drugih ljudi. Tako ali tako lahko presodite sami z brezplačnimi računi.

Še ena pomembna stvar: Wixov urejevalnik je na splošno bolj intuitiven. Lažje je narediti nežnejše spremembe na katerem koli mestu na spletnem mestu, medtem ko sem se znašel v urejevalniku Weebleja, da bi izvedel posebne spremembe.

Weebly ima tudi napačno razlago tega, kar želim početi. Poskusil bom premakniti element ali izbrati ta ali tisti del besedila in prešel bo v nenavaden položaj.

Videti je, kot da se Weebly preveč trudi, da bi bil intuitiven in se konča z nasprotnim učinkom.

Če povzamemo skupno primerjavo cen in funkcij, sta Wix in Weebly izjemno primerljiva, vendar imata nekaj pomembnih razlik. Cene so na splošno podobne. Weebly ima večja dodelitev virov, vendar to za Wix ni prekinitev poslov.

Weebly je bistveno boljši tudi za e-trgovino. Oba imata odlične aplikacije za gradbenike, toda Wix je toliko boljši, da se mu splača dati prednost – v tem je Wix v bistvu boljši od osnovne storitve.

Teme in aplikacije

Vsaka programska oprema za gradnjo spletnih mest bo dala velik pomen temam in aplikacijam. Običajno bi si želel, da so to podvrsti “funkcij”, vendar so za Wix in Weebly tako pomembne, dajmo jim primerno težo.

Začnimo s temami / predlogi. Opomba: res je, da lahko začnete iz nič / s praznega spletnega mesta, če vas to zanima, na kateri koli platformi.

Še vedno pa je lepo imeti nekaj prednastavljenih modelov, ki jih lahko urejate tako, kot se vam zdi primerno, tako da…

vedre teme

Izbira tem za Weeble ni slaba. Obstaja spodobna raznolikost v slogu in več uporabnih kategorij za različne vrste spletnih mest z nekaj temami na kategorijo. Toda Weebly se preprosto ne more primerjati z Wixom.

teme Wix

Težko je vedeti, kje začeti s to primerjavo. Wix ima preprosto več tem kot Weebly, tako brezplačne kot plačljive. Dejansko je Weeblejevih tem na stotine, Weeblyjevih pa v desetinah.

Wix ima tudi veliko boljšo kategorizacijo predloge: ima vse kategorije, ki jih Wix počne, in še več, vsak pa ima podkategorije po svojem izboru.

Da, obstaja nekaj prekrivanja in niso vse teme kakovostne, vendar jih je veliko. Poleg tega sama količina govori sama zase.

Ko pridemo do aplikacij, se med obema platformama stvari celo izkažejo. Weebly in Wix imata dokaj standardne trgovine z aplikacijami, ki bi morale biti sposobne zadovoljiti potrebe večine ljudi, tudi če so nenavadne.

prijazne aplikacije

Zgoraj: Weebly’s app store.

aplikacije Wix

Zgoraj: Wixova.

Mislim, da je Wixova trgovina z aplikacijami na splošno boljša – večinoma v tistih aplikacijah nekoliko boljše – vendar vzemite to z zrnom soli. Mislim, da porota še vedno ni na tem.

Obe tržnici aplikacij imata veliko različnih vrst aplikacij in impresivno, veliko brezplačnih aplikacij.

Wixu in Weeblyju pripisujem zasluge za izdelavo lastnih aplikacij, ki so običajno brezplačne ali drugače dostopne.

Približno vsaka priljubljena aplikacija je prisotna, vendar niso le tiste priljubljene aplikacije. Mislim, da je majhna prednost Wixa to, da ima večje število praktičnih brezplačnih aplikacij.

Žirija je še vedno na voljo, vendar lahko dodate še veliko brezplačnih orodij, ki so zelo zaželena v Wixovi trgovini z aplikacijami.

Na drugi strani ima Weebly nekaj manj izbire. Čeprav je to povedal, Weebly ima boljše aplikacije za e-trgovino.

Skupaj imata Wix in Weebly približno enakovredne trgovine z aplikacijami, čeprav je Wix morda nekoliko boljši. Kar zadeva možnosti predloge, je to Wix brez natečaja.

Enostavnost uporabe

Izdelava spletnih strani naj bi bila enostavna. To je smisel izdelave in prodaje programske opreme za gradnjo spletnega mesta: vsem, ki jih zanima, pustite, da ustvarijo spletno mesto. Kljub temu lahko gradbeniki lažje sprejmejo različne stopnje spretnosti, včasih pa tudi na račun drugih.

Wix in Weebly sta svojo podobo postavila tako enostavno, da lahko vsakdo, brez nobenega, ne uporablja programske opreme.

Imajo v mislih začetnike, vendar se zavedajo vsi drugi z višjo stopnjo usposobljenosti in njihova programska oprema upa, da bodo takšni ljudje hitreje brez kakršnih koli pomanjkljivosti.

Mislim, da je to ideal vsaj v praksi, vsaj v večini. Drug pogost strah: “enostavna uporaba bo žrtvovala globino, v kateri lahko delam, ali zmanjšala orodje, ki ga imam.” To lahko velja na določenih platformah, vendar s Wixom ali Weeblyjem ne bi smeli skrbeti.

Ja, stvari so elegantne, vendar ne izgubite toliko zapletenosti, kot se lahko bojite. In za res napredne uporabnike obe podjetji omogočata, da neposredno uredite kodo svojega spletnega mesta.

Tako je to odlično orodje za sodelovanje: en član ekipe bi lahko na primer urejal več nujnih sprememb, drugi pa lahko uporabljal orodja za povleci in spusti.

Poleg tega obe službi zelo enostavno zaženeta.

wix spletno mesto graditelj

wix spletno mesto graditelj

Wix (zgoraj) vam celo daje možnost, da spletno mesto samodejno ustvari na podlagi nekaterih vprašanj v anketi.

weebly spletno mesto graditelj

Weebly je bolj značilen za postopek namestitve, vendar to skoraj ni pomembno. Dve sta bolj ali manj enaki, kolikor gre za namestitev.

Ko ste enkrat v postopku urejanja, so stvari izjemno enostavne. Ponovil bom, da je bil Wix po mojih izkušnjah bolj intuitiven.

Pri obeh menijih bosta stranska vrstica in nadzemni meniji zagotovila vsa orodja, potrebna za upravljanje strani ali oblikovanja spletnega mesta (kot lahko razberete na prejšnjih posnetkih zaslona).

Po vseh orodjih sem dobeseden. Ne pozabite, da sta Weebly in Wix v 2010-ih in tik pred leti resnično popularizirala gradbenike povleka in padca.

Seveda ne gre samo za stran in preprosto oblikovanje. Vse ostalo o vašem spletnem mestu in računu je enostavno urejati.

Moč, ki jo obe podjetji ponujata, je, da je graditelj spletnega mesta vse v enem resno aplikacija vse v enem.

Sestavljalci niso omejeni na oblikovanje strani in elemente: dostopate do nastavitev računa, SEO, e-trgovine in podrobnosti o trgovini itd., Vse znotraj ustvarjalca.

Glede na vse stvari res ne morem reči, da je eno lažje kot drugo. Oba sta na vrhuncu enostavne uporabe.

Pomoč strankam

Kot pogosto pravim, enostavnost uporabe ni nadomestilo za dobro podporo strankam. Nikoli ne veste, kdaj se boste morali spoprijeti z nepričakovanimi tehničnimi težavami ali kdaj boste želeli nasvet o nadgradnji ali izkoriščanju posebne funkcije.

Podpora strankam je vedno nujna, tudi če je vaš izdelek preprost graditelj spletnega mesta. Kot ponavadi si bom ogledal predstavnike in podatke na kraju samem.

Weebly ponuja klepet v živo, podporo za vozovnice / e-pošto in podporo za telefon, čeprav lahko samo Pro programi uporabljajo telefonsko podporo. Oprostite vnaprej za cenzorja – to je zelo skriven projekt / stranski hobi!

vikend klepet

Bil sem nadležen, ker so me med čakanjem poslali dolg odstavek, ki me je vprašal, ali me zanimajo promocijska e-poštna sporočila. Osebno nisem najbolj cenil cenitve.

vikend klepet

Odgovor sem dobil po treh minutah. To je na koncu kratek čas, vendar še vedno na daljši strani v primerjavi z boljšimi klepeti v živo. Mislim, da se ne morem pritoževati.

Za vire na kraju je Weebly v redu. Velik vir je Weeblejev center za pomoč.

tedensko center za pomoč

Center za pomoč je dostojen. Ima bistvene stvari, manjka pa veliko podrobnosti, kar se mi zdi žal. Ni veliko člankov, čeprav so tisti, ki so tam, nekoliko podrobni. Še vedno ni dovolj, da bi se lahko kvalificirali za tisto, kar menim, da je obsežna baza znanja.

Na srečo ima Weebly tudi forum skupnosti, ki nosi naslov Weebly Community. Ta skupnostna stran je ena najboljših, kar sem jih videl – je zelo dobro organizirana in jo je enostavno iskati, kar je nekaj forumom, ki jih primanjkuje.

Nazadnje ima Weebly vodnik za SEO, ki se mu nekateri morda zdijo koristni, in blog (kar ni nič nenavadnega).

Wix ima samo podporo za e-pošto / vozovnice in telefon. Klepetajte v živo in tudi telefonska podpora ni 24/7. Po povedanem so bili predstavniki prijazni in odzivni.

Wixov center za pomoč je temelj njegovih informacij na kraju samem.

wix center za pomoč

Wixova baza znanja je bistveno bolj poglobljena od Weeblejeve. Obstaja več člankov o najrazličnejših temah in z dovolj podrobnostmi (čeprav so nekateri članki lahko drobnarije).

To je na žalost konec. Obstaja blog podjetja, vendar jaz ne bi financiral tega. Obstaja forum s kodami, vendar je to precej niša.

Ker so predstavniki Weebleja bolj dostopni in ker ima več virov, bi rekel, da se Weebly obdrži s podporo za stranke, vendar tudi nad njim nisem navdušen.

Wix ima tudi veliko boljšo bazo znanja, zato menim, da vrzel v podpori strank ni nič drugega kot obrobna.

Varnost in zanesljivost

Nenazadnje, kako varni so naši konkurenti?

Povleci in spusti graditelje spletnih mest, kot sta Weebly in Wix, ponavadi dodajo določeno plast varnosti in stabilnosti, ker so ponavadi rešitve vse v enem.

Vodijo programsko opremo, ki omogoča, da spletna mesta delujejo, in strežnike, ki gostijo spletna mesta, skrbijo za varnostne kopije in posodobitve itd.

Vendar je to bolj splošno prepričanje kot trdna točka. Ranljivosti seveda lahko obstajajo, zato je dobro, da podjetja neposredno slišite, kakšne varnostne prakse se zaposlijo.

Žal nobena entiteta ne pove veliko o svoji varnosti. Ta članek centra za pomoč Wix je dober primer.

zaščita pred virusi wix

… Informativno, kaj??

Vendar Weebly ni bistveno boljši.

weebly ssl

Obe podjetji imata popolno skladnost s PCI, kar je zlati standard za obdelavo transakcij. Če pa vas e-trgovina ne zanima preveč, ni preveč pomembna.

In tudi če ste, je to standard, ne nad enim.

Oba sta omogočila SSL za vse načrte. To je dobro, a spet, nekako standardno.

Zdaj poleg nesrečnega pomanjkanja informacij obe podjetji vsaj delujeta zelo dobro.

Ugotovil sem, da imam tako zelo dobro uptime kot tudi odlične odzivne čase. Na primer …

Wix podaljšekNajnovejši čas delovanja Wixa si lahko ogledate tukaj.

Wix in Weebly se poleg številk prepričata, da dejanska programska oprema, ki jo uporabljate, deluje zanesljivo.

Od njih se pričakuje, da bodo dobro izkoristili svoje programske izdelke in ti izdelki zagotavljajo zmogljivost za vsakodnevno delo za milijone.

V bistvu gre za mešano vrečo. Po eni strani o varnosti Wixa ali Weeblya vemo zelo malo. Nagnjen sem jim zaupati, ker so zelo priljubljeni in že več kot desetletje uspešno podpirajo milijone.

Tudi Weeblejevo lastništvo nad Skladom pušča dober vtis na to, kako gledam na njihove varnostne protokole, zlasti za trgovino.

Toda poleg tega imajo preprosto odlične zmogljivosti.

Zaključek: Kaj priporočam?

Boj med tema dvema bratoma ni bil ničesar, če ne izpodbijan. Vsakič, ko mislite, da je eden od njih na določenem področju jasno zmagal, ga drugi obrne. Torej, zdaj smo zajeli vse zgoraj, ki prihaja na vrh?

Tako Weebly kot Wix delujeta res dobro, vendar bi nam lahko povedali več o njihovi varnosti.

Podpora za stranke Weebly je nekoliko boljša od Wix-ove, vendar ima Wix bistveno boljšo bazo znanja, tudi če dostop do predstavnikov strank ni močna točka.

Po mojem mnenju sta oba enostavna za uporabo, čeprav je Wix-ov ustvarjalec spletnih strani nekoliko bolj intuitiven.

Obe imata spodobne trgovine z aplikacijami, vendar menim, da je Wix nekoliko močnejši, z večjo količino praktičnih integracij. Wix ima veliko boljšo izbiro predlog kot Weebly.

Načrti za oblikovanje cen so še ena skupna stvar, čeprav z nekaterimi razlikami. Wix ima bolj različne možnosti, vendar Weebly ima poceni načrt (ki vam omogoča, da povežete domeno in uporabite minimalne vire).

Funkcije, ki jih ponujajo, so približno primerljive, vendar ima Weebly boljšo funkcionalnost e-trgovine in manj omejitev za shranjevanje. Na papirju Weebly zveni, kot da bi lahko zmagal.

Vendar pa se mi zdi, da je Wix najboljši v osnovni storitvi enostavne gradnje spletnih strani. To ni samo bolj intuitiven graditelj – stvari se bolj zavedajo prostora in hitrosti. Poleg tega trgovina in predloge aplikacij resnično nasvetujejo stvari v korist Wix-a – v praksi so bolj sposobni ustvarjalec spletnih mest.

Tukaj je moje priporočilo: če vas zanima e-trgovina, Wix morda ni slab, vendar je Weebly verjetno varnejša izbira.

Če želite res preprosto spletno mesto z minimalno rabo prostora za shranjevanje in se ne motite oglaševanja podjetij, ima Weebly boljšo proračunsko možnost.

Če pa želite spletno mesto izven teh kategorij, kar pomeni večino drugih spletnih mest, je moje priporočilo Wix.

Ne skrbite, če ste še vedno negotovi. Ne pozabite, zakaj je vsaka od teh tako priljubljena: lahko naredite račun in brezplačno uporabite programsko opremo. To je veliko bolje kot brezplačno preskusno različico – zato nadaljujte in poskusite!

wix vs plašljivo

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map