Wix vs WordPress: Naša izkušnja z izdelavo spletnega mesta na Wixu in WordPressu

Torej, pridemo do tega. Ne morem pretiravati o priljubljenosti Wix in WordPress.com: oba sta izredno priljubljena sistema za upravljanje vsebine (CMS).


Prva je znana po tem, da je glavni pionir in sila v lahki gradnji spletnih strani. Slednji je znan po tem, da je pri mnogih blogih pripravljallec spletnih strani, čeprav ga običajna spletna mesta pogosto uporabljajo.

Opomba: tehnično obstajata dve vrsti WordPress-a. Prva je WordPress.org, ki je brezplačna in odprtokodna programska oprema za upravljanje vsebin. Če želite uporabljati WordPress.org, potrebujete več stvari, na primer pridobitev gostovanja in pridobitev imena domene od različnih strank.

Drugi je WordPress.com: to je komercialna različica WordPressa, ki je videti zelo podobno, vendar deluje bolj kot plačljiv CMS. WordPress.com je vse na enem mestu, kar pomeni, da plačilo zanj vključuje gostovanje in imena domen (kot je Wix).

V tem pregledu bom govoril o WordPress.com in nanj bom navajal tako kot na WordPress.

Vsekakor sta ta dva res velikana. Wix trdi, da je imel leta 2017. 110 milijonov uporabnikov. WordPress pogosto trdi 32% spletnih mest v internetu (kar pomeni WordPress.com in WordPress.org), vendar je natančnejše podatke za WordPress.com. Ena ocena je, da 37 milijonov spletnih mest uporablja WordPress.com.

Kateri je torej boljši? Komu zaupati pri izdelavi spletnega mesta? Tako Wix kot WordPress imata brezplačne različice, zato je izbira še bolj zapletena.

Oba sta enostavna za uporabo. Obe sta očitno koristili nešteto milijonov uporabnikov. Kako lahko kdo tehta dve veliki gradnji strani drug proti drugemu?

No, še naprej branje. Ker bom storil ravno to.

Cenitev

Naša prva skrb: cena. Koliko stanejo izdelki WordPress in Wix? Odgovor ima veliko zveze z njihovo ogromno priljubljenostjo.

Wix in WordPress sta znana po tem, da imata “freemium” model – lahko dobite brezplačen račun in uporabite nekaj orodij, vendar boste morali nadgraditi in dobiti pravo stvar (ime domene, orodja za SEO itd. ).

Struktura cen Wixa je nekoliko bolj zapletena kot WordPress, zato se najprej lotimo tega. Če želite imeti popoln račun pri Wixu, lahko dobite načrte spletnih strani premium ali premijske načrte za poslovanje in e-poslovanje.

Najosnovnejši premijski načrt je 5 USD na mesec in v bistvu vam omogoča povezovanje domene – to je najmanjša nadgradnja z brezplačnega računa. Combo, drugi nivo, znaša 11 dolarjev na mesec, Neomejen pa tretji nivo pri 14 dolarjih. Četrti nivo, VIP, znaša 29 dolarjev na mesec.

wix premium načrti

Načrti za vrhunsko e-poslovanje imajo tri stopnje in ne štiri: Business Basic pri 20 USD na mesec, Business Unlimited pri 25 USD in Business VIP pri 35 USD. Višji nivoji povečujejo prostor za shranjevanje, imajo neomejeno pasovno širino in imajo več marketinških orodij ali drugih bonusov.

In WordPress? WordPress ima tri plačane načrte in enega brezplačnega. Prvi plačani načrt, Personal, se začne pri 4 USD na mesec. Premium, druga stopnja, je 8 USD, Business pa 25 dolarjev. To je približno za cenovno strukturo WordPress-a.

WordPress načrti

Če rečem na kratko, imata Wix in WordPress načrte zelo natančno. Oba imata brezplačne različice, njuni prvi plačani načrti so narazen dolar, zadnji pa sta le nekaj dolarjev narazen.

S tako blizu cene ene platforme resnično ne moremo opisati kot cenejšo od druge samo na cenovnih oznakah – za to se bomo morali vključiti v funkcije.

Lastnosti

Kot do zdaj sta obe platformi zelo blizu in sta izjemno priljubljeni. Za pomoč pri nadaljnjem razlikovanju si oglejmo funkcije, ki jih ponujajo.

Začel bom z WordPressom. Brezplačni načrt WordPress vsebuje funkcije »Jetpack Essential« – to je najosnovnejše orodje za vzdrževanje spletnega mesta, na primer ogled dejavnosti na spletnem mestu, obiskovalce itd. – nekatere brezplačne teme in osnovne prilagoditve. Vsi nadaljnji načrti prihajajo z Jetpack Essentials.

Brezplačni načrti dobijo tudi 3 GB prostora za shranjevanje, nimajo svojih domen in imajo oglaševanje WordPress.com. Odstranite jih lahko tako, da nadgradite na plačljivi načrt.

Funkcije WordPress.com

Prvi pravi plačilni načrt, osebni, je zelo podoben. Vendar pa je na voljo podpora za e-pošto in klepet v živo, 6 GB prostora za shranjevanje, odstranitev oglasov in ime domene po meri.

Zadnji dve stopnji Premium in Business (po 8 do 25 dolarjev) bistveno spremenita funkcije.

Uporabniki dobijo dostop do vseh premijskih tem, dobijo bolj napredno prilagajanje oblikovanja, več prostora za shranjevanje in nekatera orodja za e-trgovino (kot so monetizacija spletnega mesta, preprosta obdelava plačil).

Menim, da je za preproste blogerje WordPress odličen – zato je navsezadnje tako priljubljen med blogerji. Njen brezplačni paket je precej velikodušen in prvi nivo je precej v redu – vendar menim, da bi morali imeti na voljo več orodij ali predlog za prilagajanje strankam, ki plačujejo vstopno raven..

Poleg tega se mi zdi omejevanje prostora za shranjevanje na samo 13 GB za Premium račune. Dejstvo, da lahko odstranite samo blagovno znamko WordPress, namestite vtičnike ali uporabite orodja SEO z nadgradnjo na najvišjo stopnjo, je tudi moje mnenje malo nepošteno.

Brezplačni račun Wixa je podoben WordPressu, saj je večinoma osrednji graditelj spletnih mest s poddomeno podjetja.

Prva plačana stopnja, Connect Domain, vam omogoča, da dodate svoje ime domene in omogoča 1 GB pasovne širine in 500 MB prostora za shranjevanje.

Combo, drugi nivo, podvoji dovoljenje za pasovno širino in poveča prostor za shranjevanje na 3 GB. Prav tako odstrani oglase, podobno kot Osebno v WordPressu.

Funkcije Wix se primerjajo z WordPressom

Neomejeno in VIP sta zadnja dva nivoja za Wixove premijske načrte za spletno mesto, predvsem pa povečujejo omejevanje pasovne širine, povečujejo prostor za shranjevanje (na 10 GB in 20 GB), povečajo čas videoposnetka, ki ga je mogoče naložiti, in izboljšajo podporo strankam in e-poštne zmogljivosti (vključno z marketinškimi kampanjami po e-pošti).

Vsi poslovni in e-trgovalni računi na Wixu imajo neomejeno pasovno širino, Googlovo analitiko, obdelavo plačil, brezplačne domene prvo leto, bonove za oglaševanje, še boljše zmožnosti e-pošte in več prostora za shranjevanje (20–50 GB).

Ni treba posebej poudarjati, da se mi zdi, da je WordPress malce omamen s svojo shrambo, dodelitvami. Moram si odpovedati ta dva, ker sta predvsem ustvarjalca spletnih strani in sistemov za upravljanje vsebine in se ne osredotočata toliko na samo gostovanje.

Pri WordPressu lahko domnevamo, da uporabniki običajno redno dodajajo vsebino, zlasti blogerje. Pri Wixu to morda ni tako, zato so morda razlike v skladišču v tem smislu upravičene.

Mislim, da je WordPress boljši za svoje brezplačne in prvovrstne načrte.

Čeprav je WordPress približno brezplačen za brezplačne in prve stopnje, ima Wix na teh stopnjah veliko boljše možnosti za gradnjo spletnih strani in oblikovanje / prilagajanje..

Wix ga prevzame tudi s preostalimi stopnjami in prav tako je lepo, če imate na izbiro več možnosti. Tisti, ki se še posebej zanimajo za e-trgovino, bodo našli prednosti pri Wixu.

Rekel bi, da je WordPress na podlagi samo funkcij boljši za blogerje na splošno (to je očitno očitno). Wix pa je boljši za ustvarjanje večine drugih spletnih mest, vključno z majhnimi in osebnimi. Za namene e-trgovine Wix prevzame roke.

Enostavnost uporabe

Ogromna priljubljenost WordPress-a in Wix-a je nekaj, kar pomeni, da so enostavni za uporabo. Če še ne veste, ste verjetno že uganili: oba sta zelo enostavna za uporabo.

Poleg tega je enostavnost uporabe del njihove identitete. Torej kateri zmaga?

Iskreno povedano, ne morem res primerjati. Oba sta neverjetno enostavna za uporabo: edini razliki sta v njihovi zasnovi in ​​uporabniških vmesnikih, ki bi se lahko obrnili na uporabnike drugače.

Lahko rečem, da je Wix lažji za splošno ustvarjanje spletnih mest, medtem ko je WordPress lažji za bloganje. Očitno, kajne? Ne razumite me narobe. Če ga iščete, lahko brez težav pišete z Wixom. WordPress ima zelo enostavna orodja za ustvarjanje spletnih mest.

wix armaturna plošča

Vendar pa vam Wix omogoča, da se s svojo spletno stranjo prej kot v igri (kar pomeni z nižjimi stopnjami) brez težav sprostite veliko več. Sodelujete z več predlogami in veliko več možnostmi urejanja, tudi iz brezplačnega računa – in to je še vedno tako enostavno kot WordPress, če ne še več.

Predloge za Wix

V nasprotju s tem vas WordPress spodbuja k objavi prve objave od trenutka, ko ste nastavili račun.

Pregled nadzorne plošče WordPress

Ni slabo, a enostavna uporaba razkrije ustrezne prednosti teh dveh platform.

Na splošno bom samo rekel, da je kravata: Wix in WordPress sta odlična primera, kako naj izgleda enostavna uporaba v spletnih rešitvah..

Pomoč strankam

Če sta oba zelo preprosta za uporabo, verjetno ni preveč potrebe po podpori strankam … samo šalim se! Nekoliko resnično je, vendar je vedno pomembna močna podpora strankam. Ali ta dva ohranjata svojo tesno konkurenco?

Ja.

Najprej so predstavniki obeh platform zelo solidni, čeprav se vaše možnosti za stik z njimi nekoliko razlikujejo. WordPress nima nobene telefonske podpore, ima pa klepet in podporo po e-pošti za vse plačilne stopnje.

V nasprotju s tem Wix ponuja samo telefonsko podporo in podporo za vozovnice in nima možnosti klepetanja v živo. To je precej žal, vendar na koncu tako WordPress kot Wix pokrivata dve od treh glavnih možnosti – tako da je odvisno samo od tega, kaj najraje.

Vendar bom rekel, da sta bila tako klepet v živo, prodaja vozovnic / e-pošta in telefonska podpora pri WordPressu in Wixu precej odlična. Mislim, da so predstavniki Wixa nekoliko bolj v pomoč, vendar nisem prepričan, koliko bi moral to pripisati naključju ali samemu Wixu.

Kar zadeva informacije na kraju samem, Wix in WordPress delujeta dobro, samo iz različnih razlogov.

Oba imata dobro zbirko informativnih člankov, toda po mojem mnenju je Wixov center za pomoč veliko bolje organiziran in vsebuje boljšo vsebino.

Wix center za pomoč

Stran za podporo WordPress je še vedno uporabna, vendar ne tako robustna kot Wixov center za pomoč.

Stran za podporo WordPressu

WordPress je odlična spletna skupnost. Zaradi svoje velike priljubljenosti imata WordPress.com in WordPress.org verjetno najbolj uporabne forume in strani za odgovore na internetu. Seveda obstaja uradni forum WordPress, vendar je to le del stvari na spletu.

Veliko podpore je mogoče najti na različnih mestih. Hitri Google bo dobro pokazal točko. Wix ima tudi živo spletno skupnost – eno najboljših in največjih v svetu SaaS – a z ogromno WordPress skupnostjo je težko konkurirati.

Če povzamem, bi rekel, da imata Wix in WordPress zelo dobre predstavnike za podporo strankam, toda Wix bi lahko nekoliko prevzel vodstvo.

Za spletne informacije ima Wix boljšo uradno dokumentacijo in podporo, vendar ima WordPress večjo in bolj koristno spletno skupnost kot Wix. Povedano na splošno, oba imata odlično podporo strankam.

Varnost in zanesljivost

Od cen do podpore strankam Wix in WordPress ne bosta popustila tesne konkurence. Na vsakem koraku se zdijo odločni, da so odlični, varnost in zanesljivost pa sta nekaj najboljših primerov tega.

Wix na svoji spletni strani ne govori veliko o svoji varnosti – to je na žalost, vendar ni redko pri nekaterih podjetjih. Po mojih izkušnjah je bila zaščita Wix-a v redu.

WordPress navaja nekaj svojih varnostnih ukrepov: privzeto šifriranje za vsa spletna mesta, požarni zid, ukrepi DDoS napada, redne varnostne kopije podatkov in podobno. Podatke programa WordPress lahko tudi naložite na kateri koli ravni računa, neke vrste ročne varnostne kopije.

Kako je z redno izvedbo Wix-a in WordPress-a? Kako je zanje? Preizkusili smo tako trdno mero učinkovitosti in varnosti strežnika.

Nadaljevanje na wix testnem mestu

Najnovejše Uptime našega spletnega mesta lahko vidite tukaj

Kot vidite, sta bila tudi naša uptime in odzivna ura z Wixom zelo dobra.

Sprotovanje spletnega mesta WordPress

Najnovejšo različico našega spletnega mesta WordPress lahko vidite tukaj.

In kot vidite, je bil tudi naš čas uptime in odziva z WordPressom odličen – morda nekoliko bolj.

Nasprotujem, da bi WordPress razglasil za poštenega zmagovalca. Tako WordPress kot Wix sta imela tri mesece popolnega časa za naprej. Medtem ko ima Wix en mesec z nekaj minutami zastoja, tudi Wix uradno testiramo mesec dni dlje.

Prav tako ne mislim, da je razlika v 100 ms tako pomembna – ko je razlika v stotinah, ki jih upoštevam.

Na splošno sta Wix in WordPress pri meritvah odlični čas delovanja in odziva – boljši od večine gostovalnih spletnih mest, ki smo jih preizkusili, kar je presenetljivo..

Rekel bi, da WordPress nekoliko vodi do varnosti in zanesljivosti, vendar sta na splošno Wix in WordPress zelo varna in delujeta zelo dobro.

Zaključek

Tudi če ste le skimirali, verjetno razumete, kako vrhunski WordPress in Wix sta v gradnji spletnih mest in modelih freemium. Pojdimo čez velike točke …

Wix in WordPress sta zelo poceni. Ko nekdo upošteva funkcije, je morda WordPress boljši za brezplačni nivo in prvi plačani načrt. Na splošno je WordPress boljši za priložnostne blogerje, neprijetno.

Vendar je Wix veliko boljši za vse, ki jih zanima zaslužek na njihovem spletnem mestu, z več načrti in orodji za e-trgovino. Wix je boljši tudi za celotno oblikovanje spletnega mesta, zato bodo tisti, ki želijo blogirati, vendar so zelo dobro vloženi v oblikovanje, v Wixu najti boljšo možnost.

Kar zadeva enostavnost uporabe, sta oba približno enostavna za uporabo – Wix je bolj impresiven, kako enostavno je ustvarjati in prilagajati strani, WordPress pa je lažji za vse, ki želijo takoj začeti blogati brez korakov..

Kar zadeva podporo strankam, so stvari blizu, vendar bolj zatemnjene. Wix in WordPress imata, vsaj po mojih izkušnjah, na voljo trdne predstavnike. WordPress ima boljšo spletno skupnost, tudi izven uradnih virov spletnega mesta, toda Wix ima veliko boljšo uradno dokumentacijo in vire.

Nazadnje, kar zadeva varnost in zanesljivost, sta še vedno vezani. WordPress bi lahko imel boljše odzivne čase, vendar z majhnim robom, in po mojem mnenju je žirija še vedno na tekočem s primerjavami.

Dobra novica je, da imata oba boljša čas delovanja in odzivnosti kot večina večjih gostovalnih podjetij v naših testih.

Skratka, priporočam WordPress tistim, ki jih zanimajo priložnostna, osebna ali drugače majhna pisanja.

Priporočam, da Wix v bistvu vsem drugim: tistim, ki želijo katero koli drugo vrsto spletnih strani, tistim, ki želijo zelo prilagodljive in dobro zasnovane bloge, in vsem, ki želijo zaslužiti s svojega spletnega mesta..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map