Kuinka suojata verkkosivustosi hakkeroitumiselta (12 toteutettavissa olevaa tapaa)

Yrityksen verkkosivusto toimii kauppapaikkana, koska se on usein ensimmäinen yhteyspiste asiakkaiden kanssa. Tästä syystä laiska ulkoisiin turvallisuusuhkiin voi vaarantaa kriittiset liikesuhteet. Maailmanlaajuisesti hallitukset ovat aina pyrkineet estämään hakkereita antamalla tiukat tietovarkauslakeja. Tietojen rikkomusten lukumäärä kuitenkin kasvaa edelleen.


Tämän lisääntyvän ulkoisten verkkosivustojen tietoturvauhkien pitäisi olla vakavan huolenaihe kaikille yrityksille. Tämä johtuu siitä, että jopa yksi tietoturvaloukkaus voi vaikuttaa asiakkaan luottamukseen, vaikka sen seuraukset ovatkin vähäiset.

Tässä artikkelissa tarkastelemme mitä verkkosivustojen turvallisuus muodostaa, miksi sinun on suojattava verkkosivustosi ja vinkkejä hakkereiden estämiseksi.

Aiomme myös tarkastella, kuinka symfony-kehitystyöhön erikoistuneen joukkueesi ryhmässä voi auttaa vahvistamaan verkkosivustosi turvallisuutta.

Mikä on verkkosivustojen suojaus?

Verkkosivun suojaus on mikä tahansa toimintasuunnitelma, jonka tarkoituksena on estää luvaton pääsy verkkosivujen tietoihin ja sisältöön.

Verkkosivun turvallisuudesta…

85% asiakkaista ei koskaan käsittele verkkosivustoa, joka lähettää tietonsa suojaamattomaan yhteyteen.

Vielä pahempi…

Heistä 82% ei koskaan riski selata suojaamattomia verkkosivustoja.

Näistä huolestuttavista tilastoista huolimatta useimmat yritykset pitävät verkkosivustojen turvallisuutta edelleen lisäkysymyksenä. Risk Based Security -raportin mukaan vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla on tapahtunut yli 3 800 rikkomusta, mikä paljasti yli 4 miljardia tietuetta.

Mutta se ei ole järkyttävä osa …

Yli 4 miljardista paljastetusta tietueesta 3,2 miljardia johtui kahdeksasta tietorikkomuksesta.

Sivustojen suojaus auttaa suojaamaan verkkosivustosi seuraavilta:

DDoS-hyökkäykset: Tämä on haittaohjelma, joka häiritsee verkkosivuston normaalia toimintaa. Se tekee tämän kuormittamalla verkkosivuston ympäröivää infrastruktuuria tarpeettomalla Internet-liikenteellä.

Haittaohjelmat: Käytetään roskapostin levittämiseen, arkaluontoisten asiakastietojen varastamiseen ja luvattoman pääsyn saamiseen sivustoon.

Musta lista: Tämä tarkoittaa verkkosivuston luvattoman poistamisen hakukoneiden tuloksista. Se voi myös sisältää sen merkitsemisen varoituksilla, mikä kääntää kävijät pois.

Defacement: Korvaa verkkosivuston sisällön haitallisella sisällöllä.

Haavoittuvuus hyödyntää: Tarkoittaa verkkosivuston porsaanreikiä, kuten vanhoja laajennuksia, verkkosivuston hallintaan.

Koska hakkerointia auttavat automatisoidut skriptit, jotka pestävät Internetiä verkkosivustojen turvallisuuden aukkojen hyödyntämiseksi, tässä on 12 suosituinta vinkkiä, jotka auttavat pitämään sivustosi turvallisena verkossa.

hostingpill12 tapaa välttää verkkosivustosi hakkerointi

 1. Päivitä ohjelmasi säännöllisesti
 2. Käytä HTTPS: ää
 3. Varo SQL-injektiota
 4. Sijoita automaattisiin varmuuskopioihin
 5. Asenna Web-sovelluspalomuuri (WAF)
 6. Suorita käyttöoikeuksien parantaminen
 7. Piilota järjestelmänvalvojan sivut
 8. Rajoita tiedostojen lähettämistä
 9. Koettele sähköpostisi lähetysportit
 10. Suojaa XSS-iskuilta
 11. Yksinkertaista virheilmoituksia
 12. Asenna verkkosivustojen haavoittuvuuslukijat

Annan selittää jokaisen pisteen yksityiskohtaisesti.

1. Päivitä ohjelmisto säännöllisesti

päivitä säännöllisesti

Ohjelmiston päivitys voi tuntua itsestään selvältä ehdotukselta, mutta se on ensiarvoisen tärkeää verkkosivustosi suojaamisessa.

Ohjelmistojen omistajat vapauttavat rutiininomaisesti ohjelmistokorjauksia ja tietoturvapäivityksiä järjestelmien suojelemiseksi suojaushaavoilta, kuten haittaohjelmilta ja viruksilta .

Kun olet saanut päivitysilmoitukset, joissa kehotetaan päivittämään, varmista, että noudatat niitä välittömästi. Jos esimerkiksi käytät CMS: ää tai foorumia, käytä aina tietoturvapäivityksiä ja -korjauksia verkkosivustosi suojaamiseksi.

2. Käytä HTTPS: ää

käytä https: ää

Varmista aina, että selaimen palkissa on https ja vihreä lukituskuva, kun annat arkaluontoisia tietoja. Nämä kaksi merkkiä auttavat osoittamaan, onko tietty verkkosivu turvallista vai ei.

SSL-varmenteet auttavat siirtämään turvallisesti arkaluontoisia tietoja, kuten henkilökohtaisia ​​tietoja, luottokortteja ja yhteystietoja palvelimen ja verkkosivuston välillä.

Vuonna 2018 Google Chrome otti käyttöön tietoturvapäivityksen, joka ilmoittaa verkkosivustojen kävijöille siitä, onko verkkosivustolle asennettu SSL-varmenne vai ei. Jos verkkosivustosi ei ole suojattu, kävijät poistuvat aina, vaikka et kerää arkaluontoisia tietoja.

3. Varo SQL-injektiota

varoa sql-injektioita

SQL-injektiohyökkäykset tapahtuvat, kun hakkerit käyttävät URL-parametria muutosten tekemiseen tietokantaan. Seurauksena on, että he pääsevät luvattomaan pääsyyn verkkosivustollesi.

Normaalin Transact SQL: n käyttö altistaa verkkosivustosi SQL Injection -hyökkäyksille. Tämä johtuu siitä, että niiden avulla on helppo syöttää vilpillisiä koodeja verkkosivustosi kyselyyn.

Tällaisten hyökkäysten välttämiseksi käytä aina parametroituja kyselyjä, koska niiden toteuttaminen on helppoa. Sanomattakin on selvää, että parametrisoituja kyselyjä käytetään laajasti monilla verkkosivuilla.

4. Sijoita automaattisiin varmuuskopioihin

automaattiset varmuuskopiot

Emme voi korostaa enemmän verkkosivuston olemassaoloa. Tietoverkkohyökkäysten jatkuvasti kehittyvä luonne tarkoittaa, että mikään verkkosivusto ei ole 100% turvallinen. Viimeinen asia, jonka haluat menettää kaiken sivustoltasi yksinkertaisesti siksi, että unohdat tehdä sen varmuuskopion. Tästä syystä sinun on aina oltava päivitetty varmuuskopio verkkosivustostasi.

Päivitetyn varmuuskopion avulla palautus on paljon helpompaa ja halvempaa huolimatta turhautumisesta, joka liittyy tietojen menetykseen.

Jos sinulla on ongelmia tietojen manuaaliseen varmuuskopiointiin, voit sijoittaa automaattiseen varmuuskopiointityökaluun.

5. Asenna Web-sovelluspalomuuri (WAF)

web-sovelluspalomuuri

Toinen tehokas tapa estää hakkereita on Web-sovelluksen palomuurin asentaminen. WAF-asemat otetaan käyttöön palvelimen edessä, missä ne seuloo kaiken ei-toivotun liikenteen ja estävät kaikki hakkerointiyritykset.

Useimmat nykyaikaiset web-sovelluspalomuurit ovat pilvipohjaisia ​​ja tulevat plug-and-play-palveluiksi.

6. Suorita käyttöoikeuksien parantaminen

asennusoikeuksien hallinta

Olemme aina taipuvaisia ​​käyttämään yhtenäisiä salasanoja, jotka on helppo muistaa. Hakkerit, jotka ovat ihmisiä, ovat myös tietoisia tästä heikkoudesta ja ovat taipuvaisia ​​hyödyntämään sitä. Sivuston omistajana varmista, että luot turvallisia salasanoja estääksesi hakkereiden luvattomat kirjautumisyritykset.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää salasananmuodostajaa suojattujen salasanojen luomiseen erityisellä yhdistelmällä merkkejä, kirjaimia ja numeroita.

7. Piilota järjestelmänvalvojan sivut

piilota järjestelmänvalvojan sivut

Järjestelmänvalvojasivujen piilottaminen hakukoneiden indeksoinnista on toinen temppu, jolla voit verrata verkkosivustoasi. Tätä varten voit robots.txt-tiedoston avulla estää järjestelmänvalvojan sivuja näkymästä hakukoneissa, jolloin hakkereiden on vaikeampi löytää niitä.

Lisäksi voit luoda ylimääräisen suojauskerroksen rajoittamalla verkkosivustosi kirjautumisoikeuksia tietyille IP-osoitteille ASP.NET: n kautta..

8. Rajoita tiedostojen lähettämistä

rajoita tiedostojen lähettämistä

Tiedostojen lähettäminen verkkosivustolle on yleinen tapaus. Se on erityisen tärkeää, kun asiakkaat haluavat ladata kuvia tai muita asiakirjoja. Siitä huolimatta, että se on hyödyllistä, tiedostojen latausmahdollisuuden ylläpitäminen verkkosivustollasi on melko merkittävää.

Huolimatta siitä, kuinka perusteelliset järjestelmät tarkistavat ladattujen tiedostojen aitoutta, haitalliset virheet voivat silti hiipiä sisään. Tämän välttämiseksi säilytä ladatut tiedostot aina webroot-hakemiston ulkopuolella. Lisäksi käytä aina komentosarjaa etsiessään tällaisia ​​tiedostoja tarvittaessa.

9. Koettele sähköpostisi lähetysportit

koettimen sähköpostin lähetysportit

Yksi tärkeimmistä porsaanreikiä, jota hyökkääjät hyödyntävät verkkosivuston hakkeroinnissa, ei ole itse verkkosivusto. Sen sijaan he käyttävät sähköpostiporttejasi ponnahduslautana heidät verkkosivustolle.

Sinänsä on tärkeää suojata sähköpostisi siirrot. Tätä varten sinun on siirryttävä sähköpostiasetuksiin ja tarkistettava portit, joiden kautta kommunikoidaan.

Jos lähetät POP3-portin 110, IMAP-portin 143 tai SMTP-portin 25 kautta, on todennäköistä, että sähköpostisi siirrot eivät ole turvallisia. IMAP-portti 993, SMTP-portti 465 ja POP3-portti 995 ovat kuitenkin suhteellisen turvallisia, koska ne ovat salattuja.

10. Suojaa XSS-iskuilta

suojaa xss-hyökkäyksiltä

Sivustojenvälinen komentosarja (XSS) -hyökkäys tapahtuu, kun haitalliset komentosarjat syötetään hyvänlaatuiseen ja luotettavaan verkkosivustoon.

Pohjimmiltaan tämä haittaohjelma suoritetaan asiakaspuolella manipuloimalla sivun sisältöä ja varastamalla tietoja. Nämä tiedot välitetään sitten hyökkääjälle, joka voi käyttää niitä haitallisiin tarkoituksiin.

XSS-hyökkäyksien välttämiseksi on monia tapoja, kuten kaikkien ulkoisten tulojen tarkistaminen. Lisäksi voit estää XSS-haavoittuvuuksia käyttäjien syöttämien pakojen kautta. Käyttäjän syöttämä pako vaatii, että sinun on kerättävä ja todennettava ulkopuolisilta osapuolilta saatujen tietojen turvallisuus ennen niiden luovuttamista loppukäyttäjälle.

11. Yksinkertaista virheilmoituksia

yksinkertaista virheilmoituksia

Virheet ovat suuri sammutus verkkosivustojen käyttäjille ja voivat usein johtaa korkeisiin poistumisprosentteihin. Sinun pitäisi kuitenkin löytää tasapaino välitettävien tietojen ja pidättämättömien tietojen välillä. Missään muualla sanonta “osuma sinne, missä se eniten satuttaa” ei sovi muuhun kuin virheilmoituksen laatimiseen.

Kaikkien salaisuuksien vuotaminen jättää sinut alttiiksi ja hyökkääjät voivat hyödyntää tällaista tietoa osuakseen mihin se satuttaa eniten. Tämän välttämiseksi toimita mahdollisimman vähän virhekehotteita paljastamatta poikkeuksen yksityiskohtia.

12. Asenna verkkosivustojen haavoittuvuuslukijat

verkkosivustojen haavoittuvuuslukija

Jos et pysty tunnistamaan, missä verkkosivustosi tekniset heikkoudet sijaitsevat, tilanteen voi olla vaikea korjata. Yksi parhaimmista tavoista torjua tämä on investoimalla verkkosivustojen haavoittuvuusskannereihin.

Nämä skannerit etsivät kaikkia verkkosivuja, tunnistavat haavoittuvuudet ja määräävät asianmukaisen korjaustoimenpiteen.

Symfony-kehityksen rooli verkkosivustojen turvallisuudessa

Symfony on yksi suosituimmista avoimen lähdekoodin PHP-kehyksistä, jolla on MVC-arkkitehtuuri. Soveltuvan API-tunnus tietoturvan, CSRF-suojauksen ja dynaamisen sarjoituksen ansiosta sitä käytetään laajasti sisäisissä ja etäkehitysryhmissä korkealaatuisten sovellusten ja verkkosivustojen rakentamiseen.

Tämä yhdessä ajoitettujen päivitysten kanssa tekee siitä valintakehyksen useimmille kehityshankkeille.

Lopulliset ajatukset

Kuten huomaat, verkkosivustojen suojaus koskettaa monenlaisia ​​alueita. Yrityksen omistajana on tärkeää pitää verkkosivustosi turvassa. Käsittele sitä samalla tavalla kuin kohtaisit tiili- ja laastilaitosta palkkaamalla vartijan. Tiili- ja laastilaitoksessa murtautumisia ei ehkä tapahdu ollenkaan, mutta se ei maksa sinulle pysyä valmistelussa.

Edellä mainittujen verkkosivuston suojaamiseen liittyvien vinkkien avulla sinun ei pitäisi puuttua ideoista siitä, mistä aloittaa. Valitetussa tilanteessa et ole tekniikkaosaava, IT-ulkoistaminen antaa sinun palkata erikoistuneen kehitysryhmän auttamaan verkkosivustosi suojaamisessa..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map