Mikä on 404-virhe, jota ei löydy, ja kuinka korjaan sen (selitetty esimerkillä)

Kun etsijä napsauttaa verkkosivustoasi, hänen selaimesi lähettää palvelimellesi tiedot sisällöstä, jota he haluavat käyttää.


Palvelin tunnistaa sitten pyytämänsä sivun ja lähettää sen takaisin hakijan selaimeen.

Palvelin vastaa käyttäjän pyyntöön HTTP-vastauskoodin avulla.

Nyt, jos kaikki toimii hyvin, etsijä laskeutuu sivulle näkemättä vastauskoodia. Toisaalta, jos palvelimen ja selaimen välisessä vuorovaikutuksessa on ongelmia, virheviesti tulee näkyviin.

Selaimen virheviestejä on kahta tyyppiä.

Ensinnäkin 5xx-palvelimen virheet osoittavat, että palvelin on havainnut tietyn ongelman, koska se ei pysty vastaamaan hakijan pyyntöön.

Toiseksi 4xx-selaimen virheet osoittavat, että asiakkaan selaimessa on ongelma.

Olen jo kirjoittanut eri tyyppisistä 4xx -virheistä äskettäisessä artikkelissa, ja nyt on aika keskittyä turhauttavimpiin niistä kaikista.

Jep, puhun pahamaineisesta “Anteeksi, sivua ei löytynyt” -varoituksesta, joka tuntuu tikaralta jokaisen etsijän sydämessä.

Se on virhe 404 ei löydy, joka ilmoittaa käyttäjälle, että hänen pyydettyä sisältöä ei ole tällä hetkellä saatavana.

Sivua ei löydetty

404 ei löydy -virhe määritetty

404-virhe on HTTP-vastauskoodi, jonka palvelimesi lähettää hakijan selaimeen.

Tämä viesti ilmoittaa käyttäjälle, että palvelin toimii, mutta hänen pyydettyä sivua ei ole enää siinä.

On tärkeää, että sekoitat 404-virheviestin DNS-virheeseen, joka osoittaa, että palvelimen nimeä ei löydy.

404 -virhesivujen mukauttamisen merkitys

Kuten mikä tahansa muu 4xx-virhe, myös 404 Sivua ei löytynyt on asiakaspuolen virhe.

Se tapahtuu yleensä kolmesta keskeisestä syystä:

 • Käyttäjä on kirjoittanut väärin Web-osoitteesi. Jopa pienin kirjoitusvirhe voi johtaa meidät täysin erilaiseen verkkotunnukseen tai johtaa 404-sivun näyttämiseen.
 • Käyttäjä napsautti viallista linkkiä. Tämä on ulkoinen linkki, joka johtaa sivulle, jota ei enää ole sivustossasi.
 • Poistit pyydetyn sisällön verkkosivustoltasi tai siirrit sen toiseen URL-osoitteeseen.

Tavoitteesi on ylläpitää tahrattomia käyttökokemuksia selittämällä tapahtunut.

Ensinnäkin, katso yleisiä 404 sivua, joihin kimpaat selatessasi verkkoa. Ne alkavat yleensä viestillä, kuten ”404 virhe”, “404 ei löydy”, “404 sivua ei löydy”, jota seuraa sekava tekninen kieli.

Mitä etsijät tekevät tällaisissa tilanteissa? Ylistyneinä he ojittavat sellaisen sivun ja alkavat etsiä samanlaista sisältöä.

Onneksi voit välttää tämän räätälöimällä 404 -virhesivut.

Katso Legon loistava 404-sivu.

legosivua ei löytynyt

Kuva otettu viralliselta lego-sivustolta

Se opettaa meille tärkeän oppitunnin – yksinkertaisuus on avain käyttäjäkokemuksen lisäämiseen:

 • Sen sijaan, että valittaisiin yleinen suunnitteluvaihtoehto, he käyttivät pienoiskuviaan sivullaan 404.

Legon 404-virhesivu on hauska, ja siinä korostetaan niiden keskeisiä piirteitä, kuten leikkisyys ja ystävällisyys. Brändivärien, typografian, logojen tai kuvien käyttäminen 404-sivulla antaa sinun luottaa käyttäjiin ja lisätä heidän tuotemerkkitietoisuuttaan.

 • He käyttivät luonnollista kieltä selittääkseen ongelman.

Lego kertoi käyttäjälle vain, että ongelman syynä on joko vanha linkki tai siirretty sivu. Korvaa monimutkaiset termit yksinkertaisilla selityksillä ja jokapäiväisellä kielellä jokainen voi ymmärtää.

 • He pitävät etsijöitä sivustollaan.

Ajatuksena on inspiroida hakijoita palaamaan takaisin kotisivullesi. Anna esimerkiksi linkki kotisivullesi, linkki sivustokarttaasi, hakupalkki, linkit suosittuihin viesteihisi, linkit kuumimpiin tuotteisiisi (ja valokuvia niistä).

Älä unohda antaa linkkejä asiakastukeen tai edes lisätä yhteyslomake, koska tämä on yksi helpoimmista tavoista saada asiakaspalautetta.

404-virheen löytäminen sivustoltasi

On olemassa monia tehokkaita työkaluja, sekä ilmaisia ​​että maksettuja, jotka voivat auttaa sinua tunnistamaan ja korjaamaan virheen 404 verkkosivustollasi.

Valitse niitä, jotka tarjoavat reaaliaikaisia ​​seurantavaihtoehtoja, kartoita kaikki paikat, joissa hakijat näkevät 404-virheen, ja auta arvioimaan 404-virheen kustannukset.

1. Verkkolokin analyysi

Ensinnäkin, voit käyttää hosting-ympäristöäsi pääsyä lokitiedostoihisi.

Kirjaudu sisään cPanel-tililläsi ja siirry Tiedostonhallintaan. Se antaa sinulle perusteelliset lokitiedot halutun ajan kuluessa. Voit käyttää verkkosivustojen lokitietoja saadaksesi lisätietoja siitä, kuinka etsijät löysivät virheen.

Yksi suurimmista eduista on, että se tarkkailee kaikkia verkkosivustojen kävijöitä, olipa kyse sitten asiakkaastasi tai Googlen indeksoijaista.

Tärkeintä on, että nämä tiedot voidaan helposti avata excel-tiedostona ja luokitella sitten HTTP-vastauskoodin perusteella.

2. Indeksointityökalut

Indeksointityökalut, kuten Screaming Frog tai DeepCrawl, ovat aarrearkko tietoa verkkosivustojesi linkkeistä. He käyttävät indeksoijaa, joka indeksoi sivustosi samalla tavalla kuin Google.

Indeksointiohjelma skannaa koko sivustosi ja työkalu tarjoaa laajan luettelon kaikista sen rikkoutuneista linkkeistä. Tällä tavalla tunnet helposti 404-virheen lähteen.

Yksi indeksointityökalujen suurimmista ongelmista on, että niiden soveltamisala on rajoitettu. He tarkistavat koko sivustosi, mutta entä muut kanavat, joita ihmiset käyttävät löytääksesi sisältösi?

3. Analytics-työkalut

Monet verkkosivustojen ylläpitäjät havaitsevat 404 ei löydy -virheitä heidän Google Analytics -tilillään. Tämä voidaan tehdä tapahtumaseurannan avulla, joka tallentaa käyttäjien vuorovaikutuksen eri verkkosivustoelementtien kanssa.

Yksi näiden työkalujen suurimmista eduista on se, että ne voivat kertoa sinulle kuinka 404 virhettä maksaa sinulle. Voit esimerkiksi luokitella raportit kävijöiden perusteella, jotka törmäsivät 404-virheeseen, ja niiden käyttäjien, jotka eivät tehneet sitä, ja verrata käyttäytymistään.

Jos sinulla on WP-sivusto, Yoastin Google Analytics on yksi tehokkaimmista laajennuksista sinulle. Nimittäin se merkitsee automaattisesti kaikki 404 virhettä, jotta voit löytää ne suoraan Google Analyticsista.

Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on siirtyä käyttäytymiseen > Sivuston sisältö > Sisällön tarkennus ja katso sitten 404.html.

Ainoa analytiikkatyökalujen ongelma on, että ne eivät estä verkkosivustoasi tulevilta virheiltä. He vain kertovat sinulle asioista, jotka jo tapahtuivat.

4. Käänteiset työkalut

Link-rakennus on edelleen yksi merkittävimmistä SEO-taktiikoista. Sen avulla voimme ansaita korkealaatuisia linkkejä arvovaltaisilta verkkolähteiltä. Tämä ei vain paranna sijoitusta, vaan myös kasvattaa online-auktoriteettiasi.

Nimittäin kun bloggaajat ymmärtävät sisällön tarjoaman arvon, he linkittävät siihen takaisin orgaanisesti.

Jotta saat parhaan hyödyn linkkien rakennusstrategiastasi, sinun on seurattava linkkisi säännöllisesti.

Tavoitteesi on tarkistaa, linkittääkö roskapostisivustoja vielä pahempaa, linkittääkö jokin verkkosivusto verkkosivustollasi olemattomiin sivuihin.

On olemassa monia käänteisiä linkkejä, kuten Moz Pro, Ahrefs, Monitor Backlinks ja SEMrush, joiden avulla voit nähdä, mitkä sivustot linkittävät sivustoosi.

Kun olet todennut, että linkki johtaa poistetulle sivulle sivustoltasi, sinun tulee ottaa yhteyttä bloggaajaan ja pyytää häntä linkittämään linkki vastaavaan blogiisi.

Korjaa 404-virhe

Olet tunnistanut 404 virhettä, joten sinun on korjattava ne nyt.

Toki, tämä riippuu virheen 404 lähteestä.

Jos ongelma on esimerkiksi rikkinäisessä linkissä, tee sitten mitä edellä mainitsin – ota yhteyttä verkkosivuston omistajaan ja pyydä heitä korvaamaan vioittunut linkki toimivalle linkille..

Jos ihmiset etsivät edelleen poistetun sivun sisältöä, se tarkoittaa, että se toi heille arvoa.

Tämä on osoitus siitä, että sinun pitäisi palauttaa sivu. Tietysti sinun pitäisi tehdä se vain, jos ei ole syytä, miksi poistit sivun ensin.

Lopuksi voit korjata 404-virheen uudelleenohjauksilla. Tällä tavalla käsket palvelimen ohjaamaan vierailijaa rikkinäisestä linkistä toimivaan:

 • Luo uudelleenohjauksia manuaalisesti .htaccess-tiedostoon, asetustiedostoon, joka ohjaa Apache-palvelimen toimintoja. Se sijoitetaan sivustosi juurihakemistoon. Sinun on ensin korostettava, että haluat tehdä käskyn uudelleenohjauksen, ja sitten valita 301 (siirretty pysyvästi) uudelleenohjaus. Sitten haluat ilmoittaa linkitettävän linkin sekä linkin, johon URL-osoite ohjataan.
 • Käytä uudelleenohjauslaajennusta. Tämä on yksinkertaisempi tapa luoda uudelleenohjauksia. Jotkut WordPressin tehokkaimmista uudelleenohjauslaajennuksista ovat Uudelleenohjaukset, Easy HTTPS Uudelleenohjaus, 301 Uudelleenohjaukset ja WP 404 Automaattinen uudelleenohjaus samanlaiseen viestiin.

Kääri se

404 Ei löydy -sivut vahingoittavat online-läsnäoloasi niin monella tasolla.

Sen lisäksi, että ne vaikuttavat SEO-sijoituksiin, ne vahingoittavat käyttökokemuksia. Nykypäivän hakijat ovat tekniikan taitavia.

He arvostavat aikansa eivätkä halua tuhlata aikaa viallisille verkkosivuille. Siksi sinun on valvottava verkkosivustosi 404-virheitä ja korjattava ne vastaavasti.

Toki sivuja ja sisältöä poistetaan jatkuvasti. Riippumatta siitä, kuinka huolellisia he ovat, etsijä kirjoittaa virheellisesti osoitteesi tai napsauttaa linkkiä, joka ei toimi.

Siksi sinun on luotava räätälöityjä sivuja, jotka resonoivat heidän kanssaan, ilmoittavat heille ja inspiroivat heitä pysymään sivustollasi.

Toivottavasti tämä auttaa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map