Wix vs WordPress: Kokemuksemme luomalla Wix- ja WordPress-sivusto

Joten, se on tullut tähän. En voi liioitella Wixin ja WordPress.com: n suosiota: molemmat ovat erittäin suosittuja sisällönhallintajärjestelmiä (CMS).


Entisen tunnetaan olevan merkittävä edelläkävijä ja voima verkkosivustojen helpoassa rakentamisessa. Jälkimmäinen tunnetaan olevan menemällä verkkosivustojen rakentajana monille blogeille, vaikkakin “tavalliset” verkkosivustot käyttävät sitä usein.

Huomaa: WordPressiä on teknisesti kahta tyyppiä. Ensimmäinen on WordPress.org, joka on ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto sisällönhallintaan. WordPress.orgin käyttö vaatii enemmän asioita loppupuolella, nimittäin hosting- ja verkkotunnuksen saaminen eri osapuolilta.

Toinen on WordPress.com: tämä on WordPressin kaupallinen versio, joka näyttää hyvin samanlaiselta, mutta toimii enemmän kuin maksettu CMS. WordPress.com on keskitetty palvelupiste, joka tarkoittaa, että sen maksaminen sisältää isäntä- ja verkkotunnusten (kuten Wix).

Tässä katsauksessa puhun WordPress.com-sivustosta ja viittaan siihen aivan kuten WordPressiin.

Joka tapauksessa nämä kaksi ovat todella jättiläisiä. Wixin mukaan käyttäjiä oli 110 miljoonaa vuonna 2017. WordPressin sanotaan usein käyttävän 32 prosenttia Internet-sivustoista (tarkoittaen sekä WordPress.com- että WordPress.org -sivustoja), mutta WordPress.com-sivuston lukuja on vaikeampi saada. Yksi arvio on, että 37 miljoonaa sivustoa käyttää WordPress.com-sivustoa.

Joten mikä on parempi? Mihin sinun pitäisi luottaa verkkosivustosi rakentamiseen? Sekä Wixissä että WordPressissä on ilmaisia ​​versioita, mikä tekee valinnasta vielä monimutkaisemman.

Molemmat ovat helppokäyttöisiä. Molemmat ovat selvästi hyötyneet lukemattomille miljoonille käyttäjille. Kuinka kukaan voi punnita nämä kaksi sivustojen rakennustapaa suuresti toisiaan vastaan?

No, jatka lukemista. Koska aion tehdä juuri sen.

hinnoittelu

Ensimmäinen huolenaiheemme: hinta. Mitä WordPressin ja Wixin vastaavat tuotteet maksavat? Vastauksella on paljon tekemistä heidän valtavan suosionsa kanssa.

Wix ja WordPress tunnetaan molemmillaan “freemium” -mallista – voit saada ilmaisen tilin ja käyttää joitain työkaluja, mutta joudut maksamaan päivittääksesi ja saadaksesi todellisen (verkkotunnus, SEO-työkalut jne.) ).

Wixin hintarakenne on hiukan monimutkaisempi kuin WordPressin, joten puututaan ensin siihen. Jos haluat saada täyden tilin Wixissä, voit hankkia joko premium-verkkosivusuunnitelmia tai premium- liike- ja verkkokauppasuunnitelmia.

Perustason palkkiojärjestelmä on 5 dollaria kuukaudessa ja periaatteessa voit yhdistää verkkotunnuksen – se on pienin päivitys ilmaisesta tilistä. Toinen taso Combo on 11 dollaria kuukaudessa, ja Unlimited on kolmas taso 14 dollarilla. Neljäs taso, VIP, on 29 dollaria kuukaudessa.

wix premium -suunnitelmat

Ensiluokkaisilla verkkokauppasuunnitelmilla on kolme eikä neljä tasoa: Business Basic 20 dollarilla kuukaudessa, Business Unlimited 25 dollarilla ja Business VIP 35 dollarilla. Korkeammat tasot lisäävät tallennusta, tulevat rajoittamattomalla kaistanleveydellä ja niillä on enemmän markkinointityökaluja tai muita bonuksia.

Ja WordPress? WordPressillä on kolme maksettua suunnitelmaa ja yksi ilmainen. Ensimmäinen maksettu henkilökohtainen suunnitelma alkaa 4 dollaria kuukaudessa. Premium, toinen taso, on 8 dollaria ja Business tulee sisään 25 dollarilla. Se koskee WordPressin hintarakennetta.

WordPress-suunnitelmat

Lyhyesti sanottuna, Wixillä ja WordPressillä on erittäin tarkat hinnoittelusuunnitelmat. Heillä molemmilla on ilmaiset versiot, heidän ensimmäiset maksetut suunnitelmansa ovat dollarin päässä toisistaan, ja jälkimmäiset tasot ovat vain muutaman taaran välein.

Kun hinnoitellaan niin lähellä, et voi yksiselitteisesti kuvailla yhtä alustaa halvempana kuin toinen pelkästään hintalappuissa – tätä varten meidän on päästävä ominaisuuksiin.

ominaisuudet

Toistaiseksi molemmat alustat ovat hinnalla ja erittäin suosittuja. Siirrytään heidän tarjoamiensa ominaisuuksien avuksi niiden erottamisessa toisiinsa.

Aloitan WordPressistä. Ilmaiseen WordPress-suunnitelmaan sisältyy “Jetpack Essential” -ominaisuudet, jotka ovat sivuston ylläpidon tärkeimpiä työkaluja, kuten sivustosi toiminnan, vierailijoiden jne. Näkeminen – joitain ilmaisia ​​teemoja ja perusmuokkaukset. Kaikki seuraavat suunnitelmat toimitetaan Jetpack Essentialsin mukana.

Ilmaiset suunnitelmat saavat myös 3 Gt tallennustilaa, niillä ei ole omia verkkotunnuksiaan ja niillä on WordPress.com-mainontaa. Voit poistaa ne päivittämällä maksulliseen suunnitelmaan.

WordPress.com-ominaisuudet

Ensimmäinen todellinen taso / maksettu suunnitelma, henkilökohtainen, on hyvin samanlainen. Siihen kuuluu kuitenkin sähköpostin ja live chat-tuki, 6 Gt tallennustilaa, mainosten poistaminen ja mukautettu verkkotunnus.

Premium ja Business, kaksi viimeistä tasoa (vastaavasti 8 dollaria ja 25 dollaria) tekevät ominaisuuksista huomattavampia muutoksia.

Käyttäjät pääsevät kaikkiin premium-teemoihin, saavat edistyneempiä räätälöintejä, lisää tallennustilaa ja joitain verkkokaupan työkaluja (kuten sivuston kaupallistaminen, yksinkertainen maksujenkäsittely).

Mielestäni yksinkertaisten bloggaajien kannalta WordPress on hieno – siksi se on loppujen lopuksi niin suosittu bloggaajien keskuudessa. Sen ilmainen paketti on melko runsas, ja ensimmäinen taso on aika okei – mielestäni heillä pitäisi kuitenkin olla enemmän räätälöintityökaluja tai malleja saatavana lähtötason maksaville asiakkaille.

Lisäksi tallentamisen rajoittaminen vain 13 Gt: ään Premium-tilien osalta kuulostaa minulta hiukan tuskailta. Se, että voit poistaa vain WordPress-tuotemerkkejä, asentaa laajennuksia tai käyttää SEO-työkaluja päivittämällä korkeimpaan tasoon, on mielestäni myös epäoikeudenmukainen.

Wixin ilmainen tili on samanlainen kuin WordPress siinä mielessä, että se on enimmäkseen verkkosivuston rakentaja yhdessä yrityksen aliverkkotunnuksen kanssa.

Ensimmäinen maksettu taso, Yhdistä Domain, antaa sinun lisätä oman verkkotunnuksesi ja sallii 1 Gt kaistanleveyttä ja 500 Mt tallennustilaa.

Toinen taso Combo kaksinkertaistaa kaistanleveyden ja lisää tallennustilaa 3 Gt: ään. Se myös poistaa mainoksia, aivan kuten henkilökohtainen WordPressissä.

Wixin ominaisuuksia verrataan WordPressiin

Rajoittamaton ja VIP ovat kaksi viimeksi mainittua tasoa Wixin premium-verkkosivustosuunnitelmissa, ja ne lisäävät ensisijaisesti kaistaleveä rajoittamattomasti, lisäävät tallennustilaa (10 Gt: een ja 20 Gt: iin), lisäävät ladattavan videon kestoa ja parantavat asiakastukea ja sähköpostitoimintoja. (mukaan lukien sähköpostimarkkinointikampanjat).

Kaikilla Wixin yritys- ja verkkokaupan premium-tileillä on rajaton kaistanleveys, Google-analyysi, maksujen käsittely, ensimmäisen vuoden ilmaiset verkkotunnukset, mainossetelit, entistä parempia sähköpostiominaisuuksia ja enemmän tallennustilaa (20-50 Gt)..

Sanomattakin on selvää, että jos mielestäni WordPress on hiukan hankala tallennuksensa, allokointiensa kanssa, mielestäni Wix on sitäkin enemmän. Minun on annettava näille kahdelle tauko, koska ne ovat pääasiassa verkkosivustojen rakentajia ja sisällönhallintajärjestelmiä, eivätkä keskittyneet niinkään itse hostingiin.

WordPressin avulla voidaan olettaa, että käyttäjät yleensä lisäävät sisältöä säännöllisesti – etenkin bloggaajat. Tämä ei ehkä ole niin paljon Wixin tapauksessa, joten ehkä tallennuserot ovat perusteltuja tässä mielessä.

Tallennus- ja kaistanleveysvaraukset syrjään, mielestäni WordPress on esitelty paremmin ilmaiseksi ja ensimmäisen tason suunnitelmiksi.

Vaikka WordPress saattaa olla suunnilleen parempi ilmaisissa ja ensimmäisissä vaiheissa, Wixillä on paljon parempia sivustojen rakennus- ja suunnittelu- / räätälöintimahdollisuuksia kyseisillä tasoilla.

Wix ottaa sen myös jäljellä olevien kerrosten kanssa, ja on myös mukavaa, että sinulla on enemmän vaihtoehtoja valita. Erityisesti verkkokaupasta kiinnostuneet löytävät Wixin vahvuudet.

Sanoisin, että pelkästään ominaisuuksien perusteella WordPress on parempi bloggaajille yleensä (tämä on todennäköisesti ilmeistä). Wix on kuitenkin parempi luoda useimpia muita verkkosivustoja, mukaan lukien pienet ja henkilökohtaiset. Verkkokauppaa varten Wix vie sen käsiin.

Helppokäyttöisyys

Sekä WordPressin että Wixin valtava suosio on osoitus siitä, kuinka helppokäyttöisiä ne ovat. Jos et vielä tiedä, olet todennäköisesti arvaillut sen: molemmat ovat erittäin helppokäyttöisiä.

Lisäksi helppokäyttöisyys on osa heidän identiteettiään. Joten kumpi voittaa?

Rehellisesti sanottuna en voi oikeasti verrata. Ne ovat molemmat uskomattoman helppokäyttöisiä: ainoat erot ovat niiden malleissa ja käyttöliittymissä, jotka voivat houkutella käyttäjiä eri tavalla.

Voin sanoa, että Wix on helpompi luoda yleisiä sivustoja, kun taas WordPress on helpompaa bloggaamiseen. Selvä, eikö? Älä ymmärrä minua väärin. Jos etsit sitä, voit blogoida Wixin kanssa ilman paljon vaivaa. Ja WordPressillä on erittäin helppoja sivustonluontityökaluja.

wix-kojelauta

Wix antaa sinun kuitenkin saada paljon enemmän käsiä verkkosivustosi kanssa aikaisemmin peliin (tarkoittaen alemmilla tasoilla) ilman mitään ongelmia. Työskentelet enemmän malleja ja paljon enemmän muokkausvaihtoehtoja jopa ilmaisesta tilistä – ja se on silti yhtä helppo käyttää kuin WordPress, ellei enemmän.

Wix-mallit

Sitä vastoin WordPress ajaa sinut tekemään ensimmäisen viestin tilisi perustamishetkestä lähtien.

WordPress-kojelaudan yleiskatsaus

Se ei ole huono asia, mutta helppokäyttöisyys paljastaa näiden kahden alustan vahvuudet.

Sanon kaiken kaikkiaan, että se on tie: sekä Wix että WordPress ovat erinomaisia ​​esimerkkejä siitä, miltä helppokäyttöisyydestä verkkoratkaisuissa tulisi näyttää..

Asiakaspalvelu

Jos molemmat ovat erittäin helppokäyttöisiä, asiakastuen tarpeesta ei todennäköisesti ole kovin paljon – vain leikkiä! Se on vähän totta, mutta vahva asiakastuki on aina tärkeää. Pidä nämä kaksi yllä tiiviissä kilpailussaan?

juu.

Ensinnäkin, edustajat molemmista alustoista ovat erittäin vankkoja, vaikka vaihtoehtosi ottaa heihin yhteyttä eroavat hieman. WordPressillä ei ole puhelintukea, mutta sillä on live chat- ja sähköpostituki kaikille maksaville tasoille.

Sen sijaan Wix tarjoaa vain puhelintukea ja lippujen tukea, eikä sillä ole live chat -vaihtoehtoa. Tämä on melko valitettavaa, mutta lopulta sekä WordPress että Wix peittävät kaksi kolmesta päävaihtoehdosta – joten se riippuu vain siitä, minkä valitset.

Sanon kuitenkin, että sekä live chat, lipunmyynti / sähköposti ja puhelintuki ovat olleet melko hyviä sekä WordPressin että Wixin kanssa. Uskon, että Wixin edustajat ovat olleet hiukan hyödyllisempiä, mutta en ole varma kuinka paljon minun pitäisi osoittaa se sattumalle tai itse Wixille.

Sivuston tietojen mukaan sekä Wix että WordPress toimivat hyvin, vain eri syistä.

Molemmilla on hyvä kokoelma informaatiotartikkeleita, mutta mielestäni Wixin ohjekeskus on molemmat paljon paremmin järjestetty ja sisältää parempaa sisältöä.

Wix-ohjekeskus

WordPress-tukisivu on edelleen hyödyllinen, mutta ei niin vakaa kuin Wixin ohjekeskus.

WordPress-tukisivu

WordPressin erinomainen verkkoyhteisö on se, missä WordPress huomaa. Valtavan suosionsa takia sekä WordPress.comilla että WordPress.orgilla on luultavasti hyödyllisimmät foorumit ja vastaussivut Internetissä. Tietenkin on virallinen WordPress-foorumi, mutta se on vain murto-osa verkkosisällöstä.

Paljon tukea löytyy epävirallisesti monista paikoista. Nopea Google kuvaa asiaa hyvin. Wixillä on myös elinvoimainen verkkoyhteisö – yksi SaaS-maailman parhaimmista ja suurimmista -, mutta WordPress-yhteisön valtavuus on vaikea kilpailla.

Yhteenvetona sanoisin, että sekä Wixillä että WordPressillä on erittäin hyvät asiakastukiedustajat, mutta Wix voisi ottaa pienen johtoaseman.

Online-tietoja varten Wixillä on parempia virallisia asiakirjoja ja tukea, mutta WordPressillä on suurempi ja hyödyllisempi verkkoyhteisö kuin Wixilla. Yleisesti sanottuna, molemmilla on erinomainen asiakastuki.

Turvallisuus ja luotettavuus

Hinnoittelusta asiakastukeen Wix ja WordPress eivät vain pääse perille tiukassa kilpailussaan. He näyttävät joka käänteessä olevan päättäneet menestyä, ja turvallisuus ja luotettavuus ovat eräitä parhaimpia esimerkkejä siitä.

Wix ei puhu paljon turvallisuudestaan ​​verkkosivuillaan – tämä on valitettavaa, mutta ei harvinaista joidenkin yritysten kanssa. Kokemukseni mukaan Wix-tietoturva on ollut hyvä.

WordPress nimeää muutamia sen turvatoimenpiteistä: kaikkien sivustojen oletussalaus, palomuurit, DDoS-hyökkäystoimenpiteet, säännölliset tietojen varmuuskopiot ja vastaavat. Voit myös ladata WordPress-tietosi millä tahansa tilitasolla, eräänlaisena manuaalisena varmuuskopiona.

Entä Wixin ja WordPressin säännöllinen suorittaminen? Kuinka heidän käyttöaika on? Olemme testanneet sekä tämän suorituskyvyn että palvelimien tietoturvan kannalta.

wix-testisivuston käyttöaika

Voit nähdä Wix-sivustomme viimeisimmän käyttöajan täältä

Kuten huomaat, sekä käyttöaika että vastausaika Wixin kanssa on ollut erittäin hyvä.

WordPress-sivuston käyttöaika

Voit nähdä WordPress-sivustomme viimeisimmän käyttöajan täältä.

Ja kuten näette, myös WordPressin käytettävyys- ja vastausaikamme ovat olleet erinomaisia ​​- ehkä hieman enemmän.

En epäröi julistaa WordPressistä suoraa voittajaa. Sekä WordPressillä että Wixillä on ollut kolme kuukautta täydellistä käyttöaikaa. Wixillä on ollut kuukausi muutaman minuutin seisokkeja, mutta Wixiä on myös testattu muodollisesti kuukautta pidempään.

En myöskään usko, että 100 ms: n ero on niin huomionarvoinen – juuri kun ero on sata, otan huomion.

Kaiken kaikkiaan sekä Wixillä että WordPressillä on mittauksissa suuri käyttö- ja vastausaika – parempi kuin useimmilla testaamillamme verkkosivustoilla, mikä on yllättävää.

Sanoisin, että WordPress johtaa jonkin verran turvallisuuteen ja luotettavuuteen, mutta että sekä Wix että WordPress ovat kaiken kaikkiaan erittäin turvallisia ja toimivat erittäin hyvin.

johtopäätös

Vaikka oletkin vain rasitellut, ymmärrät todennäköisesti kuinka huippuluokan WordPress ja Wix ovat sivustonrakennuksen ja freemium-malleissa. Mennään isojen pisteiden yli …

Wix ja WordPress ovat erittäin hinnoiteltuja. Kun joku ottaa ominaisuudet huomioon, WordPress saattaa olla parempi ilmaiskerroksen ja ensimmäisen maksaman suunnitelman suhteen. Yleisesti ottaen WordPress on parempi rento bloggaajalle, ei yllättävää.

Wix on kuitenkin paljon parempi kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ansaitsemaan rahaa sivustoltaan, ja sillä on enemmän verkkokauppasuunnitelmia ja -työkaluja. Wix on myös parempi koko sivustosuunnittelussa, joten ne, jotka haluavat blogoida, mutta ovat erittäin panostaneet suunnitteluun, saattavat löytää paremman vaihtoehdon Wixistä.

Helppokäyttöisyyden vuoksi nämä kaksi ovat suunnilleen helppokäyttöisiä – Wix on vaikuttavampi sivujen luomisen ja mukauttamisen kannalta, ja WordPress on helpompi jokaiselle, joka haluaa aloittaa bloggaamisen heti ilman mitään toimenpiteitä.

Asiakastuen suhteen asiat ovat lähellä, mutta vivahteikkaampia. Wixillä ja WordPressillä on molemmat vankat edustajat saatavilla, ainakin kokemukseni mukaan. WordPressillä on parempi verkkoyhteisö edes virallisilla verkkosivustoilla, mutta Wixillä on paljon parempia virallisia asiakirjoja ja resursseja.

Lopuksi, turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta, ne ovat edelleen sidoksissa. WordPressin vastausajat saattavat olla parempia, mutta vähällä marginaalilla, ja mielestäni tuomaristo on edelleen avoinna vertailuihin.

Hyvä uutinen on se, että molemmilla on parempi käytettävyys- ja vastausaika kuin useimmilla suurimmissa hosting-yrityksissä testissämme.

Lyhyesti sanottuna, suosittelen WordPressiä kiinnostuneille satunnaisesta, henkilökohtaisesta tai muuten pienimuotoisesta blogista.

Suosittelen Wixiä periaatteessa kaikille muille: niille, jotka haluavat muun tyyppisiä sivustoja, niille, jotka haluavat muokattavissa olevia ja hyvin suunniteltuja blogeja, sekä kaikille, jotka haluavat ansaita rahaa sivustoltaan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map