Ce este Uptime?

Timpul de funcționare este unul dintre parametrii cruciali folosiți pentru a măsura performanța unei platforme de găzduire web. În termeni mai simpli, acesta este perioada în care gazda dvs. web rămâne în funcțiune sau, mai precis, nu are timp de oprire.


De multe ori te-ai confrunta cu gazdele web care oferă o garanție de funcționare specifică, precum 99.9% sau 99.99%. Acest lucru te va ajuta să judeci cel mai grav caz de dezactivare de care ar putea suferi gazda ta web.

Optime, de asemenea, denumită disponibilitatea gazdă web este de obicei oferită pentru o perioadă de 30 de zile.

Introduceți un procent SLA pentru a calcula indemnizația de oprire.

%

Zi1 minute 26 secunde
Săptămânal10 minute 4 secunde
Lunar43 minute 11 secunde
Anual8 ore 45 minute 35 secunde

Statisticile actuale ale companiilor populare de găzduire

Statistici uptime:
Hosting
Preț
Jan’20
Feb’20
Mar’20
A2 Gazduire$ 3,92 / mo99,98%99,99%99,95%
BlueHost$ 2,95 / lună100%99,95%99,96%
DreamHost$ 2,59 / mo99,64%99,35%100%
FastComet$ 2,95 / lună99,93%99,71%99,93%
Hai tăticu$ 2,49 / mo99,99%99,99%99,97%
GreenGeeks$ 2,95 / lună100%99,87%98.97%
HostGator$ 2,75 / mo99,93%99,91%99,89%
In miscare$ 3,99 / mo99,96%99.83%99.83%
iPage$ 1,99 / mo99,89%99,97%99,95%
NameCheap$ 2,88 / mo98.97%98.92%99,93%
SiteGround$ 3,95 / mo99,73%99,99%99,92%

Acorduri de nivel de serviciu (SLA):

Puține companii de găzduire web oferă un Acord de nivel de servicii. Un SLA ar avea termenii exacti cu privire la nivelul garantat de funcționare.

În cele mai multe cazuri, dacă gazda web nu reușește să mențină nivelul necesar de funcționare, atunci gazda web este responsabilă să ofere o rambursare sau credite de găzduire.

Aceasta este o componentă importantă a acordului, deoarece aceasta definește ceea ce ați primi drept compensație în cazul unei perioade de oprire depășite.

Termenii și condițiile SLA diferă de la o gazdă web la alta și, prin urmare, este important să parcurgeți toți termenii înainte de a alege orice platformă de găzduire.

Garanții Optime:

Garanția Uptime este cu siguranță importantă atât pentru gazda web, cât și pentru client. O gazdă web definește garanția de funcționare în multipli de 9 și este definită ca procent.

O garanție comună disponibilă ar fi 99,99%, 99,9% sau 99%. Aceasta este definită pentru o perioadă de 30 de zile.

Fiecare valoare a valorilor uptime definește, de asemenea, un caz de nefuncționare specific cel mai rău caz. De exemplu, o durată de funcționare de 99% ar însemna, de asemenea, un timp de întrerupere cel mai rău de 7 ore și 12 minute.

În mod similar, un timp de funcționare de 99,9% ar presupune un timp de oprire de 43 minute și 12 sec. Acest lucru este ceea ce oferă majoritatea gazdelor web.

În timp ce o durată de funcționare de 99,99% implică un timp de oprire de 4 minute și 19 sec. Majoritatea gazdelor web nu oferă o garanție peste această valoare.

O compensare între timp și costuri:

Deși sună atrăgător pentru a alege o gazdă web care garantează un timp de funcționare ridicat, trebuie să luați în considerare și prețul. În anumite cazuri, o garanție de funcționare mai mare ar însemna un cost mai mare.

Acesta este un compromis obișnuit între uptime și costuri și trebuie să alegeți o soluție intermediară. Este practic imposibil ca o gazdă web să garanteze o utilizare a timpului de 100%.

Puține gazde web oferă timp de funcționare bun și, în cele mai multe cazuri, asigură o disponibilitate de 100%, dar nu garantează un timp de funcționare constant. Pe baza cerințelor și bugetului dvs. de afaceri, trebuie să alegeți gazda web.

Garanția de funcționare a unei gazde web oferă un sentiment de ușurare. Cu toate acestea, în același timp, trebuie să vă asigurați că acest lucru nu depășește bugetul.

Puteți alege o gazdă web bună, care oferă un timp de funcționare substanțial, împreună cu alte funcții utile, cum ar fi backup-uri, gestionarea cache-ului și restaurare rapidă.

Ce gazdă web ați prefera?

Scenariul 1
Scenariul 2
Scenariul 3
Scenariul 4
Scenariul 5

O gazdă web oferă o garanție de uptime de 99,9% la SLA. Acest lucru afirmă, de asemenea, că site-ul trebuie să fie redus cel puțin o jumătate de oră continuu pentru a obține un credit automat. De asemenea, se precizează în tipăritul complet că puteți trimite o perioadă de oprire documentată înregistrată la sfârșitul dvs. În cazul în care aceasta se potrivește cu jurnalele lor, atunci obțineți creditul

O gazdă web oferă o durată de utilizare 99,99% numai atunci când deveniți parte a unui contract de servicii. Pentru a alege acest lucru, ar trebui să optați pentru un plan mai scump, cu suplimente disponibile pentru a vă asigura că beneficiați de timpul de funcționare garantat..

O gazdă web oferă o garanție de uptime de 99,9% la SLA. În cazul în care gazda nu reușește să mențină timpul de funcționare dorit, atunci creditele sunt adăugate direct în contul dvs. Fara intrebari. Gazda calculează timpul de oprire și notifică public fiecare utilizator, oferind astfel un serviciu transparent.

O gazdă web oferă 99,99% garanție uptime tuturor și, de asemenea, afirmă că aveți dreptul la un credit în cazul în care site-ul este redus pentru mai mult de 15 minute. Din nou, aici ar trebui să trimiteți o dovadă documentată a timpului de oprire. Și apoi aveți o tipărită fină care să spună că nu poate fi creditată mai mult de 1 întrerupere pe lună.

O gazdă web oferă o garanție de uptime de 99,9% la SLA. Cu toate acestea, pentru a primi un credit pentru un timp de dezactivare care depășește, trebuie să trimiteți un document detaliat care specifică timpul de oprire al site-ului dvs. Acest lucru ar fi verificat încrucișat de către gazdă înainte de a oferi credite. Aici suportați costurile și cheltuielile generale ale monitorizării serverului

Câteva lucruri de luat în considerare:

Garanțiile uptime sunt întotdeauna copleșitoare și atrăgătoare. Cu toate acestea, există puține lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare-

  • Garanția de funcționare a unui gazdă web nu înseamnă că nu va scădea. Garanția de disponibilitate este o valoare ipotetică bazată pe performanțele anterioare și infrastructura încorporată.
  • Citiți cu atenție amprenta fină. Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău. Verificați fiecare detaliu al termenilor și condițiilor de serviciu.
  • Ca regulă mare, faceți suficiente cercetări înainte de a restrânge orice opțiune specifică. Căutați pe site-ul oficial al gazdei web pentru a obține mai multe informații prin recenzii.
  • Vă rugăm să întrebați utilizatorii existenți ai gazdei web despre performanța și scenariile în care respectă garanția de funcționare. În orice caz, luați legătura cu un expert din industrie pentru a extrage mai multe detalii.
  • Punct de precauție, nu vă bazați complet pe recenzia proprietarului unui site. Întrucât proprietarul site-ului nu monitorizează site-ul 24/7, există șanse să lipsească în câteva perioade de oprire.
  • În cazul în care aveți nevoie să vă trimiteți jurnalele de întrerupere, atunci luați în considerare cât de exact veți obține creditele. Se va lua în considerare și un timp de dezactivare suplimentar neîncasat în timp ce se adaugă un credit.

Garanție de disponibilitate din altă perspectivă:

O garanție de funcționare te plasează într-o zonă mai sigură. O gazdă web care trebuie să plătească pentru o perioadă de oprire fără precedent va fi mai serioasă pentru a se asigura că mențin timpul de funcționare necesar..

Când o gazdă web oferă compensații pentru toate site-urile sale găzduite, cu siguranță, se va asigura că site-ul dvs. web rămâne în funcție conform garanției uptime. Inutil de menționat, dacă nu respectă timpul de funcționare necesar, le poate arde găuri în buzunare pe termen lung.

Asigurați-vă că alegeți o gazdă web care poate oferi o garanție de funcționare, în care cele mai grave cazuri de întrerupere sunt accesibile și se situează în limitele preconizate.

Discutați cu asistența pentru clienți sau trimiteți-i prin e-mail pentru a vă asigura că garanția de funcționare corespunde cerinței dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector