Ce este eroarea HTTP 302 și cum să o remediați? [4 metode testate explicate]

Ori de câte ori trebuie să facem 302 redirecții, de obicei apar aceleași întrebări.


Iată câteva dintre întrebări:

 1. Este site-ul meu gata pentru asta?
 2. Ce tip de redirecție este cel mai potrivit pentru cazul meu?
 3. Voi pierde toată munca SEO pe care am făcut-o până acum?
 4. Google mă va penaliza? Ce se întâmplă dacă elimin redirecțiile?
 5. Cum sunt făcute?
 6. Cum remediez eroarea 302? (dacă apare)

În acest articol, voi răspunde la toate aceste întrebări, astfel încât să aveți mai multă claritate pentru a continua în fiecare caz.

Ce este redirecționarea 302?

Codul 302 indică o redirecționare temporară. Una dintre cele mai notabile caracteristici care o diferențiază de o redirecționare 301 este că, în cazul 302 redirecționări, puterea SEO nu este transferată la o nouă adresă URL.

google seo

Acest lucru se datorează faptului că această redirecționare a fost proiectată pentru a fi utilizată atunci când este necesară redirecționarea conținutului către o pagină care nu va fi cea definitivă.

Astfel, odată eliminată redirecția, pagina inițială nu și-a pierdut poziționarea în motorul de căutare Google.

Deși nu este foarte des întâlnit că avem nevoie de o redirecționare 302, această opțiune poate fi foarte utilă în unele cazuri. Acestea sunt cele mai frecvente cazuri:

 • Când ne dăm seama că există o anumită conținut inadecvat pe o pagină. În timp ce rezolvăm problema, putem redirecționa utilizatorul către o altă pagină care poate fi de interes.
 • În cazul în care un atac pe site-ul nostru web necesită restabilirea oricăreia dintre pagini, această redirecționare ne poate ajuta la minimizarea incidenței.

O redirecționare 302 este un cod care spune vizitatorilor unei anumite URL că pagina a fost mutată temporar, direcționându-i direct către noua locație.

Cu alte cuvinte, redirecționarea 302 este activată atunci când roboții Google sau alte motoare de căutare solicită să încarce o anumită pagină. În acel moment, datorită acestei redirecții, serverul returnează un răspuns automat care indică o nouă adresă URL.

În acest fel, sunt evitate erorile și supărarea atât la motoarele de căutare, cât și la utilizatori, garantând o navigare lină.

Pentru ce este o redirecționare 302?

Redirecția 302 servește, de exemplu, pentru a avea mai multe versiuni ale unei pagini de pornire în diferite limbi.

Principala poate fi în engleză; dar dacă vizitatorii provin din alte țări, atunci acest sistem îi redirecționează automat către pagina în limba lor.

302 redirecționare

În acest fel, se realizează o mobilizare a traficului web, dar, în același timp, influența la nivelul SEO a paginii principale nu este diluată. Aceasta continuă să crească, chiar dacă nu există transfer de autoritate, așa cum am explicat anterior.

Exemplu de redirecționare HTTP 302

Cel mai frecvent caz de redirecționare HTTP 302 este cel al Google.

Indiferent de țara din care accesați, dacă tastați https://www.google.com/, veți fi redirecționat către versiunea Google în limba / țara care vă corespunde.

cautare Google

În cazul Germaniei, 302 ne duce automat la https://www.google.de/ pentru a putea căuta conținut în limba germană.

Portalurile companiilor de succes, cum ar fi Coca-Cola sau chiar Fujitsu, folosesc, de asemenea, acest sistem pentru a redirecționa traficul către locul în care consideră cel mai convenabil.

Cauzele erorii HTTP 302

Nu trebuie să utilizați codul de stare 302 dacă doriți să transferați greutatea SEO pe adresa URL de destinație.

Totuși, iată câteva dintre cele mai comune motive ale erorii de redirecționare 302:

 • Folosirea 302 redirecții în timp ce domeniul se mișcă;
 • Crearea unei redirecționări 302 atunci când mutați documentul;
 • Utilizarea unei redirecționări 302 în timpul schimbării protocolului site-ului;
 • Crearea 302 redirecții în timp ce structura site-ului se schimbă.

Redirecționarea HTML 302 nu este recomandată atunci când se aplică metoda cererii inițiale la solicitarea adresei URL de destinație – de exemplu, mutarea adresei URL a unei directive de formular care utilizează metoda POST pentru o anumită perioadă.

Cum se identifică eroarea HTTP 302

Verificarea dacă setările de redirecționare 301 și 302 sunt corecte este foarte ușor. Când intrăm în bara de adrese a adresei vechi, observăm ce se întâmplă.

Schimbarea de adresă indică faptul că totul este în regulă cu redirecționarea. Adresa rămâne aceeași – trebuie să căutați sursa problemei, dar mai întâi, vă sfătuim să curățați memoria cache și să încercați din nou.

numele domeniului

Există o altă opțiune – să solicitați verificarea codului de răspuns al serverului la serviciile online, de exemplu, http://example.com/e_redirect/.

Dacă configurați o redirecționare corectă, după introducerea numelui de domeniu, veți vedea codul de răspuns 301 sau 302. Depinde de ce fel de redirecționare ați planificat să primiți inițial.

Unele servicii afișează suplimentar codul dat de server după redirecționare, iar aici există o singură opțiune valabilă – 200 OK.

Soluție de eroare HTTP 302

Metoda 1: Verificați configurația serverului

Aplicația poate rula pe serverul care folosește unul dintre aceste două programe de server web cele mai comune, Nginx sau Apache. Aceste două servere web reprezintă mai mult de 84 la sută din programul global de server web!

Prin urmare, primul pas în determinarea codului de răspuns 302 este verificarea instrucțiunilor de redirecționare obligatorii în fișierul de configurare a programului serverului web.

Pentru serverul web Apache

Pasul 1: Deschideți fișierul .htaccess pe server

Pentru a identifica serverul web, trebuie să găsiți fișierul cheie. Dacă utilizați serverul web Apache, localizați fișierul .htaccess în sistemul de fișiere rădăcină al site-ului dvs..

cPanel File Manager

Dacă programul dvs. se află pe gazda comună, este posibil să aveți numele de utilizator conectat la contul de gazdă, de exemplu. În acest caz, de obicei, directorul rădăcinei aplicației este localizat pe calea:

/ home // public_html / calea, astfel fișierul .htaccess este localizat la /home//public_html/.htaccess.

Pasul 2: Găsiți directivele mod_rewrite

După ce găsiți fișierul .htaccess, deschideți-l în editorul de text și găsiți linia care folosește directivele RewriteXXX aparținând modulului Apache mod_rewrite.

mod_rewrite

Cu toate acestea, ideea de bază este că directiva RewriteCond conturează un model de text care este comparat cu adresa URL înregistrată. Când un vizitator solicită adresa URL corespunzătoare pe un site, directiva RewriteRule care urmărește una sau mai multe instrucțiuni RewriteCond va redirecționa efectiv cererea către adresa URL corespunzătoare.

De exemplu, următoarea este o combinație ușoară de RewriteRule și RewriteCond care satisface toate cerințele exemplului.com, dar în schimb introduce o redirecționare temporară în același URI în domeniul temporar – exemplu.com:

ReescrieEngine activat
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ exemplu \ .com $
RewriteRule ^ (. *) $ HTTP://www.temporary-example.com/$1 [R = 302]

Observați bannerul suplimentar din partea de jos a RewriteRule, care ilustrează clar că un cod de răspuns trebuie să fie 302, arătând agentului browserului că este o redirecționare temporară.

Pasul 3: Resetați directivele în fișierul .htaccess

# ÎNCEPE WordPress
ReescrieEngine Activat
RewriteBase /
RewriteRule ^ index \ .php $ – [L]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
RewriteRule. /index.php [L]
# END WordPress

Prin urmare, dacă primiți o directivă neobișnuită RewriteRule sau RewriteCond în fișierul dvs. .htaccess care nu vi se pare potrivit, încercați să le adnotați temporar (prefixate cu #) și reporniți serverul web pentru a verifica dacă problema este rezolvată..

Pentru serverul web Nginx

Pasul 1: Deschideți fișierul nginx.conf

configurație ngix

Dacă serverul dvs. Web operează pe Nginx, ar trebui să căutați un fișier de configurare total diferit. Acest fișier este specificat ca nginx.conf în mod implicit și se găsește într-unul dintre directoarele comune enumerate mai jos:

/ usr / local / nginx / conf, / etc / nginx sau, / usr / local / etc / nginx.

Pasul 2: Rescrie directivele pe fișierul nginx.conf

După detectare, deschideți fișierul nginx.conf în editorul de text și găsiți directivele de rescriere referitoare la indicatorul de redirecționare.

Schema 301

De exemplu, aceasta este o directivă de bloc simplu (declarată un set de declarații) care configurează serverul virtual prin generarea unei redirecționări temporare de la abc.com la temporar-abc.com:

Server {
asculta 80;
asculta 443 ssl;
nume_ server www.abc.com;
rescrie ^ / $ http://www.temporary-abc.com redirecționare;
}

Nginx rescrie directivele sunt paralele cu Apache RewriteRule și
RewriteCond, deoarece acestea includ, de obicei, modele de căutare mai complicate orientate către text.

Pasul 3: Verificați politica de înlocuire a fișierului nginx.conf

În orice caz, verificați fișierul nginx.conf pentru politica de înlocuire a excepției care conține un steag de redirecționare (alt cod de răspuns de retur 301 de pavilion).

parametri ngix

Vă rugăm să rețineți orice excepție înainte de a reporni serverul pentru a verifica dacă problema este rezolvată.

Metoda 2: Căutați programe software neactualizate

Documentul de specificație al RFC pentru HTTP 1.0 prevede că scopul unui cod de răspuns „302 găsit” este indicat să indice că clientul trebuie să execute o redirecționare temporară.

risc de dispozitiv

Cu toate acestea, multe browsere noi vor prelucra codul 302 primit prin solicitarea POST ca solicitare GET nevalabilă.

Acest lucru a declanșat apăsări și confuzii cu anumite programe de server web care încearcă să forțeze browserul să efectueze munca corectă atunci când trebuie redirecționat temporar.

Pentru a rezolva această problemă, documentul de specificație RFC HTTP 1.1 a returnat 303 coduri de răspuns, alte 307 redirecții temporare, care este o modalitate inteligibilă de a gestiona răspunsuri POST-to-GET sau temporare, tranzitorii.

Metoda 3: Curățarea buștenilor

Aproape toate aplicațiile web stochează înregistrări pe server. Jurnalul de aplicații reprezintă de obicei istoricul aplicațiilor, cum ar fi paginile, serverele au fost solicitate și conectate, care au fost obținute din baza de date furnizată, etc..

curățați buștenii

Jurnalele serverului sunt conectate la dispozitivul curent care rulează programele și, de obicei, conține informații despre starea și starea de sănătate a tuturor serviciilor conectate și chiar informații despre server..

Înregistrați Google [PLATFORM_NAME] în CMS sau utilizați [PROGRAMMING_LANGUAGE] pentru a înregistra și înregistra [OPERATING_SYSTEM] atunci când lansați aplicația personalizată pentru mai multe informații pentru a obține aceste înregistrări..

Metoda 4: Remediați codul aplicației

În acest caz, toate metodele discutate mai sus nu reușesc, problema poate fi în codul de utilizator al aplicației care a cauzat problema.

browser web

Încercați să determinați cauza problemei, localizând manual aplicația și analizând-o în fișierele serverului și ale jurnalului de aplicații.

Este o idee bună să copiați aplicația completă pe computerul dvs. de dezvoltare locală și să treceți prin ea pentru a vedea exact ce se întâmplă cu cele 302 scanări și pentru a vedea codul pentru fiecare aplicație.

Concluzie

În cele din urmă, după cum ați văzut, nu trebuie să ne temem foarte mult de erorile de redirecționare HTTP 302. Fără a merge mai departe, ele sunt o modalitate fantastică de a evita pierderea traficului pe paginile noastre web, cu schimbările inevitabile care apar pe parcursul anilor.

Sper că, după ce am citit acest articol, nu veți primi frisoane de fiecare dată despre cum remediez eroarea 302 mișcată temporar.

Indiferent dacă doriți să contribuiți la postare sau dacă aveți o întrebare sau doriți doar să vă dați opinia, nu ezitați să comentați mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map