Ce este o redirecționare 301 și cum să o configurați (2 metode explicate)

Site-urile web au devenit identitățile digitale ale întreprinderilor și din cauza concurenței intense, este integral să menținem aceste portaluri web la zi. În caz contrar, datorită unei prezențe web învechite, un brand online poate ieși de pe piață.


Pentru a menține un site web proaspăt și relevant, este esențial să-l reproiectați la intervale regulate de timp. Dar revizuirea portalului dvs. web nu este atât de ușor pe cât pare.

Trebuie să dezvolți o strategie robustă pentru a te asigura că clienții și motoarele de căutare sunt direcționate către cea mai recentă versiune a adresei URL.

Mai ești confuz? Să facem o analiză detaliată pentru a clarifica elementele de bază.

Ce este 301 Redirecții?

În cazul în care decideți să vă mutați afacerea pe un nou site web, va fi necesară redirecționarea traficului web către noua adresă URL.

O redirecționare 301 este o comandă folosită pentru a ghida motoarele de căutare și vizitatorii site-ului dvs. către o altă adresă URL, care nu este cea pe care o aleg dintr-o pagină de rezultate a motorului de căutare și nici cea pe care au introdus-o inițial în browserele lor..

301 redirecții

Sursa imaginii: netdna-ssl

Pentru a configura 301 redirecții în mod corespunzător (din punct de vedere tehnic) pe site-ul dvs. web, puteți angaja o companie cu experiență de dezvoltare web, cu experiență în pregătirea hărților de redirecționare perfectă și implementarea lor în cel mai bun mod posibil..

Dar, în ciuda faptului că angajați un profesionist, este la fel de important pentru dvs. să vă faceți o idee despre modul în care funcționează aceste redirecții și din motivele pentru care ar trebui să le utilizați?

Care sunt principalele motive pentru care ar putea să doriți să implementați 301 redirecții?

 1. Aveți un site web nou sau o pagină web și doriți să implementați o redirecționare permanentă
 2. Pagini rupte sau URL
 3. Când treceți la HTTPS
 4. Revizuirea portalului web (reproiectare)
 5. Alterarea adreselor URL din orice motiv
 6. La eliminarea conținutului sau la remedierea unor probleme legate de conținut
 7. Rezolvarea problemelor URL dinamice
 8. Schimbarea sau comasarea domeniilor
 9. Maximizarea autorității domeniului prin conectarea conversiilor web cu o adresă URL

Cum funcționează 301 redirecționări?

Practic, o comandă de redirecționare 301 indică faptul că vizitatorii site-ului și motoarele de căutare știu că o anumită pagină a fost mutată pe o altă pagină permanent. Întregul proces poate fi împărțit în următorii trei pași:

 • Un utilizator sau un motor de căutare ajunge pe o adresă URL originală
 • Comanda 301 redirecționare îi duce la noua adresă URL care nu este cea pe care au tastat-o ​​în browser.

III. Procesul de rescriere a URL-urilor începe din nou

Să explorăm o imagine prezentată pe Moz, pentru a înțelege întregul proces în care 301 redirecționări funcționează efectiv:

301 redirecționări funcționează

Cum 301 redirecționează impactul SEO & Clasamentele unui portal web?

Clasamentele paginii sau performanța SEO a unui site web sunt influențate direct de 301 redirecții. Poate avea un impact negativ sau pozitiv asupra rangului de pagini al portalului dvs. web.

Aveți experiență în implementarea corectă a 301 redirecții poate fi un instrument integral pentru a optimiza site-ul dvs. pentru conversii sporite.

301 redirecții sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de redirecții permanente și, prin urmare, toate calitățile paginii redirecționate, cum ar fi MozRank, autoritatea paginii, valoarea traficului, PageRank etc. vor fi atribuite paginii de ocolire..

Acest lucru face ca pagina de ocolire să fie redirecționată complet.

În urma a 301 redirecții, vechea pagină este eliminată din indexul Google, iar noua își ia locul.

Treptat, Google, precum și celelalte motoare de căutare majore, încep să ofere preferinței noului dvs. domeniu față de cel vechi în ceea ce privește clasamentele SEO.

Să o înțelegem cu ajutorul unui diagramă de flux:

301 redirecționare

Sursa imaginii: Hostinger

Cu ajutorul a 301 redirecționări, devine mai ușor să reutilizăm conținut vechi și să redimensionăm site-ul fără probleme. De asemenea, ajută la transferul lin de autoritate și la redirecționarea corectă a creșterii performanței SEO a site-ului dvs. web.

Să ne uităm la câteva avantaje cheie ale implementării 301 redirecții precise:

 • Nu există nicio șansă de conținut duplicat, deoarece motoarele de căutare vor considera pagina redirecționată ca o entitate separată.
 • Vizitatorii dvs. zilnici ai site-ului nu se vor reduce și nu vor ateriza pe o pagină cu o „eroare de 404 pagini care nu a fost găsită”.
 • Clasarea paginii dvs. va rămâne intactă și puteți transfera cu ușurință autoritatea vechii URL către noua, care vă va ajuta să vă păstrați adepții, redirecționându-i către pagina de ocolire..

Cum să configurați 301 redirecții?

Ei bine, există câteva moduri pe care experții web le pot utiliza pentru a configura 301 redirecții. Aceste redirecții pot fi ușor configurate atât pentru o singură pagină web, fie pentru un întreg domeniu.

Configurarea a 301 redirecții este extrem de importantă, deoarece aceste redirecționări pot oferi vizitatorilor site-ului dvs. o experiență perfectă. De asemenea, îi poate împiedica să se blocheze într-un punct mort.

Metoda 1. Editarea fișierului .htaccess pentru implementarea redirecțiilor 301

Puteți configura o redirecționare 301 prin editarea fișierului .htaccess și pentru a face acest lucru, trebuie să vă conectați la Centrul de control al contului (ACC) și să mergeți la bara laterală din stânga și să faceți clic pe Domenii..

Selectați funcția „Gestionați domeniile dvs.” din lista derulantă și alegeți cea pe care doriți să o redirecționați.

Acum trebuie să accesați „Gestionați setările Web” pe care le puteți găsi din lista derulantă a secțiunii Setări Web.

Trebuie să faceți clic pe opțiunea „Vizualizați sau modificați fișierul dvs. .htaccess” în cazul în care aveți deja un fișier .htaccess.

Dar dacă nu ați creat niciodată un astfel de fișier, puteți face clic pe opțiunea „Creează un fișier .htaccess”. Să înțelegem acest proces cu ajutorul unei capturi de ecran:

301 redirecționare htaccess

Sursa imaginii: Pereche

În cele din urmă, pentru a configura 301 redirecții, trebuie să includeți câteva linii în fișierul dvs. .htaccess, care pot fi împărțite în două categorii principale:

 • Redirecționare 301 / http://www.new-domain.com/ (Configurarea unei redirecționări pentru o singură pagină web)
 • Redirecționare 301 /old-file.html http://www.domain.com/new-file.html (Configurarea unei redirecționări pentru un întreg domeniu)

După finalizarea acestui pas, trebuie doar să faceți clic pe Salvați modificările dacă aveți deja un fișier .htaccess. Sau atingeți Creare fișier pentru a adăuga noi fișiere .htaccess.

Metoda 2. Utilizarea de plugin-uri WordPress pentru configurarea 301 redirecții

Pluginul de redirecționare WordPress poate ajuta, de asemenea, administratorii web la configurarea a 301 redirecții. De asemenea, acest plugin poate ajuta la păstrarea unei evidențe a 404 erori. Puteți găsi acest plugin în directorul pluginurilor WordPress.

301 plugin de redirecționare wordpress

Sursa imaginii: Inbound Now

Pentru a face acest lucru mai întâi, trebuie să instalați și să activați pluginul. După finalizarea procesului de activare, trebuie să accesați secțiunea „Instrumente” și să faceți clic pe „Redirecționare” pentru a configura redirecțiile dvs..

Aici puteți deschide URL-ul vechi, precum și noua adresă URL de destinație. După introducerea ambelor, trebuie doar să apăsați pe „adăugați redirecționare” pentru a finaliza procesul de configurare a 301 redirecționări..

Puteți privi imaginea dată mai jos și puteți înțelege cum să executați întregul proces.

301 proces de redirecționare

Sursa imaginii: WPBeginner

301 redirecționări vă pot ajuta portalurile web să funcționeze mai bine în termeni de SEO și să-și păstreze baza de vizitatori dacă este executat corect.

Însă o abordare necorespunzătoare pentru configurarea acestor redirecții vă poate răni clasamentul pe pagini și vă poate face să pierdeți clienții dvs. prețioși.

Concluzie

Pe scurt, o redirecționare 301 poate fi ușor configurată urmând cele mai bune practici menționate mai sus. Mai mult, poate fi unul dintre cele mai bune instrumente pentru optimizarea site-ului dvs. web pentru o vizibilitate maximă.

De asemenea, prin 301 redirecții vă puteți asigura că traficul online este ghidat către cea mai actualizată versiune a adresei URL.

Însă, pentru a vă asigura că aceste redirecții nu ar avea un impact negativ asupra clasamentelor și traficului dvs. organic, este necesară o abordare adecvată pentru configurarea acestora.

Așadar, îți dorim mult noroc cu următoarea strategie de redirecționare a portalului web și s-ar putea să îți ofere ocazia să obții recompense bogate în viitor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map