Cele mai bune alternative WordPress 2020 – Site Builder, CMS, Blogging

Dacă aveți vreun interes în crearea de conținut sau în dezvoltarea web, ați auzit despre WordPress. Heck, ai putea citi acest lucru, deoarece te-ai săturat de WordPress. Oricum ar fi cazul, WordPress este foarte popular, dar nu este tot ce este disponibil. În această listă, voi detalia câteva dintre cele mai bune alternative la WordPress din mai multe perspective.


Sugerez în primul rând alternative la WordPress.org, dar cele mai multe sunt și alternative la WordPress.com. Fără alte detalii, să începem!

Pentru a vă face o idee clară, treceți la secțiunea de categorii care vă interesează.

CUPRINS

Salt la citirea secțiunilor specifice făcând clic pe următoarele link-uri

 1. Cele mai bune alternative de comerț electronic
 2. Cele mai bune alternative de constructor de site-uri web
 3. Cele mai bune alternative de sistem de gestionare a conținutului (CMS)

Cele mai bune alternative de comerț electronic

În primul rând, avem câteva dintre cele mai bune alternative de comerț electronic. Acestea sunt cu ușurință unele dintre cele mai populare producători de coșuri de cumpărături din jur.

Fiecare a facilitat miliarde de vânzări online și sunt, în esență, soluții all-in-one (asigură găzduirea, clădirea, procesarea plăților etc.).

În general, dezavantajele utilizării acestor platforme sunt în mare parte costuri și unele limitări pentru utilizatorii extrem de avansați.

Dacă utilizați WordPress, puteți instala plugin-uri gratuite care vă permit comerțul electronic, mai ales WooCommerce. „Gratuit” poate fi complicat, deoarece cei cu nevoi electronice vor plăti de obicei pentru teme și pluginuri de calitate superioară, crescând astfel costurile într-un format nestandardizat..

Pentru o comparație mai detaliată, puteți citi comparația noastră cu WooCommerce și Shopify – elementele de bază se aplică BigCommerce chiar dacă detaliile nu sunt.

Avantajele acestor alternative de comerț electronic constau în primul rând în ușurința de utilizare, securitatea și, într-o măsură, caracteristicile.

Acești constructori de coșuri de cumpărături oferă totul fără probleme și sunt ușor de utilizat, ceea ce nu este numai bun pentru începători, dar economisește timp și pentru cei mai experimentați.

Alternativa nr. 1: Shopify

ShopifyNicio discuție serioasă a constructorilor de coșuri de cumpărături nu include Shopify. Shopify este un nume extraordinar în această lume, cu peste 800.000 de magazine active (și, probabil, multe altele în trecut).

Cel mai impresionant, la această scriere, Shopify a atins un punct de reper major: a facilitat vânzările online peste 100 de miliarde de dolari.

Compararea Shopify cu WordPress pentru comerțul electronic este complicată, dar este similară cu BigCommerce și poate fi rezumată după cum urmează: Shopify este cel mai bun pentru ușurința de utilizare, securitate și pentru cei cu nevoi de transport.

Cei care au nevoi mai ușoare de comerț electronic și cărora nu le păstrează un pic de bricolaj pot face probabil mai bine cu WordPress.

Pro-uri

 • Super ușor de utilizat, cu aproape tot ce ai nevoie din cutie.
 • Suport client foarte bun. Nu sunt doar reprezentanți, dar informațiile, instrumentele și materialul educațional de la Shopify nu sunt deloc.

magazin oberlo

 • Capabilități bune de proiectare a magazinului, cu o abordare în mare parte drag and drop.
 • Minunat pentru magazinele care se așteaptă să facă o mulțime de transport maritim, cu reduceri mari și integrare cu Oberlo. WordPress se poate integra cu o mulțime de suplimente de comerț electronic, inclusiv pentru transport, Shopify ia în continuare tortul.
 • Centralizarea totul într-o singură platformă face ca siguranța și performanța să fie mai sigure, în timp ce, cu WordPress, depinde de gazda dvs. (presupunând că utilizați WordPress.org, nu .com).

Contra

 • În conformitate cu o mulțime de opțiuni aici, Shopify poate fi scump nu doar pentru planurile sale, ci și pentru costul aplicațiilor și temelor plătite. Rețineți că, în timp ce WordPress și WooCommerce (principalul plugin de comerț electronic) sunt gratuite, multe companii vor face upgrade la plata și versiuni de pluginuri și teme pe WordPress, deci nu este o comparație exactă a prețurilor.
 • Teme limitate, în comparație cu ceea ce este disponibil pe WordPress (comparați zeci cu sute / mii).
 • Cei care au nevoi mai simple de comerț electronic și care au o experiență tehnologică pot utiliza cu ușurință WordPress și WooCommerce fără a cheltui banii pe care i-ar face pe Shopify.

Accesați Shopify

Alternativa nr. 2: BigCommerce

bigcommerceÎn ceea ce privește producătorii majori de carduri de cumpărături sau magazine online, BigCommerce se află în marile ligi. De fapt, probabil că se află doar în spatele popularității Shopify și WordPress + WooCommerce.

Acestea fiind spuse, a facilitat vânzări de peste 17 miliarde de dolari și are peste 5.000 de parteneri de aplicații și design. Principalul aspect pentru BigCommerce este că obțineți un producător de magazine cu adevărat robust, care este destul de ușor de utilizat.

Pentru utilizatorii care nu sunt avansați, BigCommerce vă permite să faceți mult mai multe, făcând lucruri ușor complicate pe WordPress.

În cele din urmă, BigCommerce nu sacrifică într-adevăr prea multă putere sau controlul utilizatorului, deși în mod obligatoriu face puțin.

Pro-uri

 • O mulțime de funcții dedicate construirii unui magazin online care sunt destul de ușor de utilizat. Acest lucru nu pare a fi pus la cuvânt, dar în realitate majoritatea pluginurilor pe care le-ați adăuga la WordPress pentru magazinul dvs. online sunt incluse în mod implicit cu un plan BigCommerce.

bigcommerce

 • În plus, BigCommerce are propriul său magazin de aplicații. Aplicațiile sunt de înaltă calitate și acoperă cele mai multe îngrijorări.
 • BigCommerce este destul de sigur și de încredere, mai ales că totul este învelit într-o singură soluție.
 • BigCommerce este bun pentru extinderea afacerii dvs., având în vedere structura stabilă a prețurilor.
 • BigCommerce are un sprijin puternic pentru clienți.

Contra

 • Costisitor pentru cei care nu sunt dispuși să investească în software-ul de comerț electronic, însă, din nou – în funcție de pluginurile și temele pe care le plătiți pe WordPress, poate fi chiar mai scump decât BigCommerce.
 • Deși magazinul de aplicații BigCommerce este bun, nu are la fel de multe extensii variate sau de nișă ca WordPress ”.
 • În ceea ce privește capetele extreme ale personalizării și editării magazinului, BigCommerce este în general bun, dar desigur nu la fel de în profunzime ca WordPress.
 • Deși BigCommerce are mai multe teme decât Shopify, totuși este în comparație cu ceea ce este disponibil pe WordPress.

Accesați BigCommerce

Cele mai bune alternative de constructor de site-uri web:

Într-un anumit sens, WordPress este un constructor de site-uri web. WordPress.com funcționează cu siguranță ca un constructor de site-uri, iar WordPress.org are elementele de bază ale unuia.

Cu toate acestea, termenul constructor de site-uri implică, de obicei, un accent unic pe ușurința de utilizare. Și în timp ce „constructor de site-uri” nu înseamnă neapărat drag-and-drop, în prezent, cei mai populari constructori de site-uri sunt construitori de drag-and-drop.

Acest lucru le face extrem de atrăgătoare pentru cei fără experiență și chiar și cei experimentați care au nevoie de viteză și soluții bune.

WordPress este de asemenea conceput pentru a fi ușor de utilizat, dar implică totuși o mulțime de piese în mișcare – și, mai important, nu este un constructor drag-and-drop.

Notă: pentru ambele alternative de construire a site-urilor web, puteți crea un cont gratuit (fără a înregistra o carte de credit) care vă permite mai mult sau mai puțin să folosiți setul complet de funcții de proiectare, deși este limitat la subdomeniile companiei și la stocarea redusă..

Dacă nu sunteți sigur cu privire la oricare dintre opțiuni, un cont gratuit este un bun mod de a afla!

Alternativa nr. 1: Wix

WixWix este probabil cel mai popular constructor de site-uri din jur, cu peste 110 milioane de utilizatori și, în consecință, este în concurență directă cu WordPress.

Fiind un constructor de site-uri atât de popular, Wix este epitetul unui provocator WordPress. În comparație cu WordPress.com, cred că Wix câștigă – dar în comparație cu WordPress.org, este mai puțin clar.

Cu toate acestea, este un constructor capabil care ar putea face alternativa perfectă pentru unii oameni.

Pro-uri

 • Poate fi mai ușor de utilizat fără a sacrifica caracteristicile. Wix este foarte bine prezentat și are un magazin de aplicații destul de robust. Rezultatul este că ajungeți la tot ce aveți pe WordPress, dar cea mai mare parte este deja acolo sau este ușor de conectat.
 • Creatorul de site-uri drag and drop este foarte intuitiv (și din nou, bine prezentat), ceea ce ar putea fi de preferat pentru opțiunile de personalizare WordPress – care pot fi destul de limitate.
 • Wix este similar cu Webflow, prin faptul că puteți face aproape orice editare referitoare la site-ul dvs. web în cadrul aplicației de creare a site-urilor web. Cu excepția, Webflow este puțin mai perfect.
 • În experiența mea, Wix a avut performanțe foarte puternice în ceea ce privește timpul de funcționare și timpul de răspuns.

wix uptime

 • Wix are o mulțime de șabloane, în special în comparație cu alți constructori de site-uri web și cu platformele de comerț electronic discutate anterior. Este posibil să nu fie la egalitate cu WordPress, dar este la fel de apropiat de un constructor de site-uri web.
 • Wix este prietenos pentru dezvoltatori și programatori, deși nu este cel demografic vizat.

Contra

 • Wix ar putea fi prea centralizat pentru unii oameni. Acest lucru se reduce la gusturile personale, dar întrucât Wix este o soluție integrală care se concentrează extraordinar pe ușurința de utilizare, unii utilizatori pot simți că le lipsește controlul asupra site-ului. Din nou, acest lucru este extrem de subiectiv.
 • La fel ca WordPress, Wix nu are un chat live, dar restul suportului este bine.
 • Deși Wix are funcții de blog, acestea nu sunt la fel de solide ca WordPress ”.

wix blog

Vizitați Wix

Alternativa nr. 2: flux web

WebflowWebflow este de fapt un constructor de site-uri mai puțin cunoscut. Deși există o mulțime de producători de site-uri care pot fi înlocuitori WordPress adecvați, Webflow aduce multă putere platformei de construire a site-urilor web care o face să iasă în evidență.

Punctul său forte este fuziunea dintre ușurința de utilizare și personalizare, iar slăbiciunea sa este o structură complicată a prețurilor și cheltuieli potențial mai mari..

Pro-uri

 • În ceea ce privește constructorii de site-uri web, Webflow este unul dintre cele mai capabile și avansate. În afară de Wix (a se vedea mai jos), nu sunt sigur că am văzut un grad atât de ridicat de ușurință în utilizare, combinat cu un grad atât de ridicat de capacități de personalizare. Și ar putea fi chiar puțin mai bun decât Wix pe acest tărâm.
 • Deși adevăratul WordPress are mai multe teme (WordPress are mai multe teme decât toate numele din această listă), Webflow are teme cu o calitate foarte înaltă, care pot fi personalizate extrem de.
 • Editorul Webflow este unic ușor: spre deosebire de aproape orice alt constructor, Webflow nu are o mulțime de pagini deconectate. Nu trebuie să mergeți înainte și înapoi, puteți pur și simplu să editați direct pe paginile web.

design ușor de flux web

 • Webflow are o mulțime de funcții care nu ar trebui să găsească pluginuri pe WordPress.

Contra

 • Deși Webflow este puternic în ceea ce privește designul, unii oameni ar putea dori setări mai avansate în ceea ce privește găzduirea, contul lor, pluginurile și așa mai departe. În aceste sensuri, Webflow poate fi prea simplu.
 • Fluxul web poate fi scump în comparație cu WordPress în mod implicit.
 • Funcționalitatea de comerț electronic a webflow este în regulă, dar se îmbunătățește în continuare. Dacă nu ați dorit o soluție completă de comerț electronic, precum cele menționate mai sus, dar ați dorit totuși funcționalitate de comerț electronic, nu este clar pentru mine Webflow este mai bun decât pluginurile WordPress +.
 • Prețurile sunt puțin complicate, cu două tipuri diferite de planuri (planuri de site și planuri de conturi), care au fiecare sub-tipuri, care apoi au fiecare trei niveluri.

Vizitați utilizatorii Webflow4 au cumpărat acest lucru

Alternativa nr. 3: Bubble

buuble.io homepage
Balonul poate să nu fie la fel de popular ca și celelalte nume din această listă, dar nu lasă popularitatea să te păcălească. Bubble este un constructor de site-uri cu drepturi depline, cu doar un număr adecvat de instrumente pentru a finaliza treaba.

De îndată ce vă conectați, Bubble vă ghidează printr-o serie de pași interactivi pentru a vă învăța elementele de bază ale acesteia fără nicio informație copleșitoare. Doar prin tutorialul de deschidere, puteți obține aspectul întregului constructor.

Bubble a construit peste 300.000 de site-uri & aplicații, conține sute de plugin-uri, mai mult de 200 gratuite & șabloane plătite din care să alegeți și a fost folosit pentru a crea peste 200.000 de postări pe forum.

Pro-uri

 • Nu este necesară nicio configurare, puteți începe să modelați imediat UI-ul, deoarece ați picat în editor.
 • Sprijin comunitar excelent. Bubble are propriul forum în care utilizatorii interacționează și obțin ajutor.
 • Secțiune tutorial interactivă pentru a ajuta utilizatorul să construiască anumite instrumente de unul singur.

buuble-io pro

 • Plan de bază gratuit sau „Hobby” care include branding Bubble, asistență comunitară și toate instrumentele și funcțiile de construire a site-urilor web.
 • Certificate SSL, dezvoltare de aplicații private, asistență în mai multe limbi, instrumente SEO încorporate și suport complet pentru găzduire & implementare.

Contra

 • Calitatea pluginului inconsistentă. Unele pot fi de calitate premium, altele pot fi buggy.
 • Oamenii cu o experiență web pot găsi Bubble un pic dezordonat, dar începătorii s-ar putea simți ca acasă datorită intuitivității.
 • E-mailul este forma principală de asistență pentru clienți. Niciun plan live nu este disponibil în niciun chat.

Accesați Buuble.io

Cele mai bune alternative de sistem de gestionare a conținutului (CMS):

Un sistem de gestionare a conținutului (CMS) înseamnă în esență un sistem care gestionează crearea și editarea conținutului digital. Caracteristicile și stilurile variază, dar, din punct de vedere tehnic, aproape tot ce se află în această listă ar putea fi considerat un CMS.

În practică, CMS tinde să aibă o semnificație mai specifică: tinde să însemne o clasă de sisteme care permit controlul utilizatorului mult și sunt mai ușor de utilizat decât programarea de la zero, dar nu la fel de simplu sau de neobișnuit site-uri web / cumpărători de coșuri de cumpărături.

Majoritatea acestora ar trebui să fie conectate la gazda și domeniul dvs., la fel ca WordPress.org, dar unele au planuri speciale care includ găzduire (cum ar fi WordPress.com).

Unele dintre acestea sunt mai complicate decât WordPress, dar permit un grad mai mare de control, iar altele sunt mai ușoare.

Acestea au o mulțime de argumente pro și contra, dar un defect comun de așteptat: nu sunt la fel de ușor de acomodat sau instalat pe gazde ca WordPress, din cauza popularității lor.

Alternativa nr. 1: Joomla

joomlaJoomla! este probabil cel mai popular CMS care nu este WordPress, împreună cu Drupal. Chiar și între aceste două alternative populare, Joomla! este fratele mai mare.

Joomla! a fost descărcat de peste 100 de milioane de ori și se estimează a fi al doilea cel mai popular CMS după WordPress, deși nu este o știință exactă.

Pentru că Joomla! este probabil cel mai apropiat de WordPress din această listă, împărtășește unele dintre avantajele și dezavantajele comune.

Per total, Joomla! nu este alternativa mai ușoară CMS, dar cea mai complicată.

Este similar cu WordPress, dar este mai potrivit pentru utilizatorii mai avansați și cei cu experiență în dezvoltarea web. Puternic, dar nu # 1 pentru ușurința în utilizare.

Pro-uri

 • Majoritatea gazdelor vor suporta Joomla !, deși poate fi complicat să fie configurat.
 • Joomla! are o mulțime de pluginuri care pot corespunde mai mult sau mai puțin cu cele mai populare plugin-uri WordPress și o mulțime de teme.
 • Joomla! atinge un loc dulce în popularitatea sa: este suficient de popular pentru a avea o mulțime de asistență și plugin-uri disponibile, dar nu este atât de popular încât te confrunți cu tone de extensii nesigure. Este mai greu să filtrezi prin plugin-urile junk din WordPress.
 • Joomla! are o siguranță mai bună în afara cutiei decât WordPress, precum și un SEO mai bun.
 • Joomla! conține o opțiune plătită care include un domeniu și găzduire în plus față de opțiunea sa gratuită CMS, care este mai simplu decât să fii nevoit să alegi între WordPress.org și WordPress.com (deoarece sunt entități separate).
 • Joomla! poate fi uneori mai bun pentru utilizatorii avansați. Permite utilizatorilor mult control, mai ales când vine vorba de proiectarea de pagini sau aplicații. Joomla! este astfel un pic mai bun pentru cei mai experimentați în dezvoltarea web.

caracteristici joomla

Contra

 • Este mai puțin probabil să găsiți cât mai multe gazde care se potrivesc cu Joomla ușor! instalează. Cu siguranță, există, dar instalatorii rapide pentru WordPress sunt mult mai frecvente.
 • Deși Joomla! cu siguranță se poate ocupa de blogging, nu este la fel de optimizat pentru bloguri precum WordPress.
 • Utilizatorii fără experiență în dezvoltarea web pot utiliza în continuare Joomla! dar poate avea un timp mai greu în comparație cu WordPress, care este mai ușor de utilizat.

Alternativa nr. 2: Drupal

drupalMă gândesc la Joomla! ca cea mai naturală alternativă CMS la WordPress. Poate fi mai puțin ușor de utilizat, dar este în continuare utilizabil și are o mulțime de puncte forte ale WordPress. Dacă Joomla! este un pas în curba de învățare … Drupal este un salt mare.

Versiunea scurtă: Drupal este ca Joomla! în sensul că este mai bine pentru utilizatorii mai avansați care caută instrumente de personalizare serioase și dezvoltatori. După părerea mea, Joomla! este mai provocator decât WordPress, dar mai puțin provocator decât Drupal.

Dacă utilizabilitatea este importantă și nu sunteți priceput în codificare, nu aș recomanda Drupal.

Dacă aveți experiență în dezvoltarea web și sunteți dispus să vă confruntați cu o provocare, veți găsi că Drupal este super puternic și vă permite să faceți orice doriți.

Pro-uri

 • Drupal este open source și gratuit, ca WordPress.
 • Drupal este extrem de flexibil atunci când vine vorba de proiectarea și gestionarea conținutului dvs.: deși este adevărat că puteți face multe lucruri cu WordPress, principala limitare a Drupal este imaginația și abilitatea dvs. Deși recunosc că acestea sunt ambele limitări comune …
 • Drupal este mai potrivit pentru manipularea unei tone de conținut, în special din perspectiva unui utilizator.
 • Drupal este excelent cu siguranță, atât din cutie, cât și cu integrări. Plugin-urile WordPress sunt un punct comun slab care poate infecta întregul software, în timp ce Drupal, chiar dacă nu este perfect sigur, are securitate la nivel de întreprindere și raportare în profunzime. Din acest motiv, multe site-uri guvernamentale folosesc sau au folosit Drupal.
 • Din nota integrărilor, Drupal are o selecție mult mai largă de „module” sigure și gratuite care pot extinde ceea ce poate face site-ul dvs. (peste 40.000 de module gratuite și numărare). Cu toate acestea, cele mai multe dintre acestea necesită cunoștințe și nevoi avansate.

Contra

 • Principalul dezavantaj al Drupalului este curba de învățare. Unul nu are nevoie de cunoștințe de programare pentru ao utiliza, sau chiar pentru ao utiliza în mod eficient, dar poate fi complicat pentru utilizatorii noi. În plus, puteți profita la maxim de Drupal dacă sunteți mai priceput în tehnologie.
 • La această notă, Drupal este, de asemenea, mai greu de instalat și configurat. Comparați acest lucru cu instalațiile omniprezente cu un singur clic pentru WordPress:

instalarea drupalului

 • Drupal are teme, dar pentru că este orientat către dezvoltatori, are o selecție mai slabă de teme ușor de utilizat și de personalizat din care să alegeți.

Alternativa nr. 3: Craft CMS

cms artizanalCraft CMS este binecunoscut, dar nu este o alternativă la fel de faimoasă la WordPress ca Drupal sau Joomla. Cu toate acestea, poate fi totuși o opțiune demnă de luat în considerare pentru cei care caută alternative WordPress.

Deși intrarea Craft a fost mult mai recentă – 2011-2013 – a crescut în popularitate și recunoaștere.

Cu siguranță pot să-i văd punctele forte opuse față de WordPress. Craft CMS are un model freemium de la o singură entitate (cam ca Joomla!).

După cum o văd, Craft CMS reușește să aducă complexitatea pe care o oferă CMS fără a sacrifica ușurința de utilizare pentru care WordPress este cunoscut (și că Joomla! Și Drupal sunt relativ slabe).

Cu toate acestea, suferă oarecum pentru că este un SMC mai mic și este totuși cel mai bine folosit de cei serioși în ceea ce privește proiectarea și personalizarea.

Pro-uri

 • Planul gratuit este într-adevăr robust, având în vedere că este gratuit.
 • Craft CMS atinge punctul dulce de care lipseau WordPress și precedentele două CMS. Craft CMS este ușor de utilizat, dar permite și o tonă de control asupra proiectării.

craftcms personalizează

 • În același timp, Craft CMS este încă prietenoasă pentru dezvoltatori. Este posibil să nu fie la fel de robust ca Drupal, dar tot aduce multe la masă.
 • Plugin-urile sunt bune, dar mai puține la număr (consultați „contra”).

Contra

 • Număr limitat de planuri de stabilire a prețurilor: primiți un cont gratuit (care este sigur robust) sau un plan scump. Rețineți că „pro” este o plată unică pe proiect, nu pe lună.

craftcms planuri

 • Craft CMS are o selecție mai mică de pluginuri și mai puține pluginuri gratuite.
 • Deși Craft CMS are o mai ușoară interfață de utilizator și o curbă de învățare decât Joomla! sau Drupal, să știi să-ți folosești caracteristicile necesită încă o înțelegere mai avansată – și nu vreau să spun codul în mod necesar.
 • Numărul de gazde ideale pentru Craft este limitat – nu trebuie să folosiți aceste gazde, dar este mai greu să integrați Craft cu alte gazde, în special în comparație cu cele mai populare CMS.

Alternativa nr. 4: Textpattern

TextpatternȘi aici este cea de-a doua alternativă CMS a noastră la WordPress. Textpattern este una dintre cele mai potrivite alternative WordPress: originile sale sunt destul de asemănătoare cu cele ale WordPress.

Textpattern a fost construit inițial ca o platformă pentru blogging și a fost lansat ca CMS în 2003. Cu siguranță a crescut în funcțiile sale de atunci, la fel ca și WordPress, dar ca și WordPress, a păstrat o forță și identitate în blogging.

Textpattern, ca și opțiunea anterioară din această listă, este încă un CMS relativ mic. Și, cum ar fi CMS Made Simple (următorul!), Textpattern este unic în ceea ce oferă atât simplitate pentru unii, cât și putere pentru utilizatori avansați.

Acest lucru este bun pentru echipele cu niveluri diferite de competență, dar este excelent și pentru utilizatorii care doresc un CMS mai simplu.

Pro-uri

 • Textpattern este foarte bun pentru acomodarea diferitor utilizatori, cum ar fi CMS Made Simple. Cu toate acestea, Textpattern este chiar mai bun pentru echipe sau persoane cu adevărat mici decât CMS Made Simple în ceea ce privește latura sa mai simplă.

Textpattern

 • Textpattern are o mulțime de plugin-uri mai avansate care sunt bune pentru utilizatorii cunoscuți.
 • Pentru începători și utilizatori avansați, Textpattern este bun în a face lucrurile convenabile. Nu prezintă prea mult dezordine și face lucrurile foarte ușoare pentru postarea și editarea rapidă.

Contra

 • În opinia mea, „părțile ușoare” ale Textpattern nu sunt la fel de capabile ca CMS Made Simple sau WordPress.
 • WordPress și-a actualizat recent editorul de posturi, ceea ce îl face mai capabil și mai ușor de utilizat. Interfața Textpattern pentru crearea de conținut nu a ținut pasul cu această dezvoltare, deși este în general bună.
 • Mică selecție de șabloane.
 • În general, pluginurile sunt mai avansate în natură.
 • WordPress este actualizat mult mai frecvent decât Textpattern, deși acest lucru se datorează mai ales diferențelor de dimensiune și popularitate și, probabil, nu poate fi ajutat.
 • Probabil că ești obișnuit cu acesta: datorită dimensiunii sale, Textpattern cere ca începătorii să-și deschidă drumul pentru a-și configura decât ar trebui să aibă cu WordPress.

Alternativa nr. 5: CMS simplificat

cms simplificatDoar cu numele, probabil că ați fi de așteptat ca CMS Made Simple să fie o alternativă CMS extrem de ușoară. Ei bine, așa este.

CMS Made Simple este probabil subdog-ul meu preferat de CMS. A trecut din 2004, dar a înregistrat doar un milion de descărcări în 2010 (este un număr mic în comparație cu WordPress, Drupal și Joomla!).

Cu toate acestea, este un CMS extrem de apreciat, nu doar din partea utilizatorilor de zi cu zi, ci și a experților și dezvoltatorilor CMS.

Acesta este un bun indiciu al asumării mele generale asupra CMS Made Simple: este simplu și ușor de utilizat, dar are, de asemenea, o mulțime de flexibilitate și putere pentru dezvoltatori.

Unele dintre punctele sale slabe sunt cele naturale pentru un SMC mai puțin popular și mă aștept ca aceste puncte slabe să se estompeze, deoarece CMS simplificat devine mai popular.

CMS Made Simple este ușor și puternic atât pentru dezvoltatorii neexperimentați cât și pentru cei pricepuți, ceea ce îl face să iasă în evidență printre CMS-uri și un instrument excelent pentru echipele care se luptă să găzduiască o diversitate de experiență web.

Pro-uri

 • Dacă nu este clar, CMS Made Simple este foarte ușor de utilizat. De fapt, este probabil la fel de ușor de utilizat ca WordPress sau chiar mai ușor în funcție de gusturile tale. Pentru un sistem de gestionare a conținutului, acesta este un lucru minunat.

cms simplificat

 • Facilitatea de utilizare a CMS Made Simple nu restricționează prea mult capacitățile de editare și, de fapt, poate fi, în unele cazuri, mai capabil decât WordPress (în special constructorul drag and drop).
 • CMS Made Simple este foarte bun pentru dezvoltatorii care doresc să lucreze la proiectare. De fapt, CMS Made Simple a fost conceput cu scopul de a reduce dependența de teme premade. Cu toate acestea, CMS Made Simple a adăugat instrumente care facilitează dezvoltatorii.

Contra

 • Deoarece CMS Made Simple este menit să reducă dependența de șabloanele premade, acest lucru înseamnă că există o selecție mai mică de șabloane disponibile.
 • Există, de asemenea, o selecție mai mică de plugin-uri în comparație cu WordPress, deși suficient pentru nevoile chiar de nișă.
 • Deși CMS Made Simple poate funcționa cu multe gazde, nu prea multe sunt optim optime pentru CMS Made Simple. Sperăm că acest lucru se va schimba în curând.
 • Acest lucru înseamnă, de asemenea, că deși este ușor de utilizat odată ce este în loc, instalarea și setarea acestuia este mai complicat decât instalarea WordPress.

Cele mai bune alternative de platformă de blogging:

Alternative nr 1: Ghost

fantomăGhost este cu ușurință unul dintre cele mai unice nume din această listă. A fost fondată printr-o campanie Kickstarter, care vizează crearea unei platforme pentru publicarea profesională. Software-ul în sine este open source, dar rețineți că open source nu este întotdeauna egal „gratuit”. În acest caz, nu.

Despre care voi vorbi Ghost (Pro). Aceasta este versiunea Ghost pe care o plătiți și include totul din cutie (inclusiv găzduirea). Notă: dacă sunteți un utilizator avansat, puteți rula codul Ghost și auto-gazda fără costurile Ghost (Pro).

Unul dintre lucrurile pe care le consider cel mai atrăgătoare despre Ghost este numărul mare de nume mari care folosesc Ghost pentru blogurile lor.

clienți fantomă

Și acesta este doar vârful aisbergului. Alte organizații includ Tinder, DuckDuckGo, The Stanford Review, TunnelBear, OkCupid … sincer, lista continuă și continuă.

Multe nume din această listă au clienți notabili. Cred că Ghost poate avea pur și simplu cea mai lungă listă, ceea ce este deosebit de impresionant, având în vedere accentul său pe blogging. Nu mă pot gândi la un software de blogging mai de încredere. Ei bine, în afară de WordPress …

Avantajele și contra, însă, urmează tendința generală stabilită până acum. În general, este incredibil de robust, dar poate fi și mai ieftin decât WordPress.

Pro-uri

 • Ghost este explicit pentru blogging, ceea ce îl face un mare concurent la WordPress. Întreaga sa premisă este concentrată și folosită.
 • Foarte prietenos cu dezvoltatorii. Ghost are o mulțime de instrumente care sunt excelente pentru codificarea directă. WordPress este, de asemenea, prietenos pentru dezvoltatori, dar din nou – poate fi necesar să instalați plugin-ul x sau y pentru a obține ceea ce doriți. Ghost include instrumente cu adevărat robuste din cutie.
 • Ghostul este open source! Acum, o notă importantă este că Ghostul nu este gratuit … Cu toate acestea, este gratuit dacă vă găzduiți. Este un lucru ca WordPress.org vs. WordPress.com în această privință, cu excepția faptului că totul este de la o singură organizație Ghost. Găzduirea de sine este mai complicată decât instalarea WordPress, totuși Ghost este doar mai puțin costisitor pentru utilizatorii avansați.
 • Probabil unul dintre cele mai bune lucruri despre Ghost este că este extrem de plin de funcții. Este ușor de egal cu celelalte nume mari de aici – cum ar fi Shopify sau Wix, dar dedicat special pentru blogging și este astfel într-o clasă proprie.

trăsături fantomă

Contra

 • Un pic scump: planurile încep de la 29 $ și ajung până la 199 $. Acesta este Ghost (Pro), ceea ce înseamnă software-ul Ghost gestionat complet, care include găzduirea și toate caracteristicile din cutie.
 • Fantoma este orientată către jurnaliști și scriitori profesioniști. Evident, oricine îl poate folosi dacă dorește, dar este destul de clar că este cine se ocupă de Ghost. Persoanele care nu sunt interesate de publicarea în mod explicit profesional sunt probabil să profite la maximum de capacitățile Ghost.

Alternativa nr. 2: medie

mediuDacă Ghost este platforma de bloguri ultra-profesionale, Medium este la capătul opus al spectrului.

Medium a fost fondată în 2012 și a devenit extrem de populară de atunci. Articolele medii au devenit omniprezente în fluxurile mele de socializare și în fluxurile prietenilor mei.

O parte din unicitatea Medium este modul în care fuzionează raportarea, blogurile mai simple și social media într-o singură platformă.

Dacă sunteți familiarizați cu fondul său, acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză: Medium a fost fondat de Evan Williams, tipul care a fondat și Twitter și Blogger. Este ușor să vă amintiți dacă vă gândiți la acel context: Medium este o soluție de dimensiuni medii.

Mediu cu siguranță se remarcă pe această listă pentru că este puțin mai relaxat și mai informal în abordarea sa. Prezentare generală pentru mediu: este accesibil și este bine conectat la o mulțime de cititori de internet chiar în afara liliacului, dar poate fi prea simplu pentru unii.

De fapt, scrierea pe Medium este gratuită: plata pentru Medium înseamnă plata pentru acces la publicații și câteva setări care vă vor optimiza postările pentru lectură.

Pro-uri

 • Spre deosebire de multe alte alternative din această listă, nu este prea scump. De fapt, puteți să vă faceți un cont și să începeți să scrieți gratuit, dar pentru a obține mai mult din serviciu, va trebui să faceți upgrade.
 • Este ușor să vă conectați la o audiență, deoarece sunteți deja parte a site-ului și a rețelei Medium. Cu toate acestea, poate doriți să plătiți mai mult pentru a utiliza pe deplin rețeaua Medium.
 • Medium este o platformă populară și este foarte posibil să o folosească mulți prieteni. Se integrează bine cu social media din acest motiv.
 • Iată un beneficiu neobișnuit: calitatea de membru plătit include accesul la conținut din numeroase ziare și reviste de renume. A numi câteva…

parteneri media

Contra

 • Nu veți lucra cu propriul dvs. site. Medium este aproape un site de rețele sociale la fel de mult ca o platformă de blogging, deci ceea ce scrieți face parte din site-ul Medium.
 • Deși vă puteți înscrie „în mod normal” (adică, folosind un e-mail și creând un cont) Mediu împinge puternic înscrierea cu conturi de social media până la punctul în care trebuie să vă descurcați pentru a nu face acest lucru. Am găsit acest lucru frustrant, dar are sens, având în vedere natura socială a mediului.
 • Deși Medium are opțiuni de personalizare, unele elemente ale naturii sale social-media sunt demonstrate prin simplitatea sa în crearea blogului. De fapt, nu veți avea aproape la fel de mult control asupra blogului dvs. ca și în cazul altor servicii. De exemplu, așa arată pagina care creează postarea:

scriitor mediu

 • Din nota simplității și a configurației utilizatorului, simplul fapt este că Medium restricționează proprietatea pe care o aveți asupra blogului dvs., în special în comparație cu cineva care a achiziționat hosting și instalat WordPress.

Concluzie

Wow! Am făcut o călătorie destul de bună, prieteni. Lasă-mă să recapitulez lucrurile cât mai succint.

Ați putea dori o alternativă WordPress, deoarece WordPress este prea complicat sau nu este suficient de complicat.

S-ar putea să calculați costurile creării unui magazin online mai imprevizibile, deoarece nu există planuri de stabilire a prețurilor.

S-ar putea să nu fiți un dezvoltator și să găsiți constructorul de pagini pe WordPress nu vă oferă suficientă putere de editare.

Oricare ar fi motivul, există o varietate de alternative.

Dacă doriți soluții care să fie mai ușoare din cutie – adică, acestea conțin cea mai mare parte (dacă nu toate) din funcțiile de care aveți nevoie și includ hostingul – ar trebui să consultați alternativele de comerț electronic, site-ul web builder și blogurile pe care le-am sugerat.

Toate se suprapun – platformele de bloguri pot include funcționalitatea comerțului electronic, comerțul electronic și constructorii de site-uri web includ de obicei funcții de blog – dar au propriile puncte forte.

Ghost and Medium sunt superbe și sunt concentrate pe blogging, Shopify și BigCommerce sunt cele mai bune la furnizarea de software de comerț electronic. Wix și Webflow – sunt jack-uri pentru toate meseriile.

Dacă doriți un sistem de gestionare a conținutului diferit – ceva mai complicat decât construirea site-urilor web și, de obicei, separat de găzduire, similar cu WordPress.org mai mult decât WordPress.com – există încă o varietate.

Drupal se află la capătul extrem al controlului utilizatorului, dar are o curbă de învățare abruptă, în timp ce Joomla! este ușor de între WordPress și Drupal în ceea ce privește ușurința în utilizare.

Craft CMS, CMS Made Simple și Textpattern sunt cel puțin la fel de ușor ca WordPress și uneori mai ușor, dar oferă mai mult control decât ar face constructorul de site-uri web.

Pfiu! Vestea bună este că nu trebuie să faci o fotografie în întuneric. Dacă știți care sunt obiectivele dvs., se câștigă o mulțime de bătălii de a găsi o alternativă WordPress.

Pentru a câștiga restul – încercați-le! Aproape toate sunt software gratuit, au versiuni gratuite sau garanții de returnare a banilor. Vanatoare placuta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map