Cele mai recente statistici ale comerțului electronic pentru 2020 (tendințe, perspective și altele!)

Comerțul electronic este o afacere mare în zilele noastre. Știți deja asta, dar când veți vedea unele dintre numere, veți constata că acestea cad în jos.


Înțelegerea scopului comerțului electronic este importantă, precum și înțelegerea multor nuanțe ale acestuia.

Din fericire pentru noi, comerțul electronic este studiat pe scară largă, așa că există o mulțime de cercetări în acest sens. Problema?

Unele dintre aceste cercetări sunt depășite, iar altele nu sunt foarte bune. Și, există atât de multe, pot fi uneori greu să găsesc faptele relevante.

Dar hei – nu-ți face griji! Am săpat adânc pentru a găsi cele mai fiabile statistici, tendințe și informații despre comerțul electronic din jur!

Ne vom începe cu un fapt BIG care va pune cu adevărat în aplicare sfera comerțului electronic:

Articolul # 1: Până în 2020 vor fi peste 2 miliarde de clienți online.

Cel mai bine este să începem lucrurile cu una dintre cele mai mari statistici: dacă tendințele actuale continuă (și nu există niciun motiv pentru care nu o vor face), ne uităm la peste 2 miliarde de cumpărători online până în 2020.

cresterea clientilor online

Interpretați acest lucru prin care veți critica cercetarea pentru conținutul inimii voastre … dar puneți-vă o întrebare:

Dacă acest lucru ar fi adevărat HALF și nu va exista decât „un miliard” de cumpărători online anul viitor, l-ați lua în serios?

Iar răspunsul, găsesc, este, fără îndoială da.

Fără îndoială, viitorul comerțului este comerțul electronic.

Articol # 2: În 2019, aproape 70% din coșurile de cumpărături sunt abandonate.

Deși sincer, această cifră nu este unică pentru 2019. Aruncați o privire:

rata de abandonare a coșului de cumpărături

După cum puteți vedea, de mai bine de un deceniu, cel mai căruțele sunt abandonate. Și din 2011, acest număr a fost destul de aproape de 70%, în 2019 măsurându-se până acum cu o rată de abandon de 69,57%.

Acest lucru explică utilitatea funcției de „salvare a căruțelor abandonate” livrată de unii constructori de site-uri de comerț electronic precum Shopify sau BigCommerce.

Nu renunța totuși la speranță. Deoarece nu este un mister de ce există rate atât de mari de abandon …

Articolul # 3:… majoritatea acestor căruțe sunt abandonate din cauza costurilor suplimentare neașteptate.

Da, majoritatea acestor căruțe sunt abandonate din cauza costurilor surpriză – chestii precum transportul sau taxele de serviciu care nu am mai menționat anterior.

Dar acesta este departe de singurul motiv:

motive pentru căruțele abandonate

Adevărat, costurile suplimentare surpriză sunt motivul cel mai mare printr-o marjă semnificativă.

Însă alte chestii, cum ar fi plățile complicate – sunt mari.

Eu personal consider al doilea articol pe acest grafic ca fiind mai mult sau mai puțin potrivit pentru cel de-al treilea articol … în acest caz, ați putea spune că procesele de checkout complicate sau extinse sunt un factor la fel de mare în abandonarea coșului, deoarece costurile suplimentare sunt.

Baymard, care a descoperit această statistică, are de fapt câteva dovezi care susțin importanța unei simple plăți …

Articolul # 4: Cu cât este mai simplă o înregistrare, cu atât mai bine.

Totuși, această dovadă este puțin părtinitoare – provine de la PayPal și este doar o dovadă în favoarea PayPal..

Iată cifra:

rata de conversie paypal

Aparent, comercianții cu PayPal au rate de conversie WAY mai mari de la clienții care folosesc PayPal, în comparație cu alte metode de plată.

A lua din acest lucru este nu că ar trebui să utilizați PayPal, deși aceasta ar fi și o idee bună – este și faptul că ar trebui să faceți procesul de checkout cât de simplu puteți, întrucât o parte din apelul PayPal este foarte simplu..

Articol # 5: Vânzătorii terți s-au descurcat mai bine pe Amazon decât înainte.

Piața digitală a Amazonului este faimoasă pentru faptul că favorizează Amazon.

Clișeul arată că dimensiunea Amazon obligă în mod eficient mulți vânzători să-l folosească, apoi Amazon își copiază produsele și vinde o versiune Amazon / prima parte a acestuia pentru un preț mai mic.

Acest lucru este încă adevărat. Dar verificați acest lucru – este direct din ultima scrisoare anuală a acționarului lui Jeff Bezos:

creșterea terților la amazon

Acolo te duci: vânzările de la terțe părți au crește de-a lungul anilor pe Amazon și au contabilizat un majoritate a vânzărilor Amazon (fizic, desigur) din 2015.

Nu mă înșelați: Amazon încă stăpânește puntea în favoarea ei înșiși. Înțelegerile dvs. cu privire la piața Amazon?

Sunt încă valabile.

Există chiar și unele motive pentru a suspecta faptul că Amazon își reduce în mod intenționat influența pentru a evita reglementarea autorităților americane.

Cu toate acestea, este un memento util să vedeți câteva cifre dificile care da, de fapt este foarte posibil să vindeți pe Amazon ca terță parte.

Articol nr. 6: cota de Amazon a comerțului electronic în 2019 poate fi mai mică decât ați crezut.

Cu câtva timp în urmă, oamenii citau în mod obișnuit o statistică care punea Amazon la aproape jumătate din comerțul electronic (deși oamenii însemnau jumătate din comerțul electronic cu amănuntul).

Dar firma de cercetare lider eMarketer (pe care o menționează multă lume) și-a ÎNCĂCIAT recent figura după ce a văzut ceva confirmat …

Acest lucru fiind cifra pe care tocmai v-am arătat-o ​​că terții cuprind majoritatea vânzărilor Amazonului.

Așadar, eMarketer a redus estimările anterioare ale cotei de piață a Amazon la – tamburul, vă rog –

37,7% din vânzările cu amănuntul de comerț electronic.

Deci, da, nu îți ridica prea mult speranțele. Aceasta este în continuare o pondere enormă și îi face cu ușurință pe cei mai apropiați concurenți.

O plată pentru a lua?

Amazon poate să nu fie la fel de dominant, deoarece vi s-a părut să credeți, dar va trebui totuși să vă descurcați pentru ca magazinul dvs. online să funcționeze, indiferent dacă este pe Amazon sau nu.

Articol # 7: La nivel mondial, majoritatea comerțului electronic este B2B.

Acesta poate fi o surpriză pentru mulți dintre voi, dar comerțul electronic B2B (adică întreprinderile care vând produse sau servicii altor companii) este, de departe, majoritatea tuturor comerțului electronic, comerț electronic B2C pitic (adică întreprinderi care vând către clienți obișnuiți) , clienți privați).

Și mai surprinzător este faptul că este reprezentat vizual:

b2b vs b2c

Da, în lume, aproximativ 10,6 miliarde de dolari de comerț electronic este B2B, comparativ cu 2,8 trilioane de dolari, care este B2C.

Acesta este un raport uriaș și, deși poate fi inițial confuz, are un anumit sens atunci când consideri că tot ceea ce se vinde online are nevoie de ceva software și servicii activate pentru a putea fi vândute în primul rând..

Nu mai vorbim de toate companiile și agențiile care au nevoie de o prezență online, o perioadă.

Oricum, aceasta arată doar că comerțul electronic B2B este încă extrem de popular și merge puternic, fără semne reale de încetinire.

Articol # 8: Rata medie de conversie a site-ului este de aproximativ 2,86%.

Aceasta este o medie „mare”, ceea ce înseamnă că multe lucruri au intrat în ea … Deci lucrurile ar putea fi puțin diferite pentru industria sau regiunea dvs..

Cu toate acestea, mesajul general este destul de clar:

rata medie de conversie a site-ului web

Până la sfârșitul anului 2018, ultimele statistici erau că aproximativ 2,86% dintre vizitatorii site-urilor de comerț electronic la nivel mondial au sfârșit să cumpere ceva, rata fiind puțin mai mică în S.U.A. și mai mare în U.K..

O altă statistică mai recentă ne spune că rata de conversie în iulie 2019 a fost de 1,72%, dar cred că poate dura ceva mai mult pentru ca statisticile din 2019 să fie analizate cu adevărat.

Oricum, aceste numere vă vor spune probabil ceva ce știați de mult timp (fără să știți specificul): faptul că o porțiune extrem de mare a vizitatorilor dvs. este în vizită, nu cumpără.

Articol # 9: Chat-urile nu sunt întotdeauna iubite.

Acesta nu este greu de ghicit – naiba, mă plâng frecvent de chatbots.

Dar este bine să vedem câteva numere destul de recente pentru a susține acest lucru: aproximativ 40% dintre oameni ar prefera să vorbească cu oamenii prin chatbots, potrivit unui sondaj de la jumătatea anului 2018 realizat de CGS (prezentat de eMarketer).

contra jocurilor de chat

Iată câteva dintre motivele pentru care:

Nu spun că trebuie să abandonați chat-urile … doar că, dacă le veți folosi (și aveți multe de câștigat dacă o faceți, nu uitați), ar trebui să fiți gata pentru o nemulțumire a clienților cu aceștia.

Este important să rețineți că, chiar dacă (și mulți alții pe care îi cunosc) urăsc chatbot-urile, există un motiv de a crede că vor crește în viitor:

Un sondaj realizat în 2016 de Oracle, realizat cu 800 de cifre de afaceri, a constatat că un 80% din nou a folosit deja sau intenționează să utilizeze chatbots.

Și există o mulțime de economii potențiale din utilizarea chatbots. Așadar, ar trebui să fiți pregătiți pentru un viitor în care chatbot-urile să devină și mai obișnuite decât acum.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui sau nu ar trebui să le folosiți … doar că ar trebui să aveți un sens pentru contextul de chatbots în zilele noastre și să fiți gata pentru asta!

Articolul # 10: Aproape MIAF al consumatorilor la nivel mondial a făcut o achiziție online cu biometrie.

Potrivit unui sondaj realizat de Paysafe (prezentat și aici de eMarketer), aproape jumătate dintre consumatori la nivel global au achiziționat ceva online folosind biometrie.

De asemenea, puteți vedea unele dintre motivele pentru care respondenții la sondajul Paysafe s-au încălzit la biometrie:

avantajele biometriei

După cum vă așteptați, aceasta se datorează în mare măsură comodității și securității.

Acum, am propriile mele rezerve cu privire la date:

În primul rând, cred că aceste cifre sunt puțin înțelese, având în vedere că plata cu biometrie este foarte frecventă în China, ceea ce în sine este o parte URIE a comerțului electronic global..

În al doilea rând, nu am încredere exact într-un grup numit „Paysafe” pentru a pune întrebări necomandante despre plățile biometrice în sondajele sale.

Cu toate acestea, aceasta este încă ceva care trebuie luat în serios.

Chiar dacă numărul de persoane din țara dvs. care este confortabil cu plățile biometrice este mai mic decât Paysafe și eMarketer, v-ați gândi… este clar un fenomen în creștere peste tot.

Și astfel, ceva pentru care ar trebui să fii pregătit.

Vrei să Îl împărtășești pe site-ul tău? Copiați codul de mai jos!

Ultimele statistici ECommerce pentru 2020 De către echipa hostingpill.com

”ECommerce

Sursa: Statistici ECommerce pentru 2020

Concluzie

Așa cum am spus la început, comerțul electronic este atât de enorm în zilele noastre încât este important să rămânem la curent solid cercetare.

Această listă nu include TOATE statisticile de comerț electronic valide în jurul … dar este una dintre cele mai bune și / sau cele mai actuale.

Există o mulțime de lecții pe care le poți scoate din aceste statistici și, desigur, va trebui să iei lucrurile de la caz la caz. Poate că nu orice constatare va fi relevantă pentru afacerea dvs..

Dar, în general, există câteva oportunități importante pentru aproape toți: mențineți lucrurile eficientizate și fiți pregătiți pentru creșterea comerțului digital în viitor!

Resurse

Am spus-o în articole similare, dar nimeni nu vrea să citești știri false. Iată lista surselor utilizate pentru această colecție de statistici!

1. Creșterea trecută și aproape viitoare a cumpărătorilor digitali online

2. Tarifele de abandonare a coșurilor de cumpărături online din 2006 – 2019

3. Cele mai frecvente motive de abandonare a coșurilor

4. Ratele de conversie mai mari ale PayPal la finalizare

5. Scrisoarea acționarilor lui Jeff Bezos privind creșterea vânzătorilor terți

6. Cifra reajustată pentru cota Amazon de comerț electronic (comerț cu amănuntul)

7. Acțiuni B2B vs. B2C ale comerțului electronic

8. Rata de conversie în timp (2014 – 2018), inclusiv de către industrie

9. Rata recentă de conversie pentru iulie 2019

10. Economii potențiale de chatbots și sondaj Oracle

11. Provocări / aspecte negative ale utilizării chat-urilor în funcție de utilizatori

12. Consumatorii sunt mai deschiși la biometrie

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map