Contabo Review: Poate că ai auzit, dar noi l-am testat! (2020)

Contabo Review: Poate că ai auzit, dar noi l-am testat! (2020)

Contabo Review: Poate că ai auzit, dar noi l-am testat! (2020)

Contabo este una dintre acele companii de găzduire despre care MAI ați auzit despre …


Și este una dintre acele companii cu care, dacă nu ați auzit, ar trebui să vă familiarizați.

Vă spun că ar trebui să vă grăbiți să o cumpărați?

Nu…

Pur și simplu, Contabo este o opțiune promițătoare pentru câțiva dintre voi.

Este o gazdă germană care a existat în totdeauna în anii de internet și, deși este posibil să nu fie o companie de găzduire uriașă, cu siguranță și-a păstrat propria de-a lungul anilor.

Deci, să trecem direct la bine și la rău pe această gazdă.

Pornind de la noi:

Beneficiile utilizării Contabo

Pro # 1: prețuri bune

Cel mai bun mod de a explica este doar să vă arătăm:

pret contabo

Acum, acestea nu sunt înnebunite sau nimic. În general, sunt comparabile cu planurile tipice de găzduire web.

Mai ales dacă convertiți de la euro la dolari:

În momentul acestei scrieri, primul nivel (Webspace M) este de 3,25 USD pe lună, ceea ce este destul de normal pentru un prim nivel..

Ceea ce mă evidențiază sunt ultimele două planuri: Webspace XL este de aproximativ 8,67 USD pe lună și XXL 10,85 USD.

În ceea ce privește pachetele al treilea și al patrulea nivel, acestea sunt prețuri destul de mici.

De asemenea, serverele dedicate au prețuri mici: încep de la aproximativ 50 de dolari și ajung la 110 $ pe lună la nivel înalt.

Iar găzduirea VPS, care combină aspecte legate de existența unui server dedicat și de hostingul web partajat, începe de la puțin peste 4 dolari pe lună, la capătul scăzut. La final, se ajunge la puțin sub 30 de dolari.

Așadar, pachetele de găzduire partajate sunt în general bune din punct de vedere al prețului, dar serverele dedicate și planurile VPS au un preț foarte mic.

Desigur, ceea ce face ca prețurile să fie BINE este ceea ce puteți obține pentru ei. Așadar, permiteți-mi să vorbesc despre asta:

Pro # 2: Găzduirea partajată GENERAL are o mulțime de spațiu

În majoritatea recenziilor, vorbesc despre alocări de stocare în contextul funcțiilor.

Și, cu siguranță, consider că stocarea este o caracteristică luată în considerare cu Contabo, aici se întâmplă ceva unic care mă face să cred că merită să fie listat ca pozitiv separat.

Practic, obțineți multă stocare la fiecare nivel. Uită-te:

depozitare contabo

Acum, la prima vedere, s-ar putea să nu credeți acest lucru. O mulțime de gazde vor spune că există spațiu de stocare nelimitat de la al doilea sau al treilea nivel înainte, uneori chiar din primul nivel.

Și asta este cu siguranță grozav atunci când este cazul …

Dar este că stocarea „nelimitată” în pachetele de găzduire web partajate nu este literală. Este mai aproape de a însemna că nu există limite grele.

Dar găzduirea partajată funcționează numai pentru că o mulțime de oameni plătesc un cost mai mic pentru a partaja spațiul serverului. Dacă toată lumea ar profita din plin de spațiul de stocare „nelimitat” în planurile lor, planurile de găzduire web nu ar funcționa.

Majoritatea site-urilor de pe pachetele de nivel de intrare sau de pachetele de nivel 2 nu vor folosi o tonă de spațiu. Dar, în cazul în care unul cu degetele de la capăt cu adevărat, o companie va cere utilizatorului să actualizeze.

Dar Contabo stabilește loturi clare de stocare… care sunt super mari.

Practic, 50 GB este mult mai mult decât vor avea nevoie majoritatea utilizatorilor de web hosting la nivel de intrare. La fel și 100 GB pentru al doilea nivel.

În sensul că puteți plăti un preț mic pentru tone de stocare pe care Știți că le puteți folosi.

Acest lucru este valabil și pentru pachetele Virtual Private Server, apropo. Gazduirea VPS combină accesibilitatea găzduirii partajate cu calitatea și personalizarea unui server dedicat.

Iată cum sunt caracteristicile de stocare pentru opțiunile VPS ale Contabo:

contabo storage vps

Acest lucru este destul de nebun, pentru că prețurile sunt atât de mici. De fapt, prețurile sunt la egalitate cu hostingul comun, dar garantează tone de spațiu.

Da, Contabo este bun cu loturi de stocare. Dar nu este tot ce poate face:

Pro # 3: În general, caracteristici puternice (în special gazduire partajată)

Desigur, aceasta include acele certificate de stocare puternice despre care tocmai am vorbit. Dar sunt multe mai multe cu fiecare plan care face ca prețurile să iasă în evidență și mai mult.

Iată câteva dintre elementele de bază:

caracteristici contabo

Da, tone de spațiu acoperite, plus limite maxime generoase în bazele de date MySQL, lățime de bandă nesimțită, protecție DDoS și un constructor de site-uri web.

La fel cum și planurile ieftine obțin tone de stocare, acestea obțin, de asemenea, limite mari la conturile de e-mail și FTP (File Transfer Protocol):

caracteristici contabo

1.000 de conturi de e-mail sunt înnebunite, mult mai mult decât majoritatea. Am văzut că gazdele costă mai mult pentru 5-10 conturi de e-mail la primul nivel. Sau mai putin.

Același lucru este valabil și pentru numărul maxim de utilizatori FTP.

Acum, în echitate, este greu de imaginat un utilizator la nivel de intrare care are nevoie de oriunde aproape de 1.000 de căsuțe de e-mail sau conturi FTP.

Și rețineți că toate acestea fac parte din spațiul de stocare dat: în acest caz, 50 GB.

Deci, de fapt, a merge la aceste limite este puțin practic.

Cu toate acestea, vă pot spune de ce sunt încă impresionat de aceste numere:

Aceasta este una dintre puținele gazde care face ca opțiunea sa cea mai ieftină să fie viabilă pentru companii și organizații consacrate.

De obicei, un plan de găzduire de prim nivel este bun pentru persoane fizice, pasionați și companii care nu au nevoie să desfășoare afaceri pe site-ul lor, atât cât au nevoie doar de un site.

Dar cantitatea de stocare, căsuțele de e-mail și o gamă generală de funcții mai avansate disponibile doar pentru primul nivel îl fac foarte puternic.

Desigur, a 2-a, a 3-a și a 4-a clasă se remarcă ca opțiuni atractive prin dublarea caracteristicilor de bază deja masive, cum ar fi stocarea și bazele de date MySQL.

În plus, primesc mai multe domenii (deși nivelul 2 primește doar 1 domeniu gratuit).

Însă principalele diferențe sunt tabloul masiv de scripturi disponibile pentru instalare:

caracteristici contabo

Știu, este foarte mult să te uiți – nu trebuie să vezi totul, ci doar să te uiți.

Acum, desigur, chiar și primul nivel poate obține instrumente de blog, comerț electronic, sondaj, dar nu doar prin scripturi adăugate direct pe site.

În schimb, va trebui să descărcați un sistem de gestionare a conținutului (CMS) precum WordPress și să instalați extensii prin intermediul acestuia.

Dar chiar și așa, este impresionant și destul de util pentru cei care plătesc.

Aceasta acoperă cea mai mare parte a funcțiilor.

Dar Contabo are un alt tip de caracteristică indirectă … caracteristica flexibilității:

Pro # 4: pachete de hosting personalizabile (în special pentru VPS și servere dedicate)

În toată corectitudinea, este greu de întâlnit ca VPS și pachetele dedicate să fie personalizabile. În mod natural, sunt mai complicate decât găzduirea partajată.

Dar, deoarece prețurile lui Contabo sunt atât de mici pentru aceste opțiuni mai robuste, se poate aștepta ca acestea să fie destul de simple.

Nu asa:

personalizare contabo vps

Utilizatorii își pot personaliza destul de mult comenzile: pot alege dintr-o serie de sisteme de operare, panouri de control (în principal cPanel și Plesk), cantitatea de spațiu de rezervă dorit, upgrade-uri etc..

Utilizatorii pot controla, de asemenea, perioada de plată anticipată, permițându-le să economisească bani pe termen lung, angajându-se pe o perioadă mai lungă de serviciu sau să economisească bani pe termen scurt, plătind pentru perioade mai scurte de serviciu.

personalizare contabo vps

De asemenea, clienții își pot personaliza comenzile de găzduire partajate, dar mai puțin:

Se poate adăuga la elementele de bază, cum ar fi GB suplimentar de spațiu, baze de date sau adrese de e-mail pentru anumite prețuri.

Cu toate acestea, nu puteți alege perioade de plată în avans cu opțiunile de găzduire partajate, din păcate.

Pro # 5: Articolele de asistență sunt detaliate

Am câteva critici cu privire la configurarea generală a asistenței clienților pe care Contabo a avut loc, dar putem ajunge la asta mai târziu.

Articolele de suport în sine? Sunt solide.

De obicei, tutorialele sunt ceea ce vă așteptați: text cu multe capturi de ecran, astfel:

articol de sprijin contabo

Dar sunt destul de lungi. Am descoperit că aceste articole sunt mai aprofundate decât mulți concurenți.

În plus, aceștia acoperă o mulțime de subiecți avansați, ceea ce îi face excelenți pentru persoanele cu un anumit nivel de competență sau care au nevoie de modificări mai avansate în găzduirea lor.

Îmi doresc să fie abordate mai multe articole de asistență, dar, din nou, o să ajung mai târziu. Deocamdată, să acoperim ultima noastră versiune profesională:

Pro # 6: Transparent în ceea ce privește securitatea, plus o securitate bună

Contabo cu siguranță nu se teme să vorbească despre detaliile securității sale, ceea ce este un lucru minunat:

Contabo este deschis la control, deoarece știe că poate rezista.

Iată un fragment al infrastructurii din centrele de date ale Contabo:

securitate contabo

Și asta nu este chiar totul. Pe lângă măsurile de securitate fizică minuțioasă și măsurile de siguranță a energiei, internetul și aerul condiționat sunt blocate, cel mai bine poate fi pentru un centru de date.

Contabo are doar două centre de date (unul la München, unul la Nuremberg), dar sincer, aș prefera să am o gazdă cu un număr mic de centre de date în locații limitate, cu BUNA SECURITATE, în comparație cu o rețea extinsă cu o securitate proastă.

Este de remarcat aici că Contabo are doar 2 centre de date, deoarece le ADEURĂ direct. Multe alte gazde închiriază spațiul centrelor de date de la alte companii.

Centrele de date ale Contabo au fost chiar apreciate ca fiind cele mai bune centre de date din Germania, de către un grup independent de experți:

securitate contabo

Acesta este un mod destul de bun de a încheia veștile bune de pe Contabo.

Gata să ajungă la rău?

Contra de a utiliza Contabo

Con # 1: Timpul liber este … în regulă?

Acesta nu este chiar un defect, dar nici nu poate fi unul pozitiv.

Contabo nu are uptime impecabil, dar uptime-ul este încă pe partea mai puternică.

Contabo atinge aproape întotdeauna standardul de 99,9% al industriei, dar poate fi adesea pe partea inferioară a acestuia sau chiar scade sub 99,9% din când în când.

În ceea ce privește viteza, cu siguranță nu este cea mai rapidă gazdă. Nu cel mai lent, dar majoritatea gazdelor majore au viteze comparabile.

Acest lucru se aplică mai ales pentru găzduirea partajată. Puteți investi întotdeauna mai mult pentru a obține performanțe mai puternice din pachetele superioare.

Con # 2: Nu există suport de chat în direct, iar asistența telefonică este limitată

Din fericire, Contabo vă permite să contactați asistența prin alte două căi:

suport contabo

Din păcate, asistența telefonică este limitată și funcționează în orele europene, ceea ce poate face lucrurile puțin dificile pentru cei din afara Europei.

Și este posibil ca unii oameni să nu dorească să sune la numere internaționale.

În ceea ce privește calitatea, e-mailul și asistența telefonică sunt în regulă!

Deci este o ușurare, dar lipsa de opțiuni pentru contactul imediat este nefericită.

Con # 3: Nu este suficient material de suport pentru începători

Dacă te uiți la lista de tutoriale a lui Contabo (articolele pas cu pas despre care am vorbit mai devreme), vei găsi repede că nu există aproape niciunul potrivit pentru începători care încearcă doar să înceapă cu un pachet de bază.

Acordat, dacă începătorii trebuie să facă ceva mai complex, aceste articole sunt minunate.

Dar nu există suficiente articole care să se axeze pe începerea și elementele de bază.

V-ar putea să vă întrebați dacă pagina cu întrebări frecvente este mai bună:

contabo sprijin faq

Răspunsul este un fel, dar nu chiar.

Da, se răspund la câteva întrebări de bază. Dar sunt foarte scurte:

contabo sprijin faq

Și multe dintre ele sunt sincer mai potrivite pentru cei care doresc să știe mai multe înainte de a cumpăra un cont.

Așadar, deși informațiile la fața locului sunt în general bune, în special pentru utilizatorii cu experiență sau abilități de găzduire, nu este excelent pentru începători sau cei cu competență tehnică limitată.

Con # 4: Engleză defectă și interfață de utilizator învechită

Știu că acest lucru poate suna ca o reclamație ciudată, dar cred că merită menționată, deoarece face compania să pară puțin înfocat și poate face vizitatorii nervosi.

Știu, este anglo-centric. Aceasta este o companie germană și, deoarece nu sunt o companie de găzduire uriașă, cred că este bine că au tradus atât de mult într-o versiune engleză a site-ului lor.

Chiar și așa, unii vor fi puțin sceptici din această cauză.

Și în timp ce, în cea mai mare parte, lucrurile de pe site au sens, voi recunoaște că am avut probleme să înțeleg ce a încercat Contabo să spună în anumite părți.

Nu este un lucru bun, din punct de vedere practic practic.

Iar interfața – bine, este doar subiectivă. Personal, îmi place să folosesc gazde web cu interfețe cu aspect învechit.

Dar navigarea și utilizarea software-ului în sine nu sunt prea complicate, ceea ce contează.

Cu alte cuvinte, sunt în fața acestui punct negativ, dar nu aș spune că este un decalaj pentru majoritatea oamenilor (sau ar trebui să fie).

Con # 5: Taxele de configurare pentru VPS și găzduirea dedicată se adaugă rapid

VPS și pachetele dedicate de găzduire sunt personalizabile și, așa cum am spus mai devreme, este un lucru minunat.

Dar vin cu costuri suplimentare în funcție de perioada de timp pe care doriți să o plătiți în avans pentru serviciu.

Permiteți-mi să vă arăt ce vreau să spun. Să presupunem că vreau cel mai ieftin server dedicat, care este puțin sub 50 € pe lună.

Așadar, dacă vreau să plătesc în avans 12 luni de serviciu, va fi sub 600 € total, nu?

Asa:

comisioane de configurare contabo

Are sens.

Dar să presupunem că vreau să plătesc anticipat doar o lună. Ar trebui să fie aproximativ 50 € pentru lună, nu?

Ei bine, există o taxă de configurare dacă plătiți în avans pentru mai puțin de un an de serviciu.

Dar nu poate fi chiar atât de bine?

Gresit:

comisioane de configurare contabo

După cum vedeți, taxa de configurare pentru o lună plătită este aproximativ același preț cu închirierea serverului propriu-zis.

Care efectiv DOUBLES prețul.

Taxa de configurare scade pe măsură ce plătiți în avans o perioadă mai lungă de timp, deci nu este atât de rău. Mulți oameni sunt dispuși să investească ceva bani în achizițiile lor dedicate de server.

Dar chestia este că și opțiunile VPS sunt așa.

Așadar, deși pachetele VPS și server dedicate sunt încă foarte accesibile în comparație cu concurența, acestea sunt mai puțin accesibile dacă finanțați pe termen scurt.

Bine, se pare că suntem buni din punct de vedere avantajos și contra. Gata pentru a se înfășura?

Vă recomandăm Contabo?

Recomand Contabo, dar nu tuturor.

Practic, nu l-aș recomanda începătorilor sau celor care premiază performanțe în cadrul găzduirii la nivel de intrare.

De cele mai multe ori performanța este bine, dar dacă este prioritatea ta, alte gazde se descurcă mai bine.

Cu toate acestea, Contabo oferă câteva oferte excelente – prețuri scăzute proporțional cu cantitatea de resurse și funcții pe care le obțin, inclusiv pentru opțiunile de găzduire partajate.

Așadar, dacă sunteți familiarizați cu modul în care funcționează găzduirea și trebuie să obțineți ceva cu o valoare bună, Contabo este o opțiune excelentă.

Este, de asemenea, excelent dacă doriți un serviciu de găzduire performant – cum ar fi VPS sau planuri dedicate – și toată flexibilitatea care vine cu acesta, fără a merge rupt.

Deci, Contabo nu poate fi pentru toată lumea, în special pentru începătorii care au nevoie de simplitate ȘI performanță, dar este excelent pentru persoanele care privesc valoare și care au o experiență.

Toate sunt de la mine, oameni buni. Găzduire fericită!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector