Cum poate îmbunătăți psihologia culorilor conversia site-ului dvs. web (7 sfaturi acționabile)

Există multe modalități de a îmbunătăți și de a stimula conversia site-ului. Unul dintre acestea este utilizarea psihologiei culorilor.


Pe baza studiilor și observației, culorile utilizate pe site-urile web fac aproape 90% din aprecierea consumatorilor. Ei aleg să rămână din cauza a ceea ce ochii lor pot vedea inițial.

În acest articol, veți afla cum culorile și psihologia culorilor influențează mintea atunci când vine vorba de luarea deciziilor de cumpărare sau nu de cumpărare.

Profitați de aceste informații și găsiți cea mai bună combinație de culori pentru site-uri web potrivite mărcii și produselor dvs..

Ce înseamnă psihologia culorilor cum afectează site-ul dvs. web?

Site web pentru psihologia culorilor

Psihologia culorilor este folosirea diferitelor culori și nuanțe pentru a influența clienții să facă cumpărături de succes. Indiferent de produsele pe care le vindeți sau de serviciile pe care le oferiți, veți beneficia foarte mult de utilizarea diferitelor culori pe site-ul dvs. web.

Cu toate acestea, nu toate culorile sunt cel mai bine de utilizat pe toate tipurile de produse și servicii. Dacă o culoare este excelentă pentru o marcă, aceasta nu înseamnă că va fi excelentă și pentru cealaltă marcă. Efectele culorilor depind de industria sau compania pe care o oferiți.

Mai mult decât atât, diferite culori utilizate artistic și maximizate pe site-uri web atrag clienți diferiți. Este important să folosiți setul potrivit de culori pentru a afecta și a muta clienții pentru a acționa și a converti cu succes. Dacă nu știi cum să folosești culoarea în site-ul tău, iată câteva sfaturi utile:

Sfaturi pentru a decide culorile pentru site-ul dvs. web

1. Cunoașteți și înțelegeți că culorile afectează emoțiile

Pentru a maximiza psihologia culorilor, este important să vă familiarizați cu schemele de culori ale site-ului și efectele acestora asupra clienților și potențialilor cumpărători. Deși impactul culorilor variază în funcție de oameni, vârstă și cultură, alegerea setului potrivit de culori și nuanțe de utilizare pe site-ul dvs. web va avea un impact semnificativ asupra vizitatorilor..

2. Considerați Genul

Unele site-uri web privesc sexul feminin sau masculin specific, în timp ce unele site-uri web sunt destinate ambelor sexe. În legătură cu psihologia culorii, utilizarea corectă a culorii în proiectarea site-ului web creează un impact în funcție de sex.

Pe baza studiilor, bărbații preferă albastrul, dar nu violetul și maro, în timp ce femeile le plac purpuriu și albastru, dar nu portocaliu și maro.

3. Consultați demografiile vizate

În funcție de piața dvs. demografică și de piața țintă, puteți alege cele mai bune culori pentru site-ul dvs. web. Veți beneficia foarte mult dacă știți pe cine încercați să influențați pentru a face cumpărături. Conversia site-ului web va fi îmbunătățită în mare măsură dacă vizați piața dvs. prin culori.

4. Luați în considerare piața de vârstă a țintei

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, preferințele de culoare se schimbă și ele. Înseamnă că vârsta afectează preferințele de culoare, astfel vizitatorii site-ului web sunt afectați de culori în moduri diferite, în funcție de vârsta lor. Clienții maturi preferă o lungime de undă mai scurtă a culorilor, în timp ce generația mai tânără de clienți preferă o lungime de undă mai lungă a culorilor.

Psihologia culorilor

5. Alegeți un fundal de culoare care se potrivește mărcii tale

Nu toate culorile se potrivesc fiecărui brand, business sau companie. Ar trebui să alegeți setul potrivit de culori care să reflecte marca pe care o comercializați și tipul de clienți vizați.

Vă puteți concentra pe o singură culoare pentru a influența piața țintă sau pentru a profita de o combinație de culori pentru a se potrivi scopurilor dvs. și pentru a beneficia de culorile site-ului web. Fundalul de culoare pe care îl alegeți pentru site-ul dvs. web vă va face clienții să se simtă ca acasă.

6. Alegeți și amestecați culorile care completează site-ul dvs. web

Poate fi complicat să alegi, să alegi și să amesteci diferite culori și nuanțe de utilizat pe site-ul web. Scopul principal este de a avea un site web cu o culoare armonioasă pentru a atrage clienții și a converti vizitele. Este important să faceți site-ul nu numai plăcut de văzut, ci și inspirator și influent.

7. Plasați culoarea potrivită la locul potrivit din site-ul dvs. web

Culoarea potrivită la locul potrivit din pagina site-ului dvs. web va lăsa un impact asupra oricui vizită. Făcând acest lucru, nu îl vei face doar atrăgător, dar și convingător.

Culoarea pe care o alegeți va fi amintită de clienții dvs. Pe baza studiilor, majoritatea cumpărătorilor fac cumpărături datorită culorii pe care o văd.

Lista culorilor

1. Roșu

Site web de psihologie Culoare Roșie

Culoarea pasiunii, roșul este atractiv pentru ochi. Unele dintre celebrele mărci sunt cunoscute pentru această culoare. Ei sunt capabili să valorifice răspunsul clienților la culoarea roșie, ceea ce este emoție și îndrăzneală.

Este utilizat în mod obișnuit pentru a promova vânzările de vămuire, deoarece crește ritmul cardiac, creând astfel urgență în clienți să cumpere. Roșul este, de asemenea, o alegere populară pentru site-urile web care oferă produse alimentare, tehnologie și produse agricole. Coca-Cola, de exemplu, este renumită pentru sigla brandului roșu.

2. Portocaliu

Site web de psihologie Color Orange

Culoarea impulsului, portocaliu este folosită pentru a solicita acțiune. Dacă doriți să vă influențați clienții pentru a cumpăra, abona sau urmări, portocaliu vă va ajuta să le împingeți. Portocalul este o culoare secundară, care este produsă prin combinarea roșului și galbenului. Poate trimite o întâmpinare veselă sau o sărbătoare caldă.

Pentru un brand care își propune să atragă piața țintă, această culoare oferă un accent paginii. Site-urile pentru copii, de exemplu, sunt adesea accentuate cu culoarea portocalie pentru a atrage copiii.

3. Galben

Site-ul de psihologie pentru culoare galbenă

Culoarea fericirii, galbenul face ca site-ul să fie cald și prietenos. Acesta permite clienților dvs. să vadă lucrurile pozitive. Pe lângă faptul că influențează clienții să cumpere și să utilizeze produsele sau serviciile, galbenul este și culoarea pentru site-urile web pentru părinți și pentru site-urile de wellness..

Accente galbene pot fi adăugate la designul site-ului web pentru a amenaja pagina și pentru a o face profesională. Printre mărcile care au culoare galbenă pe site-uri și logo-uri sunt Shell, DHL și Western Union.

4. Albastru

Site web de psihologie Blue Color

Culoarea afacerii, albastrul este o alegere populară dacă vă referiți la afaceri. Mai mult decât o simplă culoare care calmează ochiul, aceasta este de asemenea preferată datorită capacității sale de a insufla în mintea clientului că marca și compania dvs. sunt de încredere și în siguranță pentru a lucra cu.

Albastrul în nuanță vie și plină de viață semnifică credibilitatea ca marcă de produs și comoditatea ca marcă de servicii. Facebook, Twitter, Skype, BlueHost și LinkedIn sunt mărci celebre în culoarea albastră.

5. Violet

Site web pentru psihologie Color Purple

Culoarea frumuseții și a puterii, violetul este folosit pentru a semnifica regalitatea. Un brand care folosește culoare violetă sau nuanță de pe site-ul web dorește să își strige avantajul incomparabil în rândul concurenților.

Majoritatea mărcilor care oferă produse de înfrumusețare maximizează utilizarea acestei culori pentru a influența convingerea clienților de eficiența produselor lor. Cadbury este un exemplu de mărci care are o culoare violet puternică.

6. negru

Site web de psihologie a culorilor negre

Culoarea luxului, negrul este mai mult decât un contrast pentru alb, dar o culoare care semnifică eleganță, putere și autoritate. Pentru brandurile care oferă glamour și stil elegant, negrul este cea mai bună culoare pentru a maximiza. De asemenea, subliniază unicitatea și, din această cauză, clienții sunt atrași să rămână pe site-ul web, transformând astfel vizitele în achiziții.

În plus, adăugarea de culoare neagră la setul de culori pentru site-ul web oferă paginii un apel modern pentru piața țintă tânără. Channel și Louis Vuitton au culoarea neagră ca negru.

7. Alb

Site Web de psihologie a culorilor albe

Culoarea inocenței, albul a fost întotdeauna conectat sau asociat cu sănătatea, igiena și virtutea. Majoritatea mărcilor din industria de sănătate și igienă maximizează influența culorii albe pe site-urile web.

În afară de sănătate, albul este de asemenea utilizat pe scară largă pentru virtute și valori. Acesta arată sinceritatea intenției de a convinge piața țintă, rezultând conversii de succes.

Majoritatea site-urilor web care doresc să aibă un conținut deosebit folosesc alb în paletă. Cel mai bun exemplu pentru un site web care are practic alb pe pagina completă este Google. Simplu, dar foarte semnificativ!

8. Verde

Site web de psihologie a culorilor verzi

Culoarea mediului înconjurător, verde este utilizat pentru a semnifica și promova sănătatea și bunăstarea, activitățile fizice, advocacy-uri ecologice și alimente și materiale organice. Această culoare este populară pentru mărci în teme verzi sau pentru o viață sănătoasă.

Mărcile și produsele destinate vieții verzi sunt întotdeauna proiectate cu culoare verde și nuanță pe site-urile web. Adăugarea de verde pe site-uri web face, de asemenea, o platformă sau o pagină plină de viață care influențează vizitatorii să creadă că produsele sunt mai bune pentru sănătate.

Pe de altă parte, verde pe site-ul web prezintă și pagina într-o manieră foarte creativă. Dacă se folosește verde pentru a ieși în evidență pe pagină, aceasta va converti cu succes fiecare vizită în mai multe clicuri și cumpărături.

Concluzie

Psihologia culorii este mai mult decât pentru o creativitate deosebită pentru a atrage atenția vizitatorilor și cititorilor. Este utilizat în mod strategic de marketing și de designeri web pentru a îmbunătăți ratele de conversie și a crește ratele de vânzare.

Doriți să încercați schemele de culori ale site-ului și să profitați de psihologia culorilor? Nu ezitați să ne anunțați comentând gândurile dvs. despre acest lucru.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map