Jargon de gazduire web Fiecare proprietar de site-uri ar trebui să știe

Jargon de gazduire web Fiecare proprietar de site-uri ar trebui să știe

Jargon de gazduire web Fiecare proprietar de site-uri ar trebui să știe

Când sunteți nou în web hosting, înțelegerea jargonului variat folosit de companiile de găzduire web va fi un proces descurajant. Cele mai multe dintre aceste companii de găzduire web nu au grijă să explice terminologiile pentru noi și rezultatul este o confuzie completă.


Aici vă oferim 20 de jerguri de găzduire web pe care orice proprietar de site-ul web ar trebui să le știe:

Vă oferim 20 de jerguri de găzduire web pe care orice proprietar de site-ul web ar trebui să le cunoască

 1. Server nume de domeniu
 2. CNAME
 3. O înregistrare
 4. Cpanel
 5. Rețea de livrare de conținut (CDN)
 6. Certificat SSL
 7. Harta site-ului
 8. Domeniul de nivel superior (TLD)
 9. Care este
 10. Fișiere de zonă
 11. Rata de respingere
 12. Sistem de gestionare a conținutului (CMS)
 13. Subdomeniu
 14. Timp de propagare
 15. RAID
 16. SAN
 17. Rețea virtuală virtuală (VPN)
 18. Conducte de stare solidă (SSD)
 19. WordPress
 20. .htaccess

1. Server nume de domeniu

Internetul este format din adrese IP. Ar fi fost cu adevărat dificil pentru noi să accesăm un site web dacă ar fi trebuit să folosim adresa IP în loc de www.xyz.com. Serverul de nume de domeniu este cel care a înlocuit adresele IP și ne-a salvat oamenii de problemele tehnice. Numele de domeniu sunt alfabetice și le putem memora ușor. Server Domain Server este un serviciu de Internet care schimbă numele de domeniu în adrese IP și ne duce pe site-ul solicitat atunci când încercăm să îl accesăm folosind adrese URL precum www.xyz.com.

2. CNAME

Numele canonic este o înregistrare la care se poate accesa prin diferite nume. De exemplu, dacă aveți fișier salvat pe site-ul dvs. web, care poate fi accesat prin file.example.com, dar doriți să îl accesați prin file.mine.com, atunci va trebui să folosiți înregistrarea CNAME și punctul file.mine. com la file.example.com.

3. O înregistrare

Adresa „A” înseamnă adresa; această adresă este utilizată de către utilizatorii de internet sau de către webmasteri pentru a găsi computerul conectat la un anumit site web sau un site de blogging. De exemplu, www.example.com este o adresă URL, care indică o anumită adresă IP, să spunem 72.32.231.8; aici „exemplu” este o înregistrare care indică site-ul.

4. Cpanel

Cpanel reprezintă Panoul de control al unui site web și este foarte similar cu panoul de control de pe computer. Vă permite să gestionați și să administrați activitățile legate de contul dvs. de găzduire web. Puteți încărca fișiere, imagini și coduri pe site-ul dvs. web conectându-vă la Cpanel.

5. Rețea de livrare de conținut (CDN)

Este o rețea de servere distribuite. De exemplu, de fiecare dată când încercați să accesați un site web din SUA, această rețea vă va oferi accesul necesar de pe serverul cel mai apropiat de dvs. Acest sistem utilizează locația geografică a utilizatorilor pentru gestionarea cererilor de acces. Acest tip de rețea distribuită crește viteza de accesare a site-ului dvs. web.

6. Certificat SSL

SSL înseamnă Secure Socket Layer, atunci când instalați acest certificat pe găzduirea dvs. web, vă asigurați că fiecare conexiune este stabilită doar la computerul utilizatorului și că niciun alt computer nu vă „ascunde”. Acest instrument folosește criptarea, criptografia și lacatul pentru a menține datele transferate pe Internet în condiții de siguranță și securitate. Nu folosiți niciodată cardul dvs. de credit pe un site care nu are instalat certificat SSL.

7. Sitemap

Acesta este pentru motoarele de căutare și nu pentru publicul tău. Sitemap-ul este practic o hartă care ghidează motoarele de căutare prin cele mai importante pagini de pe site-ul dvs. Un motor de căutare depinde de aceste hărți pentru indexarea paginilor variate ale site-ului dvs. Asigurați-vă că aveți unul pentru site-ul dvs. web și l-ați trimis la Motoarele de căutare (Google etc.) pentru a vă indexa site-ul.

8. Domeniul de nivel superior (TLD)

Ultimul segment al unui domeniu este denumit Domeniu de nivel superior. De exemplu, „.com” este TLD-ul www.xyz.com. Unele dintre TLD-uri comune sunt .org, .in, .au, .com, .uk etc..

9. Whois

Această pagină conține toate detaliile legate de un anumit domeniu. Această pagină vă va spune despre întreprinderea care deține domeniul. De asemenea, puteți afla adresa IP a unui domeniu folosind acest protocol Whois. Proprietarul unui domeniu poate plăti întotdeauna pentru a ascunde aceste detalii în scopuri de securitate.

10. Fișiere de zonă

Acestea sunt cele mai simple și cele mai importante fișiere legate de un DNS. Fișierele de zonă sunt fișiere text modificabile, care conține toate detaliile legate de un server de nume de domeniu. Se poate edita acest fișier folosind editori de text precum EMAC și VIM.

11. Rata de respingere

Rata de respingere nu este altceva decât raportul dintre utilizatorii care navighează departe de site-ul dvs. web după ce au vizualizat doar o pagină. Motoarele de căutare iau în serios rata de respingere. Dacă rata de respingere este mare (>70%), de obicei, înseamnă că utilizatorii nu găsesc conținutul site-ului dvs. interesant / relevant. Deci, cu cât îmblânziți acest animal mai devreme, cu atât mai bine. Conținut bun = Rata de respingere mai mică = Clasament mai mare al motorului de căutare = Mai mult $$$$

12. Sistem de gestionare a conținutului (CMS)

CMS este un site web al computerului prin care puteți gestiona întregul conținut al site-ului dvs. web. Frumusețea acestui sistem este că nu trebuie să cereți dispozitivelor dvs. să vă actualizeze site-ul. Îl poți face singur. CMS-urile populare existente în prezent pe piață includ WordPress și Joomla.

13. Subdomeniu

www.xyz.com este un domeniu în timp ce www.blog.xyz.com este un subdomeniu. Companiile utilizează în general subdomenii pentru găzduirea blogurilor lor. Stabilirea unui blog găzduit sub-domeniu este una dintre cele mai bune modalități de creștere a legăturilor primite.

14. Timp de propagare

Este perioada de timp necesară DNS pentru actualizarea fișierelor noi pe servere situate în diferite locații geografice. Deci, de fiecare dată când actualizați setările DNS, compania dvs. de găzduire va spune, de obicei, că va dura aproximativ 24-48 de ore pentru ca modificările să intre în vigoare. Aceste „24-48 de ore” nu sunt altceva decât timpul de propagare.

15. RAID

Reprezintă Redundant Array de discuri ieftine. Acesta este conceptul de virtualizare a memoriei utilizat pentru creșterea vitezei și redundanței datelor. Diferite discuri fizice sunt combinate împreună îmbunătățind performanța datelor.

16. SAN

Network Area Network este o rețea de mare viteză. Toate discurile fizice sunt conectate direct cu serverul prin SAN, ceea ce în cele din urmă crește viteza de acces la date.

17. Rețea privată virtuală (VPN)

Rețeaua virtuală virtuală este o tehnologie vitală care ajută întreprinderile să stabilească o conexiune sigură pe Internet. Fiecare instituție de renume precum MNC-urile, agențiile guvernamentale și instituțiile educaționale folosește aceste aspecte. Iată un exemplu: www.xyzschool.com/vpn. Această tehnologie de rețea VPN permite utilizatorilor înregistrați să acceseze site-ul în siguranță.

18. Drivere cu stare solidă (SSD)

Driver-urile Solid State sunt alternative pentru HDD. SSD-urile sunt mult mai rapide, deoarece nu au părți mobile. Aceasta ar însemna că site-ul dvs. web va fi accesat mult mai repede în comparație cu site-ul de pe unități non SSD. Multe companii oferă acum SSD Hosting. Dreamhost este unul dintre ei. Deci, dacă aveți de ales de SSD sau Fără gazduire SSD, cu siguranță, ar trebui să mergeți pentru SSD Hosting.

19. WordPress

WordPress este un sistem CMS care vă ajută să gestionați întregul site web fără a fi nevoie de niciun dezvoltator. Cu o mulțime de plugin-uri disponibile gratuit, puteți adăuga tot felul de funcții / funcții pe cont propriu. Și am menționat că WordPress este gratuit? ��

20. .htaccess

De fiecare dată când este adăugat un fișier .htaccess într-un director, site-ul web este încărcat folosind serverele web Apache. Aceste fișiere și protocoale sunt utilizate atunci când apar erori precum 404.

Așadar, este vorba despre jargonul de găzduire web pe care tu, în calitate de proprietar de site, ar trebui să-l cunoști.

Acum că sunteți la curent, este timpul să efectuați modificările necesare pentru găzduirea dvs. web. Încorporați modificări care vor ajuta site-ul dvs. web să devină rapid, sigur și de încredere. Utilizați concepte de memorie virtuală pentru creșterea vitezei și nu uitați să achiziționați un certificat SSL pentru o experiență de navigare mai sigură.

Este timpul pentru tine să ai controlul complet asupra site-ului tău. Continuați și faceți site-ul dvs. cel mai bun din lume!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector