Recenzie CrashPlan: Ar trebui să cumpărați acest serviciu de backup online?

Recenzie CrashPlan: Ar trebui să cumpărați acest serviciu de backup online?

Recenzie CrashPlan: Ar trebui să cumpărați acest serviciu de backup online?

Aici la HostingPill, datele și mișcările sale sunt foarte importante pentru noi. Fie că doriți să adăugați constant conținut pe site-ul dvs. sau să lucrați offline, stocarea digitală este o parte esențială a vieții de zi cu zi acum.


Un singur computer poate reține și prelucra cantități vaste de informații și a făcut aproape tot ceea ce privește informația (crearea acesteia, accesarea acesteia, distribuirea acesteia) mai eficient.

Desigur, dezavantajul este că, dacă dispozitivul dvs. se prăbușește, se rupe sau este furat – este posibil să fi pierdut toate acele fișiere pe care le-ați păstrat într-un singur loc.

De aici importanța de a susține totul. Dar hei, este mai ușor spus decât făcut – s-ar putea să facem o copie de siguranță manuală, dar mă îndoiesc că cineva face în mod regulat backup-uri manuale suficient de consistente pentru a păstra toate lucrurile noi de pe dispozitivul lor.

Introduceți CrashPlan.

CrashPlan este un produs dezvoltat de Code42, o companie de software care se ocupă de software de rezervă.

Code42 oferă două produse principale: Code42 Enterprise, care este software de rezervă pentru întreprinderile mari, și CrashPlan, care este pentru întreprinderile mici.

Mai exact, CrashPlan este conceput pentru a găzdui până la 200 de angajați (sau 200 de dispozitive – există o diferență!).

CrashPlan este acum special pentru întreprinderile mici, deși obișnuia să fie și pentru uz personal.

În umila mea părere, puteți utiliza CrashPlan actual pentru dispozitivele dvs. personale, precum și pentru afacerea dvs. foarte bine.

Totul sună minunat, dar CrashPlan este chiar atât de bun?

Ei bine, Expedia crede asta. La fel și Serviciul Parcului Național al Statelor Unite. La fel și Square, Adobe și Yelp – dacă ați auzit vreodată despre ei.

Deci, în mod clar, software-ul Code42 merge bine cu clienții mai mari. Programul său pentru întreprinderile mici poate rezista la fel de bine?

Hai să aruncăm o privire!

Contra

CrashPlan sună bine la exterior. Odată cufundat, există câteva defecte nefericite. Din fericire, acestea nu sunt majore, dar ar trebui să aruncăm în continuare o privire.

O problemă pe care o am cu CrashPlan este că acoperă doar calculatoare.

contra

Dacă aveți o aplicație CrashPlan pentru tablete și smartphone mi se pare un lucru esențial pentru mine – un reprezentant mi-a spus CrashPlan obișnuit să ofere aceste opțiuni – așa că cred că este foarte nefericit că se limitează la desktopuri.

În afară de asta, asistența pentru clienți a CrashPlan ar putea folosi unele lucrări.

Problema mea principală aici este cu resursele la fața locului. Deoarece CrashPlan face parte din serviciile de rezervă ale Code42, acesta primește jumătate din pagina de asistență a Code42.

pagina de asistență

Nu are o mulțime de articole și nu este bun pentru navigare. Puteți căuta, dar oricum nu este foarte intens cu resurse.

În sfârșit, în timp ce reprezentanții sunt de ajutor, ei pot fi puțin greu de atins. Uneori, este posibil să vizitați site-ul și să găsiți o fereastră pop-up, dar alte ori nu va fi acolo, chiar și în timpul programului de lucru.

De asemenea, nu există opțiuni ușoare pentru a contacta asistența în software-ul în sine, așa că trebuie să faceți totul pe site.

În cele din urmă, orele de telefon și chat-ul live sunt într-adevăr limitate. Niciuna nu este 24/7, doar sistemul de bilete.

Acesta este practic. După cum puteți vedea, deficiențele sunt concentrate în cea mai mare parte în asistența clienților.

Deși acoperirea pentru mai multe dispozitive ar fi excelentă, majoritatea întreprinderilor folosesc în primul rând calculatoare, deci nu este o pierdere prea mare.

Gata pentru pozitive?

Pro-uri

CrashPlan are multe pentru a compensa aceste puncte slabe.

Pentru început, prețul este foarte simplu și flexibil. Este un preț fix (rezonabil, după părerea mea) fix pentru fiecare produs și puteți adăuga o grămadă de produse.

pretul crashplan-ului

Cheltuielile sunt exact proporționale cu cantitatea dispozitivelor pe care doriți să le suportați de CrashPlan.

În al doilea rând, chiar îmi place că CrashPlan nu-și încărcă serviciile cu junk. Vei obține ceea ce ceri și chiar pentru acest produs, este extrem de flexibil.

Puteți edita o tonă de preferințe și setări, pentru a face serviciul CrashPlan cât mai optim pentru programul și preferințele dvs..

În timp ce asistența pentru clienți este partea mai slabă a CrashPlan, am considerat că reprezentanții sunt de mare ajutor.

În cele din urmă, CrashPlan este foarte ușor de utilizat și are, de asemenea, performanțe deosebite.

În total, aș spune că CrashPlan are multe de făcut. Dar asta nu înseamnă că este pentru toată lumea, așa că continuați să citiți pentru a obține detaliile care contează pentru dvs..

Prețuri

Tarifarea CrashPlan este una dintre cele mai simple dintre orice produs pe care l-am revizuit până acum. Acest lucru se datorează faptului că există practic o etichetă de preț.

Numărul magic este de 10 dolari.

pretul crashplan-ului

Prețul CrashPlan este de 10 dolari pe lună pe dispozitiv, așadar, cât plătiți depinde în mare măsură de dvs. – puteți acoperi doar laptopul cu doar 10 USD pe lună sau toate computerele folosite de oamenii din afacerea dvs. pentru o cantitate mai mare de o lună.

Prin asta, cred că cea mai mare întrebare rămasă este dacă există costuri ascunse.

În mod obișnuit, se așteaptă opțiuni pentru modernizarea stocării, sau poate o taxă ascunsă pentru restaurarea fișierelor.

CrashPlan reușește să nu te perceapă pentru nimic din asta (de fapt, ai și stocare nelimitată). De asemenea, nu există taxe pentru adăugarea dispozitivelor, cu excepția pragului de peste 200 de dispozitive.

În acel moment, trebuie să faceți upgrade la Code42 Enterprise, ceea ce are sens perfect. Pentru majoritatea întreprinderilor mici, o limită de 200 de calculatoare este mai mult decât suficientă.

CrashPlan are un proces gratuit de o lună pentru cei care nu sunteți sigur. Personal, folosesc CrashPlan de câteva luni și pot spune sincer că nu am văzut nicio modificare în ceea ce plătesc.

proces de crashplan gratuit

Este aceeași lună în lună și nu a apărut nimic care să mă facă să plătesc o taxă suplimentară sau upgrade-ul necesar.

Cred că acest lucru este probabil pentru că serviciul lui CrashPlan este atât de simplu, încât nu există prea mult loc de ascuns. Nu este o mulțime de instrumente ambalate într-un singur pachet: este backup și recuperare de date.

În total, este o ușurare care poate fi raportată asupra unei structuri de prețuri transparente.

Caracteristici

CrashPlan este un serviciu simplu. Nu este în niciun caz un lucru rău, dar este totuși un fapt important al esenței CrashPlan.

CrashPlan este un instrument de rezervă și restaurare. Este orientat către întreprinderile mici, dar îl puteți folosi și pentru computerul personal. Acest lucru sună bine, dar este nevoie să vorbim despre funcții, în afară de „backup” și „restaurare”?

Da. Deoarece instrumentele de rezervă și restaurare sunt destul de comune, fie de la sine, fie ca suplimente opționale în pachetele de construire a site-urilor sau de găzduire. Un serviciu poate fi atât simplu, cât și bine prezentat, iar CrashPlan este un excelent exemplu în acest sens.

Să începem cu elementele de bază.

Caracteristica care este punctul de vânzare al CrashPlan este extinderea la prețuri accesibile. Puteți adăuga dispozitivul după dispozitiv fără taxe suplimentare, până când atingeți 200 de dispozitive.

caracteristici crashplan

Cel mai important, în special capacitatea de rezervă este nelimitată. Acest lucru se aplică pentru fiecare dispozitiv, dar și mai bine, nu există limite la dimensiunile fișierelor.

Nu ar trebui să spargeți un fișier mare în părți mai mici, de exemplu, care pot fi cu adevărat utile.

O caracteristică oferită de CrashPlan este destul de simplă, dar foarte utilă. Aceasta ar fi capacitatea de a edita programul de rezervă. Multe suplimente de rezervă oferite de companii de găzduire sau de creare de site-uri nu au aceste caracteristici.

Se poate personaliza, de asemenea, cât timp se păstrează fișierele și ce versiuni trebuie păstrate sau aruncate.

copie de rezervă pentru buisness

Tabloul de bord pentru software vă permite să analizați starea de stocare și copiere de rezervă a tuturor computerelor din planul dvs. – Eu doar foloseam propriile mele, dar este o caracteristică bună pentru setările de afaceri.

Alte lucruri pe care le puteți implica implică setări extinse și comutare de opțiuni.

Adică, puteți personaliza software-ul dvs. CrashPlan pentru a funcționa aproape de ceea ce este ideal pentru dvs.: puteți edita setările de conexiune / rețea, puteți adăuga parole obligatorii pentru deschiderea software-ului în primul rând, puteți seta alerte pentru dvs., opriți backup-urile. când bateria computerului dvs. atinge x cantitate și multe altele.

Deși software-ul desktop funcționează bine, aș dori să aibă și CrashPlan disponibil pentru tablete sau telefoane. Chiar dacă nu pentru o copie de rezervă direct de pe aceste dispozitive, ar fi cel puțin la îndemână să editați setările și preferințele utilizând aplicații de pe alte dispozitive.

În cele din urmă: deși ar trebui să se înțeleagă, CrashPlan folosește măsuri de criptare standard de înaltă calitate pentru a vă proteja datele.

securitatea datelor

În general, spun că CrashPlan este caracteristic de vârf. Din nou, serviciul în sine este foarte simplu. Alte companii ar putea încerca să-l condimenteze adăugând bloatware sau instrumente inutile.

CrashPlan își menține funcția dreaptă, dar o face extrem de utilizabilă și maleabilă. Este un software puternic care lasă potențialul complet deschis utilizatorului.

Ușurință în utilizare

Dacă te-ai gândi că un software care se concentrează în una sau două funcții de bază ar fi un software destul de ușor de utilizat … în general, ai avea dreptate. Cel puțin din partea consumatorilor, acest lucru este în general adevărat. Dar nu este întotdeauna adevărat!

Și chiar dacă un serviciu nu este tocmai dificil din punct de vedere tehnic, poate fi proiectat atât de prost încât devine frustrant și ineficient de utilizat, în special în raport cu alte opțiuni. CrashPlan cade în această capcană?

Nu. Vedeți singur.

creați selecția de rezervă cu planuri de avarie

Am selectat un dosar pentru backup. Când nu scriu despre găzduire, îmi place să citesc – în ultimul timp am citit conștiința – așa că aici îmi susțin citirea ușoară.

susținând Crashplan

Odată ce am fost mulțumit de selecția mea de fișiere / foldere, am apăsat doar butonul „Salvați” și am așteptat cum se încărcau lucrurile. A fost destul de rapid (deși am recunoscut că am folosit un cablu Ethernet) și foarte ușor de utilizat.

CrashPlan este excepțional de ușor de utilizat. Toate funcțiile despre care am vorbit anterior pot fi accesate în fila „instrumente” de mai sus sau pe butonul „setări” prin seturile de rezervă.

Nu știu dacă interfața cu utilizatorul vă este intuitivă, dar pentru mine a fost. Până în prezent, nu am avut nicio confuzie pentru navigarea sau opțiunea de comutare (oricum nu există atât de mult pentru a naviga).

În concluzie, aș spune că CrashPlan este foarte ușor de utilizat și, dincolo de asta, intuitiv pentru utilizator.

Relații Clienți

Voi fi sincer cu tine. După cum am subliniat, CrashPlan este foarte simplu ca produs, astfel încât asistența pentru clienți nu este la fel de importantă, ci pentru un software online mai complicat și integral..

Cu toate acestea, nu știi niciodată când va apărea ceva – de fapt, aveam o întrebare pe care site-ul web CrashPlan nu se adresa bine. Deci, cum se măsoară suportul CrashPlan?

Pentru acest răspuns, mă voi uita atât la reprezentanți, cât și la resursele de pe site pe care le oferă CrashPlan. Să începem cu prima.

Mi-aș dori ca reprezentanții serviciului clienți să fie puțin mai ușor de accesat. Poate că se datorează faptului că CrashPlan este un instrument relativ simplu, dar oricum trebuie să mai faci câteva clicuri pentru a ajunge la paginile de contact necesare.

O altă problemă minoră este aceea că orele de chat și telefon în direct sunt limitate de luni până vineri și de la 7:00 la 19:00 (ora Centrală a Statelor Unite). Din fericire, sistemul de bilete este 24/7, dar cred că cel puțin serviciile de telefon sau chat live pot fi deschise mai mult.

Notă: dacă accesați site-ul web în orele potrivite, puteți găsi un pop-up de chat în direct. Aceasta nu a fost experiența mea de fiecare dată când vizitez site-ul, chiar și în timpul orelor oficiale de chat – așa că mergeți.

După ce obțineți o repriză, probabil că veți găsi o experiență bună. Completați un formular de chat live de bază și apoi așteptați ca cineva să vă ridice cazul.

asistență crashpaln

chat crashpaln

chat de crashplan

chat de crashplan

După cum puteți vedea, chat-ul live a fost în general destul de receptiv. Deși s-a simțit mai mult la vremea respectivă, am așteptat doar câteva minute, după care am primit răspunsul.

Apropo, întrebarea mea a fost dacă CrashPlan era disponibil pentru alte dispozitive, cum ar fi telefoane sau tablete. Site-ul lor se referă mai ales la computere, dar spune și „dispozitive”. Nu eram sigur dacă era evident CrashPlan este disponibil pentru alte dispozitive sau este evident că nu este.

În plus, am fost impresionat de răspunsul angajatului, care s-a simțit foarte personalizat. Am simțit că reprezentantul este o persoană care a lucrat în compania propriu-zisă, poate în birourile lor reale, mai degrabă decât pe cineva care copiază răspunsurile dintr-o locație aleatorie..

Fie că este adevărat sau nu, a fost un răspuns bun.

Deși sunt mulțumit de chat-ul lor live, reiterez că orele limitate și pașii suplimentari necesari pentru a ajunge la o pagină de contact sunt frustrante și nu sunt standarde industriale. Cu siguranță nu este sfârșitul lumii, dar o nuanță minoră cel puțin.

Pagina de asistență pentru clienți a CrashPlan este pagina de asistență a Code42, care este în sine divizată în jumătatea CrashPlan și jumătatea Code42 pentru Enterprise. Jumătatea CrashPlan nu este tocmai excelentă pentru navigare.

Puteți să priviți doar câteva ghiduri și resurse și „articolele de top”, dar numai ceea ce vă este enumerat în categoriile respective.

Există o funcție de căutare, dar se aplică tuturor informațiilor din pagina de asistență a Code42. Puteți aplica un filtru CrashPlan funcției de căutare, dar este cu mult mai puțin decât veți obține cu alte pagini de asistență. Nici nu știu dacă aș numi-o bază de cunoștințe.

După ce am examinat articolele paginii de asistență – ceea ce înseamnă că fac căutări – pot spune că am văzut mai bine. Elementele esențiale sunt îngrijite în cea mai mare parte, dar dacă aveți o întrebare ciudată, cel mai probabil va trebui să vă adresați unui reprezentant.

De asemenea, au o pagină cu resurse care nu este super legată de CrashPlan și este orientată mai mult către întreprinderile mici și datele lor. S-ar putea să fie util, dar oricum puteți găsi tone de chestii ca în afara CrashPlan pe internet.

În total, sprijinul CrashPlan este în regulă. Resursele lor informaționale la fața locului nu dispun atât de conținut, cât și de o interfață de utilizator mai cuprinzătoare.

Reprezentanții sunt foarte buni, dar orele sunt limitate dacă doriți asistență imediată. Ceea ce nu ar fi prea rău, dacă informațiile de la fața locului ar fi mai bune.

Dar hei, nimic nu este perfect. CrashPlan este un serviciu simplu, așa că nu ar fi de rezonabil să vă așteptați asistența deplină pentru clienți pentru aceasta. Și dacă totul funcționează bine, oricum nu veți avea nevoie de asistență pentru clienți…

După ce am examinat articolele paginii de asistență – ceea ce înseamnă că fac căutări – pot spune că am văzut mai bine.

Elementele esențiale sunt îngrijite în cea mai mare parte, dar dacă aveți o întrebare ciudată, cel mai probabil va trebui să vă adresați unui reprezentant.

De asemenea, au o pagină cu resurse care nu este super legată de CrashPlan și este orientată mai mult către întreprinderile mici și datele lor. S-ar putea să fie util, dar oricum puteți găsi tone de chestii ca în afara CrashPlan pe internet.

În total, sprijinul CrashPlan este în regulă. Resursele lor informaționale la fața locului nu dispun atât de conținut, cât și de o interfață de utilizator mai cuprinzătoare.

Reprezentanții sunt foarte buni, dar orele sunt limitate dacă doriți asistență imediată. Ceea ce nu ar fi prea rău, dacă informațiile de la fața locului ar fi mai bune.

Dar hei, nimic nu este perfect. CrashPlan este un serviciu simplu, așa că nu ar fi de rezonabil să vă așteptați asistența clienților pe deplin pentru aceasta. Și dacă totul funcționează bine, oricum nu veți avea nevoie de asistență pentru clienți…

Fiabilitate

După ce l-am folosit timp de câteva luni, pot spune sincer că CrashPlan are performanțe așa cum v-ați aștepta dacă ați terminat să căutați pe site-ul lor. Bine, poate că nu este la fel de perfectă cum o face compania, dar este un lucru dat.

Încă am considerat că CrashPlan este în general rapid. Laptopul meu nu este o greutate grea și m-am îngrijorat de cât de multe dintre resursele PC-ului meu vor fi trase către activitatea constantă de fundal a CrashPlan – deși am făcut unele modificări de setări, am găsit computerul cel mai mult neafectat de CrashPlan.

Când fac copii de rezervă, nu am găsit anumite fișiere care să nu fie protejate (ceea ce se întâmplă uneori atunci când folosesc suplimente de rezervă în alte servicii). Totul este transferat bine.

Caracteristici Funcții Backup continuu Crashplan

În cele din urmă, este vorba despre faptul că am observat nereguli, copii de rezervă eșuate, fișiere corupte sau viteze lente.

Până acum nu am făcut-o. Ceea ce mă determină să spun că, dacă nu se întâmplă să fiu excepțional de norocos, CrashPlan funcționează exact așa cum intenționam.

Recomand CrashPlan?

Dacă ați ajuns până acum, ați citit (sau ați degresat) multe. În cazul în care totul este complicat, permiteți-mi să înfund totul pentru tine.

Produsele Enterprise Code42 au fost folosite de brandurile de top din lume, nume despre care aproape că nu ați auzit.

CrashPlan pentru companiile mici ar putea avea mai puțini dintre acești clienți cu greutate mare, dar totuși merge bine.

Structura sa de preț este foarte simplă – 10 USD pe dispozitiv pe lună. Cred că prețul este destul de rezonabil și este cu siguranță flexibil – îl puteți folosi doar pentru un singur dispozitiv, dacă sunteți freelancer, de exemplu.

Puteți adăuga o mulțime de dispozitive, cât mai multe companii mici ar avea nevoie în opinia mea, iar serviciul este foarte personalizabil. Puteți edita serios lucrurile pe care nu le-ați gândi să le editați (dar veți afla mai târziu că este util).

Nu mai vorbim, performanțele sunt foarte solide, iar software-ul este foarte ușor de utilizat.

Mi-aș dori ca reprezentanții serviciului clienți să fie mai accesibili și informațiile la fața locului să fie mult mai bune, dar reprezentanții sunt grozavi dacă puteți obține.

Este sigur, fiabil, foarte maleabil și, în opinia mea, merită prețul. Dacă nu sunteți sigur, puteți să îl încercați întotdeauna timp de o lună gratuit și să îl anulați dacă decideți că nu este pentru dvs.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector