Shopify vs. BigCommerce: diferențele cheie pe care ar trebui să le știi (2020)

Notă: Am testat ambele platforme. Pe baza acestui lucru, am făcut o comparație care te-ar ajuta să decizi care ar fi minunat pentru tine.


Lumea de construire a site-urilor de comerț electronic are câțiva giganți. Poate cel mai mare dintre ei este Shopify: de la fondarea sa în 2006, a procesat peste 72 de miliarde de dolari în vânzări – PIB-ul unei țări mici.

Acest volum uluitor a făcut ca Shopify să fie departe de majoritatea celorlalți concurenți.

Există, totuși, un coș de cumpărături și o platformă de comerț electronic care deține o influență substanțială proprie.

Asta ar fi BigCommerce; ca și Shopify, BigCommerce a fost odată un start-up cu o echipă mică care a balonat de-a lungul anilor.

De la fondarea sa în 2009, BigCommerce a procesat vânzări de 17 miliarde de dolari; deși departe de cifra înclinată a lui Shopify, BigCommerce a ieșit cu siguranță din competiție pentru a deveni unul dintre principalii rivali ai Shopify.

Mai mult, BigCommerce a devenit platforma de alegere pentru multe dintre cele mai importante mărci mondiale, precum Toyota, Motorola, Camelbak și Ben & Jerry’s (printre altele).

Deci, cum se compară din punct de vedere al calității? Prețurile BigCommerce au depășit rivalul principal? Mii de angajați ai Shopify se asigură că beneficiază de o asistență mai bună pentru clienți decât sutele BigCommerce? Care serviciu, în total, este mai bun?

În această recenzie, voi compara cele două platforme folosind experiența mea și faptele din teren. Este dificil, dar ambele platforme oferă servicii excelente: deci să ne dăm seama care este cea mai bună pentru tine!

Prețuri

Primul lucru la care te uiți probabil este prețul… deci să scoatem o lupa.

Shopify are trei niveluri de bază și două niveluri speciale. Primul dintre aceste niveluri speciale este Shopify Lite: acesta este de 9 dolari pe lună și este practic pentru vânzarea pe Facebook și Facebook Messenger.

Shopify-lite

Al doilea este Shopify Plus, care se adresează companiilor mari: va trebui să vă contactați cu cineva pentru a negocia tranzacția pentru asta.

Cele trei niveluri principale sunt Basic Shopify la 29 dolari pe lună, Shopify la 79 dolari pe lună și Advanced Shopify la 299 dolari pe lună.

magazin de prețuri

BigCommerce are, de asemenea, trei niveluri principale și un nivel special. Acest nivel special este, de asemenea, pentru marile companii: Enterprise are prețuri personalizate pentru cei interesați.

Cele trei niveluri principale au un preț strâns față de Shopify: Standard este de 29,95 USD pe lună, plus este de 79,95 USD pe lună, Pro este de 249,95 USD pe lună, iar Enterprise are prețuri personalizate..

Bigcommerces Prețuri-BIGCOMMERCE

Dacă plătiți anual, spre deosebire de lunar, Plus și Pro se reduc cu 10%, la 71,95 USD și 224,95 USD.

Deși este adevărat că primele două niveluri sunt puțin mai scumpe, cei care iau în considerare în mod serios soluțiile de comerț electronic știu că un dolar este neglijabil în schema de lucruri.

Majoritatea oamenilor nu vor plăti oricum lunar, ci timp de un an sau mai mult de servicii, ceea ce face BigCommerce în general ceva mai ieftin.

Chiar și așa, încă nu mă aștept ca diferența între 10 și 20 de dolari pentru întreprinderile care caută un serviciu al doilea sau al treilea nivel să conteze mult împotriva tuturor celorlalte.

Mai interesantă este diferența dintre Advanced Shopify și BigCommerce Pro: o diferență de aproximativ 50 USD pe lună. Dacă o întreprindere are deja în vedere oricare dintre aceste niveluri, este foarte posibil ca această diferență să nu fie prea semnificativă.

Doar în caz, putem spune că BigCommerce are prețuri mai bune la nivelul trei.

În general, Shopify și BigCommerce vin cu liste de prețuri foarte similare.

Shopify are o opțiune mai ieftină, dar este o opțiune foarte mică, iar BigCommerce are o opțiune semnificativ mai ieftină la nivelul trei.

În afară de aceste distanțe, primele două niveluri – probabil printre cele mai populare – sunt aproape identice dau sau iau un dolar.

În timp ce cele două companii par global legate de preț, să aruncăm o privire la compararea caracteristicilor lor … ceea ce va determina cu adevărat care este o afacere mai bună.

Caracteristici

Deci, atât Shopify cât și BigCommerce au un preț similar, dau sau iau câteva diferențe.

Cum se instalează funcțiile pentru primele două niveluri la un preț aproape identic și cum se stivuiesc pachetele cu o diferență semnificativă de preț?

Pentru a începe mici, BigCommerce Standard și Basic Shopify oferă produse nelimitate, canale de vânzare prin site-uri de social media, magazine online de marcă și toate instrumentele de bază care vin cu configurarea unui magazin online.

În trecut, diferențele încep să se acumuleze: Basic Shopify vă oferă coduri abandonate de recuperare și coduri de reducere.

În planul Shopify de bază

BigCommerce Standard vă oferă reduceri, precum și cupoane și carduri cadou – ultimele două sunt disponibile doar pentru al doilea nivel al magazinului Shopify..

BigCommerce Standard plan

În plus, standardul BigCommerce are conturi de personal nelimitate, în timp ce Shopify nu oferă conturi nelimitate pentru niciuna dintre cele trei niveluri ale sale: maximul este de 15 cu Advanced Shopify.

BigCommerce Standard permite, de asemenea, evaluări și recenzii ale produselor, reduceri ale etichetelor de expediere, oferte de expediere în timp real, instrumente de raportare mai bune și plata unei pagini. Singurul lucru pe care Shopify îl are într-adevăr pe BigCommerce la nivel de intrare este recuperarea coșului abandonat – important, dar nu totul.

Apropo: Shopify nu are o pagină de checkout pentru oricare dintre nivelurile sale. Toate check-urile de pe Shopify au un proces în trei etape, care este surprinzător de depășit pentru numele mare din e-commerce.

Între timp, opțiunile lor din al treilea nivel se acumulează aproximativ la fel. Există anumite lucruri pe care listele BigCommerce pe care Shopify nu le face, însă, din experiență pot să vă spun că aceasta are mai mult de-a face cu modul în care clasifică articolele decât cu o diferență substanțială în numărul de instrumente.

Acest lucru ne lasă cu următoarele: primele două niveluri au un preț egal, dar BigCommerce oferă o listă mai mare de funcții.

Al treilea nivel atât pentru Shopify, cât și pentru BigCommerce este aproximativ egal, dar prețul BigCommerce este cu aproximativ 50 de dolari mai ieftin.

Așadar, în timp ce Shopify este încă foarte bine prezentat – probabil va avea tot ceea ce aveți nevoie – aș spune că BigCommerce ar putea oferi un pic mai mult din punct de vedere al caracteristicilor.

Dar, în timp ce ambele produse au mult de lucrat, cât de ușor este să le folosești de fapt?

Ușurință în utilizare

Shopify și BigCommerce au procesat miliarde de dolari în vânzări în câțiva ani: în acest sens, amândoi au dovedit valoarea platformelor de comerț electronic.

Întreprinderile au nevoie de soluții care nu sunt numai eficiente din punct de vedere al costurilor, dar sunt eficiente în timp: cu alte cuvinte, trebuie să aibă un anumit nivel de utilizare, în afară de a fi bine prezentate.

Deci cum se acumulează aceste două titane?

Iată răspunsul ușor: sunt aproximativ echivalente, dar Shopify este un pic mai ușor de utilizat.

Acest lucru nu ar trebui să fie controversat – până la urmă, motivul pentru care BigCommerce este al doilea la Shopify în ceea ce privește popularitatea comerțului electronic este că este ușor de utilizat și de îmbarcat.

Cu toate acestea, cred că Shopify ar fi putut perfecționa mai mult ușurința de utilizare decât fratele său mic.

Shopify are un aspect mai simplu, care este mai ușor pentru ochi și poate mai rapid.

tablou de bord pentru magazin

Singura diferență reală în afară de estetică este că majoritatea opțiunilor de meniu ale magazinului Shopify se găsesc în partea stângă, dar majoritatea celor de la BigCommerce sunt o bară de instrumente din partea de sus a paginii – personal o găsesc pe cea dintâi ceva mai rapidă și mai ușoară, dar asta este doar pe mine.

tablou de bord bigcommerce

Shopify are, de asemenea, mult mai multe materiale explicative în procesul de configurare a magazinului. Sperăm că nu veți avea nevoie de ea, dar este totuși util.

Asta nu înseamnă că BigCommerce este confuz. În cele din urmă, dacă sunteți cu adevărat confuz de BigCommerce, de asemenea, veți fi confuz și de Shopify – problema se va reduce la comerțul electronic și configurarea căruțelor de cumpărături în general.

Cu toate acestea, deși ambele sunt ușor de utilizat, navigarea a fost mai rapidă pentru mine în Shopify. Nu este o diferență uriașă, dar am observat încă una.

Relații Clienți

Pentru piese software la fel de cuprinzătoare precum BigCommerce și Shopify, ușurința de utilizare este afectată în mod natural de calitatea asistenței clienților.

Vă voi oferi veștile bune imediat: atât Shopify cât și BigCommerce au servicii puternice de asistență pentru clienți.

De fapt, acestea sunt printre cele mai bune companii SaaS pentru asistență pentru clienți. La fel ca majoritatea companiilor de găzduire și coșuri de cumpărături, acestea două au opțiuni pentru a contacta direct reprezentanții serviciilor pentru clienți – la care vom ajunge într-o clipă.

De asemenea, au conținut informațional la fața locului și iată unde excelează.

Să începem cu BigCommerce: BigCommerce are o grămadă de webinarii gratuite, un blog, un forum comunitar și o bază de cunoștințe.

De asemenea, oferă o mulțime de documentații despre Stencil, motorul tematic BigCommerce și documentația API. Acestea sunt câteva lucruri pe care dezvoltatorii din echipa dvs. le pot găsi utile.

documentația stencil de la bigcommerce

Primele patru elemente enumerate sunt oarecum necesare – o bază de cunoștințe și webinarii sunt aproape universale, iar blogurile și forumurile sunt foarte comune. Cu toate acestea, BigCommerce execută toate acestea foarte bine.

Deși BigCommerce nu este la fel de mare ca Shopify, am considerat că comunitatea este foarte impresionantă. Există încă o mulțime de oameni care se confruntă cu probleme și postează idei creative. Forumul este cu siguranță suficient de vibrant dacă aveți interes.

Shopify duce lucrurile un pas mai departe, așa că țineți-vă centurile de siguranță.

Oferte Shopify: o bază de cunoștințe, numită pagina lor de ajutor; „Ghiduri”, care este practic o colecție de hibrizi infografici-ebook; „Academie”, care este practic un set de cursuri pe diferite teme la care se poate înscrie; podcast-uri, dintre care există doar două opțiuni; o enciclopedie de afaceri; universitatea de comerț electronic, care se suprapune foarte mult cu ghidurile; o pagină care listează instrumente gratuite; un forum comunitar, care este un subset al universității de comerț electronic; Shopify „Burst”, care este o colecție de fotografii gratuite; și în sfârșit, Shopify „Polaris”, care este un site mai puțin cunoscut, care intră în detalii extreme cu privire la standardele de design ale Shopify pentru cei care construiesc magazine Shopify pentru clienții lor.

baza de cunoaștere a magazinelor

Uau, sunt o grămadă de lucruri. Haideți să împachetăm puțin: unele lucruri sunt mai pufoase decât substanța.

Există destul de multe site-uri care furnizează fotografii gratuite, iar o enciclopedie de afaceri este, probabil, neesențială pentru cei care încep afaceri (și chiar dacă este așa, Google ar trebui să funcționeze la fel de bine).

Sincer, îmi doresc ca Shopify să consolideze aceste lucruri mai bine. Este un pic copleșitor – care este cea mai bună resursă pentru a te confrunta mai întâi? Cu toate acestea, Shopify Polaris, Burst, academie, ghiduri și pagina cu instrumente gratuite sunt foarte utile.

În general, aș descrie materialul informațional al magazinului Shopify ca haotic, dar util și cuprinzător.

BigCommerce are mai puține materiale, dar nu cred că clienții suferă din cauza acestuia – au suficient materialul potrivit, îl formatează mai simplu și păstrează lucrurile substanțial.

În afară de conținutul informațional la fața locului, cum sunt reprezentanții?

shopify chat 1

shopping shop 2

Răspunsul a durat aproximativ un minut și jumătate și a răspuns direct la întrebare fără a pierde spațiu sau timp. Este o experiență de chat live foarte ideală.

Am considerat că BigCommerce este cam la fel; deși nu toate experiențele mele cu chat-ul live au fost excelente, niciodată nu m-au dezamăgit.

A lua în considerare aici este că atât Shopify cât și BigCommerce au reprezentanți excelenți ai live chat-ului și ai serviciului pentru clienți.

Amândoi au o tonă de material la fața locului care este foarte util. Nu cred că cineva va simți că nevoile sale nu sunt satisfăcute de un astfel de material, dar cu toate acestea, putem spune că Shopify are mai multe.

În timp ce resursele Shopify sunt mult mai aglomerate și au mult mai pufos, ele au și câteva lucruri suplimentare pe care BigCommerce nu le.

Acest lucru și faptul că comunitatea Shopify este în general mai mare, înseamnă că asistența clienților este în general un câștig pentru Shopify – deși nu este o înfrângere majoră pentru BigCommerce.

Comparație de securitate și fiabilitate

Securitatea și fiabilitatea sunt două lucruri de care trebuie să țineți cont întotdeauna atunci când aveți în vedere o platformă de găzduire. Când te uiți la găzduire de afaceri, coșuri de cumpărături și soluții de comerț electronic, cele două lucruri devin și mai importante.

Dacă site-ul dvs. personal se prăbușește sau va fi piratat, este păcat. Dacă magazinul tău se pierde, pierzi bani și poate și venituri viitoare ale clienților dezamăgiți. Atât Shopify, cât și BigCommerce au reușit să se deplaseze cu mulți bani – deci asta înseamnă că sunt în siguranță?

Într-o anumită măsură, da. Totuși, asta trebuie luat cu un bob de sare. Și ce companie merge mai bine? Sa vedem.

Shopify este mai puțin transparent în privința securității sale, care este de obicei un semn rău. Site-ul lor vorbește despre faptul că respectă standardele PCI DSS (asta înseamnă că îndeplinesc un standard de securitate a informațiilor, așa cum este definit de un consiliu al companiilor de carduri de plată), dar despre asta este vorba.

Shopify este certificat conform nivelului PCI DSS de nivel 1 – cea mai bună certificare posibilă.

magazin de securitate

Acest lucru le face să sune foarte bine, dar este de fapt un standard – ar trebui să nu spunem că un software major de comerț electronic respectă standardele PCI.

Shopify oferă, de asemenea, certificate SSL și câteva instrumente suplimentare de securitate – dar sincer, sunt atât de fundamentale încât nu vreau să-l contorizez pentru securitate.

BigCommerce este mai important pentru măsurile sale de securitate. De asemenea, sunt compatibile cu nivelul 1 PCI, proclamă 99,99% uptime și 100% uptime în perioada cyberweek (perioada Black Friday to Cyber ​​Monday), protecția DDoS, HTTPS site-ul și alte protocoale de securitate..

BigCommerce are o durată de utilizare 99,99%

În exterior, acest lucru face ca BigCommerce să sune mai bine. În realitate, Shopify și BigCommerce sunt cam la fel. Shopify are cele mai multe aparate, dar nu le detaliază la fel de mult.

În plus, Shopify și BigCommerce au un timp de funcționare excelent – BigCommerce alege să o accentueze mai mult. În experiența mea, nu există o mare diferență între măsurile pe care le iau companiile.

Există o diferență în măsurile suplimentare pe care le puteți face pentru a vă proteja contul și site-ul. Atât BigCommerce, cât și Shopify au magazine de aplicații, care includ aplicații de securitate bune. Cu toate acestea, Shopify are un magazin de aplicații mult mai robust și un software de construire a comunității mai mare pentru platforma Shopify.

Prin urmare, aș spune că BigCommerce și Shopify au aproximativ aceeași calitate a securității și ambele funcționează foarte bine – dar BigCommerce este mai deschis în ceea ce privește măsurile pe care le ia, iar Shopify are o selecție mai mare de instrumente de securitate pentru care utilizatorii să aleagă.

Concluzie

Atât Shopify, cât și BigCommerce au un preț strâns, dar BigCommerce este puțin mai ieftin dacă este plătit anual pentru contul său de nivel secund și, în general, mai ieftin pentru contul său de nivelul al treilea..

Deși aceste diferențe de preț nu sunt mari, BigCommerce oferă mai multe caracteristici pentru primele două niveluri, până la punctul în care consider în general o afacere mai bună la acel nivel de bază..

Shopify are o mulțime de caracteristici, iar întreprinderile mai mici ar trebui să se descurce bine în primul său nivel – într-o măsură, Shopify nu listează totul la fel de detaliat decât BigCommerce o face.

Cu toate acestea, BigCommerce este în general mai complet prezentat la puncte de preț similare, așa că aș spune că este aproximativ mai bună.

În ceea ce privește ușurința de utilizare, cele două sunt aproximativ egale, însă Shopify este puțin mai ușor la ochi și are o navigare mai eficientă, cel puțin în opinia mea.

Combinarea cu ușurința de utilizare, ca de obicei, este suportul pentru clienți: ambele platforme beneficiază de o asistență excelentă pentru clienți. Ambele sunt excelente pentru contactarea reprezentanților, iar conținutul informațional și educațional la fața locului este bun pentru ambele.

Diferența este că Shopify are mult mai mult conținut, dar este mult mai haotic și mai plin de puf decât conținutul BigCommerce – care este mai simplu și mai concentrat. Cu toate acestea, aș spune că Shopify în general are mai mult sprijin și resurse pentru clienți.

Atât Shopify, cât și BigCommerce sunt din nou legate pentru securitate și fiabilitate. Ambele au magazine de aplicații care includ instrumente de securitate, dar magazinele de aplicații Shopify sunt puțin mai robuste.

În general, aș spune că BigCommerce este o afacere mai bună decât Shopify – o victorie pentru underdog!

Pentru întreprinderile mai mici și cele care sunt mai puțin tehnologice, cred că Shopify are un sprijin atât de larg pentru clienți și popularitate încât poate fi opțiunea mai bună..

Amândouă aduc multe lucruri pe masă – dacă nu ar face acest lucru, nu ar prelucra zeci de miliarde de dolari în tranzacții!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map