VPN gratuit vs VPN plătit: Care este mai bine? (2020)

Dacă sunteți strict în legătură cu oricare dintre activitățile dvs. online, este inevitabil să obțineți un serviciu VPN.


Serviciul va crea pentru dvs. o conexiune sigură, privată și criptată pe internet, în special conexiuni care nu sunt foarte sigure.

Atunci când aveți în vedere alegerea VPN de utilizat, va trebui să cercetați unul care are un echilibru solid de protocoale de conectivitate, funcții excelente și locația serverului.

Un serviciu VPN are alte avantaje mari de care au nevoie mulți utilizatori și, prin urmare, este necesar să obțineți un serviciu VPN ideal care să vă ofere acest lucru.

Cum să alegeți o VPN gratuită sau o VPN plătită

Alegerea finală pentru a obține un VPN gratuit sau plătit va depinde foarte mult de ceea ce căutați să obțineți.

De exemplu, dacă aveți nevoie doar de un VPN care vă va oferi acces la unele servicii precum Netflix sau la orice conținut geore-restricționat, atunci un VPN gratuit poate fi suficient.

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei VPN mai serioase, care vă va oferi securitate online îmbunătățită, atunci sigur că singura dvs. opțiune este să mergeți cu VPN-ul plătit.

Serviciu VPN gratuit

Serviciul VPN gratuit este o opțiune excelentă pentru persoanele care reduc costurile sau se uită la servicii prietenoase cu buzunarul.

Obținerea unui VPN gratuit este foarte ușoară ca procesul de descărcare și instalare, dacă este foarte simplu.

Va fi o modalitate excelentă de a vă proteja atunci când sunteți online, mai ales atunci când faceți cumpărături publice prin Wi-Fi sau faceți ceva nu prea serios.

Dezavantajul acestui lucru este însă că, dacă căutați securitate la nivel înalt, nu vă va putea oferi asta.

Unele VPN-uri precum Hola sunt un exemplu perfect în acest sens, iar revizuirea VPN Hola arată clar de ce.

Deși este un mod simplu și ieftin de a vă proteja împotriva hackerilor, în mare parte este foarte șubred și nesigur..

Chiar dacă vă servește în câteva zone, nu vă puteți baza pe acesta pentru a vă oferi protocoalele de securitate pe care le căutați.

Contra de a utiliza VPN gratuit

 • Vei primi reclame malițioase

anunț rău intenționatMajoritatea VPN-urilor gratuite generează bani, arătând reclamelor utilizatorilor, prin intermediul cărora pot fi foarte frustrante.

Cu atât mai puțin frustrant este faptul că unele dintre reclamele lor sunt rău intenționate și pot ajunge prin introducerea de malware pe dispozitivul tău.

 • Datele dvs. ar putea fi vândute către terți

Deoarece aceste VPN-uri gratuite încearcă să obțină bani și să rămână la plutire, uneori colectează datele tale online și le vând unor terți.

Acest lucru se întâmplă de obicei prin reclamele pe care le veți vedea în mod constant pe browserul dvs. deoarece vând date către corporații și agenții de publicitate interesați de obținerea anumitor informații.

 • Acestea vă oferă lățimea de bandă limitată, funcțiile și protocoalele de locație

Când utilizați un VPN gratuit, veți partaja lățimea de bandă cu mulți alți utilizatori, ceea ce duce la o viteză mai mică a conexiunilor și nu o experiență bună de navigare.

VPN-ul gratuit, spre deosebire de cel plătit, nu are atât de multe funcții utile, cum ar fi un comutator de ucidere pe internet și mai multe conectări.

În sfârșit, acestea oferă protocoale de securitate depășite, care vă lasă expuși, deoarece mai multe terțe părți vor putea să dețină datele dvs. personale.

 • Conduce la scurgeri de adresă IP

Atunci când utilizați servicii VPN gratuite, tunelul care îi păstrează în mod ideal pe utilizatori anonimi pentru privitorii de opinie ar putea să nu existe sau s-ar putea să nu fie suficient de sigur.

Acest lucru duce la adresa dvs. IP și în cele din urmă datele dvs. personale să rămână expuse și pot fi urmărite sau monitorizate de către terți.

Pentru VPN-urile gratuite, scurgerea de trafic IP este foarte frecventă, spre deosebire de VPN-urile plătite.

VPN-urile gratuite nu sunt dotate cu funcția de comutare a internetului pe care o au VPN-urile plătite, ceea ce înseamnă că identitatea dvs. nu este întotdeauna protejată.

VPN-urile plătite

VPN-urile plătite, spre deosebire de VPN-urile gratuite, rezolvă mai multe probleme pe care le creează.

Majoritatea VPN-urilor plătite au versiuni de încercare gratuite, cum ar fi ExpressVPN, care, practic, au o garanție de returnare a banilor.

Dacă treceți de la serviciul gratuit la serviciul plătit, veți observa impactul semnificativ în ceea ce privește protocoalele de anonimat și securitate.

Pro-uri

 • Viteze mai rapide

Deținerea unui VPN plătit vă va garanta o experiență de navigare mai bună în ceea ce privește viteza internetului.

Acest lucru se datorează faptului că, pentru VPN-urile plătite, gestionează atât de multe conexiuni simultan, fără a fi lente, deoarece sunt plasate strategic peste tot pentru a vă permite să vă deplasați cu obstacole digitale în viteză mare.

 • Securitate de top

Dacă există un lucru pe care un VPN plătit îl poate garanta este o securitate de top, deoarece folosesc criptarea AES de 256 biți pentru a ascunde toate activitățile tale online.

Acest lucru oferă securitatea completă a tuturor datelor dvs., deoarece orice accesați pe internet vor rămâne confidențiale.

 • Fără capac de lățime de bandă

Cu opțiunile VPN plătite, veți obține o lățime de bandă nelimitată pe toate serverele VPN.

Acest lucru este perfect, deoarece dacă nu există o accelerare a vitezei de conectare, puteți parcurge cu ușurință activitățile dvs. fără să vă faceți griji pentru cote.

 • Asistență excelentă pentru clienți

Deoarece plătiți abonamente atunci când utilizați VPN-urile plătite, acestea au investit în schimb într-un serviciu de asistență de top.

Îngrijirea clienților este disponibilă 24 de ore, ceea ce înseamnă că îi puteți contacta oricând doriți și când apare nevoia.

 • Caracteristici de top

Dacă doriți să vă îmbunătățiți experiența online, VPN-urile plătite vor veni la îndemână, deoarece vă oferă acces la o gamă largă de funcții.

Acest lucru este perfect, deoarece cu cât sunt mai bune funcții, cu atât vei avea mai multe avantaje atunci când folosești internetul.

 • Suport multi-platformă

Deoarece majoritatea utilizatorilor au cu siguranță mai multe dispozitive cu care se conectează la internet, VPN plătită este o alegere ideală, deoarece pot fi configurate pe orice dispozitiv și utilizate simultan.

Contra

 • VPN-urile sunt costisitoare

vpn scumpDeținerea unui VPN plătit poate să vină cu funcții și avantaje deosebite, dar vi se va cere să intrați în buzunare.

Unele VPN-uri plătite sunt mai scumpe decât altele, datorită caracteristicilor suplimentare pe care le oferă și acest lucru nu este neapărat accesibil sau accesibil tuturor.

 • Nu toate VPN-urile plătite sunt 100% de încredere și sigure

Există mulți furnizori VPN acolo și este important de menționat că nu toți garantează securitatea și nu toți pot fi bazati pe 100%.

Prin urmare, acest lucru înseamnă că mai trebuie să vă faceți bine cercetările pentru a obține un VPN plătit ideal pentru a obține valoare pentru bani.

Concluzie

Utilizarea unei VPN gratuite compromite fără îndoială securitatea și confidențialitatea online.

Cu toate acestea, vă poate veni încă la îndemână atunci când nu aveți bani, deoarece vă va ajuta cu alte câteva lucruri, în special atunci când sunteți pe WiFi public.

Obținerea unui VPN plătit este foarte recomandată, deoarece are mai multe caracteristici, este eficientă și cele mai multe dintre ele vă vor garanta securitatea online.

Cu toate acestea, este încă important să faceți o cercetare aprofundată pentru a obține un VPN ideal pentru a obține valoare pentru bani printr-o experiență bună.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map