WooCommerce vs Shopify (2020): Comparație dintre capete

Probabil ați auzit mai multe reclame despre compararea merelor cu portocalele. Nu trebuie să-i compari pe cei doi pentru că … ei bine, ei sunt pur și simplu diferiți. Compararea merelor cu merele și portocalele cu portocalele are mult mai mult sens.


Compararea WooCommerce cu Shopify este ca și cum ai compara mere cu portocale. Dar iată lucrul meu: în viața reală, miliarde de dolari în tranzacțiile de comerț electronic sunt mai importante decât un măr și o portocală. Compararea este esențială.

WooCommerce și Shopify sunt soluții de comerț electronic extrem de popular. Sunt destul de diferiți, dar totuși pot concura între ei pentru afacerea ta. Deci, să comparăm aceste două fructe delicioase de comerț electronic.

Context mai întâi: de ce sunt diferite? WooCommerce își bazează practic popularitatea din WordPress, deoarece este un plugin WordPress. În consecință, întrucât puterile WordPress aproximativ un sfert dintre site-urile web, WooCommerce are puteri de aproximativ 30% din site-urile de comerț electronic. Pluginul singur a fost descărcat de milioane de ori.

Și apoi există Shopify. În timp ce WooCommerce este un plugin care este adăugat pe site-ul dvs., Shopify este un software complet de construire a magazinelor.

Nu are aproape la fel de multe instalații în comparație cu WooCommerce, cu aproximativ 600.000 de magazine care utilizează Shopify în mod activ … dar a facilitat tranzacțiile de peste 82 de miliarde de dolari. Printre constructorii de magazine și software-ul coșurilor de cumpărături – și există o anumită concurență, credeți-mă – Shopify se clasează drept cel mai popular, WooCommerce fiind probabil fratele mai mare.

Dacă aș vrea să-mi fac o zi liberă, ți-aș spune că nu pot fi comparate aceste două – scuze, doar dă-mi seama! Dar realitatea este că este posibil să fie nevoie să alegeți între WooCommerce și Shopify. Unii dintre ei sunt positivi și negativi foarte reali.

Este o poveste despre două orașe. O bătălie între măr și portocaliu. Apple vs. Microsoft, sau Pixar vs. Dreamworks – heck, numește o rivalitate. Oamenii nu își dau seama întotdeauna, dar iată o adevărată bătălie ascunsă în lumea comerțului electronic.

Din fericire pentru tine, am experiență cu ambele. Mi-a luat ceva timp să-mi dau seama unde stau cei doi, deci continuați să citiți, pentru că voi rezuma toate acestea în cuvinte.

Cuprins

Salt pentru a vedea testul specific făcând clic pe următoarele link-uri

 1. Compararea prețurilor și caracteristicilor
 2. Comparație ușoară în utilizare
 3. Comparație de asistență pentru clienți
 4. Comparație de securitate și fiabilitate
 5. Concluzie: Ce recomand?

Compararea prețurilor și caracteristicilor

O, cum mi-aș dori acest lucru ar putea fi mai simplu. Dar nu este chiar atât de simplu pentru această recenzie, deoarece nu este mai ales atât de simplu în viața reală pentru tine și afacerea ta.

Așadar, să începem cu prețul, deoarece acest lucru poate fi un punct major de confuzie atunci când le comparăm. În acest sens, Shopify este mult mai scump. Acest lucru se datorează faptului că Shopify are de fapt un preț. WooCommerce în sine este un plugin gratuit WordPress… dar probabil că veți ajunge să plătiți ceva.

Acest lucru se datorează faptului că în timp ce WooCommerce în sine este gratuit, face doar unele funcții de bază de comerț electronic. Este încă incredibil de util, din motive pentru care voi intra într-o secundă, dar pluginul în sine nu va fi suficient pentru majoritatea nevoilor de comerț electronic.

Așadar, va trebui să instalați software suplimentar, dintre care unele gratuite, dar majoritatea vor fi plătite.

Și apoi există faptul că pentru a instala WooCommerce în primul rând, va trebui să folosiți WordPress.

Notă: Deși WooCommerce este deținut de Automattic, care rulează WordPress.com comercial, probabil că veți folosi WooCommerce pe WordPress.org, software gratuit și open source. Tehnic, nu este necesar, dar șansele sunt, o vei face.

În orice caz, aceasta înseamnă de obicei că veți plăti pentru găzduire folosind un serviciu de găzduire. Și dacă faceți acest lucru, probabil că aveți un domeniu fie achiziționat separat de găzduire, fie care a fost inclus în pachetul dvs. de găzduire.

Deci, da, WooCommerce în exterior este gratuit … dar aceasta este doar aplicația în sine. Pentru a ajunge chiar acolo, trebuie să plătiți pentru o găzduire și un nume de domeniu și să instalați și utilizați WordPress. Pentru a folosi la maxim WooCommerce, trebuie să instalați alte lucruri.

Banner Woocommerce

Descriere Woocommerce

Apoi, există Shopify: Shopify include site-ul web și îl găzduiește pentru tine. Puteți conecta un domeniu existent sau puteți achiziționa unul din Shopify.

Notă laterală: mi se pare acest lucru enervant, deoarece mulți furnizori de hosting vor include un domeniu gratuit pentru un an și pentru prețuri mai mici decât Shopify. Software-ul Shopify merită atât de mult încât să vă poată percepe pentru înregistrarea unui domeniu? Poate că da, dar mi se pare frustrant.

În orice caz, Shopify include toate acestea și toate celelalte funcții pe care ar trebui să le instalați de la diferite părți dacă utilizați WooCommerce. Cele trei planuri de prețuri ale Shopify sunt cuprinse între 29 și 299 USD.

magazin de prețuri

Există produse suplimentare: Shopify Plus este pentru soluții de calitate pentru întreprinderi și are prețuri personalizate. Shopify Lite se schimbă pe de altă parte și, practic, vă permite să vindeți pe Facebook pentru 9 dolari pe lună. Deci nu este deloc un site complet, dar poate pentru unele companii mici este o opțiune bună.

Deci, ce instrumente include Shopify (pentru principalele sale planuri de stabilire a prețurilor)? Produse nelimitate, un cont de personal cuplu minim (15 max), suport 24/7, canale de vânzare, coduri de reducere, certificat SSL gratuit, unele reduceri la transport, opțiunea de a imprima etichete de transport și recuperarea coșului abandonat.

Nivelurile mai mari includ carduri cadou, rapoarte profesionale (create de Shopify pentru dvs.), rate mai bune de plată pentru clienții dvs. și rate mai mari de transport. Există mai multe caracteristici – puteți vedea o listă completă aici.

Toate sunt destul de importante pentru un magazin online. Deci, ce poate aduce WooCommerce imediat? Ei bine, practic magazinul în sine și integrarea cu tema dvs. WordPress.

Acest lucru este încă puternic: puteți edita aproape orice despre magazinul dvs., plus puteți adăuga produse și comenzi nelimitate, adăugați etichete și categorii de produse, secțiuni de comentarii / recenzii pentru clienții dvs. și multe altele. Nu este la fel de complet prezentat ca Shopify, dar când considerați că este un plugin gratuit, este totuși foarte impresionant. Puteți, totuși, să configurați un magazin cu acesta.

Oh, și WooCommerce nu ia nicio reducere a veniturilor.

În afară de ceea ce oferă WooCommerce din cutie, aș dori să vă reamintesc că există un set sănătos de extensii gratuite WooCommerce. Este suficient să aveți nevoie pentru a avea toate instrumentele de comerț electronic pe care le veți obține cu Shopify sau BigCommerce.

extensii woocommerce

Transportul WooCommerce este una dintre aceste extensii esențiale. Este gratuit și vă oferă tarife de transport reduse și posibilitatea de a imprima etichete, la fel cum oferă Shopify.

Alte plugin-uri / extensii gratuite includ: Stripe, Facebook, Amazon Pay, ShipStation, PayPal și o mulțime de alte procesoare de plăți sau programe de plata pentru checkout. Acestea vă vor permite să vă ocupați cu cele mai multe metode de plată și să obțineți câteva informații decente de la magazinul dvs..

În plus, WooCommerce are o extensie Google Analytics gratuită și extensia LiveChat, care sunt destul de utile, plus câteva instrumente diverse care vă permit gestionarea magazinului mai ușor. Și totul este gratuit: dacă luați în considerare extensiile plătite, puteți obține cele mai multe funcții oferite de Shopify și chiar mai multe.

Odată ce începeți să luați în considerare acele extensii plătite, lucrurile se complică, desigur. Doriți ca clienții dvs. să poată personaliza produsele pe care le cumpără (de exemplu, cu mesaje cadou)? O sumă suplimentară de 49 $ pe an dacă aveți un singur site. Alte extensii pot fi cuprinse între o sută și câteva sute pe an. Aproape toate includ un proces gratuit de 30 de zile.

suplimente de produse

În ceea ce privește șabloanele, Shopify are o selecție mai mică. Încă este o selecție bună după părerea mea, dar magazinul de șabloane Shopify este mai limitat.

tematică

WooCommerce, fiind integrat cu WordPress și fiind open-source, este deschis la mult mai multe teme.

Există o comunitate activă online care dezvoltă șabloane WooCommerce, dintre care unele pot fi chiar gratuite. Așadar, în timp ce Shopify o ia cu funcțiile din cutie, WooCommerce are opțiuni tematice mai bune.

O notă finală: WooCommerce vă oferă un pic mai mult control asupra magazinului dvs. electronic. Acest lucru este firesc, deoarece vă veți gestiona domeniul, hostingul și WordPress, plus orice alegeți să instalați cu WooCommerce.

Cu Shopify, plătiți practic pentru un plan și obțineți o cantitate stabilită de software din cutie, plus acces la magazinul de aplicații Shopify, deci lucrurile sunt mult mai simple, dar veți obține un control mai mic asupra procesului general..

Ambele sunt prietenoase pentru dezvoltatori și pot fi utilizate și de către oameni fără nicio cunoștință de codificare. Cu toate acestea, WooCommerce este puțin mai prietenos pentru dezvoltatori, deoarece dezvoltatorii trebuie să învețe lichid, limbajul de programare al Shopify, pentru a prelua controlul.

Wow! Aceasta este o mulțime de informații. Nu vă faceți griji! Iată ideea: Shopify este inițial mai scump, începând de la 29 de dolari pe lună. WooCommerce este gratuit din punct de vedere tehnic, dar pentru a obține o experiență de comerț electronic la fel de bine prezentată ca Shopify, va trebui să plătiți pentru unele extensii (pe lângă cele pe care le plătiți deja pentru găzduire).

Shopify este o opțiune mai bună pentru aceștia care acordă prioritate ușurinței de utilizare și configurare ușoară a magazinului.

WooCommerce este mai bun pentru cei care doresc mai mult control asupra componentelor lor de comerț electronic.

WooCommerce ar putea fi mai scump decât planurile Shopify, dar depinde cu adevărat de extensiile pe care le utilizați.

Este, de asemenea, adevărat că un proprietar de afaceri inteligent ar putea folosi găzduirea la prețuri accesibile cu WordPress, să integreze WooCommerce și apoi să fie inteligent în legătură cu extensiile pe care le angajează și să reușească să se potrivească nevoilor magazinului lor în timp ce economisește bani.

Comparație ușoară în utilizare

Ei bine, toate aceste informații sunt un pas ușor în această secțiune – mă tem că răspunsul meu pentru ușurința de utilizare ar fi putut fi stricat puțin.

Deoarece, da, Shopify este mai ușor de utilizat. Și nu este întâmplător: așa cum am spus, Shopify este conceput pentru a fi mai ușor de utilizat. Configurarea unui cont este foarte ușoară și puteți gestiona tot ceea ce ține de magazinul dvs. în browser (acest lucru este valabil și pentru WooCommerce, dar lucrurile sunt încă mai centralizate cu Shopify).

Panou de bord Shopify

Aș dori să notez că nu cred că WooCommerce este inerent dificil. Cu ajutorul internetului, nu este prea dificil să descoperiți cum să găsiți un furnizor bun de hosting, nume de domeniu, să instalați WordPress și apoi să instalați WooCommerce și extensiile ulterioare..

În plus, utilizarea WooCommerce în sine și chiar o bună parte din extensii este destul de ușor de utilizat.

Oricine din comerțul electronic, inclusiv cele de pe Shopify, se va ocupa în mod necesar de anumite concepte și instrumente care nu sunt super ușoare sau care nu sunt cunoscute publicului larg. Problema este mai mult că WooCommerce implică unele dificultăți suplimentare, în instalarea mai multor extensii și gestionarea tuturor acestora: păstrarea lor la zi, plata pentru ei, etc..

Chiar dacă utilizați un instrument pentru a facilita administrarea WooCommerce, va trebui să plătiți pentru asta. În acel moment, trebuie să fii într-adevăr loial față de WooCommerce, sau ai putea lua în considerare să mergi doar cu Shopify.

În concluzie, WooCommerce nu este tocmai dificil de învățat, poate fi frustrant să gestionezi pentru unii. Shopify centralizează diferitele aspecte ale comerțului electronic mult mai bine și este în general mai ușor de utilizat în estetica și navigarea sa.

Comparație de asistență pentru clienți

Deoarece adesea fac un punct de vedere, nu puteți vorbi cu adevărat despre ușurința de utilizare fără ca apoi să vorbiți despre asistența clienților. Și cu descrierile noastre actuale despre Shopify și WooCommerce, asistența pentru clienți este și mai relevantă.

Voi rămâne în goana: Shopify are o asistență mai bună pentru clienți. Dar, voi începe cu WooCommerce.

Asistența clienților WooCommerce are două componente principale: documentare și solicitări de asistență. Documentele WooCommerce, după cum este cunoscută pagina, nu este o resursă proastă. Acoperă majoritatea articolelor de bază, dar există doar câteva articole pe categorie, iar aceste articole sunt adesea scurte.

documente woocommerce

Din nou: nu este rău, dar cu siguranță ar putea folosi unele în expansiune. Vestea bună este că WooCommerce are o comunitate mare de utilizatori, așa că puteți găsi o mulțime de materiale în afara WooCommerce doar de Googling în jurul.

În ceea ce privește contactarea serviciului de asistență pentru clienți, sunteți destul de limitat la un sistem de bilete. Acest lucru este un pic frustrant, deoarece WooCommerce poate fi uneori puțin mai complex de gestionat, iar răspunsurile imediate ar putea ajuta.

Cu toate acestea, din experiența mea, răspunsurile reprezentanților au fost solide odată ce îl utilizați, și totuși nu este încă o perioadă de așteptare nebună.
Cu toate acestea, odată ce începeți să comparați cu Shopify, WooCommerce pare puțin neplăcut.

Shopify oferă următoarele elemente minore: o enciclopedie de afaceri; „Ghiduri”, o colecție de hibrizi infografici-ebook care se suprapun cu „ecommerce University”; un forum comunitar, care este un subset al universității de comerț electronic; „Academie”, un set de cursuri; podcast-uri, dintre care există doar două opțiuni; o pagină care listează instrumente gratuite; Shopify „Burst”, care este o colecție de fotografii gratuite; și în sfârșit, Shopify „Polaris”, care este un site mai puțin cunoscut, care detaliază standardele de design ale Shopify pentru cele care construiesc magazine Shopify pentru clienți.

Resursa mai importantă este baza de cunoștințe a Shopify.

Tipografie

Unelte

Mai sus: Shopify Polaris și lista Shopify de instrumente gratuite.

Unele dintre aceste lucruri sunt mai decorative decât substanțiale. Există destul de multe site-uri care furnizează fotografii de stoc gratuite, iar o enciclopedie de afaceri este, probabil, neesențială pentru cei care încep afaceri (și chiar dacă este, Google ar trebui să funcționeze la fel de bine).

Chiar dacă te uiți doar la baza de cunoștințe a Shopify, aceasta este mult mai detaliată și are mai multe articole decât cele ale lui WooCommerce.

Centrul de ajutor Shopify

În afară de depășirea WooCommerce în acest sens, Shopify are opțiuni mai bune pentru contactarea reprezentanților: e-mailul, chat-ul live și telefonul sunt toate metode viabile.

Chat Shopify

După cum vedeți, am primit întrebarea mea în aproximativ un minut sau două.

În cele din urmă, asistența clienților o victorie destul de clară pentru Shopify. Dispune de material informativ la fața locului și de alte resurse, iar contactarea reprezentanților este mai ușoară și mai rapidă pe Shopify. WooCommerce are o comunitate mai bună și mai mare de utilizatori care pot fi consultați, dar nu cred că este o recomandare totală.

Comparație de securitate și fiabilitate

În legătură cu ultimul nostru articol: cum este securitatea și fiabilitatea acestor servicii? Este destul de dificil să compari direct aici.

În primul rând, WooCommerce va performa foarte bine și are un palmares bun. Problemele cu care se confruntă magazinul dvs. online vor fi în mare parte legate de furnizorul dvs. de găzduire. În ceea ce privește timpul de funcționare sau chiar răspunsul la site, WooCommerce nu este locul în care doriți să analizați.

Cu toate acestea, veți avea dreptate să vă preocupați de fiabilitatea WooCommerce în luarea plăților. WordPress este auditat regulat de Sucuri, lider în securitatea digitală.

WooCommerce nu vine cu SSL, dar oricum puteți să îl includeți în pachetul dvs. de găzduire sau puteți instala o extensie pentru acesta.

De fapt, o mulțime de securitate pentru magazinul dvs. online ar putea fi gestionată prin extensiile de procesare a plăților. Vestea bună este că cele populare, care sunt extensii gratuite WooCommerce, sunt populare pentru că sunt sigure și fiabile.

extensiile

Cealaltă veste bună este o mulțime de extensii care pot automatiza actualizări de pluginuri pentru a ușura menținerea magazinului dvs., ceea ce îmbunătățește securitatea și fiabilitatea. Unele sunt gratuite, altele sunt plătite.

În general, aș spune că WooCommerce are performanțe ridicate și că securitatea este dificil de vorbit în general, din cauza tuturor factorilor diferiți din situația unei persoane..

Shopify este, ca de obicei, mai simplu. Dacă construiți un magazin pe Shopify, vă puteți aștepta la o utilizare bună. Ceea ce este bun, pentru că prețul de pornire este destul de mare în comparație cu prețurile de pornire pentru produsele de hosting pur.

În ceea ce privește securitatea, Shopify este compatibil PCI și include certificarea SSL planurile sale de stabilire a prețurilor – dar cam toate acestea spun.

pci-conforme

Așadar, există un alt motiv pentru care Shopify este mai simplu: nu este prea transparent cu privire la protocoalele sale de securitate. Shopify plătește, de asemenea, celebru hackerilor pentru partajarea vulnerabilităților cu aceștia și, astfel, le permite să își îmbunătățească securitatea.

Cu toate acestea, Shopify a gestionat în condiții de siguranță zeci de miliarde de dolari în tranzacții de-a lungul mai multor ani – conducând domeniul coșului de cumpărături – fără prea multă nicio dificultate. Deci, ceva trebuie să meargă corect.

Încercarea mea pentru acest factor ar fi că, din punct de vedere al fiabilității, atât Shopify, cât și WooCommerce sunt foarte fiabile pentru scopurile și scopurile lor și ambele sunt destul de sigure. Cu toate acestea, Shopify poate performa mai fiabil, în timp ce performanța WooCommerce depinde de gazda dvs. și, într-o măsură, de suplimentele dvs..

Concluzie: Ce recomand?

În mod clar, aceasta este o comparație complicată. Un caz practic de mere vs. portocale.

Pe de o parte, WooCommerce este gratuit, iar Shopify începe de la 29 USD pe lună. Acesta este un punct destul de imens pentru WooCommerce. Dar atunci trebuie să luați în considerare faptul că pentru a aborda nivelul caracteristicilor Shopify, va trebui să adăugați extensii plătite care ar putea ajunge cu ușurință în gama Shopify.

De îndată, am întâlnit această dilemă: WooCommerce permite mai mult controlul utilizatorului și poate fi mai puțin costisitor, în timp ce Shopify este foarte simplu în preț și este foarte ușor de utilizat (fără a sacrifica instrumentele de care aveți nevoie).

Shopify are, de departe, o asistență mai bună pentru clienți, dar acest lucru este de așteptat, având în vedere natura centralizată a Shopify.

În ceea ce privește securitatea și fiabilitatea, Shopify este consecvent și sigur. WooCommerce este un lucru important: probabil va fi sigur și sigur în sine, dar starea magazinului dvs. depinde de mult mai mult decât de WooCommerce, deoarece este doar un plugin.

În mod clar, niciuna dintre aceste soluții nu este perfectă pentru toată lumea. Aș recomanda Shopify întreprinderilor care au cu adevărat nevoie de eficiență. Ușurința de utilizare este bună pentru echipele care nu au multă experiență tehnică, dar chiar și echipele care pot beneficia de ușurința cu care pot configura și gestiona un magazin Shopify. În plus, ceea ce plătiți este ceea ce obțineți.

Celor care doresc să aibă mai mult control asupra instrumentelor pe care le obțin pentru a-și construi magazinul, aș recomanda WooCommerce. Întreprinderile pot alege nivelul de găzduire pe care și-l doresc în mod independent, apoi să adauge WooCommerce și toate extensiile ulterioare de care au nevoie.

În timp ce unele extensii ar putea fi costisitoare, beneficiul este că întreprinderile pot alege și alege.

Nu va trebui să plătiți pentru funcțiile pe care nu le utilizați, ceea ce asigură că toate instrumentele pe care le plătiți sunt cele de care aveți nevoie. Și le puteți adăuga sau elimina întotdeauna după cum considerați de cuviință.

Îmi pare rău, dar nu există un răspuns ușor aici.

Ușor și eficiență: Shopify

Control: WooCommerce

Dar dacă nu sunteți încă sigur, nu vă faceți griji: WooCommerce este gratuit și multe dintre extensiile plătite de care aveți nevoie au încercări gratuite. În plus, Shopify are o încercare gratuită de două săptămâni – așa că ieși acolo și începe să construiești!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map