10 beste (+1 speciale) domeinregistreerders van 2020

Denk aan een website. Weet je waarom je een website kunt bedenken? Omdat het een titel heeft, een naam. Deze titel is niet alleen iets dat naar de webpagina zelf gaat, maar iets dat naar de URL of het adres van de site gaat. Als je een site wilt, wil je deze een naam geven. Of het nu voor uw bedrijf, een potentiële onderneming, een persoonlijke blog of zelfs als u investeert in bulkaankopen van domeinen, iedereen heeft er belang bij goede namen te vinden voor hun websites.


Hoe doe je dit? U gaat naar een bedrijf dat een domeinnaamregistreerder wordt genoemd en u betaalt ze om ervoor te zorgen dat een bepaalde naam bij u wordt geregistreerd. U wordt de eigenaar van dat domein zolang u ervoor betaalt, maar de voorwaarden van het contract werken.

Een domeinnaamregistreerder is precies hoe het klinkt: het is een organisatie die de registratie van domeinnamen beheert. Om officieel te zijn, moet een registrar zijn geaccrediteerd door een generiek top-level domeinregister – verwar de twee niet – en een registrar zal werken in overeenstemming met het register.

Registers zijn een artikel voor een andere tijd, maar in het kort: registers zijn databases met domeinnamen en alle informatie van de mensen die ze hebben geregistreerd. Registers worden beheerd door een organisatie genaamd ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), wat een enorme deal is voor domeinregistratie.

In principe kunt u zich alleen inschrijven bij bedrijven die zijn geaccrediteerd door ICANN. Dit zal u niet beperken, omdat er nog steeds veel door ICANN geaccrediteerde opties zijn.

Dus nu weten we wat een domeinnaamregistreerder is.

hostingpil10 beste domeinregistreerders

 1. NameCheap
 2. Bluehost-domeinen
 3. GoDaddy
 4. Hover
 5. Google Domains
 6. 1&1 IONOS
 7. Register.com
 8. Hostinger
 9. HostGator
 10. Domain.com
Wat maakt een registrar goed? Wat maakt iemand slecht? Op welke dingen moet je letten?

Ik weet zeker dat je kunt raden dat deze vraag niet zo eenvoudig is als het klinkt. Iedereen heeft andere behoeften. Sommige mensen zijn geïnteresseerd in het in bulk kopen van domeinen en andere mensen willen slechts één domein kopen voor hun blog.

Zelfs anderen zitten misschien in het midden, misschien kleine bedrijven die ervoor willen zorgen dat geen enkel ander bedrijf hun naam kan aannemen. En natuurlijk is er veel variatie tussen al deze voorbeelden.

Hoewel de prijs natuurlijk een van de belangrijkste dingen is waar je naar kijkt (en waar we ook naar zullen kijken), is het niet alles. Met name voor kleinere kopers zijn de prijzen redelijk consistent tussen bedrijven en u bespaart of verliest waarschijnlijk een paar dollar per jaar, afhankelijk van uw keuze. U moet nog steeds financieel het beste voor u doen, maar het is onwaarschijnlijk dat u failliet gaat.

Er zijn een paar andere dingen die van belang zijn bij het bekijken van domeinnaamregistreerders:

Een heel belangrijk ding om in gedachten te houden is het onderscheid tussen hosting en domeinen. Dit kan verwarrend zijn omdat veel domeinregistreerders ook hostingbedrijven zijn. Kortom, hosting is het huis zelf (het leveren van uw internetruimte / bronnen) en domeinen zijn het adres (de naam van uw internethuis).

Veel bedrijven bieden pakketten aan die zowel hosting als domeinregistratie bevatten, en er is veel variatie tussen hen.

Ik zal deze opties in deze lijst bekijken, evenals eenvoudige opties voor alleen domeinregistratie.

Zelfs voor zover het registreren van domeinen alleen gaat, hebben niet alle registrars een licentie om alle domeinnaamextensies te verkopen. U kunt bijvoorbeeld overal een .com kopen, maar misschien geen .uk. En natuurlijk variëren de prijzen – we zullen kijken hoe goed bedrijven deze opties aanbieden.

Een ander belangrijk ding om op te letten is de privacy van Whois. Kortom, een deel van de taak van ICANN is het bijhouden van een lijst met registranten.

Deze lijst heet Whois en is openbaar beschikbaar, wat betekent dat iedereen een domein kan doorzoeken om de informatie van de registrant te vinden.

Dit kan natuurlijk voor veel klanten een beangstigend vooruitzicht zijn. Vrijwel elke domeinnaamregistreerder biedt tools om uw specifieke gegevens uit de lijst te blokkeren (meestal vervangen door de bedrijfsgegevens).

De belangrijkste vraag is of de bedrijven dit gratis opnemen of, zo niet, de prijs waartegen ze deze vaak gewenste dienst verkopen. Daar zal ik ook goed op letten.

U moet ook op uw hoede zijn voor het specifieke beleid voor het verlopen van domeinen van een bedrijf. Als uw domein verloopt en u het niet verlengt, kan iemand anders het gebruiken, wat vervelend is voor kleine gebruikers die een goede naam hebben gevonden voor hun poëzieblog en bedreigend zijn voor bedrijven.

Nog een paar items waar ik naar zal kijken, en die u ook zou moeten doen als u uw eigen onderzoek doet: add-on services, klantenondersteuning en prijzen voor verlenging.

Veel bedrijven bieden gratis enkele aanvullende services en / of aanvullende services tegen extra kosten aan. Elk bedrijf heeft meestal zijn eigen combinatie hiervan. En ja, deze omvatten vaak de hostingservices en Whois-privacybescherming die ik eerder noemde.

Klantondersteuning spreekt voor zich en ik geef er alleen commentaar op als het bijzonder goed is of ontbreekt.

Wat de vernieuwingsprijzen betreft, bieden veel bedrijven lage prijzen voor het eerste jaar, en dan zal de vernieuwing van het domein voor de volgende jaren een prijsstijging zien.

Het is veel informatie, maar maak je geen zorgen: we zullen deze ideeën in de praktijk brengen door naar deze lijst met domeinregistreerders te kijken. Zoals altijd is er enige subjectiviteit, en tegen de bovenkant van de lijst moet je zelf wat graven.

Desalniettemin zijn dit, naar mijn ervaring, de beste domeinnaamregistrators.

10: Domain.com

domein.com

Dit is een bedrijf dat verrassend gemakkelijk te vergeten is. Ze presteren niet slecht, maar de naam is gemakkelijk te verwarren met veel andere domeinregistreerders … de belangrijkste onder hen, domains.com.

Domain.com is (neem ik aan) een kleinere registrar, omdat je er niet veel over kunt vinden. Domain.com biedt, zoals veel namen hier, hostingservices. In tegenstelling tot veel van de namen hier, is het eerst bekend voor domeinen (het staat tenslotte in de naam).

Ik zal eerlijk zijn: ik heb Domain.com nog niet getest voor hosting, dus ik kan niet zeggen of het een solide gok is om een ​​domein via een hostingpakket te krijgen (een optie die Domain.com biedt).

Domain.com is meestal geen naam die naar voren komt wanneer men overweegt om te hosten – aan de andere kant wil ik niet bevooroordeeld zijn tegenover een kleiner bedrijf.

Laten we dat op een beetje onbekend laten: alleen voor domeinregistratie is Domain.com in orde. De Whois-kosten voor privacybescherming zijn vervelend, maar gebruikelijk, en Domain.com biedt ook veel topdomein-extensies en over het algemeen fatsoenlijke prijzen met een aantal nette standaard add-ons.

prijzen van domein.com

Voordelen

 • Domain.com heeft een brede selectie van unieke topleveldomeinen tegen redelijke prijzen. HostGator (ook op deze lijst) gebruikt in feite Domain.com om zijn gebruikers in staat te stellen dergelijke domeinen te kopen wanneer HostGator ze niet rechtstreeks aanbiedt.
 • De prijs is gemiddeld, maar een beetje aan de onderkant. Een enkele .com is bijvoorbeeld $ 9,99.
 • Elke domeinnaamregistratie wordt geleverd met Let’s Encrypt Free SSL, e-mail doorsturen, DNS-beheer (vrij gebruikelijk) en overdrachtsvergrendeling (die u beschermt tegen ongeoorloofde overdrachten). Naar mijn mening maken deze gratis toevoegingen de prijs iets meer de moeite waard, ook al was het niet te hoog om mee te beginnen.

Nadelen

 • Whois privacy is een extra $ 8,99 per jaar, wat, afhankelijk van het aantal en het type domeinen dat u koopt, uw prijskaartje kan verdubbelen of verviervoudigen.
 • Hoewel Domain.com technisch gezien niet slechter is dan Hostinger als het gaat om upselling, worden de aanvullende producten groter weergegeven en zijn ze minder integraal voor uw naamregistratie. Dus ik zou zeggen dat Domain.com een ​​licht irritant afrekenproces kan hebben.
 • Vanwege de grootte en het gebrek aan merknaamkracht, heeft u misschien wat meer moeite om een ​​community van gebruikers online te vinden om te raadplegen wanneer u problemen ondervindt. Domain.com heeft ondersteuning (inclusief telefonische ondersteuning), wat hopelijk in orde zou moeten zijn, maar sommige mensen vinden het fijn om een ​​grote gemeenschap van medeklanten als hulpmiddel te hebben.

Bezoek Domain.com

9: HostGator

hostgator banner

HostGator is een ander bedrijf dat vooral bekend staat om zijn hosting. Uiteraard biedt HostGator ook domeinen aan, vooral omdat veel van zijn hostingproducten erbij horen. Het laatste totaal is een ander leuk feit: het moederbedrijf van HostGator is EIG (Endurance International Group), dat ook eigenaar is van Bluehost.

Hoewel HostGator minder een enorme kracht is in hosting, bedient het nog steeds honderdduizenden klanten en beheert het 9 miljoen domeinen.

Om HostGator hier eenvoudig te plaatsen, het is aan de duurdere kant van de zaak en kan misschien wat meer standaardfuncties gebruiken. De servicekwaliteit van HostGator is echter redelijk goed en gebruikers krijgen goede controle over hun domeinen.

Voordelen

 • Zoals met sommige van de andere genoemde opties, is HostGator goed in het integreren van domeinregistratie met hosting. Dit is niet verrassend, aangezien HostGator in de eerste plaats een hostingbedrijf is.
 • Elke domeinregistratie wordt geleverd met domeinvergrendeling (voorkomt de ongeoorloofde overdracht van de naam) en automatische verlenging. Dit laatste punt kan voor sommigen een zwakte zijn, maar het kan worden uitgeschakeld. Onthoud: het is over het algemeen een goede functie om te hebben als je bang bent dat iemand anders de naam aanneemt.
 • Uitgebreid controlepaneel en opties voor het beheren van uw domeinnaam. Mogelijk vindt u de gebruikersinterface echter een beetje onhandig.

Nadelen

 • Whois privacy is een extra $ 14,95 per jaar, een van de duurdere toevoegingen. Bovendien zijn de prijzen zelf iets hoger dan gemiddeld. Het zal de bank niet breken, maar voor degenen die op zoek zijn naar een eenvoudige en goedkope domeinregistratie, is HostGator misschien niet de beste.

hostgator prijs

 • HostGator is iets beperkter in hun direct beschikbare selectie van domeinextensies op het hoogste niveau, maar ze werken met Domain.com om meer unieke extensies te verkopen.
 • HostGator kan soms dubieuze klantenondersteuning hebben; persoonlijk vind ik dat hun ondersteuningspagina’s en kennisbank ontbreken. Ze kunnen op zijn minst wat updates en herontwerpen gebruiken. De vertegenwoordigers zijn echter prima.

Bezoek HostGator

8: Hostinger

hostinger banner

Hostinger is, zoals veel van de namen op deze lijst, vooral bekend als een hostingbedrijf.

Hostinger is echter een van de meer unieke hostingbedrijven, om twee belangrijke redenen: ten eerste is Hostinger eigendom van de werknemer en ten tweede bezit het een gratis hostingservice genaamd 000webhost.

Uniekheid heeft Hostinger er niet van weerhouden om een ​​van de meer populaire namen in hosting te worden, met een huidige telling van 29 miljoen gebruikers (hoewel ik eerlijk gezegd zeker weet dat velen van hen 000webhost gebruiken).

Desalniettemin biedt Hostinger een goede domeinregistratieservice. De essentie: een over het algemeen solide registrar met een lager dan gemiddelde prijsstelling en een over het algemeen eenvoudige afhandeling.

Voordelen

 • De prijzen van Hostinger zijn aan de goedkopere kant. Een enkele .com is bijvoorbeeld $ 8,99 en de daaropvolgende jaren zijn $ 10,99 (wat dicht bij het branchegemiddelde ligt).

hostinger prijs

 • Veel van de hostingbedrijven op deze lijst hebben een goede integratie met hostingpakketten voor degenen die dat wensen. Hostinger is hiervoor een van de beste keuzes: hun gedeelde webhostingpakketten beginnen bij $ 0,80 per maand (voor het eerste jaar). Voor mensen die op zoek zijn naar eenvoudige en betaalbare websites, is Hostinger een geweldige optie om domeinen samen te verpakken en samen te hosten.
 • Hostinger gebruikt een heleboel betaalmethoden bij het afrekenen. Veel registrars nemen alleen een kaart, of hoogstens een kaart of PayPal. Hostinger accepteert deze evenals een veelvoud aan populaire crypto-valuta’s.
 • Ik kan niet zeggen dat Hostinger vrij is van upselling, maar wat ze hebben valt mee. Ze proberen maar een paar add-ons te verkopen, wat sowieso vrij normaal is voor mensen om met domeinen te kopen, en sommige zijn misschien wel echt in je geïnteresseerd. Het afrekenproces zelf is erg snel en gemakkelijk.

Nadelen

 • Whois privacybescherming is een extra $ 5 per jaar. Dit valt mee, aangezien sommige bedrijven twee keer zoveel in rekening brengen, maar andere bedrijven rekenen er amper voor.
 • Hostinger heeft niet veel standaardfuncties / services bij de domeinregistratie. Wanneer u het domein koopt, is het in feite alleen het domein en al het andere is een extraatje. Whois-privacybescherming is slechts een opmerkelijk voorbeeld. Hostinger blinkt op veel manieren uit, en ik hou van Hostinger als een hostingbedrijf, dus ik wou dat ze meer konden toevoegen samen met de domeinaankoop gratis.

Bezoek Hostinger

7: Register.com

register.com

Register.com is misschien iets minder bekend en het is een van die domeinregistreerders die ik me (ironisch genoeg) vaak niet meer herinner vanwege zijn eigen domeinnaam. Register.com, name.com, domains.com, domain.com … en tal van anderen langs deze lijn kunnen een beetje moeilijk worden.

Ik was verrast toen ik hoorde dat Register.com in feiten meer dan 2,5 miljoen domeinen beheert. Ik verdiepte me erin en vond Register.com Het heeft veel meer een reputatie dan ik had verwacht.

De grootste aantrekkingskracht van Register.com zijn de lage prijzen. Hun website is echter niet erg goed: het is moeilijk om prijzen te vinden en sommige pagina’s lijken verouderd. Ik zou adviseren om eerst contact op te nemen met een medewerker van de klantenservice om dit te controleren in plaats van gewoon van de site te kopen.

Voordelen

 • Register.com heeft een aantal van de laagste prijzen die ik heb gezien. Prijzen variëren, maar veel enkele .com-registraties kosten slechts $ 5 per jaar. Prijzen kunnen zo laag zijn als $ 2,95 per jaar, afhankelijk van je add-ons. Register.com heeft ook een van de goedkoopste hosting- en domeinbundels, met een startprijs van $ 1,95 per maand.

prijs register.com

 • Register.com is ook redelijk goed in het afhandelen van bulk domeinaankopen.
 • Register.com heeft veel goede add-ons. Helaas zijn er niet veel standaard inbegrepen bij de aankoop van een domeinnaam.

Nadelen

 • De website van Register.com is een beetje verouderd en de prijzen / functies zijn moeilijk ter plaatse te vinden. Tenzij het mijn geluk is, wordt bij het bezoeken van hun domeinenpagina een prominente lijst weergegeven met domeinen op het hoogste niveau waarvoor “pre-registratie (wordt) binnenkort gesloten”. De extensies (.forsale, .delivery, enz.) Zeggen allemaal dat de preregistratie begin 2015 “sluit”. Als ze dat niet hebben bijgewerkt, zouden de andere dingen op hun website mogelijk verouderd zijn, en je zou waarschijnlijk moeten praat met een vertegenwoordiger om veilig te zijn.
 • Whois privacybescherming is $ 11 extra per jaar, dus als je dat wilt, is Register.com niet de goedkoopste optie.

Bezoek Register.com

6: 1&1 IONOS

1 & 1. com

1&1 IONOS is een populair hostingbedrijf en domeinregistreerder – vooral populair in Europa. Dit is alleen eerlijk: 1&1 IONOS is een van de oudste hostingbedrijven en domeinregistreerders, die al bestaat sinds 1988. In feite 1&1 IONOS is het grootste hostingbedrijf in Europa en beheert meer dan 12 miljoen domeinen, wat het zeker een belangrijke speler maakt in de registratie van domeinnamen.

1&1 De hostingproducten van IONOS staan ​​bekend als goedkoop en boordevol functies. Geldt hetzelfde voor de domeinregistratie? Iets. De initiële prijzen zijn laag, maar de verlengingsprijzen zijn helaas duurder. 1&1 IONOS blinkt nog steeds uit met wat het gratis bevat.

Voordelen

 • 1&De prijzen van 1 zijn het eerste jaar aan de goedkopere kant van het gemiddelde en zijn soms gewoon goedkoop. De verlengingsprijzen zijn fors (zie hieronder) maar voor beperkt gebruik: 1&1 IONOS biedt zeer goede prijzen.

1 & 1-prijzen

 • Het volgende wordt standaard geleverd met een domeinregistratie: één SSL Wildcard-certificaat, een professioneel e-mailadres met 2 GB ruimte en maximaal 10.000 subdomeinen.
 • Klantenservice is 24/7, maar niet perfect.

Nadelen

 • Terwijl 1&De prijzen van 1 voor het eerste jaar zijn aan de goedkopere kant, de verlengingsprijzen zijn aanzienlijk hoger. Bijvoorbeeld: een .com is het eerste jaar $ 9, daarna $ 15. Een .me is het eerste jaar $ 5, maar daarna $ 20, enzovoort. Dus als je 1 gebruikt&1 voor meer dan twee jaar, vindt u het misschien minder kosteneffectief.
 • Er is een beetje upselling bij betrokken. Niets te serieus, maar het kan een beetje frustrerend worden. Net als bij GoDaddy heeft dit te maken met 1&De aard van 1 als hostingbedrijf.
 • Klantenondersteuning kan soms frustrerend zijn, vooral wanneer u door uw account / website navigeert, kan het moeilijk zijn om bepaalde dingen te vinden.

Bezoek 1&1 IONOS

5: Google Domains

google-domein-banner

Ah, hier is een naam waar niemand hier van gehoord heeft: Google. Hoewel we moeten toegeven, is Google Domains minder bekend. Google Domains is een recentere onderneming en bestaat sinds juni 2014. Google Domains bevindt zich trouwens nog in de bètafase.

Het is zeker een nieuwsgierigheid. Google heeft de reputatie in elk type internetservice te stappen. Bovendien is bekend dat ze over het algemeen slagen, maar ze hebben ook nogal wat mislukkingen die nooit aansloegen.

Google Domains is verrassend solide. Het is heel eenvoudig en duidelijk, maar velen zullen de Google-gebruikersinterface waarderen die wordt toegepast op domeinregistratie en -beheer.

Voordelen

 • Zoals met de meeste dingen van Google, is Google Domains heel gemakkelijk te gebruiken. Stel je voor hoe eenvoudig de meeste Google-tools die je gebruikt, zijn en pas dat toe op het kopen en beheren van een domeinnaam. Een extra bonus hiervan is dat er bijna geen upsells zijn om je lastig te vallen, of speciale deals of kortingsbonnen of iets dergelijks.
 • De add-on voor G Suite: hoewel e-mail soms een gratis extra is bij registrars en hostingbedrijven, kost G Suite $ 5 per maand extra. In eerste instantie klinkt dit slecht, maar de G Suite is meer dan e-mail: het omvat Google Docs / Drive, Agenda, videoconferenties en meer. Sommigen vinden dit misschien overbodig: kunt u niet gewoon uw gratis Google-account gebruiken om Google Drive met collega’s te gebruiken? Misschien wel, maar voor degenen die dingen willen bevatten binnen het platform van hun bedrijf, is dit een nuttige toevoeging. Bovendien is het 30 GB opslagruimte, niet 10 GB.

google domein prijzen

 • Integreert goed met andere websitebouwers, zoals Wix, Squarespace, WordPress, enz.
 • Beperkte Whois-privacybescherming gratis, en niet alleen voor het eerste jaar (beperkt omdat het afhangt van de domeinen die u koopt).

Nadelen

 • Hoewel de klantenondersteuning over het algemeen goed is (u krijgt ondersteuning via chat, telefoon en e-mail), zijn de dagen beperkt tot maandag tot en met vrijdag en zijn de uren beperkt tot 6.00 uur tot 21.00 uur PST.
 • Ik zou dit niet als een grote fout beschouwen, maar de prijs is ongeveer normaal ($ 12 per jaar voor een enkele .com). Ik verwacht iets meer van een Google-product, maar dat is prima.
 • Een deel van het voordeel van eenvoud is dat de service over het algemeen lichtgewicht is. Nogmaals, het bevindt zich nog in de bètafase, dus we moeten nog zien hoe een volledige implementatie eruit zou zien. Voorlopig is een van de nadelen dat domeinbeheertools een soort basis kunnen zijn voor kleinere gebruikers.
 • Sommige speciale domeinen zijn mogelijk niet beschikbaar. Dit verandert, dus u moet dit controleren. Google Domains heeft in de loop der jaren zeker steeds meer domeinen aangeboden.

Bezoek Google Domains

4: Hover

zweven banner

Hover is zeker een van de jongere bedrijven op de lijst: Hover, opgericht in 2008, is niet de beroemdste registrar, maar heeft zijn naam gestaag opgebouwd. Hoewel het misschien nieuwer is als bedrijf, werd het opgericht door Tucows Inc., ‘s werelds op één na grootste domeinnaamregistrar. Je kunt je dus wat meer op je gemak voelen als je er nog nooit van hebt gehoord.

Simpel gezegd, Hover is een bedrijf dat vasthoudt aan wat het weet. Het levert eenvoud en service van hoge kwaliteit tegen gemiddelde of iets boven gemiddelde prijzen.

Voordelen

 • De initiële registratieprijzen zijn misschien niet zo slecht, maar het hangt ervan af.
 • Gratis Whois-privacy zolang u Hover gebruikt om het domein te beheren.

zweven prijzen

 • Hover biedt een van de voordelen die vaak uniek zijn voor kleinere bedrijven: een persoonlijkheid, en in dit geval een sociaal progressieve. Hover sponsort veel projecten die de nadruk leggen op empowerment voor gemarginaliseerde groepen, en ondersteunt ook de Electronic Frontier Foundation, die een belangrijke kracht is geweest in pro-internetactivisme.
 • Beperkte upselling, dus het afrekenproces is heel eenvoudig.
 • Verlengingsprijzen zijn lager als u meer domeinen koopt. Dit is niet ongebruikelijk, maar Hover doet het hier bijzonder goed.
 • Goede klantenondersteuning, hoewel de telefoontijden helaas beperkt zijn. Hover maakt er echter een punt van om echte mensen te gebruiken en geen geautomatiseerde systemen voor hun ondersteuning – wat de afweging (in uren) waarschijnlijk de moeite waard maakt.

Nadelen

 • Algemene prijzen zijn aan de hogere kant van het gemiddelde. Een enkele .com is bijvoorbeeld $ 12,99.
 • Bovendien kunnen e-mailadd-ons duurder zijn. E-mail doorsturen kost $ 5 per jaar en een e-mailaccount van 10 GB is $ 20. Dit is over het algemeen redelijk geprijsd, maar sommige registrars bieden gratis doorsturen aan.

Afgezien van de e-mailadd-ons, biedt Hover niets anders. Voor sommige mensen is dit eigenlijk een voordeel: u kunt gewoon uw domein kopen en klaar zijn met het proces. Anderen die domeinen en hosting willen koppelen, zullen merken dat Hover niet ideaal is.

Bezoek Hover

3: GoDaddy

godaddy domeinbanner

Net als NameCheap mag de plaatsing van GoDaddy op deze lijst niet als een verrassing komen. GoDaddy is een onbetwiste gigant in de wereld van hosting en domeinregistratie. Het bestaat al een tijdje – sinds 1997 om precies te zijn en heeft een grote naam voor zichzelf gemaakt.

Sterker nog, GoDaddy is ‘s werelds grootste domeinnaamregistrar, met maar liefst 77 miljoen domeinnamen in beheer. Grote spelers zijn aantrekkelijk voor sommigen en afknapper voor anderen – ik kan alleen maar zeggen dat hoewel GoDaddy een hit lijkt te zijn bij de meeste mensen met wie ik praat, je niet tot 77 miljoen domeinnamen kunt komen zonder iets goed te doen.

Voordelen

 • Hoewel het niet zo goedkoop is als NameCheap, is GoDaddy over het algemeen nog steeds goedkoop. Het eerste jaar is de prijs van een enkele .com slechts $ 0,99. Hoewel de verlengingsprijs dan naar bijna $ 18 stijgt, is GoDaddy misschien wel een van de goedkoopste opties als je alleen geïnteresseerd bent in het vasthouden van de domeinnaam voor een jaar (of twee)..

godaddy domein .com

 • Over het algemeen sterke service. Laat het aantal voors en tegens hier je niet van de wijs brengen: de nadelen zijn relatief klein en het grootste deel van GoDaddy’s aantrekkingskracht zit in het goed doen van het werk, wat over het algemeen positief is om moeilijk op te noemen. Afgezien van die goedkope eerstejaarskosten, heeft GoDaddy dat ook
 • GoDaddy doet het goed met het aanbieden van populaire extra’s / add-ons zoals opslagruimte of beperkte hosting. Hoewel NameCheap naar mijn mening betere add-ons en standaardfuncties heeft, is GoDaddy beter als u uw hosting en uw domeinnaam binnen hetzelfde platform wilt houden.

Nadelen

 • Hoewel de initiële prijzen misschien beter zijn, kunnen verlengingsprijzen iets duurder zijn.
 • Het afrekenproces van GoDaddy is frustrerend. Het is nog steeds gemakkelijk te voltooien, maar je wordt op elk moment gepusht om add-ons te kopen. Dit is niet verrassend, aangezien GoDaddy bekend staat als een van de grootste hostingbedrijven en domeinnaamregistrars.
 • WhoIsPrivacy-bescherming is minimaal $ 9,99 per jaar, terwijl het gratis is bij NameCheap.
 • Klantenservice is wisselvallig. Ik heb geen slechte ervaringen gehad met de klantenondersteuning van GoDaddy, maar anderen hebben dat wel.
 • De tool voor domeinbeheer kan soms traag zijn en, afhankelijk van de gebruiker, ingewikkeld.

Bezoek GoDaddy

2: Bluehost-domeinen

banner van bluhost-domeinen

Bluehost zou een andere bekende naam moeten zijn voor velen, vooral degenen die zich hebben verdiept in hosting. Het is misschien een middenbroer in termen van leeftijd en bestaat al sinds 2003. Er is niet veel informatie over de aantallen van Bluehost, maar ze hosten meer dan 2 miljoen websites.

Hoewel Bluehost bekender is voor hosting (het staat in de naam, om eerlijk te zijn), behandelt het ook domeinnamen. Om hun plaats op deze lijst samen te vatten:

Bluehost is goed voor degenen die hosting en een domeinnaam binnen hetzelfde platform willen hebben. Het is betaalbaar en doet het goed in het hostinggedeelte. Als je alleen op zoek bent naar een registrar, is Bluehost prima, maar het is niet de beste.

Voordelen

 • Prijzen zijn ongeveer normaal, voor $ 11,99 per jaar voor een enkel .com-domein. Met het kwaliteitsbeheer van Bluehost is dit echter een goede deal.

bluehost prijzen

 • Bluehost heeft een van de beste kennisbanken die ik heb gezien. Daarnaast zijn de vertegenwoordigers van Bluehost bereikbaar per telefoon, ticket en chat.
 • Zoals met veel opties op deze lijst, is Bluehost een zeer goede keuze voor diegenen die hun domein en hosting onder hetzelfde dak willen houden: Bluehost’s hosting is een van de beste opties en hun plannen bevatten vaak gratis domeinen.
 • Eenvoudig afrekenproces.

Nadelen

 • Privacybescherming is een extra $ 0,99 per maand. Voor sommigen is dit bedrag vrij verwaarloosbaar, maar voor degenen die op zoek zijn naar een enkel domein voor de goedkoopste prijs die ze kunnen, is Bluehost misschien niet de beste keuze.
 • Alleen als domeinnaamregistrar is Bluehost prima, maar niet geweldig – niet veel om het te onderscheiden van andere bekende registrars. De aantrekkingskracht ligt vooral bij diegenen die hun hosting en domeinnamen willen verbinden binnen één platform.

Bezoek Bluehost

1: NameCheap

naam goedkope banner

NameCheap staat bijna altijd in een lijst met de beste domeinnaamregistreerders. Het is een zeer gerenommeerd bedrijf dat al bestaat sinds 2000 en momenteel meer dan 10 miljoen domeinen beheert.

NameCheap is misschien niet de beste optie voor iedereen, maar het is mijn persoonlijke favoriet omdat het zeer betaalbaar is. Zowel particulieren als kleine bedrijven kunnen veel besparen met NameCheap, of u nu een enkel domein voor uzelf koopt of in bulk koopt. NameCheap doet zijn naam zeker eer aan.

Voordelen

 • Prijzen variëren, maar om u een voorbeeld te geven van een enkel domein voor een individu: .com-prijzen beginnen bij $ 8,88 per jaar, .net-prijzen zijn meestal $ 12,98. Deze zijn vrij laag en maken het voor bijna iedereen betaalbaar.

namecheap-prijs

 • Na de goede prijzen zijn de verlengingsprijzen ook redelijk goed, en voor kleinere klanten zal de verlengingsprijs hooguit een paar dollar bedragen. Als u het domein bij het afrekenen voor meer dan een jaar koopt, kunt u zelfs dat opslaan.
 • Whois-beveiligingssoftware is het eerste jaar gratis.

namecheap disclaimer

 • Zeer goede klantenondersteuning, inclusief livechat en een uitgebreide kennisbank. Vertegenwoordigers zijn meestal behulpzaam.
 • De domeinbeheerpagina is heel gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor iemand zonder veel ervaring.
 • Zeer goede extra’s / add-on-services, zoals shared hosting. U krijgt ook gratis aangepaste DNS.

Nadelen

 • De enige ondersteuningsopties zijn ticket- en livechat, dus geen telefonische ondersteuning.

Bezoek NameCheap

Bijzonder: Uniregistry

uniregistratie banner

Uniregistry is misschien wel de coolste domeinnaamregistreerder waar u nog nooit van hebt gehoord. Uniregistry werd opgericht in 2012 en werd in 2013 ICANN-geaccrediteerd – vrij recent voor het domeinregistratiespel.

Ondanks dat Uniregistry nog maar een paar jaar bestaat, telt het al meer dan een miljoen domeinen onder zijn beheer en heeft het 423 extensies om uit te kiezen.

De reden dat ik Uniregistry in deze lijst heb gescheiden, is omdat het een beetje uniek is. Terwijl alle andere genoemde namen domeinen in bulk kunnen kopen, en terwijl Uniregistry kleine aantallen domeinen kan kopen … Uniregistry is vooral gericht op mensen die investeren in bulkaankopen van generieke top-level domeinextensies (gTLD’s).

Ik neem hier niet te veel tijd in beslag om je met details te lastig te vallen, maar ik vind Uniregistry erg leuk, tot het punt dat ik er een afzonderlijke recensie van heb om uit te checken.

Voordelen

 • Whois privacybescherming brengt bij aankoop geen extra kosten met zich mee.
 • Bovendien beschikt Uniregistry zonder extra kosten over tweefactorauthenticatie.
 • De klantenondersteuning is bijzonder goed: alle gebruikers krijgen een toegewijde accountmanager die op hen zal reageren. Dit is een aanvulling op de normale opties voor telefonische ondersteuning, livechat en ticketing.
 • Prijzen zijn op maat voor grotere klanten. U praat met hen over uw behoeften en krijgt een aangepaste prijs. In mijn ervaring met Uniregistry was het zeker lager dan de huidige marktprijzen. Daarvoor neem je contact op met je accountmanager.
 • De tool voor domeinbeheer is goed. Veel van de namen hier hebben goede tools voor domeinbeheer, maar ik geef Uniregistry een speciale vermelding omdat het mensen die een groot domeinportfolio beheren, heel goed helpt.

Nadelen

 • De focus van Uniregistry op domeinnamen betekent dat het niet veel add-ons biedt. Voor sommigen is dit in orde – misschien wil je gewoon de domeinen kopen en ermee klaar zijn, vooral als je alleen in bulkaankopen investeert. Aan de andere kant,
 • Dit is waarschijnlijk een van de ernstigere nadelen van Uniregistry. Zoals ik al zei, is Uniregistry gericht op degenen die gTLD’s kopen, maar in tegenstelling tot veel andere registrars biedt Uniregistry geen pre-orderopties voor extensies die binnenkort beschikbaar zijn. Je moet wachten tot de extensie live is voordat je je bestelling kunt plaatsen, wat dingen riskant kan maken (vooral omdat iemand anders je voorkeursnamen had kunnen kopen bij een andere registrar die pre-order mogelijk maakt).
 • Als u alleen geïnteresseerd bent in het kopen van een enkel domein of een anderszins klein aantal domeinen, zijn de prijzen van Uniregistry niet veel beter dan die van concurrenten. Er zijn betere registrars voor mensen met kleinere domeinbehoeften.

Bezoek Uniregistry

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map