10 beste gratis website-bouwers (ja, helemaal gratis – geen betaling)

U bent dus geïnteresseerd in gratis websitebouwers. En waarom niet? Er is tenslotte een heleboel gratis dingen op internet. Helaas zijn gratis website-bouwers van hoge kwaliteit iets moeilijker te vinden.


Er zijn veel gratis websitebouwers. Maar de waarheid is dat je bereid moet zijn om wat concessies te doen als je een gratis websitebouwer wilt, omdat de meeste gratis websitebouwers deel uitmaken van ‘freemium’-modellen.

Zoals de naam al aangeeft, bieden freemium-prijsstructuren zowel gratis als premium opties. Het natuurlijke resultaat is dat de gratis opties minder goed worden weergegeven of een aantal opmerkelijke nadelen hebben.

Maar goed – een gratis websitebouwer is nog steeds de moeite van het bekijken waard. Misschien wil je gewoon met software experimenteren voordat je ervoor gaat betalen. Misschien wil je een site maken voor een idee dat je hebt en heb je gewoon een directe uitlaatklep nodig.

Of misschien brengen de gebruikelijke nadelen van gratis plannen u niet in een fase.

Eerlijk genoeg. Nou, veel ervaringen met het bouwen van websites en gratis websitebouwers hebben ertoe geleid dat ik deze lijst met de beste gratis websitebouwers heb gemaakt.

Hier zijn een paar dingen die u moet weten over deze lijst … allereerst geef ik veel belang aan domeinnamen. Veel mensen zullen een website die ze anders bezoeken, bekijken als deze zich op een subdomein bevindt, en terecht. Het ziet er minder legitiem uit.

En bijna elke gratis websitebouwer laat u een site bouwen onder een subdomein, tenzij u upgradet naar een betaald abonnement. Dus als u op een website gratis een domeinnaam kunt koppelen (houd er rekening mee dat u nog steeds voor een domeinnaam moet betalen) of als het subdomein van de website minder een probleem is, dan geef ik dat een goed gewicht.

En ja, zelfs als er nog andere dingen – zoals aanpasbaarheid – worden opgeofferd.

Nog iets: let niet te veel op het aantal voor- en nadelen op deze lijst. Let in plaats daarvan op wat ze zeggen. Er kan bijvoorbeeld technisch veel nadelen zijn, maar de positieve punten zijn zo belangrijk dat ze aanzienlijk groter zijn dan de negatieve.

Bijna elke gratis websitebouwer komt met advertenties voor het bedrijf, een subdomein en slechts een paar functies.

Maar er zijn altijd uitzonderingen. Dus zonder verder oponthoud, hier is mijn lijst met de beste gratis website-bouwers.

hostingpil
Beste gratis website-bouwers

 1. WordPress.com
 2. Wix
 3. WebStarts
 4. Weebly
 5. Blogger
 6. Google Sites
 7. Jimdo
 8. UCraft
 9. Site123

Item 1: WordPress.com

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

Wordpress

WordPress is enorm populair, zo erg zelfs dat het moeilijk te onderschatten is. Het bestaat al sinds 2005 en sinds die tijd is het uitgegroeid tot het ondersteunen van talloze miljoenen sites.

Men schat dat WordPress 30% van de internetbloggers bedient en WordPress is de 50e meest populaire website ter wereld. Nog indrukwekkender: CNN, CBS, BBC, Reuters en Fortune gebruiken allemaal WordPress.

Dus ja, het is een behoorlijk succesvol platform. En natuurlijk is een grote reden voor zijn populariteit de gratis optie.

Mijn plaatsing van WordPress.com als nummer één komt niet licht of gemakkelijk. Wix en Weebly hebben beide veel meer functies en maatwerk dan WordPress.

Als algemene websitebouwers nemen ze het. WordPress is echter zo enorm populair dat het hebben van een subdomein met WordPress uw blog veel minder kan beïnvloeden dan wanneer u een andere site zou gebruiken.

Bovendien biedt het deel uitmaken van de WordPress-community verschillende voordelen op zich. Het hangt zeker af van wat u uit uw websitebouwer wilt, maar als het een blog is, is WordPress waarschijnlijk de beste gratis optie.

WordPress Preview (gebruiksgemak: 3/5)

Voordelen

 • Voor een gratis product is er een redelijk goede selectie van thema’s / sjablonen. Hoewel bewerken middelmatig is, kunt u nog steeds behoorlijk wat maatwerk uitvoeren.
 • Het is heel gemakkelijk om inhoud te importeren en exporteren, ook tussen uw WordPress-blog en een blog met een ander platform (zoals Medium of Wix).
  Importeer in WordPress
 • Solide blogging-tools (uiteraard), evenals basisinzicht-tools en testimonial- en contactpaginafuncties.
 • Door de populariteit van WordPress vind je veel meer advies over het gebruik van WordPress dan met vrijwel elk ander platform.
 • Ook vanwege zijn populariteit kan het hebben van een subdomein op WordPress je misschien niet zo erg schaden. Veel bloggers gebruiken een WordPress-subdomein en daarom zou het hebben van het subdomein niet noodzakelijkerwijs het uiterlijk van uw site schaden (tenminste niet zoveel als bij andere gratis builders).
 • Ook hieruit volgend: ondersteunt WordPress.com een ​​socialere gemeenschap, zoals Blogger. Het is heel gemakkelijk om andere blogs in de WordPress-community te volgen en ermee te communiceren, en om met u te communiceren – een goede manier om verkeer te genereren en populariteit te winnen.

Nadelen

 • Hoewel de aanpassingstools in orde zijn, ben je echt beperkt tot de kleinere items (zoals kleuren). U moet in feite thema’s doorzoeken om een ​​lay-out te krijgen die u verkiest.
 • Apps (op WordPress bekend als plug-ins) zijn niet beschikbaar voor gratis abonnementen.
 • Zelfs eenvoudige SEO-tools zijn niet beschikbaar voor gratis abonnementen.
 • Geen live chat.

Bouw mijn gratis WordPress-site

Item 2: Wix

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

Wix

Wix is ​​zonder twijfel een van de meest populaire gratis website-bouwers. In feite is het gewoon een van de meest populaire website-bouwers.

Net als Weebly werd het opgericht in 2006. Wix heeft echter meer dan twee keer zoveel gebruikers als Weebly, op 110 miljoen.

Wix staat bekend als een fantastische en flexibele editor en wordt daarom gebruikt door een breed scala van mensen, van gewone bloggers tot topbedrijven.

De kern van Wix is ​​dat je een zeer functionele editor en veel functies krijgt, maar je moet natuurlijk nog steeds betalen voor de belangrijkste dingen, een domein en het verwijderen van Wix-advertenties.

Wix Preview (gebruiksgemak: 4/5)

Voordelen

 • Wix heeft een zeer grote gebruikersgemeenschap, wat een nuttige bron kan zijn als u vragen of opmerkingen heeft.
 • Zeer robuuste bewerkingstool. Het is niet alleen eenvoudig, maar krachtig en zelfs de gratis versie zorgt voor een grote mate van maatwerk. Wix scoort hoog omdat deze editor echt een van de beste gratis is.
  wix-editor
 • In dat opzicht heeft Wix een brede selectie van kwaliteitssjablonen.
 • Wix heeft basis SEO, contactbeheer, marketing, inzichten en zelfs blogtools. Vooral de blogtool is indrukwekkend. Voor een gratis bouwer is Wix bijna net zo volledig uitgerust als een volledige bouwer – natuurlijk ontbreken de sleutelbits nog steeds.

Nadelen

 • Wix-advertenties maken deel uit van het gratis abonnement.
 • Een dergelijk item dat Wix mist, is een contactformulier, dat veel gratis bouwers bevatten.
 • Het prijsmodel van Wix was tot voor kort betaalbaarder. Het eerste premium-niveau was namelijk slechts $ 5 per maand en stelde je in staat om een ​​domein te verbinden. Dat is verwijderd en nu is het eerste niveau $ 11, wat betekent dat de gratis websitebouwer nog meer verwijderd is van de premium-abonnementen. Het betekent ook dat als u de sitebouwer gratis wilt gebruiken en alleen voor het domein betaalt, u pech heeft.
 • Geen live chat. Maar dit geldt zelfs voor betalende Wix-klanten, dus het heeft niets te maken met een gratis account.

Probeer Wix gratis

Punt 3: WebStarts

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

WebStarts

WebStarts is een bedrijf dat vaak wordt genoemd in lijsten met topwebbouwers. Toen ik hun website voor het eerst bezocht, was ik behoorlijk sceptisch. Waarom? Omdat hun startpagina dit weergeeft: “Zoals te zien op … Facebook, Bing, Google, Yahoo.” Werkelijk?! Gezien worden op een zoekmachine is aanzienlijk anders dan gezien worden in een tijdschrift.

Maar goed, het heeft een gratis optie, dus ik heb het geprobeerd. Het blijkt dat het een behoorlijk onderschatte, robuuste gratis websitebouwer is. De meeste bedrijven verkopen zichzelf op hun websites – WebStarts is het tegenovergestelde.

Sommige dingen op de officiële prijspagina van de website zijn verouderd en het resultaat is dat het daadwerkelijke product zelfs beter is dan je zou denken. Ik zou zeggen dat WebStarts aan de slag is met Weebly en Wix wat betreft zijn mogelijkheden, maar veel minder naamsbekendheid heeft, en het is nog sneller om mee te beginnen dan zijn grotere rivalen.

Voordelen

 • Basisfunctionaliteit voor e-commerce / winkel.
 • WebStarts heeft een tool voor contactbeheer die niet super robuust is, maar nog steeds erg handig is, aangezien het gratis is.
 • WebStarts heeft een degelijke blogtool die goed werkt binnen de bouwer.
 • De advertenties van WebStarts zijn niet overweldigend.
 • Over het algemeen is de builder / editor-tool eenvoudig te gebruiken en functioneel, plus een fatsoenlijke functie (vergelijkbaar met Weebly en Wix).

webstarts pro's

 • Eenvoudiger te beheren dan Weebly of Wix, die soms overvol aanvoelen.

Nadelen

 • Zoals gebruikelijk bij gratis builders, beperkte opslag.
 • De builder-interface is over het algemeen goed, maar kan soms een beetje onhandig of niet-intuïtief zijn. Bovendien ben ik geen fan van de esthetiek, maar dat is slechts mijn mening en geen ernstige fout.

Begin gratis met WebStarts

Item 4: Weebly

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

weebly

Weebly, opgericht in 2006, is uitgegroeid tot een van de meest populaire sitebouwers ter wereld met meer dan 50 miljoen klanten wereldwijd.

Ik denk vaak aan Weebly als een alternatief voor Wix. De twee lijken in veel opzichten erg op elkaar omdat ze op freemium-modellen werken, bekend staan ​​als een van de beste websitebouwers die er zijn, en een populariteit hebben ontwikkeld voor hun gratis producten.

Hier is mijn samenvatting: Weebly is een van de beste gratis websitebouwers, maar voldoet niet zo volledig als Wix. Dat gezegd hebbende, het heeft een ding of twee Wix niet, dus ik moedig je aan om beide toch te proberen.

Weebly Preview (gebruiksgemak: 3/5)

Voordelen

 • De editor is zeer robuust en lijkt op of vergelijkbaar met de editor van Wix.
  Weebly-editor
 • Weebly heeft standaard SEO-, blog- en zelfs e-commerce / producttools. Dit is heel uniek voor gratis producten. Natuurlijk zou iedereen die echt geïnteresseerd is in e-commerce waarschijnlijk niet voor een gratis sitebouwer moeten gaan, maar het is toch een indrukwekkende opzet.
 • Weebly heeft een paar apps beschikbaar voor installatie, zelfs door gratis gebruikers. Dit zijn ook geen zwakke apps, maar nuttige dingen zoals prijsgrafieken, Eventbrite, veelgestelde vragen, enzovoort.

Nadelen

 • Zelfs als je eenmaal bent ingelogd, heeft Weebly een hoop upselling. Je kunt upselling verwachten van vrijwel elke gratis websitebouwer, maar het is extra vervelend voor Weebly omdat Weebly een van de beste gratis sitebouwers is.
 • Klantenservice is niet zo goed als die van Wix. Weebly heeft echter wel een livechat.
 • De editor van Weebly is erg goed, maar je bent iets meer beperkt dan met Wix.

Item 5: Blogger

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

Blogger

Blogger geeft me nostalgie. Ik begon Blogger voor het eerst te gebruiken als een jonge man, enthousiast om eenvoudige tools voor webcreatie uit te testen. Terug naar Blogger om het te testen, was ik verrast om te ontdekken dat veel nog steeds hetzelfde was.

Als je lijsten met gratis websitebouwers opzoekt, zul je Blogger er meestal niet op vinden. Dit komt waarschijnlijk omdat Blogger vooral gericht is op het bouwen van blogs (duh) in plaats van op meer algemene soorten websites.

Toch is Blogger veel vollediger gratis dan de meeste websitebouwers, en aan het eind van de dag bouw je nog steeds een website, zelfs als je beperkt bent tot het blogformaat.

Blogger-voorbeeld (gebruiksgemak: 2.5 / 5)

Voordelen

 • Upgraden is volledig optioneel en er is een sterke community van gratis gebruikers. Een van de redenen waarom ik Blogger zo hoog heb ingeschat, is omdat het heel gewoon is dat mensen blogs hebben op het __.blogspot.com-domein. Een bezoeker zal minder snel spotten op uw website vanwege het subdomein met Blogger.
 • Gebruikers kunnen 100 blogs per account aanmaken.
 • Hoewel de aanpassingsmogelijkheden beperkt zijn, kan men bepaalde pagina-elementen nog steeds herschikken en kleuren, lettertypen enz. Kiezen. HTML-bewerking is beschikbaar, maar de meeste mensen willen geen sitebouwers, zodat ze HTML kunnen bewerken.
 • Gebruikers kunnen een domein verbinden zonder te hoeven upgraden. Dit alleen is waarschijnlijk een van de beste dingen die Blogger ervoor heeft: een persoon die gewoon een eenvoudig blogformaat wil, maar toch zijn eigen domein wil, kan een compromis sluiten door Blogger te gebruiken en zo het eigenlijke bewerkingsplatform gratis te houden.Bolgger voor gratis domein

Nadelen

 • Zoals gezegd is het slechts een blogformaat.
 • Thema’s zijn zeer beperkt, evenals aanpassingsmogelijkheden. De kleinere details (kleuren, lettertypen) zijn aanpasbaar, maar grotere controle over pagina’s en de algehele site rekent in feite op het selecteren van een thema en het wisselen van kleuren.
 • Geen live chat of zelfs een uitgebreid ticketingsysteem – Blogger is te groot en gebaseerd op gratis gebruikers. De grote gebruikersgemeenschap kan de meeste problemen echter invullen.

Item 6: Google Sites

Google sites website builder

Google heeft echt software voor alles. Google Sites lijkt veel op de Google-documenten van het bouwen van websites. Het is gemakkelijk te gebruiken en goed om samen te werken, en het is helemaal gratis.

Het enige probleem? Het is te simpel.

Google Sites is het beste voor het maken van zeer eenvoudige webpagina’s, niets te dynamisch of zelfs belangrijk. Vanwege het samenwerkingskarakter is het goed voor het bouwen van informatieve of wiki-achtige pagina’s.

Voorbeeld van Google Sites (gebruiksgemak: 3/5)

Voordelen

 • Extreem gratis: Google Sites is gebouwd om een ​​onbetaalde tool te zijn. Dit kan voor sommigen een nadeel zijn: Google Sites heeft niet eens de mogelijkheid om te upgraden voor meer functies. Wat gratis sitebouwers betreft, is het moeilijk om een ​​platform te vinden dat alleen bedoeld is om gratis te zijn.
 • Google Sites is erg goed in samenwerking, zoals zijn neef, Google Docs.
 • Heel makkelijk te gebruiken. Veel sitebouwers zijn dat, maar Google Sites is een van de meest eenvoudige en eenvoudige.
  Interface van Google-sites

Nadelen

 • Heel basis. Google Sites heeft alleen de meest basale tools en soms voelt het alsof je een PowerPoint of Google Slide meer dan een site bewerkt. Maatwerktools zijn bijzonder beperkt. Om deze reden is Google Sites eigenlijk alleen goed voor het maken van eenvoudig ogende websites.
 • Zoals eerder vermeld, heeft Google Sites niet eens de mogelijkheid om te upgraden of premiumfuncties toe te voegen. Er is alleen de gratis versie. Sommigen vinden misschien dat ze Google Sites leuk vinden, maar hebben gewoon iets meer aanpassingsvermogen nodig. Sorry, geen dobbelstenen.
 • Hoewel de meeste gratis websitebouwers een lage opslagcapaciteit hebben, is het Google Sites-cijfer bijzonder laag met 100 MB.
 • Dit zou waarschijnlijk vanzelfsprekend moeten zijn, maar Google Sites is zo eenvoudig dat het bijna geen klantenondersteuning heeft.

Item 7: Jimdo

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

Jimdo

Jimdo is minder een begrip in vergelijking met Blogger, WordPress of zelfs Wix, maar het staat nog steeds bekend als een van de sterkere gratis website-bouwers.

Ondanks dat hij qua naam aan de kleine kant was, heeft Jimdo nog steeds geholpen meer dan 20 miljoen websites te maken.

Jimdo is, zoals velen op deze lijst, gebaseerd op een freemium-model. Een ding dat ik in het bijzonder leuk vind aan Jimdo, is dat het zijn gratis product zeer ondersteunt, in tegenstelling tot andere sites die een gratis product aanbieden, maar het tegelijkertijd lijken te haten ten gunste van hun premiumversies.

Jimdo is in wezen een solide gratis websitebouwer met de gebruikelijke beperkingen.

Jimdo Preview (gebruiksgemak: 3.5 / 5)

Voordelen

 • Met de Creator-optie kunt u direct beginnen met het bouwen van pagina’s. Het is de typische tool voor het bouwen van websites die u gewend bent.
 • Een vrij brede selectie van sjablonen (meer dan 100) voor een gratis bouwer.Jimdo-sjablonen
 • Jimdo-app beschikbaar voor Android en iOS
 • Zeer eenvoudige SEO-tools en tools voor online winkels (ook geen transactiekosten!)
 • 500 MB opslagruimte. Niets groots, maar niet slecht voor een gratis websitebouwer.
 • LogoMaker om u te helpen bij het maken / aanpassen van uw eigen merklogo.

Nadelen

 • Moet upgraden om een ​​domein te gebruiken.
 • Hoewel hun editor over het algemeen in orde is, kan het soms onhandig zijn. Mensen hebben er gemengde gevoelens over.
 • Jimdo heeft hun site-editor verbeterd, maar soms kan het een beetje intuïtief zijn.
 • Geen live chat-optie, maar er is een ticketingsysteem.

Punt 8: UCraft

ucraft-website-builder

UCraft is een ander bedrijf dat niet super bekend is buiten degenen die geïnteresseerd zijn in het bouwen van websites.

UCraft heeft ook een kleine reputatie voor hun gratis website-bouwlaag.

Naar mijn mening wordt UCraft onderschat. Het is niet dat het gratis product van UCraft een extreem hoge beoordeling verdient, precies, maar het verdient meer lof. Zoals gebruikelijk draait UCraft op een freemium-model.

Het gratis product is echter slechts een bestemmingspagina. Het is dus niet bepaald een gratis website-bouwer. Desalniettemin is die builder voor bestemmingspagina’s behoorlijk capabel, en misschien wel het belangrijkste, u kunt gratis een domein koppelen.

UCraft Preview (gebruiksgemak: 3/5)

Voordelen

 • Gebruikers kunnen zelfs op een gratis abonnement een domein koppelen. Dit alleen al maakt het naar mijn mening een van de betere gratis opties voor het maken van websites.
  Ucraft connect-domein
 • Vrij goede aanpassingsmogelijkheden, maar in alle eerlijkheid komt dat vooral omdat je een enkele pagina bewerkt in plaats van een hele website.
 • Basis SEO-tools, Google Analytics en SSL. Niet overweldigend indrukwekkend, maar toch solide.

Nadelen

 • eCommerce-functionaliteit moet worden geüpgraded.
 • De 24/7 live chat reageert soms niet, hoewel het over het algemeen prima werkt.
 • Uw websitebouwer is eigenlijk gewoon een bestemmingspagina-bouwer. Het kan nog steeds nuttig zijn, vooral omdat je een domein kunt koppelen, maar je bent nog steeds beperkt tot in wezen één grote pagina.

Begin gratis met UCraft

Item 9: Site123

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

Locatie 123

Site123 is niet bepaald een topkeuze voor het gratis bouwen van websites, maar het is zeker een optie. Site123 vermarkt zichzelf sterk als een gratis websitebouwer (serieus, Google het gewoon en je zult zien wat ik bedoel).

Site123 werkt natuurlijk op een freemium-model, maar in tegenstelling tot vele andere heeft het slechts één premium-niveau in plaats van een paar.

Afgezien daarvan valt het in de algemene voor- en nadelen die je zou verwachten van een halfwaardige sitebouwer: het is gratis, de bouwer werkt, maar je krijgt geen domein en je hebt advertenties.

Site123 Preview (gebruiksgemak: 3.5 / 5)

Voordelen

 • Basisfunctionaliteit voor e-commerce (inclusief een e-mailmarketingtool) en SEO-tools. Interessant is dat je alleen offline betalingen kunt accepteren met de gratis versie (met het telefoonnummer van een klant of bankoverschrijvingsgegevens).
 • Toegang tot een app store met apps die beschikbaar zijn voor gratis gebruikers. Dit is belangrijk omdat sommige van wat Site123 standaard mist (en onthoud dat Site123 niet zo veel tools vanaf het begin beschikbaar maakt als de hoger gerangschikte namen hier) die je in de app store kunt krijgen.Site123-apps
 • 24/7 live chat-ondersteuning – zelfs Wix en WordPress bieden dit niet (gratis).
 • Fatsoenlijke redacteur: niets om over naar huis te schrijven, maar zeker functioneel.Site123-interface
 • Verrassend weinig druk om over te stappen op een betaald plan.

Nadelen

 • Een opvallende Site123-banner, zelfs als deze klein is. Maar goed, dat komt vrij vaak voor.
 • Beperkt qua sjablonen, en hoewel de editor goed werkt, ben je nog steeds een beetje beperkt in hoeveel je kunt bewerken.
 • Over het algemeen heeft Site123 niet veel functies uit de doos.

Probeer Site123 Toda

Speciaal item: 000Webhost

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

000webhost

000Webhost is een hostingservice en daarom heb ik deze gescheiden van de andere opties in deze lijst. Maar goed, als het hosting is, waarom zou je het dan überhaupt ter sprake brengen?

Ten eerste omdat 000Webhost een van de weinige gratis hostingdiensten is, en waarschijnlijk de meest bekende. Ten tweede biedt 000Webhost mogelijkheden voor het bouwen van websites.

Simpel gezegd, je zou gratis een account kunnen aanmaken en die gratis mogelijkheden voor het bouwen van websites gaan gebruiken. 000Webhost is bedoeld als een gratis hostingplatform, maar een bijkomend gevolg is dat het ook een gratis websitebouwer is.

000Webhost Preview (gebruiksgemak: 3.5 / 5)

Voordelen

 • Omdat de hosting wordt verzorgd, kunt u eenvoudig een domein aanschaffen en vervolgens gratis koppelen. Terwijl Weebly, Wix, WordPress en anderen u zouden laten betalen om een ​​domein te verbinden dat u al bezit, zou 000Webhost u laten uitstappen door alleen voor het domein te betalen.
 • Omdat 000Webhost in de eerste plaats een hostingplatform is, kunt u kiezen tussen het gebruik van de sitebuilder van 000webhost of u kunt WordPress.org installeren en dat gebruiken om een ​​blog te bouwen. De sitebouwer is redelijk goed uitgerust en kan in hoge mate worden aangepast.
  000webhost om site te bouwen
 • Om verbinding te maken met WordPress.org: WordPress.org verschilt van WordPress (hierboven genoemd), namelijk dat WordPress.org een gratis service is. WordPress.org lijkt erg op WordPress, behalve dat het veel vollediger is en is helemaal gratis. Om WordPress.org te gebruiken, moet je echter voor de hosting zorgen … en als je 000Webhost gebruikt, dan kun je dat zelfs gratis doen. Als u verbinding maakt met WordPress.org op 000Webhost, krijgt u de meest volledig uitgeruste blogbouwsoftware die u gratis kunt krijgen.

Nadelen

 • De editor kan een beetje ingewikkeld en soms vervelend zijn om te gebruiken. De leercurve is niet geweldig, maar het is nog steeds veel minder gebruiksvriendelijk dan de andere opties hier. Maar als je WordPress.org gebruikt om een ​​blog te bouwen, wordt het weer gemakkelijker.
  000webhost-dashboard
 • U moet meer technisch onderlegd zijn om door uw accountinstellingen te navigeren. Er zijn veel bronnen beschikbaar, maar het kan nog steeds lastig zijn omdat u bepaalde dingen handmatig moet configureren (bijv. Een domein verbinden).
 • Vanwege de ruimte die is toegewezen aan uw gratis account, kunt u waarschijnlijk niet meer dan een of twee websites maken.
 • Tenzij u een upgrade uitvoert naar een van de betaalde abonnementen van Hostinger (Hostinger voert 000Webhost uit), kunt u te maken krijgen met een slechte uptime.

Bezoek 000webhost

Gratis Website Builders-vergelijking:

website bouwer
Opslag
Bandbreedte
Bruikbaarheid
Ondersteuning
Onze beoordeling
Helemaal gratis?
Betaalde abonnementsprijs
WordPress3 GB1 GB★★★★★★★★★★★★★★★Ja, met subdomein$ 4 tot $ 45
Wix500 MB500 MB★★★★★★★★★★★★★★★Ja, met subdomein$ 13 tot $ 39
WebStarts1 GB1 GB★★★★★★★★★★★★★★★Ja, met subdomein$ 7,16 tot $ 19,99
Weebly500 MB250 MB★★★★★★★★★★★★Ja, met subdomein$ 6 tot $ 26
BloggerOnbeperktOnbeperkt★★★★★★★★Ja, met subdomeinHelemaal gratis
Google SitesOnbeperktOnbeperkt★★★★★★★★Ja, met subdomeinHelemaal gratis
Jimdo500 MB2 GB★★★★★★★★★★Ja, met subdomein$ 4 tot $ 39
UCraft100 MBOnbeperkt★★★★★★★★★★Ja, met subdomein$ 10 tot $ 39
Site123500 MB1 GB★★★★★★★★★★Ja, met subdomein$ 5,80 / maand.

Beste gratis website-bouwers: conclusie

Dus, tot slot, wat zijn de beste gratis website-bouwers?

Als je geïnteresseerd bent in het bouwen van een eenvoudige Wiki of een eenvoudige informatieve pagina (en misschien met andere mensen), raad ik Google Sites aan.

Als je een solide blog wilt bouwen, raad ik WordPress aan. Blogger is ook niet slecht: het krijgt de tweede plaats voor degenen die een gratis blog willen maken (hoewel Weebly en Wix ook degelijke blogtools hebben).

En als je gewoon een algehele, volledig uitgeruste website wilt bouwen (en je bent in orde met alleen een subdomein), zou ik eerst Wix en WebStarts en Weebly als goede seconden voorstellen.

Maar goed, al deze sites zijn het proberen waard – en omdat ze gratis zijn, is er geen groot obstakel om dit te doen.

Goede jacht!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map