10 beste gratis WordPress-thema’s voor muzikanten: zorgvuldig geselecteerde collectie

WordPress is een van de meest geprefereerde platforms voor het bouwen van websites. Het is in de volksmond bekend om het bouwen van intuïtieve websites te vergemakkelijken.


Het maken van een muzikantenwebsite is even eenvoudig met behulp van WordPress-aanpassingen. WordPress zorgt met zijn thema’s voor een extra vleugje creativiteit.

De website van een muzikant moet creatief, aantrekkelijk en snel te laden zijn. Een bekend feit is dat een goed ontworpen website uw bedrijf magie kan brengen.

Om een ​​aantrekkelijke website met muzikanten te bouwen, moet u zich concentreren op verschillende kleinere aspecten van webdesign.

Dus je hebt de taak op je genomen om een ​​website voor muzikanten te bouwen. Dat is geweldig!!

De vraag is echter hoe weet u welk WordPress-thema bij uw behoefte past?

Geloof me, niet alle thema’s zijn geschikt voor het bouwen van een muzikantenwebsite.

Nou, wacht even. Ik zou uw zoekopdracht vereenvoudigen door een exclusieve lijst met gratis WordPress-thema’s voor muzikanten aan te bieden.

Maar voordat we verder gaan, een snelle blik op wat er zo anders is tussen gratis en betaalde WordPress-thema’s.

Gerelateerd: gratis WordPress-hosting: slagen zonder een dollar te betalen

Gratis WordPress-thema’s v / s betaalde WordPress-thema’s:

Het is overweldigend om te weten dat je een gratis WordPress-thema kunt gebruiken om een ​​muziekgerichte website te bouwen. Wie zou een gratis thema verachten?

Voordat u een specifiek WordPress-thema kiest, moet u beslissen welk thema u zou kiezen – gratis of betaald thema.

Welnu, er zijn duidelijk weinig grenzen tussen gratis en betaalde WordPress-thema’s.

 • Ondersteuning: gratis WordPress-thema’s zijn ontwikkeld door meerdere tech-enthousiastelingen en hebben mogelijk geen of beperkte ondersteuning. In tegenstelling tot betaalde thema’s die meestal voldoende worden ondersteund met goede documentatie.
 • Prijzen: gratis thema’s zoals de naam doet vermoeden, is volledig gratis. Betaalde thema’s, ook wel Premium-thema’s genoemd, hebben een bepaalde prijs. In de meeste gevallen zijn de betaalde thema’s betaalbaar.
 • Beoordeling: een gratis thema voordat het op WordPress.org wordt vermeld, moet een officiële beoordeling ondergaan. Integendeel, betaalde thema’s hoeven geen officiële beoordelingen te ondergaan.
 • Functies: niet alle, maar veel van de gratis thema’s zouden minder functies hebben in vergelijking met premium-thema’s.
 • Aanpassingen: gratis thema’s zijn beperkter voor aanpassingsopties in vergelijking met betaalde thema’s. Betaalde thema’s zijn meestal ontworpen rekening houdend met de snelheid, laadtijd en ondersteunen snelle aanpassing.
 • Beveiliging: gratis thema’s hebben minder beveiligingsupdates en kunnen daarom kwetsbaar zijn. In de meeste gevallen zorgt een betaald thema voor regelmatige updates.
 • Installatie: Toegang tot en installatie van een gratis thema is eenvoudig vanaf de officiële website van WordPress. Toegang krijgen tot een betaald thema is niet complex, maar kan wel kennis vereisen over gemeenschappelijke marktplaatsen en manieren om er toegang toe te krijgen.

Welnu, daarmee is het fundamentele onderscheid tussen gratis en betaalde WordPress-thema’s voltooid.

WordPress biedt een uitgebreide keuze aan thema’s en het zoeken naar de juiste kan een enorme taak zijn, tenzij iemand je zoekopdracht kan verfijnen.

Leun achterover en ontspan!! Je zoekopdracht vereenvoudigen is precies wat ik hier ga doen.

hostingpil10 beste domeinregistreerders

 1. Music Lite
 2. Mijn muziekband
 3. TrapMusic
 4. Band
 5. Musicmacho
 6. Sungit-lite
 7. De Sonic
 8. Sonorama
 9. Fundit
 10. Flikkeren

Ik zou dit beginnen met een lijst met gratis WordPress-thema’s die exclusief op maat zijn gemaakt voor muzikanten.

1. Music Lite:

Musiclite wordpress thema

Music Lite is een budgetvriendelijk thema dat beschikbaar is voor muzikanten. Het is een lite-versie van het premium Music-thema.

Kenmerken:

Als onderdeel van het thema omvat Music Lite verschillende handige widgets. Dit werkt goed met WordPress versie 4.9 of hoger.

Het ondersteunt Google-lettertypen, lay-outs met meerdere kolommen, eenvoudige aanpassing, aangepaste logo’s, aangepaste achtergrond en verschillende andere functies die helpen bij het bouwen van een aantrekkelijke website.

Music Lite-functies

Gebruiksgemak:

Het is eenvoudig om het Music Lite-thema te downloaden van de officiële website of van de officiële website van WordPress. De huidige versie van het thema is 1.2.2 en ondersteunt meer dan 2000 installaties.

Het gebruik van het thema is eenvoudig en wordt ondersteund door verschillende handleidingen, wat het gemakkelijk maakt voor iemand die Music Lite begint te gebruiken.

Music Lite-gids

Ondersteuning:

Music Lite is populair en daarom vindt u mogelijk ondersteuning voor dit thema op het WordPress-forum.

Mocht dat niet voldoende zijn, dan heeft Music Lite zijn eigen technische ondersteuningsforum. U kunt ook kiezen voor prioriteitsondersteuning voor $ 49 of ondersteuning voor het instellen van thema’s die $ 199 zou kosten.

Themacollectie: met Music Lite kunt u eenvoudig links naar sociale media toevoegen. Het is gebouwd met een responsief raamwerk en is geoptimaliseerd voor het netvlies.

Music Lite ondersteunt HTML5 en CSS3. U kunt meerdere zijbalken, aanbevolen afbeeldingen, diavoorstellingen hebben en veel creativiteit toevoegen aan het bouwen van websites.

Bekijk demo

2. Mijn muziekband:

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

Mijn muziekbandthema

My Music Band is een eenvoudig te gebruiken gratis WordPress-thema. De huidige versie is 1.2.3 en ondersteunt WordPress 4.7 en hoger.

Kenmerken:

Als onderdeel van de belangrijkste functies maakt het eenvoudige aanpassing mogelijk, waarmee u functies kunt in- of uitschakelen. U kunt lay-outs aanpassen, kleuren wijzigen, lettertypen favicon, logo’s, achtergronden.

My Music Band-functies

Met My Music Band kun je links naar sociale media en aangepaste CSS toevoegen. My Music Band ondersteunt de meeste rudimentaire functies, zoals het maken van afspeellijsten in het gratis thema.

Het betaalde thema ondersteunt echter meer geavanceerde functies die handig zijn om een ​​muzikantenwebsite te bouwen.

Gebruiksgemak:

De website biedt informatie over hoe u dit thema in bestaande WordPress installeert en hoe u het thema kunt upgraden naar de nieuwste versie.

Het heeft meer dan 900 actieve installaties. Met het gratis thema kunt u een eenvoudige website maken die gemakkelijk te beheren aanpassingen ondersteunt.

Ondersteuning:

My Music-band heeft een eigen ondersteuningsgedeelte met veelgestelde vragen en veelvoorkomende onderwerpen over installatie en gebruik van thema’s.

Ondersteuning voor My Music Band

U kunt ook supporttickets ophalen of u kunt ondersteuning krijgen via het communityforum.

Thema-collectie:

In combinatie met PHP reageert CSS My Music Band volledig. Het is klaar voor Instagram en kan koptekstvideo ondersteunen.

Het thema volgt WordPress-normen op het gebied van beveiliging en wordt tijdig bijgewerkt. Een andere goed te gebruiken functie is de toevoeging van getuigenissen en portfolio.

Bekijk demo

3. TrapMusic:

TrapMusic WordPress thema

TrapMusic is populair bij mensen die op zoek zijn naar gratis WordPress-thema’s. De huidige actieve versie is 3.0.

Kenmerken:

Hoewel TrapMusic basisfuncties ondersteunt zoals scrollen, feedbackformulieren, aangepaste zijbalken, heeft het ook een aantal goede functies om te implementeren.

TrapMusic-functies

Enkele van deze toegevoegde functies zijn onder meer GoogleMaps, dynamische inhoudlader, vertaalopties.

Het ondersteunt aangepaste widgets, aangepaste menu’s, shortcodes, sociale media-integraties, zijn enkele van de andere functies.

Gebruiksgemak:

TrapMusic is eenvoudig in te stellen zoals de meeste thema’s. De meerdere functies zijn eenvoudig voor ervaren gebruikers.

Het kan echter even duren voordat iemand het begint te gebruiken om alle functies onder de knie te krijgen.

Ondersteuning:

Over ondersteuning gesproken, TrapMusic heeft niet specifiek een apart ondersteuningsgedeelte of handleidingen.

Dit staat niet vermeld op de officiële website van WordPress en maakt het daarom moeilijk voor het geval u op zoek bent naar uitgebreide thema-gerelateerde ondersteuning.

Thema-collectie:

Zonder twijfel ondersteunt TrapMusic responsief ontwerpen. Het is gebouwd op SMT Framework 2.0 en wordt ondersteund door Ecwid.

Dit is een van de weinige gratis sjablonen die SEO-optimalisatie ondersteunt, vertaalopties biedt en een antispambeveiligingsfunctie heeft.

Bekijk demo

4. Muziekband:

Muziekband WordPress thema

Nou, dit is weer Music Band, een gratis thema. Dit is echter van Themezy. Themezy is een bekende bron voor het ophalen van gratis thema’s.

Kenmerken:

Music Band ondersteunt scrolls, afbeeldingenbibliotheek en een paar andere basisfuncties die u kunnen helpen bij het maken van een fatsoenlijk uitgeruste muziekwebsite.

U kunt aankomende evenementen in de kalenderset toevoegen, menu’s aanpassen en de integratie van sociale media ondersteunen. Het is de perfecte optie om een ​​eenvoudige website te bouwen.

Music Band-functies

In de meeste gevallen heeft de website van een muzikant echter meer creativiteit nodig. Dit is iets dat moeilijk te bereiken is met Music Band.

Gebruiksgemak:

Music Band heeft een beperkt aantal functies. Hierdoor is het eenvoudig te gebruiken. Het is zeer onwaarschijnlijk dat u iets heel complexs zult vinden tijdens het gebruik van Music Band.

Het maakt niet uit of u vers of ervaren begint, dit zal eenvoudig te gebruiken zijn.

Ondersteuning:

Themezy heeft een FAQ-sectie. Dit helpt echter niet veel als u op zoek bent naar meer technische oplossingen.

Over het algemeen biedt het niet veel ondersteuningsgidsen. U kunt ze bereiken via een contactformulier dat beschikbaar is via hun website.

Thema-collectie:

Een van hun noemenswaardige functies is het toevoegen van ondersteuning voor downloadbare muziek die ook kan worden gestreamd en beluisterd.

Dit bevat ook deelbare links met de meest populaire sociale mediaplatforms. Het thema reageert op desktop, tablet en mobiel.

Bekijk demo

5. Musicmacho:

Musicmacho wordpress thema

Musicmacho, is een bekend thema onder muziekliefhebbers. Het biedt GPL3-gelicentieerde thema’s. De huidige werkende versie is 1.0.16.

Kenmerken:

Musicmacho ondersteunt creatieve en opvallende website-ontwerpen. Het is volledig aanpasbaar en ondersteunt een meertalige weergave.

De pagina’s zijn allemaal SEO-geoptimaliseerd en ontworpen volgens de standaardrichtlijnen van WordPress, waardoor het veiliger is.

Musicmacho-functies

Dit is een even goede optie voor het bouwen van een muziekwebsite voor bands, evenementen en muziekwinkels.

Gebruiksgemak:

Beginnen met Musicmacho is uiterst eenvoudig. Het installeren van het thema en het maken van de basisconfiguratie is eenvoudig voor iemand met eerdere ervaring met WordPress-thema’s.

Het thema ondersteunt gemakkelijke aanpassing en wordt ondersteund door een uitgebreide documentatie die het gewoon te simpel maakt.

Ondersteuning:

Musicmacho heeft een uitstekende ondersteuning, gezien de ondersteuning die je krijgt voor andere gratis thema’s.

Dit wordt behandeld met een themadocumentatie, veelgestelde vragen en heeft een helpdesk.

Musicmacho ondersteuning

Dit staat vermeld op de officiële WordPress-website en wordt ondersteund door het WordPress-ondersteuningsforum.

Thema-collectie:

Het gratis thema van Musicmacho is een goede optie voor kleine of middelgrote websites. Als basistechnologie gebruikt het het Twitter Bootstrap-framework.

Dit is volledig mobiel responsief en heeft antispamondersteuning. Dit ondersteunt echter geen retina-optimalisatie of hoge resolutie in het gratis thema.

Dit heeft meer dan 300 actieve installaties.

Bekijk demo

6. Sungit-lite:

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

Sungit-lite wordpress thema

Sungit-lite is een volledig gebruiksvriendelijk en interactief gratis thema dat beschikbaar is voor muzikanten. Dit maakt deel uit van Yudlee, dat ook hetzelfde premium-thema biedt met meer verbeterde functies.

Kenmerken:

Zonder coderingsinspanningen kunt u met Sungit-lite een volledig aanpasbare website bouwen. Het wordt gecombineerd met verschillende innovatieve functies om een ​​visueel aantrekkelijke website te bouwen.

Enkele van de inbegrepen functies zijn: integratie van sociale media, aangepast menu, aanpasbare zijbanners, lay-outs met meerdere pagina’s, aanpasbare voettekst.

Sungit-lite-functies

De pagina’s zijn klaar voor vertaling en zijn geoptimaliseerd voor hoge prestaties. Sungit-lite ondersteunt ook aangepaste CSS.

Gebruiksgemak:

Sungit-Lite is gemakkelijk te gebruiken en te integreren met WordPress. De thema-opties en aanpassingen zijn eenvoudig te beheren.

Het is onwaarschijnlijk dat u Sungit-Lite moeilijk te verkennen zult vinden.

Ondersteuning:

De officiële website van Sungit-Lite heeft documentatie met een apart ondersteuningsgedeelte. Er is ook een helpdesk en een FAQ-sectie beschikbaar om basisvragen te beantwoorden.

Het thema staat vermeld op de officiële website van WordPress en wordt ook ondersteund met het WordPress-communityforum.

Thema-collectie:

Sungit-Lite heeft meer dan 700 actieve installaties. De huidige werkende versie is 1.1.10. Het thema reageert volledig. Dit omvat zowel liggende als staande modus op alle veelgebruikte apparaten.

Het thema werkt in alle bekende browsers en vereist WordPress 4.0 of hoger. Afgezien van WordPress is het volledig compatibel met Bootstrap 3.x en WooCommerce.

Bekijk demo

7. De Sonic:

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

sonische thema

The Sonic is een van de nieuwste gratis WordPress-thema’s gewijd aan muzikanten. Het is uitgebracht onder de GPL 2.0-licentie en wacht op de herziening van het WordPress-thema.

Kenmerken:

Ondersteund door Bandthemes, biedt de Sonic een gemakkelijk aanpasbare sjabloon waarmee u eenvoudig afbeeldingen, afbeeldingen en video’s kunt toevoegen, waaronder mp4.

Het ondersteunt ook opmerkingen, blogs en auto-clearing floats voor CSS, pagina-uitlijningen en pagina-opmaak met vooraf gedefinieerde opmaak.

Gebruiksgemak:

De Sonic is op het eerste gezicht eenvoudig te implementeren en aan te passen. Het maakt gebruik van het standaard integratieproces van WordPress, waardoor het eenvoudig te integreren is met WordPress.

Ondersteuning:

Aangezien dit een relatief nieuw thema is dat op de markt beschikbaar is, zult u niet veel documentatie of ondersteuning vinden.

Waarschijnlijk in de toekomst, als de populariteit toeneemt, vindt u mogelijk meer bronnen met betrekking tot dit thema.

Thema-collectie:

De Sonic ondersteunt livestreaming, een van de belangrijkste componenten van een muziekwebsite. Het kan uw muziek effectief promoten van Soundcloud en Mixcloud.

Het thema staat bekend als mobiel responsief. U kunt Soundcloud-speler prominent op uw startpagina presenteren.

Hoewel het verschillende andere intuïtieve functies ondersteunt, zijn dit enkele die de aandacht trekken.

Bekijk demo

Betaalde thema’s voor muzikanten:

Hoewel gratis thema’s betaalbaar zijn, is het een feit dat gratis thema’s weinig beperkingen hebben. Elk gratis thema staat verschillende functies toe en blokkeert bepaalde andere functies.

Wanneer u een website maakt, weet u nooit welke functie van pas kan komen. Het ergste als dit ontbreekt in het gratis thema dat je kiest.

Om dit gedoe te vermijden, kiezen veel mensen voor betaalde thema’s. U betaalt voor het thema en geniet van alle functies zonder voorwaarden.

Vervolgens heb ik enkele betaalde thema’s beschikbaar gesteld die exclusief beschikbaar zijn voor muzikanten.

8. Sonorama:

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

Sonorama betaalde WordPress-thema

Sonorama is een betaald thema dat beschikbaar is voor muzikanten, gemaakt in 2014. Het heeft meer dan 1000 actieve installaties en werkt met WordPress 4.5 of hoger.

Kenmerken:

Sonorama faciliteert bij het bouwen van in het oog springende, op muziek gebaseerde websites. Met de visuele paginabuilder kunt u de meest complexe lay-outs maken zonder coderingsinspanningen.

Sonorama-functies

U kunt eenvoudig audio- en video-inhoud insluiten. Dit is compatibel met Soundcloud, Bandcamp, YouTube en nog veel meer.

Sonorama is modulair, zeer aanpasbaar, klaar voor het netvlies en geoptimaliseerd.

Gebruiksgemak:

Sonorama wordt geleverd met eenvoudige opties voor slepen en neerzetten, zodat u uw ontwerp gemakkelijk kunt aanpassen.

Integreren met WordPress is even eenvoudig.

Ondersteuning:

Sonorama heeft een sterke documentatieondersteuning. De officiële websites bevatten ook een apart helpgedeelte.

Daarnaast wordt het thema ook ondersteund door een uitgebreide community-ondersteuning en forum.

Thema-collectie:

Sonorama reageert 100%. Het is klaar voor widgets en is compatibel met de meeste populaire browsers zoals IE9 en hoger, Firefox, Safari, Chrome en Opera.

Het thema is gebouwd met JS, CSS en PHP. Het thema kost $ 39 voor een gewone licentie. Dit omvat toekomstige updates en 6 maanden ondersteuning.

Bekijk demo

9. Fundit:

Fundit betaalde WordPress-thema

Fundit is een premium WordPress-thema dat zich niet alleen richt op muzikanten, maar ook op artiesten, filmmakers en een oplossing biedt die zich richt op het werven van fondsen.

Kenmerken:

Fundit biedt eenvoudige navigatie en ondersteunt een ontwerp van één pagina. Met dit thema kan een uitgebreide en gebruiksvriendelijke website worden gebouwd.

Je kunt afbeeldingen, video’s en diavoorstellingen toevoegen. Dit alles wordt ondersteund met basisaanpassing.

Om betalingen te accepteren, is het geïntegreerd met PayPal.

Gebruiksgemak:

Fundit ondersteunt een gemakkelijke creatie van één pagina. Het ondersteunt basisaanpassing, waardoor het zelfs voor beginners gemakkelijk is om dit thema te gebruiken.

Om het te integreren met WordPress, kun je het downloaden en beginnen te gebruiken zoals elk ander thema.

Ondersteuning:

Fundit heeft een aparte documentatie op haar officiële websites.

Fundit documentatie

Als onderdeel van de ondersteuning vindt u ook enkele veelgestelde vragen.

Fundit heeft een aparte ondersteuning die kan worden bereikt in geval van problemen, problemen of vragen over functies.

Thema-collectie:

Het thema is gebouwd met PHP, JS, CSS, PNG en GIF. Het thema is gecomprimeerd en is slechts ongeveer 2 MB groot.

De lay-out is volledig responsief. Het Fundit-thema kost $ 49 voor GPL 2.0.

Bekijk demo

10. Flikkering:

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

Flicker betaald WordPress-thema

Flicker is een ander premiumthema dat beschikbaar is voor zangers, muzikanten en bands. Dit is volledig widget-klaar en werkt met WordPress 4.9 en hoger versies.

Kenmerken:

Met Flicker kunt u kiezen tussen boxed of brede versies van het thema. Het thema ondersteunt kleuraanpassing samen met algemeen beschikbare lettertypen.

U kunt bijna elk aspect van uw website aanpassen met zijn PSD-ondersteuning. Integratie van sociale media wordt ondersteund met behulp van AccessPress.

Flicker-functies

Flicker ondersteunt marketingdiensten met MailChimp. Andere ondersteunde functies zijn Contactformulier 7 en SEO-optimalisatie van pagina’s.

Gebruiksgemak:

Flicker ondersteunt bijna alle soorten aanpassingen, inclusief widgets en headers. Het opnemen van deze aanpassingen is eenvoudig.

De paginabuilder ondersteunt eenvoudige functies voor slepen en neerzetten. Om toe te voegen, kan het thema eenvoudig worden samengesteld met de bestaande WordPress-installatie.

Ondersteuning:

Flicker heeft een beperkte ondersteuning waar je tickets kunt indienen. Het thema wordt ook ondersteund door gedetailleerde documentatie.

Zodra u het thema aanschaft, omvat dit ook een ondersteuning van 6 maanden.

Thema-collectie:

Het thema maakt gebruik van Unyson als raamwerk dat eenvoudige functies voor slepen en neerzetten ondersteunt. Daarnaast ondersteunt het de Google Fonts-bibliotheek en FontAwesome-pictogrammen.

Dit reageert volledig op meerdere resoluties. Dit is gebouwd met PHP, JS, CSS, PSD en Layered PSD.

Dit werkt op gangbare browsers zoals IE11, Firefox, Safari, Opera, Chrome, Edge. Flicker is ook compatibel met Woocommerce 3.2.x en Bootstrap 3.x.

Bekijk demo

CONCLUSIE:

Gratis thema’s zijn voldoende voor de meeste basisfuncties en zijn een goede optie als het budget een beperking is. Het kiezen van het juiste gratis thema hangt af van de lijst met functies die uw website nodig heeft.

Hoewel functies belangrijk zijn, is een even belangrijke factor de ondersteuning voor WordPress-versie, gebruiksgemak en ondersteuning samen met beveiliging.

Onder de gratis thema’s is Music Lite een goede optie voor het geval u WordPress 4.9 of hoger gebruikt. Andere goed te proberen thema’s zijn Musicmacho en Sungit-Lite.

Ben je nog steeds niet tevreden met gratis thema’s, check dan een van de betaalde thema’s.

Sonorama en Flicker zijn beide goede opties met een klein prijsverschil. Flicker combineert technologie perfect om een ​​visueel aantrekkelijke website voor muzikanten te creëren.

Gratis WordPress-thema's infographic

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map