15 beste muziekwebsites voor inspiratie (2020)

15 beste muziekwebsites voor inspiratie (2020)

15 beste muziekwebsites voor inspiratie (2020)

Dus je hebt besloten om je muziekwebsite te bouwen? Dat is geweldig!! Terwijl u besluit uw muziekwebsite te bouwen, is er een basisvraag die moet worden beantwoord. Waar haal je ideeën en inspiratie vandaan om je muziekwebsite te bouwen?

Het bouwen van een muziekwebsite heeft heel veel creativiteit nodig en als je hebt besloten het zelf te doen, dan heb je zeker helpende handen nodig om inspiratie op te doen om die allereerste muziekwebsite te bouwen.

Bestaan ​​er zulke websites die u inspirerende ideeën kunnen geven voor uw muziekwebsite?

Welnu, gelukkig zijn er een paar van dergelijke websites die u een aantal kant-en-klare concepten voor uw muziekwebsite kunnen geven.

Wacht even, terwijl ik hierover in meer detail spreek.

hostingpil15 beste muziekwebsites voor inspiratie

 1. Pharrel Williams
 2. Erika Nielsen Cellist
 3. Joe Maz
 4. Yaybrigade
 5. Henrysaiz
 6. Devotchka
 7. Auberive Music
 8. Geluid van verandering
 9. Odensesymfoni
 10. Artempivovarov
 11. Wolfthemes
 12. Timdavisvocals
 13. Ensemblecorrespondenties
 14. Alexandergadjiev
 15. Anomalie

1. Pharrell Williams

Pharrel Williams

De website bevat meerdere kaarten die fanprojecten zijn over muziek. Door op een willekeurige ventilatorkaart te klikken, kunt u het ontwerp controleren. Je kunt ook je eigen kaart maken.

Het unieke ontwerp zorgt voor veel inspirerende ideeën.

Navigatie

Wanneer u hun bestemmingspagina opent, zou u merken dat deze een eenvoudige schuifbare navigatie heeft. Dit ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook snel in het oog. Het is goed gescheiden op basis van het genre.

Visuals

De plaatsing van elke sectie wordt zo gedaan dat de meest prominente eenmaal bovenaan wordt geplaatst. Het begint met uitgelichte muziek gevolgd door een songgalerij. Vervolgens gevolgd door muziekvideo’s en de andere muziek.

Galerij

Elke sectie heeft zijn eigen galerijcollectie. Elk van deze heeft zijschuiven waarmee u gemakkelijk kunt verkennen.

Makkelijk te gebruiken

De pagina is snel te laden en makkelijk te gebruiken. Je kunt naar muziek luisteren en video’s bekijken. Hiermee kun je ook via iTunes kopen. Helemaal onderaan vindt u een sectie over andere artiesten die rechtstreeks zijn gekoppeld aan een referentiewebsite.

2. Erika Nielsen Cellist

erikanielsenSoms zitten de meest buitengewone dingen verborgen in gewone dingen. Ben je het er mee eens? Dit is precies wat de website van Erika Nielsen biedt. Het is misschien niet de meest opwindende website op deze lijst, maar het levert zeker wat het wil.

De landingspagina is een simpele slideshow van de artiest met het instrument, sociale afbeeldingen & links onderaan en een zijbalk die de bio, discografie bevat & contact details. De website compenseert in snelheid voor wat het verliest in visuele flair.

Navigatie

Het zijbalkmenu is een bepaald hoogtepunt van de site. Terwijl de meeste websites een menu bovenaan de pagina hebben, gaat deze site tegen de norm in door een zijbalkmenu aan de linkerkant voor snel & gemakkelijke navigatie.

Eenvoudige layout

Op de startpagina weet u alles op het eerste gezicht. Het is kort & eenvoudig zonder ruimte in te leveren.

Concerten & Evenementen

Dit tabblad bevat een overzichtelijk tijdschema van aankomende evenementen met locatiekoppelingen van Google Maps.

Videos & Discografie

Elke muzikale artiest heeft een levensvatbare discografie nodig om zijn / haar talent te laten zien. Daarom bevat deze pagina youtube-links naar alle muzikale projecten en uitvoeringen van de artiest.

De website is gemaakt met een Bandzoogle-thema.

Bezoek de site

3. Joe Maz

Joe Maz
DJ’s touren de hele tijd. Als u dus door de startpagina van de website van Dj Joe Maz scrolt, wordt een touroverzicht van alle aankomende evenementen weergegeven met bovenaan een e-mailnieuwsbriefformulier. De website heeft ook een eigen muziekspeler met een ingebouwde downloadknop.

Behalve Spotify & Radio, alle links zijn ingesteld om statische achtergrondafbeeldingen van de artiest te scheiden en bevatten ook het nieuwsbriefformulier op bijna elke pagina.

Startpagina

Zoals eerder vermeld, heeft de bestemmingspagina een scrollfunctie die de locatie van de tour weergeeft & datums die onmiddellijk uw aandacht trekken.

Nieuwsbrief

Het lijkt misschien gimmicky, maar het is een goede strategie van de ontwerpers om de nieuwsbrief op elke pagina te vermelden als promotietactiek. Maar het komt zeker niet uit als uitloging vanwege een netjes ontwerp.

Muziekspeler

De muziekspeler speelt automatisch een bepaald nummer af door op de afspeelknop te klikken. Deze functie is een geweldig voorbeeld van een website voor muziekproductie. Als je muziek maakt, is het eerste dat mensen die naar je site komen willen, naar je muziek luisteren.

Pagina layout

Het is moeilijk te zeggen of de website zelfs naar een andere pagina gaat of niet (dat doet het zeker). Alle pagina’s lijken gewoon op dezelfde pagina te verschijnen vanwege het vervaagde ontwerp van de achtergrondlay-out, waardoor de site ook veel sneller wordt.

Deze site is ook gemaakt met een Bandzoogle-thema.

Bezoek de site

4. Yaybrigade

Yaybrigade

De bestemmingspagina bij het openen geeft een lijst met favoriete albums van 2017. Genummerd en toegevoegd op basis van de keuzes van twee auteurs, dit biedt een muzieklijst.

Bij het raken van de pagina zou je zien dat de pagina er eenvoudig uitziet, maar verschillende aanpassingen heeft.

Hier is wat ik er goed aan vond.

 • Innovatief visueel: als u de pagina opent, realiseert u zich zonder twijfel dat het visueel aantrekkelijk is. Ten eerste ziet u een goed gescheiden lijst die in de vorm van een cd kan worden bekeken.
  YaybrigadeDit kan ook worden bekeken in de vorm van een lijst. U kunt elke weergave kiezen. Het bevat nummers over meerdere jaren en voor elk jaar zijn de beelden anders.
 • Goed georganiseerd: hoewel de bestemmingspagina een reeks muziekalbums bevat. Het ziet er niet rommelig uit en lijkt gemakkelijk te navigeren.
 • Aanpassing: het biedt niet alleen aanpassingen die te zien zijn, maar heeft ook aanvullende aanpassingen voor audio. Deze opties zijn onderaan geplaatst. Zodra u op een van deze opties klikt, verandert de themakleur automatisch.
 • Luisteropties: het biedt meerdere luisteropties voor muziek. Terwijl je op de pagina kunt luisteren, kun je er ook voor kiezen om ernaar te luisteren via YouTube of Spotify.

5. Henrysaiz

henrysaiz

Dit duurt even bij het laden van de pagina; de lader die het laadpercentage weergeeft, maakt het echter gemakkelijk.

Dit is meer dan een fanpagina waar je ook secties ziet met details over shows en evenementen.

Elke sectie wordt gemarkeerd bij zweven.

Hier is wat ik er goed aan vond.

 • Pagina-indeling: Terwijl u de pagina laadt, kunt u muziek horen totdat u naar beneden over de pagina scrolt. Met een inklapbaar zijmenu wordt de volledige pagina gebruikt om meer inhoud op minder ruimte weer te geven.
 • Styling: de pagina gebruikt veel kleine stylingelementen. Ten eerste begint het met een inklapbaar hoofdmenu. Elke sectie wordt gemarkeerd bij zweven.
 • Galerij: de pagina bevat verschillende plaatsen waar u toegang hebt tot de muziek. Het heeft een link om de discografie te voltooien. De galerij wordt weergegeven met miniaturen en is gemakkelijk te doorbladeren.
 • Gemakkelijke navigatie: als u van boven naar beneden beweegt, is de navigatie eenvoudig en krijgt u veel informatie op één pagina. Het spreekt bijna voor zich met details over live show, datums en galerij. De galerijen zijn te zien over Beatport.

6. Devotchka

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

Devotchka

Dit is een eenvoudige website met niet veel multimedia-inhoud. Dit is een goed voorbeeld om naar te verwijzen als u geen mediarijke website wilt maken.

Hoewel dit eenvoudig is, geeft het toch een goede weerklank over de website.

Eenvoudige layout

De website heeft een zachte lay-out met niet veel flitsende graphics. Het heeft een goed gescheiden menu en is gemakkelijk te navigeren.

Tours

De website bevat een apart gedeelte rondleidingen waar u kaartjes kunt kopen.

Galerij

De galerij toont een lijst met alle muziek die via de website kan worden afgespeeld. Er zijn meerdere opties waarmee u kunt downloaden of spelen.

Verkoop merchandise

De website bevat een apart gedeelte over merchandise, waar je producten kunt kopen.

7. Auberive muziek

Auberive

Dit is een bandgebaseerde website en de essentie van de website is vrij duidelijk uit hun media-afbeeldingen.

Op de website staat de zeer kleine beschrijving die wordt gebruikt, omdat de meeste stukken duidelijk uit hun visuals blijken. Dit geeft je bijna het gevoel alsof je een liveshow bijwoont.

Sterke graphics

De volledige website is gevuld met media-inhoud en de achtergrond bevat afbeeldingen. De website is zo ontworpen dat gebruikers gemakkelijk verschillende muziek kunnen proberen door op de website te blijven.

Tour details

Een speciaal gedeelte toont alle tourdetails en laat gebruikers onderweg naar voorbeeldmuziek luisteren.

Meerdere opties

Via de website is er een autoplay die indien nodig kan worden uitgeschakeld. Afgezien hiervan kun je de muziek via verschillende kanalen horen.

Side scroll

Om door verschillende muziekgalerijen te bladeren, heeft het een zijscroll. Dit is gemakkelijk te gebruiken en verschilt tegelijkertijd van de meeste conventionele websites.

8. Geluid van verandering

geluid van verandering

De pagina laadt snel om u een complete reis van de website te bieden. Standaard wordt bij het invoeren van de muziek de muziek afgespeeld, die indien nodig kan worden uitgeschakeld.

Terwijl je de pagina bezoekt, kun je de essentie van de muziek krijgen. Het gaat meer om straatmuziek van een straatmuzikant.

Visuals

De bestemmingspagina hier is zowel visueel rijk als aantrekkelijk voor de luisteraar. Het is bedoeld voor straatmuzikanten en dit is gemakkelijk te zien aan het ontwerp en de lay-out van het thema. Terwijl u door de website beweegt, ziet u meer visueel indrukwekkende afbeeldingen.

Gemakkelijke navigatie

De pagina is ontworpen met een zijmenuknop waarop kan worden geklikt en bekeken wanneer dat nodig is. Het biedt niet te veel opties, maar heeft tegelijkertijd voldoende opties om inhoud te scheiden en navigatie over de pagina te vergemakkelijken.

Voeg muzikanten toe

Muzikanten kunnen hier worden toegevoegd en elk van hun verzameling kan worden bekeken door op het buskers-tabblad te klikken. Het heeft een kaart die gebruikt kan worden om muzikanten te lokaliseren.

Aanpasbaar

U kunt de muziek in- of uitschakelen, een optie die beschikbaar is op de pagina. Je kunt de muziek horen die is ingesloten op de website of op Google Play of op iTunes. Evenzo kunt u een video bekijken. Dit biedt ook een optie om in HD-kwaliteit te bekijken. Je kunt de muziek direct delen via Facebook en Twitter.

9. Odensesymfoni

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

Koncerter

Dit is een website die meerdere muziekverbindingen heeft met concerten, orkest en lesgeven.

De website geeft een goede lijst van orkesten en de verschillende aankomende shows.

Veelzijdig

Dit is een website die meerdere services biedt, te beginnen met het opsommen van orkestbands, concerttijd en hun cursussen. Hun veelzijdige services zijn goed gescheiden om rommel op de website te voorkomen.

Menu’s en ontwerp

De pagina bevat niet te veel afbeeldingen of medialinks. Toch heeft het goed gescheiden menu’s met veel details over elke muzikant. Het vermeldt duidelijk de instrumenten die aan de muzikant zijn gekoppeld.

Details

Je zou heel veel details vinden over elk orkest dat je kiest. Het vermeldt ook de aankomende shows en stelt u in staat tickets te boeken. Evenzo heeft u voor concerten een goede detaillering van de verstrekte informatie.

10. Artempivovarov

Artem Pivovarov

De pagina hier heeft een eenvoudig websiteontwerp met menu’s bovenaan. Je zou audiogalerij, videogalerij en concertinformatie vinden.

Hoewel de website er op het eerste gezicht eenvoudig uitziet, heeft deze maar weinig aanpasbare opties.

Gemakkelijk

Zonder enige twijfel is de pagina eenvoudig te bekijken en vereist deze niet te veel navigatie. Alle opties zijn klikbare tabbladen.

Aanpasbaar

Via de website kun je naar elke muziek luisteren door op de audioknop te klikken. Je kunt ernaar luisteren via iTunes, Google Play of Sound Cloud.

Videos

Het bekijken van video’s is bijna zoals YouTube. Hoewel je het op YouTube kunt bekijken, kun je het ook ingesloten op de website bekijken. Het heeft opties om te delen, later te bekijken. Afgezien van het commentaargedeelte, opties voor leuk en niet leuk, is het net als YouTube, waar je ook de snelheid of kwaliteit kunt wijzigen.

Audiobibliotheek

De audiobibliotheek is compact geplaatst met miniaturen. Door op een album te klikken, kunt u alle beschikbare nummeropties bekijken. Dit kan worden gedownload via Google Play of iTunes of je kunt het spelen met Yandex-muziek.

11. Wolfthema’s

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

Wolfthemes

De bestemmingspagina wordt geopend om een ​​groot aantal services te tonen die het biedt. Het is een complete muziekpakketwebsite met niet alleen een galerij, maar ook kaartverkoopopties.

Terwijl u door de enkele pagina bladert, ziet u de verschillende services met een contactformulier helemaal onderaan.

Visueel aantrekkelijk

Hoewel de pagina verschillende afbeeldingen en media bevat, wordt deze snel geladen. De lay-out is goed onderverdeeld in secties. De gebruikte afbeeldingen en afbeeldingen zijn het meest geschikt voor de website van een muzikant. Hoewel het visueel aantrekkelijk is, is het tegelijkertijd eenvoudig te navigeren.

Galerij

Op de pagina kun je de muziek kopen van Amazon, iTunes en onderweg luisteren. Met muziek heeft het ook een videogalerij.

Kaartjes

Dit heeft een speciaal gedeelte dat de beschikbaarheid van tickets op verschillende locaties aangeeft, samen met de status en waarmee u tickets kunt kopen.
Samen met tickets toont het ook een sectie met de nieuwste release die kan worden beluisterd.

Nieuws sectie

Niet veel websites van musici bevatten veel tekstinhoud. Hier is er echter een met een speciale nieuwssectie.
Aangezien dit een demo is van WolfThemes, wordt er melding gemaakt van dit WordPress-thema met één pagina muziek.

12. Timdavisvocals

timdavisvocals

Dit is een alles-in-één website van een muzikant. Het geeft een korte introductie van de muzikant en het verschillende werk dat de muzikant heeft ontwikkeld.

In tegenstelling tot andere voorbeelden, is deze exclusief gewijd aan het werk van één muzikant.

Pagina layout

De afbeeldingen samen met de pagina-indeling en het kleurenthema zorgen ervoor dat de website er aantrekkelijker uitziet. De pagina heeft een schuifbare optie om elke sectie op de pagina te bekijken. De secties zijn goed gescheiden en de pagina-indeling is effectief gebruikt. Inclusief diavoorstellingen waar mogelijk.

Uitgebreid

Elke sectie geeft een korte uitgebreide beschrijving van de betekenis van de sectie. De gegeven beschrijving is alleen geschikt om een ​​idee te krijgen van de website en de beschikbare services.

Gemakkelijke navigatie

Pagina bevat een zijmenu dat kan worden uitgebreid of samengevouwen. De menu’s worden geleverd met een sluitknop. De website ziet er professioneel uit met afbeeldingen en referenties van populaire werken van beroemdheden, gemaakt door de muzikant.

Meerdere services

De website biedt meerdere services en wordt goed weergegeven. Bevat voldoende informatie over het zijn van een artiest, coach, zanger en muziekproducent. Er is een apart gedeelte met verschillende zangers en je kunt ook naar hun muziek luisteren.

13. Ensemblecorrespondenties

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

ensemble correspondenties

Dit is een goede plek om te overwegen voor het geval je een eigen muziekband hebt en ernaar uitkijkt om details over je concert via de website toe te voegen.

Afbeeldingen

De website staat vol met in het oog springende beelden van muzikanten en concerten. Dit met de minste uitgebreide informatie geeft meer details over de website.
De afbeeldingen zijn met een hoge resolutie waardoor het zowel duidelijk als opvallend lijkt.

Journey Road-Map

De pagina bevat een sectie om hun reis vanaf het begin uit te leggen. Het is interessant op te merken hoe ze elk jaar een significant beeld hebben. Dit draagt ​​bij aan hun geloofwaardigheid.

Galerij

In de muziekgalerie die is gekoppeld aan concerten en programma’s kunt u automatisch naar muziek luisteren.

Nieuws en team

De website bevat een nieuwsrubriek met nieuws over hun concerten.
Het heeft een speciaal teamgedeelte, dat een speciale vermelding nodig heeft. Het bevat alle gegevens van de sleutelpersoon en contactgegevens.

14. Alexandergadjiev

alexandergadjiev

De pagina wordt geladen met een introductie, die indien nodig kan worden overgeslagen. Er is een zijmuziekknop die kan worden ingeschakeld om naar muziek te luisteren.

Dit is een portfolio van een enkele muzikant en belicht de verschillende aspecten van muziek.

Menu’s

Aangezien dit de website van een enkele muzikant is, spreekt hij in alle termen luider over de muzikant. De pagina-indeling toont het profiel van de muzikant samen met goed uitgelijnde menu’s. Het geeft duidelijk de naam, foto en andere basisdetails weer en laat gebruikers de link delen via sociale mediakanalen. Het gebruikte thema geeft duidelijk aan dat dit gerelateerd is aan piano.

Biografie en getuigenissen

De pagina biedt een korte biografie waarin de reis van de muzikant wordt vermeld, samen met de belangrijkste gebeurtenissen. De pagina bevat ook getuigenissen.

Bibliotheek en agenda

Er is een vermelding van de goede verzameling audio- en videobibliotheken, samen met persberichten.
Je kunt hier naar luisteren of het ook kopen. De pagina bevat een uitgebreid kalenderevenement waar u ook kaartjes kunt kopen.

Awards en sociale aanwezigheid

Zowel aan het begin als op verschillende locaties op de website wordt er melding gemaakt van de verschillende prijzen. Dit is een goede manier om geloofwaardigheid op te bouwen.

15. Anomalie

anomalieAnomalie is een andere muziekwebsite met muziek, kunstwerken van de artiest & producten. Bij het openen van de site wordt duidelijk dat de ontwerpers het meest minimalistische ontwerp wilden.

Er zijn nauwelijks randen of randen op de hele website. Ze komen echter wel voor wanneer u over het bovenste menu gaat, dat een eenvoudige overgang speelt die er erg soepel uitziet.

Startpagina

Op de startpagina staat het nieuwste album & de afspeelbare afspeellijst vooraf, gevolgd door YouTube-links naar muzikale uitvoeringen & reisdata. Geen betere intro dan een showcase van het muzikale ambacht van de artiest.

Overgangen

De overgangen lijken hier mooi te passen bij het algehele minimalistische thema van de website. De menubalk & sociale links verschijnen op een witte achtergrond zonder veel visuele flair weg te geven.

Pagina layout

Inhoud is strikt uitgelijnd op het midden van alle pagina’s met enige achtergrondschaduw. Kleuren zijn in feite gedempt met uitzondering van wit, wat opnieuw een minimalistische trend is.

Lettertype

Negen van de tien keer komen mooie lettertypen er als onvolwassen uit. Terwijl strengere lettertypen zoals de serif-familie een strengere toon overbrengen. Maar deze site behoudt een algemeen evenwicht met zijn eenvoudige maar niet te elegante lettertypestijl.

Bezoek de site

Dit voltooit mijn lijst met beste muziekwebsites voor inspiratie.

Dus wat nu?

Dus de volgende vraag die moet worden beantwoord, is hoe je zulke fascinerende muziekwebsites kunt maken?

Welnu, de meeste van deze functies zijn direct beschikbaar voor het geval u ervoor kiest om te hosten met Bandzoogle.

bandzoogle

Bandzoogle is een volledig muzikant-toegewijde hosting en biedt een gratis proefperiode van 30 dagen. U kunt kiezen uit meer dan 100 voor mobiel geoptimaliseerde sjablonen. Daarnaast kunt u uw paginalay-out aanpassen door codeaanpassingen.

Het toevoegen van nummers, fangegevens, tourkalender, elektronische perskits en merchandising zijn enkele functies die in al zijn plannen worden ondersteund.

De plannen beginnen vanaf $ 8,29 / maand.

bandzoogle-abonnement

Alle abonnementen hebben onbeperkte bandbreedte.

De inbegrepen promotionele functies zijn zoals hieronder gemarkeerd-

bandzoogle promotiefunctie

Bezoek Bandzoogle

Conclusie:

Als u een glimp opvangt van bestaande websites voor muzikanten, krijgt u geweldige inzichten in wat u in uw muziekwebsite kunt weven.

Veel creativiteit, een goede uitstraling en een inspirerend ontwerp en een goede hostingpartner is alles wat u nodig heeft om uw muzikantenwebsite operationeel te krijgen.

Verder gaan terwijl ik je mijn lijst met beste muziekwebsites heb gegeven voor inspiratie, om dit te realiseren kun je Bandzoogle proberen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me