20 Web Hosting Jargon Elke website-eigenaar moet weten

20 Web Hosting Jargon Elke website-eigenaar moet weten

20 Web Hosting Jargon Elke website-eigenaar moet weten

Wanneer u nieuw bent bij webhosting, zal het een ontmoedigend proces zijn om het gevarieerde jargon te begrijpen dat door webhostingbedrijven wordt gebruikt. De meeste van deze webhostingbedrijven geven er niet om de terminologie voor de nieuwkomers uit te leggen en het resultaat is volledige verwarring.


Hier bieden we u 20 webhostingjargon dat elke website-eigenaar moet kennen:

We bieden u 20 webhostingjargon dat elke website-eigenaar moet kennen

 1. Domein naam server
 2. CNAME
 3. Een opname
 4. Cpanel
 5. Content Delivery Network (CDN)
 6. SSL-certificaat
 7. Sitemap
 8. Top Level Domain (TLD)
 9. Wie is
 10. Zone-bestanden
 11. Bouncepercentage
 12. Content Management Systeem (CMS)
 13. Subdomein
 14. Voortplantingstijd
 15. INVAL
 16. SAN
 17. Virtual Private Network (VPN)
 18. Solid State-schijven (SSD)
 19. WordPress
 20. .htaccess

1. Domeinnaamserver

Internet bestaat uit IP-adressen. Het zou voor ons heel moeilijk zijn geweest om toegang te krijgen tot een website als we het IP-adres zouden gebruiken in plaats van www.xyz.com. Het is Domain Name Server die IP-adressen heeft vervangen en ons mensen heeft gered van de technische problemen. Domeinnamen zijn alfabetisch en we kunnen ze gemakkelijk onthouden. Domain Name Server is een internetservice die domeinnamen omzet in IP-adressen en ons naar de gevraagde site brengt wanneer we proberen deze te openen met behulp van URL’s zoals www.xyz.com.

2. CNAME

Canonieke naam is een record dat toegankelijk is via verschillende namen. Als u bijvoorbeeld een bestand op uw website hebt opgeslagen dat toegankelijk is via file.example.com maar u wilt er toegang toe via file.mine.com, dan moet u gebruik maken van CNAME-record en point file.mine. com naar file.example.com.

3. Een record

De ‘A’ staat voor adres; dit adres wordt gebruikt door internetgebruikers of webmasters om de computer te vinden die is aangesloten op een bepaalde website of microblogsite. Www.example.com is bijvoorbeeld een URL die verwijst naar een specifiek IP-adres, zeg 72.32.231.8; hier is ‘voorbeeld’ een record dat naar de website verwijst.

4. Cpanel

Cpanel staat voor Configuratiescherm van een website en het lijkt erg op het configuratiescherm op uw computer. Hiermee kunt u de activiteiten met betrekking tot uw webhostingaccount beheren en beheren. U kunt bestanden, afbeeldingen en codes uploaden naar uw website door in te loggen op Cpanel.

5. Content Delivery Network (CDN)

Het is een netwerk van gedistribueerde servers. Telkens wanneer u bijvoorbeeld probeert een website vanuit de VS te openen, biedt dit netwerk u de vereiste toegang vanaf de server bij u in de buurt. Dit systeem gebruikt de geografische locatie van gebruikers voor het afhandelen van toegangsverzoeken. Dit type gedistribueerd netwerk verhoogt de snelheid van toegang tot uw website.

6. SSL-certificaat

SSL staat voor Secure Socket Layer, wanneer u dit certificaat op uw webhosting installeert, zorgt u ervoor dat elke verbinding tot stand wordt gebracht met de computer van de gebruiker en dat geen enkele andere computer u ‘afluistert’. Deze tool maakt gebruik van codering, cryptografie en hangslot om de gegevens die via internet worden overgedragen veilig en beveiligd te houden. Gebruik uw creditcard nooit op een site waarop geen SSL-certificaat is geïnstalleerd.

7. Sitemap

Dit is voor zoekmachines en niet voor uw publiek. Sitemap is in feite een kaart die zoekmachines door de belangrijkste pagina’s op uw site leidt. Een zoekmachine is afhankelijk van deze kaarten voor het indexeren van verschillende pagina’s van uw site. Zorg ervoor dat u er een heeft voor uw website en dat u deze heeft ingediend bij zoekmachines (Google, enz.) Om uw website te indexeren.

8. Top Level Domain (TLD)

Het laatste segment van een domein wordt Top Level Domain genoemd. ‘.Com’ is bijvoorbeeld de TLD van www.xyz.com. Enkele van de meest voorkomende TLD’s zijn .org, .in, .au, .com, .uk enz.

9. Whois

Deze ene pagina bevat alle details met betrekking tot een bepaald domein. Deze pagina vertelt u over de onderneming die het domein bezit. Met dit Whois-protocol kunt u ook het IP-adres van een domein achterhalen. Eigenaar van een domein kan altijd betalen om deze gegevens te verbergen voor veiligheidsdoeleinden.

10. Zonebestanden

Dit zijn de eenvoudigste en de belangrijkste bestanden met betrekking tot een DNS. Zonebestanden zijn bewerkbare tekstbestanden, die elk detail bevatten met betrekking tot een Domain Name Server. Men kan dit bestand bewerken met teksteditors zoals EMAC en VIM.

11. Bouncepercentage

Het bouncepercentage is niets anders dan de verhouding van gebruikers die weg van uw website navigeren nadat ze slechts één pagina hebben bekeken. Zoekmachines nemen het bouncepercentage zeer serieus. Als uw bouncepercentage hoog is (>70%), betekent dit meestal dat de gebruikers de inhoud van uw site niet interessant / relevant vinden. Dus hoe eerder je dit dier temt, hoe beter. Goede inhoud = lager bouncepercentage = hogere ranking in zoekmachines = meer $$$$

12. Content Management Systeem (CMS)

CMS is een computerwebsite waarmee u de volledige inhoud van uw website kunt beheren. Het mooie van dit systeem is dat u uw ontwikkelaars niet hoeft te vragen uw website bij te werken. Je kunt het alleen doen. Populaire CMS die momenteel op de markt zijn, zijn WordPress en Joomla.

13. Subdomein

www.xyz.com is een domein terwijl www.blog.xyz.com een ​​subdomein is. Bedrijven gebruiken over het algemeen subdomeinen voor het hosten van hun blogs. Het opzetten van een subdomein gehoste blog is een van de beste manieren om inkomende links te vergroten.

14. Voortplantingstijd

Het is de hoeveelheid tijd die DNS nodig heeft om de nieuwe bestanden bij te werken op servers op verschillende geografische locaties. Dus wanneer u uw DNS-instellingen bijwerkt, zal uw hostingbedrijf meestal zeggen dat het ongeveer 24-48 uur duurt voordat de wijzigingen van kracht worden. Deze “24-48 uur” is niets anders dan de voortplantingstijd.

15. RAID

Het staat voor Redundant Array of Inexpensive Disks. Dit is een geheugenvirtualisatieconcept dat wordt gebruikt voor het verhogen van de snelheid en gegevensredundantie. Verschillende fysieke schijven worden gecombineerd om de gegevensprestaties te verbeteren.

16. SAN

Storage Area Network is een hogesnelheidsnetwerk. Alle fysieke schijven zijn rechtstreeks verbonden met de server via SAN, wat uiteindelijk de snelheid van gegevenstoegang verhoogt.

17. Virtual Private Network (VPN)

Virtual Private Network is een essentiële technologie die bedrijven helpt een veilige verbinding op het internet tot stand te brengen. Elke gereputeerde instelling zoals MNC’s, overheidsinstanties en onderwijsinstellingen maakt hiervan gebruik. Hier is een voorbeeld: www.xyzschool.com/vpn. Deze VPN-netwerktechnologie stelt geregistreerde gebruikers in staat om veilig toegang te krijgen tot de site.

18. Solid State-schijven (SSD)

Solid State-schijven zijn alternatieven voor harde schijven. SSD’s zijn veel sneller omdat ze geen beweegbare onderdelen hebben. Dat zou betekenen dat uw website veel sneller zou worden geopend in vergelijking met een website op een niet-SSD-schijf. Veel bedrijven bieden nu SSD Hosting aan. Dreamhost is er een van. Dus als je de keuze hebt tussen SSD versus geen SSD hosting, moet je zeker voor SSD Hosting gaan.

19. WordPress

WordPress is een CMS-systeem waarmee u de hele website kunt beheren zonder dat u een ontwikkelaar nodig heeft. Met tonnen plug-ins die gratis beschikbaar zijn, kunt u vrijwel zelf allerlei functies / functionaliteiten toevoegen. En heb ik al gezegd dat WordPress gratis is? ��

20. .htaccess

Elke keer dat een .htaccess-bestand aan een directory wordt toegevoegd, wordt de website geladen met Apache Web Servers. Deze bestanden en protocollen worden gebruikt bij fouten zoals 404.

Dus dat is alles over Web Hosting Jargon dat u, als site-eigenaar, zou moeten weten.

Nu u het weet, is het tijd om de nodige wijzigingen aan uw webhosting aan te brengen. Breng wijzigingen aan die ervoor zorgen dat uw website snel, veilig en betrouwbaar wordt. Maak gebruik van virtuele geheugenconcepten om de snelheid te verhogen en vergeet niet een SSL-certificaat aan te schaffen voor een veiligere browse-ervaring.

Het wordt tijd dat u de volledige controle over uw website heeft. Ga je gang en maak van je site de beste ter wereld!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector