7 Beste Cloud Gaming Services voor 2020 (nr. 3 is mijn favoriet)

Dus je wilt videogames spelen.


Geen kleurrijke puzzel uit de app store van je smartphone.

We hebben het over krachtige games, games die bedoeld zijn om je serieus bij te betrekken.

Ze hebben meestal prachtige graphics, meeslepende campagne- / verhaalmodi en / of een goed ontwikkelde multiplayer.

Maar helaas kan het spelen van dergelijke spellen snel oplopen:

Er zijn kosten voor het hebben van een console of spelcomputer, die u op zijn best honderden kan terugbrengen.

Dan zijn er nog allerlei andere dingen: een koptelefoon, een gamecontroller en de games zelf. En veel mensen gebruiken graag tv’s, weet je.

Maar cloudgaming is een opkomende technologie die gratis spelervaringen van hoge kwaliteit kan bieden.

INHOUDSOPGAVE

Spring om specifieke secties te lezen door op de volgende links te klikken

 1. Wat is cloud gaming?
 2. Hoe werkt cloud gaming?
 3. Zeven beste cloud gaming-services
 4. Is er een gratis cloudgamingdienst?
 5. Ons oordeel

Laten we kijken:

Wat is cloud gaming?

Cloud gaming staat ook bekend als gamestreaming, want dat is het. Het zou zich gedragen als Netflix en Hulu, maar voor de game-industrie.

In feite gebruikt het de kracht van cloud computing – wat betekent dat de rekenkracht wordt uitbesteed aan netwerken van servers in plaats van aan één lokale computer – om games te leveren.

Nu is cloudgaming niet hetzelfde als het downloaden van een game naar uw apparaat in plaats van een dvd te gebruiken. Ja, er zijn overeenkomsten.

Maar waar we het echt over hebben, is de gameplay die ZELF naar je apparaat wordt gestreamd.

Hier is meer over hoe dat eigenlijk werkt:

Hoe werkt cloud gaming?

De service die u gebruikt, heeft krachtige servers die speciaal zijn bedoeld voor computers.

Ze spelen dus het spel dat u op die servers speelt, in plaats van dat u het op uw server uitvoert (in plaats van bijvoorbeeld uw spelconsole of pc).

In plaats daarvan streamen ze de gamefeed naar uw met internet verbonden scherm, dus wat belangrijker is, is een basisniveau van internetsnelheid.

Op deze manier kun je het spel spelen, maar welk apparaat je ook gebruikt, het kan gericht zijn op de bediening / invoer van jou en de feed van de originele server in plaats van ook het hele spel zelf te moeten draaien.

Laten we nu eens kijken naar de zeven beste cloudspelservices!

Ons starten:

7de plaats: Google Stadia

Google Stadia is natuurlijk de poging van Google om in te breken op cloud-gaming.

Ik ben hier verscheurd: aan de ene kant ziet Google Stadia er geweldig uit, belooft het zoveel functies en is het betaalbaar.

Aan de andere kant: het is momenteel slechts in een beperkte release. Slechts een klein aantal mensen heeft het kunnen testen en hun beoordelingen zijn gemengd.

Als het presteert zoals beloofd in de toekomst, zou het gemakkelijk het beste gamestreamingplatform kunnen zijn, periode.

Maar ik moet eerlijk zijn, en omdat het niet volledig is vrijgegeven, plaats ik het als laatste.

…Voor nu.

Voordelen

 • Zou het meest toegankelijke cloud-gamingplatform zijn als het volledig uit is.
 • Met de Crowd Play-functie kunnen mensen die je livestream bekijken, rechtstreeks deelnemen aan games. Maar we moeten nog zien hoe goed dit echt werkt.
 • Het is goedkoop. “Stadia Base” is gratis en heeft de belangrijkste functies. Stadia Pro kost slechts $ 9,99 per maand, biedt een hogere resolutie (tot 4K), zal regelmatig extra gratis games uitbrengen en kortingen op bepaalde games.
 • U kunt uw ervaring opschalen door desgewenst meer te investeren in het ecosysteem van Google. Je kunt gewoon je eigen telefoon en computer gebruiken, of je kunt een Google TV krijgen.
 • Je kunt een gamecontroller kopen, maar dat hoeft niet (tenzij je op je tv speelt). En het ziet er cool uit:

beste stadions voor cloud-gaming
Nadelen

 • Huidige recensies van pers die het hebben mogen testen, hebben gemengde meningen over prestaties, met name lag en 4K-kwaliteit.
 • Ontbreekt momenteel veel functionaliteit en app-functies, maar dit kan veranderen naarmate het meer wordt uitgerold.
 • Heeft populaire spellen, maar momenteel is de selectie nog steeds vrij beperkt. Google zal ook first-party content hebben, maar de jury is er nog niet uit of dat goed zal zijn of niet.
 • Google Stadia is niet gericht op game-eigendom. Dit is niet verrassend, omdat het een Google-service is, maar op andere platforms kun je games spelen die je bezit of games kopen die je later kunt spelen op andere apparaten / platforms (bijvoorbeeld op Steam).

6e plaats: Playkey.net

Playkey.net is een van de meer unieke cloudgameservices die er zijn.

Een uniek punt is de prijsstelling: in plaats van een bepaald bedrag per maand te betalen, betaal je voor een ‘tijdpakket’.

U kiest de hoeveelheid tijd die u wilt spelen en betaalt de prijs. Als de tijd is verstreken, kunt u een ander tijdpakket kopen.

Hiermee kunt u veel gemakkelijker bepalen hoeveel u betaalt dan een meer typisch abonnementsmodel – uw prijs is recht evenredig met uw gebruik. Geweldig voor sommigen, slecht voor anderen.

Voordelen

 • Heeft populaire titels en integreert met populaire gamebibliotheekdiensten.
 • Het algemene voordeel dat u uw uitgaven gemakkelijker kunt beheren, is goed voor mensen die een beperkte hoeveelheid tijd willen spelen: een uur is slechts $ 2, en als u maar een paar uur wilt spelen, betaalt u slechts een een paar dollar.

beste cloud gaming-playkey 3

 • Eenvoudige set-up die probeert de service op u af te stemmen. Hier is een voorbeeld:

beste cloud gaming-playkey 3
Nadelen

 • Datacenters bevinden zich allemaal in Europa.
 • De prijzen zijn niet goed voor mensen die veel willen gamen. Technisch gezien wordt de prijs beter naarmate je meer uren bestelt: het tijdpakket van 1 uur is bijvoorbeeld $ 2. Maar de tijdpakketten van 30, 50 en 100 uur zijn $ 30, $ 50 en $ 100. Evenredig halveert de prijs. Maar als je op die schaal aan het gamen bent, is het misschien beter om gewoon een ander platform te gebruiken.
 • Vereist meer van uw internetsnelheid dan andere platforms, die tools hebben die optimaliseren voor trage verbindingen.
 • Prestaties zijn niet zo goed als de hoogste opties in deze lijst.

5e plaats: Parsec

Ik kan het niet helpen, maar hou van Parsec: het heeft veel persoonlijkheid.

Kortom, Parsec heeft zijn eigen protocol gebouwd voor high-performance cloud gaming.

beste cloud gaming-parsec

Het is veel opener technisch over hoe het werkt, maar gewone mensen kunnen de software nog steeds gebruiken.

Parsec is over het algemeen heel goed … het is gewoon een beetje ingewikkeld. Dus het staat niet op de 5e plaats omdat het slecht is – het is hier omdat de anderen zo goed zijn.

Het is dus nog steeds een optie die de moeite van het bekijken waard is!

Opmerking: Parsec staat bekend om de mogelijkheid om tegen een bepaalde prijs per uur een server / cloudcomputer te huren. Vanaf september 2019 is dit niet meer van kracht, dus wees gewaarschuwd als u ergens anders over deze functie hoort!

Voordelen

 • Goed optreden.
 • Geweldig als je met je vrienden wilt spelen. Omdat Parsec ingebouwde peer-to-peer-netwerken heeft, kunt u contact maken met een vriend, zelfs als een game geen online multiplayer heeft.
 • De kernsoftware is gratis. U kunt wat extra spullen krijgen door een Warp-pakket te kopen, maar u hoeft de service niet te gebruiken.
 • Werkt niet alleen op Windows en Android, maar ook op Raspberry Pi en sommige Linux-distributies. Het werkt ook goed in Chrome.

Nadelen

 • Niet overweldigend moeilijk, maar ingewikkelder dan de services bovenaan deze lijst en moeilijker voor beginners. Echt een doe-het-zelf-service.
 • Minder gericht op reguliere games, hoewel er nog een paar zijn.

4e plaats: PlayStation Now

Een van de sterkste punten van PlayStation Now is zonder twijfel de spelselectie.

Het is niet alleen dat je toegang krijgt tot sommige consolegames van hoge kwaliteit die je niet op pc zou hebben, maar het aantal games waaruit je kunt kiezen is enorm in vergelijking met de meeste andere namen hier.

Vanwege de prijs en spelselectie kon ik het niet zo laag zeggen – maar het heeft bepaalde toegangsdrempels die de meeste andere titels hier gewoon niet hebben, en dat is wat het hier tegenhoudt.

Maar als je van PlayStation houdt, is dit zeker een van de beste routes voor jou.

Voordelen

 • Vrij goede prestaties.
 • Zoals ik al zei, een enorme selectie aan spellen, waaronder veel hoogwaardige en reguliere spellen. De selectie bevat ook games voor eerdere versies van de console, zodat je toegang hebt tot oude favorieten van de PS2 en PS3. In totaal: meer dan 800 titels.
 • Plus toegang tot exclusieve PS4-exclusives die vaak zeer geprezen worden, zoals God of War of Uncharted.
 • Als je een PS4 gebruikt, kun je de games ook downloaden en lokaal spelen. Er is geen limiet aan hoeveel je kunt downloaden, dus je hoeft je alleen zorgen te maken over de opslag van je PS4.
 • Prijzen zijn relatief betaalbaar: u kunt naar verhouding meer kiezen voor een maand service, maar zelfs dat is slechts $ 9,99 per maand. In vergelijking met anderen hier is dat niet zo erg. Als je een jaar vastlegt, is het nog beter.

beste cloud gaming-playstation nu
Nadelen

 • Je hebt een PS4 of pc nodig om de games naar te streamen, dus je hebt hier geen toegang toe op je telefoon of Mac.
 • Je hebt ook een PS4-controller nodig, of je nu een pc of een PS4 gebruikt. De echte kosten zijn dus meer dan alleen het abonnement en de game.
 • Hoewel de meest populaire games ook voor PlayStation bestaan, heb je pech als je een niche-indiegame alleen op pc wilt spelen ….
 • De meeste mensen kunnen aan de pc-vereisten voldoen, maar het is vermoeiender dan sommige andere services op deze lijst. Je kunt de details hier bekijken.

3e plaats: Vortex

Vortex is een geweldige optie voor cloud-gaming, maar met enkele compromissen.

Kortom, Vortex is echt toegankelijk, maar ook een beetje beperkt.

Vortex is een goede optie voor allerlei soorten mensen die geïnteresseerd zijn in cloud-gaming. Maar het is een bijzonder goede optie voor degenen onder u die met dit spul gewoon uw voeten in het water steken.

Als je serieuzer bent over cloudgaming? Vortex is misschien in orde, maar de andere opties hier zijn waarschijnlijk beter voor jou.

Voordelen

 • Makkelijk om mee te beginnen en supergemakkelijk te gebruiken. De twee beste opties zijn ook eenvoudig, maar Vortex is nog meer (als dat mogelijk is).
 • Relatief betaalbaar: op het moment van schrijven kost het $ 9,99 per maand en kan op verschillende manieren worden betaald.
 • Hoewel de spelselectie niet enorm groot is, heeft het nog steeds de meeste games waar je om geeft en ze voegen voortdurend nieuwe toe. Je kunt hier zien wat ze hebben.
 • Beschikbaar voor de meeste apparaten: niet alleen Android-telefoons en Windows-computers, maar MacOS. Xbox en elk apparaat dat Chrome (de browser) kan ondersteunen.

beste cloud gaming-vortex 1
Nadelen

 • Prestaties zijn niet de beste, hoewel het niet slecht is.
 • Toegang tot veel titels, maar niet op de schaal van PlayStation of onze twee beste kanshebbers (dichter bij 100 dan 400+ games).
 • Je kunt je eigen games niet toevoegen, je kunt alleen kiezen uit hun bibliotheek.

2e plaats: Shadow

Shadow is deels cool vanwege de naam: het verwijst naar de ‘schaduwcomputer’ die je krijgt als je je aanmeldt.

Wanneer u voor een abonnement betaalt, betaalt u in feite om een ​​high-end Windows 10-pc te krijgen die u vervolgens op uw gewone apparaten kunt gebruiken.

En dit betekent natuurlijk dat gaming een geweldig gebruik van Shadow is, en het is een belangrijke aanjager van Shadow’s populariteit.

Voordelen

 • Geweldige prestaties en in feite kunnen gebruikers op gewone apparaten de kracht van een high-end computer ervaren.
 • Als je meer wilt ervaren dan alleen cloud-gaming, is Shadow een geweldige toegangspoort tot het ervaren van een cloud / externe computer in het algemeen. U kunt dus ook uw favoriete programma’s streamen of krachtige software gebruiken die u anders niet zou kunnen.
 • Heeft een “lage verbindingsmodus”, die de beeldkwaliteit bij langzame verbindingen optimaliseert.
 • Speciale apps / software voor de apparaten waarop u Shadow wilt gebruiken, waardoor het supergemakkelijk te gebruiken is.
 • Geweldig voor mensen die willen gamen op hun telefoon of tablet.

Nadelen

 • Hoewel games een populair gebruik van Shadow zijn en er goed mee werken, is de kernservice van Shadow meer dan alleen games. Hoewel dat voor sommigen een voordeel is, kan het een extra gewicht zijn voor mensen die dingen eenvoudig willen houden.
 • Duur en er is geen gratis proefperiode. Er zijn van tijd tot tijd enkele kortingen die het betaalbaarder maken.
 • Slechts enkele delen van de Verenigde Staten krijgen het (toegegeven, het is nog steeds het grootste deel van de VS).

beste cloud gaming-schaduw

1e plaats: GeForce NOW

GeForce NOW wordt momenteel algemeen beschouwd als een leider in het streamen van games.

De meesten beschouwen het als de beste cloudspelservice en zelfs degenen die het niet in de top 3 hebben gezet.

Een deel daarvan is omdat GeForce NOW een project is van Nvidia, een grote producent van grafische kaarten (GPU’s) en dus een belangrijke kracht in gaming.

Het is dus niet zo verrassend dat Nvidia in staat is geweest om over te schakelen naar cloud-gaming, gezien zijn kernfocus.

Het is deze toppositie geworden, niet alleen omdat iedereen het leuk vindt, maar ook omdat er veel geweldige dingen voor gaan. Hiermee is het de norm gesteld.

Voordelen

 • Over het algemeen geweldige prestaties en afbeeldingen.
 • Het is ook een van de beste platforms voor mensen met goedkopere computers.

beste cloud gaming geforce1

 • Brede selectie aan spellen beschikbaar. Niet zo veel als PlayStation, maar het zijn er honderden – je kunt ze hier bekijken.
 • Je hebt maar één account nodig om op meerdere apparaten te spelen.
 • Automatische updates.
 • Momenteel gratis in de bètamodus!

beste cloud gaming geforce2
Nadelen

 • Gebruikers zijn momenteel beperkt in de hoeveelheid tijd die ze kunnen spelen om eerlijke toegang te garanderen tijdens de lopende gratis bètafase. Maar het is niet slecht: één sessie duurt maximaal vier uur. Vervolgens moet u uw voortgang opslaan en kunt u later een nieuwe sessie starten.
 • Alleen beschikbaar in Noord-Amerika en Europa (voorlopig).
 • Hoewel het voorlopig gratis is vanwege de bèta, weten we niet wat de prijzen zullen zijn zodra het officieel wordt uitgerold.
 • Biedt nog geen ondersteuning voor Chrome.

Is er een gratis cloudgamingdienst?

Cloud gaming zou de gamingkosten moeten verlagen. U vraagt ​​zich dus natuurlijk af of het mogelijk is om GEEN kosten te maken.

Het antwoord is “soort van.”

GeForce NOW is gratis, maar alleen omdat het in bètamodus is. Als het eindigt met bèta, wie weet, kan er een beperkt gratis model zijn naast betaalde abonnementen of alleen betaalde abonnementen.

Google Stadia heeft een gratis abonnement, maar het is nog niet uitgerold.

En Google vermoordt vaak zijn nieuwe ondernemingen. Zelfs als dat niet het geval is, is het project jong genoeg dat de prijzen gemakkelijk kunnen veranderen.

Parsec is gratis, maar het is moeilijker te installeren en te beheren en heeft misschien toch niet de games die je wilt.

Als je rondgraaft, zul je waarschijnlijk meer opties vinden, maar veel ervan zullen vaag zijn.

Wat betreft gerenommeerde opties, zijn de opties die ik heb genoemd het beste.

Conclusie

Dus, daar heb je het – de zeven beste cloud gaming-services die er momenteel zijn!

Onthoud: hoewel ik deze heb gerangschikt, is het leven nooit zo eenvoudig.

Sommige services zijn beter voor bepaalde mensen. Bijvoorbeeld:

Persoonlijk is PlayStation Now veel meer mijn ding dan Shadow of GeForce NOW, omdat ik sinds mijn kindertijd op PlayStation zit.

Houd dus goed in de gaten welke punten voor jou belangrijk zijn!

Ben je het niet eens met delen van mijn lijst? Misschien vond je dat Microsoft’s xCloud of Paperspace vlekken had moeten krijgen?

Of dat GeForce NOW niet eens in de buurt komt van Shadow of PlayStation Now?

Wat je gedachten ook zijn, ik wil ze horen! Het is een spannende toekomst die voor ons ligt en het zal nog leuker zijn als we er allemaal samen over praten.

Je kunt hieronder reageren:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map