Bandzoogle Review: 8 dingen die u moet weten voordat u het gebruikt!

Bandzoogle Review: 8 dingen die u moet weten voordat u het gebruikt!

Bandzoogle Review: 8 dingen die u moet weten voordat u het gebruikt!

Dit artikel is herzien en bijgewerkt op 29 april 2020.


Oh ja, er zijn tegenwoordig zoveel hostingplatforms op de markt. De meeste hiervan zijn echter hostingplatforms voor algemene doeleinden. Met algemeen doel bedoel ik dat je elk domein zou kunnen hosten.

Zou het niet geweldig zijn als u een volledig exclusief hostingplatform zou kunnen krijgen dat kan worden gebruikt voor een specifiek domein dat u zoekt?

Wat dacht je van een hostingplatform gewijd aan muzikanten?

Daar ga je.

Bandzoogle is inderdaad een hostingplatform voor muzikanten.

Een website gewijd aan muzikanten vereist meer creativiteit en meer tools. Dit is precies wat Bandzoogle opneemt.

Wat is Bandzoogle?

Plaats de muisaanwijzer om een ​​voorbeeld te bekijken

Bandzoogle

Bandzoogle is een webhostingplatform dat exclusief is toegewijd aan muzikanten. Het biedt tools voor muzikanten om een ​​professionele website te bouwen, muziek te promoten en rechtstreeks aan fans te verkopen.

Het biedt tools om integratie met sociale media zoals Twitter, Facebook, Instagram, SoundCloud en Bandcamp te ondersteunen.

Bandzoogle bevat ook een ingebouwde winkel, mailinglijsttools en rapportagefuncties, samen met tientallen thema’s en sjablonen.

Het werd voor het eerst gelanceerd in 2003 door een muzikant Chris Vinson die ook een website maakte voor zijn rockband genaamd Rubberman.

Bandzoogle heeft zijn hoofdkantoor in Montreal, Quebec, Canada. Dit is populair onder muzikanten en meer dan 30.000 muzikanten en bands gebruiken het.

Voordelen van Bandzoogle:

Het is uiterst belangrijk om de beste punten te weten over het hostingplatform dat u kiest. Net als elk ander hostingplatform heeft Bandzoogle zijn eigen voor- en nadelen.

Laat me meer vertellen over de voordelen van het gebruik van Bandzoogle.

 • Prestaties en snelheid: Bandzoogle heeft een cloudinfrastructuur en is gebouwd om hoge prestaties te leveren voor zware ontwerpwebsites. Het heeft de mogelijkheid om snel video en afbeeldingen weer te geven.

  Aangezien dit is opgedragen aan muzikanten, wordt er extra op gelet om voldoende bandbreedte te bieden zonder verstikking. Het beperkt gebruikers alleen op basis van pagina’s, tracks en foto’s. Afgezien hiervan zijn er geen andere beperkingen. Het hostingplatform ondersteunt schaalbare en snelgroeiende websites.

  Hieronder staan ​​de prestaties van de website, die uitstekend is.
  uptime van bandzoogleKlik hier om de laatste uptime-statistieken voor Bandzoogle te bekijken

  Een vergelijkbare test voor de eerste byte is zoals hieronder weergegeven. Dit is ook even snel.

bandzoogle webpagina snelheid

Onnodig te zeggen dat Bandzoogle rijk is aan functies en het maken van websites uiterst eenvoudig maakt. Het heeft een aantal eenvoudig te gebruiken opties voor slepen en neerzetten die zelfs door een beginnende gebruiker gemakkelijk kunnen worden gebruikt.

 • Klaar voor e-commerce: het basisplan ondersteunt de meeste rudimentaire functies die vereist zijn voor een muziekwebsite. Alle plannen hebben ondersteuning voor e-commerce. Hiermee kunt u eenvoudig muziekdownloads verkopen.
  e-commerce klaar bandzoogle
 • Ingebouwde mailinglijst: ook ondersteund wordt een mailinglijst met een minimum van 100 fanabonnees voor het basisplan. U kunt snel contact maken met uw fans via hun mailinglijstfunctie.

  De functie maakt professionele e-mails mogelijk, planning van e-mails en analyse samen met e-mailrapportage.
  Bz-mailinglijst

  Andere opgenomen functies zijn tourkalender en SEO-tools. Dit zijn enkele functies die niet direct beschikbaar zijn op andere hostingplatforms.

 • Druk op Kits & Meer: elk plan ondersteunt elektronische perskits en heeft SSL-beveiliging. Het meer geavanceerde plan heeft tal van extra functies.
 • Geavanceerde functies: Enkele van deze functies zijn onder meer videokopteksten, voorraadregistratie, rapportage van geluidsscan, pre-orders van albums en nog veel meer. U kunt tickets, merchandise, videobestanden en mediabestanden verkopen.
 • Ingebouwde webontwerptools: Bandzoogle ondersteunt krachtige webontwerptools met functies zoals een beeldbeheerder, Instagram-integratie, lettertypebibliotheek en nog veel meer. Over het algemeen is het rijk aan functies om de website van een muzikant te ontwikkelen.
 • Proefperiode: bij elk abonnement krijgt u een gratis proefperiode van 30 dagen. De meeste hostingplatforms ondersteunen dergelijke functies niet. Dus ja, inderdaad, het is een win-winsituatie.Bz-proef 30 dagen
  Zodra de proefperiode is verstreken, kunt u eenvoudig upgraden naar een van hun betaalde abonnementen. Het plan bevat de gratis domeinnaam.
 • Kortingen: Bandzoogle biedt aantrekkelijke kortingen. Kiest u ervoor om jaarlijks te betalen, dan krijgt u korting die gelijk is aan twee gratis maanden. Als je een gratis domein hebt, kun je na 60 dagen lidmaatschap ervoor kiezen om ergens anders heen te gaan.

  Bandzoogle biedt een korting zonder winstoogmerk. Het biedt gratis accounts voor geregistreerde liefdadigheidsorganisaties die zich volledig op muziek richten.

  Het enige dat u hoeft te doen, is u aanmelden voor een gratis account en een e-mail sturen naar Bandzoogle met informatie over uw organisatie.

  Sla alles over en claim nu uw korting …

Bandzoogle biedt veel gegevensinzichten door effectieve rapportage te implementeren die interactieve gegevensanalyse kan opleveren.

Bandzoogle heeft een unieke functie om locatietargeting te bieden. Met deze functie kun je fans op specifieke locaties targeten met aangepaste e-mail.

Nadelen van Bandzoogle:

Laten we het nu hebben over een paar dingen die Bandzoogle naar mijn mening kan verbeteren.

Om eerlijk te zijn, er zijn niet veel nadelen aan het gebruik van Bandzoogle. Ze beweren een hostingplatform voor muzikanten te zijn en dit is iets waar ze goed in zijn.

Weinig van de nadelen zijn-

 • Add-ons: als het gaat om een ​​aangepaste e-mailinbox, maakt dit geen deel uit van het plan. E-mailhosting heeft dus een afzonderlijke prijs van $ 14,95 / jaar.

Nogmaals, geen van de plannen rechtop ondersteunt meerdere websites. Multi-site heeft een aparte prijsstelling waarvoor u contact moet opnemen met hun accountspecialist.

Bandzoogle-functies:

Makkelijk te gebruiken:

Het cPanel dat beschikbaar is in Bandzoogle is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginnende gebruikers.

Zie de Bandzoogle-demo hieronder:

Zodra u zich aanmeldt, kunt u eenvoudig basisfuncties bewerken en toevoegen.

Bandzoogle cPanelDit biedt ook ondersteuning voor meerdere e-commerce. Vanaf hier kunt u het laatste nieuws, de nieuwste track en details over uw aankomende shows toevoegen.

Het bewerken van de sjablonen is eenvoudig en u kunt eenvoudig pagina’s toevoegen. Met het cPanel kunt u ook sjablonen bewerken, verschillende rapporten genereren en e-mailcampagnes toevoegen met de mailinglijstfunctie.

Bandzoogle mailinglijst

Sjablonen:

Uw muziekwebsite zou onvolledig zijn zonder de beste sjablonen te gebruiken. De sjablonen moeten in het oog springen en dit is precies waar Bandzoogle op inspeelt.

Al deze zijn inderdaad mobiel responsief. De sjablonen zijn goed gescheiden op basis van het muziekgenre. Het ondersteunt een groot aantal thema’s en u kunt ook uw eigen thema toevoegen.Bandzoogle-sjablonen

U kunt eenvoudig een voorbeeld van uw themakeuze bekijken. Dit biedt u ook een mobiel-gebaseerde weergave.Bandzoogle-sjablonen 2

Dit alles wordt geleverd met eenvoudig uit te lijnen en te gebruiken aanpassingen.

Drag and Drop-functies:

In de meeste gevallen hebben muziekwebsites een zware gebruikersinterface en zijn ze grotendeels afhankelijk van media- en video-uploads. Om al deze functies te gebruiken, moet je op de meeste hostingplatforms een bepaald niveau van coderingswijzigingen doorvoeren.

In tegenstelling hiermee biedt Bandzoogle een interactief en innovatief UI-ontwerp dat perfect is voor uw muzikale website. Tegelijkertijd is hiervoor geen codeerkennis vereist.

Het complete webdesign maakt gebruik van een gebruiksvriendelijke websitebouwer met slepen en neerzetten opties.

Bandzoogle-menu

Aanpassingen maken met deze functie voor slepen en neerzetten is uiterst naadloos. Naast deze functies voor slepen en neerzetten zijn er verschillende demovideo’s beschikbaar.

Zodra u deze wijzigingen heeft aangebracht, kunt u snel een voorbeeld van uw website bekijken voor desktop, tablet en mobiel.

Klantenservice:

Als het gaat om klantenondersteuning, kunt u het Bandzoogle-team bereiken via e-mail of livechat. U kunt de e-mail altijd gebruiken. De live chat is niet 24/7 beschikbaar.

Als de live chat-optie niet beschikbaar is, krijg je een pop-up zoals hieronder weergegeven.Bandzoogle neemt contact met ons op

Bandzoogle biedt niet altijd een livechat-optie, waarschijnlijk een reden omdat hun uiterst eenvoudig te gebruiken cPanel.

Via hun cPanel vindt u meerdere demovideo’s die als referentiehandleiding kunnen worden gebruikt.

Daarnaast heb ik ook hun livechatoptie geprobeerd. Het was extreem snel zonder wachttijd.

Bandzoogle live chat

Bandzoogle livechat 2

De live chat-vertegenwoordiger was snel genoeg om voldoende informatie en relevante links te geven om meer informatie te geven over de verschillende functies.

Afgezien hiervan heeft Bandzoogle een bloggedeelte met verschillende interessante inhoud over verschillende onderwerpen. U kunt zich hier ook registreren om regelmatig updates te ontvangen.

Prijzen:

Bandzoogle heeft 3 verschillende plannen. De 3 plannen zijn-

Kenmerken
LITE
STANDAARD
PRO
Pagina’s1020Onbeperkt
Foto’s100500Onbeperkt
Gratis domeinnaamJaJaJa
Prijs$ 8,29 / maand$ 12,46 / maand$ 16,63 / maand

Start uw gratis proefperiode van 30 dagen

(Gratis proefperiode van 30 dagen, geen creditcard nodig.)

Voor e-mailhosting kan worden gekozen voor een afzonderlijke prijs van $ 14,95 / jaar. Over het algemeen biedt Bandzoogle betaalbare plannen. Het basisplan bevat een reeks functies.

Bandzoogle vs Wix

Nu ik een rondleiding heb gegeven over Bandzoogle, kan ik dit vergelijken met een ander populair hostingplatform “Wix”.

Bandgoogle vs wix

Wix is ​​ook een cloudgebaseerd hostingplatform, vergelijkbaar met Bandzoogle. Het werd voor het eerst gelanceerd in 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in Tel Aviv, Israël.

Wix is ​​een universeel hostingplatform in vergelijking met Bandzoogle dat zich puur richt op websites met muzikanten.

Als het echter gaat om het maken van een website voor muzikanten, wil ik u een vergelijking geven tussen Wix en Bandzoogle.

een. Sjablonen
 • Terwijl we het over de sjablonen hebben, biedt Bandzoogle meer muziekrelevante sjablonen in vergelijking met Wix.
 • Met Wix kunt u geen verschillende sjablonen op basis van muziekgenre kiezen. Omdat dit een meer universeel hostingplatform is, is de keuze aan sjablonen beperkt.
b. Eenvoudig aanpassen van de website

Met zowel Wix als Bandzoogle kunt u hun services gratis proberen, wat het goede is.

 • Met Wix kun je niet meerdere secties van de website aanpassen. In zekere zin is het lettertype en de kleurselectie zeer beperkt.
 • Dit is iets dat gemakkelijk beschikbaar is in Bandzoogle.
c. Mailinglijst
 • Rapportage, e-maillijst is niet beschikbaar met Wix.
 • Nogmaals, dit zijn enkele van de functies die zijn opgenomen, zelfs als onderdeel van het basisplan in Bandzoogle.
d. e-commerce
 • Als u een e-commerce-installatie wilt, moet u bij Wix het best betaalde abonnement kiezen.
 • Bij Bandzoogle is dit echter direct beschikbaar in het basisplan.
e. Muzikantvriendelijke functies
 • Elektronische perskits, SEO-tools, tourkalender, SoundScan-rapportage en nog veel meer functies die vereist zijn voor een muzikantenwebsite zijn direct beschikbaar in Bandzoogle.
 • Dit is iets dat ontbreekt in Wix.

Conclusie:

Ik heb een gedetailleerde uitleg gegeven over Bandzoogle. Biedt ook een vergelijking met Wix, wat toevallig een tier two-keuze is om een ​​website voor een muzikant te maken.

Bandzoogle zet zich in om te voorzien in de behoeften van muzikanten alleen en dit is precies wat ze beweren te doen. Het is inderdaad een perfecte keuze als u op zoek bent naar op muziek gebaseerde website-hosting.

Het heeft goede prestaties, snelheid en is schaalbaar. Dit zijn enkele van de functies waar u op zou letten, omdat het maken van een website voor muzikanten zwaar is voor de gebruikersinterface. Bandzoogle biedt de meest nauwkeurige tools om u te helpen een professionele website te maken.

Bandzoogle heeft niet alleen een aantrekkelijke sjabloonverzameling, maar heeft ook een intuïtief cPanel dat gemakkelijk te gebruiken is en functies voor slepen en neerzetten heeft. Uw website is binnen enkele minuten operationeel.

Nou, dat is nog niet alles. Bandzoogle ondersteunt het gemakkelijk bewerken van uw website en biedt daarnaast analyses met behulp van de rapportagetools.

Over het algemeen is Bandzoogle een echt aanbevolen keuze voor een website voor muzikanten.

Dus ga je gang, haal vandaag nog je Bandzoogle-hosting!

Start uw gratis proefperiode van 30 dagen

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector