Bluehost-prijzen – Welk plan is geschikt voor u? (2020)

Bluehost is een grote naam in de hostingbranche. Je hebt er bijna zeker van gehoord vóór dit artikel.


Sommigen van u overwegen misschien zelfs om het te kopen of er naar te migreren vanaf een andere host.

Als je een overzicht van Bluehost wilt, kun je hier mijn algemene recensie van bekijken.

Maar hier zal ik me concentreren op een specifiek aspect van Bluehost:

Het is prijzen. Dat wil zeggen, hoeveel het ECHT kost boven het prijskaartje, wat de verborgen kosten van de dienst zijn, en natuurlijk als de prijzen redelijk zijn.

Opmerking: voor de duidelijkheid, ik zal me voornamelijk concentreren op de gedeelde webhostingplannen van Bluehost, omdat dit waarschijnlijk is waar u allemaal in geïnteresseerd bent.

Prijsplannen van Bluehost

De prijsplannen van Bluehost zijn min of meer de standaardstructuur voor hostingplannen.

Er zijn een paar niveaus per type hosting, meestal verdisconteerd voor de eerste servicetermijn, maar die vervolgens worden verlengd tegen een hoger tarief.

Dit zijn de tariefplannen voor gedeelde webhosting, waar de meesten van u in geïnteresseerd zijn.

Het eerste niveau ziet er zo uit, met onze speciale korting:

bluehost-prijs gedeeld-herzien

Maar afgezien daarvan zien de ‘normale’ gedeelde plannen er meer als volgt uit:

bluehost prijsgedeelde tariefplannen

Maar voor alle duidelijkheid, dit is hoe de gedeelde WordPress-geoptimaliseerde plannen beginnen:

bluehost prijsgedeelde wordpress herzien

Ze hebben een vergelijkbare prijsklasse als reguliere shared hosting en gaan tot $ 6,95 per maand op 3 niveaus.

bluehost price-vps pricing plans-revisd

Dit zijn de VPS-plannen:

En tot slot, hier is wat specifieke plannen kosten:

Bluehost prijsgebonden tariefplannen

Zoals ik al zei, ligt de focus van dit artikel op de reguliere webhostingplannen. Maar het is goed om de basis onder de knie te hebben.

Uitsplitsing van de prijzen van Bluehost

Deel 1: Hoeveel kost Bluehost?

De KOSTEN van Bluehost is natuurlijk niet exact hetzelfde als de prijsstelling.

Als je alleen naar het prijskaartje keek, zou je denken dat het goedkoopste abonnement slechts $ 2,95 per maand is ($ 3,95 zonder onze korting), en dat is alles wat je nodig hebt voor een website.

In werkelijkheid is het prijskaartje alleen van toepassing op de eerste servicetermijn en de duur van uw servicetermijn verandert de prijs per maand.

De kosten van uw hostingpakket zelf variëren dus op basis van de hoeveelheid tijd die u wilt betalen, en nadat die termijn is verstreken, KUNNEN er hogere kosten zijn.

Momenteel is dit hoe de basis hostingkosten er voor de meesten uit zouden zien:

 • Gereduceerde catalogusprijs voor het eerste jaar: zie de eerdere schermafbeelding, maar $ 3,95 per maand voor het eerste niveau, $ 5,95 per maand voor het tweede niveau, enz..
 • “Normale” prijs bij verlenging, wat betekent dat er nog een jaar of meer dienst is. Als u een verlenging van nog een jaar vastlegt, is de eerste laag $ 8,99 per maand. Als u bij uw beoordeling nog DRIE jaren vastlegt, is het eerste niveau $ 7,99 per maand.
 • Als u een gratis domein bij Bluehost registreert, moet u dit na het eerste jaar betalen. U moet ook betalen voor domeinprivacy ALS u dat wilt, of een hoger niveau gebruiken waar domeinprivacy is inbegrepen (daarover later meer).

Ik weet dat het een beetje verwarrend lijkt. Hier is een grafiek met de REGELMATIGE prijzen van de gedeelde plannen van Bluehost, wat betekent NA de eerste kortingsperiode:

bluehost prijs-gedeelde prijzen-regulier

Vergelijkbare verlengingsprijzen zijn van toepassing op de meeste andere Bluehost-abonnementen – in het algemeen geldt dat als een prijs NIET wordt geïdentificeerd als een ‘korting’, dit de ‘normale’ prijs is die u betaalt bij verlenging.

Er zijn ook extra kosten (waar ik aan begin) voor optionele upgrades.

Als je WordPress of een ander CMS (content management systeem) met Bluehost gebruikt, wil je misschien betalen voor plug-ins of thema’s.

De prijzen die u voor uw geselecteerde pakket ALLEEN betaalt, zijn in wezen wat ik hierboven heb geïdentificeerd: de kortingsprijs voor het eerste jaar, de verlengingsprijs voor de volgende jaren.

Deel 2: Welk tariefplan past bij u??

Laat me je eerst laten zien wat de basisfunctieset is voor de verschillende plannen:

bluehost prijsgedeelde functies

Je kunt waarschijnlijk de essentie raden: de goedkopere plannen zijn voor particulieren, hobbyisten en kleine bedrijven.

De duurdere zijn voor grotere kleine bedrijven, middelgrote bedrijven, grote producten, enz.

Dat is ongeveer waar. Maar er zijn enkele belangrijke nuances. En ik heb wat goed nieuws op dat vlak:

Het eerste niveau heeft de basis, maar ook een royale hoeveelheid opslagruimte, wat betekent dat het meer kan bevatten dan alleen de kleinste websites.

50 GB kan een grote hoeveelheid gegevens ondersteunen, en je zou pas echt een probleem met die limiet tegenkomen als je uren en uren aan video-inhoud opslaat (bijvoorbeeld).

Bovendien is de bandbreedte onbeperkt en is SSL inbegrepen – zelfs als een klein bedrijf zaken doet op zijn site (in plaats van simpelweg een website te onderhouden VOOR een fysieke onderneming), kan dit het werk doen.

U bent echter beperkt tot slechts één website. Als je meerdere sites wilt hosten, moet je een van de hogere niveaus kiezen.

Gedeelde hostingplannen adverteren ook vaak “onbeperkte” opslag en bandbreedte – realistisch gezien betekent dit dat er GEEN FORMELE limieten zijn voor abonnementen.

Maar shared hosting is de efficiënte, goedkopere vorm van hosting, en dat betekent dat als een bepaalde klant te veel resources gebruikt, de rest wordt vertraagd.

Dus als u veel bezoekers moet ondersteunen of anderszins veel ruimte inneemt, wordt u mogelijk gevraagd om te upgraden.

Het kiezen van het hoogste niveau, dat de prestaties heeft verbeterd, is een goede manier om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt.

Over het algemeen, als u echt regelmatig veel verkeer verwacht, of als u KLAAR wilt zijn voor stijgingen daarin (dat wil zeggen, als u een viraal moment verwacht), wilt u misschien een van de VPS-plannen overwegen.

Maar om samen te vatten, met Bluehost, zou ik zeggen dat veel kleine bedrijven alleen de eerste laag kunnen gebruiken.

Degenen die veel meer ruimte en meerdere websites willen, moeten echter zeker de hogere niveaus krijgen – met name de derde of vierde laag zou goed zijn, omdat ze siteback-up en andere extra functies bevatten.

Deel 3: Extra Bluehost-kosten

Gedeelde abonnementen hebben een aantal optionele add-ons tegen meerprijs.

Sommige van deze geavanceerde functies zijn inbegrepen bij hogere niveaus, maar voor sommige moet gewoon worden betaald:

bluehost prijsgedeelde add-ons

De prijsklasse hiervoor kan variëren. SiteLock heeft bijvoorbeeld zijn eigen set prijzen.

Dit is echter wat dergelijke extra’s minimaal zouden kosten:

Bluehost prijs gedeelde add-ons kosten

Dit is grotendeels gesneden en droog. Als je het wilt, betaal je ervoor.

Misschien wil je de meeste hiervan niet, maar er is een goede kans dat je er minstens een of twee wilt.

ECHTER is er een waarschuwing die ik heb voor mensen die van plan zijn een domein te registreren bij Bluehost:

Hoewel Bluehost het eerste jaar een gratis domein biedt, is de privacy van domeinnamen $ 14,88 per domein per jaar.

Domeinprivacy is niet nodig, maar het is iets dat de meeste mensen willen bij het registreren van een domein: in wezen kan zonder domeinprivacy iedereen de locatie van de eigenaar van een bepaald domein opzoeken in een openbaar register.

Domeinprivacy is een functie die doorgaans wordt ingeschakeld door registrars, waarmee u de bedrijfsinformatie kunt invoeren in plaats van de uwe.

Dit betekent dat als u domeinprivacy wilt, u in principe Bluehost de kosten van een domein moet betalen om het te krijgen. OF, u zou moeten upgraden naar de 3e of 4e laag waar domeinprivacy is inbegrepen.

Veel grote domeinregistrators nemen daarentegen GRATIS domeinprivacy op bij de aankoop van een domein.

Je kunt mijn lijst met de beste domeinnaamregistreerders raadplegen voor meer informatie.

Hoe dan ook, het punt hier is dat uw “gratis” domein bij Bluehost mogelijk niet veel bedraagt, als u uw identiteit wilt beschermen:

U kunt geld besparen door zelf een domein afzonderlijk te registreren bij een registrar die uw privacy GRATIS beschermt.

Bovendien bieden de gedeelde plannen van Bluehost slechts ÉÉN mailbox en is het slechts 30 dagen gratis voor de bovenste drie niveaus.

Na 30 dagen, of voor het eerste niveau, wordt het betaald als je het wilt behouden.

Deel 4: Bluehost-prijzen versus prijzen van concurrenten

Over het algemeen ligt de gedeelde prijs van Bluehost in het gemiddelde / middengebied en zijn VPS en speciale prijzen aan de onderkant van het gemiddelde.

Sommige van de goedkoopste gedeelde hostingplannen komen van IONOS (voorheen 1&1 of 1&1 IONOS), GoDaddy en FastComet, dus ik zal ze kort bespreken:

 • IONOS heeft een abonnement van $ 4 per maand zonder prijsverhoging bij verlenging. Dit omvat 10 GB opslagruimte en 10 e-mailaccounts.
 • IONOS heeft ook een abonnement van $ 1 per maand voor het eerste jaar, dat wordt verlengd met $ 8 per maand. Dit omvat 50 e-mailaccounts en beperkt de opslag formeel niet.
 • GoDaddy begint momenteel voor het eerste jaar met $ 5,99 per maand en wordt daarna verlengd met $ 8,99 per maand. Dit omvat 100 GB opslagruimte en een jaar lang gratis e-mail.
 • GoDaddy heeft vaak promoties waarbij het eerste jaar $ 1- $ 2 per maand is.
 • FastComet begint momenteel bij $ 1 per maand, maar wordt verlengd voor $ 9,95 per maand. Dit omvat 15 GB opslag, onbeperkte e-mail en tal van andere functies, zoals dagelijkse back-ups en CDN (wat de prestaties verbetert).

Nogmaals, dit zijn niet per se de goedkoopste opties ooit, maar het zijn enkele van de goedkoopste MAINSTREAM-opties.

Laten we even simuleren: het goedkoopste abonnement van Bluehost in vergelijking met de bovenstaande voorbeelden.

Momenteel KAN IONOS goedkoper zijn. Als je het dollar-per-maand abonnement voor twee jaar hebt, betekent de vergelijkbare verlengingsprijs ($ 8 per maand) dat je over het algemeen nog steeds twee jaar minder betaalt dan bij Bluehost.

Maar als je er drie jaar over doet, is het verschil niet zo groot.

Het constante plan van $ 4 per maand? Dat is op den duur goedkoper. Maar het heeft slechtere bronnen, zoals veel minder opslagruimte, en is niet goed uitgerust voor alles behalve minimaal verkeer.

Met GoDaddy is Bluehost op het moment van schrijven duidelijk goedkoper.

Maar zelfs als GoDaddy zijn prijs verlaagde, is Bluehost niet erger. GoDaddy heeft meer opslag en e-mail, maar het is geen SSD-opslag, wat slechtere prestaties betekent.

De uptime van GoDaddy is vergelijkbaar met die van Bluehost en is soms beter, maar het heeft een hoop upselling, is moeilijker te navigeren en heeft de neiging om bij verlenging veel extra kosten binnen te sluipen.

Veel mensen gebruiken GoDaddy een jaar lang en betalen vervolgens borg wanneer ze hun verlengingskosten zien, dus dat is een reden waarom de prijsstelling niet zo superieur is als het lijkt.

Meer informatie daarover en hoe de prijzen van Bluehost hier superieur zijn.

GoDaddy is misschien wel de grootste concurrent van Bluehost, en velen komen van GoDaddy naar Bluehost – als jij dat bent, heb ik ook een handleiding over hoe je de overstap naar Bluehost kunt maken.

Met FastComet lijkt het erop dat FastComet meer per prijs biedt. Dit geldt echter alleen voor het eerste jaar, aangezien de reguliere / verlengingsprijs van FastComet hoger is dan die van Bluehost.

Er is ook nog iets anders:

FastComet presteert slechter dan Bluehost in onze uptime-records. Hetzelfde geldt voor IONOS.

Hoe dan ook, in het algemeen gelden deze trends voor andere hostvergelijkingen. De concurrenten van Bluehost zijn misschien goedkoper, maar verliezen dan meestal een belangrijke bron zoals opslag aan Bluehost.

Wanneer concurrenten van Bluehost meer functies, betere prestaties of meer gegarandeerde SSD-opslag bieden, zijn ze doorgaans ook duurder.

Als prijs uw winst is, is Bluehost niet de goedkoopste. Maar als u een middenweg nodig heeft tussen prestaties, bronnen en kosten, is de prijs van Bluehost geweldig.

Deel 5: Veelgestelde vragen over Bluehost

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map