BlueHost Vs GreenGeeks – WINNAAR op basis van mijn ervaring

We hebben Bluehost eerder vergeleken met DreamHost en Bluehost kwam als beste uit de bus, met een aanzienlijke marge. Nu is het tijd om te kijken of GreenGeeks een betere hostingprovider is dan Bluehost.


Ik zal de shared hosting-producten van zowel GreenGeeks als Bluehost vergelijken. De testcategorieën zijn:

 • Functieset – Bieden ze alles wat u verwacht?
 • Prestaties – Zal de website op tijd laden?
 • Ondersteuning – Zijn ze vriendelijk, snel en bereid om te helpen?
 • Gebruiksgemak – Werkt het gewoon zonder geknoei??

Voor elke categorie vat ik samen wat elk bedrijf te bieden heeft, waar mogelijk breng ik ruwe data in.

Nadat ik heb vergeleken, wijs ik aan elke winnaar een winnaar toe. Ik ben een ervaren webontwikkelaar / -consultant met ervaring van tientallen verschillende webhosts, ik weet welke functies het waard zijn om te hebben en welke gewoon hete lucht zijn.

Het is tijd om te beginnen.

Overzicht van BlueHost

Bluehost is opgericht door Matt Heaton in 2003, Matt heeft ook 3 andere hostingreuzen opgericht (HostMonster, FastDomain & iPage) voordat ze in 2011 allemaal aan Endurance International werden verkocht.

bluehost-intro

Zoals je kunt zien in ons vorige artikel, heeft Bluehost de bal niet meer laten vallen sinds hij Matt verloor.

Bluehost exploiteert zijn eigen datacenter in een faciliteit van 50.000 vierkante meter in Utah, heeft ongeveer 700 medewerkers in dienst om deze servers te beheren en klanten ondersteuning te bieden.

Terug in 2009 & 2011 Bluehost werd in de media veroordeeld voor het censureren van enkele pagina’s op zijn webhosting op basis van een lijst van schurkenstaten die door de Amerikaanse regering was verstrekt.

In 2015 werd Bluehost gehackt door het Syrische elektronische leger, maar sindsdien leken ze de beveiliging te hebben aangescherpt.

Lees hier mijn BlueHost Review..

Overzicht van GreenGeeks

GreenGeeks is in 2008 opgericht door Trey Gardner.

GreenGeeks heeft een andere benadering dan de meeste andere providers, hun belangrijkste aanbod draait allemaal om groene hosting, al hun hostingplannen gebruiken groene energie of investeren terug in groene energie, het hosten van internet gebruikt een gekke hoeveelheid stroom, GreenGeeks probeert te behouden het duurzaam.

GreenGeeks heeft 5 datacenters, 4 in de VS en 1 in Europa, wanneer u uw account bij hen aanmaakt, kunt u kiezen waar uw site wordt gehost.

greengeeks-locaties

Lees hier mijn GreenGeeks Review..

Functievergelijking met plan en prijs:

Nu ik het overzicht heb doorgenomen, is het tijd om aan de slag te gaan met een basisvergelijking van functies, ik vraag me af of groen gaan een hoge prijs heeft.

Laten we het shared hostingproduct uit het middensegment van beide bedrijven vergelijken:

BlueHost vs GreenGeeks prijsvergelijkingstabel:

BlueHostGreenGeeks
PlanBasicEcosite Starter
maandelijkse prijs$ 2,95 / maand.$ 2,95 / maand.
Schijfruimte50 GBOnbeperkt
BandbreedteOnbepaaldOnbeperkt
Emailaccounts5Onbeperkt
Domeinen toegestaan1Onbeperkt
Gratis domeinJaJa
DatabaseOnbeperktOnbeperkt
ControlepaneelcPanelcPanel
FTP-accountJaJa
E-mailhostingJaJa
Ondersteuning voor webmailJaJa
Bescherming tegen spamJa
Geldteruggarantie30 dagen30 dagen
Bezoek BluehostBezoek GreenGeeks

Dus GreenGeeks komt eigenlijk goedkoper uit, het lijkt tegenwoordig heel gewoon voor alle hostingbedrijven om een ​​identieke functieset aan te bieden.

Het lijkt erop dat we dieper moeten graven om iets te vinden dat hen onderscheidt.

GreenGeeks biedt iets dat ze het ‘Elastic Platform’ noemen, dit stelt je in staat om kleine of grote aanpassingen te doen aan de prestaties die voor jou beschikbaar zijn zonder je site offline te halen, je hoeft alleen te upgraden wat je nodig hebt, ik vind het echt leuk om te kunnen upgrade de RAM voor een WordPress-site.

GreenGeeks biedt ook een GRATIS migratieservice voor websites, om dit in perspectief te plaatsen, Bluehost rekent hiervoor $ 150 aan.

Ik heb moeite om functies te vinden die Bluehost biedt dan GreenGeeks niet. Ik ben onder de indruk.

Voor mij heeft GreenGeeks de beste eigenschappen.

BlueHost vs GreenGeeks – Prestatietest

Op dit moment zou ik zeggen dat GreenGeeks enigszins aan de leiding staat, maar het is nog steeds om voor te spelen, de uitvoering zal hier echt alles beslissen!

Ik zal een paginasnelheid, eerste byte en uptime-prestatietest uitvoeren op onze site bij elk van de hosts.

1. Paginasnelheid

Paginasnelheid is een belangrijke maatstaf voor elke site, zonder twijfel hebben langzamere laadtijden van pagina’s niet alleen invloed op uw Google Ranking maar ook op de gebruikerservaring,

Website testen op BlueHost:

Bluehost laadtijd

Website testen op GreenGeeks:

greengeeks-laadtijd

De cijfers hier zijn eigenlijk niet zo slecht als ze lijken, onze GreenGeeks-site is groter, dus de tijd duurt langer, ik heb hier rekening mee gehouden door een tijd per MB uit te rekenen,

BlueHost: 1,64 seconden per geladen MB

GreenGeeks: 1,71 seconden per geladen MB

Winnaar: Bluehost!

Eerste byte

First byte-tests zijn behoorlijk handig voor het testen van latentie en hoe responsief uw server is. Als u hoge eerste bytetijden ziet, is het waarschijnlijk de moeite waard om naar een host te verhuizen met een datacenter dichter bij uw gebruikers.

Website testen op BlueHost:

bluehost snelheid

Website testen op GreenGeeks:

Eerste byte van Greengeeks

Nogmaals, zoals je kunt zien, reageert Bluehost iets sneller, 0,02 seconde lijkt niet zo veel en om eerlijk te zijn is het dat niet, maar het klopt wel wanneer je dit toevoegt aan elk verzoek dat je aan de server doet.

Nog een overwinning voor Bluehost, zij het een kleine.

Bekijk hier de plannen van BlueHost …

Uptime:

We hebben de hierboven vermelde marketingnummers, dus laten we deze vergelijken met hoe onze site het deed. Houd er rekening mee dat we deze tests alleen op onze enkele site hebben uitgevoerd, maar we hebben wel 30 dagen aan gegevens, waardoor ze redelijk betrouwbaar zouden moeten zijn.

Website testen op Bluehost:

uptime van bluehost

Klik hier voor de laatste uptime.

Website testen op GreenGeeks:

greengeeks - uptime

Klik hier voor de laatste uptime.

BlueHost Uptime Score: 99,99%

GreenGeeks Uptime Score: 100%

Onze uptime-monitor laat zien dat GreenGeeks een iets betere responstijd heeft, maar ook kortere downtime.

Bekijk hier de plannen van GreenGeeks …

Over de gehele periode van 30 dagen zijn de uptimes-statistieken van Bluehost echter beter.

Ik ga deze een gelijkspel noemen!

Prestatiesamenvatting

Alleen al uit de prestatietest is Bluehost de winnaar, al is het maar een klein beetje. Ze hebben geen enkele ronde verloren, een goede paginalading en de eerste bytesnelheid is belangrijk.

Hand op ervaring

Je kunt een boek niet beoordelen op zijn omslag en je kunt een hostingproduct zeker niet alleen beoordelen op zijn functies.

Het is tijd om onze handen vuil te maken. Ik zal op beide hosts een eenvoudige WordPress-site opzetten en over mijn ervaring schrijven.

Ondersteuning:

Ik heb beide ondersteuningsaanbiedingen getest door de online chatbox op elke website te gebruiken.

Ik stelde hen vragen over de prestaties van hun hosting en wat het proces was om een ​​bestaande WordPress-site over te zetten, zo beoordeel ik de service

Bluehost:

 • Tijd om te reageren – minder dan een minuut
 • Productkennis – Goed
 • Opmerkingen – De reacties waren ingeblikt, zelfs niet zeker of een deel hiervan geautomatiseerd is, maar ik kreeg wel wat ik wilde.

bluehost ondersteuning

GreenGeeks:

 • Tijd om te reageren – minder dan een minuut
 • Productkennis – Uitstekend
 • Opmerkingen – Voelde me een beetje menselijker, kreeg geen standaardantwoorden, onder de indruk van technische kennis.

GreenGeeks Support-telefoon

Dus de winnaar van ondersteuning is GreenGeeks! Ik voel me steeds meer onder de indruk van hen.

Controlepaneel:

Voor mij is cPanel het beste van alle hostingpanelen, ik ben eraan gewend, ik gebruik op tientallen andere sites, ik wil niets anders gebruiken en ik weet zeker dat iemand anders met veel sites zouden het daarmee eens zijn.

Zowel GreenGeeks als Bluehost bieden standaard cPanel en SSH-toegang, er is echt niet veel anders waar ik om kan vragen.

BlueHost cPanel:

bluehost-interface

GreenGeeks cPanel:

cpanel-greengeeks

Het is een gelijkspel!

Back-ups:

back-up

Er is een groot verschil tussen het back-upaanbod van beide bedrijven,

Bluehost

Maakt dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse back-ups van uw volledige webhostingaccount, zodat u gemakkelijk terug kunt gaan in de tijd naar elke datum.

Dit is zo’n goede functie dat ik het niet helemaal kan uitleggen, voor de meeste mensen merken ze misschien niet eens dat een bestand of pagina dagen of misschien zelfs weken is verwijderd, het is erg handig om ver terug in de tijd te gaan.

GreenGeeks

Aan de andere kant, hier is wat GreenGeeks te zeggen heeft over back-ups;

“GreenGeeks maakt nachtelijke back-ups die 24 uur worden bewaard, alleen voor noodherstel. Dit is uitsluitend bedoeld in noodsituaties, zoals storingen in het bestandssysteem of massaal gegevensverlies als gevolg van een systeemstoring. Het wordt sterk aanbevolen en het is de verantwoordelijkheid van de klant om ervoor te zorgen dat ze nauwkeurige en up-to-date back-ups maken van hun websitebestanden, databases en e-mails. ”

In feite zijn hun back-ups niet echt voor u om te gebruiken voor verloren bestanden, enz … Het is aan u om een ​​beter back-upsysteem op te zetten.

De duidelijke winnaar voor back-ups is Bluehost!

Conclusie

Nu is het tijd om een ​​algehele winnaar te bepalen en voor mij om u te vertellen welke host ik zou aanbevelen. Dit is een van de moeilijkere die ik heb moeten doen, het is normaal gesproken veel duidelijker wie de winnaar zal zijn.

Voor mij zijn de belangrijkste functies hier de prestaties en back-ups en hoezeer ik ook van sommige van de functies houd die GreenGeeks biedt, vanuit een puur hostingproductperspectief ga ik zeggen dat BlueHost mijn algehele winnaar is!

Gefeliciteerd Bluehost.

PS: ik heb nog steeds het gevoel dat Bluehost & GreenGeeks zijn zeer dichtbij in termen van functies, prestaties en algehele ondersteuning, dus als je zin hebt om een ​​groen doel te steunen, dan is GreenGeeks nog steeds de moeite van het bekijken waard.

Het is zeker geen groot offer om voor GreenGeeks te kiezen boven Bluehost.

Gerelateerde berichten:
 1. Bluehost Vs Godaddy: welke webhosting wint?
 2. Bluehost vs. HostGator – Waarom BlueHost beter is
 3. SiteGround Vs Bluehost: dat is de beste, snelle en betrouwbare hosting?
 4. DreamHost versus BlueHost-vergelijking – FEITEN op basis van mijn ervaring
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map