Bluehost vs HostGator: 5 tests op basis van onze ervaring

Bluehost vs HostGator: 5 tests op basis van onze ervaring

Bluehost vs HostGator: 5 tests op basis van onze ervaring

Het is tijd voor ons om getuige te zijn van een botsing van de titanen.


Bluehost en HostGator zijn twee van de grootste en meest gevestigde hostingbedrijven die er momenteel zijn.

In zekere zin zijn de twee met elkaar verbonden: ze zijn beide dochterondernemingen van Endurance International Group.

Deze twee broers of neven en nichten hebben samen miljoenen sites gehost en zijn twee van de grootste providers van EIG.

De waarheid is echter dat Bluehost een nog grotere titan is – meer een kolos, daarboven met GoDaddy in de kracht van zijn naam en het aantal sites dat wordt gehost.

Het bereik van HostGator is honderdduizenden, terwijl Bluehost waarschijnlijk 2 miljoen of meer sites op zijn servers heeft staan.

Maakt HostGator zijn grotere rivaal waar?

Of misschien is de vraag deze: leidt de grootte van Bluehost ertoe dat het bepaalde dingen over het hoofd ziet, dingen waar HostGator in uitblinkt?

Dit zijn allemaal uitstekende vragen, en ik weet zeker dat je er nog meer hebt.

Als je hebt gekeken bij welk hostingbedrijf je wilt gaan, is de kans groot dat je deze twee op zijn minst tegenkomt, als je ze niet op je lijst hebt gezet.

Dus laten we zonder verder oponthoud eens kijken naar onze vergelijking van deze twee hostingbedrijven!

Inhoudsopgave

Ga naar de specifieke test door op de volgende links te klikken

 1. Prijsvergelijking
 2. Vergelijking van functies
 3. Vergelijking van klantenondersteuning
 4. Makkelijk te gebruiken
 5. Beveiliging en betrouwbaarheid
 6. Conclusie

Test 1. BlueHost vs HostGator prijsvergelijking 2018

BlueHost
HostGator

PlanBasicHatchling
Prijs / maand.$ 2,95 / maand$ 2,75 / maand
Gesticht20032002
Gehoste sites (geclaimd)Services meer dan 2 miljoen4 miljoen abonnees
Website11
Schijfruimte50 GB100 GB SSD
BandbreedteOnbepaaldOnbepaald
MySQL-databasesOnbeperktOnbeperkt
Geautomatiseerde back-ups
Live chatJaJa
Beste gemiddelde uptime?100% beschikbaarheid99,99% uptime
Gratis e-mailaccounts5Onbeperkt
1 Klik op WordPress-installatieJaJa
Klantenservice24/7/36524/7/365
Klantenservice00 1801-765-9400(866) 964 – 2867
Geïntegreerd configuratiescherm?CPanel / WHM voor LinuxCPanel / WHM voor Linux
1-Click Shopping Cart InstallationJaJa
Geldteruggarantie30 DAGEN45 DAGEN
Bezoek BlueHostBezoek HostGator

Prijzen zijn een van de belangrijkste dingen voor een potentiële klant.

Met name Bluehost staat bekend als een van de meest betaalbare hostingopties, maar laten we toch in details treden.

Voor gedeelde webhosting begint Bluehost bij $ 2,95 (gereduceerde prijs) per maand, seconde & de derde laag begint bij $ 5,45 en de laatste laag begint bij $ 13,95, hoewel de prijs voor verlenging zal stijgen tussen die na uw eerste termijn.

bluehost-plannen

HostGator’s gedeelde hostingplannen beginnen bij $ 2,75 (gereduceerde prijs) per maand en eindigen ook bij $ 5,95 voor de laatste twee niveaus.

Hostgator-plannen

Nogmaals, u wilt de verlengingsprijzen berekenen als u van plan bent zich op lange termijn aan deze bedrijven te binden.

Bluehost heeft twee soorten WordPress-hosting: standaard en geoptimaliseerd. Geoptimaliseerd bestaat uit vier niveaus, variërend van $ 19,99 tot $ 49,99.

Standaard WordPress-hosting begint bij $ 2,95 en heeft dezelfde prijzen als de gedeelde webhostingpakketten van Bluehost. (Als u een WordPress-website met BlueHost wilt bouwen, raadpleegt u deze stapsgewijze handleiding om een ​​WordPress-website te maken)

HostGator heeft één WordPress-abonnement met drie niveaus, met een bereik van $ 5,95 tot $ 9,95.

Virtual Private Server-hosting heeft drie niveaus op Bluehost die gaan van $ 19,99 tot $ 59,99. De VPS-hostingpakketten van HostGator beginnen ook bij $ 19,95, maar eindigen rond de $ 39,95.

Ten slotte is er dedicated hosting: het bereik voor Bluehost is $ 79,99 tot $ 119,99. Het bereik van HostGator is duurder, van $ 119 tot $ 149.

Samenvattend, gedeelde webhosting tussen de twee is nauwelijks anders, hoewel Bluehost iets goedkoper is.

WordPress-hosting heeft een aantal grotere verschillen tussen de twee: als u een stevig WordPress-pakket wilt, heeft Bluehost opties voor u die aan de duurdere kant zijn.

Als u echter een lichter plan voor WordPress-hosting wilt, heeft Bluehost ook opties die goedkoper zijn dan die van HostGator.

VPS-hosting is ongeveer hetzelfde, maar dedicated hosting is aanzienlijk duurder op HostGator.

Ik heb dat allemaal onder controle?

Nou, we zijn nog niet klaar – laten we de functies eens bekijken!

Test 2. Vergelijking van functies

Zoals u weet, maken functies de prijs x of y goed of slecht.

Ik zal me voorlopig vooral concentreren op de gedeelde webhostingfuncties, maar maak je geen zorgen – je krijgt nog steeds een goed idee van wat alle bovenstaande prijsverschillen eigenlijk met zich meebrengen.

Ten eerste biedt Bluehost u één site voor zijn gedeelde hostingpakket op instapniveau, maar de laatste twee niveaus hebben onbeperkte sites.

Basic (tier one) krijgt 50 GB aan ruimte, terwijl de tweede, derde en vierde tier opnieuw onbeperkte ruimte krijgen. Bandbreedte is onbeperkt voor alle niveaus!

bluehost gedeelde webhostingDaarnaast krijgt Basic 5 geparkeerde domeinen en 25 subdomeinen en 100 MB opslag per e-mailaccount met een maximum van 5 accounts toegestaan.

Je raadt het al: de volgende niveaus hebben onbeperkte hoeveelheden van al deze functies.

Bovendien krijgt elk gedeeld hostingplan gratis SSL.

De eerste laag van HostGator heet Hatchling en wordt ook geleverd met één domein en onbeperkte bandbreedte en onbeperkte opslag. De volgende twee lagen krijgen onbeperkte domeinen.

Hatchling bevat eigenlijk een SSL-certificering, die buitengewoon indrukwekkend is, evenals onbeperkte e-mailaccounts (het maximum van Bluehost is 5) en onbeperkte subdomeinen (vergeleken met het maximum van Bluehost van 25).

hostgator-functies

De volgende twee niveaus hebben in feite nog een paar beveiligingsfuncties, SEO-tools of diverse add-ons om ze te onderscheiden.

Nog een laatste ding: elk gedeeld hostingplan op HostGator, zelfs Hatchling, krijgt een Google Adwords-aanbieding van $ 100 en een Bing Ads-tegoed van $ 100.

Gratis SSL en meer met HostGator

Eerlijk gezegd, HostGator ziet er een stuk beter uit op de afdeling Functies.

Er is niet echt iets dat Bluehost aanbiedt dat HostGator ook niet aanbiedt, vooral niet tegen de laagste prijzen, zoals blijkt uit hun gedeelde hostingpakketten.

Bovendien zijn enkele van de belangrijkste functies – opslag en bandbreedte bijvoorbeeld veel beperkter op Bluehost dan HostGator, en voor bijna dezelfde prijs.

Dit algemene patroon is van toepassing op de andere hostingproducten die worden aangeboden door Bluehost en HostGator.

De uitzonderingen zijn dedicated en VPS-hosting: dedicated hosting op Bluehost is goedkoper dan op HostGator en de functies zijn niet significant slechter.

Kijk echter goed: een deel van de hogere prijzen van HostGator voor dedicated servers kan te wijten zijn aan het feit dat zelfs hun eerste tieroptie twee keer zoveel RAM heeft, Bluehost’s heeft, evenals onbeperkte bandbreedte (vergeleken met Bluehost’s 5TB).

Bovendien is VPS-hosting op Bluehost niet alleen aanzienlijk goedkoper, het biedt zeer vergelijkbare accommodaties op het gebied van opslag en tools.

Concluderend lijkt HostGator Bluehost te verslaan in de afdeling functies en waarde voor gedeelde webhosting en WordPress-hosting (hoewel WordPress-hosting ook goedkoper is met Bluehost).

Voor VPS of dedicated hosting biedt Bluehost echter over het algemeen betere deals.

Test 3. Vergelijking van klantenondersteuning

Wat maakt het uit veel functies te hebben als je ze niet kunt gebruiken? Het is essentieel om uw account correct en gemakkelijk aan boord te kunnen beheren.

Heeft HostGator, als de kleinere broer, een hechtere, ondersteunde gemeenschap van gebruikers?

Of heeft Bluehost, als de kolos, veel meer middelen tot zijn beschikking?

Laten we eerst de educatieve en feitelijke bronnen ter plaatse aanpakken: dit betekent kennisbanken en zelfstudiepagina’s.

De bronnen van HostGator zijn erg beknopt en worden gecentraliseerd op één pagina.

De ondersteuningspagina is een kennisbank die veelgestelde vragen, instructieartikelen en videozelfstudies behandelt. Ik haat de esthetiek persoonlijk, maar het lijkt gemakkelijk te gebruiken en werkt prima.

De bronnen van Bluehost zijn ongeveer net zo verspreid als die van HostGator – dat wil zeggen, dat zijn ze niet.

Hoewel ik vind dat hun helppagina veel schoner en strakker uitziet, is de waarheid dat de pagina minder ondersteuning biedt dan die van HostGator.

Dit komt omdat de pagina van HostGator, ondanks dat hij er een beetje achterhaald uitziet, zo goed georganiseerd is dat je gemakkelijk naar het artikel of de tutorial kunt navigeren die je nodig hebt binnen 1-3 klikken.

Je kunt natuurlijk zoeken, maar browsen is heel eenvoudig.

Bluehost heeft een paar categorieën met subonderwerpen, maar als je je onderwerp niet ziet staan, moet je ernaar zoeken.

Het leukere is dat je waarschijnlijk een walk-through, video-tutorial en tekstartikel kunt vinden voor een groot aantal onderwerpen.

In die zin heeft de ondersteuningspagina van Bluehost meer informatie, maar die van HostGator is gemakkelijker te doorbladeren.

Wat betreft het contacteren van een medewerker van de klantenservice voor hulp, bieden zowel Bluehost als HostGator dezelfde opties: telefonische ondersteuning, ticket / e-mailondersteuning en live chat.

De eerste twee zijn ongeveer hetzelfde, hoewel ik moet opmerken dat Bluehost het beter doet met telefonische ondersteuning – ze hebben veel meer extensies, gespecialiseerd voor verschillende onderwerpen, dan HostGator.

Wat de livechat betreft, laten we eens kijken naar twee verschillende keren dat ik contact heb gehad met de respectieve vertegenwoordigers van de twee bedrijven.

De livechat van Bluehost was nuttig: ik kreeg vrijwel onmiddellijk een reactie, hoewel het waarschijnlijk een copy / paste of bot was.

bluhost support chat 1

bluehsot ondersteuning chat 2

Na 2-3 minuten kreeg ik een echt antwoord.

bluehost support chat 3

Met HostGator kreeg ik ook binnen een minuut een reactie, hoewel dit waarschijnlijk ook een copy / paste of bot was.

hostgator-ondersteuningschat 1

hostgator-ondersteuningschat 2

hostgator ondersteuningschat 3

De tijd die ik nodig had om het antwoord te krijgen dat ik zocht, was ongeveer 1 minuut.

Over het algemeen lijkt het erop dat HostGator een snellere reactietijd had voor de live chat-test.

Ik aarzel echter om te verklaren dat ze een betere klantenservice hebben op basis van een verschil van twee minuten – het kan tenslotte geluk zijn.

Om rekening te houden met de ondersteunings- / helppagina’s, zou ik zeggen dat Bluehost misschien iets beter is dan HostGator voor klantenondersteuning.

Ja, de livechat van HostGator ging iets beter, maar de ondersteuningspagina van Bluehost bevat meer up-to-date informatie en een grotere verscheidenheid aan instructie-indelingen.

Dat gezegd hebbende, HostGator heeft nog steeds solide klantenondersteuning – misschien wil je mijn voorkeur nemen met een korrel zout en hun ondersteuningspagina’s zelf verkennen om te zien welke je voorkeur heeft.

Test 4. Gebruiksgemak

U wilt niet veel te veel tijd of energie besteden aan het leren gebruiken van een dienst die het leven eenvoudiger zou moeten maken.

Het is namelijk zo dat zowel Bluehost als HostGator ongeveer even gemakkelijk te gebruiken zijn. Met Bluehost is het minder verrassend – ze zijn tenslotte zo’n grote naam – maar HostGator is niet echt moeilijker dan zijn grote broer.

Ik zou kunnen zeggen dat de gebruikersinterface en het configuratiescherm van Bluehost er bijzonder strak en modern uitzien, meer dan die van HostGator (die er soms een beetje verouderd uit kan zien).

bluehost hosting cPanel

HostGator ziet er niet slecht uit, maar het is misschien wat makkelijker om in Bluehost te navigeren.

HostGator-chat 3

Dat gezegd hebbende, denk ik niet dat het voldoende is om een ​​serieus verschil te maken in iemands beslissing. Als gebruiksgemak belangrijk voor je is, zijn zowel Bluehost als HostGator behoorlijk solide. Ik kan de ene boven de andere niet alleen op basis van deze factor aanbevelen.

Test 5. Beveiliging en betrouwbaarheid

Prijzen kunnen moeilijk te vergelijken zijn omdat elke lezer verschillende prijsbeperkingen heeft, en functies zijn moeilijk omdat elke lezer iets meer om deze of gene functie kan geven.

Maar het vergelijken van beveiliging is veel eenvoudiger: welke maatregelen beschermen uw gegevens en de servers en hoe ziet de uptime eruit?

Laten we beginnen met de beschermingsmethoden. HostGator zegt helaas niet veel over de beveiliging, behalve om beveiligingstools aan te bieden naast uw hostingpakket.

HostGator-beveiligingspakketten

De tools die HostGator biedt, zijn in feite een automatische back-up, malwarescan / -preventie en domeinprivacy.

Er is een kleine pagina weggestopt op hun ondersteuningspagina over hoe de servers van HostGator worden beschermd tegen DDoS-aanvallen, maar dat is het zo’n beetje.

Ik wou dat ik kon zeggen dat de beveiliging van Bluehost transparanter is, zo niet robuust, maar helaas is het dat ook niet.

Ze bieden ook beveiligings-add-ons, maar dat is het dan ook; daarnaast moet u erop vertrouwen dat ze net zo succesvol zijn als zij, omdat ze erin geslaagd zijn hun klanten te beschermen.

Teleurstelling bij gebrek aan informatie terzijde, laten we de uptime vergelijken omdat het een directe en zichtbare beveiligingsmaatregel is.

uptime van bluehost

Klik hier om de laatste uptime-statistieken van Bluehost te bekijken

hostgator-uptime

Klik hier om de laatste uptime-statistieken voor HostGator te bekijken

Uptime is belangrijk, belangrijk genoeg dat zelfs een fractie van een procent ertoe kan doen. Maar dit komt redelijk dichtbij, en met slechts twee maanden in onze administratie,

Ik denk dat de jury nog steeds uit is (hoewel HostGator technisch wint).

Uiteindelijk zal ik zeggen dat Bluehost en HostGator zich bezighouden met beveiliging.

Conclusie

Toen deze twee titanen met elkaar in botsing kwamen, leek Bluehost klaar om een ​​overwinning te behalen op zijn kleine broertje. Het wordt tenslotte veel meer gehost dan HostGator, en dat zou eigenlijk moeten betekenen dat Bluehost in een of andere vorm sterkere services biedt.

Maar de resultaten van mijn vergelijking beginnen te verschillen. Bluehost doet een paar dingen beter: de ondersteuningspagina is beter en het heeft meer gespecialiseerde lijnen voor telefonische ondersteuning.

De vertegenwoordigers van de klantenservice zijn ongeveer even behulpzaam, hoewel HostGator misschien meer responsieve heeft op live chat.

Bluehost heeft over het algemeen een veel mooiere esthetiek en ik vind het navigeren er iets gemakkelijker door. Maar toch is HostGator niet echt moeilijker te gebruiken – ze staan ​​op het punt gebonden te zijn en elke overwinning is marginaal.

Hetzelfde geldt voor beveiliging, hoewel HostGator degene is die langskomen. Beide services kunnen een transparanter overzicht van hun beveiliging hebben en beide richten zich meer op beveiligings-add-ons dan standaardbeveiligingen.

Hun uptime-scores zijn zeer dichtbij, met HostGator die nauwelijks won. Dat kan echter toeval zijn – als ze zo dichtbij zijn, is het moeilijk te zeggen.

Het zijn de functies en prijzen die de zaken zelfs voor de twee bedrijven minder maken.

Bluehost biedt goedkopere prijzen voor dedicated hosting, maar of het nu een betere deal is of niet, hangt af van de accommodaties die u nodig heeft – over het algemeen is het misschien een betere deal dan de dedicated hostingpakketten van HostGator.

Met VPS-hosting wint Bluehost opnieuw, met aanzienlijk meer waar voor zijn geld dan HostGator.

Maar met WordPress en gedeelde webhosting – waarschijnlijk enkele van de meest populaire opties voor hun betaalbaarheid – neemt HostGator de kroon.

Het biedt de meeste van dezelfde dingen die Bluehost doet, maar voegt meer toe en heeft minder beperkingen voor zelfs de pakketten op instapniveau.

HostGator doet dat allemaal voor ongeveer dezelfde prijzen.

Dus wat raad ik meer aan?

Voor nu zal ik zeggen dat HostGator een zuurverdiende overwinning heeft behaald als een betere hostingservice in het algemeen, maar Bluehost zou een betere optie kunnen zijn voor diegenen die op zoek zijn naar zwaardere hostingopties zoals VPS of Dedicated hosting.

Wees gerustgesteld; wat je ook kiest, je zou nog steeds in goede handen moeten zijn!

Gerelateerde berichten:
 1. Bluehost Vs Godaddy: welke webhosting wint?
 2. Bluehost vs InMotion Hosting – welke is beter voor u?
 3. SiteGround Vs Bluehost: dat is de beste, snelle en betrouwbare hosting?
 4. HostGator versus GoDaddy: vergelijking op basis van snelheid, prijs & Ondersteuning
 5. DreamHost versus BlueHost-vergelijking – FEITEN op basis van mijn ervaring
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector