CrashPlan Review: moet u deze online back-upservice kopen?

Hier bij HostingPill zijn gegevens en de bewegingen ervan erg belangrijk voor ons. Of u nu constant inhoud aan uw site wilt toevoegen of offline wilt werken, digitale opslag is nu een essentieel onderdeel van het dagelijks leven..


Een enkele computer kan enorme hoeveelheden informatie bevatten en verwerken, en bijna alles over informatie (het creëren, openen, delen) efficiënter maken.

Het nadeel is natuurlijk dat als uw apparaat crasht, breekt of wordt gestolen, u mogelijk al die bestanden die u op één plek hebt bewaard, bent kwijtgeraakt.

Daarom is het belangrijk om alles te ondersteunen. Maar goed, dat is makkelijker gezegd dan gedaan – we kunnen af ​​en toe handmatig een back-up maken, maar ik betwijfel of iemand regelmatig handmatig back-ups maakt om alle nieuwe dingen op hun apparaat te bewaren.

Voer CrashPlan in.

CrashPlan is een product dat is ontwikkeld door Code42, een softwarebedrijf dat zich bezighoudt met back-upsoftware.

Code42 biedt twee hoofdproducten: Code42 Enterprise, dat is back-upsoftware voor grote bedrijven, en CrashPlan, dat is voor kleine bedrijven.

In het bijzonder is CrashPlan afgestemd op het accommoderen van maximaal 200 werknemers (of 200 apparaten – er is een verschil!).

CrashPlan is nu specifiek voor kleine bedrijven, hoewel het vroeger ook voor persoonlijk gebruik was.

Naar mijn bescheiden mening kunt u het huidige CrashPlan prima gebruiken voor uw persoonlijke apparaten en uw bedrijf.

Dit klinkt allemaal geweldig, maar is CrashPlan echt zo goed?

Nou, Expedia denkt van wel. Net als de National Park Service van de Verenigde Staten. Evenals Square, Adobe en Yelp, als je er ooit van hebt gehoord.

De software van Code42 doet het dus duidelijk goed bij de grotere klanten. Kan de software voor kleine bedrijven het net zo goed houden??

Laten we kijken!

Nadelen

CrashPlan klinkt uiterlijk goed. Zodra je erin duikt, zijn er een paar ongelukkige gebreken. Gelukkig zijn ze niet groot, maar we moeten toch eerst een kijkje nemen.

Een probleem dat ik heb met CrashPlan is dat het alleen betrekking heeft op computers.

nadelen

Het hebben van een CrashPlan-app voor tablets en smartphones klinkt nogal basaal voor mij – een vertegenwoordiger vertelde me dat CrashPlan die opties altijd bood – dus ik vind het erg jammer dat het beperkt blijft tot desktops.

Afgezien daarvan kan de klantenondersteuning van CrashPlan wat werk gebruiken.

Mijn grootste probleem hier is met de on-site bronnen. Omdat CrashPlan deel uitmaakt van de back-upservices van Code42, krijgt het de helft van de ondersteuningspagina van Code42.

ondersteuningspagina

Het heeft niet veel artikelen en is niet goed om te browsen. U kunt zoeken, maar het is sowieso niet erg rijk aan bronnen.

Tot slot, hoewel de vertegenwoordigers behulpzaam zijn, kunnen ze een beetje moeilijk te bereiken zijn. Soms bezoekt u de website en ziet u een pop-upvenster, maar soms is het er niet, zelfs niet tijdens kantooruren.

Er zijn ook geen gemakkelijke opties om contact op te nemen met de ondersteuning binnen de software zelf, dus u moet alles op de site doen.

Ten slotte zijn de telefoon- en livechaturen inderdaad beperkt. Evenmin is 24/7, alleen het ticketsysteem.

Dat is het eigenlijk. Zoals u kunt zien, zijn de tekortkomingen vooral geconcentreerd in klantenondersteuning.

Hoewel de dekking voor meer apparaten geweldig zou zijn, gebruiken de meeste bedrijven voornamelijk computers, dus het is niet al te veel verlies.

Klaar voor de positieve kanten?

Voordelen

CrashPlan heeft genoeg om die zwakke punten te compenseren.

Om te beginnen is de prijsstelling heel eenvoudig en flexibel. Het is een (redelijke, naar mijn mening) vaste prijs per product en u kunt een heleboel producten toevoegen.

crashplan prijs

De kosten zijn precies evenredig met het aantal apparaten dat u door CrashPlan gedekt wilt hebben.

Ten tweede vind ik het erg leuk dat CrashPlan zijn service niet belast met rommel. Je krijgt waar je om vraagt, en zelfs voor dat product is het extreem flexibel.

U kunt een heleboel voorkeuren en instellingen bewerken om de service van CrashPlan zo optimaal mogelijk te maken voor uw planning en voorkeuren.

Hoewel de klantenondersteuning de zwakkere kant van CrashPlan is, vond ik de vertegenwoordigers bijzonder behulpzaam.

Ten slotte is CrashPlan heel gemakkelijk te gebruiken en heeft het ook geweldige prestaties.

Al met al zou ik zeggen dat CrashPlan veel te bieden heeft. Maar dat betekent niet dat het voor iedereen is, dus blijf lezen om de details te krijgen die voor u van belang zijn.

Prijzen

De prijzen van CrashPlan zijn een van de meest eenvoudige van elk product dat ik tot nu toe heb beoordeeld. Dat komt omdat er in feite één prijskaartje is.

Het magische getal is $ 10.

crashplan prijs

De prijs van CrashPlan is $ 10 per maand per apparaat, dus hoeveel u betaalt, hangt grotendeels van u af – u kunt alleen uw laptop dekken voor slechts $ 10 per maand of alle computers die door de mensen in uw bedrijf worden gebruikt voor een maand lang.

Nu dat uit de weg is, denk ik dat de grotere vraag is of er verborgen kosten zijn.

Normaal gesproken zou je opties verwachten voor het upgraden van opslag, of misschien een verborgen vergoeding voor het daadwerkelijk herstellen van bestanden.

CrashPlan slaagt erin u hiervoor niets in rekening te brengen (eigenlijk heeft u ook onbeperkte opslag). Er zijn ook geen kosten voor het toevoegen van apparaten, met uitzondering van de apparaatdrempel van meer dan 200.

Op dat moment moet u upgraden naar Code42 Enterprise, wat volkomen logisch is. Voor de meeste kleine bedrijven is een limiet van 200 computers meer dan genoeg.

CrashPlan heeft een gratis proefperiode van een maand voor degenen onder u die er niet zeker van zijn. Persoonlijk gebruik ik CrashPlan al een paar maanden en ik kan eerlijk zeggen dat ik geen veranderingen heb gezien in wat ik betaal.

gratis proefperiode crashplan

Het is dezelfde maand tot maand en er is niets opgedoken waardoor ik een extra vergoeding of noodzakelijke upgrade betaal.

Ik denk dat dit waarschijnlijk komt omdat de service van CrashPlan zo eenvoudig is dat er niet veel ruimte is om te verbergen. Het zijn niet veel tools die in één pakket zijn verpakt: het is gegevensback-up en herstel.

Al met al is het een opluchting om te kunnen rapporteren over een transparante prijsstructuur.

Kenmerken

CrashPlan is een simpele service. Dat is geenszins een slechte zaak, maar het is nog steeds een belangrijk feit van de essentie van CrashPlan.

CrashPlan is een hulpmiddel voor back-up en herstel. Het is gericht op kleine bedrijven, maar u kunt het net zo goed voor uw pc gebruiken. Dat klinkt allemaal goed, maar is het nodig om over functies te praten, afgezien van “back-up” en “herstel”?

Ja. Omdat back-up- en hersteltools vrij algemeen zijn, hetzij op zichzelf, hetzij als optionele add-ons in site-building of hostingpakketten. Een service kan zowel eenvoudig als goed uitgerust zijn, en CrashPlan is daar een uitstekend voorbeeld van.

Laten we beginnen met de basis.

De functie die het verkoopargument van CrashPlan is, is betaalbare uitbreiding. U kunt apparaat na apparaat toevoegen zonder extra kosten, totdat u 200 apparaten raakt.

crashplan-functies

Het belangrijkste is dat met name de back-upcapaciteit onbeperkt is. Dit geldt voor elk apparaat, maar nog beter, er zijn geen limieten voor bestandsgroottes.

U hoeft bijvoorbeeld een groot bestand niet in kleinere delen op te splitsen, wat erg handig kan zijn.

Een functie die CrashPlan biedt, is vrij eenvoudig, maar erg handig. Dat zou de mogelijkheid zijn om uw back-upschema te bewerken. Veel back-up-add-ons die worden aangeboden door hosting- of website-bouwbedrijven hebben deze functie niet.

Men kan ook aanpassen hoe lang bestanden worden bewaard en welke versies moeten worden bewaard of verwijderd.

zakelijke back-up

Op het bureaubladsoftwaredashboard kunt u kijken naar de opslag- en back-upstatus van alle computers in uw plan – ik gebruikte gewoon mijn eigen, maar het is een goede functie voor zakelijke instellingen.

Andere dingen die u kunt doen, zijn uitgebreide instellingen en het wisselen van opties.

Dat wil zeggen, u kunt uw CrashPlan-software aanpassen om te werken in de buurt van wat ideaal voor u is: u kunt verbindings- / netwerkinstellingen bewerken, verplichte wachtwoorden toevoegen om de software in de eerste plaats te openen, waarschuwingen voor uzelf instellen, back-ups stoppen wanneer de batterij van uw computer de x-hoeveelheid bereikt, en nog veel meer.

Hoewel de desktopsoftware prima werkt, zou ik willen dat ze CrashPlan ook beschikbaar hadden voor tablets of telefoons. Ook al is het niet om rechtstreeks vanaf die apparaten een back-up te maken, het zou in ieder geval handig zijn om uw instellingen en voorkeuren te bewerken met apps op andere apparaten.

Ten slotte: hoewel het vanzelfsprekend moet zijn, gebruikt CrashPlan eersteklas, industriestandaard versleutelingsmaatregelen om uw gegevens te beschermen.

dataveiligheid

Over het algemeen zou ik zeggen dat CrashPlan qua functionaliteit van topklasse is. Nogmaals, de service zelf is heel eenvoudig. Andere bedrijven proberen het misschien wat spannender te maken door bloatware of onnodige tools toe te voegen.

CrashPlan houdt zijn functie recht, maar maakt het uiterst bruikbaar en kneedbaar. Het is een krachtige software die het potentieel volledig open laat voor de gebruiker.

Makkelijk te gebruiken

Als je zou denken dat een software die zich concentreert op een of twee kernfuncties vrij eenvoudig te gebruiken software zou zijn … dan zou je over het algemeen gelijk hebben. Aan de kant van de consument is dat in het algemeen waar. Maar het is niet altijd waar!

En zelfs als een service niet bepaald technisch moeilijk is, kan deze zo slecht ontworpen zijn dat het frustrerend en inefficiënt wordt om te gebruiken, vooral in vergelijking met andere opties. Valt CrashPlan in deze valkuil?

Nee. Kijk zelf maar.

maak back-upselectie met crashplannen

Ik heb een map geselecteerd voor back-up. Als ik niet over hosting schrijf, lees ik graag – de laatste tijd lees ik over bewustzijn – dus hier ben ik een back-up van mijn lichte lezing.

een back-up maken met Crashplan

Toen ik eenmaal tevreden was met mijn selectie van bestanden / mappen, klikte ik gewoon op de knop “Opslaan” en wachtte terwijl de dingen werden geüpload. Het was vrij snel (hoewel ik weliswaar een Ethernet-kabel gebruikte) en heel gemakkelijk te gebruiken.

CrashPlan is uitzonderlijk eenvoudig te gebruiken. Alle functies waar ik het eerder over had, zijn toegankelijk via het tabblad ‘Extra’ of de knop ‘Instellingen’ via de back-upsets.

Ik weet niet of de gebruikersinterface intuïtief is voor jou, maar het was voor mij. Tot op heden heb ik geen verwarring gehad bij het navigeren of schakelen tussen opties (er is sowieso niet zoveel te navigeren).

Concluderend zou ik zeggen dat CrashPlan heel gemakkelijk te gebruiken is, en bovendien intuïtief voor de gebruiker.

Klantenservice

Ik zal eerlijk tegen je zijn. Zoals ik heb benadrukt, is CrashPlan heel eenvoudig als product – dus klantenondersteuning is niet zo belangrijk als voor meer gecompliceerde en alles-in-één online software.

Desalniettemin weet je nooit wanneer er iets komt – ik had eigenlijk een vraag die de CrashPlan-website niet goed beantwoordde. Dus hoe presteert de ondersteuning van CrashPlan?

Voor dit antwoord zal ik kijken naar zowel de vertegenwoordigers als de on-site bronnen die CrashPlan biedt. Laten we beginnen met de eerste.

Ik wou dat de vertegenwoordigers van de klantenservice iets gemakkelijker toegankelijk waren. Misschien komt het omdat CrashPlan een relatief eenvoudige tool is, maar hoe dan ook, je moet nog een paar klikken klikken om naar de benodigde contactpagina’s te gaan.

Een andere kleine overlast is dat livechat en telefoonuren beperkt zijn tot maandag tot en met vrijdag en van 7.00 tot 19.00 uur (US Central Standard Time). Gelukkig is het ticketsysteem 24/7, maar ik denk dat de telefoon- of livechatdiensten in ieder geval langer open kunnen zijn.

Opmerking: als u de website op de juiste uren bezoekt, vindt u mogelijk een pop-up met live chat. Dit is niet mijn ervaring elke keer dat ik de site bezoek, zelfs niet tijdens de officiële chat-uren – dus kom op.

Als je eenmaal een vertegenwoordiger hebt gevonden, zul je het waarschijnlijk een goede ervaring vinden. U vult een eenvoudig livechatformulier in en wacht vervolgens tot iemand uw zaak ophaalt.

crashpaln ondersteuning

crashpaln-chat

crashplan-chat

crashplan-chat

Zoals je kunt zien, was de livechat over het algemeen behoorlijk responsief. Hoewel het toen langer aanvoelde, wachtte ik maar een paar minuten en kreeg toen het antwoord.

Mijn vraag was trouwens of CrashPlan beschikbaar was voor andere apparaten, zoals telefoons of tablets. Hun website verwijst meestal naar computers, maar zegt ook ‘apparaten’. Ik wist niet zeker of het duidelijk was dat CrashPlan beschikbaar is voor andere apparaten, of dat dit niet het geval is.

Ik was ook onder de indruk van het soort antwoord van de werknemer, dat erg persoonlijk aanvoelde. Ik voelde dat de vertegenwoordiger een persoon was die in het eigenlijke bedrijf werkte, misschien in hun huidige kantoor, in plaats van dat iemand antwoorden kopieerde van een willekeurige locatie.

Of dat nu waar is of niet, het was een goed antwoord.

Hoewel ik blij ben met hun livechat, herhaal ik dat de beperkte uren en de extra stappen die nodig zijn om naar een contactpagina te gaan, frustrerend zijn en niet industriestandaard. Zeker niet het einde van de wereld, maar in ieder geval een kleine overlast.

De klantenondersteuningspagina van CrashPlan is de ondersteuningspagina van Code42, die zelf is verdeeld in de CrashPlan-helft en de Code42 voor Enterprise-helft. De helft van CrashPlan is niet bepaald geweldig om te browsen.

U kunt slechts een paar handleidingen en bronnen bekijken, en de ‘topartikelen’, maar alleen wat u onder die categorieën wordt vermeld.

Er is een zoekfunctie, maar deze is van toepassing op alle informatie op de ondersteuningspagina van Code42. U kunt een CrashPlan-filter toepassen op de zoekfunctie, maar het is nog steeds veel minder dan bij andere ondersteuningspagina’s. Ik weet niet eens of ik het een kennisbank zou noemen.

Nadat ik de artikelen op de ondersteuningspagina heb bekeken, wat betekent dat ik zoekopdrachten heb uitgevoerd, kan ik zeggen dat ik beter heb gezien. De belangrijkste zaken worden meestal geregeld, maar als u een vreemde vraag heeft, moet u waarschijnlijk contact opnemen met een vertegenwoordiger.

Ze hebben ook een bronnenpagina die niet super gerelateerd is aan CrashPlan en meer gericht is op kleine bedrijven en hun gegevens. Het kan nuttig zijn, maar je kunt sowieso heel veel van dat soort dingen buiten CrashPlan op internet vinden.

Al met al is de ondersteuning van CrashPlan in orde. Hun informatiebronnen ter plaatse missen zowel inhoud als een uitgebreidere gebruikersinterface.

Vertegenwoordigers zijn erg goed, maar de uren zijn beperkt als u onmiddellijk hulp wilt. Wat niet zo erg zou zijn, als de informatie ter plaatse beter was.

Maar goed, niets is perfect. CrashPlan is een eenvoudige service, dus het zou onredelijk zijn om er volwaardige klantenondersteuning voor te verwachten. En als alles goed presteert, heb je waarschijnlijk toch niet veel klantenondersteuning nodig …

Nadat ik de artikelen op de ondersteuningspagina heb bekeken, wat betekent dat ik zoekopdrachten heb uitgevoerd, kan ik zeggen dat ik beter heb gezien.

De belangrijkste zaken worden meestal geregeld, maar als u een vreemde vraag heeft, moet u waarschijnlijk contact opnemen met een vertegenwoordiger.

Ze hebben ook een bronnenpagina die niet super gerelateerd is aan CrashPlan en meer gericht is op kleine bedrijven en hun gegevens. Het kan nuttig zijn, maar je kunt sowieso heel veel van dat soort dingen buiten CrashPlan op internet vinden.

Al met al is de ondersteuning van CrashPlan in orde. Hun informatiebronnen ter plaatse missen zowel inhoud als een uitgebreidere gebruikersinterface.

Vertegenwoordigers zijn erg goed, maar de uren zijn beperkt als u onmiddellijk hulp wilt. Wat niet zo erg zou zijn, als de informatie ter plaatse beter was.

Maar goed, niets is perfect. CrashPlan is een eenvoudige service, dus het zou onredelijk zijn om er volwaardige klantenondersteuning voor te verwachten. En als alles goed presteert, heb je waarschijnlijk toch niet veel klantenondersteuning nodig …

Betrouwbaarheid

Nadat ik het een paar maanden heb gebruikt, kan ik eerlijk zeggen dat CrashPlan presteert zoals je zou verwachten als je net klaar bent met het bekijken van hun site. Ok, misschien niet zo perfect als het bedrijf beweert te zijn, maar dat is een gegeven.

Ik heb CrashPlan nog steeds over het algemeen snel gevonden. Mijn laptop is geen zwaargewicht en ik maakte me zorgen over hoeveel van de bronnen van mijn pc zouden worden weggehaald voor de constante achtergrondactiviteit van CrashPlan – hoewel ik een aantal instellingen heb bewerkt, heb ik gemerkt dat mijn computer meestal niet wordt beïnvloed door CrashPlan.

Bij het maken van een back-up van mappen, heb ik niet vastgesteld dat bepaalde bestanden opvallen zonder back-up (wat soms gebeurt wanneer ik back-up-add-ons gebruik in andere services). Alles wordt prima overgedragen.

Functies Functies Continu back-up crashplan

Uiteindelijk komt het erop neer of ik onregelmatigheden, mislukte back-ups, beschadigde bestanden of lage snelheden heb opgemerkt.

Tot dusver heb ik dat niet gedaan. Wat me ertoe brengt te zeggen dat, tenzij ik uitzonderlijk veel geluk heb, CrashPlan werkt zoals bedoeld.

Raad ik CrashPlan aan?

Als je zover bent gekomen, heb je veel gelezen (of afgeroomd). Als alles door elkaar is gegooid, laat ik alles voor je inpakken.

De Enterprise-producten van Code42 worden gebruikt door ‘s werelds toonaangevende merken, namen waarvan u bijna zeker heeft gehoord.

CrashPlan voor kleine bedrijven heeft misschien minder van die zwaargewicht klanten, maar het doet het nog steeds goed.

De prijsstructuur is heel eenvoudig: $ 10 per apparaat per maand. Ik denk dat de prijs redelijk is, en het is zeker flexibel – je zou het gewoon voor één apparaat kunnen gebruiken, als je bijvoorbeeld freelancer bent.

U kunt een heleboel apparaten toevoegen, naar mijn mening zoveel als de meeste kleine bedrijven nodig hebben, en de service is zeer aanpasbaar. Je kunt dingen die je niet zou denken, serieus bewerken (maar je komt er later achter dat het van pas komt).

Om nog maar te zwijgen, de prestaties zijn zeer solide en de software is supergemakkelijk te gebruiken.

Ik zou willen dat vertegenwoordigers van de klantenservice toegankelijker waren en dat de informatie ter plaatse veel beter was, maar de vertegenwoordigers zijn geweldig als je ze kunt bereiken.

Het is veilig, betrouwbaar, zeer kneedbaar en naar mijn mening de prijs zeker waard. Als je het niet zeker weet, kun je het altijd een maand gratis proberen en annuleren als je besluit dat het niets voor jou is!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map