De complete gids voor het overstappen van shared hosting naar VPS-hosting

De complete gids voor het overstappen van shared hosting naar VPS-hosting

De complete gids voor het overstappen van shared hosting naar VPS-hosting

Invoering:

Tja, wat kan ik zeggen over shared hosting? Shared Hosting is voor beginners en startups. Wanneer u nieuw bent in de internetwereld, gebruikt u shared hosting voor het hosten van uw site. Een handvol mensen delen dezelfde fysieke server, waar het slechts een paar zware sites kost om alle geleverde bronnen op te eten, waardoor uw site lijdt.


Overstappen naar VPS Hosting is logisch als je eenmaal als bedrijf of als community op internet bent ontgroeid. VPS-hosting is ‘duur’ en ‘zeer moeilijk te beheren’ zijn enkele veelvoorkomende mythen. Men kan VPS Hosting-services aanschaffen voor minimaal $ 15 per maand van leveranciers zoals DreamHost.

VPS-hosting – Virtual Private Server Hosting – is een virtuele ruimte op een zeer krachtige machine. Het is als een kleine computer in een supercomputer speciaal voor jouw site. In tegenstelling tot Shared Hosting krijg je hier volledige toegang tot de beloofde bronnen. Geen enkele andere webmaster met een zware site kan uw bronnen gebruiken. Uw site zal optimaal presteren totdat en tenzij u uw VPS-hosting overbelast door er steeds meer sites op te hosten.

Hoe VPS-hosting te kiezen:

Hoe VPS-hosting te kiezen

Bij het selecteren van een VPS Hosting moet men altijd het volgende in gedachten houden:

RAM (Random Access Memory): het belangrijkste waar u op moet letten bij het kopen van een VPS Hosting is RAM. Een minimum van 1 GB is belangrijk. 1GB RAM zorgt voor sneller laden van de site en houdt de uitbreidingsmogelijkheden open.

Uptime: hoewel de meeste serviceproviders beweren een uptime van 99,99 procent te hebben, wordt het aangeraden om veel echte beoordelingen te lezen voordat u de services aanschaft.

Beheerd of onbeheerd: dit zijn de twee meest populaire VPS Hosting-abonnementen op de hedendaagse markt. Managed plan heeft alles geregeld; de provider beheert alle software, updates, patches en plug-in-installaties. Onbeheerd plan vereist dat de gebruiker het Cpanel instelt en ook andere software-installatie beheert.

Er zijn 3 bedrijven die VPS Servers van goede kwaliteit aanbieden, namelijk HostGator, DreamHost en BlueHost. Hier is een vergelijking van hun plannen.

Kenmerken
HostGator
DreamHost
BlueHost
Snelheid.5 kern2 CPU-kernen
Opslag25 GB30 GB SSD-opslagSAN van 30 GB
RAM512 MB1 GB2 GB
Bandbreedte500 GBOnbeperkt1 TB
DomeinenOnbeperkt1
IP-adressen2 IP’s1 IP’s
Prijs$ 11,97 / maand *$ 15 / maand *$ 14,99 / maand *
Koop nuKoop nuKoop nu

Domeinen overzetten:

Als u ernaar uitkijkt om bijvoorbeeld uw domein van xyz-register naar DreamHost over te zetten, moet u eerst voor het volgende zorgen:

 • Het domein mag niet in de wacht staan ​​bij het huidige register.
 • Het domein moet ontgrendeld en in gebruik zijn.
 • U kunt een domein niet overzetten tenzij het minimaal zestig dagen oud is.
 • Een administratief e-mailaccount met betrekking tot het domein moet in gebruik zijn om het overdrachtsverzoek te bevestigen.

Volg nu de vermelde stappen voor het voltooien van de domeinoverdracht naar DreamHost:

Stap 1: Log in op het DreamHost Cpanel met de inloggegevens.

Dreamhost

Stap 2: Aan de rechterkant van uw scherm bevindt zich een menubalk. Klik op ‘Domain’ en vervolgens op ‘Reg. Transfer’.

Dreamhost

Stap 3: Schrijf de domeinnaam die u naar DreamHost wilt overzetten in de ruimte naast ‘Domeinregistratie (s) naar ons overdragen:’ en klik op ‘Transfer aanvragen’.

dreamhost

P.S: zodra u op ‘Transfer aanvragen’ klikt, wordt er een e-mail met autorisatiecode verzonden naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan het domein dat u wilt overzetten. Onthoud dat de mail met autorisatiecode geldig is tot 5 dagen na aanmaak.

Stap 4: Op de nieuwe pagina op het scherm moet u de ‘Geautoriseerde code’ invoeren die is gegenereerd en verzonden naar het officiële e-mailadres dat aan het domein is gekoppeld. U moet alle WHOIS-gegevens op deze pagina invullen.

Dreamhost

Stap 5: Zodra je klaar bent met het invullen van alle WHOIS-informatie, herzie je de informatie voor fouten en klik je vervolgens op ‘Doorgaan’.

dreamhost

Stap 6: Volg de rest van de stappen om de overdracht te voltooien en in geval van fouten of twijfel kunt u contact opnemen met de DreamHost-klantenservice.

Doen en niet doen bij overstap naar VPS-hosting:

Doen:

 • Voer een paginasnelheidstest uit voordat u naar een nieuwe serviceprovider gaat. Gebruik Google PageSpeed ​​Insights voor het uitvoeren van de test voor en na de overstap naar VPS. Zo weet je zeker of het overstappen naar VPS je daadwerkelijk heeft geholpen of niet.
 • Maak altijd een back-up van uw site. Download de back-up en bewaar deze voor toekomstig gebruik.
 • Geef altijd de voorkeur aan pakketten die aanzienlijke hostingruimte bieden. Een groot Random Access Memory is ook belangrijk, dus houd daar ook rekening mee.

Niet:

 • Vertrouw niet op Automatische back-up. Maak altijd een back-up en wees aan de veilige kant.
 • Host nooit sites meer dan de mogelijkheden van het Hosting-pakket dat u hebt aangeschaft. Probeer de toewijzing van ruimte en middelen in evenwicht te brengen.
 • Wijzig nooit met de WHOIS-gegevens van uw domein. Zorg er ook voor dat u uw Hosting-account niet kwetsbaar maakt voor hackers.

Nu bent u klaar om uw site te migreren van shared hosting naar VPS-hosting. Zodra u bent gemigreerd naar VPS Hosting, zou u de algehele prestaties van uw website moeten gaan zien.

VPS Hosting is een noodzaak en geen luxe; als je online netwerk of community snel groeit en als je niet overstapt op VPS Hosting van Shared Hosting, dan verlies je een aanzienlijk aantal potentiële klanten. Maak de juiste keuzes en laat uw online bedrijf nieuwe grenzen van succes bereiken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector