DreamHost Review: is het betrouwbaar en snel? 99,93% uptime opgenomen tot nu toe

Dit artikel is herzien en bijgewerkt op 3 april 2020.


Ah, DreamHost. Van alle bedrijven die we hebben bekeken, is DreamHost zeker een van de meest herkenbare.

Na naar verluidt 1,5 miljoen websites te hebben onderhouden, staat DreamHost samen met de andere grote spelers in het hostingspel.

Een andere reden waarom het zo’n grote speler is en zo geloofwaardig wordt beschouwd, is zijn geschiedenis: DreamHost loopt sinds 1997, wat net zo goed een paar decennia kan zijn in internetjaren.

Dus je hebt gekeken naar je volgende potentiële hostingplatform. Misschien heb je geen idee waar je moet beginnen, of denk je al aan specifieke bedrijven en specifieke plannen.

We zijn hier om u te helpen uitzoeken wat verschillende bedrijven u kunnen bieden, en nu ga ik u vertellen hoe DreamHost presteert op basis van mijn eigen ervaring met hen.

Wegt de reputatie van DreamHost veel hoger dan de prestaties?

Of zijn de dingen behoorlijk op elkaar afgestemd?

Blijf lezen om erachter te komen!

DreamHost: Cons

Bijna altijd ga ik verder met het gedeelte “nadelen” door het als slecht nieuws te behandelen. Dit is een van de weinige keren dat het nadelengedeelte geen slecht nieuws is.

Nou ja, misschien een beetje – niets is perfect, en dat geldt ook voor DreamHost.

Dit is dus het eerste van de kleine nadelen: domeinnamen.

Er is geen gratis e-mailservice inbegrepen voor het gedeelde hostingpakket op instapniveau – u moet het als een upgrade kopen als u dat wilt, wat ook ongebruikelijk is.

dreamhost-plannen

Dit is misschien genoeg om iemand te ontmoedigen die gewoon op zoek is naar een kleine, goedkope persoonlijke website, maar daarbuiten verwacht ik niet dat deze tekortkomingen te veel meetellen voor DreamHost.

Over het algemeen zijn de belangrijkste gebreken dat een paar dingen moeten worden opgenomen in het instapmodel shared hostingpakket van DreamHost dat niet is.

Anders dan dat, heeft DreamHost niet veel te lijden – alles wat het is, is endemisch voor elk ander hostingbedrijf.

DreamHost: Pros

Oké, nu kunnen we genieten van de zon!

Een paar opmerkingen over de gebreken die ik noemde – een voordeel voor DreamHost zijn goedkope prijzen.

De goedkope prijzen voor gedeelde hostingpakketten (maar ook al het andere) temperen de afwezigheid van een inbegrepen domeinnaam en e-mailservice voor het eerste niveau, hoewel niet helemaal.

Voeg daaraan toe dat Shared Starter, de eerste laag, onbeperkt verkeer en een inbegrepen SSL-certificaat heeft, en dat de zaken een beetje in evenwicht zijn.

Dreamhost-startplan

Ik denk nog steeds dat ze op zijn minst het domein moeten bevatten, maar dat zijn twee andere positieve punten die niet altijd zijn opgenomen in de concurrerende pakketten van andere bedrijven.

Over het algemeen is DreamHost over het algemeen behoorlijk goed uitgerust.

Ik denk dat elk type hosting goed is verpakt met DreamHost en afgezien van shared hosting is er niet veel om over te klagen.

Met name dedicated hosting heeft geweldige accommodaties.

Een van de beste dingen waar DreamHost voor gaat, is het gebruiksgemak. Het is superglad en intuïtief, van het configuratiescherm tot accountbeheer tot de websitebouwer.

Bovendien hebben ze geweldige klantenondersteuning.

Wat beveiliging betreft, ja, het is waar dat hun site niet veel zegt over de standaard dingen.

Maar het goede nieuws is dat hun geld-terug-garantie zich uitstrekt over 97 dagen, wat een enorme hoeveelheid tijd is en voldoende zou moeten zijn om uw uptime te meten en aan uw product te wennen.

dreamhost geld-terug-garantie

Over het algemeen had DreamHost inderdaad een paar gebreken, maar er is nog steeds veel om ze tegen te gaan.

DreamHost: prijzen

Vermoedelijk zou een grote kracht op de hostingmarkt zoals DreamHost in staat zijn om scherp geprijsde producten aan te bieden.

Is dat zo?

Over het algemeen denk ik van wel, maar laten we pakket voor pakket gaan om te zien wat DreamHost heeft.

Zoals gewoonlijk beginnen we met de shared hostingpakketten. De eerste laag, Shared Starter, is $ 2,59 per maand en de tweede is Shared Unlimited voor $ 7,95 per maand.

dreamhost-plan

Dit zijn de enige twee niveaus, dus het is vrij eenvoudig.

Die prijzen zijn echter als u per dienstjaar betaalt: als u van maand tot maand betaalt, stijgt Shared Starter tot $ 4,95 per maand en Shared Unlimited tot $ 10,95 per maand.

WordPress-hosting is vrij dicht bij shared hosting, met een vergelijkbare jaarlijkse / maandelijkse betalingsoptie en heeft twee soorten niveaus om uit te kiezen.

dreamhost wordpress plannen

Het eerste type is eigenlijk de twee opties voor gedeelde hosting, met dezelfde prijzen als hierboven vermeld.

Het DreamPress-niveau begint voor $ 16,95 per maand als het per jaar wordt betaald. Maandelijks betaald, het zal oplopen tot $ 19,95.

DreamPress Plus is $ 24,95 of $ 29,95 en DreamPress Pro is $ 71,95 .

VPS Hosting heeft eigenlijk vier niveaus, maar zonder de maandelijkse / jaarlijkse optie.

dreamhost vps-hosting

Basic VPS is DreamHost’s instapmodel VPS-aanbod, voor $ 13,75 per maand.

Zakelijke VPS, Professional VPS en Enterprise VPS kosten respectievelijk $ 27,50, $ 55 en $ 110 per maand.

Cloudhosting met DreamHost is uitzonderlijk goedkoop: een 512 MB RAM-server, de goedkoopste optie, is maximaal $ 4,50 per maand.

De optie van 2 GB is maximaal $ 12 per maand en de optie van 8 GB is maximaal 48. Maak je geen zorgen, er zijn nog een paar opties die je hier kunt bekijken.

De reden dat deze stellingen zeggen dat max is, is dat u per uur gebruik wordt opgeladen, met een maximum van 600 uur per maand.

De maximale prijs gaat ervan uit dat u dat plan 600 uur in een bepaalde maand gebruikt – al met al is het echt niet te armoedig.

DreamHost heeft geen vooraf ingestelde speciale hostingplannen: u moet rechtstreeks contact met hen opnemen om erachter te komen wat uw prijs zou zijn.

DreamHost Dedicated hosting-functies en vergelijking

Het meeste wat ze zeggen is hun startprijs: $ 169 per maand.

Kortom, DreamHost doet het redelijk goed met prijzen. Met name cloudhosting lijkt een behoorlijk solide deal – voor degenen die gewoon willen experimenteren, zou het eerste niveau van cloudhosting een uitstekende optie zijn waarvan ik betwijfel of u deze elders gemakkelijk kunt vinden.

WordPress-hosting is goed – ik denk dat de DreamPress-plannen wat duurder kunnen zijn, maar je kunt shared hosting gebruiken voor je WordPress-site en dat is een vrij solide deal die DreamHost graag wil accommoderen.

VPS-hosting heeft een zeer lage startprijs, maar al het andere gaat over normaal geprijsd.

Eindelijk het beste aan de prijzen van DreamHost: de geld-terug-garantie.

De meeste hostingbedrijven bieden ongeveer dertig dagen aan voor hun geld-terug-garanties – twee weken aan de strengere kant.

DreamHost schiet ze allemaal voorbij met een enorme geld-terug-garantie van 97 dagen.

Dat is veel tijd en zou voldoende tijd moeten zijn om uw uptime goed te evalueren en te zien of u klikt met uw service.

Over het algemeen heeft DreamHost een vrij standaard prijsstructuur, met een paar punten die bijzonder voordelig zijn.

Hun geld-terug-garantie is veruit een van de beste in de branche.

DreamHost: functies

Nu weten we tot nu toe dat DreamHost een van de meest serieuze hostingproviders is.

We weten ook dat het een over het algemeen solide prijsstructuur heeft en ogenschijnlijk goede prijzen.

Dit betekent dat het tijd is om te kijken naar wat de prijzen echt de moeite waard maakt: welke functies krijg je in de pakketten?

Zoals gewoonlijk richten we ons voornamelijk op shared hosting (wat overlapt met WordPress-hosting, in het geval van DreamHost).

Shared Starter biedt één website, onbeperkt verkeer, “snelle” SSD-opslag, SSL-certificaat, een sitebouwer en een optionele upgrade om e-mail toe te voegen.

dreamhost gedeelde hostingfuncties

Shared Unlimited heeft alle bovenstaande, maar onbeperkte sites, een gratis domein, onbeperkte SSD-opslag, meer dan één SSL-certificaat (vermoedelijk per site) en e-mailhosting.

DreamHost hecht ook een 100% uptime-garantie en 97 dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor alle pakketten, inclusief instapmodel shared hosting.

Ik denk dat mijn belangrijkste probleem het domein is: voor Shared Starter moet je $ 9,95 betalen om een ​​COM te kopen en een gratis domein is alleen inbegrepen voor de tweede laag.

De meeste introductiepakketten met andere bedrijven bieden een gratis domein, dus ik vind dit een beetje gierig.

Hetzelfde geldt voor e-mail: u moet betalen om te upgraden als u een gedeelde starter heeft.

Desalniettemin verlichten onbeperkt verkeer en een SSL-certificaat de last en zelfs de zaken enigszins.

U kunt deze eerder genoemde shared hosting-opties gebruiken voor uw WordPress-site, maar u kunt ook DreamPress gebruiken.

DreamHost WordPress Hosting-functies

DreamPress gebruikt een cloud-server in plaats van een gedeelde server en is meer geoptimaliseerd voor WordPress: het heeft echter limieten voor het aantal bezoekers dat u per maand kunt opnemen, hogere limieten voor SSD-opslag en is duurder.

Desalniettemin is het zeker een optie, afhankelijk van hoe serieus u uw WordPress-site wilt nemen.

De VPS-opties bieden in feite toenemende hoeveelheden RAM en opslag per laag, waarbij al het andere hetzelfde is (dit is vrij typisch voor de meeste hostingbedrijven).

Hetzelfde geldt voor cloudhosting: een hogere prijs betekent meer middelen die aan u zijn toegewezen, in termen van RAM, SSD-schijfopslag en CPU’s.

Ten slotte blijkt dedicated hosting een pakket met een punch te zijn. Kijk maar naar deze prijsvergelijking van de DreamHost-site.

Ja. Maximaal biedt DreamHost veel meer middelen aan degenen die speciale hostingplannen gebruiken dan hun belangrijkste concurrenten.

Over het algemeen is DreamHost een van de best uitgeruste hostingbedrijven die ik heb gezien.

Dit is echter zeker een generalisatie omdat hun gedeelde hostingpakketten een beetje funky zijn: sommige dingen zijn opgenomen in de eerste laag die geweldig is, en sommige dingen zijn niet inbegrepen die zouden moeten zijn.

Dus ondanks een paar kanttekeningen hier en daar, biedt DreamHost behoorlijk competitieve functies voor elk type hosting, en ik zou zeggen dat dit bedrijf de functie-afdeling rockt.

Houd gewoon de details in de gaten van het specifieke pakket waarin u geïnteresseerd bent.

Makkelijk te gebruiken

Gerelateerd aan de functies is de gebruiksgemakfactor van een bedrijf. Hoe moeilijk is het voor uw klanten om het configuratiescherm, hun accountinstellingen en het opzetten van hun websites te achterhalen?

Met DreamHost, helemaal niet veel tijd. DreamHost heeft zoveel vertrouwen in hun gebruiksvriendelijke tools dat ze het herhaaldelijk benadrukken op hun site – meer dan bij andere plaatsen lijkt het mij.

Ze laten je zelfs gratis experimenteren met hun websitebouwer.

Hun bedieningspaneel is ook gestileerd om er strak uit te zien en het is even gemakkelijk te gebruiken.

Overzicht DreamHost-dashboard

Ik heb niet veel te zeggen over het gebruiksgemak van DreamHost: ik raad je aan om wat te spelen met hun websitebouwer en er een idee van te krijgen, omdat de rest van hun site vrijwel vergelijkbaar is of zelfs gemakkelijker om mee om te gaan.

Bouw uw website gratis met de website builder van DreamHost

Het is vooral leuk dat het gemak van DreamHost de producten zelf niet te simpel maakt of het aantal functies dat je hebt beperkt.

Zoals je hebt gezien, is DreamHost competitief gevuld met functies, maar dit neemt niet weg dat het gebruiksvriendelijk is.

DreamHost is niet de gemakkelijkste hostingservice ooit, maar heeft de top bereikt en deelt de toppositie min of meer met een paar andere bedrijven.

Gebruiksgemak is tegenwoordig niet de zeldzaamste prestatie, maar het is nog steeds geweldig om te zien.

Klantenservice

Zo eenvoudig als DreamHost al is, wordt de hele deal nog eenvoudiger met zijn klantenondersteuning.

Zoals typerend is voor de meeste hostingbedrijven, heeft u twee belangrijke vormen van klantenondersteuning: on-site educatief / informatief materiaal en opties om contact op te nemen met vertegenwoordigers.

Voor het materiaal ter plaatse dat u kunt consumeren, is de kennisbank de belangrijkste plaats.

Dreamhost heeft een van de leukste kennisbanken die ik heb gezien, hoewel dit niet in de laatste plaats te danken is aan mijn eigen persoonlijke smaak.

Ik zeg dit omdat veel kennisbanken er lelijk of rommelig uitzien of te simpel zijn.

DreamHost krijgt een perfecte mix van de twee: een zoekbalk die snel omhoog scrollt uit goed georganiseerde artikelcategorieën.

Een ander ding dat DreamHost aanbiedt (wat trouwens maar een paar andere hostingbedrijven doen) is een forum voor de DreamHost-gemeenschap.

DreamHost-gemeenschap

Persoonlijk denk ik dat de forumpagina wat meer georganiseerd zou kunnen zijn, maar hij is robuust genoeg en het feit dat ze er een hebben is geweldig.

DreamHost biedt de standaard live chat- en e-mailondersteuningsopties, 24/7. Hoewel ze geen telefonische ondersteuning hebben, bieden ze wel communicatie via sociale media – wat niet erg gebruikelijk is.

Het punt is dat je alleen toegang hebt tot live chat als je een account hebt.

Als u geen account heeft, kunt u nog steeds contact opnemen met de ondersteuning, bijvoorbeeld als u een vraag heeft, maar u moet een e-mail- / ticketsysteem gebruiken.

DreamHost-ticketsysteem

Maar dat is oke. Mijn ervaring met DreamHost, als klant, is dat hun livechat en e-mailondersteuning erg goed zijn geweest.

U kunt doorgaans binnen een minuut of hooguit een paar minuten een reactie verwachten.

Al met al zorgt dat voor een behoorlijk solide klantondersteuningsfactor.

Zeer solide vertegenwoordigers en uitgebreid informatiemateriaal ter plaatse maken DreamHost een van de beste bedrijven voor klantenondersteuning.

Beveiliging en betrouwbaarheid

Nu al het andere uit de weg is, is het tijd om ons te concentreren op een laatste, maar zeer belangrijke, hostingfactor: beveiliging.

Voor de veiligheid kijken we naar een paar dingen: de tools die DreamHost zijn klanten inzet of biedt, en de uptime van onze testsite.

De beveiligingspagina van DreamHost schetst een deel van wat ze aanbieden, hoewel ik zou willen dat ze wat meer in detail zouden treden.

Ze voldoen aan de industriestandaard beveiligingsinfrastructuur, maar ik wou dat ze een beetje verder zouden gaan.

DreamHost biedt ook een aantal tools waar klanten toegang toe hebben: malwaredetectie / -verwijdering, versleutelingscertificaten en domeinprivacy.

dreamhost beveiliging

Malwaredetectie en -verwijdering wordt betaald, maar de hulpprogramma’s voor codering en domeinprivacy zijn standaard gratis, wat uitstekend is.

Nog een opmerking: een pagina voor het controleren van de status van DreamHost-systemen. Dit is niet super gewoon, maar nauwelijks ongehoord.

Op de mooie rand van de statuspagina van DreamHost staat de status van een heleboel DreamHost-producten: hun hoofdwebsite, hun e-mail en webmail, hun verschillende servers, enzovoort.

Laten we eens kijken naar de uptime, een van de meest essentiële aspecten van beveiliging: wat heeft het voor zin om een ​​website te hebben als deze altijd niet beschikbaar is wanneer mensen deze bezoeken??

Laten we dus eens kijken naar de uptime van DreamHost.

uptime van dreamhost

Uptime
99,67%
Reactietijd
676ms

Dit is de gemiddelde uptime:
 • Mrt 2020: 100%
 • Februari 2020: 99,35%
 • Jan 2020: 99,64%
 • Dec 2019: 100,00%
 • Nov 2019: 100,00%
 • Okt 2019: 100,00%
 • Sep 2019: 100,00%
 • Aug 2019: 100.00%
 • Jul 2019: 99,99%
 • Jun 2019: 99,92%
 • Mei 2019: 99,85%
 • Apr 2019: 99,77%
 • Mrt 2019: 99,97%
 • Februari 2019: 99,63%
 • Jan 2019: 100%
 • Dec 2018: 99,99%
 • Nov 2018: 99,98%
 • Okt 2018: 100%
 • Sep 2018: 70,14%
 • Aug 2018: 100%
 • Jul 2018: 100%
 • Jun 2018: 100%
 • Mei 2018: 100%
 • Apr 2018: 99,94%
 • Mrt 2018: 100%
 • Februari 2018: 99,98%
 • Jan 2018: 100%
 • Dec 2017: 100%
 • Nov 2017: 98,49%
 • Okt 2017: 100%
 • Sep 2017: 99,96%
 • Aug 2017: 100%
 • Jul 2017: 100%
 • Jun 2017: 100%
 • Mei 2017: 100%

U kunt hier de gedetailleerde uptime-score bekijken.

Au. Au. Oké, ik weet dat dit er slecht uitziet, maar laat me snel iets uitleggen: we hadden een fout aan onze kant in september.

We hebben een paar dagen een storing gehad, en dat komt niet door DreamHost.

Nog een paar verduidelijkingen: de tijd van dit schrijven is 3 oktober, dus dat is slechts 3 dagen uptime gemeten.

We zijn DreamHost op 11 september begonnen met testen, dus dat is ongeveer drie weken gemeten in september.

Normaal gesproken zou een uptime van 70% niet te verontschuldigen zijn, maar omdat het probleem niet DreamHost is, kunt u ze deze keer excuseren.

DreamHost garandeert 100% uptime, en dit is tenminste het geval geweest wanneer de onderbrekingen niet onze schuld zijn.

DreamHost crediteert u ook voor de downtime van uw site: een dagservice voor elk uur onderbroken service.

Voor onze vijf dagen zou dat zijn … ongeveer 120 dagen gratis service. Wat een behoorlijk solide compensatie is (als DreamHost de reden was waarom onze site naar beneden ging).

Oeps, meer slecht nieuws: dat aanbod geldt alleen voor shared hosting. Elk hostingpakket krijgt 100% uptime-garantie, maar alleen shared hosting krijgt de credits per uur downtime. Oeps.

Onze afhaalmaaltijd is dat DreamHost degelijke beveiligingshulpmiddelen heeft, en met name het gratis aanbieden van domeinprivacy en SSL-certificaten is geweldig.

Hun beveiligingsinfrastructuur lijkt in orde te zijn en hun uptime is prima.

DreamHost doet het goed met beveiliging en misschien beter dan een paar andere grote bedrijven.

We raden DreamHost aan?

Als het erop aankomt, lijkt DreamHost over het algemeen zijn status te hebben verdiend.

Het heeft niet veel gebreken en de weinige die het heeft, zijn grotendeels onbeduidend.

Het ontbreken van een inbegrepen domeinnaam voor Shared Starter is jammer, maar niet het einde van de wereld.

Hetzelfde geldt voor het ontbreken van een inbegrepen e-mailpakket.

Deze dingen zijn meestal alleen relevant voor mensen die op zoek zijn naar een lichtgewicht product: een kleine, waarschijnlijk persoonlijke website voor een lage prijs.

Voor die mensen is DreamHost zo goed als perfect, maar deze twee dingen zijn gebruikelijk op andere platforms voor vergelijkbare prijzen.

Om die reden zou ik DreamHost niet aanbevelen aan die mensen.

Voor alle anderen is DreamHost waarschijnlijk een topkeuze.

Zelfs voor het bovengenoemde gedeelte van het hosten van consumenten, zou ik aanraden om het eerst uit te proberen, om te zien of je wat extra geld kunt afstaan ​​voor een bedrijf waar je je prettig bij voelt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map