Godaddy Review 2020: Zorgt papa echt voor zijn kinderen? Laten wij het uitzoeken…

Dit artikel is herzien en bijgewerkt op 3 april 2020.


Er was eens een jongere man. Ik besloot een grote stap te zetten: geen gratis website-bouwers meer voor mij, nee meneer … gewoon het echte werk:

Een BETAALDE webhost. Eentje waarmee ik een ECHTE website zou kunnen bouwen.

Dus ging ik naar GoDaddy. Waarom?

Omdat GoDaddy ALLES had. Het had een website-builder, een domeinnaam en de hosting ALL voor (destijds) ongeveer een DOLLAR per maand. ONGELOOFLIJK!

Ik was heel blij. Ik heb een site gebouwd. Ik was gelukkig…

Voor een jaar.

En toen werd ik in rekening gebracht voor hosting, tegen een VEEL hoger tarief dan waarvoor ik me eerst had aangemeld. En toen werd ik in rekening gebracht voor de websitebouwer. En de domeinnaam.

Nu is deze ervaring helaas niet alleen beperkt tot jongere ik. Talloze nieuwkomers hebben bepaalde aspecten van het hosten van de HARD-manier geleerd, en NIET alleen van GoDaddy.

Maar hoewel veel populaire hosts zich schuldig maken aan misleidende advertenties, is GoDaddy er bijzonder berucht om. Waarom?

Omdat het enorm is. GoDaddy heeft meer dan 18 MILJOEN klanten en beheert meer dan 77 MILJOEN domeinen, waardoor het de grootste domeinregistreerder en waarschijnlijk de grootste consumentenwebhost is.

Maar zo groot kan je niet zijn zonder problemen. Met die grootte kun je net zo goed een doelwit zijn.

En het is zo groot dat het een beetje ALLES doet:

godaddy servicesEn het is ook berucht omdat het je een beetje ALLES probeert te verkopen.

Maar het is in de eerste plaats een internethostingbedrijf en de domeinregistreerder. We hebben GoDaddy geëvalueerd als registrar, maar nu ga ik GoDaddy zien als een super populaire webhost.

Het is berucht omdat het misleidend is, te veel upsells heeft en te groot is om onder andere om zijn klanten te geven.

Maar is het echt zo verschrikkelijk? Of is het gewoon schuldig aan dingen waar alle hosts zich schuldig aan maken?

Is het gewoon een gemakkelijker doelwit vanwege zijn grootte?

Ik geef om feiten. Maar jij doet dat ook. Dus laten we het nu hebben over de FEITEN van GoDaddy en de volledige waarheid leren over hoe GoDaddy als webhost meet.

Uptime

Ik begin dit door in feite te kijken naar het eerste waar de meesten van ons naar zouden moeten kijken bij het onderzoeken van hosting:

De UPTIME. Met andere woorden, hoe lang is mijn site eigenlijk UP?

Wel, ik heb de uptime van GoDaddy sinds augustus 2018 gemeten, en jongen, ik heb iets om je te laten zien.

Bekijk dit eens:

godaddy recensie

Uptime
99,98%
Reactietijd
527ms

Dit is de gemiddelde uptime:
  • Mrt 2020: 99,97%
  • Februari 2020: 99,99%
  • Jan 2020: 99,99%
  • Dec 2019: 99,96%
  • Nov 2019: 99,99%
  • Okt 2019: 99,73%
  • Sep 2019: 100,00%
  • Aug 2019: 99.93%
  • Jul 2019: 99,98%
  • Jun 2019: 100%
  • Mei 2019: 100%
  • Apr 2019: 99,99%
  • Mrt 2019: 99,99%
  • Feb 2019: 100%
  • Jan 2019: 100%
  • Dec 2018: 99,98%
  • Nov 2018: 99,99%
  • Okt 2018: 100%
  • Sep 2018: 100%
Dit is de gemiddelde reactietijd:
  • Mrt 2020: 531ms
  • Februari 2020: 521 ms
  • Jan 2020: 529 ms
  • Dec 2019: 476 ms
  • Nov 2019: 378 ms
  • Okt 2019: 403 ms
  • Sep 2019: 370 ms
  • Aug 2019: 361 ms
  • Jul 2019: 457 ms
  • Jun 2019: 456 ms
  • Mei 2019: 441 ms
  • Apr 2019: 500 ms
  • Mrt 2019: 490 ms
  • Februari 2019: 476 ms
  • Jan 2019: 482 ms
  • Dec 2018: 458 ms
  • Nov 2018: 522 ms
  • Okt 2018: 467 ms
  • Sep 2018: 487 ms

U kunt hier de gedetailleerde uptime-score bekijken.

Ja. Kijk, ik begrijp de impuls om op GoDaddy te haten.

Maar het mooie van die scores is dat ze geweldig zijn. Toegegeven, we praten niet PERFECT …

Maar over een periode van 8 maanden was de SLECHTSTE score 99,97%, wat neerkomt op ongeveer 12 minuten downtime gedurende de maand. Niet ideaal natuurlijk, maar zoveel beter dan veel concurrerende bedrijven.

Bovendien was 99,99% uptime of hoger het geval gedurende 6 van de 8 maanden, EN de responstijden waren aan de onderkant.

Dus ja, ik kan niet zeggen dat GoDaddy perfect is, maar mijn uptime-tests laten een behoorlijk sterke kandidaat zien. Als je GoDaddy nog steeds wilt zien bashed – nou, misschien wil je het volgende gedeelte overslaan, want het is geen zwakte

Gebruiksgemak en gebruikerservaring

Oeps, heb ik het verpest?

Nou … GoDaddy is gemakkelijk te gebruiken.

En dat is geen verrassing, want als het zeker een van de grootste hostingbedrijven is die er zijn, en die omvang impliceert meestal een hoog minimum aan gebruiksvriendelijkheid.

GoDaddy IS over het algemeen eenvoudig, maar als er iets is dat ik niet leuk vind, is het inloggen niet een superefficiënte manier om je account of producten te beheren.

Het voelt alsof er voor alles een miljoen verschillende pagina’s zijn. En er is VEEL upselling. Neem dit als voorbeeld:

godaddy account thuisBegrijp alsjeblieft dat ik VEEL producten heb met GoDaddy, de meeste domeinen. Als ik naar “Mijn account” ga, zie ik dit als het “huis”.

Ik zie een UPSELL voor slechts EEN van de vele producten die ik heb omdat de gratis proefperiode is verlopen.

Het is dus heel GEMAKKELIJK om te bewegen en te navigeren, maar het is ook ECHT vervelend.

Ik moet naar “Mijn producten” navigeren om alle dingen te zien die ik heb en verschillende vervolgkeuzemenu’s intrekken om mijn webhostingsproducten daadwerkelijk te zien.

godaddy mijn productenVervolgens kan ik op “alles beheren” klikken om naar een VERSCHILLENDE pagina te gaan waar ik mijn verschillende hostingproducten kan zien. Met upsells.

godaddy webhostingproductenOf ik kan gewoon op “beheren” klikken voor de specifieke site die ik wil, en hier naartoe gaan:

godaddy site beherenHiermee kunt u eindelijk naar een pagina gaan waar u uw hostinginstellingen voor een site rechtstreeks kunt bekijken.

En DAN kun je EINDELIJK naar je cPanel gaan door op die knop rechtsboven te klikken:

godaddy cpanelKijk, GoDaddy is hierin niet helemaal uniek. En uiteindelijk verlies je niet veel tijd. Het is gewoon erg frustrerend en weerspiegelt naar mijn mening een slecht ontwerp.

Dus ja, interface kan vervelend en te verspreid zijn, maar het is NIET moeilijk.

godaddy accountinstellingen

Als ‘betaalmethoden’ niet voor zichzelf spreken, staat er een kleine beschrijving onder de optie om u te laten weten waar u aan begint.

En als je bedenkt dat alles duidelijk is geëtiketteerd, gemakkelijk te lezen is en vaak wordt uitgelegd, wordt het duidelijk dat GoDaddy IS, ondanks al zijn schuld, heel gemakkelijk te gebruiken is.

Maak je geen zorgen als je een GoDaddy-hater bent. We staan ​​op het punt iets leuks te vinden …

Prijzen en functies

Wat zal de critici van GoDaddy enthousiast maken? Het is dit: een bespreking van de prijzen en functies van GoDaddy.

Je zult erachter komen waarom, als we er op ingaan, dus ik spring er gewoon in en begin met de gedeelde hostingplannen. GoDaddy heeft drie soorten hostingplannen voor websites. De eerste is normale gedeelde webhosting:

Kenmerken
Economie
Deluxe
Ultieme
Opslag100 GBOnbeperktOnbeperkt
BandbreedteOnbepaaldOnbepaaldOnbeperkt
PaneelcPanelcPanelcPanel
Aantal sites1OnbeperktOnbeperkt
SSLNeeNeeJa
Prijs$ 1,00 / mnd$ 7,99 / mnd$ 12,99 / maand

Toen ik deze recensie begon te typen, waren dit de prijzen die GoDaddy bood. De volgende dag lieten ze het eerste niveau vallen met een speciale promotie:

godaddy bijgewerkt gedeeldDit is de deal waar GoDaddy vooral bekend om staat. En ze staan ​​erom bekend dat ze deze promoties regelmatig toevoegen en laten vallen.

Dus als je de goedkoopste shared hosting wilt kopen die je kunt, en je merkt dat de gedeelde abonnementen van GoDaddy beginnen bij bijna $ 3 per maand, wacht dan gewoon. Het gaat binnenkort weer naar $ 1.

Hoe dan ook, over het algemeen behoort deze prijsstelling tot de goedkoopste in de webhostingwereld, althans voor het eerste jaar. En soms is het zelfs nog goedkoper met speciale kortingen.

Bovendien zijn de verlengingskosten NIET zo slecht in vergelijking met sommige van de andere die ik heb gezien.

Het resultaat is dat deze plannen in het geheel van de dingen betaalbaar zijn, zelfs als u rekening houdt met verlengingen.

Al het andere is vrij standaard. Je begint met één website, onbeperkte bandbreedte, e-mail, een domein en 100 GB opslag.

Dit is waar je begint te zien wat GoDaddy bekritiseert:

De zakelijke e-mail is slechts een gratis proefperiode van drie maanden. Het domein? Het is het eerste jaar gratis en wordt vervolgens verlengd tegen de huidige prijs.

De opslag is in orde. Op papier is het echt niet zo glamoureus, vergeleken met veel gedeelde plannen die STARTEN met “onbeperkte” opslag of veel SSD-opslag.

Maar hier is de waarheid:

Als u werkt met de meest betaalbare gedeelde webhostingplannen, offert u kracht op voor betaalbaarheid en toegankelijkheid. Dus 100 GB is helemaal prima, en in ieder geval heeft elke laag daarna “onbeperkte” opslag.

Bovendien krijgen hogere niveaus onbeperkte sites, onbeperkte subdomeinen, SSL (soms) en slechts een algehele toename van het vermogen.

Dit komt vrij vaak voor en tot dusver wijkt GoDaddy niet te veel af van de normale structuur van het gedeelde webhostingplan of de toewijzing van functies.

Over het algemeen zijn deze in orde, met een uitzondering:

“Economie” is het waarschijnlijk niet waard, zelfs als u op zoek bent naar een budgetoplossing.

De gratis dingen zijn niet zo gratis, en voor een iets hogere prijs bij andere hostingbedrijven of zelfs een hogere GoDaddy-laag, kun je veel meer waar voor je geld krijgen.

Ik heb de andere plannen van Godaddy grondig bekeken, dus als je die informatie niet wilt lezen, kun je deze overslaan door hier te klikken.

Dit is het TWEEDE type websitehosting, een andere reeks gedeelde hostingpakketten:

Kenmerken
Basic
Deluxe
Ultieme
Pro 5+
Opslag10 GB15 GB30 GB50-200 GB
Maandelijkse bezoekers25K100K400K800K
Aantal sites1125-50
SSLNeeNeeJaJa
Prijs$ 1,00 / mnd$ 10,99 / maand$ 17,99 / maand$ 34,99 / maand

Dit is beheerde WordPress-hosting. Beheerd in dit geval betekent, ja, dat de meeste dingen voor u worden geregeld. U hoeft alleen WordPress te gebruiken om uw site in te stellen. Makkelijk.

De prijzen zijn redelijk goed: de meeste beheerde WordPress-hosting die ik zie, is het eerste jaar aanzienlijk duurder voor ongeveer dezelfde prijs bij verlenging.

Het is waar dat u op sommige manieren beperkt wordt: 10 GB aan ruimte is vrij laag voor opslag, zelfs als het een SSD is.

Hier is iets dat verouderd is:

GoDaddy heeft extra kosten.

Dit staat in contrast met het hebben van “onbeperkte bandbreedte”. Nu is het verschil niet zo groot als je zou denken op gedeelde servers (zie de veelgestelde vragen onderaan voor meer informatie), maar het resultaat is dat je extra kosten betaalt als je een bepaald aantal bezoekers bereikt.

Anders dan dat, zijn de dingen vrij standaard. De extra kosten zullen voor veel mensen slecht zijn, maar op de lagere niveaus maakt het waarschijnlijk niet zoveel uit. De opslag is vrij laag, maar als je weet wat je doet op een basissite, maakt het niet uit.

De beheerde WordPress-abonnementen zijn dus vergelijkbaar met de normale shared hosting:

Redelijk. Lagere prijzen en middelmatige functies die de klus zullen klaren.

Hoe dan ook, GoDaddy biedt een ander type website-georiënteerde hosting, een reeks plannen die aanzienlijk sterker is:

Kenmerken
Lancering
Verbeteren
Groeien
Uitbreiden
Opslag60 GB90 GB120 GB150 GB
RAM2 GB4GB6 GB8 GB
processor1234
SSLJaJaJaJa
Prijs$ 19,99 / maand$ 34,99 / maand$ 44,99 / maand$ 59,99 / maand

Dit is ‘zakelijke webhosting’ en het is een beetje uniek. Het lijkt op shared hosting, maar met meer kracht. Weet je, voor bedrijven. Hier is hoe GoDaddy het beschrijft:

godaddy vergelijk hostingDus hoewel GoDaddy zijn zakelijke hosting presenteert als vergelijkbaar met de gedeelde hosting op de website, zijn de bronnen toegewijd, niet gedeeld.

Dit is een BELANGRIJK punt en maakt zakelijke hosting het overwegen waard.

Het maakt ook de prijzen relatief redelijk. Ik heb echter enkele problemen met de toegewezen middelen. Dit is waarom:

Zelfs als u de belofte van betrouwbaarheid krijgt en een garantie dat __ hoeveelheid middelen beschikbaar zal zijn voor uw site, zijn sommige hiervan een beetje laag voor de prijs.

60 GB opslagruimte voor “meerdere basissites” voor $ 30,00 per maand (na het eerste jaar)? Sommige van de andere plannen zijn misschien beter voor uw bedrijf, maar ik aarzel. Hier is de eerlijke waarheid:

U kunt andere hostingpakketten van hoge kwaliteit krijgen voor vergelijkbare prijzen bij andere hosts. Soms zijn dit zelfs gedeelde hosting van het hoogste niveau, maar dat hoeft niet.

Hoe dan ook, u kunt waarschijnlijk vergelijkbare prijzen krijgen met betere specificaties, bronnen en een langere lijst met functies.

Aan de andere kant is de aantrekkingskracht van deze zakelijke hostingplannen dat ze gebruiksgemak combineren met kracht.

En nogmaals, de BELOFTE dat u de middelen kunt krijgen die het plan beschrijft, is een enorme deal. Dus laat ik deze plannen op “goed”, maar iets om op te letten.

Verwerp ze niet, maar onderzoek EERST of andere hosts al dan niet uw bedrijven kunnen ondersteunen.

Als je naar de grafiek kijkt die ik zojuist heb laten zien, weet je dat er een ander type hosting op komst is. Dat zou virtual private server (VPS) hosting zijn:

Kenmerken
Economie
Waarde
Deluxe
Ultieme
Geheugen1 GB2 GB4GB8 GB
Opslag40 GB60 GB120 GB240 GB
BandbreedteOnbepaaldOnbepaaldOnbepaaldOnbepaald
SSLJaJaJaJa
Prijs$ 19,99 / maand$ 24,99 / maand$ 39,99 / maand$ 74,99 / maand

Zoals u kunt zien, bevinden deze zich ongeveer in dezelfde prijsklasse als de zakelijke hostingplannen. En wat echt geweldig is, is dat GoDaddy zowel Linux-abonnementen (hierboven) als Windows-abonnementen biedt:

Kenmerken
Economie
Waarde
Deluxe
Ultieme
Geheugen2 GB3 GB4GB8 GB
Opslag40 GB90 GB120 GB240 GB
BandbreedteOnbepaaldOnbepaaldOnbepaaldOnbepaald
SSLJaJaJaJa
Prijs$ 29,99 / maand$ 34,99 / maand$ 49,99 / maand$ 84,99 / maand

Het is natuurlijk aan jou of je Windows- of Linux-servers nodig hebt, maar ik denk dat beide redelijk geprijsd zijn. En het is niet ongebruikelijk dat Windows-servers duurder zijn.

Maar er is iets dat ik ECHT niet leuk vind:

Sommige van deze verlengingskosten lijken gewoon echt overbodig. Ik geef toe dat VPS-abonnementen over het algemeen duurdere opties zijn, maar ik vind de prijsstijgingen helaas nog steeds.

Maar dit is, in het kader van hosting, een kleinere klacht. Het is ook waar dat de prijzen voor het eerste jaar van GoDaddy aan de goedkopere kant zijn.

Alles bij elkaar genomen, hier is de situatie:

De VPS-plannen zijn redelijk. Voor het eerste jaar zijn ze een redelijk goede deal, maar op de lange termijn zijn ze slechts matig. U kunt uw werk prima doen. Maar ik denk niet dat GoDaddy de BESTE VPS-hosting is.

Hoe dan ook, hier is ons laatste item:

Kenmerken
Economie
Waarde
Deluxe
Ultieme
Geheugen4GB8 GB16 GB32 GB
Opslag1 TB1,5 TB2 TB2 TB
BandbreedteOnbepaaldOnbepaaldOnbepaaldOnbepaald
SSLJaJaJaJa
Prijs$ 89,99 / maand$ 104,99 / maand$ 129,99 / maand$ 179,99 / maand

Dit zijn de grote wapens, de dedicated servers. Net als bij de VPS-opties heeft GoDaddy een grote kracht in het aanbieden van zowel Linux (hierboven) als Windows-servers:

Kenmerken
Economie
Waarde
Deluxe
Ultieme
Geheugen4GB8 GB16 GB32 GB
Opslag1 TB1,5 TB2 TB2 TB
BandbreedteOnbepaaldOnbepaaldOnbepaaldOnbepaald
SSLJaJaJaJa
Prijs$ 119,99 / maand$ 134,99 / mnd$ 159,99 / maand$ 209,99 / maand

Als je nu goed keek, had je misschien iets opgemerkt.

Iets lelijk:

De toegewijde Linux-servers verlengen bijna TWEE keer de oorspronkelijke aankoopprijs. De Windows-servers zijn niet beter.

Kijk, ik weet het! Dedicated servers zijn altijd de duurste hostingplannen!

MAAR:

Waarom de prijs na een jaar VERDUBBELEN? Het is niet alsof GoDaddy tegen je liegt, maar ik vind het nog steeds skeevy.

Maar voor al mijn haat is er ook veel goeds. Vanwege die eerstejaars prijzen?

Ze zijn geweldig. Ze beginnen vrij laag, gezien wat je krijgt. Dit is op het punt dat als je twee jaar vasthoudt aan een dedicated server, je waarschijnlijk nog steeds een goede deal krijgt.

Ik geef toe dat GoDaddy niet de nieuwste specificaties heeft:

godaddy toegewijde specificatiesMaar de Xeon E3-serie is nog steeds een beproefde, degelijke processor. Sommige hosts bieden de nieuwste modellen, maar niet iedereen heeft dat nodig, en de E3-serie is sowieso alomtegenwoordig in speciale hostingplannen.

Wat ik vooral leuk vind, zijn de bronnen:

De instapservers worden geleverd met 4 cores op 3,1 GHz, 4 GB RAM en 1 TB opslag. Naarmate je opschaalt, kun je meer RAM en meer opslagruimte krijgen, maar de rest verandert niet.

Oh, over de opslag … ja, het is RAID-1, niet RAID-10 (wat veiliger is). Hoewel, dat brengt me bij een ander negatief punt …

GEEN van de dedicated serverplannen heeft RAID-10. RAID-10 voegt een prestatielaag, kracht en beveiliging toe en het is vrij gebruikelijk geworden bij andere hosts.

EN, je kunt niet meer cores krijgen, maar het feit dat je BEGINT met 4 is goed.

Onthoud echter dat GoDaddy je niet de BESTE dedicated servers biedt. Ze bieden u BETAALBARE, DECENTE dedicated servers.

En dit is helemaal geen slechte zaak. Zelfs als u een dedicated server krijgt, hoeft u niet alles uit de kast te halen. Dit maakt de dedicated servers van GoDaddy behoorlijk goede mid-tier-opties.

Laten we dus de prijzen en functies afronden, mensen. Wat is de kern weer??

Fatsoenlijke prijzen, mid-tier-opties. Geen van de plannen van GoDaddy schreeuwt “UITSTEKEND!”

Maar de simpele waarheid is dat we niet allemaal “UITSTEKEND!”.

Velen van ons hebben gewoon iets snel, effectief en betaalbaar nodig. En tot nu toe zijn alle plannen van GoDaddy die dingen. Dit geldt voor alle verschillende soorten hosting: de prijzen zijn laag of standaard en de functies en bronnen zijn meestal in orde. Beperkt voor sommigen, goed voor anderen.

Dus de prijzen en functies van GoDaddy zijn over het algemeen gewoon redelijk, maar niet uitzonderlijk.

Sla alles over en ga aan de slag met Godaddy …

Maar dat is slechts een deel van het plaatje … GoDaddy’s doelwit, nieuwere hostingklanten, heeft ook iets anders nodig:

Klantenservice

Klantenservice is een grote. Het is groot voor alle hostingbedrijven, alleen vanwege het technische karakter van de service: fouten gebeuren, complicaties ontstaan, beveiligingsproblemen moeten worden opgelost, enz..

Dus zelfs als u een ervaren gebruiker bent, wilt u een geweldige klantenservice, omdat een geweldige klantenservice u kan helpen meer te doen met uw hostingplan. En als je minder ervaren bent – nou, dat hoef ik niet uit te leggen.

Maar klantenservice is vooral een integraal onderdeel van GoDaddy. Vergeet niet dat GoDaddy meer dan 17 MILJOEN klanten heeft om te ondersteunen.

Dus terwijl de meeste grote hosts een paar honderd klantenservicemedewerkers aan de hoge kant hebben, heeft GoDaddy DUIZENDEN.

En ze moeten goed zijn, toch? Omdat ze ZO VEEL mensen steunen?

Ik bedoel, kijk hier eens naar:

godaddy klantenservice awardOké, laten we vertragen. De waarheid is dat de klantenondersteuning van GoDaddy niet slecht is, maar we kunnen niet zomaar aannemen dat het geweldig is. Mijn ervaring is genuanceerder.

Laat me ons alsjeblieft beginnen met iets dat ik, voor één, HAAT:

godaddy ai ondersteuningIk begrijp waarom GoDaddy en andere bedrijven deze digitale assistent / AI-chats gebruiken. Ze zijn kosteneffectief en kunnen soms de klus klaren.

Maar als hostingklant weet ik al dat GoDaddy ENORM is, en ik maak me er al zorgen over dat het mij geen bronnen meer zal besparen, meer dan een absoluut minimum.

Dus als ik zie dat deze AI-chat naar mij wordt geduwd als mijn eerste ondersteuningslijn, vind ik het NIET leuk.

En het is slechts marginaal effectief. Het is eigenlijk een zoekbalk die soms nuttig kan zijn, maar het voelt meer als een show dan als een serieuze tool.

Maar het goede nieuws is dat GoDaddy veel vertegenwoordigers beschikbaar heeft voor contact. Bekijk dit zelfs eens:

godaddy wereldwijde ondersteuningIk denk niet dat een ander hostingbedrijf zoveel wereldwijde ondersteuning heeft.

Nu kan ik de kwaliteit van de telefonische ondersteuning van GoDaddy in andere landen niet bevestigen, maar in de Verenigde Staten was mijn ervaring echt goed.

Er is een beetje wachten, maar het valt mee. Vertegenwoordigers waren aardig en het beste van alles, behulpzaam, dus ik geef GoDaddy-rekwisieten om de kwaliteit van de vertegenwoordigers te behouden (tenminste in de Verenigde Staten).

Natuurlijk kunt u niet alleen vertrouwen op telefonische ondersteuning. Telefonische ondersteuning kan soms te tijdrovend zijn, of u bevindt zich misschien niet in een goede omgeving om hardop te spreken.

Daarom heeft GoDaddy, net als iedereen, een livechat. Het is redelijk.

Maar soms gebeurt dit:

godaddy chatDus dat is jammer, maar ik denk dat het uiteindelijk niet verrassend is.

De waarheid is dat het niet ongebruikelijk is dat de live chat te druk is. Het is geen alledaagse gebeurtenis, maar het gebeurt vaak genoeg dat ik de livechat niet betrouwbaar zou noemen.

Als je live chat krijgt, is de kwaliteit redelijk. U krijgt snel antwoord op een snelle vraag, niets bijzonders, maar absoluut noodzakelijk.

Maar hey! Als je een ernstig probleem hebt dat niet geschikt is voor livechat, of als je gewoon niet in de livechat kunt komen, is er tenminste een andere optie:

godaddy geen e-mailondersteuningNee, grapje. Het is de chat die vaak druk is of de telefoon.

De telefonische ondersteuning is tenminste goed.

Het is onze verdienste dat GoDaddy deze tekortkomingen compenseert door over geweldige bronnen en informatie ter plaatse te beschikken.

Dit is een goed voorbeeld:

godaddy helpcentrumDit is het Helpcentrum van GoDaddy.

Het Helpcentrum bestaat voornamelijk uit “gidsen”, dit zijn vrij gedetailleerde, mediarijke artikelen die GEWELDIG zijn voor onervaren.

Door bijproducten te bladeren, gaat u naar de meer praktische dingen, de dingen die uw veelgestelde vragen zullen beantwoorden.

godaddy helpcenter bladeren op productZodra u een categorie heeft gevonden om te verkennen, krijgt u een aantal subcategorieën te zien die elk hun eigen artikelen hebben.

godaddy helpcentrum sslEn elk artikel is vrij duidelijk en voldoende gedetailleerd.

Surfen in het Helpcentrum is echter niet de enige nuttige bron.

Voor mensen die de voorkeur geven aan stapsgewijze tutorials, is dit geweldig:

godaddy hoeDe how-to-pagina heeft een heleboel video-tutorials, die redelijk goed zijn gemaakt gezien het aantal ervan.

Er is nog een belangrijke en ONBEKENDE bron op GoDaddy:

Godaddy-gemeenschap

De communitypagina van GoDaddy heeft een heleboel forums met veel gemeenschapsbetrokkenheid.

Dit is waarom het nuttig is:

Het maakt gebruik van het enorme klantenbestand van GoDaddy. Zelfs als de overgrote meerderheid van klanten nooit op de forums post, heb je nog steeds DUIZENDEN mensen die dat wel doen.

Het resultaat is dat, zelfs als de communitypagina van GoDaddy niet mijn favoriete forum / communitypagina is qua lay-out of organisatie, het gewoon een van de BESTE is omdat het zo wordt gebruikt.

Dit maakt het ingewikkeld:

GoDaddy heeft GEWELDIGE bronnen en informatie ter plaatse, maar het is middelmatig of ondermaats om contact op te nemen met vertegenwoordigers van de klantenservice.

Enerzijds: er is veel informatie beschikbaar, deze is gemakkelijk te vinden en gemakkelijk te gebruiken.

Aan de andere kant: zelfs als telefonische ondersteuning geweldig is in de Verenigde Staten, zijn live chats vaak druk en is er geen e-mailondersteuning.

Mijn conclusie is dat GoDaddy over het algemeen GOEDE klantenondersteuning heeft, maar het is BEPERKT, een belangrijk onderscheid.

Nu hebben we nog een laatste factor om naar te kijken. Dit is degene die, hopelijk, VEEL klantenservice-oproepen moet voorkomen als het goed wordt gedaan:

Veiligheid

Beveiliging is om zoveel redenen essentieel. Aangezien het zoveel klanten ondersteunt, zou je denken dat GoDaddy behoorlijk veilig is.

Bovendien bezit GoDaddy zelfs een van de meest gerespecteerde beveiligingsbedrijven, Sucuri, dus je zou denken dat het een fantastische beveiliging heeft.

Nou, … het is niet zo’n rooskleurige foto, vrienden. Ik begin hiermee …

Omdat dit is waar GoDaddy INFAMOUS voor is:

godaddy koopt website beveiligingIk probeer je zo VEEL MOGELIJK te verkopen.

Kijk, tot op zekere hoogte is het volkomen begrijpelijk. GoDaddy is een enorm bedrijf met veel producten, dus het heeft natuurlijk spin-off beveiligingspakketten. De sleutel hier:

TOT OP ZEKERE HOOGTE.” Want aan het eind van de dag zou je gewoon moeten kunnen rekenen op goede beveiliging, ongeacht je pakket, als je samenwerkt met een kwaliteitshost.

Maar dit is de ongelukkige waarheid over GoDaddy:

De beveiliging is grotendeels onbekend. We weten gewoon niet zoveel.

Een deel van wat we weten is oké. Bijvoorbeeld:

godaddy faciliteiten14 datacenters verspreid over de hele wereld – dat is behoorlijk solide en een voordeel voor het aannemen van een grote host die kan investeren in meerdere datacenters.

En dit andere is geweldig:

(…)

Oh. Ja. Dat is het. Dat is tenminste alles wat GoDaddy op zijn site heeft staan, en daar zou openbare informatie moeten zijn.

Nu ga ik GoDaddy niet beschuldigen van GEEN ENKELE beveiliging:

Het is duidelijk dat GoDaddy er een aantal moet hebben, en we kunnen waarschijnlijk aannemen dat het fatsoenlijk genoeg is, anders had het bedrijf niet het populairste hostingbedrijf en de domeinregistreerder kunnen worden.

Maar voor sommige mensen zal die ‘geloof op zich nemen’ niet genoeg zijn, en ik neem het hen niet kwalijk.

Het is waar dat verschillende GoDaddy-abonnementen deze of die beveiligingsfunctie hebben, maar zelfs die zijn minimaal dan “SSL inbegrepen”.

Dus zeker, dit klinkt geweldig:

godaddy bekroonde beveiligingMaar ik moet meer informatie zien voordat ik de beveiliging van GoDaddy prijs.

Mijn oordeel over de beveiliging van GoDaddy: als je bereid bent GoDaddy te vertrouwen, ga je gang. Maar als beveiliging SUPER belangrijk voor je is, sla dan gewoon het principe over.

Au. Dat klinkt behoorlijk hard. Laten we de stemming verlichten:

Voordelen

Ondanks al zijn gebreken is GoDaddy niet populair geworden zonder enkele dingen goed te doen. Daar zijn ze:

  • Prijzen voor gedeelde webhostingplannen zijn over het algemeen goedkoper, zowel voor de eerste termijn als in het algemeen. GoDaddy is een bijzonder goede optie voor diegenen die snel een goedkope site willen hosten.
  • Door de frequente promoties van GoDaddy kan het toegangsniveau een van de goedkoopste hostingplannen zijn.
  • De prestaties van GoDaddy zijn echt goed, zelfs op de meer basale plannen.
  • GoDaddy heeft veel verschillende hostingplannen, van gedeelde tot speciale opties, en de meeste hebben Linux / Windows-opties.
  • GoDaddy is beginnersvriendelijk.
  • GoDaddy heeft geweldige telefonische ondersteuning in de Verenigde Staten en geweldige on-site informatie en gidsen. Vooral het communityforum is uniek robuust.

Nadelen

Als je hier bent gekomen om GoDaddy te zien slaan, sla jezelf dan knock-out:

  • Functies en bronnen zijn ondermaats voor sommige van de plannen, maar niet allemaal, en vooral vergeleken met de concurrenten van GoDaddy.
  • GoDaddy heeft VEEL upsells.
  • Zelfs afgezien van de upsells, raken sommige mensen (zoals ik) erg geïrriteerd door de gebruikersportal en pagina’s van GoDaddy te navigeren.
  • Veel van de premium hostingplannen van GoDaddy hebben NOG STEEDS grote prijsstijgingen. Het ergste zijn de dedicated servers, die na het eerste jaar bijna verdubbelen in prijs.
  • De livechat van GoDaddy kan vaak druk zijn en er is geen e-mailondersteuning, dus telefonische ondersteuning is de enige betrouwbare optie om contact op te nemen met de klantenservice.
  • GoDaddy zegt bijna niets over de hostingbeveiliging.

Conclusie: raad ik GoDaddy aan?

Ik heb veel geëvalueerd en het is eindelijk OORDEEL tijd.

GoDaddy heeft veel slecht en veel goeds. Hoe het zich opstapelt, hangt grotendeels af van wat uw hostingbehoeften zijn.

Dat gezegd hebbende, zijn er een paar dingen die ik duidelijk moet maken:

Ten eerste, zelfs als u op zoek bent naar BETAALBARE hosting, is GoDaddy niet per se de beste optie. Sommige hosts hebben slechtere prestaties en vergelijkbare of iets hogere prijzen, en veel meer functies / bronnen.

Of ze compenseren in ieder geval veel van de gebreken van GoDaddy.

Er is niets dat ik zou zeggen dat GoDaddy de BESTE is, zelfs het gebruiksgemak niet. Het heeft misschien de LAAGSTE prijzen, wat voor sommigen goed is, maar het heeft niet de BESTE prijzen.

Dit is voor wie GoDaddy het meest geschikt is:

Mensen die nieuwer zijn bij hosting, mensen met een beperkt budget en mensen die gewoon een snelle, betaalbare oplossing nodig hebben.

Een ander punt is dat GoDaddy GEWELDIG is voor mensen die voor een korte tijd hosting nodig hebben – een jaar hosting met GoDaddy zal goed presteren en supergoedkoop zijn.

Maar als je GoDaddy voor een langere periode wilt gebruiken, is dat geen slecht idee. Het ding over GoDaddy is dat het uiteindelijk op de meeste gebieden in orde is. Het is helemaal niet vreselijk.

Maar omdat het ook niet de beste is op een bepaald gebied, is GoDaddy het beste voor diegenen die die unieke combinatie van lage prijzen, goede prestaties, goede gebruiksvriendelijkheid en fatsoenlijk ‘al het andere’ nodig hebben.

Als je het niet zeker weet, kun je ze het beste uitproberen! U kunt binnen 30 dagen een terugbetaling aanvragen als u niet van een jaarabonnement houdt, of binnen 48 uur als u uw maandabonnement niet bevalt.

Goede hosting!

Bezoek GoDaddy

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map