Hoe GoDaddy Website Builder-site naar WordPress te verplaatsen (2020)

Hoe GoDaddy Website Builder-site naar WordPress te verplaatsen (2020)

Hoe GoDaddy Website Builder-site naar WordPress te verplaatsen (2020)

GoDaddy is een prominente naam als we het hebben over website-hosting. De websitebouwer wordt veel gebruikt en staat bekend om zijn gebruiksgemak.


GoDaddy-website builder biedt basisfunctionaliteit en is uiterst eenvoudig te gebruiken voor beginners. Ongetwijfeld wordt GoDaddy veel gebruikt.

Maar wat voor het geval u uw website naar een hoger niveau moet tillen?

GoDaddy heeft zijn eigen beperkingen als het gaat om het bouwen van intuïtieve websites. Gelukkig hebben we WordPress die voldoet aan dergelijke behoeften op het gebied van website-ontwikkeling.

WordPress is nog een ander populair platform dat geen codeerkennis vereist, veel eenvoudiger vergelijkbaar met de GoDaddy-website-builder.

In tegenstelling tot GoDaddy-website builder, is WordPress robuuster, flexibeler en kan het complexe aanpassingen ondersteunen. Zonder enige twijfel hebben veel gebruikers met complexere vereisten voor webontwikkeling de neiging om over te stappen van GoDaddy-website builder naar WordPress.

Dit is dus precies wat ik hier zal behandelen en u laten zien hoe u de GoDaddy-websitebouwer naar WordPress kunt verplaatsen.

Vereisten om de GoDaddy-websitebouwer naar WordPress te migreren:

Voordat u begint met migreren, heeft u een geschikte hostingservice nodig. Er zijn verschillende hostingoplossingen exclusief beschikbaar voor WordPress-hosting.

U kunt echter bij GoDaddy-hosting blijven als u de hostingservices al gebruikt.

Als alternatief kunt u Bluehost kiezen, dat ook een officiële WordPress-hostingpartner is.

bluehost banner

Bluehost wordt veel gebruikt met WordPress en omvat goed gedefinieerde functies voor WordPress-gebruikers tegen betaalbare prijzen. Met Bluehost is het eenvoudig om WordPress te installeren en aan de slag te gaan. Een gedetailleerde gids voor Bluehost WordPress-installatie is hier te zien.

Persoonlijk zou ik ook nog een andere keuze aanbevelen om je WordPress te hosten, namelijk GreenGeeks.

GreenGeeks-banner

GreenGeeks biedt een reeks functies die zijn ingebed in zijn plan en is even betaalbaar voor WordPress. Hoewel dit misschien niet de officiële WordPress-hostingpartner is, is het toch een goede keuze als u Bluehost niet gebruikt.

GreenGeeks met WordPress is eenvoudig te installeren en meer details over de installatie van GreenGeeks WordPress kunt u hier bekijken.

Zoals ik eerder al zei, kunt u ook bij uw GoDaddy-hostingservice blijven voor het geval u al een van de hostingplannen hebt gebruikt.

Om te migreren heb je een domein, hostingplatform, WordPress op het hostingplatform en thema’s / sjablonen nodig. Aangezien u al een GoDaddy-website-bouwersite heeft, neem ik aan dat u het vereiste domein zou hebben.

Voordat u WordPress op GoDaddy gaat installeren, moet u de GoDaddy-websitebouwer uitschakelen. Pas nadat je de GoDaddy-websitebouwer hebt uitgeschakeld, kun je WordPress in GoDaddy installeren.

Om te beginnen moet u een back-up maken van uw bestaande website. U kunt elke pagina van uw website, inclusief afbeeldingen, handmatig kopiëren met CTRL + S.

Opslaan als schermafdruk

Tool zoals HTTrack kan ook worden gebruikt om uw website te kopiëren.

Als uw website voornamelijk tekstuele inhoud bevat, dan kunt u heel goed HTTrack gebruiken.

HTTracker

Nadat u uw webpagina’s heeft opgeslagen, kunt u beginnen met het downloaden van de linkstructuur. U kunt de URL’s handmatig opslaan, voor het geval u een kleine website heeft met niet te veel pagina’s.

URL

Online tools zoals Klipper zijn beschikbaar om URL’s te extraheren. Dit is beschikbaar als plug-in voor de Chrome-browser.

Houd er rekening mee dat het maken van de back-up essentieel is, aangezien zodra u de GoDaddy-websitebouwer hebt uitgeschakeld, u de website-inhoud niet kunt bekijken tenzij u de migratie hebt voltooid.

Zodra u over de vereiste back-ups beschikt, kunt u doorgaan en de GoDaddy-websitebouwer uitschakelen. Om uit te schakelen, meldt u zich aan bij de GoDaddy-portal. Klik hier op Websites.

Website builder opties

Selecteer Opties, waar u de details van de websitebouwer kunt zien. Hier kunt u het account annuleren.

Website builder deactiveren

Het kan even duren voordat deze volledig is gedeactiveerd.

Laat me vervolgens meer details geven over de installatie van GoDaddy WordPress voor het geval u kiest voor de GoDaddy-hostingservice.

GoDaddy WordPress-installatie:

Aan de slag met de installatie van GoDaddy WordPress is eenvoudig. Log als eerste stap in op uw GoDaddy-account. Nu u de GoDaddy-websitebouwer hebt verwijderd, heeft u een hostingservice voor het domein nodig.

Nadat u zich heeft aangemeld, klikt u op Webhosting en klikt u op Alles beheren.

Webhost-beheeroptie

Vervolgens kunt u voor het bijbehorende hostingaccount op de optie Beheren klikken.

Webhosting beheert alles

Zodra u op Beheren klikt, kunt u alle informatie over uw hostingaccount zien. Klik hier in de rechterbovenhoek op cPanel Admin. Klik op deze optie, het zal je omleiden naar het cPanel.

cPanel

Om hosting toe te voegen, moet u hosting aan het domein toevoegen. Dat kan via Addon-domeinen.

Zoek in het cPanel naar Domains en klik op Addon Domains.

AddOn-domeinen

Zodra u op Addon Domains klikt, kunt u de domeinnaam toevoegen. De rest van de velden, zoals subdomein en Document Root, worden automatisch ingevuld.

CPanel Add-on-domeinen

U kunt op het selectievakje klikken naast Een FTP-account maken dat is gekoppeld aan dit Addon-domein. Voeg hier een geschikte gebruikersnaam en wachtwoord toe voor uw FTP-account.

FTP

Hiermee heb je GoDaddy webhosting aan je domein toegevoegd.

Vervolgens zal ik je laten zien hoe je WordPress installeert en je website migreert naar WordPress.

Zoek in het cPanel-dashboard naar Toepassingen waar u WordPress kunt bekijken.

cPanel WordPress

Klik op de WordPress-optie en dit zal een pagina weergeven om WordPress te installeren. Daarnaast kunt u op de knop Deze applicatie installeren klikken.

cPanel WordPress-installatie

Dit duurt een paar minuten om te worden geïnstalleerd. Hiermee wordt WordPress geïnstalleerd met GoDaddy. U kunt inloggen op de WordPress-portal en deze valideren.

Voor het geval je een bestaande wilt aanwijzen GoDaddy-domein naar andere webhostingservices zoals Bluehost of GreenGeeks, dan zou je een paar extra stappen moeten volgen.

Zodra u zich aanmeldt bij het GoDaddy-account, kunt u het domein selecteren dat u wilt wijzigen en op Beheren klikken om de Domain Manager te openen.

Domeinbeheer

Hier kun je de Nameservers bekijken.

Stel GreenGeeks-namen in Godaddy in

U kunt klikken op Nameserver toevoegen en hier de bijbehorende nieuwe WordPress-hosts toevoegen. Klik op de knop OK om uw wijzigingen op te slaan. Het herbenoemen van DNS-vermeldingen kan tot 24 uur duren. Met deze stap van naamserverwijzigingen wordt uw GoDaddy-domein gemigreerd naar andere hostingservices zoals Bluehost of GreenGeeks

Vervolgens zal ik het hebben over het verplaatsen van een GoDaddy-websitebouwer naar WordPress.

Migreer GoDaddy website builder-site naar WordPress:

U kunt inloggen op de WordPress die u op GoDaddy of Bluehost of GreenGeeks hebt geïnstalleerd, door wp-admin naar uw URL te gebruiken. Deze URL is vergelijkbaar met – http: // myWordPressSite / wp-admin.

Dit geeft de WordPress-console.

WordPress Login

De inloggegevens worden door het hostingplatform aan uw e-mail verstrekt. U kunt deze inloggegevens gebruiken en inloggen om het WordPress-dashboard te bekijken.

In WordPress kunt u pagina’s of blogberichten maken. Door op de optie Pages te klikken, kunt u de Pages-menu’s op het dashboard zien. Hier kunt u op Nieuw toevoegen klikken om pagina’s toe te voegen.

WordPress-opties

Welke inhoud je ook eerder van GoDaddy hebt gekopieerd, je kunt deze in de WordPress-editor plakken. Op deze manier kunt u de inhoud importeren en publiceren.

Vervolgens kunnen we ook de omleidingen instellen waarvan we eerder een back-up hadden gemaakt. Voor de oudere GoDaddy-links kunt u omleidingen instellen. Omleidingen op WordPress kunnen worden gedaan met behulp van gratis 301-omleidingsplug-ins.

eenvoudige 301-omleidingen

Zodra deze plug-in is geïnstalleerd, kunt u de omleidings-URL’s instellen door de bijbehorende aanvraag en bestemming op te geven.

WordPress redirect plugin

Sla de wijzigingen op, zodat alle omleidingen naar een geldige WordPress-website worden gemaakt.

Bingo, dat de migratie van de GoDaddy-website builder-site naar WordPress voltooit, gehost op het platform van uw keuze.

WordPress heeft verschillende betaalde en gratis thema’s. Aanpassingen in WordPress kunnen eenvoudig worden beheerd. Het heeft een goede verzameling plug-ins waarmee je bijna elke functie kunt toevoegen. Klik in het WordPress-dashboard op Instellingen en vervolgens op Algemene instellingen.

Maatwerk

Hier kunt u de titel, tijdzone, taal en andere details instellen voordat u WordPress gaat gebruiken.

Conclusie

Hiermee is uw migratie van GoDaddy Website Builder naar WordPress voltooid. U kunt GoDaddy of Bluehost of GreenGeeks kiezen om uw WordPress-website te hosten.

WordPress is een krachtig platform en ondersteunt hoogwaardige aanpassingen samen met SEO-verbetering.

Daarnaast kunt u beginnen met het verkennen van WordPress-thema’s en meerdere WordPress-plug-ins die beschikbaar zijn in WordPress voor SEO, website-ontwerp, beveiliging en andere add-on-functies.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector