Hoe u uw website kunt beveiligen tegen hacking (12 bruikbare manieren)

Een zakelijke website dient als storefront omdat het vaak het eerste contactpunt is met de klanten. Om deze reden kan laksheid tegen externe beveiligingsbedreigingen kritieke zakelijke relaties in gevaar brengen. Over de hele wereld hebben overheden altijd geprobeerd hackers af te schrikken door strikte wetten op datadiefstal in te voeren. Het aantal gevallen van datalekken blijft echter toenemen.


Dit toenemende aantal externe websitebeveiligingsbedreigingen zou voor elk bedrijf een grote zorg moeten zijn. Dit komt omdat zelfs een enkele inbreuk op de beveiliging het vertrouwen van de klant kan schaden, zelfs als de gevolgen niet significant zijn.

In dit artikel gaan we kijken naar wat website-beveiliging inhoudt, waarom u uw website moet beveiligen en tips om hackers af te schrikken.

We gaan ook bekijken hoe het hebben van een toegewijd team voor symfonyontwikkeling in uw team kan helpen de beveiliging van uw website te versterken.

Wat is websitebeveiliging?

Websitebeveiliging is elk actieplan dat bedoeld is om ongeoorloofde toegang tot websitegegevens en inhoud te voorkomen.

Als het gaat om websitebeveiliging …

85% van de klanten zou nooit te maken krijgen met een website die hun gegevens naar een onbeveiligde verbinding stuurt.

Nog erger…

82% van hen riskeert nooit het browsen op een onbeveiligde website.

Ondanks deze zorgwekkende statistieken blijven de meeste bedrijven de beveiliging van websites als een aanvullend probleem beschouwen. Volgens een rapport van Risk Based Security zijn er in de eerste helft van 2019 meer dan 3.800 inbreuken opgetreden, waardoor meer dan 4 miljard records zijn blootgelegd.

Maar dat is geen schokkend deel …

Van de meer dan 4 miljard blootgestelde records waren 3,2 miljard het gevolg van 8 datalekken.

Websitebescherming helpt uw ​​website te beschermen tegen het volgende:

DDoS-aanvallen: dit is een kwaadaardige aanval die de normale werking van een website verstoort. Het doet dit door de omliggende infrastructuur van de website te overweldigen met onnodig internetverkeer.

Malware: wordt gebruikt om spam te verspreiden, gevoelige klantgegevens te stelen en onbevoegde toegang tot een site te krijgen.

Blacklisting: Dit houdt in dat een website zonder toestemming wordt verwijderd uit de resultaten van de zoekmachine. Het kan ook betekenen dat het wordt gemarkeerd met waarschuwingen, waardoor de bezoekers worden afgewezen.

Defacement: vervangt de inhoud van de website door kwaadaardige inhoud.

Exploitaties van kwetsbaarheden: maakt gebruik van mazen in een website zoals oude plug-ins om de controle over een website over te nemen.

Aangezien hacking wordt ondersteund door geautomatiseerde scripts die het internet doorzoeken om de mazen in de website te misbruiken, volgen hier onze 12 beste tips om uw site online veilig te houden.

hostingpil12 manieren om te voorkomen dat uw website gehackt wordt

 1. Werk uw software regelmatig bij
 2. Gebruik HTTPS
 3. Kijk uit voor SQL-injectie
 4. Investeer in automatische back-ups
 5. Installeer een Web Application Firewall (WAF)
 6. Voer uw toegangscontrole op
 7. Beheerderspagina’s verbergen
 8. Beperk uploads van bestanden
 9. Test uw e-mailtransmissiepoorten
 10. Bescherm tegen XSS-aanvallen
 11. Vereenvoudig uw foutmeldingen
 12. Installeer kwetsbaarheidsscanners voor websites

Laat me elk punt in detail uitleggen.

1. Werk uw software regelmatig bij

regelmatig bijwerken

Software-update lijkt misschien een voor de hand liggende suggestie, maar het is van het grootste belang bij het beveiligen van uw website.

Software-eigenaren geven regelmatig softwarepatches en beveiligingsupdates vrij om systemen te beschermen tegen beveiligingsproblemen zoals malware en virussen .

Zodra u updatemeldingen ontvangt waarin u wordt gevraagd om bij te werken, moet u onmiddellijk voldoen. Als u bijvoorbeeld CMS of forum gebruikt, pas dan altijd beveiligingsupdates en patches toe om uw website te beschermen.

2. Gebruik HTTPS

gebruik https

Let altijd op https en groene vergrendelingsafbeelding in uw browserbalk telkens wanneer u gevoelige informatie geeft. Deze twee tekens geven aan of een bepaalde webpagina veilig is of niet.

SSL-certificaten helpen u om gevoelige informatie, zoals persoonlijke gegevens, creditcards en contactgegevens, veilig over te dragen tussen de server en de website.

In 2018 heeft Google Chrome een beveiligingsupdate geïmplementeerd die websitebezoekers waarschuwt of een website het SSL-certificaat heeft geïnstalleerd of niet. Als uw website niet veilig is, stuiteren bezoekers altijd, zelfs als u geen gevoelige informatie verzamelt.

3. Kijk uit voor SQL-injectie

kijk uit voor vierkante injecties

SQL Injection-aanvallen vinden plaats wanneer hackers een URL-parameter gebruiken om wijzigingen aan te brengen in uw database. Hierdoor kunnen ze ongeautoriseerde toegang krijgen tot uw website.

Het gebruik van de standaard Transact SQL stelt uw website bloot aan SQL Injection-aanvallen. Dit komt omdat ze het gemakkelijk maken om frauduleuze codes in de zoekopdracht van uw website te injecteren.

Om dergelijke aanvallen te voorkomen, moet u altijd geparametriseerde zoekopdrachten gebruiken omdat ze eenvoudig te implementeren zijn. Onnodig te zeggen dat geparametriseerde zoekopdrachten veel worden gebruikt in veel webtalen.

4. Investeer in automatische back-ups

automatische back-ups

We kunnen niet meer de nadruk leggen op het hebben van een website. Het steeds veranderende karakter van cyberaanvallen betekent dat geen enkele website 100% veilig is. Het laatste dat u wilt, is alles op uw site kwijtraken, simpelweg omdat u bent vergeten er een back-up van te maken. Om deze reden moet u altijd een bijgewerkte back-upversie van uw website hebben.

Het hebben van een up-to-date back-up maakt herstel veel gemakkelijker en goedkoper, ondanks de frustratie die gepaard gaat met gegevensverlies.

Als u problemen ondervindt bij het handmatig back-uppen van uw gegevens, kunt u investeren in een automatische back-uptool.

5. Installeer een webapplicatie-firewall (WAF)

webapplicatie firewall

Een andere effectieve manier om hackers af te schrikken, is het installeren van een webapplicatie-firewall. WAF’s worden ingezet voor de server, waar ze al het ongewenste verkeer zeven en alle hackpogingen blokkeren.

De meeste moderne firewalls voor webapplicaties zijn cloudgebaseerd en worden geleverd als plug-and-play-services.

6. Voer uw toegangscontrole op

toegangscontrole instellen

We zijn altijd geneigd om te gaan met uniforme wachtwoorden die gemakkelijk te onthouden zijn. Hackers die mensen zijn, zijn zich ook bewust van deze zwakte en hebben de neiging er misbruik van te maken. Zorg er als website-eigenaar voor dat u veilige wachtwoorden maakt om ongeautoriseerde inlogpogingen van hackers te voorkomen.

Als alternatief kunt u wachtwoordgeneratoren gebruiken om veilige wachtwoorden te maken met een speciale combinatie van tekens, letters en cijfers.

7. Verberg Admin Pages

verberg admin pagina's

Het verbergen van uw beheerderspagina’s voor de indexering van zoekmachines is een andere truc die u kunt gebruiken om uw website te verbergen. Hiervoor kunt u een robots.txt-bestand gebruiken om te voorkomen dat de beheerderspagina’s worden vermeld in zoekmachines, waardoor het voor hackers moeilijker wordt om ze te vinden.

Daarnaast kunt u een extra beveiligingslaag creëren door de aanmeldtoegang van uw website te beperken tot specifieke IP-adressen via ASP.NET.

8. Beperk uploads van bestanden

bestandsuploads beperken

Het uploaden van bestanden op een website komt veel voor. Het is vooral belangrijk wanneer klanten afbeeldingen of andere documenten willen uploaden. Hoe nuttig het ook is, de beveiligingsimplicaties van het hosten van een bestandsuploadfaciliteit op uw website zijn behoorlijk groot.

Ongeacht hoe grondig uw systemen de authenticiteit van geüploade bestanden controleren, er kunnen nog steeds schadelijke bugs binnensluipen. Om dit te voorkomen, slaat u de geüploade bestanden altijd buiten de webroot-directory op. Gebruik bovendien altijd een script wanneer u dergelijke bestanden opent, indien nodig.

9. Test uw verzendpoorten voor e-mail

e-mailoverdrachtpoorten onderzoeken

Een van de belangrijkste mazen in de wet die aanvallers misbruiken om een ​​website te hacken, is niet de website zelf. In plaats daarvan gebruiken ze uw e-mailpoorten om ze naar de website te leiden.

Daarom is het belangrijk om uw e-mailverzendingen te beveiligen. Hiervoor moet je naar de e-mailinstellingen gaan en de poorten controleren waarmee wordt gecommuniceerd.

Als u verzendt via de POP3-poort 110, IMAP-poort 143 of SMTP-poort 25-poorten, is de kans groot dat uw e-mailverzendingen niet veilig zijn. De IMAP-poort 993, SMTP-poort 465 en POP3-poort 995 zijn echter relatief veilig omdat ze zijn gecodeerd.

10. Bescherm tegen XSS-aanvallen

beschermen tegen xss-aanval

Cross-site scripting (XSS) -aanval vindt plaats wanneer een kwaadaardig script / scripts wordt geïnjecteerd in een goedaardige en vertrouwde website.

Kortom, dit kwaadaardige script draait op de client en manipuleert de pagina-inhoud en steelt informatie. Deze informatie wordt vervolgens teruggestuurd naar de aanvaller die deze voor schadelijke doeleinden kan gebruiken.

Er zijn veel manieren om XSS-aanvallen te vermijden, zoals het valideren van alle externe ingangen. Bovendien kunt u ook XSS-kwetsbaarheden voorkomen door het ontsnappen van gebruikersinvoer. Gebruikersinvoer ontsnappen vereist dat u de veiligheid van gegevens die van externe partijen zijn ontvangen, verzamelt en verifieert voordat u deze aan de eindgebruiker weergeeft.

11. Vereenvoudig uw foutmeldingen

vereenvoudig foutmeldingen

Fouten zijn een grote afknapper voor websitegebruikers en kunnen vaak leiden tot hoge bouncepercentages. U moet echter een evenwicht vinden tussen de informatie die u moet geven en wat u moet onthouden. Nergens anders past het gezegde ‘raken waar het het meest pijn doet’ anders dan bij het opstellen van een foutmelding.

Door al uw geheimen weg te lekken, wordt u blootgesteld en kunnen aanvallers profiteren van dergelijke informatie om te raken waar het het meest pijn doet. Om dit te voorkomen, geeft u minimale foutmeldingen zonder de uitzonderingsdetails bekend te maken.

12. Installeer kwetsbaarheidsscanners voor websites

website kwetsbaarheidsscanner

Als u niet kunt achterhalen waar technische tekortkomingen in uw website liggen, kan het moeilijk zijn om de situatie te verhelpen. Een van de beste manieren om dit tegen te gaan, is door te investeren in kwetsbaarheidsscanners voor websites.

Deze scanners doorzoeken alle webpagina’s, identificeren kwetsbaarheden en schrijven de juiste remedie voor.

Rol van Symfony-ontwikkeling in websitebeveiliging

Symfony is een van de meest populaire open-source PHP-frameworks met MVC-architectuur. Dankzij de geschikte API-tokenbeveiliging, CSRF-beveiliging en dynamische serialisatie, wordt het veel gebruikt door interne en externe ontwikkelteams om krachtige applicaties en websites te bouwen.

Dit verergerd door tijdige upgrades maakt het het voorkeurskader voor de meeste ontwikkelingsprojecten.

Laatste gedachten

Zoals u kunt zien, raakt de beveiliging van websites een breed spectrum aan gebieden. Als bedrijfseigenaar is het belangrijk om uw website veilig te houden. Behandel het op dezelfde manier als u een fysieke inrichting zou behandelen door een bewaker in te schakelen. In een fysieke winkel zullen inbraken misschien helemaal nooit gebeuren, maar het kost u niet om voorbereid te blijven.

Met de bovenstaande tips over hoe u een website kunt beveiligen, mag u geen tekort komen aan ideeën over waar u moet beginnen. In het ongelukkige geval dat u niet technisch onderlegd bent, kunt u met IT-outsourcing een speciaal ontwikkelteam inhuren om u te helpen bij het beveiligen van uw website.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map