HostGator versus GoDaddy: vergelijking op basis van snelheid, prijs en ondersteuning

godaddy_vs_hostgator 2018Webhosting is iets grappigs. Er zijn meer dan 1.000 leveranciers van wat in wezen hetzelfde product is. Ditzelfde product dat geen zichtbare prestatie-indicatie heeft.

Webhosting is iets grappigs. Er zijn meer dan 1.000 leveranciers van wat in wezen hetzelfde product is. Ditzelfde product dat geen zichtbare prestatie-indicatie heeft.


Ik kan niet veel andere dingen bedenken die je zou kopen zonder meer informatie te weten. Stel je voor dat je een kamer in een flat huurt met andere mensen.

Stel je nu voor dat je niet weet met hoeveel mensen je deelt, hoeveel spullen ze hebben of wat voor soort bedrijf ze hebben.

Dit is een diepgaande vergelijking van GoDaddy en Hostgator, ik host honderden sites voor verschillende klanten van allerlei verschillende hostingbedrijven, het wordt een nachtmerrie om te beheren en het wordt tijd dat ik alles op één plek consolideer om geld en moeite te besparen.

Voordat ik de sprong wagen en een provider kies, moet ik enkele van de grote wapens vergelijken.

Ik ga GoDaddy vergelijken & Hostgator, misschien wel twee van de grootste bedrijven in webhosting, beide hebben veel van dezelfde functies en lijken over het algemeen goede recensies te hebben.

Beiden bestaan ​​al lang genoeg om over gevestigde ondersteuningssystemen te beschikken, en de gemeenschap achter hen die zeer bekend is met hun producten en valkuilen.

Ik weet wat je denkt; “Waarom heb je ervoor gekozen om GoDaddy en Hostgator te vergelijken, hoe zit het met X, Y en Z Hostingbedrijf, ik heb gehoord dat ze geweldig zijn”.

Mijn antwoord op dit sentiment is tweeledig: ten eerste, als ik al mijn sites naar één platform verplaats, is het een eenmalige deal, ik wil dit niet snel weer ondernemen, dus ik heb een bedrijf nodig dat blijft rondhangen de lange termijn.

Ten tweede wil ik consistentie, veel kleinere bedrijven zijn geweldig om mee te beginnen, maar vertragen na verloop van tijd.

Je kunt de rest van de details overslaan en hier de conclusie bekijken.

Laten we duiken in HostGator vs. Godaddy …

Waar moeten we rekening mee houden bij het kiezen van de beste tussen HostGator versus GoDaddy?

 1. Functies en prijzen
 2. Snelheidsprestaties
 3. Ontvankelijkheid
 4. Benchmark
 5. Klantenservice
 6. Eindoordeel

Voordat we verder gaan, wil ik je laten weten dat ik de couponcode van HostGator heb waarmee je $ 113,01 kunt besparen op Hatchling Plan, $ 149,00 op Baby Plan, $ 329,00 op Business Plan.

Activeer HostGator-couponcode

GoDaddy vs HostGator – Vergelijking van functies met prijs

Nu we aan het werk zijn, is het tijd om te vergelijken welke functies beide providers bieden op hun brood- en boterproduct.

Ik vergelijk het mid-range plan voor elke leverancier, in mijn gedachten zouden deze beide geschikt moeten zijn voor een kleine bedrijfswebsite of een kleine WordPress-blog.

GoDaddy vs HostGator prijsvergelijkingstabel:

GoDaddyHostGator
PlanEconomieHatchling
maandelijkse prijs$ 2,99$ 2,75
Maandelijkse verlengingskosten$ 7,99$ 6,95
Domeinen11
Pagina’sOnbeperktOnbeperkt
Opslag100 GBOnbepaald
BandbreedteOnbepaaldOnbepaald
Gratis e-mailadressen1Onbeperkt
FTP-accountJaJa
E-mailhostingJaJa
Ondersteuning voor webmailJaJa
Bescherming tegen spamJaJa
$ 100 Google AdwordsJa
$ 100 Bing Ads-tegoedJa
Geldteruggarantie30 dagen45 dagen
Bezoek HostGator

Zoals u kunt zien, bieden beide wat lijkt op een zeer vergelijkbaar product, natuurlijk helemaal geen details over wat voor soort prestaties u kunt verwachten.

Beide producten bevatten 24/7 ondersteuning, 99,9% uptime, Google AdWords-tegoed, software-installatieprogramma’s (voor zaken als WordPress) en cPanel-toegang.

Het aanbod van GoDaddy omvat DDOS-bescherming (Millage kan variëren) en één gratis domein. Ze bieden tegen een vergoeding back-ups en extra bronnen. Het is vermeldenswaard dat ze MySQL-databases beperken tot 1 (25 GB) en slechts 1 e-mailpostvak bevatten met een maximale opslaggrootte van 5 GB.

Voor de websitebeveiliging is Godaddy een samenwerking aangegaan met Sucuri (Review) om de website te beschermen tegen hackers en malware van de website te verwijderen.

Hostgator biedt SSH-toegang, audio / video-streaming, DDOS-bescherming, onbeperkte mailboxen en geen limiet op de grootte of het aantal MySQL-databases.

Ik wil meer praten over de MySQL-beperking, het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar voor mij is het dat wel. Als ik meerdere WordPress-sites op dezelfde hosting heb, maar voor verschillende klanten, dan wil ik ze echt gescheiden houden, zowel voor gemak als voor beveiliging.

Met GoDaddy zou ik me moeten aanmelden voor meerdere hostingaccounts of ze allemaal in één grote database moeten bewaren.

Voor mij (en hopelijk voor jou) zijn back-ups een groot probleem. EEN ENORME deal. Zoals het oude gezegde zegt: “Niet voorbereiden, is voorbereiden om te mislukken”.

Vergeet dit nooit. Het is zo gemakkelijk om per ongeluk delen van of uw hele site te verwijderen, iets te breken of gecompromitteerd te raken. Het feit dat Hostgator zonder extra kosten back-ups heeft opgenomen, is een pluspunt. Een enorm pluspunt.

GoDaddy vs HostGator – Gegevensvergelijking

Het is tijd om de cijfers te kraken. Ik heb drie tests uitgevoerd om de gemiddelde reactietijden voor elk bedrijf weer te geven. Ik installeerde een voorbeeldsite op zowel GoDaddy als Hostgator (op de plannen die we hierboven vergeleken) en voerde snelheids-, respons- en benchmarkingtests uit.

1. Snelheid

Als ik het over snelheid heb, heb ik het echt over de initiële laadtijd van de pagina. Dit is super belangrijk, langzame pagina’s staan ​​gelijk aan een hoog bouncepercentage.

De meeste mensen wachten niet langer dan 6 seconden voordat een pagina is geladen voordat ze weggaan, sommigen wachten zelfs niet een hele seconde.

Test website gehost op GoDaddy

Godaddy snelheid

Test website gehost op HostGator

Hostgator website snelheid

HostGator laadde in 1,40 seconden waar GoDaddy in 3,05 seconden laadde. HostGator heeft Godaddy gewonnen als het gaat om snelheid.

2. Reactiesnelheid

Hoe belangrijk die eerste laadtijd ook is, ik moet ook een idee krijgen van hoe responsief de site in het algemeen is, d.w.z. hoe lang het duurt om elke pagina te laden zodra je op de site bent. Ik heb een test van 30 dagen uitgevoerd.

Test de responstijd van de website bij HostGator

Reactietijd voor Hostgator

Test de reactietijd van de website op GoDaddy

Reactietijd op Godaddy

HostGator is duidelijk gewonnen voor Godaddy.

Ik denk dat we het erover eens kunnen zijn dat er hier een patroon aan het ontstaan ​​is. TWEE keer zo snel, opnieuw! Deze test heeft nog meer gewicht bij mij, hij liep over een periode van 30 dagen, dus de oneven sneeuwdag zal de resultaten niet te veel beïnvloeden.

Toen ik zelf met Hostgator speelde, zag het er beter uit en deze tests hebben dat echt voor mij bevestigd.

Zie de plannen van HostGator & prijzen hier.

3. De maatstaf

Ik heb GTMetrix gebruikt om de sites te meten, het meet verschillende prestatie-indicatoren en geeft een laadtijd in seconden. Ik zou niet verwachten dat dit ons iets anders zou opleveren dan de afgelopen twee resultaten, maar het geeft ons wel de kans om de scores opnieuw te bevestigen.

Godaddy versus Hostgator-benchmark

Hostgator – 0,7 seconden
GoDaddy – 1,8 seconden

Dus iets andere getallen maar de grootteorde is hetzelfde.

Samenvatting van de gegevens

Ik ben comfortabel met de betrouwbaarheid van deze prestatietests. Ze zijn allemaal server-side waardoor traagheid op individuele clientmachines wordt vermeden.

Ik heb ook een mix van verschillende tests uit verschillende bronnen gebruikt.

Deze gegevens wijzen slechts op één manier en één manier, GoDaddy kan niet concurreren met Hostgator op het gebied van hostingprestaties.

In alle drie de tests was Hostgator het dubbele van de snelheid. DUBBELE. Je moet niet vergeten dat Hostgator iets goedkoper is dan GoDaddy, maar toch is het de krachtigere hosting.

GoDaddy vs HostGator – Ondersteuning

Ik heb het een beetje gehad over de ondersteuning die beide bedrijven geven, ik dacht dat het nuttig zou zijn om een ​​zwart-witvergelijking te laten zien van hoe dit eruitzag door contact op te nemen met beide via hun livechatfuncties, met dezelfde vragen.

Hostgator:

hostgator-ondersteuning

Ga aan de slag met HostGator

GoDaddy:

godaddy ondersteuning

Ga aan de slag met GoDaddy

Hopelijk kun je hier zien dat toen ik eenmaal bij Hostgator was, beide ondersteuningsteams razendsnel waren en in beide gevallen binnen de minuut reageerden.

De ondersteuning van Hostgator gaf iets meer informatie die nuttig was, terwijl de ondersteuning van GoDaddy consistenter snel is. Over het algemeen zou ik zeggen dat de ondersteuning door beide bedrijven goed is.

GoDaddy vs HostGator – Gerichte doelgroep

De PAPA

Het lijdt geen twijfel dat GoDaddy de grootste naam is als het gaat om domeinnamen, dit heeft ertoe geleid dat ze de de facto plek zijn geworden voor alles wat met websites te maken heeft, ze hebben een enorm scala aan producten tegen betaalbare prijzen.

Vanuit mijn oogpunt is het belangrijkste doel van GoDaddy om niet-IT-gebruikers aan te spreken, d.w.z. eigenaren van kleine bedrijven, ze lijken zich te concentreren op het gemakkelijker en gebruiksvriendelijker maken van het leven dan op onbewerkte prestaties.

Godaddy-advertenties

Lees de volledige GoDaddy-recensie..

De GATOR

Hostgator is misschien niet zo groot als GoDaddy, maar ondanks zijn relatief kleine formaat is Hostgator een reus onder IT- en webprofessionals.

Hostgaor-advertenties

Hostgator biedt een gestroomlijnde selectie van producten en naar mijn mening, hoewel hun aanbod net zo gebruiksvriendelijk is als dat van GoDaddy, lijken ze te streven naar een meer technische gebruikersbasis, die de prestaties en kwaliteit van hosting bevorderen.

Lees de volledige HostGator-recensie..

GoDaddy vs HostGator – geüpgraded dedicated serverplatform

Bij het vergelijken van de twee bedrijven heb ik veel vergelijkingen en recensies van andere mensen gelezen, iets dat keer op keer naar voren kwam, was dat de prestaties van alle Hostgator-hostingproducten in de loop van de tijd waren verbeterd.

Dit is zeldzaam.

Waarom is dit zeldzaam? Wanneer een hostingbedrijf begint, moet het meestal een soort servers aanschaffen. Op dit moment, aan het begin van het leven van de hostingbedrijven, zijn waarschijnlijk de beste prestaties die u ooit zult krijgen op gedeelde webhosting.

Naarmate de tijd verstrijkt, krijgt het bedrijf steeds meer klanten, kopen ze meer servers en is iedereen tevreden. Op een gegeven moment beseft het bedrijf dat ze waarschijnlijk nog een paar sites op de server kunnen persen om wat meer geld te verdienen. De voorstelling zal eronder lijden.

Zoals blijkt uit de onderstaande link, is het mij duidelijk dat dit niet gebeurt bij Hostgator, ze zijn hun servers actief aan het upgraden om dit exacte probleem te voorkomen. Ik kon niets soortgelijks vinden bij GoDaddy.

Persbericht - HostGator

Zie de plannen van HostGator & prijzen hier.

GoDaddy vs HostGator – Hands-on ervaring

Mijn ervaring met Hostgator is waarschijnlijk precies zoals je zou verwachten, ze gebruiken cPanel, waarvan ik precies weet hoe ik het moet gebruiken.

Alles werkte de eerste keer, hostingconfiguratie, WordPress-installatie, enz … Hun klantenondersteuning was ongelooflijk behulpzaam, geen wachttijd, ze gingen gewoon door met het oplossen van mijn probleem.

Mijn ervaring met GoDaddy was niet slecht: het was ook niet geweldig. Nu dacht ik dat GoDaddy cPanel gebruikte, maar in werkelijkheid gebruiken ze een soort aangepaste versie van cPanel, het heeft de meeste van dezelfde functies, sommige dingen werden anders gedaan, sommige dingen waren op verschillende plaatsen.

Eerlijk gezegd was dit lastig, ik ben gewoon zo gewend aan cPanel.

Nu moet ik bekennen dat ik GoDaddy veel heb gebruikt. Ik bedoel echt veel. Mijn vorige bedrijf gebruikte het voor hosting en SSL-certificaten voor ongeveer 100 klanten (ze waren goedkoop voor wat we wilden).

In mijn ervaring is de GoDaddy-gebruikersinterface verschrikkelijk. Gelukkig hebben ze goede ondersteuning, want als iets niet werkt via de gebruikersinterface (en dit gebeurt vaak), moet je ondersteuning bellen om het te regelen.

HostGator vs. GoDaddy Conclusie

Dus welke is beter: Hostgator vs. Godaddy? Welnu, het zijn beide solide webhostingbedrijven en uw keuze hangt af van wat u meer waardeert.

Als u op zoek bent naar onbeperkte bronnen (zoals opslag, bandbreedte, e-mails), ga dan voor Hostgator. U kunt hier hun huidige korting krijgen.

Als je nieuw bent, een beperkt budget hebt en uitgebreide telefonische ondersteuning nodig hebt, moet je Godaddy selecteren. Godaddy-kortingen zijn hier beschikbaar.

En als u op zoek bent naar een onafhankelijk bedrijf met superieure prestaties, dan zou ik voor FastComet gaan (recensie)

En als je net begint met je eerste website, raad ik je aan mijn WordPress Setup Guide nuttig te raadplegen.

Gerelateerde berichten:
 1. Bluehost Vs Godaddy: welke webhosting wint?
 2. Bluehost vs. HostGator – Waarom BlueHost beter is
 3. 1&1 versus GoDaddy: vergelijking en tests op basis van mijn ervaring
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map