Hostinger Review: Awesome Uptime (100%), hoe zit het met functies?

Hostinger Review: Awesome Uptime (100%), hoe zit het met functies?

Hostinger Review: Awesome Uptime (100%), hoe zit het met functies?

Wat is Hostinger?

Het wordt hoog tijd dat we een bijgewerkte recensie van Hostinger krijgen. Hostinger is tenslotte een belangrijke hostingmacht op een internet vol met verschillende hostingplatforms.


Als je nog nooit van Hostinger hebt gehoord, zal het je misschien verbazen dat het in feite een uitgestrekte hostingprovider is. Ik meen het: Hostinger heeft meer dan 29 miljoen gebruikers en dochterondernemingen in 178 landen.

Het begon in 2004, maar vanaf het kleine begin is het een fantastische hostingoptie geworden.

In deze recensie zullen we het veel hebben – maar om je snel een antwoord te geven, is Hostinger goed. Niet perfect, maar over het algemeen goedkoop in vergelijking met wat je krijgt voor de dollar.

Maar goed, dat is een overdreven vereenvoudiging. Dus waar wachten we op?

Laten we erin duiken.

Algemeen: The Cons

Oké, eerst slecht nieuws: wat doet Hostinger slecht?

Het Single Shared Hosting-abonnement van Hostinger heeft lage kosten, maar u zult er niet veel van profiteren.

Dat wil niet zeggen dat Hostinger in het algemeen ontbreekt in de afdeling Functies (dat is het niet!) Alleen dat het laagste prijsplan kaal is.

lage kosten van Hostinger

Velen van jullie zijn misschien geïnteresseerd in het goedkoopste plan, vooral als je geen forse behoeften hebt, het is een soort belangrijk nadeel.

U kunt overwegen om te upgraden naar Premium of een andere service te zoeken die u meer functies biedt voor kleinere behoeften.

Hier is nog iets: ik heb gehoord dat iemand wat uptime heeft verloren met Hostinger. Voor de duidelijkheid was dit niet mijn ervaring, maar van een snelle Google ondervond ten minste één recensent enige downtime.

Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat dit een probleem zal zijn. Het was geen probleem voor mij toen ik Hostinger gebruikte, en Hostinger garandeert momenteel een uptime van 99,9% – de recensie is mogelijk verouderd.

Afgezien daarvan zijn de prijzen van Hostinger goed … zolang je het maar goed vindt om voor twee jaar te betalen.

Ja, als u wilt profiteren van hun laagste prijzen, gaat u een verbintenis van twee jaar aan – iets wat veel mensen (begrijpelijk) misschien niet willen doen.

Nog een laatste opmerking over de prijzen: er is een terugbetalingsbeleid van 30 dagen voor uw hostingpakket.

Goed!

Dit 30-dagenbeleid geldt echter niet voor domeinnamen die u koopt; daarvoor krijgt u vier dagen de tijd om uw geld terug te betalen.

restitutiebeleid door hostinger

Ik denk dat dat de meeste tekortkomingen van Hostinger overneemt. De belangrijkste punten zijn een misleidende prijsstructuur en een zwak instapniveau.

De andere zorgen zijn minder belangrijk; de les hier is om de voorwaarden goed te onderzoeken voordat u tot een oplossing komt.

Word niet te moedeloos!

Er is ook veel goed nieuws om naar uit te kijken.

Algemeen: The Pros

Nu we klaar zijn met het slechte nieuws, wat heeft Hostinger ervoor gedaan?

Blij dat je het vroeg, want het antwoord is: veel.

Ten eerste, zoals snel duidelijk zal worden, is de prijs.

Hostinger heeft geweldige ‘verkopen’ (ik vermoed dat ze een semi-permanente prijsstelling zijn in plaats van een tijdelijke verkoop).

Met hun huidige verkoopprijs, die 80% lager is dan hun goedkoopste abonnement, zijn ze behoorlijk moeilijk te verslaan.80% korting op HostingerWat betreft de verbintenis van twee jaar – nou, dat is klote, maar het is nog steeds een goede deal als je het goed vindt om je lang te settelen. Wat dat betreft, hun 30-dagen restitutiebeleid is goed genoeg om erachter te komen of u zich wilt binden of niet.

Ten tweede de functies: het is niet dat Hostinger de beste functies of de beste toolkit van alle hostingplatforms heeft. Het hoeft echter niet de beste te zijn, want het bevat nog steeds veel punch en voor, nogmaals, een redelijk goed geprijsd pakket.

Dit geldt vooral voor wederom gedeelde hostingpakketten van het tweede en derde niveau. Toch is het een goede toolset voor de prijs.

Een van de beste dingen van Hostinger is de gebruiksvriendelijkheid. Ik bedoel, sommige mensen willen misschien zelfs een platform dat iets robuuster is, maar ik vond het een goede mix van gebruikerscontrole en gemakkelijke gebruikerservaring.

Dit omvat hun websitebouwer. Ja, de meeste websitebouwers zijn gemakkelijk te gebruiken (dat is tenslotte hun doel), maar het is leuk om consistentie in de toolkit te zien, vooral voor een tool die u vaak zult gebruiken.

Hostinger-website-bouwer

In de richting van gebruiksgemak is klantenondersteuning, en jongens hebben ze solide klantenondersteuning. Hun livechat is een van de meest responsieve die ik heb behandeld en hun documentatie ter plaatse is ook niet slecht.

Ten slotte is hun beveiliging behoorlijk solide. Nogmaals, ik heb geen uptime-problemen met hen, en hun site beschikt over een goed scala aan beveiligingsprotocollen / -infrastructuur.

Over het algemeen heeft Hostinger veel te bieden, ondanks een paar problemen hier en daar.

Prijzen

Nu onze algemene voor- en nadelen uit de weg zijn, gaan we kijken naar een van de grootste zorgen: de prijs.

Op het moment van schrijven heeft Hostinger een overvloedige zomeruitverkoop die 80-34% van de kosten kost, afhankelijk van uw plan.

Toen ik dit begon te schrijven, was er een aftelling van 4 uur voor het einde van de verkoop; een dag later inchecken, is de verkoop er nog steeds.

De volgende dag? Nog altijd daar.

Voor het geval het verdampt, hier is de uitsplitsing van de normale prijzen: $ 3,99 per maand voor hun eerste niveau, Single Shared Hosting. Premium Shared Hosting, het tweede niveau, kost $ 8,84 per maand, en Business Shared Hosting, hun hoogste niveau, kost $ 11,99 per maand.

Met de verkoop is het eerste niveau $ 0,80 per maand. Ja, dat klopt: minder dan een dollar. Premium Shared Hosting krijgt $ 2,15 per maand bij de verkoop en Business Shared Hosting krijgt $ 3,45 per maand.

goedkope hosting door hostinger

Waarom alle aandacht voor verkoop? Geloof het of niet, het is niet om je gezicht te wrijven in wat je misschien net hebt gemist.

Het feit dat Hostinger bereid was om zijn prijzen te verlagen, spreekt dus aanzienlijk boekdelen, en deze verkoop lijkt al een tijdje aan de gang te zijn.

In feite is er een hele pagina op hun site genaamd ‘Cheap Web Hosting’, wat in wezen de Shared Hosting-abonnementen zijn die ik zojuist hierboven heb beschreven – met de verkoopprijzen – dus deze lage prijzen zullen mogelijk niet snel gaan.

Als dat klinkt als een vrij eenvoudige prijsstructuur, heb je in ieder geval gelijk. Dit zijn de belangrijkste opties, maar er zijn nog veel meer voor een pakket op maat.

We hebben het voornamelijk over de gedeelde hostingopties in dit artikel, maar afzonderlijke prijzen gelden ook voor Virtual Private Server-hosting (met zes niveaus), Cloud Hosting (met drie niveaus), WordPress-hosting (met drie niveaus tegelijkertijd) prijzen als gedeelde hostingopties) en Business Hosting-abonnementen (met drie niveaus).

In feite gebruiken we een van de Business Hosting-abonnementen, maar omdat Hostinger voornamelijk reclame maakt voor de Shared Hosting-abonnementen – en omdat dat is waar velen van jullie waarschijnlijk naar kijken – zullen we ons daarop blijven concentreren.

Over het algemeen heeft Hostinger solide prijzen. Ik was verbaasd over de verkoop, en als je niet zeker weet of je een plan bij hen koopt, raad ik je aan om af en toe terug te kijken op de site om te zien of de verkoop, of iets anders, er nog steeds is.

Bovendien worden alle niveaus geleverd met 30 dagen niet-goed-geld-terug-garanties.hostinger's proefperiode van 30 dagen

Afgezien van kortingen en terugbetalingen, is Business Hosting concurrerend en Shared Hosting-abonnementen zijn gewoon een geweldige deal – als dat niet het geval is, krijgt u uw geld in de eerste maand terug.

Overzicht van functies

Nu u de uiterst belangrijke prijsstelling heeft gehoord, is het tijd om erachter te komen of de aangeboden functies het waard zijn.

Als u Single Shared Hosting krijgt, krijgt u één site, een bijbehorende e-mailaccount, 10 GB schijfruimte en 100 GB bandbreedte.

Er is een eenvoudige websitebouwer bij, een “krachtig” configuratiescherm en een toegangsbeheer.

Dat zijn de belangrijkste kenmerken, maar meer kleinere omvatten een toelating van 1 subdomein, 50 automatische installatiescripts, wekelijkse back-ups en meer.

Het handigste is dat u een uptime-garantie van 99,9% krijgt, hoewel ik veronderstel dat dit de basis is voor hostingservices.

Zelfs Hostinger weet dat het eerste niveau een beetje standaard is: ze noemen het tenslotte het ‘overlevingsplan’ op hun site.

Als je groter wilt worden, kun je Premium Shared Hosting krijgen voor $ 2,15 / maand.

premium hosting van hostinger

Met deze upgrade van een paar dollar krijg je een onbeperkt aantal sites, onbeperkte schijfruimte, onbeperkte bandbreedte en een gratis domeinnaam (als je een jaarabonnement hebt). Secundaire functies zijn onder meer onbeperkte subdomeinen, meer dan 90 automatische installatiescripts en onbeperkt parkeren van domeinen.

Voor het laatste niveau – voor mensen met grote zakelijke behoeften – kunt u vrijwel alles krijgen van het vorige niveau (eenvoudige sitebouwers, onbeperkte bandbreedte, onbeperkte schijfruimte, onbeperkte sites) en een gratis SSL-certificaat, dagelijkse back-ups, hoge Voor WordPress geoptimaliseerde snelheden, speciale live-ondersteuning en tweemaal de proceskracht.

De secundaire functies zijn grotendeels vergelijkbaar met de Premium-abonnementen.

Als u de volledige lijst met functies per niveau wilt zien, kunt u hier hun prijstabel bekijken.

Hostinger-functies

Dat klinkt allemaal geweldig, maar hoe presteren de tools?

In mijn ervaring zijn ze behoorlijk stevig. Toegegeven, ik heb geen Shared Hosting-opties gebruikt, maar de tools op het werk zijn in wezen hetzelfde (websitebouwer, garanties voor uptime, enz.).

Ze zijn solide en mijn belangrijkste rapportage is dat ik niet veel klachten heb.

Over het algemeen juich ik de functieset van Hostinger toe: het heeft misschien niet alles, maar het heeft genoeg – maar ik zou vooral de Premium en Business zeggen

Shared Hosting-abonnementen bieden een bevredigend aantal functies voor de prijs.

Als je serieuzer wilt zijn met je hosting en wilt overstappen van Shared Hosting, is dat ook prima – Hostinger zal het bieden – zorg er gewoon voor dat je bereid bent wat meer geld op te hoesten.

Bekijk de volgende sectie om mijn ervaring met deze tools te zien!

Gebruiksgemak en gebruikerscontrole

Gebruiksgemak en gebruiksvriendelijkheid zijn tegenwoordig erg in trek, en terecht: niet iedereen is een expert en u wilt het beheer van uw online aanwezigheid zo efficiënt mogelijk maken.

Gelukkig stapelt Hostinger niet op. Op het moment dat u inlogt, wordt u begroet met uw hostingaccounts en eenvoudige “beheer” -knoppen, evenals enkele snelle instellingsopties, zodat u direct aan de slag kunt.Hostinger cpanel 1

Als u de kern van uw functies probeert te achterhalen, is het niet zo moeilijk: klik gewoon op “beheren” zoals hierboven weergegeven, of ga naar het tabblad hosting en zoek het juiste hostingaccount.hostinger hPanel nieuw

Dit is gebruiksgemak: gemakkelijke knoppen, eenvoudige en gestroomlijnde lay-outs, intuïtieve categorisering, enz.

Ik denk niet dat je te veel in de war zou zijn door je opties: alles spreekt grotendeels voor zich en als je hulp nodig hebt, kun je altijd vragen.

Zolang u voor Premium of Business gaat, is het onwaarschijnlijk dat uw opties voor het beheren van uw hosting en uw site opraken; hoewel dit niet de gemakkelijkste hostingservice is om te gebruiken, is het per se ongeveer zo eenvoudig als het kan zonder functies op te offeren.

Klantenservice

Een deel van wat service voor klanten gebruiksvriendelijk maakt, is solide klantenondersteuning. Van hostingbedrijven wordt verwacht dat ze robuuste klantenondersteuning hebben, aangezien ze doorgaans internethosting voor een groot aantal mensen toegankelijk maken.

Hostinger faalt hier niet.

Ten eerste is er documentatie en educatieve bronnen voor Hostingers. Bijvoorbeeld hun tutorials-site, die tutorials bevat over een breed scala aan onderwerpen. Hostinger heeft ook een kennisbank, wat vrij gebruikelijk is voor Software-as-a-Service-opties, maar desalniettemin nuttig.

De tutorials zijn meer gericht op het leren of verbeteren van uw webvaardigheden om het meeste uit uw tools te halen. De kennisbank helpt je meer met de vragen die je hebt; Veelgestelde vragen en ook niet-veelgestelde vragen die u nog moet weten.

Afgezien van informatie op locatie die u meteen kan helpen, is er het belangrijkste onderdeel van klantenondersteuning: vertegenwoordigers die uw vragen meteen kunnen beantwoorden.

Ik vond Hostinger hier eigenlijk een beetje minder toegankelijk. Veel services hebben op zijn minst live chat- of zelfs e-mailondersteuningsopties die gemakkelijk beschikbaar zijn bij het betreden van de site, maar ik kon zoiets niet vinden op de Hostinger-site.

U moet inloggen om toegang te krijgen tot live chat-ondersteuning. Maar als je eenmaal inlogt, is er altijd een kleine chatoptie in de rechter benedenhoek van het scherm, dus dat is best handig.

In mijn ervaring is de livechat uitstekend. Ik stelde een eenvoudige vraag (rechtstreeks uit een van hun help-artikelen) en kreeg een antwoord voordat ik zelfs een screenshot van mijn vraag kon maken.hostinger-chat 1hostinger-chat 2

Daar ga je. Ongeveer een minuut nadat ik een vraag had getypt, kreeg ik een nuttig antwoord. Dit was over het algemeen mijn ervaring, maar hier is een bewijs … hun livechat is een van de beste die er is (of ik heb gewoon geluk).

Over het algemeen denk ik dat ze een sterke factor voor klantenondersteuning hebben. Het is jammer dat je ingelogd moet zijn om toegang te krijgen tot het meeste; voor diegenen die geïnteresseerd zijn, maar niet zeker zijn van hun verplichtingen, kan klantenondersteuning een geweldige manier zijn om een ​​idee te krijgen van het product.

Zelfs daar rekening mee houdend, voel ik me daar nauwelijks door teleurgesteld. De kennisbank is handig en zou voor de meeste dingen moeten zorgen die je via livechat kunt doen, maar er is nog steeds de livechat en tal van tutorials om dingen onder de knie te krijgen.

Veiligheid

Last but not least, hoe is de beveiliging? Zoals we al zeiden, stelt Hostinger met trots dat ze een uptime-garantie van 99,9% hebben, ongeacht uw gedeelde hostingprijsplan.Uptime van hostinger

Dit is de gemiddelde uptime:
hostinger-uptime-2019

 • Mei 2019: 99,43%
 • Apr 2019: 99,67%
 • Mrt 2019: 99,84%
 • Feb 2019: 99,93%
 • Jan 2019: 99,91%

hostinger-uptime-2018

 • Dec 2018: 99,92%
 • Nov 2018: 99,98%
 • Okt 2018: 99,96%
 • Sep 2018: 100%
 • Aug 2018: 99,99%

Dit is de gemiddelde reactietijd:

 • Mei 2019: 1.145 ms
 • Apr 2019: 1.278 ms
 • Mrt 2019: 1.238 ms
 • Februari 2019: 1.315 ms
 • Jan 2019: 948 ms
 • Dec 2018: 482 ms
 • Nov 2018: 636 ms
 • Okt 2018: 706 ms
 • Sep 2018: 620 ms
 • Augustus 2018: 711 ms

Het is duidelijk dat onze uptime voor augustus redelijk goed was, tot nu toe met 100% uptime.

Er zou nog een slechte maand kunnen komen, maar op basis van het bewijs zou ik zeggen dat Hostinger zijn uptime-belofte nakomt.

Opmerking: we zijn voorlopig gestopt met het meten van de uptime van deze hosting. Maar wat we hebben vastgelegd, hebben we hierboven vermeld.

Naast uptime zijn back-ups ook belangrijk.

Uw tariefplan is van invloed op de frequentie van uw back-ups: Persoonlijke en Premium-abonnementen krijgen beide wekelijkse back-ups, terwijl Business Shared Hosting-abonnementen ze elke dag ontvangen..

Business Shared Hosting- en Business Hosting-abonnementen krijgen een gratis SSL-certificaat, waarmee u betalingen veilig kunt afhandelen en ervoor kunt zorgen dat uw klanten u vertrouwen.

Afgezien van dat, kunt u een SSL-certificaat van Hostinger kopen om uw site te beschermen als uw plan niet met een gratis komt.

Afgezien van de dingen die u aan uw kant kunt doen, hebben Hostinger-servers hun eigen bescherming. Dit is niet uitzonderlijk, maar het is goed om te weten.

Hun site bevat een behoorlijk aantal beveiligingen: meerdere fail-safes voor servergegevens, RAID-10, maatregelen tegen DDoS-aanvallen, firewalls en sterk noodherstel, zodat u snel een back-up van uw account kunt maken in geval van een ernstige crash.

Het is een behoorlijk uitgebreide set schilden die ze hebben en het is niet verrassend. Hostinger heeft zo’n uitgebreide gebruikersbasis dat het onwaarschijnlijk is dat ze zoveel verkeer en zaken kunnen vasthouden zonder behoorlijk veilig te zijn.

Van onze kant is Hostinger in ieder geval zeker veilig en betrouwbaar gebleken. Nu dat uit de weg is, gaan we verder met onze laatste evaluatie van Hostinger!

Raad ik Hostinger aan?

Wauw! Wat is het oordeel aan het eind van de dag?

Als je tot nu toe hebt gelezen, kun je waarschijnlijk raden dat Hostinger schuldig is … aan goed zijn.

Ik hou zo veel van Hostinger dat … het de site host waar je nu bent! Het was een genoegen Hostinger te gebruiken.

Ik zal niet doen alsof het perfect is voor iedereen, en ik weet niet of ik zelfs de eerste prijsoptie zou aanbevelen (voor Shared Hosting).

Voor diegenen die Shared Hosting-abonnementen van het tweede of derde niveau overwegen, zou ik zeggen dat het waarschijnlijk het geld waard is, en als je verder wilt gaan dan Shared

Als u iets ernstigers host, krijgt u nog steeds een solide deal.

Het belangrijkste nadeel is dat u de kleine lettertjes moet lezen; Hostinger is geweldig zolang je weet hoe je het moet gebruiken.

Zodra u echter binnen bent, bent u klaar voor solide uptime, klantenondersteuning, beveiliging en functies voor een lage prijs. Ik raad Hostinger ten zeerste aan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector