NameCheap Review 2020: Uptime History + Pros & Cons na gebruik!

NameCheap Review 2020: Uptime History + Pros & Cons na gebruik!

NameCheap Review 2020: Uptime History + Pros & Cons na gebruik!

Dit artikel is herzien en bijgewerkt op 3 april 2020.

In de wereld van domeinnaamregistratie zijn maar weinig namen groter dan Namecheap. Namecheap is goed ingeburgerd in domeinregistratie vanwege de lage prijzen en betrouwbare service.

Net als veel andere registrars biedt Namecheap ook hostingdiensten aan. Helaas kennen we Namecheap, de registrar, maar weinigen van ons kennen Namecheap de host. Dit is niet verrassend, aangezien de naam van het bedrijf rechtstreeks verwijst naar domeinen en niet naar hosting, maar toch …

Vandaag heb je geluk! Omdat ik in deze review mijn bevindingen van het gebruik van Namecheap zal samenvatten. En om het extra speciaal te maken, zal ik het hebben over Namecheap als zowel host als registrar.

Dus, hoe verhoudt Namecheap zich? Is het alleen goed om goedkoop te zijn? Is het alleen goed voor het beheer van de 10 miljoen domeinen, of kan het ook het andere deel van de sitevergelijking doen?

Het is ingewikkeld, maar we komen er wel. Dus zonder verder oponthoud, laten we het hebben over Namecheap!

Voordelen

Laten we beginnen met wat Namecheap ervoor heeft, als domeinregistreerder en als host.

Voor beide domeinregistratie en hosting, Namecheap’s meest opvallende kracht is de betaalbaarheid. Hoewel de prijzen natuurlijk van product tot product verschillen, is het vrij duidelijk dat Namecheap over het algemeen enkele van de laagste prijzen heeft voor domeinregistratie en hosting.

Ontvang uw .com voor $ 5,88 / 1e jaar, promotiecode: NEWCOM

De domeinregistratiekant van Namecheap heeft een behoorlijke functionaliteit: u kunt doen wat u nodig heeft en belangrijker nog, u krijgt een jaar lang gratis Whois-privacy bij elke domeinregistratie (de meeste registrars brengen kosten in rekening).

namecheap-whoisguard

Als host zit Namecheap niet vol met functies en bronnen, maar het is zeker redelijk voor de prijs – vooral met gedeelde hosting, waar men misschien al op zoek is naar betaalbare opties, biedt Namecheap een goede mix van prijs en middelen.

Een groot voordeel van Namecheap is dat het heel gemakkelijk te gebruiken is. Zowel het hosten als het registreren van een domein bij Namecheap zijn naadloze processen, met een intuïtieve en eenvoudige gebruikersinterface die grotendeels upsells mist.

Het is duidelijk dat Namecheap hier goed bezig is – de klantenondersteuning is over het algemeen ook goed. De vertegenwoordigers zijn over het algemeen behulpzaam en ontvankelijk en de informatie ter plaatse is redelijk. Niets bijzonders hier, maar weinig om over te klagen.

Namecheap heeft ook een goede beveiliging en is betrouwbaar als registrar.

Als gastheer … nou, het wordt tijd dat we de nadelen bereiken.

Nadelen

Minpunten? Maar Namecheap deed het gewoon zo goed! Ja, nou ja, lage prijzen garanderen helaas niet altijd kwaliteit in alles.

Het belangrijkste probleem dat ik met Namecheap heb, is twijfelachtige uptime-scores (door onze metingen). Onze metingen hebben een uptime onder de industrienorm aangetoond. Dit is niet het einde van de wereld, maar de hosting ziet er wel minder aantrekkelijk uit.

Bovendien denk ik dat Namecheap’s fatsoenlijke prijzen niet zo veel tellen voor de duurdere hostingproducten van Namecheap (zoals VPS en dedicated hosting). Natuurlijk, het is goed om te besparen, maar iedereen die al investeert in een zwaardere hostingoplossing wil vooral kwaliteit.

Met dat in gedachten is Namecheap niet slecht – het is misschien een beetje riskant. Als u op zoek bent naar een serieuzere hostingoplossing, kunt u waarschijnlijk beter een bedrijf bezoeken dat zich voornamelijk bezighoudt met hosting.

Op papier lijkt de lijst met nadelen niet te lang. Ze zijn echter een beetje streng en kunnen Namecheap voor sommige potentiële klanten minder aantrekkelijk maken. We hebben tot nu toe echter alleen het oppervlak bekrast – laten we diep ingaan op de details!

Prijzen en functies:

Dit is veel informatie, dus ik ga eerst praten over de functies en prijzen van Namecheap als domeinregistreerder en vervolgens als host. De andere factoren – gebruiksgemak en verder – zijn gemakkelijker samen te evalueren.

Namecheap heeft een registrar die ongetwijfeld sterk is. De korte versie: het heeft geweldige prijzen, goede functies en is heel eenvoudig als service. Geen wonder dat het 10 miljoen domeinen beheert.

De langere versie: een enkel .com-domein op Namecheap kost op het moment van schrijven meestal $ 8,88 per jaar.

Dit is al een paar dollar onder de normale prijs, en hoewel de verlengingskosten hoger zijn, zijn ze niet significant meer – vooral als u aan het begin meer dan een jaar koopt.

Namecheap is trouwens een van de beste opties als u uw domeinen langer dan de eerste twee jaar wilt behouden, omdat de vernieuwingsprijzen over de hele linie constant laag blijven.

U krijgt ook een gratis jaar WhoisGuard, wat geweldig is omdat domeinregistreerders er de neiging voor hebben om het apart in rekening te brengen, en het is essentieel voor de meeste gebruikers (WhoisGuard beschermt uw privacy door uw registratiegegevens te verbergen voor het openbare register van domeinen).

Als u in bulk wilt kopen, is Namecheap nog steeds een goede optie. U kunt kiezen uit een heleboel top-level domeinen (TLD’s), waarvan de meeste scherp geprijsd zijn. De tools van Namecheap zijn zo eenvoudig dat zelfs een bulkkoper dingen zonder veel gedoe kan beheren.

Het domeinbeheerapparaat van Namecheap heeft ook een app store, maar het is behoorlijk flauw.

namecheap-app-store

Zonder u lastig te vallen met onnodige informatie, is het werk van Namecheap als domeinregistreerder zeer solide. Er zijn niet veel tools, maar dat is vrij natuurlijk, aangezien je domeinen beheert, geen websites – en voor zover die tools werken, werken ze goed en zijn ze heel gemakkelijk onder de knie te krijgen.

Laten we het hebben over de hosting:

Wat hosting betreft, heeft Namecheap een verrassend uitgebreide reeks opties: shared, WordPress, reseller, VPS en dedicated serverhosting zijn allemaal beschikbaar.

Als je op mij lijkt, zou je verwachten dat shared hosting het belangrijkste aantrekkingspunt van Namecheap is – betaalbare hosting lijkt tenslotte de kracht van Namecheap te zijn.

Toen ik de gedeelde hostingprijzen van Namecheap voor het eerst zag, nam ik geen genoegen.

nc-shared-hosting

Wat? $ 15,44 per maand voor gedeelde hosting ?! Maar toen realiseerde ik me dat dit de jaarlijkse prijs was – d.w.z. voor 12 maanden samen.

nc-shared-Monthly-pricing

Als u van maand tot maand betaalt, begint deze bij $ 2,88. Hoewel we nog niet met functies zijn begonnen, is dat een behoorlijk goede prijs. Maar wat het nog indrukwekkender maakt, is dat het een maandelijkse prijs is, die meestal aanzienlijk duurder is. Een zo lage maandelijkse prijs betekent dat de shared hosting van Namecheap zich op een ander betaalbaarheidsniveau bevindt, dat slechts door een of twee andere hostingbedrijven wordt geëvenaard.

Jaarlijks betalen is nog goedkoper, althans het eerste jaar. Het tweede jaar verdubbelt de prijs – typisch. Maar zelfs hier is een verdubbeling van de prijs nog steeds ongelooflijk betaalbaar. De vernieuwde prijs van shared hosting met Namecheap is vergelijkbaar met de kortingsprijzen voor het eerste jaar van de meeste andere grote hostingproviders.

Dit maakt Namecheap een echt betaalbare optie voor gedeelde hosting zelfs na de verlengingsprijs. Oké, maar is de prijs waard?

Gedeelde hostingopties worden geleverd met minimaal 20 GB SSD-versnelde schijfruimte, onbeperkte bandbreedte, 3 websites, een site-builder en de keuze voor een Amerikaans of Brits datacenter (hoewel de Britse datacenters een dollar of twee meer per maand kosten). Ze worden ook geleverd met gratis domeinen, gratis WhoisGuard en tot 50 positieve SSL-certificaten.

Zoals je zou verwachten, geven hogere niveaus je onbeperkte sites en meer SSD-schijfruimte. Back-ups zijn redelijk: twee keer per week voor de eerste twee niveaus en zes keer per week voor de derde laag. Zoals gebruikelijk bij andere providers, kunt u een speciale IP toevoegen voor $ 2 extra per maand en krijgt u toegang tot een app store met een flink aantal gratis apps.

Het grootste probleem dat ik heb met de functies is dat de derde laag beperkt is tot 50 GB pure SSD-schijfruimte. Dit is een goed bedrag, maar voor een derde niveau denk ik nog steeds dat het hoger zou kunnen zijn.

Al met al moet ik zeggen dat shared hosting er behoorlijk solide uitziet qua functies. Hoe zit het met al het andere?

WordPress hosting is ook erg goed geprijsd. Natuurlijk is de maandelijkse prijs hoger dan de jaarlijkse prijs, maar desalniettemin ligt deze zeker op of onder de marktprijs voor WordPress-hosting.

Namecheap’s WordPress-hosting draait op Namecheap’s cloud, en naar verluidt is dit veel sneller dan het gebruik van WordPress op een normaal shared hosting-account. Afgezien daarvan ziet het er niet boordevol functies uit, maar heeft het een fatsoenlijke prijsstelling om eerlijk te zijn.

Het lijkt redelijk op reseller-hosting.

nc-reseller-hosting

De prijzen zijn nog steeds vrij laag en als je weet wat je doet, kun je gemakkelijk een nette winst maken. Ik vraag me wel af of de eerste laag wat meer schijfruimte zou kunnen gebruiken, maar het is oké.

VPS-hosting is nog steeds redelijk betaalbaar, maar iets meer in het “normale” bereik.

namecheap-vps-hosting

De middelen die zijn toegewezen aan de VPS-plannen zijn niet slecht, maar er zijn andere providers die VPS-opties van hogere kwaliteit hebben voor vergelijkbare prijzen, of in ieder geval prijzen die niet significant duurder zijn.

Last but not least zijn speciale serveropties met Namecheap in orde. U kunt kiezen uit opruimingsservers (lagere servers) of “nieuwe” servers (raad eens wat dat betekent).

Opruimingsservers zijn verrassend betaalbaar. Ja, zelfs voor producten die zijn gecategoriseerd als “opruimingsservers”. Je hebt acht opties met behoorlijke specificaties.

namecheap-dedicated-servers

De duurdere opties zijn van nature duurder en er zijn slechts drie opties om uit te kiezen. Deze hebben veel betere specificaties dan de opruimservers.

namecheap-new-server

Grofweg is de hosting van Namecheap zeker de moeite van het bekijken waard vanwege de lagere opties: shared hosting en WordPress hosting.

Als u gedeelde of WordPress-hosting krijgt, kunt u gewoonlijk specificaties van lagere kwaliteit verwachten in vergelijking met VPS of dedicated hosting, en als u dit in gedachten houdt terwijl u naar die opties zoekt, dan is NameCheap het proberen waard.

Hoewel shared hosting verreweg de beste deal van Namecheap is, met een groot aantal functies en middelen die zijn toegewezen voor lage prijzen, zijn de andere opties niet slecht. Maar dat is het wel: niet slecht. Namecheap’s WordPress-hosting is laag genoeg geprijsd dat ik denk dat het de moeite waard is om te proberen voor mensen die willen besparen.

Als u echter een bedrijf bent, zou ik wat sceptischer zijn. Als u een klein bedrijf bent dat zich aan één site houdt, en als u niet veel verkeer verwacht, dan kunnen de gedeelde of zelfs WordPress-plannen van Namecheap een redelijk goede optie zijn.

Als u veel verkeer verwacht en service van hogere kwaliteit wilt, zal Namecheap niet slecht zijn, maar mogelijk niet de prijs rechtvaardigen. Natuurlijk is het goedkoop, maar op dit moment zou u bereid zijn te investeren in hogere kwaliteit. Andere hostingbedrijven bieden betere specificaties en zelfs lagere limieten voor de toewijzing van middelen, voor prijzen die weliswaar hoger maar helemaal niet onverdiend zijn.

Al met al is de hosting van Namecheap een verborgen juweeltje voor individuen of kleine bedrijven die slechts een paar sites nodig hebben. Als u op zoek bent naar iets geavanceerder, is de hosting van Namecheap misschien niet geweldig. Wat domeinen betreft, is Namecheap absoluut een geweldige optie.

Makkelijk te gebruiken

Gebruiksgemak is belangrijk voor zowel hosting als domeinbeheer, maar op verschillende manieren.

De basis van het beheren van een domein wordt meestal verzorgd door uw registreerder, dus als u alleen een naam voor uw site wilt beveiligen, hoeft u niet veel te doen. U moet in feite uw instellingen / voorkeuren naar behoefte aanpassen, ervoor zorgen dat alles aan uw site is gekoppeld en dan bent u klaar om te gaan.

Als u bulk- of handelsdomeinen koopt, is dat zelfs vrij eenvoudig voor een registrar, omdat ze tools hebben om die taken gemakkelijker te maken.

Namecheap doet het erg goed op het domein front. De gebruikersinterface is supereenvoudig: u krijgt in feite een dashboard en een paar andere pagina’s in een zijbalk waarmee u eenvoudig uw domeinen en uw Namecheap-account kunt beheren.

namecheap-dashboard

* Opmerking: sorry voor de censor! Het is een uiterst geheim project dat ik nog niet klaar ben om de wereld te laten zien … nog niet!

Hoe dan ook, gebruiksgemak is naar mijn mening iets belangrijker voor hosting. Ja, hosting is vergelijkbaar met domeinregistratie omdat u in feite op zoek bent naar de juiste toewijzing van middelen voor de juiste prijs, en dan kunt u uw host het werk voor u laten doen.

Hosting is echter een beetje ingewikkelder vanwege alle verschillende dingen die ermee te maken hebben: u gebruikt mogelijk een sitebouwer of integreert met WordPress, of u beheert SSL-certificaten of e-mailaccounts of een aantal andere dingen. Bovendien zijn er nog veel meer dingen om de hosting van uw website te beheren.

Dus het is vergelijkbaar, maar een ander beest. Gelukkig maakt Namecheap het net zo eenvoudig om uw hosting te beheren als de beste. De gebruikersinterface van Namecheap voor hosting lijkt sterk op de gebruikersinterface van het domeinbeheer (hierboven afgebeeld).

Hier is nog iets dat zowel goed als slecht is: Namecheap maakt het heel eenvoudig om uw domein te verbinden met hosting, als u Namecheap voor beide wilt gebruiken. Waarom is dit zo erg? Omdat het enige upselling betekent die vervelend kan worden, hoewel het niet te veel is.

Aan de positieve kant, als u uw host en domein wilt koppelen, is het een fluitje van een cent met Namecheap. Zodra u de webhostingservice van Namecheap daadwerkelijk begint te gebruiken, zou ik zeggen dat het vrij eenvoudig is.

Net als zijn domeinregistreerder is Namecheap intuïtief in gebruik en heeft het een gemakkelijke gebruikersinterface. Het meegeleverde cPanel vereenvoudigt alles en de skins van Namecheap zorgen ervoor dat de ervaring soepel blijft.

Bovendien worden de shared hostingpakketten van Namecheap geleverd met een website builder. Dit is vrij normaal, maar de sitebouwer van Namecheap is bijzonder intuïtief en efficiënt.

namecheap-functies

Een ding dat ik leuk vind aan Namecheap is de relatieve transparantie. Toegegeven, Namecheap plaatst geen enorme banner op zijn bestemmingspagina met de tekst ‘JE HOSTINGPAKKET ZAL VERLENGEN OP X PRIJS!”

Maar het is nog steeds een bedrijf dat de zaken meestal eenvoudig houdt voor de gebruiker. Dit geldt voor het domeinregistratieproces en het domeinregistratieproces na registratie. Het geldt ook voor hosting: het is heel eenvoudig om de instellingen van uw account te bekijken en deze indien nodig aan te passen.

Concluderend: de domeinregistratie van Namecheap is ongeveer zo eenvoudig als maar kan – alleen Google Domains is eenvoudiger – en de hosting is ongeveer net zo gemakkelijk te gebruiken als de belangrijkste concurrenten van Namecheap.

Klantenservice

Je kunt er natuurlijk niet altijd op vertrouwen dat een product gebruiksvriendelijk is. Soms ontstaan ​​er technische problemen, of soms is software eenvoudig te gebruiken, maar u moet weten hoe u iets ongewoons moet doen, een wijziging in uw account aanbrengen, enz..

Klantondersteuning is daarom essentieel – gaat de betaalbaarheid van Namecheap ten koste van goede klantenondersteuning? Laten we kijken.

Opmerking: houd er rekening mee dat de klantenondersteuningsbronnen van Namecheap worden gedeeld tussen het domein en de hostingkant.

Ten eerste heb je een paar opties om rechtstreeks contact op te nemen met vertegenwoordigers. U kunt dit doen via een ticket of live chat – helaas momenteel geen telefonische ondersteuning. De ticketing en livechat hebben me in het verleden echter behoorlijk goed uitgepakt. Hier is een voorbeeld…

namecheap-chat-1

Het duurde ongeveer een minuut voordat een vertegenwoordiger mij had bereikt, wat niet slecht is.

namecheap-chat-2

Wat is jammer genoeg heeft de vertegenwoordiger nog anderhalve minuut geduurd om mij een antwoord te sturen.

namecheap-chat-3

Dit is een redelijk goed voorbeeld van mijn ervaring met de klantenondersteuning van Namecheap op live chat. Sommige van mijn ervaringen waren sneller dan dit, maar niet veel trager. In ieder geval, in vergelijking met de beste live chats, is dit een beetje traag, maar alles bij elkaar genomen, kreeg ik mijn antwoord in minder dan 4 minuten. Dus ik zou zeggen dat het nog steeds een fijne livechat is.

Naast contact opnemen met vertegenwoordigers, kunt u feedback geven en statusupdates en nieuws lezen.

Ik hou niet van hoe Namecheap’s on-site ondersteuning en de informatie is georganiseerd: dingen zijn te gescheiden. De hoofdondersteuningspagina van Namecheap heeft de knoppen om contact op te nemen met vertegenwoordigers en heeft ook een aantal populaire artikelen en veelgestelde vragen. Het heeft ook een zoekbalk voor de kennisbank.

U kunt ook rechtstreeks naar de kennisbank gaan, een aparte pagina, en door artikelen bladeren (of zoeken).

namecheap-knowledgebase

Ik hou van de kennisbank van Namecheap. Het is goed georganiseerd, heeft veel inhoud en is een lust voor het oog.

Namecheap heeft ook een informatiecentrum, dat in feite bestaat uit minder technische ondersteuning voor het praktische gebruik van de technologie van Namecheap – dingen die iedereen nuttig kan vinden, zoals het bouwen van een website, goede SEO-praktijken, enzovoort.

Broncentra zoals deze komen vaak voor, maar het is leuk om te zien dat Namecheap bij blijft.

Hoewel de klantenondersteuning van Namecheap niet ongelooflijk goed is, is het nog steeds sterk genoeg. De klantenvertegenwoordigers lijken naar mijn mening responsief en behulpzaam te zijn, plus de informatie en bronnen ter plaatse zijn toegankelijk en nuttig. De ondersteuning van Namecheap is misschien niet encyclopedisch, maar heeft absoluut meer dan de barebones.

Beveiliging en betrouwbaarheid

Veiligheid is essentieel voor zowel domeinregistratie als hosting. Biedt Namecheap de beveiliging op beide fronten goed aan?

Ja! Nou, … het is redelijk. Ik wou dat er meer informatie beschikbaar was op de site van Namecheap, maar de enorme populariteit houdt in dat Namecheap op zijn minst kan worden vertrouwd met uw domeinregistratie.

Het probleem doet zich meer voor bij hosting: we weten niet hoe populair Namecheap’s hosting is, en omdat Namecheap eerst een domeinregistreerder is en vervolgens een host, is het onduidelijk hoeveel van zijn bronnen worden omgeleid naar hostingbeveiliging en betrouwbaarheid.

Gelukkig heeft Namecheap een aantal fatsoenlijke beveiligingsnormen voor het hele bedrijf, plus fatsoenlijke beveiligingstools / -functies voor gebruikers.

U kunt bijvoorbeeld tweefactorauthenticatie (2FA) gebruiken voor uw account en cPanel, plus u krijgt bij sommige hostingpakketten (het eerste jaar) gratis SSL-certificaten. Bovendien krijgt u Domain Lock-beveiliging en een jaar lang gratis WhoisGuard bij elke domeinregistratie. U kunt upgraden voor speciale Namecheap-beveiliging of u kunt de Namecheap VPN kopen.

Namecheap maakt ook gebruik van DDoS-beveiliging voor al zijn servers en heeft personeel ter beschikking om servers bij te staan ​​in het geval van een DDoS-aanval. Namecheap gebruikt ook de nieuwste servers, heeft een goede RAID-bescherming voor de servers, test regelmatig hun servers en heeft volledige redundantie “op alle niveaus” binnen hun netwerk.

Dat klinkt allemaal uitstekend, maar zelfs een geweldige beveiliging betekent niet dat u ongetwijfeld een perfecte website-uptime zult zien. Hoe presteert Namecheap daar?

Uptime
99,75%
Reactietijd
770 ms

Dit is de gemiddelde uptime:
 • Mrt 2020: 99,93%
 • Februari 2020: 99,78%
 • Jan 2020: 99,70%
 • Dec 2019: 99,11%
 • Nov 2019: 98,97%
 • Okt 2019: 98.37%
 • Sep 2019: 98.60%
 • Aug 2019: 98.17%
 • Jul 2019: 99,84%
 • Jun 2019: 99,73%
 • Mei 2019: 99,82%
 • Apr 2019: 99,81%
 • Mrt 2019: 99.87%
 • Feb 2019: 99,91%
 • Jan 2019: 99,89%
 • Dec 2018: 99,91%
 • Nov 2018: 99,57%
 • Okt 2018: 99,91%
 • Sep 2018: 99,98%
 • Augustus 2018: 99,94%
 • Jul 2018: 100%
 • Jun 2018: 100%
 • Mei 2018: 100%
 • Apr 2018: 100%
 • Mrt 2018: 99,99%
 • Februari 2018: 99,98%
 • Jan 2018: 100%
 • Dec 2017: 100%
 • Nov 2017: 99,99%
Dit is de gemiddelde reactietijd:
 • Mrt 2020: 804ms
 • Feb 2020: 768 ms
 • Jan 2020: 789 ms
 • Dec 2019: 768 ms
 • Nov 2019: 656 ms
 • Okt 2019: 668 ms
 • Sep 2019: 747 ms
 • Aug 2019: 847 ms
 • Jul 2019: 1.687 ms
 • Jun 2019: 1.467 ms
 • Mei 2019: 1.577 ms
 • Apr 2019: 1.233 ms
 • Mrt 2019: 1.137 ms
 • Februari 2019: 1.125 ms
 • Jan 2019: 1.089 ms
 • Dec 2018: 514 ms
 • Nov 2018: 571 ms
 • Okt 2018: 436 ms
 • Sep 2018: 461 ms
 • Augustus 2018: 629 ms
 • Jul 2018: 613 ms
 • Jun 2018: 520 ms
 • Mei 2018: 350 ms
 • Apr 2018: 369 ms
 • Mrt 2018: 310 ms
 • Februari 2018: 723 ms
 • Jan 2018: 545 ms
 • Dec 2017: 335 ms
 • Nov 2017: 302 ms

U kunt hier de gedetailleerde uptime-score bekijken.

Zoals u kunt zien, is de uptime redelijk, maar verre van perfect. Namecheap belooft 100% uptime, maar dit is eigenlijk een genuanceerde belofte: Namecheap is veelbelovend zijn servers heeft een uptime van 100%, niet uw site. Laat u niet misleiden.

Hoewel de reactietijden over het algemeen goed waren (behalve in januari), aarzelen de uptime-scores om terug te bevelen aan een bedrijf dat echt rekent op een altijd up-to-date website.

Desalniettemin is het tegen Namecheap-prijzen geen vreselijke verkoop. Het is jammer dat niet wordt voldaan aan de industriestandaard van 100% uptime van de site, maar wel begrijpelijk is. Als je nog steeds geïnteresseerd bent in Namecheap, beschouw jezelf dan als gewaarschuwd voor de uptime!

De korte versie is deze: Namecheap heeft een goede beveiliging en u kunt deze waarschijnlijk vertrouwen met uw informatie. Het probleem zal meer zijn met uptime en betrouwbaarheid, voor degenen die interessant zijn om Namecheap als host te gebruiken. Als domeinregistreerder is Namecheap ongeveer zo betrouwbaar als je kunt krijgen.

Conclusie: raad ik Namecheap aan?

Alles bij elkaar genomen, hoe is Namecheap?

Als registrar verdient Namecheap duidelijk zijn plek als een van de beste honden. Het heeft goede prijzen, een eenvoudige interface voor het beheren van domeinen en heeft goede deals over het hele spectrum van kopers van één domein tot grote kopers.

Als host is Namecheap aanzienlijk gecompliceerder. Aan de ene kant is Namecheap zeer betaalbaar voor lagere hostingproducten, de gedeelde of WordPress-hostingpakketten.

Deze pakketten hebben echt lage prijzen en behoorlijke toewijzingen van middelen. Het zijn redelijk goede deals voor diegenen die bereid zijn een potentieel dubieuze uptime te riskeren.

De hogere niveaus zien er op papier goed uit, maar ik zou het aan een bedrijf overlaten dat meer direct is gespecialiseerd in hosting.

Namecheap lijkt geweldig, maar onze uptime-metingen waren een lichte achilleshiel. Vooral als u e-commercebehoeften heeft, kan Namecheap een beetje riskant zijn.

Als u minder belangrijke site-uptime heeft – u zou normaal gesproken een hobbyist zijn of misschien een bedrijf dat een site wil, maar geen site vindt die essentieel is voor het bedrijf – dan zou Namecheap nog steeds een goede optie kunnen zijn die u bespaart geld.

Kortom, mijn conclusie is dat Namecheap een risicovolle optie is voor mensen met intense hostingbehoeften, en een koopje voor degenen die dat niet doen. Als registrar is het overal geweldig. Maar als je het nog steeds niet zeker weet, probeer het dan 30 dagen zonder risico!

Bezoek NameCheap

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me