NameCheap vs. Godaddy: 7 minuten om te weten welke beter is in 2020

Dus je bent van plan je eigen website te lanceren? Dat is geweldig. Iets heel basaals dat je nodig zou hebben is een domein. En ja, een domeinregistreerder om mee te beginnen.


Laat me om te beginnen kort vertellen wat domeinregistratie precies is. Domeinnaamregistratie is het proces waarbij een naam op internet wordt gereserveerd voor een bepaalde periode, zoals een jaar.

Het domein blijft bij u, zolang u het verlengt. Er is geen manier om voor altijd een domeinnaam te kopen.

Een domeinnaam geeft uw website een unieke, herkenbare naam. Er zijn verschillende hostingbedrijven die zowel domeinregistratie als hostingoplossingen bieden.

Het kiezen van de juiste domeinregistratieservice kan inderdaad een vervelende klus zijn, tenzij u volledig op de hoogte bent van de services die de bedrijven bieden.

Ik gebruik al geruime tijd twee even grote hostingmerken NameCheap en GoDaddy.

Op basis van mijn ervaring zal ik u een vergelijkende beoordeling geven van beide van hun domeinregistratieservices.

Laat me daarvoor een kort overzicht geven van deze bedrijven. Te beginnen met NameCheap.

Wat is NameCheap?

NameCheap is opgericht door Richard Kirkendall in 2000. Het hoofdkantoor is gevestigd in Los Angeles, Californië, Verenigde Staten. De producten van NameCheap omvatten domeinnamen, webhosting, WhoisGuard, SSL-certificaten.

Vervolgens door naar GoDaddy.

Wat is Godaddy?

GoDaddy werd voor het eerst opgericht in 1997, met het hoofdkantoor in Scottsdale, Arizona, VS. GoDaddy heeft wereldwijd meer dan 17 miljoen klanten. De producten van GoDaddy omvatten domeinregistratie, webhosting, SSL-certificaten en kleine bedrijven.

Populariteit Trends:

Vergelijking van populariteit voor beide merken is zoals hieronder weergegeven. Het is duidelijk dat GoDaddy qua populariteit boven NameCheap uitkomt.

Als we een specifieke regio controleren, is GoDaddy opnieuw populairder. Deze statistieken zijn voor de VS..

Prijzen:

Het prijsmodel voor zowel NameCheap als GoDaddy heeft meerdere variaties.

Laat me dit in verschillende categorieën plaatsen, te beginnen met de registratieprijs eerst.

Registratie prijs:

De registratieprijs is afhankelijk van de domeinextensie die u verkiest. Bepaalde premium domeinnamen zijn in beide erg duur. Laat me regelmatig zoeken naar domeinnamen die ik in beide registrars heb gedaan.

Ik zocht naar hetzelfde domein met verschillende extensies op beide platforms en hieronder zijn mijn bevindingen hierover.

Domein
NameCheap
GoDaddy
.com $ 8,48 / jr.$ 0,99 / jr.
.org$ 10,28 / jr. $ 11,99 / jr.
.netto$ 9,68 / jr. $ 13,99 / jr.
.in$ 9,98 / jr. $ 3,99 / jr.

Voor beperkte tijd (11 februari tot 18 februari) biedt Namecheap 46% korting op .com-domeinregistratie. Promotiecode: NEWCOM

Over het algemeen heeft GoDaddy het eerste jaar een goede en lage prijs. Op lange termijn heeft NameCheap echter een lagere prijs.

Transferprijzen:

Verrekenprijzen variëren afhankelijk van de extensie van de bestaande domeinnaam.

Domein
NameCheap
GoDaddy
.com $ 9,69 $ 7,99
.in $ 9,99$ 11,99
.netto$ 11,88 $ 10,99

Met NameCheap is de overdracht voor een .com-domein $ 9,69. Evenzo is .net $ 11,88 en .in $ 9,99.

Voor GoDaddy kan elke .com-extensie worden overgedragen voor $ 7,99. Evenzo is .in $ 11,99 en .net $ 10,99.

De prijzen voor overdracht zijn bijna vergelijkbaar met niet veel verschil tussen NameCheap en GoDaddy.

Verlengingsprijzen:

Beide platforms hebben in de meeste gevallen een hogere verlenging. Hieronder vindt u een vergelijking van deze kosten.

Domein
NameCheap
GoDaddy
.com $ 12,98$ 17,99
.org $ 14,98$ 20,99
.netto $ 14,98$ 19,99
.info $ 13,88$ 21,99
.io $ 34,88$ 59,99

Welnu, in de meeste gevallen heeft GoDaddy een duurdere verlenging in vergelijking met NameCheap.

Domeinprivacy:

Domeinprivacy wordt ook wel Whois Privacy genoemd, die meestal door alle domeinregistreerders wordt aangeboden. Voor NameCheap is de domeinprivacy in de meeste gevallen inbegrepen als onderdeel van het plan en is levenslang gratis.

Domein
NameCheap
GoDaddy
Eerste jaar VRIJ$ 9,99
Vernieuwing $ 2,88$ 9,99

Met GoDaddy heeft domeinprivacy het eerste jaar een extra kost van $ 7,99. Latere verlengingen kosten $ 9,99.

Nou, over het algemeen heeft NameCheap een meer betaalbare prijsoptie en de verlengingen zijn ook niet erg hoog geprijsd, in vergelijking met GoDaddy.

Registreer uw domein

Laten we vervolgens de kortingen controleren die u ontvangt met elk van deze services.

Kortingen:

Laat ik hierna iets zeggen over hun kortingen voor domeinen.

NameCheap
 • NameCheap ondersteunt een aantal generieke en landspecifieke domeinen zoals .com, .net, .org, .us, .co en nog veel meer.
 • Hoewel de verlengingen een hogere prijs hebben, heeft de eerste prijs altijd een korting. De korting is afhankelijk van het domein dat je kiest. Het gemiddelde kortingspercentage varieert voor bepaalde domeinen tussen 15% en 65%.
 • Afgezien van deze bepaalde veelgebruikte domeinen zoals .com, hebben extra kortingen met kortingsbonnen die van tijd tot tijd beschikbaar zijn via de website.

Claim uw korting

GoDaddy
 • GoDaddy heeft een goede ondersteuning voor domeinnaamregistratie met meerdere beschikbare opties.
 • GoDaddy heeft kortingen die variëren van ongeveer 28% tot 65%. Welnu, de korting die u zou krijgen, hangt af van uw domeinkeuze.
 • In sommige gevallen is de korting echter hoger dan 80% bij de eerste registratie. Dit is iets dat u misschien wilt controleren voordat u vanuit een perspectief op langere termijn gaat.

Klantenservice:

Als het gaat om klantenondersteuning, bieden NameCheap en GoDaddy geweldige klantgerichte services. Er zijn meerdere manieren waarop u contact kunt opnemen met hun klantenondersteuning. Onnodig te zeggen, maar deze opties zijn gemakkelijk toegankelijk via de website.

NameCheap ondersteunt e-mails, tickets en livechat-opties. Afgezien hiervan hebben ze een kennisbasis en zijn ze goed gescheiden op basis van onderwerpen.

NameCheap_Knowledgebase

NameCheap biedt ook een reeks bloginhoud en veelgestelde vragen. Om hun klantenservice te proberen, probeerde ik hun live chat-optie.

NameCheap heeft een geweldige livechatoptie en dit is bijna onmiddellijk. Ook was de klantenservicemedewerker direct beschikbaar met diepgaande details over domeinregistratie en gerelateerde informatie.

Namecheap-chat

In GoDaddy ontvang je 24/7 ondersteuning met oproepen en e-mailoptie. GoDaddy heeft ook een goede verzameling basishulpinhoud. Het heeft een communityforum samen met ondersteunende documenten die beschikbaar zijn op hun website.

De inhoud in GoDaddy is ook goed gescheiden op basis van onderwerpen.

Godaddy_Knowledgebase

Ik heb geprobeerd meer te ontdekken over hun live chat-optie. Maar dit is niet 24/7 en daarom was de chat offline.

chat godaddy

Beide platforms hebben verschillende beginnersgidsen en opstarttutorials, waardoor het zelfs voor beginners gemakkelijk is om hun services te gebruiken.

Koppel:

Vervolgens zal ik het hebben over hun interface. Laat me dit beginnen met NameCheap en dan doorgaan naar GoDaddy.

NameCheap-interface:

Voor NameCheap kan het toevoegen van een domein en subdomein worden gedaan via hun interface.

De NameCheap-interface is gemakkelijk te gebruiken en heeft een aparte kop voor Domain Management. Dit omvat alle functies die aan het domein zijn gekoppeld, zoals zoeken naar domeinnamen, domeinoverdracht, DNS en andere relevante services.

Namecheap-interface

Zodra een domein is toegevoegd, kunt u andere opties bekijken, zoals ‘Geavanceerde DNS’.

Geavanceerde DNS Namecheap

Activering van domeinen duurt in de meeste gevallen enkele minuten tot maximaal 24 uur. CNAME kan worden toegevoegd vanuit de interface en is gemakkelijk te gebruiken.

CNAME toegevoegd in NameCheap

Godaddy-interface:

Laat me je vervolgens een walkthrough geven voor de GoDaddy-interface. Net als bij NameCheap heeft zelfs GoDaddy een aparte koptekst voor domeinen. Je kunt het vanaf hier beheren.Godaddy_Domain_Interface

De Domain Manager heeft meerdere opties ingebed in een enkel scherm, wat dit een beetje meer verwarrend maakt, vooral als je nieuw bent in deze interface.

Godaddy_Manage_Domains

Over het algemeen bieden zowel NameCheap als GoDaddy een intuïtieve gebruikersinterface. Als u echter nog niet bekend bent met het maken van domeinen en daarmee begint, zou u NameCheap gemakkelijker kunnen verkennen en gebruiken.

Redenen waarom u domeinen en hosting apart moet kopen:

De meeste mensen die een website beginnen te hosten, raken in de war tussen domein en hosting. Het bezit van een website heeft twee dingen. Ten eerste is uw domein en ten tweede uw hosting. Dit zijn twee afzonderlijke aanbiedingen van de meeste hostingproviders.

Veel mensen zijn van mening dat; het is het beste om alles onder één dak te houden. Zoveel mensen kiezen ervoor om het domein te registreren via de hostingprovider die ze kiezen. Dit klinkt veel als alles goed werkt.

Om de een of andere reden, als u niet tevreden bent met de diensten van uw hostingprovider en u wilt migreren naar een alternatief hostingplatform, moet u ook het domein overzetten dat u had geregistreerd. Domeinoverdrachten kunnen soms tijdrovend en verwarrend zijn.

Als u in een dergelijk scenario het domein ergens anders heeft geregistreerd, hoeft u niets anders te doen dan uw DNS-instellingen bij te werken.

Het is het beste om al uw domeinen onder één dak te hebben. Dit is een voordeel als je meerdere domeinen hebt. Domeinbeheer in dergelijke scenario’s is eenvoudiger. U kunt direct inloggen op uw registrar en een massa-update doen over de DNS-instellingen.

Dit bespaart u tijd en moeite door individueel in te loggen op verschillende portals en de wijzigingen te repliceren.

Bovendien, als je eenmaal gewend bent aan een enkele domeinregistreerder, wordt je werk gemakkelijker in het beheren van al je domeinen, in plaats van het gebruiken en wennen aan verschillende domeinregistreerderportals.

Een ander belangrijk aspect is de beveiliging van het domein. Dus als uw website om een ​​of andere reden wordt gehackt, heeft de hacker toegang tot uw bestanden. Als je de hosting en het domein samen hebt gekocht, kan de hacker ook toegang krijgen tot je domein.

Dit zou mogelijk betekenen; de hacker kan ook het domein overdragen. In een dergelijk scenario zou u een juridische strijd moeten voeren om uw eigendom voor het domein te bewijzen. Als uw domein afzonderlijk wordt geplaatst, blijft uw domein veilig, ook al is uw website gehackt.

Marketingtechnieken om een ​​klant te werven:

NameCheap en GoDaddy passen verschillende innovatieve marketingstrategieën toe om klanten aan te trekken. Ze doen dit van tijd tot tijd met wat kortingen en goodies. Dit wordt meestal weergegeven op hun officiële websites.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe NameCheap een kortingsbon biedt voor zijn domeinen.

discount_on_namecheap

Afgezien hiervan zijn er een aantal echt aantrekkelijke aanbiedingen toegevoegd bij het selecteren van een domein zoals het hieronder getoonde-

Namecheap korting2

Bovendien is domeinprivacy opgenomen als onderdeel van NameCheap-abonnementen. Dit maakt het aantrekkelijker voor klanten.

NameCheap heeft een apart gedeelte speciaal voor promo’s. Dit geeft u expliciet details van de beschikbare deals. Met NameCheap kunnen gebruikers zich ook abonneren op hun nieuwsbrief om bijgewerkte en laatste informatie over marketingcommunicatie te krijgen.

GoDaddy heeft vergelijkbare promoties toegevoegd via hun website.

Godaddy-korting

Over de GoDaddy-website zou je ook bepaalde artikelen opmerken die nuttig zouden zijn voor lezers.

GoDaddy-korting 2

Met GoDaddy, vergelijkbaar met NameCheap, kunnen gebruikers zich abonneren om het laatste nieuws en updates over speciale aanbiedingen te ontvangen. Ze hebben ook een sectie speciaal voor promo’s met bijgewerkte informatie over de deals en aanbiedingen die ze hebben.

Godaddy_discount3

GoDaddy biedt ook willekeurige verlengingscodes en een kortingsdomeinclub. Welnu, de domeinclub met korting is apart geprijsd, wat opnieuw een marketingstrategie is om enkele loyale klanten te krijgen.

GoDaddy-korting 4

Als ik beide marketingtechnieken vergelijk, ziet NameCheap er in ieder geval aantrekkelijker uit. Ze hebben een aantal echte aanbiedingen om klanten wat geld te laten besparen. Ook voegen hun prijzen en hun aanvullende diensten waarde toe aan het domein dat u koopt.

Aan de andere kant heeft GoDaddy aanbiedingen waardoor klanten ook wat extra kosten moeten dragen. GoDaddy’s heeft een voordelige eerste prijs, maar alles na dit lijkt misschien duur.

Conclusie:

Ik heb je een complete doorloop van de domeinregistratiediensten van NameCheap en GoDaddy gegeven. Hoewel beide goede opties zijn, zou ik NameCheap aanbevelen via GoDaddy.

Qua prijsstelling is NameCheap een meer betaalbare en budgetvriendelijke optie. GoDaddy is goed om mee te beginnen, maar als je vernieuwt, kan dit een overschrijding van het budget lijken.

Nogmaals, NameCheap heeft een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface. Dit is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginnende gebruikers. Hun ondersteuning boven gidsen om hun diensten te gebruiken is gemakkelijk beschikbaar.

Ten slotte heeft NameCheap domeinprivacy als onderdeel van domeinregistratie en maakt domeinregistratie en toevoeging van subdomeinen een naadloos proces.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map