ProtonMail Review (2020): is dit een veilige e-mailprovider? Laten wij het uitzoeken…

Vraag iemand om een ​​e-mailservice te bedenken en vaker wel dan niet, het antwoord is Gmail of Outlook, twee reuzen die een groot deel van het bedrijf bestrijken; persoonlijk marktaandeel voor e-mail.


Nu zo populair als ze zijn, is niets onberispelijk. Gmail leed in 2014 aan een datalek, waarbij ongeveer 5 miljoen wachtwoorden werden gelekt en de beveiliging van Outlook vorig jaar werd geschonden door hackers.

Het is voldoende om te zeggen dat alles wat populair is in de technische wereld wordt omgeven door beveiligingsinbreuken en hackers. Windows van Microsoft is het populairste EN het meest hackbare besturingssysteem aller tijden. Vandaar de updates.

Maar wat als er een open source-alternatief is dat wordt ondersteund door een gepassioneerde groep codeerders die prioriteit geven aan beveiliging; privacy in het algemeen? Wat als dit bedrijf gereguleerd was onder een land met de meest regressieve privacywetten? Daarover gaat deze recensie.

Zie. ProtonMail.

ProtonMail is een end-to-end versleutelde e-mailservice die in 2013 werd gevonden in de CERN-faciliteit, Zwitserland door programmeurs Andy Yen, Jason Stockman en Wei Sun. Het is in eerste instantie gemaakt met als doel de online burgerlijke vrijheden te beschermen.

Sinds het begin van de service heeft ProtonMail een zeer sterke positie ingenomen voor de privacy van haar gebruikers. Risico voor zover verboden in Rusland voor het weigeren om informatie openbaar te maken aan een vermoeden van de dienst die wordt gebruikt om spam te verspreiden.

We bespreken alle kosten, beveiliging, bruikbaarheid, klantenondersteuning, functies en ronden het af met een overzicht van de pro’s; nadelen van het gebruik van de service. Laten we beginnen met het voor de hand liggende …

Prijzen & Kenmerken

Betalen voor een e-mailservice klinkt misschien als een nare droom als je het alleen voor persoonlijk gebruik nodig hebt. Maar het is een noodzaak voor zakelijke instellingen die op grotere schaal opereren en transacties afhandelen die essentiële informatie bevatten.

ProtonMail proton_plans

ProtonMail biedt 4 plannen waarvan de eerste gratis is en de rest wordt betaald. Het ‘GRATIS’ of basisaccount wordt geleverd met beperkte functionaliteit en functies die zijn gericht op persoonlijke gebruikers.

Het ‘PLUS’ -account heeft extra veiligheid toegevoegd; geavanceerde functies die een stap verder gaan dan Basic. Kleine tot middelgrote ondernemingen zijn hier de beoogde demografische groep.

De ‘VISIONAIRE’ of de gevorderde accounthouders zijn geaccrediteerd als supporters van de site en krijgen de meeste premiumfuncties dan elk ander abonnement.

Ten slotte biedt het ‘PROFESSIONAL’ -plan gecodeerde gehoste e-mail die specifiek is voor u of uw bedrijf. U kunt uw aangepaste domeinnaam gebruiken om de e-mailaccounts van uzelf of uw werknemers te personaliseren.

De prijsstructuur is eenvoudig gehouden. Het goedkoopste plan, behalve GRATIS, is het PLUS-abonnement voor 4 euro / maand, gevolgd door het duurste visionaire plan van 24 euro / maand en ten slotte het PROFESSIONELE plan voor 6,25 euro / maand / gebruiker.

Dat is alles voor prijzen. Laten we het hebben over hoe de functies de kosten dekken, te beginnen met het GRATIS plan:

ProtonMail gratis account

ProtonMail biedt een basisaccount voor persoonlijke gebruikers die zich niet willen abonneren / betalen voor het PLUS-account. Het basisaccount is geweldig voor mensen die de complexiteit niet nodig hebben; beveiliging van een betaald account.

Het basisaccount van ProtonMail biedt 500 MB aan gegevensopslag voor al uw e-mailbestanden en -mappen, 150 verzonden / ontvangen e-mailberichten per dag en klantenondersteuning om eventuele problemen of vragen op te lossen.

ProtonMail plus_plan

Het PLUS-abonnement is een bepaalde upgrade van het basisplan. Het heeft beveiliging toegevoegd om prioriteit te geven aan privacy. Als u iemand bent die zich bewust is van de beveiliging van hun e-mails en communicatie, dan is dit plan een must-have.

Het PLUS-abonnement biedt 5 GB opslagruimte, 1000 berichten, labels; aangepaste filters, berichtversleuteling, aangepast domein, 5 e-mailaliassen en prioritaire klantenondersteuning met snelle oplossing.

ProtonMail visionary_plan

Het VISIONARY-plan is het meest veelzijdige en dure plan van allemaal. Dit is de volledige breedte van het beveiligingsvermogen van ProtonMail. Dit plan is geschikt voor professionals en beveiligingsfunctionarissen die dagelijks met gevoelige informatie omgaan.

Als visionair krijg je onbeperkte berichten maar geen bulk e-mail, ondersteuning voor 10 domeinen, ondersteuning voor meerdere gebruikers, gecodeerde berichten, 50 e-mailaliassen, vroege toegang tot nieuwe functies, aangepaste filters; labels en ProtonMail’s eigen ProtonVPN voor extra privacy bij toegang tot internet.

ProtonMail professional_plan

Zoals de naam al zegt, is het PROFESSIONAL-plan bedoeld voor bedrijven of professionals die gecodeerde e-mail nodig hebben die speciaal voor hun doel wordt gehost. U kunt uw eigen domein gebruiken om uw beroep te specificeren of domeinen aan te maken voor uw werknemers.

Zie de huidige plannen van ProtonMail & Prijzen …

Dat is alles voor prijzen; Kenmerken. Het volgende is …

Makkelijk te gebruiken

Gebruiksgemak is een van de meest onderschatte aspecten van een e-mailservice. Hoewel alle e-maildiensten hetzelfde doel dienen, zijn niet alle e-maildiensten hetzelfde.

Er zijn bepaalde variaties die ze van de andere onderscheiden, of het nu gaat om de gebruikersinterface, beveiliging, functies, snelheid, enz.

ProtonMail-website

De basic look; het gevoel van de website is heel eenvoudig en minimaal. Het gebruikte basiskleurenpalet is zeer aangenaam, de pictogrammen zijn ook simplistisch, geen animaties, navigatie is soepel en de site werkt snel.

Laten we eens kijken naar de e-mailservice zelf. We bekijken het GRATIS plan om het gebruiksgemak te testen. Laten we bovenaan beginnen met de aanmeldingspagina.

ProtonMail signup_page

De aanmeldingspagina is uw standaard pro forma. Voer gewoon 3 details in en je bent binnen. Gebruikersnaam, wachtwoord en een herstelmail die optioneel is gehouden.

Optionele secundaire e-mail is een zeldzaamheid omdat veel sites dit graag nodig hebben. Maar er is ook de vangst waarbij e-mailherstel onmogelijk wordt in het geval van een vergeten wachtwoord.

Omdat we alleen de service testen, hebben we besloten de optionele e-mailadresoptie over te slaan en kregen we een waarschuwing in het geval van e-mailherstel. Vervolgens vroeg de site om een ​​menselijke verificatie via e-mail, wat raar is.

protonmail are_you_human

Ze kunnen eenvoudig een captcha-verificatie gebruiken, maar aangezien ProtonMail zichzelf als een belangrijk onderdeel van beveiliging beschouwt, hebben we daaraan voldaan. Na het invoeren van de bevestigingscode was de installatie voltooid.

ProtonMail ingelogd_in

ProtonMail zou gemakkelijk een prijs kunnen winnen omdat het een van de snelste aanmeldings-e-maildiensten is. De hele setup kan gemakkelijk binnen 4 minuten worden gedaan. Bovendien is de e-mail niet gekoppeld aan een ander e-mailadres of telefoonnummer waardoor u veiliger bent.

Over de interface gesproken, het voelt erg premium. Niets spreekt ‘GRATIS’ of eenvoudig, maar de functies zijn hetzelfde als bij elk ander gratis alternatief. ProtonMail is ook advertentievrij, wat een duidelijke bonus is.

Je hebt je gesplitste schermindeling om te sorteren; lees e-mails die ook kunnen worden gewijzigd in een volledige paginamodus. Je hebt het zijpaneel met Inbox, Concepten, Verzonden, Met ster, Archief, Spam, Prullenbak, Alle e-mail en Mappen / labels.

ProtonMail zoekbalk

De zoekbalk heeft filteropties om e-mails grondig te doorzoeken. U kunt trefwoorden, locatie, afzender / ontvanger, start- / einddatum, adres en bijlagen gebruiken om iets te vinden.

ProtonMail new_message

Als u op ‘Opstellen’ klikt, wordt het vak ‘Nieuw bericht’ geopend waarin u typt. Deze doos is op de een of andere manier onbeweeglijk. Als u op de pijlen in de rechterbovenhoek klikt, wordt het een beetje vergroot maar niet op volledig scherm. Niet zo’n groot ongemak, maar het had meer ruimte kunnen gebruiken.

Het typen ervan voelde des te meer voldoening, het is genoeg om te zeggen dat e-mails helemaal geen probleem zijn. Alle basistools voor tekstbewerking zijn beschikbaar.

Bestanden bijvoegen; documenten is zo eenvoudig als mogelijk. U kunt een vervaltijd instellen op een e-mail en ook een versleutelingslaag toevoegen voor extra veiligheid.

ProtonMail dpa_and_dpo

Dat is het gebruiksgemak. Een account aanmaken gaat supersnel; gemakkelijk. U hoeft geen externe ID toe te voegen. De gebruikersinterface voelt premium aan; soepel en inclusief encryptie voor extra veiligheid.

Daarom kan ProtonMail uw dagelijkse e-mails gemakkelijk en probleemloos afhandelen.

Veiligheid

Sinds de presidentiële campagne van Hillary Clinton in 2014 volledig werd vernietigd vanwege een controverse over e-mail, is beveiliging een consequent onderwerp geworden.

ProtonMail is gevestigd in Zwitserland en heeft de strengste privacywetten onder strikte beschermingshandelingen zoals de DPA en de DPO voor zowel individuen als bedrijven.

ProtonMail dpa_and_dpo

Dat is genoeg voor de wetten, laten we het hebben over wat voor soort beveiliging ProtonMail eigenlijk biedt:

End-to-end encryptie

ProtonMail end-to-end_encryption

Wat end-to-end-codering in feite betekent, is dat de gegevens die van de ene plaats naar de andere worden overgebracht, zijn beschermd met een wachtwoord altijd.

De gegevens op de servers van ProtonMail, de gegevens in uw inbox en de gegevens in het account van de ontvanger worden afgesloten door middel van codering.

Daarom is de kans op een inbreuk door een derde minder groot. Bovendien kan ProtonMail zelf uw gegevens niet aanraken vanwege de versleutelingsclausule die gegevensherstel onmogelijk maakt.

Een bitterzoete waarheid, maar het onthouden van het wachtwoord is uw eigen verantwoordelijkheid, het beschermen van uw account is van hen.

Beveiliging op hardwareniveau

ProtonMail-beveiliging op hardwareniveau

Afgezien van het gebruik van door experts verzekerde open source-code, heeft ProtonMail servers in heel Zwitserland om uw gegevens niet naar de cloudruimte te laten gaan, wat betekent dat ze ALLEEN voor u toegankelijk zijn.

Hun primaire datacenter bevindt zich op 1000 meter onder de grond om de servers te beschermen tegen natuurlijke of door de mens veroorzaakte schade en is beveiligd.

Alle gegevens worden opgeslagen op harde schijven met hoge dichtheid die tot de rand zijn gecodeerd, dus zelfs als de gegevenslocatie in beslag wordt genomen, blijft uw informatie onaangetast.

Anonimiteit

ProtonMail vendetta-4822543_1920

Dit is wat ProtonMail echt onderscheidt van de rest: geen tracking of logging. De meeste websites die privacy beloven, houden op zijn minst logs bij van uw IP.

Niet het geval hier, ProtonMail weet niet eens wat er in uw e-mails staat, omdat alles is gecodeerd.

Geen IP-adres, geen metadata, geen gerichte advertenties, geen persoonlijk identificeerbare informatie om je te volgen. Voor de mensen die voor privacy sterven, klinkt het als een droom die uitkomt.

De afhaalmogelijkheid hier kan worden samengevat omdat encryptie onmogelijk te verslaan is, uw gegevens zijn beveiligd volgens de strenge wetten; servers en geen gegevensrecord of interferentie van welke aard dan ook.

Klantenservice

Weet je nog de laatste keer dat je klantenondersteuning nodig had vanwege problemen met je e-mail? Ja ik ook niet. Nu is het logisch waarom de meeste mensen deze sectie overslaan. Zijn e-mail, wat is het ergste dat kan gebeuren?

Als je al die tijd hebt gelezen, heb ik een paar e-maillekken genoemd; schendingen. Er doen zich altijd problemen voor. Geen enkele service is perfect en als het tijd is om hulp te vragen, is dit de enige plek die het kan oplossen.

ProtonMail customer_support

Het ondersteuningsgedeelte is te vinden op de hoofdwebsite van ProtonMail. Zoals je kunt zien, zijn er 5 secties om je probleem te categoriseren met annotaties als ‘Ik heb’, ‘Ik heb hulp nodig’ en ‘Ik wil’. Dit is de kennisbank van ProtonMail.

ProtonMail web_app

Als u op het tabblad van de webapp klikt, worden twee opties weergegeven voor ‘Login- of aanmeldingsproblemen’ en ‘Overige problemen’.

ProtonMail web_app

Als u op ‘Overige problemen’ klikt, worden er vier opties geopend die subonderwerpen bevatten voor gedetailleerde artikelen die dat probleem oplossen.

ProtonMail support_form

Afgezien van de kennisbank, is er een ‘Ondersteuningsformulier’ of een e-mailondersteuning voor het ticketsysteem dat kan worden gebruikt om problemen / problemen te melden.

Er is ook een externe pagina die gebruikt kan worden om bugs op de site te melden.

Dat sluit het beveiligingsgedeelte af. U krijgt een gedetailleerde kennisbank en e-mailondersteuning om te rapporteren en hulp te krijgen bij alles.

Voordelen

 • Premium ogende en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface die geen concessies doet aan de beveiliging
 • Optie om geen secundair e-mailadres of telefoonnummer te gebruiken om u aan te melden, wat een volledig geïsoleerde ervaring oplevert
 • Geen IP-logging, tracking, geen advertenties, geen metadata, dus geen persoonlijk record van welke aard dan ook
 • End-to-end-codering voor het hoogste beveiligingsniveau. Niemand weet wat er in je inbox zit, behalve jij
 • Een van de snelste aanmeldingsprocedures ooit. Het hele proces duurt ongeveer 4 minuten of minder
 • Het VISIONARY-plan wordt geleverd met ProtonVPN om uw netwerk verder te versleutelen en censuur te bestrijden

Nadelen

 • Klantondersteuning voelde veel gebrek aan geen optie voor live chat, wat meer de voorkeur heeft dan e-mailondersteuning
 • Optioneel secundair e-mailadres maakt herstel onmogelijk. Het is veiliger omdat het account aan niets anders is gekoppeld, maar ook een beetje riskant
 • Aangezien het bedrijf zelf minder controle heeft, wordt moderatie moeilijk. Spammen kan bijvoorbeeld een probleem zijn, omdat de gegevens te allen tijde versleuteld zijn.

Conclusie

Dus nadat we alles hebben uiteengezet dat ProtonMail doet tikken, is het de moeite waard om aan te bevelen en over te schakelen in 2020 en verder? Simpel gezegd:

JA. 100% JA.

In een wereld waarin privacy en veiligheid een prioriteit zijn geworden, hebben we ProtonMail nodig. Waar de meeste e-maildiensten in vergelijking falen, is dat ze afhankelijk zijn van een externe e-mail / telefoonlink om verbinding te maken met uw account.

Deze externe link is vaak manipuleerbaar om te volgen; log je gegevens in en gebruik deze gegevens vaak (kijkend naar je Gmail) om advertenties op jou te richten.

ProtonMail onthoudt zich van elke externe link en geeft u de e-mailservice die u verdient. Totale data-encryptie, een flairless; snelle gebruikersinterface en volledige anonimiteit maken ProtonMail een waardige aanbeveling.

Heeft u ProtonMail geprobeerd of gebruikt u het al een lange tijd? Hoe was je ervaring? Heeft u enige gedachten die u misschien wilt delen? Reageer hieronder en laat het ons weten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map