Shopify versus WordPress: beoordeeld na 27 dagen testen! (2020)

Shopify versus WordPress: beoordeeld na 27 dagen testen! (2020)

Shopify versus WordPress: beoordeeld na 27 dagen testen! (2020)

Als u geïnteresseerd bent geweest in het opzetten van uw eigen online winkel, bent u waarschijnlijk deze twee zwaargewichten tegengekomen:

Shopify en WordPress.

Shopify is een van de grootste commerciële e-commerceplatforms die er zijn:

shoppen over

Meer dan een MILJOEN bedrijf dat Shopify gebruikt en $ 183 MILJARD aan economische activiteit.

Trouwens, dat enorme tweede nummer? Het is pas van 2016 tot 2018. In slechts 2 jaar heeft Shopify waarde gecreëerd in de wereldeconomie die groter is dan het BBP van de MEESTE landen van de wereld.

Shopify is een betaalde softwareservice die zich richt op gebruiksgemak en gemoedsrust – het lijkt een beetje op een websitebouwer, maar dan voor winkels.

En dan is er WordPress. WordPress is een van de weinige andere entiteiten die Shopify echt kan tegengaan in bereik en invloed.

wp.com over

Maar het is een beetje ingewikkelder omdat er eigenlijk TWEE soorten WordPress zijn:

De eerste is WordPress.org. Het is de ‘originele’ WordPress en het is een open-sourceplatform voor het beheren van de website-inhoud (vooral blogs).

WordPress.org is gratis, dus zolang je betaald hebt voor hosting en een domeinnaam.

Dan is er WordPress.com – het is mede opgericht door een van de jongens die de originele WordPress heeft gebouwd, en het biedt betaalde abonnementen met een reeks functies.

Maar terwijl de gratis versie veel meer configuratie en configuratie van de gebruiker met zich meebrengt, lijkt WordPress.com meer op een website-builder: het biedt zowel hosting als de software, plus is gemakkelijk te gebruiken.

In dit artikel heb ik het vooral over WordPress.com. Maar WordPress.org is nog steeds een belangrijke optie, dus ik zal het hier en daar vermelden.

Dit zijn dus onze twee zwaargewichten: Shopify en WordPress zijn enorm populair en hebben miljoenen gebruikers.

Dus welke is beter voor het opbouwen van uw online bedrijf?

Maak je geen zorgen, mijn vriend. Ik heb beide platforms getest en ik ben dol op beide.

En dat betekent ook dat ik enkele aanwijzingen heb over welke het beste voor jou is.

Laten we beginnen met iets dat voorop zal staan ​​bij uw zorgen:

Prestatie

Ja, prestaties zijn van groot belang bij websites in het algemeen … maar het maakt vooral uit als het gaat om online winkels waar we het over hebben.

Natuurlijk wil niemand dat hun website te vaak naar beneden gaat. Maar als u een bedrijf runt, kan downtime zich gemakkelijk vertalen in gemiste verkopen. Goede prestaties zijn dus essentieel.

Laten we eerst naar de prestaties van Shopify kijken. Shopify biedt deze garanties:

Shopify-prestaties

De uptime van 99,98% is redelijk goed. De meeste hosts garanderen 99,9% hosting, dus voor Shopify, wiens belangrijkste focus niet eens hosting is, is een stapje hoger gaan best goed.

Dit is waar een absoluut minimum van 99,98% op neerkomt:

algemene uptime

Gemiddeld krijg je 8 minuten downtime per maand. Ik beschouw 99,95% en hoger meestal als “goed”, hoewel ik natuurlijk graag 99,99% of 100% wil zien.

Maar in het echte leven?

Ja, ik heb gemerkt dat Shopify altijd wakker blijft. Er is af en toe een zeldzame onderbreking, maar het is erg schaars.

De garantie van Shopify van 99,98% betekent NIET dat dit het maximale is dat u krijgt. Al met al zou ik zeggen dat Shopify een FANTASTISCHE uptime heeft.

Maar terwijl opblijven essentieel is, is snelheid een ander belangrijk onderdeel van prestaties. In de schermafbeelding die ik je eerder liet zien, beweert Shopify “razendsnelle servers” te hebben.

Ik zou niet willen zeggen dat ik Shopify zo opvallend heb gevonden in sitesnelheid zoals het is met uptime.

Maar het IS behoorlijk snel, en er is een goede reden waarom:

Shopify gebruikt een content delivery network of CDN. Een CDN betekent dat grote clusters van servers over de hele wereld worden geplaatst, zodat ze altijd dicht bij gebruikers staan.

Dus wanneer klanten over de hele wereld uw site gebruiken, krijgen ze relatief solide snelheden.

Dus over het algemeen heeft Shopify een GROTE uptime en een redelijk goede snelheid.

Laten we het nu hebben over WordPress.com:

WordPress.com biedt eigenlijk geen prestatiegaranties.

‘Woah’, denk je misschien. ‘Waarom is het zo populair? Iedereen staat garant voor goede prestaties. Het moet zuigen! ‘

Niet zo snel, bucko! Het is zeker raar dat WordPress.com niet uit de weg gaat om op te scheppen over geweldige prestaties, aangezien het de bedoeling van WordPress.com is om WordPress-sites eenvoudig te hosten.

Maar wat de reden ook is, het is nooit een probleem voor mij geweest. Ik vermoed ook niet dat voor de overgrote meerderheid van WordPress.com-gebruikers.

Ten eerste waren mijn uptime en sitesnelheden op WordPress.com geweldig. Ze waren gemakkelijk vergelijkbaar met Shopify – eventuele verschillen tussen de twee zouden binnen de foutenmarge vallen.

En vergeet niet dat WordPress.com enorm populair is. Miljoenen mensen gebruiken het: MILJARDEN bezoeken WordPress.com-sites.

Dit is geen toeval: het komt omdat WordPress.com super goed presteert. De meeste mensen maken zich zelfs geen zorgen over de vraag of hun WordPress-site zal verschijnen.

Als je nieuwsgierig bent naar WordPress.org, kan ik je dat niet helemaal vertellen: WordPress.org is software die je op een externe host installeert.

Dit betekent dat u uw host kiest en vervolgens de software van WordPress.org instelt. De voorstelling komt dan meestal neer op de voorstelling van uw gastheer.

Sommige hosts zijn echter beter dan andere. Hier zijn enkele van de beste hosts voor WordPress.

Dus zoals ik al zei, er is geen duidelijke winnaar tussen de prestaties van mijn Shopify-site en die van mijn WordPress.com-site.

Dit is goed nieuws! Het betekent dat elk platform waarschijnlijk geweldig voor je zal presteren.

Het volgende aandachtspunt is dus:

Makkelijk te gebruiken

Veel mensen geven niets om gebruiksvriendelijke secties, maar het is uiterst relevant voor dit onderwerp.

Over het algemeen is het hebben van gebruiksvriendelijke software essentieel voor de meeste kleine online bedrijven, en het maakt een groot deel uit van de aantrekkingskracht van zowel WordPress als Shopify.

Dus ons starten is Shopify. Shopify is supereenvoudig – in eerste instantie heb je alleen een e-mail, naam en wachtwoord nodig om te beginnen.

Dan moet u wat basisinformatie over de aard van uw winkel invoeren:

shopify setup

En trouwens, als je Shopify vertelt dat je gewoon met de service aan het spelen bent (dit zou het geval zijn als je bijvoorbeeld de gratis proefperiode doet, of gewoon niet zeker bent), zullen ze proberen te maken dingen nog eenvoudiger:

shopify setup

Vervolgens voert u wat aanvullende contactgegevens in en kunt u aan de slag:

shopify setup

In totaal kostte dit proces me ongeveer 3 minuten. En het zou nog sneller zijn gegaan als ik geen screenshots voor deze recensie had gemaakt!

Hoe dan ook, je kunt op deze startpagina zien dat Shopify dingen voor beginners duidelijk probeert te houden.

De startpagina probeert u te helpen de belangrijkste dingen eerst uit de weg te ruimen: producten, een domeinnaam en een thema.

Als je een nieuwe gebruiker bent, zal het klikken op een van de andere menu-opties of hoofdfuncties een leuke afbeelding onthullen die de basis uitlegt en een “aan de slag” -knop heeft:

shopify gemak

Iets anders dat ik echt leuk vind, zijn de instellingen:

Shopify-instellingen voor gemak

Er zijn een heleboel instellingen, maar ze staan ​​allemaal op één plek en worden supereenvoudig uitgelegd.

Bovendien zijn zelfs sommige instellingen geweldige gebruiksvriendelijke functies. Met de optie ‘bestanden’ kunt u bijvoorbeeld al uw media-inhoud beheren, zelfs als deze verspreid is over verschillende pagina’s of nog niet openbaar is.

Bovendien zijn de instellingspagina’s “legaal” en “belastingen” enkele handige functies.

Ja, ze zijn misschien geen vervanging voor het afhandelen van uw eigen belastingen of juridische documenten, of het inhuren van iemand anders om ze te doen, maar ze kunnen ondernemers zeker een VEEL tijd besparen:

shopify gemak

Vooral als u naar verschillende landen verzendt en inkomsten uit die gebieden haalt. Shopify heeft er al een aantal voor je uitgevonden, en dat is een grote hulp.

En hoewel ik in de volgende sectie meer over de belangrijkste functies zal vertellen, is het vrij eenvoudig om de basisprincipes van uw winkel te behandelen:

shopify gemak

In dit voorbeeld kan ik heel eenvoudig veel producten tegelijk beheren vanaf de centrale productenpagina. Ik kan natuurlijk ook per product meer details bewerken.

Dit soort eenvoudig beheer is consistent in alle andere functies die Shopify biedt. En je ziet er meer van in het gedeelte Functies, dus maak je geen zorgen!

Dus dat is een overzicht van de gebruiksvriendelijkheid van Shopify … het is duidelijk dat Shopify moeilijk te verslaan is op dit gebied.

Maar laten we eens kijken hoe WordPress.com het doet!

Net als Shopify heb je alleen wat basisprincipes nodig om te beginnen:

wp.com setup1

Evenals Shopify, zodra u wat basisaccountgegevens registreert, voert u wat informatie over uw winkel in:

wp.com setup2

Vervolgens wordt u gevraagd wat u wilt dat uw domein is en krijgt u wat upselling van WordPress.com op domeinen die het eerste jaar gratis zijn, maar worden verlengd voor een soort van hoge prijs.

Vervolgens kunt u het niveau kiezen waarvoor u wilt betalen, dat ik in de volgende sectie zal behandelen.

Een van de redenen waarom WordPress.com zo populair is, is dat het een gratis abonnement heeft.

En hoewel u in principe moet betalen als u een online winkel via WordPress wilt, betekent het feit dat er een gratis abonnement is, ook dat u zich niet hoeft te haasten om een ​​niveau te kiezen:

wp.com setup 3.5

U kunt uw plannen voor snelle upgrades eigenlijk altijd bekijken, en de belangrijkste veelgestelde vragen staan ​​direct onder de plannen om u te helpen kiezen.

Dat is dus een behoorlijk handige functie, vooral omdat WordPress.com geen gratis proefversies biedt voor de betaalde abonnementen.

Hoewel onze focus hier e-commerce is, is bloggen een belangrijk ding waar WordPress bekend om staat. Bovendien gaan blogs en e-commerce altijd samen.

Dus dit is hoe de nieuwste versie van WordPress van pagina- en berichteditors eruit ziet:

wp.com gemak 2

Vrij eenvoudig, toch?

Wanneer u op het kleine plusteken klikt, kunt u een nieuw ‘blok’ toevoegen – zo worden de elementen van de pagina genoemd – en het vervolgens gemakkelijk verplaatsen tussen andere blokken.

Dit is niet alleen goed om door afbeeldingen te bewegen, het maakt het zelfs gemakkelijker om door tekst te bewegen.

Dus als je je realiseert dat een zin hier beter gaat dan daar, is het supergemakkelijk om te bewegen. Je hoeft niet eens te knippen en plakken.

Er zijn ook veel media die je als blokken kunt toevoegen. Dit zijn enkele van de meest voorkomende:

wp.com gemak 3

Maar er is veel meer:

wp.com gemak 4

Sommige van die blokken zijn waanzinnig handig voor e-commercesites:

wp.com gemak 5

De ‘blokeditor’, zoals hij wordt genoemd, is niet alleen indrukwekkend omdat hij je veel functies en flexibiliteit biedt, maar is ook supergemakkelijk te gebruiken.

Hetzelfde geldt voor het aanpassen van het uiterlijk van de site en het bewerken van thema’s:

wp.com gemak 6

Ik ben eerlijk gezegd geen grote fan van de WordPress-site-editor. Ik denk dat ‘gemakkelijke’ aanpassingsinterfaces meer gericht moeten zijn op slepen en neerzetten.

Maar dit komt omdat veel WordPress-thema’s gratis basisversies hebben, maar meer functies en stijlen hebben wanneer ze worden gekocht, dus deze indeling werkt goed met de enorme themamarktplaats van WordPress.

Een ander groot voordeel van het gebruiksgemak van WordPress.com is hoe gemakkelijk het is om te importeren en exporteren:

wp.com vereenvoudigt het importeren

Begrijp me niet verkeerd, Shopify heeft dit ook – maar het is lang niet zo vloeiend als WordPress. WordPress is super populair en wordt om welke reden dan ook gebruikt door mensen die er heen en weer gaan.

Shopify maakt het gemakkelijk om bepaalde dingen te importeren en exporteren, bijvoorbeeld contacten.

Maar WordPress maakt het supergemakkelijk om uw hele site en al zijn inhoud te importeren.

Afgezien van het importeren, zou ik echter niet willen zeggen dat WordPress een voorsprong heeft op Shopify.

Als je alleen een blog wilt beheren, zeker: WordPress is beter in het combineren van gebruiksvriendelijkheid met blogtools dan Shopify.

Maar e-commerce? Dat is de hele deal van Shopify. Shopify is bedoeld als een kant-en-klare oplossing.

En hoewel WordPress VEEL e-commercesites aandrijft, en hoewel WordPress.com e-commercetools heeft, concurreert het niet helemaal met het spel van Shopify.

Laat me echter iets duidelijk maken:

Voor de overgrote meerderheid van de mensen maakt dat niet uit. Beide platforms zijn voldoende eenvoudig dat zowat elke site-eigenaar zijn online winkel efficiënt kan beheren.

Shopify is over het algemeen gemakkelijker voor het beheren van een site met een winkel als doel. Maar WordPress is gemakkelijker voor het beheren van een algehele site – vooral een blog – met een winkel.

Logisch?

Maak je geen zorgen als dat niet zo is. Functies hebben ook een grote invloed op het gebruiksgemak. Dus nu:

Vergelijking van prijzen en functies

Prijzen en functies zijn waar dingen een beetje onvoorspelbaar worden. Maar ze zijn erg belangrijk en zullen een van de eerste vragen zijn die potentiële klanten (zoals jij) hebben.

Dus laten we beginnen! Allereerst zijn de prijzen van Shopify:

shopify prijzen

Beginnend bij $ 29 per maand en eindigend op $ 299 per maand, is er duidelijk een groot bereik dat in eerste instantie een beetje prijzig lijkt.

Shopify kan een beetje prijzig worden, en ik zal later uitleggen waarom, maar de BASE-prijzen hier komen ongeveer overeen met de prijzen van concurrenten, dus we kunnen niet te veel klagen.

En als je de functies ziet die bij deze nummers horen, is het niet zo erg:

Shopify-functies

Het is een behoorlijk solide functieset.

ALLE drie hoofdlagen krijgen onbeperkte producten, verkoopkanalen via verschillende sociale mediasites en online marktplaatsen, kortingscodes, SSL-certificaten en verlaten winkelwagenherstel.

Dat laatste betekent in feite dat als uw klanten uw site verlaten terwijl ze nog iets in hun winkelwagentje hebben, ze gedurende een beperkte tijd een automatisch e-mailbericht ontvangen met hun winkelwagentje nog steeds vol – dit is behoorlijk essentieel om de verkoop bij te houden.

Alle lagen krijgen ook concurrerende verzendkortingen en labels om af te drukken, waardoor uw bezorgkosten worden verlaagd.

De tweede laag breidt de personeelsaccounts die u kunt hebben uit tot 5, stelt u in staat cadeaubonnen aan te bieden en geeft u professionele rapporten.

U krijgt ook scherpere verzendkosten en de kosten die Shopify in rekening brengt wanneer u iets verkoopt, worden iets verlaagd.

Zowel het tweede als het derde niveau krijgen ook USPS Priority Mail Cubic-prijzen.

Kortom, hierdoor kunnen verladers met een hoog volume de manier waarop pakketten een beetje worden gewogen veranderen: pakketten die klein maar toch zwaar zijn, krijgen bepaalde kortingen als ze binnen de pakketvereisten vallen.

Het derde niveau geeft u 15 personeelsaccounts, nog geavanceerdere rapporten, toont verzendkosten bij het afrekenen en concurrerende verzendkortingen tot 74%.

Het derde niveau betaalt ook het laagste percentage aan Shopify per verkoop, met 2,4% + $ 0,30 voor online kaartverkopen.

En als u een andere betalingsprovider gebruikt die geen Shopify is, betaalt u 0,5% in plaats van 2% (dat is wat de eerste laag betaalt).

Deze geavanceerdere functies zijn goed, maar ik vraag me af in hoeverre ze in prijs passen. Immers, 299 dollar per maand is veel meer dan 79 dollar per maand – je zou echt het meeste uit die personeelsaccounts moeten halen om het waard te maken.

Op papier lijkt het alsof dit behoorlijk solide functies zijn. Maar het gaat erom hoe goed ze in het echte leven zijn. Laten we dus eens kijken.

Dit is hoe het is om een ​​product toe te voegen in Shopify:

shopify-functies addproduct

Je begint met de basis. Niet om het gebruiksgemak te herhalen, maar dit is allemaal erg gebruiksvriendelijk.

Desondanks kun je met de eenvoudige gebruikersinterface dingen beheren zoals waar je het verkoopt (bijvoorbeeld niet alleen op je website, maar op sociale media of andere kanalen), de prijs per item (duh), hoeveel je hebt, en zo Aan:

functies van shopify addproduct2

Bovendien zijn er die handige dingen met betrekking tot verzending, als die op jou van toepassing zijn.

Klanten toevoegen is vrij eenvoudig:

shopify-functies addcustomer

U kunt ook aantekeningen maken over uw klant, belastingvrijstellingen zoeken in verband met aankopen bij die klant (uiteraard op basis van waar ze zijn) en tags toevoegen om klanten effectiever te groeperen.

Dat is allemaal goed, maar ik vind dat dit een beetje standaard wordt.

Er is veel software voor contactbeheer en ze hebben veel geavanceerdere functies omdat ze op dat soort dingen zijn gericht.

We kunnen Shopify dus een beetje een pass geven, vooral omdat je je Shopify-winkel kunt integreren met dergelijke bovengenoemde software.

Maar toch kan dat snel duur worden. Met WordPress zijn er een aantal mogelijke manieren om klanten met meer detail te beheren, maar tegen lagere kosten.

Het is niet duidelijk, omdat het afhangt van uw integraties en hostingplan of WordPress.com-plan, maar het kan gebeuren.

Hoe dan ook, Shopify biedt ook analyses aan waar ik onder de indruk van ben:

shopify bevat rapporten

Veel standaard site-analyses zijn super basic. Met Shopify kunt u snelle grafieken bekijken van veel verschillende aspecten van uw winkel.

Je kunt ze ook bekijken voor elk gewenst tijdsbereik (mijn standaardinstelling is “vandaag”) en zelfs bepaalde tijden met andere vergelijken.

Hoewel het formaat hiervan vrij eenvoudig is, is er een massa gegevens waar u naar kunt kijken zonder veel tijd te besteden. Het is een geweldige functie en zal voor de meeste kleine bedrijven geavanceerd genoeg zijn.

Shopify biedt ook marketingfuncties. Soort van.

Hoe dan ook, zo ziet het eruit als je een nieuwe campagne opzet:

Shopify beschikt over marketing 1

Het is een behoorlijk behoorlijke reeks opties, omdat alle belangrijke locaties worden gedekt. Shopify biedt zelfs marketingcampagne-opties voor Snapchat en sms.

Maar het punt is dat deze niet precies van Shopify zijn. Ze worden geleverd door derden en u moet integraties installeren:

Shopify beschikt over marketing2

Het kan een beetje lastig zijn om integraties te installeren en instellingen voor hen te beheren voor de verschillende marketingcampagnes die je wilt uitvoeren, vooral in vergelijking met het idee om standaard alles vanuit Shopify te kunnen beheren.

Maar de realiteit is dat iedereen die serieus bezig is met het implementeren van een campagne bereid moet zijn om met veel details om te gaan, en toch al dan niet een derde partij zou inschakelen.

Bovendien installeren dergelijke extensies / apps meestal snel en bieden ze meer functies dan Shopify standaard zou doen:

Shopify beschikt over marketing3

Dus het is geen groot probleem, ook al kan het in het begin een beetje vervelend zijn.

Hetzelfde geldt min of meer voor het instellen van automatiseringen: Shopify heeft een paar eenvoudige opties waaruit u kunt kiezen, maar u moet enkele apps installeren.

Anders, als de keuzes van Shopify niet goed genoeg voor je zijn, kun je naar de App Store gaan en toch wat andere opties voor jezelf krijgen.

Wat klinkt als een natuurlijk punt om over te stappen naar de App Store van Shopify:

Shopify-functiesjablonen 1

Nu was de app store van Shopify altijd solide, maar het is de laatste tijd vooral indrukwekkend geworden. Dat komt omdat de App Store van Shopify een ENORM aantal apps biedt:

Meer dan 3.000.

Dit betekent dat er een app is voor zowat elke nichefunctie die u nodig heeft, en meestal meer dan één.

En natuurlijk hebben de meer populaire extra functies veel concurrentie en dus duidelijke solide integraties om te gebruiken.

Het grootste probleem op dit punt is de prijs:

Sommige apps zijn gratis, sommige zijn gratis voor een beperkte tijd en veel worden betaald. De meeste goede apps worden betaald.

En als je de kosten van Shopify combineert met je apps / integraties en sjablonen (die ik binnenkort zal behandelen), worden dingen snel duur.

Nu zeg ik niet dat WordPress noodzakelijkerwijs goedkoper is.

Het kan goedkoper zijn voor ongeveer hetzelfde pakket, maar WordPress kan ook duurder worden, vooral als je WordPress.com gebruikt en niet WordPress.org

Nu zijn we bijna klaar met kijken naar de kern van de functies van Shopify. Maar we moeten nog steeds sjablonen bekijken.

Sjablonen zijn essentieel om te overwegen: bijna iedereen wil dat hun bedrijf er goed uitziet.

En als je het soort persoon bent dat behoorlijk geïnteresseerd is in Shopify, is de kans groot dat je liever een gemakkelijkere tijd hebt om je site aan te passen.

Gelukkig houdt Shopify sjablonen en thema’s net zo eenvoudig als elk ander onderdeel van zijn service:

Wanneer u begint met het aanpassen van een thema, kunt u kiezen uit gratis thema’s, betaalde thema’s in de Theme Store of u kunt gewoon het standaard gewone thema aanpassen.

Maar dat is ongeveer waar ons geluk ophoudt:

Shopify-functiesjablonen 1

Kijk naar de linkerbovenhoek …

Er zijn slechts 8 gratis thema’s om uit te kiezen.

En zelfs van de betaalde opties zijn er slechts 64. Dit is natuurlijk veel beter dan 8, maar het blijft achter bij sommige concurrenten:

Wix heeft bijvoorbeeld letterlijk honderden thema’s. En WordPress? WordPress heeft DUIZENDEN thema’s. Maar terug naar Shopify:

Hoewel je zou kunnen beweren dat de thema’s van Shopify classier en beter ontworpen zijn dan sommige concurrenten, weet ik het niet zo zeker.

Natuurlijk zien ze er allemaal goed uit, maar gezien het weinige dat er zijn, vallen ze niet eens zo veel op van elkaar. En als dat het geval is, heb ik liever meer opties.

Toch is dit niet het einde van de wereld. Shopify biedt solide aanpassingsfuncties, zelfs als ze niet hypermodern zijn, zodat je je winkel nog steeds kunt onderscheiden.

Zo ziet het eruit wanneer u uw thema’s aanpast:

Shopify-functies aanpassen 1

Belangrijke opmerking: dit is geen builder voor slepen en neerzetten, mensen. In die zin lijkt het een beetje op de aanpassingsinterface van WordPress:

De manier waarop u bewerkt, is door de navigatie door de menu’s en hulpmiddelen aan de linkerkant te wijzigen. Dit omvat zowat alle functies van de site:

Shopify-functies aanpassen 2

Maar het probleem is dat dit nog steeds een beetje beperkend kan zijn. U kunt dit verhelpen door apps voor paginabuilder te installeren die u meer flexibiliteit bieden, maar dit kan snel oplopen.

Hoewel dit misschien niet elke functie is die Shopify te bieden heeft, denk ik dat we de basisprincipes (en nog wat) hebben behandeld.

Shopify kan soms een beetje beperkend zijn, maar het is zo mooi ontworpen en gemakkelijk te gebruiken dat het moeilijk is om er veel fouten in te vinden. Het doel is immers om een ​​kant-en-klare oplossing te krijgen.

Laten we nu eens kijken wat WordPress ons kan bieden.

Laat me samenvatten wat ik in de inleiding zei, omdat het er hier toe doet.

Er zijn twee soorten WordPress. Ik richt me vooral op WordPress.com, de commerciële versie van WordPress.

De gratis versie van WordPress werkt als volgt:

U betaalt zelf voor hosting en installeert er vervolgens gratis WordPress.org op. Van daaruit installeert u plug-ins die u winkelfunctionaliteit bieden OF u zorgt ervoor dat uw hostingplan e-commercefunctionaliteit heeft.

De overgrote meerderheid van de tijd gebruiken mensen die e-commerce gebruiken via WordPress-plug-ins WooCommerce. WooCommerce is enorm populair en kan een veel goedkoper alternatief zijn voor Shopify.

Dat is eigenlijk waarom ik WooCommerce en Shopify al heb vergeleken. In veel opzichten is die recensie een vergelijking van Shopify en WordPress.org.

Dus ik zal er voortdurend naar verwijzen, omdat het een geldige optie is. Maar voor nu heb ik een primaire focus op WordPress.com.

Ik begin met de prijzen:

wp.com prijzen

Oh, en er is ook een gratis abonnement.

Nu heb je er misschien een keer naar gekeken en tegen jezelf gezegd: de eerste twee plannen zijn $ 4 en $ 8 per maand, wat VEEL goedkoper is dan de startprijzen van Shopify!

Niet zo snel, vriend.

Als je gewoon een blog of website wilt starten zonder winkelfuncties, zijn die eerste twee niveaus misschien in orde. Maar als je een online winkel wilt starten?

Je kijkt vooral naar die laatste twee plannen. Het vierde niveau is natuurlijk het ‘eCommerce’-plan en het is speciaal ontworpen om online winkels te huisvesten.

Maar u kunt uw site daadwerkelijk voorzien van winkelwagenfunctionaliteit door plug-ins te gebruiken (het equivalent van de apps van Shopify).

Om toegang te krijgen tot plug-ins, moet u echter betalen voor het bedrijfsplan. Wat sowieso vrij dicht bij het instapplan van Shopify ligt.

Technisch gezien kan ELK betaald plan terugkerende betalingen innen. U kunt dus nog steeds geld verdienen met elk betaald abonnement.

Als alternatief kunt u het Premium-abonnement (tweede niveau) gebruiken om eenvoudige betalingen te innen. Voor zover ik weet, gaat het via PayPal en alleen binnen uw land of een beperkt aantal landen.

Maar als u e-commerce serieuzer wilt nemen, gaat u eerder voor Business of eCommerce.

Mijn punt hier is dat de startprijzen niet ver weg zijn. In vergelijking met de high-end van Shopify, die $ 79 en $ 299 per maand kost, is WordPress.com nog steeds ALGEMEEN goedkoper omdat het daar nooit in de buurt komt.

Nu zijn duidelijk functies hier behoorlijk belangrijk. Dit zijn de basis:

wp.com-functies 1

Zoals ik al zei, er is een gratis abonnement, maar het is zo beperkt dat ik het niet echt kan beschouwen binnen de reikwijdte van dit artikel. Hetzelfde geldt voor het eerste niveau, persoonlijk.

Maar dat is oké, want vanaf Premium hebben de meeste basisprincipes die nodig zijn voor een fatsoenlijke site. Shopify had al die basics – onbeperkte opslag, bandbreedte, enz. – omdat de focus op de winkel ligt en de prijzen al hoog begonnen.

Maar met WordPress.com heeft het eerste plan waarmee je dingen kunt verkopen 13 GB opslagruimte.

Dit is waarschijnlijk genoeg, en als je geld probeert te besparen door Premium te gebruiken, kom je waarschijnlijk toch niet te dicht bij de limiet.

Maar Business en eCommerce hebben 200 GB, wat zowat iedereen zal bevredigen die dit leest. Je krijgt toegang tot premium-thema’s met Premium en ook meer geavanceerde aanpassingsmogelijkheden.

Zoals ik al zei, je kunt terugkerende betalingen en gewone, eenvoudige betalingen doen met een Premium-thema. Je krijgt ook marketingtools voor sociale media, maar ze zijn echt eenvoudig.

De Google Analytics-integratie is leuk, maar niets bijzonders. Je kunt dat ook doen met Shopify.

Herinner me dat ik zei dat als je serieus bezig bent met het doen van een online winkel, je waarschijnlijk de laatste twee niveaus overweegt?

Dit is waarom:

wp.com-functies

Als u thema’s kunt uploaden, kunt u gemakkelijker uw eigen thema maken of iemand inhuren om er een voor u te ontwerpen.

WordPress-branding verwijderen? Laat uw site er VEEL professioneler en betrouwbaarder uitzien voor bezoekers.

Nu verdient het e-commerceplan zijn prijs: u kunt betalingen in tientallen landen accepteren, integreren met vervoerders, onbeperkte producten of diensten hosten, toegang krijgen tot marketingtools die geschikt zijn voor e-commerce en beter aanpasbare thema’s hebben.

Dit is wat dit allemaal betekent:

Het eCommerce-abonnement, voor $ 45 per maand, is het WordPress.com-abonnement dat het meest vergelijkbaar is met het startplan van Shopify. Dat is 27 dollar per maand.

Dus al dat gedoe over het feit dat Shopify prijzig is? Lijkt nu iets goedkoper dan WordPress.

Hier komen de plug-ins natuurlijk van pas:

wp.com heeft plug-ins

Het gebruik van het Business-abonnement voor $ 25 per maand en het installeren van plug-ins die je nodig hebt – waarvan sommige gratis zijn – zou je ongeveer dezelfde functies kunnen geven als een Shopify-abonnement, voor lagere of vergelijkbare kosten.

De belangrijkste plug-in die hier relevant is, is WooCommerce. Het staat bovenaan als een van de aanbevolen plug-ins in de linkerbovenhoek!

WooCommerce is eigenlijk van Automattic, hetzelfde bedrijf dat WordPress.com levert. Het past dus heel natuurlijk in de ecosystemen van zowel WordPress.org als WordPress.com.

Zo ziet het eruit in WordPress.org:

wp.org woocommerce

Het wordt voortdurend bijgewerkt en heeft 5 MILJOEN actieve installaties. Het is gratis te gebruiken (en heeft meer geavanceerde functies waarvoor u kunt betalen), en het heeft zijn eigen optionele integraties.

Dus de kosten zijn hier meer aanpasbaar voor u. Als u betaalt voor het bedrijfsplan, kunt u WooCommerce installeren en de verschillende gratis extensies gebruiken om een ​​online winkel te krijgen die vergelijkbaar is met die van Shopify in termen van functies.

Aangezien het bedrijfsplan van WordPress.com al met geavanceerdere aanpassingen wordt geleverd dan met andere niveaus, zou je ongeveer gelijk kunnen staan ​​met de kosten van Shopify of zelfs lager.

Overweeg dit: WordPress.com heeft VEEL meer gratis thema’s dan Shopify:

wp.com heeft thema's

Natuurlijk zijn ze niet allemaal bedoeld voor winkels, maar de meeste kunnen winkels ondersteunen met de juiste plug-ins en maatwerk.

En WordPress.org heeft nog meer thema’s – in feite vrijwel zeker de grootste verzameling thema’s voor sitebeheer, periode:

wp.org-thema's

De meeste zijn gratis, maar met beperkte aanpassingen en moeten worden betaald om meer geavanceerde themafuncties te ontgrendelen.

Opmerking: WordPress.com en WordPress.org hebben overlappende thema’s. WordPress.org heeft een grotere collectie en heeft VEEL meer gratis thema’s.

Maar toch, als u probeert te gaan voor een mix van betaalbaarheid en site- / winkelkwaliteit, kan het gebruik van het bedrijfsplan van WordPress.com vermengd met WooCommerce een van uw beste weddenschappen zijn.

U kunt ook iets soortgelijks doen met WordPress.org, maar nogmaals – hangt af van uw hostingplan, dat u moet uitzoeken en instellen.

Het belangrijkste nadeel van de strategie om de kosten te verlagen door plug-ins te gebruiken, is dat je VEEL meer moet zorgen:

Of je nu op WordPress.com of .org bent, je moet je WooCommerce-plug-in beheren en vervolgens een heleboel integraties voor die plug-in beheren … om nog maar te zwijgen over andere plug-ins voor je site die je toch al wilde installeren.

En hoewel het waar is dat de gratis thema’s van Shopify zo beperkt zijn dat u misschien gedwongen wordt te betalen voor een thema, zullen de gratis thema’s van WordPress.com en de gratis thema’s van WordPress.org veel graven vereisen voordat u er een vindt waarmee u het naar uw tevredenheid kunt aanpassen.

Mijn punt hier is dat Shopify misschien prijzig is omdat je eerder wel dan niet gedwongen wordt om een ​​thema te kopen, plus de gratis apps van Shopify zijn over het algemeen beperkter dan de gratis apps / plug-ins van WordPress.

MAAR, je krijgt het eigenlijk allemaal in één, gecentraliseerd platform. WordPress-thema’s en plug-ins kunnen voor elkaar worden gebouwd, maar er zijn veel meer bewegende delen.

Nu is er de andere optie:

Mogelijk bent u geïnteresseerd in het eCommerce-abonnement van WordPress.com. Zo ja, dan is dit ongeveer wat we verwachten dat het beter is dan Shopify:

Het zou beter moeten zijn dan het eerste niveau van Shopify, omdat het duurder is, maar het hoeft niet zo goed te zijn als het tweede niveau van Shopify.

En daarover is het moeilijk te zeggen. De verzendopties en concurrerende tarieven van het e-commerceplan van WordPress.com zijn vergelijkbaar met die van Shopify.

De marketingtools? Ze zijn geavanceerder, denk ik, maar niet zozeer. Bovendien zullen de meeste mensen plug-ins gebruiken om hun marketinggame een boost te geven, zowel voor WordPress als voor Shopify.

En weet je nog toen ik je de marketingtools van Shopify liet zien? Ze laten je in feite integraties installeren. Het is dus nog steeds vrij moeilijk om hier belangrijke verschillen te markeren.

Een punt ten gunste van WordPress is dat het geen afname van uw verkopen betekent.

Hoewel Shopify de bezuiniging zal verminderen, des te duurder uw plan is, het zal nog steeds MINSTENS 2,4% en $ 0,30 van elke online verkoop kosten.

En als u andere betalingsproviders gebruikt, kost Shopify ook iets meer.

Maar WordPress.com doet geen van deze dingen, dus u hoeft zich alleen zorgen te maken over wat de externe betalingsproviders zelf nemen.

Je zou kunnen stellen dat WordPress.com geen ingebouwde tool voor contactbeheer heeft, zoals die van Shopify. Maar zelfs dan kun je daar gewoon een plug-in voor krijgen.

Dus als ik de dingen holistisch bekijk, valt het e-commerceplan van WordPress.com niet bepaald op door functies.

Het zou eigenlijk een goede optie zijn voor mensen die een kant-en-klare oplossing zoals Shopify willen, maar die van het WordPress-platform houden.

Nogmaals, dat wil niet zeggen dat het geen solide functies heeft, alleen dat het niet precies een stap boven Shopify’s eerste niveau op de afdeling functies is. En als het een aanzienlijk hogere prijs heeft, maakt dat uit.

Over het algemeen is BASE Shopify misschien beter in functies dan BASE WordPress … maar dat is een extreme vereenvoudiging.

Dus daar heb je het. Er is geen duidelijk antwoord, gezien het scala aan functies dat u aan zowel Shopify als WordPress kunt toevoegen via plug-ins (met name WordPress) en de verschillende niveaus die worden overwogen.

Maak je geen zorgen, vrienden. Het is gemakkelijker om te zien welk platform beter voor u is, omdat we meer terrein bestrijken. Volgende:

Klantenservice

Dus klantenondersteuning:

Het maakt veel uit. Het gedeelte over gebruiksgemak heeft u er misschien van overtuigd dat u geen echte klantenondersteuning nodig heeft, omdat de gebruikersinterface zo eenvoudig is.

Denk nog eens na. U beheert een winkel en er kunnen allerlei dingen opduiken die snelle reacties zouden opleveren, niet alleen opluchting, maar ook kostenbesparing.

Om nog maar te zwijgen, klantenondersteuning kan u ook helpen het meeste te halen uit de software die u gebruikt.

Dus zoals gewoonlijk begin ik met Shopify. Shopify heeft geweldige klantenondersteuning.

De live chat is altijd betrouwbaar. Hier is een voorbeeld:

Shopify-ondersteuningschat 1

Wanneer je live chat nodig hebt, voer je eerst het onderwerp in.

U krijgt dan gerelateerde artikelen en veelgestelde vragen over de term te zien EN u krijgt nog steeds een contactknop als u niet tevreden bent.

Het is iets uitgebreider dan ik zou willen voor een livechat, maar het is nog steeds redelijk snel.

Je wordt in een wachtrij geplaatst op een chatpagina – ik ben meestal de eerste wanneer dit gebeurt, dus ik hoef nooit lang te wachten – en dan kan ik beginnen met chatten:

shopify ondersteuning chat3

shopify ondersteuning chat4shopify ondersteuning chat5

Ik weet het, ik weet het – ze hebben mijn vraag niet beantwoord!

Het is in orde. Ik heb opzettelijk een moeilijkere vraag gesteld.

De meeste live chatvertegenwoordigers bij de meeste softwarebedrijven kunnen geen informatie geven die niet direct beschikbaar is op de website of in de ondersteuningsartikelen.

En zoals de vertegenwoordiger zei, konden ze controleren of er gerelateerde documenten waren. Ik besloot ze niet aan te nemen omdat ik hetzelfde kon doen.

Maar ondanks het langer dan ideale wachten, duurde het hele ding slechts vijf minuten, en de vertegenwoordiger was behulpzaam en reageerde.

Dit is slechts een voorbeeldchat, maar meestal hebben de vertegenwoordigers kunnen helpen wanneer ik het nodig had.

Over het algemeen is de livechat prima, ook al is deze niet de beste ooit. Maar Shopify heeft ook ondersteuning via e-mail / tickets, telefonische ondersteuning en Twitter-ondersteuning.

Eerlijk gezegd zijn dit meer opties dan de meeste mensen nodig hebben, maar wat dan ook: het is fantastisch als pakket.

De belangrijkste attractie (voor mij) van de klantenondersteuning van Shopify zijn niet de vertegenwoordigers: het zijn alle bronnen en informatie die Shopify direct beschikbaar heeft.

De belangrijkste bron is de helppagina:

shopify support helpcenter

Het heeft een heleboel artikelen. Ze zijn goed geschreven en informatief.

Het forum van Shopify is een andere geweldige bron: het is een communitypagina die een van de beste communityforums is die ik heb gezien voor een softwareproduct.

Er zijn meer dan 580.000 berichten over zowat elk onderwerp. Het is niet alleen handig om door eerdere berichten te zoeken, maar ook om zelf vragen te stellen.

Dat is niet alles. Shopify heeft een YouTube-kanaal met video-tutorials, een sectie voor webinars en zelfs een lange lijst met gratis tools en een opslagplaats van gratis stockfoto’s om je op weg te helpen met je bedrijf.

Shopify heeft ook deze nieuwe tool genaamd Shopify Compass uitgeprobeerd:

shopify ondersteuningskompas

Het is nog steeds in bèta, maar best cool. U kunt de voortgang van uw winkel op bepaalde punten volgen:

shopify ondersteuning compass2

En je kunt naast de premade ook je eigen doelen stellen.

Het maakt het ook gemakkelijk om gratis online workshops bij te wonen, een behoorlijk geweldig educatief hulpmiddel.

Ik weet dat dat veel dingen zijn, maar je kunt zien waarom ik een fan ben van de klantenondersteuning van Shopify, toch?

Er zijn veel manieren om contact op te nemen met vertegenwoordigers, en als je dat doet, is dat goed. Maar de beschikbare informatie en leermiddelen zijn enkele van de beste die er zijn.

Kan WordPress daarmee concurreren??

Naar mijn mening wel. Maar op een andere manier:

WordPress heeft minder op maat gemaakte, first-party ondersteunende inhoud dan Shopify. En waar het bestaat, is het minder gepolijst.

Alle (betaalde) abonnementen krijgen ondersteuning via e-mail en live chat. De abonnementen Business en eCommerce kunnen zelfs persoonlijke hulp krijgen.

WordPress.com heeft ook een communityforum:

wp.com-ondersteuningsforum

Maar het is lang niet zo goed georganiseerd als dat van Shopify. Het is nog steeds populair, dus sla het niet over, maar het is niet zo gestroomlijnd als dat van Shopify.

De belangrijkste ondersteuningspagina / helpcentrum van WordPress.com is nergens in de buurt van Shopify’s:

wp.com ondersteunt helpcenter

Het is minder goed georganiseerd, wat betekent dat het lastig is om door artikelen te bladeren.

Er zijn ook niet veel artikelen. De kleine ondersteuningsknop kan nuttig zijn:

wp.com ondersteuning helpknop

Sterker nog, ik vind het vaak nuttiger dan rechtstreeks naar de hoofdondersteuningspagina te gaan. Dat is jammer.

Dus hoe komt WordPress zelfs in de buurt van Shopify in ondersteuningskwaliteit?

Welnu, het is zeker waar dat Shopify betere first-party ondersteuning heeft.

Maar WordPress.com is ZO populair dat je op internet veel meer ondersteuningsartikelen, forumberichten enzovoort kunt vinden.

Hetzelfde geldt voor WordPress.org.

U heeft misschien wat natuurlijke zorgen over vertrouwen. Natuurlijk is sommige informatie verouderd en kan sommige onjuist zijn.

Maar WordPress is zo’n immens populair online onderwerp dat de grootste of meest populaire resultaten, antwoorden en handleidingen voor WordPress meestal geweldig zijn.

Shopify heeft ook dit soort externe discussie, maar het komt niet in de buurt van de schaal van WordPress (.com of .org).

In het kort:

Shopify en WordPress hebben vergelijkbare vertegenwoordigers van de klantenservice, hoewel Shopify op meer manieren contact met hen kan opnemen.

En Shopify wint zeker voor gemakkelijk te gebruiken informatie en materiaal van de eerste partij. Maar er is veel meer inhoud op WordPress om te consumeren in het algemeen, en dat is nog steeds iets waard.

Klaar voor de laatste factor die wordt overwogen?

Veiligheid

Je gaat veel klantgegevens verwerken, niet alleen die van jezelf, dus ik hoop dat je geen uitleg nodig hebt over waarom beveiliging belangrijk is.

Helaas heb ik gemerkt dat zowel Shopify als WordPress.com niet veel doen om over hun beveiliging te praten.

Shopify praat over PCI-compliance:

Shopify-beveiliging

PCI-conformiteit betekent gecertificeerd zijn als veilig voor het verwerken van online debet- en creditcardgegevens.

Het is de toonaangevende industriestandaard en Shopify heeft het hoogste nalevingsniveau.

Dit betekent dat Shopify gegarandeerd een absoluut minimum aan beveiliging heeft.

Ik wou dat er meer informatie was van Shopify over hoe ze hun servers en datacenters beveiligen en welke andere digitale verdedigingen ze hebben opgezet.

Maar PCI-compliance op het hoogste niveau is veel beter dan niets.

Dat brengt me bij de volgende kanshebber …

Dit is wat WordPress zegt:

wp.com-beveiliging

Dit is eigenlijk niets – het is hetzelfde als zeggen: ‘niets is perfect, maar we zijn veilig’.

Het enige echte feit is dat ze zeggen dat ze hun services controleren op kwetsbaarheden. Maar dat is een soort van waarheid en iets dat u van elk online bedrijf mag verwachten.

Er is goed nieuws:

WooCommerce is veilig. Het is niet PCI-compatibel, maar dat komt omdat PCI-compliance meer van toepassing is op betalingsverwerking dan algemene e-commercesoftware (wanneer u WooCommerce op WordPress gebruikt, is PCI-compliance uw verantwoordelijkheid).

WooCommerce wordt regelmatig gecontroleerd door beveiligingsprofessionals, dus hoewel ik wou dat we meer konden horen van WordPress.com, is de belangrijkste integratie tenminste solide.

En WordPress.org? Aangezien het patroon is verdwenen, komt dit meestal neer op de beveiligingsnormen van uw host.

Kortom: Shopify en WordPress missen allebei informatie over beveiligingsmaatregelen, maar Shopify heeft een solide rechtvaardiging in zijn PCI-naleving (het moet, omdat Shopify betalingen verwerkt).

Klaar om dit allemaal samen te brengen?

Conclusie

Hier zijn we de conclusie van een langdurige strijd tussen twee e-commerce zwaargewichten.

Laten we samenvatten wat elk van onze deelnemers ervoor heeft:

Shopify heeft geweldige prestaties, heeft geweldige klantenondersteuning en is over het algemeen intuïtief en gebruiksvriendelijk.

De beveiliging van Shopify is een beetje dubieus, maar niet per se slecht, en het kan een beetje prijzig zijn, maar niet veel meer dan zijn concurrenten.

Wat functies betreft, is Shopify in feite volledig uitgerust en heeft het ook veel integraties beschikbaar. Maar als je rekening houdt met die integraties, plus premium-thema’s, kan Shopify er een beetje prijzig uitzien.

WordPress.com is ongeveer net zo gemakkelijk te gebruiken als Shopify, hoewel het meer is gericht op algemeen website- en contentbeheer.

Het heeft fatsoenlijke klantenondersteuning, zoals geleverd door het bedrijf, maar veel meer materiaal en discussie online van derden. De beveiliging waar we eerlijk gezegd niet veel van weten.

Bij het gebruik van WordPress.com’s eCommerce-abonnement komen de functies ongeveer overeen met die van Shopify.

Bij het gebruik van het bedrijfsplan en het uitrusten van WooCommerce en andere plug-ins, krijgen gebruikers ook een functieset die vergelijkbaar is met Shopify, voor lagere kosten. Maar het gaat nog steeds om meer beheer en bewegende delen.

Er is veel om hier bij te houden: Shopify gebruiken, WordPress.org gebruiken, de zakelijke laag van WordPress.com met plug-ins gebruiken of de e-commerce-laag van WordPress.com gebruiken (en misschien ook met plug-ins).

Als je in de war bent, volgt hier een kleine uitleg die de zaken misschien simpel houdt:

  • WordPress.org: software zelf is gratis, de belangrijkste plug-in voor het winkelwagentje (WooCommerce) is ook gratis. De kosten komen binnen omdat u waarschijnlijk betaalt voor andere plug-ins, upgrades naar WooCommerce en hosting. Er zijn echter veel meer bewegende onderdelen nodig.
  • WordPress.com: software wordt betaald, maar kan zijn minder duur dan Shopify. Net als WordPress.org heeft het een enorme bibliotheek met thema’s en plug-ins, waaronder WooCommerce. WordPress.com is echter meer “out of the box” dan de gratis versie.
  • Shopify: duurdere abonnementen, minder thema’s en enigszins beperkte standaardtools (hoewel ze nog steeds goed zijn). Maar u krijgt alles uit de doos.

Op deze manier kun je WordPress.com zien als een soort middelste optie tussen Shopify en WordPress.org.

Het is duurder dan WordPress.org, maar goedkoper dan Shopify. Het is meer gericht op gemak dan WordPress.org, maar Shopify is nog steeds het beste in gebruiksgemak vanuit een winkelbeheerperspectief.

Dus hier is mijn advies:

Als u de kosten laag wilt houden, moet u kijken naar WordPress.com en WordPress.org.

Dit geldt vooral als je een individu of freelancer bent: je zou waarschijnlijk de tijd kunnen nemen om WordPress.org te leren en het uit te rusten met de nodige plug-ins of hostingfuncties.

Als u de kosten laag wilt houden, maar u zich ook niet de hele tijd druk wilt maken over bewegende delen, is WordPress.com beter dan WordPress.org:

U krijgt een enorme selectie aan thema’s en plug-ins, plus goede functies terwijl u de niveaus opschaalt, maar u hoeft zich helemaal geen zorgen te maken over hosting.

Shopify is het beste voor mensen die prioriteit geven aan eenvoudigere ervaringen. En er is geen schande voor! Het gaat er niet om dat je slecht bent in technologie, het gaat om tijdwinst en hoofdpijn.

Shopify is ook beter voor grotere bedrijven, omdat het gemakkelijker is om samen te werken met mensen op het platform.

En hoewel WordPress.com nog steeds gemakkelijk te gebruiken is, brengt Shopify alles beter samen. Het begint aan de duurdere kant en de hogere niveaus zijn erg prijzig in vergelijking met WordPress.

De beperkte selectie van gratis thema’s betekent meestal dat u betaalt voor een Shopify-thema of iemand betaalt om een ​​aangepast thema voor u te maken. Er zijn gratis en betaalde plug-ins, zoals bij WordPress, maar de nadruk ligt meer op betaalde.

De onderste regel (en ja, dit is een vereenvoudiging):

WordPress.com en WordPress.org zijn beter om uw prijzen flexibel te houden. Shopify is beter voor de alles-in-één-ervaring.

Nog steeds niet zeker?

De beste manier om erachter te komen, is door ze gewoon te proberen. WordPress.com heeft een GRATIS abonnement dat je voor altijd kunt gebruiken:

wp.com freeplan

En Shopify heeft een volledig uitgeruste gratis proefperiode van 14 dagen:

shopify gratis proefperiode

Dus waar wacht je op?

Ga naar buiten, bouw je winkel en begin geld te verdienen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me