SmarterASP.net Review: dingen die u moet weten voordat u hun plan koopt (2020)

SmarterASP.net Review: dingen die u moet weten voordat u hun plan koopt (2020)

SmarterASP.net Review: dingen die u moet weten voordat u hun plan koopt (2020)

De eerste keer dat ik de website van SmarterASP.net bezocht, was ik een beetje geschetst. Ik bedoel, kun je mij de schuld geven?

smarterasp homepage

SmarterASP.net ziet er op het eerste gezicht een beetje scammy uit, maar een diepere duik onthult dat het eigenlijk een redelijk gerenommeerd hostingbedrijf is.

Voorbeeld: SmarterASP heeft tot nu toe meer dan 430.000 klanten gehad. Dit is een zeer klein aantal vergeleken met grotere hostingbedrijven, die miljoenen klanten binnenhalen.

Maar in absolute termen heeft SmarterASP.net nog steeds veel mensen om voor zijn diensten te betalen. Ze beweren dat ze vooral klanten werven via mond-tot-mondreclame en niet veel adverteren (wat kan verklaren waarom velen van jullie er nog nooit van hebben gehoord).

En nog indrukwekkender? SmarterASP.net bestaat al sinds 1999, waardoor het 20 jaar oud is – veel ouder dan veel andere, meer populaire hostingbedrijven.

Het is dus duidelijk dat SmarterASP een ‘echte’ hostingservice is. Maar is het echt je tijd of geld waard??

Op dit moment is het gemakkelijk om SmarterASP te zien als een slechte hostingservice waarvoor een paar honderdduizend mensen hebben betaald en vervolgens besloten te vertrekken (wat de kleine omvang verklaart) … of als een verborgen parel van de hostingwereld die maar weinigen hebben gevonden.

Welnu, ik had een aantal van die vragen in gedachten toen ik SmarterASP.net voor het eerst uitcheckte. En toen beantwoordde ik ze door zelf SmarterASP uit te testen.

Ben je klaar om te horen wat ik heb geleerd? Laten we aan de slag gaan met het eerste waar we het meest over denken:

Uptime

Uptime is voor de meesten van ons de grootste zorg. Of je nu een online winkel runt die altijd up-to-date moet zijn of een persoonlijke blog, je betaalt om je site te laten werken.

Omdat SmarterASP.net een kleiner bedrijf is, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe betrouwbaar de uptime is. Bij kleine hostingbedrijven is er altijd een risico: sommige zijn slordig, andere zijn spectaculair.

Nadat ik SmarterASP.net heb getest, kan ik zeggen dat het meer naar het laatste is gericht. Niet 100% elke maand, maar meestal meer dan 99,95% minstens.

SmarterASP.net is net als veel andere hosts met een uptime-garantie van 99,9%.

Maar SmarterASP heeft zoveel vertrouwen in zijn vermogen om het waar te maken, dat het u dit biedt:

smarterasp uptime

Ja. Voor elk uur downtime dat u ervaart, krijgt u een gratis MAAND van hosting. Natuurlijk, zelfs bij 99,9% duurt het even voordat je een uur downtime hebt.

U kunt de volledige details hier bekijken met onze uptime-calculator, maar een uptime van 99,9% in de loop van een maand komt neer op in totaal 43 minuten downtime.

Twee belangrijke dingen om op te merken: ten eerste is 99,9% geen getal om naar te streven, ook al klinkt het hoog. Ik zou zeggen 99,95% en hoger is goed.

Ten tweede zakt SmarterASP zelden naar 99,9%, hoewel het in ieder geval zoveel garandeert.

En net als met zijn solide uptime-record, is SmarterASP.net ook behoorlijk snel voor mij.

Over het algemeen is SmarterASP.net goed begonnen met een sterke uptime en reactietijden, om nog maar te zwijgen van een compensatie wanneer de uptime onder 99,9% zakt..

Tot nu toe, zo goed, toch?

Welnu, er is nog veel te doen voor SmarterASP om het slecht te doen. Laten we het onderzoek dus voortzetten!

Makkelijk te gebruiken

Gebruiksgemak is een allegaartje. Sommigen van jullie zullen in de verleiding komen dit gedeelte over te slaan (sommigen van jullie hebben dit deel waarschijnlijk al overgeslagen).

Anderen hebben het echt nodig en weten het. En sommige mensen hebben een gemakkelijkere host nodig, maar weten het niet.

De afhaalmogelijkheid hier is dat gebruiksgemak over het algemeen belangrijk is, zij het in verschillende mate.

Laat me je nu het antwoord geven: SmarterASP.net is niet de meest gebruiksvriendelijke webhost.

Een deel van de reden waarom ligt in de naam. ASP.NET is eigenlijk een bepaald type hosting – u kunt er hier meer in detail over lezen.

Dit is de korte versie: de meeste gedeelde webhostingservices gebruiken PHP. ASP.NET verschilt van PHP, maar het is in feite een raamwerk voor het bouwen van dynamische websites of apps.

ASP.NET is een open source-framework, wat betekent dat elke ontwikkelaar het kan zien en er wijzigingen in kan aanbrengen, en het wordt vooral gebruikt door webontwerpers.

Het staat ook bekend als over het algemeen sneller en goedkoper.

Hier is het ding: als je dat nog niet wist, bedenk dan dat het belangrijkste uitgangspunt van SmarterASP.net misschien over je hoofd is gevlogen.

Maak je geen zorgen voordat je bang wordt: SmarterASP.net werkt nog steeds zoals de meeste andere hostingbedrijven wat betreft de basisprincipes.

U kiest uw pakket, koopt het, verbindt een domein dat u ergens anders heeft of koopt er een via SmarterASP, en u bent klaar om te gaan.

Maar het belangrijkste is dat SmarterASP.net is gemaakt met meer technisch geschoolde mensen in gedachten.

Dus als dat het geval is, is de functie-instelling niet zo gericht op beginners. Ik zal er later meer over praten, maar een gratis domein is bijvoorbeeld niet inbegrepen.

Misschien nog belangrijker is dat SmarterASP.net geen native applicatie voor het bouwen van websites bevat. De meeste grotere hosts doen dat, en zelfs als hun bouwers niet de beste ter wereld zijn, hebben ze de neiging om het gebruikers heel gemakkelijk te maken.

Maak je geen zorgen: je kunt nog steeds een installatie met één klik gebruiken om vrij eenvoudig een contentbeheersysteem (zoals WordPress) te krijgen.

Bovendien houdt het bedieningspaneel de zaken over het algemeen eenvoudig. Hoewel op dat punt …

smarterasp bedieningspaneel

Ja, het is niet het algemene merk cPanel, maar een native controlepaneel.

Dit zal je niet echt te veel beïnvloeden, omdat de basis hetzelfde is … maar als je gewend bent aan cPanel (wat de meeste andere hosts gebruiken), moet je het aanpassen.

Hoewel SmarterASP niet veel gebruiksvriendelijke dingen heeft, hebben ze wel een interessante service beschikbaar.

Kijk hiernaar:

smarterasp gebruiksgemak

Ja, dit is het soort ongebruikelijke service dat u van een kleiner hostingbedrijf zou verwachten.

Kortom, basisprogrammeertaken kunnen gratis worden afgehandeld door de ontwikkelaars van SmarterASP.net.

Nogmaals, BASIC-banen. Dit betekent dat u hun ondersteunend personeel niet kunt vragen om uw website helemaal opnieuw te bouwen.

Maar er is een goede kans dat je weinig of geen programmeerkennis hebt en hier en daar een paar aanpassingen kunt gebruiken op je WordPress-site, bijvoorbeeld.

Dat is het soort dingen dat u gratis van SmarterASP.net kunt krijgen, wat super handig is. Bovendien heeft dit hostingbedrijf een behoorlijk solide en attente klantenondersteuning … maar daarover later meer!

Over het algemeen is SmarterASP.net niet sterk in gebruiksgemak, maar het biedt goede bronnen als u meer een gemiddelde gebruiker bent.

Dat is niet erg, omdat de doelgroep geen echte klachten zal hebben, maar mensen die een intuïtiever platform of een eenvoudigere installatie willen, kunnen het moeilijk hebben.

Op dit moment ziet SmarterASP.net er niet slecht uit, ook al is het niet voor iedereen. Klaar om dieper in iets belangrijks te duiken?

Volgende:

Prijzen en functies

Uptime is belangrijk en gebruiksgemak is goed om te weten, maar ik wed dat het andere dat u wilt weten, is wat SmarterASP kost en welke functies u met die prijzen krijgt.

Ik laat je niet wachten. Laten we beginnen met de prijzen:

smarterasp prijzen

Oké, laten we eerlijk zijn: dat is waanzinnig laag. Ik bedoel, het is dezelfde prijsklasse als GoDaddy of Bluehost, die bekend staat als betaalbaar.

Basic is vrij standaard voor een instapmodel. Maar Premium is vrij laag voor een gedeeld hostingplan van de derde laag en het is best gaaf om gratis hosting te krijgen als een affiliate.

Er is echter iets heel belangrijks om hier op te wijzen: de prijzen van SmarterASP.net zijn goedkoop in vergelijking met de gedeelde plannen van veel andere hostingbedrijven.

Maar de prijzen zijn na het eerste jaar nog goedkoper. Dit is waarom:

De meeste VAST-hostingbedrijven hebben lage shared hosting-prijzen voor het eerste jaar en verhogen de prijzen dan aanzienlijk bij verlenging. Een instapmodel is bijvoorbeeld het eerste jaar $ 2-3 per maand en het tweede jaar $ 7- $ 10 per maand.

Maar dat is NIET het geval bij SmarterASP.net. De prijs die u ziet, is wat u krijgt totdat u uw contract beëindigt.

Dat betekent dat dit verreweg een van de goedkoopste sets hostingpakketten is die beschikbaar zijn. Het enige andere gevestigde bedrijf dat ik ken dat dit doet, is FastComet, dus SmarterASP.net is hier zeer zeldzaam.

De vraag is nu wat we krijgen voor die lage prijzen. Dit is het overzicht:

smarterasp-functies

Het valt eigenlijk best mee! Het basisplan is een beetje wat u verwacht: één site, standaard hosting-specificaties.

Maar het Advance-plan (tweede niveau) staat maximaal 6 websites toe, wat meer is dan sommige grotere bedrijven aanbieden voor een tweede niveau.

Onbeperkte opslag en bandbreedte krijgen is geweldig, vooral omdat het wordt verleend voor de eerste laag. Maar het is jammer dat SSL alleen gratis is inbegrepen vanaf de tweede en derde laag.

Onbeperkte opslag / bandbreedte klinkt misschien als een waardige afweging op instapniveau, maar de waarheid is dat de meeste mensen met een instapmodel bij andere hostingbedrijven niet tegen de limieten van hun plan aanlopen.

Dat komt omdat ‘onbeperkte opslag’ op een gedeeld hostingplan eigenlijk overdreven is. Als iedereen zou profiteren van onbeperkte hosting op een gedeelde server, zou de hele service niet werken en bedrijven vragen mensen die de grenzen verleggen om te upgraden.

SSL is tegenwoordig standaard. De meeste sites die u bezoekt, althans de grotere, gebruiken SSL en browsers merken over het algemeen op wanneer een site geen SSL-beveiliging heeft.

De korte versie is dat hoewel het toegangsplan geweldig lijkt omdat het onbeperkte opslagruimte heeft, het alleen niet zo’n geweldige deal is … en het ontbreken van SSL is echt jammer.

Op andere functies.

Domeinnamen worden niet gratis meegeleverd zoals bij veel andere hostingbedrijven. Je kunt ze echter nog steeds kopen via SmarterASP.net, voor $ 12 per jaar (wat niet slecht is), of je kunt er zelf een aansluiten.

Iets dat geweldig is, is allemaal betaalde abonnementen krijgen onbeperkte e-mailboxen. Alleen de laatste twee plannen krijgen e-maillijstfuncties, maar vanaf het begin niet worden beperkt door e-mail is hoe dan ook leuk.

En hoewel ik het onbeperkte opslag-ding misschien heb gebagatelliseerd, is DIT behoorlijk belangrijk:

smarterasp heeft ssd

Al die opslag is SSD, die sneller en veiliger is.

Hoewel SSD-opslag populairder wordt, zullen veel bedrijven de opslaglimieten beperken als opslag SSD is en deze ‘onbeperkt’ houden als het gewone HD-opslag is.

Dit is dus een behoorlijk solide voordeel van SmarterASP.net.

Enkele andere voordelen van SmarterASP.net zijn het installatieprogramma met één klik (wat vrij standaard is, onthoud) en CloudFlare CDN, wat de prestaties van uw site aanzienlijk verbetert.

Ik concentreer me op gedeelde hosting, omdat dat de meeste van je interesses zijn, maar er zijn ook enkele andere soorten hosting beschikbaar.

SmarterASP is uniek in het aanbieden van “semi-dedicated” hostingplannen.

Andere hostingbedrijven noemen dit een ‘business shared hosting’-plan of iets dergelijks: het is nog steeds een gedeelde server, maar wordt gedeeld door maximaal 5-10 personen, waardoor u veel meer bronnen krijgt. Prijzen variëren van 29,95 dollar tot 129,95 dollar per maand.

De VPS-abonnementen beginnen bij iets minder dan $ 100 per maand voor een SSD van 30 GB en 2 GB RAM en lopen op tot iets minder dan $ 400 per maand voor 120 GB opslag en 16 GB RAM.

Cloudserver-abonnementen variëren van iets minder dan $ 200 tot iets minder dan $ 400 per maand en van 200 GB tot 800 GB aan opslag (en 8-32 GB RAM).

Reseller-hosting kost $ 30 tot $ 60 en biedt tussen 50 en 180 GB aan ruimte en 500 tot 1.800 GB aan bandbreedte. Er zijn geen limieten aan het aantal hostingaccounts of sites dat u met een bepaald abonnement kunt doorverkopen.

Last but not least is er ook een Linux-plan dat kan wedijveren met de shared hostingplannen, die op Windows draaien.

De Linux-abonnementen hebben vergelijkbare prijzen, voor $ 2- $ 4 per maand, en zijn behoorlijk genereus: onbeperkte sites, opslag, databases, e-mail, enz.

Oké, laten we nu alles samenvoegen:

De duurdere plannen zijn niet slecht, maar ze vallen niet echt op. Een gebied dat solide is, is dat ze beter aanpasbaar zijn dan bij sommige concurrenten ‘, maar dat is het dan ook.

Het echte gebied waar SmarterASP.net opvalt, is in de gedeelde hostingplannen (en tot op zekere hoogte Linux-hostingplannen).

Deze abonnementen bevatten niet zoveel functies als veel concurrerende shared hostingservices, maar ze behoren tot de LAAGSTE GEPRIJSDE abonnementen die u ooit zult vinden.

Kortom, de features zijn prima, maar de prijzen zijn fantastisch.

Klantenservice

Klantenservice is altijd belangrijk. U heeft misschien vertrouwen in uzelf en weet dat u zelden op klantenondersteuning hoeft te vertrouwen.

Maar als u op klantenondersteuning vertrouwt, wilt u weten dat u erop kunt rekenen. Bovendien kan het een manier zijn om problemen snel op te lossen.

En zoals ik al heb vastgesteld, is SmarterASP.net een beetje ruwer voor beginners.

Dus als u nog niet gewend bent aan hosting en u bent geïnteresseerd in de prijzen, wilt u dat deze klantenondersteuning redelijk goed is.

Ik begin met een live chat. Ik heb de chat niet vaak nodig gehad, maar dit komt vanaf het moment dat ik SmarterASP begon te testen.

De resultaten komen redelijk dicht in de buurt van wat ik tijdens mijn gebruik heb ervaren. Bekijken:

smarterasp chat

Ik kreeg binnen enkele seconden antwoord:

smarterasp chat

Dat is best goed. Dit was natuurlijk voor een eenvoudigere vraag, maar je begrijpt het wel.

Dat is natuurlijk niet alles wat SmarterASP.net biedt:

smarterasp-ondersteuning

Met SmarterASP.net kunt u e-mailen voor verkoopvragen en ondersteuningstickets gebruiken voor technische ondersteuning voor bestaande klanten (en factureringsondersteuning, maar nogmaals, de focus ligt op bestaande gebruikers).

Ze hebben ook een telefoonnummer dat u kunt bellen, maar er zijn vaak lange wachttijden en livechat is aanzienlijk betrouwbaarder.

Het andere hoofdonderdeel van de ondersteuning van een hostingbedrijf is nu de kennisbank en documentatie.

De kennisbank van SmarterASP is niet mooi, maar wel effectief:

smarterasp-ondersteuning

Ja. Gewoon en to the point. Sommige mensen vinden de interface misschien niet leuk, maar het valt niet te ontkennen dat het u tijd zal besparen.

U hoeft amper te navigeren, omdat u gewoon kunt scrollen totdat u het onderwerp dat u nodig hebt vetgedrukt vindt en er vervolgens op klikt om het relevante artikel te vinden.

Omdat het allemaal op tafel ligt, lijkt het misschien een kleinere kennisbank, maar de waarheid is dat er meer dan 700 artikelen in de kennisbank staan.

Ze behandelen een breed scala aan onderwerpen, waaronder meer technische. In feite zijn er meer dan 100 artikelen die alleen betrekking hebben op het configuratiescherm en 59 die betrekking hebben op DNS en domeinnamen.

Hoewel ze in lengte variëren, zijn de meeste gedetailleerd met stapsgewijze instructies en afbeeldingen.

Het is misschien niet de meest indrukwekkende kennisbank die ik ooit heb gezien, maar het kan de beste evenaren.

Wanneer ik de kennisbank samen met de opties om contact op te nemen met de ondersteuning neem, moet ik zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk ben van de klantenservice van SmarterASP.net.

Telefoongesprekken zijn misschien onbetrouwbaar, maar de optie is er tenminste. Livechat presteert constant goed, net als het ticketsysteem.

En de kennisbank is uitgebreid en snel te navigeren of door te zoeken.

Het resultaat is dat SmarterASP een van de meest concurrerende systemen voor klantenondersteuning heeft. Het is bijzonder indrukwekkend dat zo’n klein hostingbedrijf kan wedijveren met zijn grootste concurrenten!

Maar vervolgens hebben we nog een laatste grote test voor SmarterASP om te slagen:

Veiligheid

Beveiliging is een groot probleem bij webhosting. Hosting is geen eenmalige aankoop, het is een fysiek goed – het enige uitgangspunt is dat u betaalt om uw websites van stroom te voorzien.

En dat betekent dat u erop vertrouwt dat een bedrijf uw site, uw gegevens en de gegevens van uw bezoekers / klanten verwerkt – niet alleen met goede prestaties, maar ook met bescherming tegen slechte acteurs.

U vraagt ​​zich misschien af ​​of een klein hostingbedrijf als SmarterASP.net het zich echt kan veroorloven om zijn klanten eersteklas beveiliging te bieden.

Geloof het of niet, sommige van de grootste hostingbedrijven hebben meer beveiligingsfouten dan kleinere.

Een deel hiervan is omdat ze vaker worden getarget, maar een deel daarvan is dat ze de kosten verlagen door veiliger benaderingen te negeren, waarbij ze rekenen op hun grote klantenbestand.

Maar SmarterASP.net is het tegenovergestelde. Bekijk dit eens:

smarterasp beveiliging

Ja, SmarterASP.net heeft drie datacenters die elk hoge eisen stellen. Het lijkt erop dat de datacenters derden zijn, maar dat is soms te verwachten voor kleinere bedrijven.

Zelfs grote bedrijven doen dit, en nogmaals, SmarterASP.net heeft voorzorgsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het zo veilig mogelijk is.

Zoals u kunt zien, zijn de stroom- en netwerkinfrastructuur overbodig – wat betekent dat als één ding faalt, u een back-up heeft. Het pand wordt constant onderhouden, met alle noodzakelijke temperatuurregeling.

En het coolste van alles is dat ze zeer afgesloten zijn. Je kunt niet eens in een hal komen, tenzij je je goedgekeurde duimafdruk scant.

Dus over het algemeen is het niet de meest intense beveiliging die ik ooit heb gezien, maar het is absoluut een van de betere instellingen.

De belangrijkste voorzorgsmaatregelen worden genomen met een paar extra, dus de algehele beveiliging ziet er redelijk goed uit met SmarterASP.net (vooral gezien de grootte)!

Voordat ik afsluit, vatten we enkele van de belangrijkste goede en slechte punten tot nu toe samen:

Voordelen

  • Specialiteit in ASP.NET-hosting natuurlijk.
  • Sterke uptime en reactietijden.
  • Hoewel ze niet super eenvoudig te gebruiken zijn, zullen de ontwikkelaars van SmarterASP.net gratis kleinere programmeertaken voor u uitvoeren.
  • Ongelooflijke prijzen: een van de goedkoopste hosts die er zijn, want verlengen na het eerste jaar heeft geen prijsverhoging. Met andere woorden, jaar na jaar zijn de kosten hetzelfde als voor het eerste jaar voor andere hostingbedrijven.
  • Onbeperkte opslag en bandbreedte voor accounts op instapniveau.
  • Over het algemeen zeer goede klantenondersteuning. Telefoons kunnen even duren, maar livechat is snel en betrouwbaar, net als het ticketsysteem. De kennisbank is ook zeer informatief.
  • Ook zeer goede beveiliging, met redundante stroom en biometrische scans in alle datacenters.

Nadelen

  • Niet erg beginnersvriendelijk en over het algemeen meer gericht op mensen die gewend zijn aan hosting.
  • Niet veel functies, vergeleken met veel grote namen. Domeinnamen en SSL zijn bijvoorbeeld niet gratis inbegrepen en er is geen native site builder.

Conclusie: raad ik SmarterASP.net aan?

Die verhouding tussen voor- en nadelen lijkt misschien de vraag te beantwoorden. Ja, ik geef het toe:

SmarterASP.net is over het algemeen een echt goede webhost.

Maar het is belangrijk op te merken dat ik het niet aan iedereen aanbeveel. Ik zou het aan veel mensen aanbevelen, maar er is een belangrijke subset die misschien niet goed past bij SmarterASP.

Dit zouden in de eerste plaats mensen zijn die een eenvoudigere manier willen om een ​​website op te zetten, en mensen die alles-in-één pakketten (of er dichtbij) willen hebben met veel functies en add-ons.

Dit zou grotere en meer reguliere hosts zoals GreenGeeks of Bluehost betekenen.

SmarterASP.net is echter absoluut een verborgen juweeltje in hosting. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: het is een van de goedkoopste hosts die er zijn, punt.

Natuurlijk verlies je een aantal functies, maar hier komt het erop neer:

Zeer betaalbare hostingpakketten bieden u solide bronnen in termen van opslag en bandbreedte, echt goede prestaties, geweldige klantenondersteuning en solide beveiliging.

U verliest mogelijk gebruiksgemak en functies, maar het is gewoon een geweldige koopjesperiode.

En als je technisch bent en van plan zijn om SmarterASP.net te gebruiken, zodat u een site of applicatie kunt bouwen met ASP.NET, zult u merken dat SmarterASP.net toch niet zo functieloos is.

Het uiteindelijke resultaat is dat ik SmarterASP.net zeker aan bijna iedereen aanbeveel, met uitzondering van mensen die gebruiksvriendelijkheid en alles-in-één platforms voorop stellen.

Maar maak je geen zorgen als je het niet zeker weet!

gratis proefperiode van smarterasp

Ja, de gratis proefperiode van SmarterASP.net heeft geen kaart nodig en is twee keer zo lang als de meeste andere hosts. Waar wacht je op?

Goede hosting!

Ontvang een gratis proefperiode van 60 dagen

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me